Bouterse tot scoutleiders: terug- en vooruit blikken

46

PARAMARIBO, 20 jul – “Op dit soort momenten is het goed terug te kijken op onze scoutinghistorie met zijn hoogte- en dieptepunten.” Dit zei president en chief scout van de Surinaamse padvinderij Desiré Bouterse bij de opening van de jaarvergadering van Caribische Boy Scout leiders. Volgens Bouterse valt er veel te leren uit het verleden, zonder de toekomst uit het oog te verliezen.

In het Caribisch gebied hebben de padvinders niet anders geleerd en gedaan. “In onze regio hebben we geleerd de juiste balans te maken tussen organisatie en het recht van bestaan. De Boy Scouts in het Caribisch gebied hebben zich een goede plaats weten te verwerven en helpen persoonlijkheid vormen, en waarden en normen aan te leren”, zei Bouterse. Hij vindt dat de organisatie op de eigen gebaande weg moet blijven om zo goede burgers te blijven vormen.

De Boy Scouts hebben hun nut dus meer dan bewezen in het Caribisch gebied. Dankzij deze organisatie zijn duizenden mannen en vrouwen gevormd in leiderschap. Dit leiderschap is terug te vinden op vele gebieden. Leiderschap vergt ook aandacht voor uitdagingen. “We moeten ook vooruit kijken naar wat te doen. Ik geloof dat deze meeting een succes zal zijn als we voorbij onze regio kunnen kijken en profiteren van samenwerken“, aldus Bouterse.


46 REACTIES

 1. Een drugs veroordeelde crimineel ,dictator,massamoordenaar die het over het recht bestaan heeft. ik zou mijn kinderen eerlijk vertellen wie deze wolf is schaapskleren is, hoe is het mogelijk dat deze criminele moordenaar als voorbeeld wordt neergezet voor onze jongeren? mijn landgenoten leven in een droom die nooit zal uitkomen.


  Maak melding

 2. Niets anders dan een ndp jongeren beweging. Hitler had er ook 1. Ook Poetin heeft zo’n beweging. Walgelijk. Ouders moeten kun kinderen in bescherming nemen.


  Maak melding

 3. Heren het volk van Suriname is al in een verdoemenis.Door een vorm van angst zie 1980 , hebben ze het nu te doen met deze hersenloze duivel van een president.
  Walgelijk.


  Maak melding

 4. Het is zo jammer dat de jeugd niet zo mondig meer zijn. Een goeie vraag van deze padvinders zou zijn “president, wie heeft die 15 mensen vermoord in december 1982”? Hedendaagse is dat je het alleen kan denken en afvragen maar het openlijk kunnen zeggen is er nu niet bij. Monddood word je gemaakt zodat je mee gaat praten.


  Maak melding

 5. Zo probeert onze demagoog/charlatan/bedriegieman/cocaman/moordenaar DDB zijn imago op te poetsen.Een moordenaar blijft een Moordenaar, een Cocaman blijft een veroordeelde Cocaman ook al is hij zogenaamd president of Scoutleider.


  Maak melding

 6. wat is belangrijk om over te praten? over bouterse of over de vrouw van wangsabesari die voor niks 74000 ontving .en de roofovervallen,armoede ,dure prijzen in de winkels, water overlast.kinderzwangerschap,berovengen enz.laten we daar over praten inpls van padvinders


  Maak melding

 7. bloed bloed zit aan deze man handen fred ormskerk herman gooding hawker rambocus baboeram behr daal goncalves hoost kamperveen leckie oemrawsingh rahman riedewald shoembar slagveer sohansingh wijngaarde twee lijfwachten van ronnie brunswijk moiwana binnenlandse oorlog roy horb en wat voor namen nog meer meer en meer drugs drugs en nog eens drugs en deze man zal de boyscouts even voor gaan en spreken deze man mag dat helemaal niet zijn de ouders mogen hun kids beter weg halen van daar en een president zal deze desi delano bouterse nooit zijn hij speelt dat hij het is maar met zo veel bloed aan de handen is dat niet recht vaardig surinaame word wakker en laat deze grote roof stoppen want het land word verdeelt en kapot gemaakt surinaame is pas echt vrij als bouterse is waar hij hoort in de gevangennis leve surinaame leve nieuwfront gado lobi surinaame


  Maak melding

 8. Weer Paramaribo zaterdag 20 juli ’12. Een zeer warme en zonnige dag.Kans op neerslag 50%.Minimum temperatuur in de vroege ochtenden 23 graden, de temperatuur loopt op naar 32 graden.Een zwakke tot matige wind uit noordoost.


  Maak melding

 9. even een paar namen waar bouterse nooit tegen op kan in surinaame die met heel hun hart en in zet hebben geleeft voor surinaame ook al ging het niet altijd goed meer zij hebben toch naam gemaakt en onder hun was het goed ten eerste jopie pengel hij heeft zijn best gedaan en met hart en ziel heeft hij zijn best gedaan voor surinaame ik vind het nog steets erg dat hij zo snel moest heen gaan het land was in groot verdriet hij deet zijn best maar hij kon ook niet alles goed doen maar toch hij staat daar op het plein men vergeet hem niet dan een andere grote man van surinaame hij was vond ik een groot leider ik denk ook een man met het land surinaame in zijn hart lachmon van de vhp heeft ook zijn leven geven voor surinaame want tot op het laast was hij aktief in zijn partij maar voor al voor het land ook hij heeft een naam gemaakt en standbeeld iedeen kende hem was een echte leider voor zijn mensen ik hoop nu op santokhi hij kan ook naam maken als hij de kans krijgt hij doet het goed dan henk arron een man met een doel een visie hij deet zijn best ik vind toen samen met lachmon was zijn best deet deze man verdient het ook om niet vergeten te worden hij maakte sur los van nederland en dat moest mischien ook zo zijn dan de man die het langst als president het land heeft voor gegaan venetiaan ook hij heeft naam gemaakt en ook hier kan bouterse nog niet eens in de schaduw staan dit was een echt president voor land en volk zonder bloed aan zijn handen en ook met het land in zijn hart een leider in hart en nieren hij deet ook zijn best en het was een moeilijke job dan heb je jc ronnie brunswijk hij hard ook naam gemaakt in surinaame het was mooi om te zien dat er iemandt op stont en niet bang was voor bouterse maar nu is ook hij die naam weer kwijt want hij rotzooit nu met bouterse mee dus hij is net zo rover geworden als bouters er zijn nog meer namen in sur die voor voor sur doen bv de breveldts en max nijman die zo mooi liedjes voor sur heeft gemaakt maar ja dat is op een andere vlak gado lobi sur


  Maak melding

 10. @flauwekul
  Het is zo jammer dat de jeugd niet zo mondig meer zijn.

  Vroeger waren wij minder mondiger dan de jeugd van tegenwoordig. Ze zijn een stuk mondiger, eigenzinniger maar ook vrijelijk dan vroeger.
  Dat ze dezelfde poep doen in hun broek voor de president als de vroegere jeugd is inderdaad verwonderlijk.
  Overal ter wereld loopt de jeugd voorop maar in Su zie je wel dat sommigen durven maar monddood worden gemaakt door bedreigingen die de goedkeuring dragen van sommige politieke leiders.


  Maak melding

 11. Scouting Nederland heeft van de internationale scoutingorganisatie geen steun gekregen om de benoeming van president Desi Bouterse als ‘chief scout’ van de Surinaamse zusterorganisatie tegen te houden. De organisatie had bij de World Organization of the Scout Movement (WOSM) in Genève geïnformeerd of die iets kon of wilde doen tegen de benoeming. Voor Scouting Nederland is het ondenkbaar dat Bouterse, die bij verstek veroordeeld is voor drugshandel en tegen wie een opsporingsbevel loopt, een officiële functie binnen de padvinderij-organisatie vervult. ‘Het past niet bij de rol die vrijwilligers hebben als rolmodel voor de jeugd’, zegt woordvoerder Yvonne Snelders.


  Maak melding

 12. Gouden Kerst???

  Dus alleen voor de Paarse Roverdbende…

  ” Het rapport Americas Barometer 2012, een breed vergelijkend onderzoek naar de publieke opinie van burgers in 26 landen in alle delen van Amerika en het Caribisch gebied, spreekt over een stijging van ongelijkheid in Suriname. Volgens de cijfers die in het rapport gebruikt worden is het gat tussen het armste deel van de samenleving en de rijken in de afgelopen jaren toegenomen.

  Americas Barometer: Verschillen arm en rijk Suriname toegenomen

  “In tegenstelling tot vele andere landen in het onderzoek is de ongelijkheid in Suriname niet verbeterd, maar juist erger geworden”, stelt het rapport. Niet alleen rijk en arm verschillen steeds meer van elkaar”


  Maak melding

 13. Is de kleine indiaan nu bezig om leden te verwen en informatie te winnen hoe men thuis van deze jongelieden denkt? Zo’n man mag geen erelid zijn voor deze jongeren en geen voorbeeld functie hanteren!
  Dit is echt vies! Vies en nog eens vies!

  In Afrika hebben ze ook zoiets alleen gaat het daar ietsjes harder aan toe met die dictators.


  Maak melding

 14. Hahahahaaaa, bij gebrek aan valide argumenten zijn we weerman geworden.
  @Henk Molenaar, die paarse idioten hebben het niet door dat die crimineel die president speeld in suriname zich zelf en Suriname te schande zet in de wereld.


  Maak melding

 15. 20 juli 2013

  Beste Henk Molenaar e.a.,

  D.D.Bouterse is democratisch aangewezen tot chief scout van Suriname. Daartegen kan de internationale scouting niets doen. Het is ook maar een tijdelijke symbolische functie.De commissaris – chief scout is niet de commissaris – is het lokale en internationale aanspreekpunt.

  Begrijpen een aantal van jullie op dit forum niet dat het gedrag van Venetiaan (mede ondersteund door de Nederlandse scouting)niet de regering van D.D. Bouterse raakt, maar de (arme) scouts van Suriname in hun internationale uitoefening van het scoutinggebeuren.
  Srika


  Maak melding

 16. somo voor pres.

  ddb is pres

  ronny voor pres.

  dames en heren jonge-lui wat willen jullie en je toekomst..
  ik heb mijn schaapjes op het droge,jullie hebben nog een hele toekomst,minstens 20 30 40 50 jaren nog te gaan..

  met dit soort boeren lullen die allemaal crimes zijn ver-oordeeld zijn, aan de rand van het leven zijn,wat denk je nog te bereiken met dit soort criminelen..

  ze hebben al zóveel belooft elk jaar het zelfde c.d. die al dol gedraaid is,maar geen verbetering oplossing voor uit gang in letwel jou leven..

  wel worden zij dagelijks rijker – rijker – rijker komen overal in de wereld op jullie kosten..

  doe toch één keer je ogen open laat je verstand spreken denk aan je zelf..

  kies eindelijk iemand die het beter weet en meent..


  Maak melding

 17. Beste GMAP:

  Als Surinamede keuze heeft in 2015 uit de presidenten Bouta, Somo en Brunsie…….

  Dan is de benaming ultieme bannenenrepubliek nog te veel eer.

  Sommige van die oerdomme paarse idioten zouden ook nog vol overtuiging over supercrimineel Dino Bouterse stemmen.

  Suriname zet zichzelf echt volkomen voor joker in de wereld.


  Maak melding

 18. Bouta mie mang ,op alle mogelijke manieren probeert front met vene op de voorgrond jou dwars te zitten in binnen en buitenland,maar het is aan dovemans oren .vene had nogmaals 15 lange jaren de kans orde op zaken te stellen ,wat die klootzak deed weten hij en die fronters alleen .wat vene nu doet is paniek voetbal spelen.ding mang e tik fatu tap vene front.toen deze fronters nps vhp het voor het zeggen hadden waren zij de oppositie aan het ondermijnen,nu zijn de rollen omgedraaid en men roept moord en brand.wie kaats moet de bal verwachten.
  Sang joe no lobie no pot na joe matie zakka.natuurlijk keur ik het niet goed dat bouterse naar het parlement komt wanneer het hem uitkomt ,maar vene deed het zelfde en daar moet men de ogen niet voor sluiten .zie ook de onderhandse guningen zelfde wat de vhp deed maar ze schreuwen alsof het vreemd voor ze is .
  Jullie fronters moeten een toontje lager gaan zingen.het enige wat front roept is dat het niet goed gaat in die drie jaar ze hebben niets goed gedaan .mie mang santhoki vene en overige fronters redimusu en olland,aan jullie hebben wij geen boodschap ,aan het volk hebben wij rekenschap te geven,en zij zien dat er goede dingen worden gedaan en dat er ook fouten zijn gemaakt ,wat er goed is gedaan weegt niet op tegen die enkele missers ,het volk ziet dat er vooruitgang is geboekt en wij gaan door op het pad van vooruitgang.weet je front heeft bewezen dat ze niet capabel is om suriname te regeren zonder olland.ze zijn en blijven steun zoeken bij die kolonisator,terwijl paars de les niet laat voor lezen .front heeft geen ruggegraat front heeft een ding en dat ding wat ze hebben is blabla bla ,spijkers op laag water zoeken ,het buitenland moet ze helpen ,maar het buitenland met name olland heeft ingezien dat front een verloren strijd voert.niet voor niets zinspeelt de ollandse ambassade om de betrekkingen te normaliseren maar paars houdt het been stijf.
  Respect willen wij het surinaamse volk die op bouterse hebben ge stemt.
  Bouta wij naderen 2015, som alles op zet het op een lijst ,en vertelstraks in ocer aan het volk wat paars heeft gedaan voor dit surinaamse volk , met nadruk surinaase volk die recht van spreken heeft,,wij hebben het hier niet over surinederlanders die geen enkel inbreng hebben ,dan bedoel ik die redimusus.mensen die steeds afgeven op suriname terwijl die ollander ze liever zien vertrekken hihihi rutte e mik oeng ka dape ,so so stress werkloosheid euro crissis hihihi
  Bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 19. Geestelijke barometer RobG:

  Volslagen mongoloïde…geen enkele kans op herstel
  Randdebiel…
  Idioot…
  Dom, (ongeschoold)…
  Hersenloze pauper…
  Analfabeet…
  Functioneren ernstig aangetast vanwege overmatig drugsgebruik.

  Kortom…Kansloze waterkantjunk


  Maak melding

 20. @srika
  Zeg nou eerlijk , vind jij het nu niet welletjes om alleen maar meeloper te zijn?
  Telkens hoor je maar het is democratisch beslist. Jij weet toch ook dat de mensen die deze klootzak hebben voorgedragen, zelf de grootste gatlikkers van het land zijn. Het is zelfs zo triest om het woord democratie in een land als Suriname te gebruiken. De keuze die jij maakt als pro-NDP dat is jou keuze maar mijn verzoek aan jou beste srika bekijk niet alles in een tunnelvisie en probeer ook de keerzijde van jou partij in te zien en wie die figuren zijn.odie


  Maak melding

 21. Pero: Bouta wij naderen 2015, som alles op zet het op een lijst ,en vertelstraks in ocer aan het volk wat paars heeft gedaan voor dit surinaamse volk , met nadruk surinaase volk die recht van spreken heeft,,wij hebben het hier niet over surinederlanders die geen enkel inbreng hebben ,dan bedoel ik die redimusus.mensen die steeds afgeven op suriname terwijl die ollander ze liever zien vertrekken hihihi rutte e mik oeng ka dape ,so so stress werkloosheid euro crissis hihihi”

  Komen ze echt NOG dommer op Waterkant voorbij dan deze Paarse Kakkerlak Pero?


  Maak melding

 22. En Srika:

  Bouterse is een pure crimineel en een laffe moordenaar en daar kan geen presidentschap of Hoofd Padvinder aan veranderen.


  Maak melding

 23. Hahaha…
  Deze jongens krijgen uitleg hoe ze dingen per telefoon moeten verkopen.
  Want erelid heeft de nodige ervaring hierin omdit aan onze jeugd over te brengen.
  Na een sessie van de kleine indiaan is iedere scout geschikt voor telsell.

  Het blijft lachen met onze Hiawata.

  Les 1 we moeten leren vergeven en het liefst vergeten!


  Maak melding

 24. Aah..lessen voor de padvinder te geven door lijderscout.

  Les 2 hoe een land in 2 jaar kapot te krijgen waarvan de wederopbouw 15 jaren kost.


  Maak melding

 25. Die Henk Molenaar,is ècht een gefrustreerde induvidu,daarmee kan je de oorlog niet winnen,de tijd heeft deze gast al ingehaald,en dat heeft ie nog steeds niet in de gaten ha ha haaaa,van nutteloos zeuren wordt men steeds somberder…ach ja het is misschien een ideale therapie.zet m op Henkyboy yes you can.


  Maak melding

 26. Gmap maak je niet druk om suriname je hoort niet thuis in zuid amerika je hoort thuis in zuid azie .als je wil praten moet je die misstanden van zuid azie bekritiseren het zijn jou soort genoten die daar als barbaren leven .zie hoe ze verkrachen en corrupt zijn .wees blij dat je het overleefd met die boot die de blanken jullie naar suriname hebben gebracht en dat je nu een nederlandse paspoort hebt ,maar een echte surinamer of nederlander zal je nooit worden,ik ben in nederland maar verbeeld mij niet dat ik een nederlander ben ,ik ben en blijf een indiaan met echte zuid amerikaans bloed ,je bent een inport surinamer en weer een inport nederlander met een donkere huids kleur en deze afvallige gmap komt tegen mij zeggen dat ik terug moet naar suriname, ik vraag jou om terug tegaan naar india en niet naar suriname ,nederland is niet jou thuisland nog suriname. Die ellende die in india is heb je niet in suriname. Ophouden jullie met dat hokjes mentaliteit.


  Maak melding

 27. pamoe,
  Als je moe bent van het leven spring van een flat naar beneden.
  Ik heb jou goed geraakt met mijn opmerking om op te hoepelen uit Nederland als je het hier niet naar jou zin hebt.
  Je hebt een geestelijke probleem zoek hulp mi boi, jou reactie is onsamenhangend, je springd van de hak op de tak, yu na wan Buriki.
  Ik ken jullie reactie,wanneer jullie met de rug tegen muur worden gedrukt dan komen jullie met raciale onzin op de proppen.


  Maak melding

 28. Gmap zegt dat hij mij heeft geraakt,leg mij uit met wat jij als hindoestaan mij hebt geraakt .ik ben niet in zuid azie ik ben van mijn continent naar europa gekomen .wees blij dat die blanken jou naar suriname hebben gebracht en daarna,zijn jullie naar nederland gegaan voor een nog beter bestaan .ik wil wel terug naar suriname maar dan moet het zwart op wit staan dat jij naar zuid azie gaat ,nog suriname nog nederland hoor jij thuis.ik wil dan zien wie het overleefd.grote bek hebben maar doen ho maar.die verkrachtingen en die voetsel vegiftigingen die je op de televisie ziet wat er gebeurt in india is het levendig bewijs hoe jullie in elkaar zitten als het om grond en geld gaat ,dan gaan jou soort over lijken.corrupt als de pest.
  Je bent in nederland gekomen en lult een hele hoop stront over suriname terwijl jou vhp jaren daar de scepter heeft gezwaait .als het niet goed gaat een ander de schuld geven terwijl ze van kleins af etnisch zijn en denken, denk etnisch in zuidazie niet in suriname of nederland,je zal je moeten aanpassen.die oedraisingh varma had zogenaamd kanker terwijl ze mensen was aan het oplichten en daarom zeg ik dat jullie over lijken gaan als het om grong en geld gaat ,zuipen jullie je eigen kapot.


  Maak melding

 29. Zie commentaar op de belofte van een padvinder. 1 Niemand vertrouwt hem zelfs zijn beste vrienden niet 2 Niet trouw aan zijn land door wettig gekozen regering omver te werpen. 3 en 4 OK goed zijn vrieden en familie geholpen met de best betaalde baantjes. 5 Me grote M… 666 Echt niet! houdt vogeltjes gevangen in een kooi en mensenvriend??? December 82 Moiwana Gooding, Horb etc etc. 7 Negeert orders van DNA om te verschijnen. 8 OK Al staat Parbo in brand zal hij rustig slapen, glimlachen en fluiten. 9 Schatkist raakt leeg valuta en goud spoorloos. 10 Denk aan de amnestiewet heeft duidelijk geen rein geweten.

  1.Op de eer van een Padvinder kan men vertrouwen.
  2.Een Padvinder is trouw.
  3.Het is de plicht van een Padvinder zich nuttig te maken en anderen te helpen.
  4.Een Padvinder is een vriend voor allen en een broeder voor alle andere Padvinders.
  5.Een Padvinder is ridderlijk.
  6.Een Padvinder is een dierenvriend.
  7.Een Padvinder weet orders te gehoorzamen zonder tegenspreken.
  8.Een Padvinder glimlacht en fluit onder alle moeilijkheden.
  9.Een Padvinder is spaarzaam.
  10.Een Padvinder is rein in gedachten, woord en daad.


  Maak melding

 30. Amerikaanse nieuws;19-6-2013
  17:00 uur.

  Detroit is bankroet.
  Door bankroet lijkt Detroit steeds meer op een spook stad.

  Wat wil amerika door die onderzoek bewijzen als zij zelf met een grotere probleem zitten
  Het gaat in Su de goede kant op.


  Maak melding

 31. alles wat deze man indiaan aanraakt is gedoemd te mislukken..

  onder zijn regime zal het nooit goed komen..

  hij loopt voor alles en iedereeen weg ook in het buitenland geen succes..


  Maak melding

 32. Hmmm eens kijken wie deed ditzelfde ook weer maar dan een kleine 68 jaren geleden???
  Jaaaa hitler die deed hetzelfde, zieltjes winnen en wat later de hitlerjugent werd en gebrainwashed werden en levens gevaarlijke mensen werden. Hee bouta jij smerige ellendeling weet je niks beters? Dan de jeugd stiekum te verpesten? Ze manipuleren en straks mooi voor je karretje spannen als je de verkiezingen gaat verliezen in 2015 zodat ze voor jou moeten gaan vechten als jij de macht weer wil grijpen?? DAGOE!!!!


  Maak melding

 33. Chiefscout101

  Hoofdstuk 1 Staking op kazerne
  2 pleeg staatsgreep
  3 vermoord je tegenstanders
  4 ruil wapens voor cocaïne
  5 pleeg genocide in je eigen land
  6 organiseer je eigen criminele politieke partij
  7 wordt baas van je criminele partij die de dienst uit maakt
  8 geef jezelf en handlangers amnestie
  9 je criminele partij benoemt je tot chief scout
  10 je geeft opdracht dat iedereen de president net zo lief als steve meye
  moet hebben
  8


  Maak melding

 34. Zoveel haat ? En dan hopen dat de jeugd positieve lering uit trekt ? Geen wonder dat het steeds slechter gaat met onze jeugd met zoveel negatieve energie .Of doen jullie het bewust ?Gaan jullie maar lekker verder , de tijd zal het wel leren . God zij met ons Suriname .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.