Reisbureau in Almere dupeert vakantiegangers naar Suriname

25

De politie in Almere heeft in de afgelopen twee dagen acht aangiftes binnen gekregen tegen het in die stad gevestigde reisbureau Astrie Reizen. Dat schrijft Almere Vandaag. Volgens de site kwamen diverse klanten die o.a. vliegtickets naar Suriname hebben geboekt voor een dichte deur te staan bij het reisbureau aan de Cinemadreef.

Op het adres zijn de ramen met karton afgeplakt en staat er een bordje met de tekst ‘Wij zijn gesloten’. Volgens gedupeerde klanten geeft het reisbureau geen gehoor, telefonisch zijn ze onbereikbaar. Een schilder die in de straat aan het werk is weet aan Almere Vandaag te vertellen dat er al tientallen mensen bij het reisbureau aan de deur zijn geweest. “Allemaal tevergeefs.”

Verschillende Almeerders die hun tickets al hadden betaald zitten nu met de handen in het haar. Veel meer opties dan aangifte doen hebben de gedupeerden niet. Astrie Reizen is niet aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) of de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dat betekent dat klanten hun geld kwijt zijn, als blijkt dat het reisbureau gesloten blijft. Tenzij de gedupeerden daar een aparte verzekering voor hebben. Lees het uitgebreide artikel in Almere Vandaag.

25 REACTIES

 1. Dit is al ’t zoveelste geval. En mensen leren ’t nooit. Toch nog gaan boeken bij een reisbureau terwijl ’t simpelweg via internet kan. Mensen, worden jullie wakker man. Eigen schuld een beetje hoor.


  Maak melding

 2. Forummers, Odi odi.

  De mensen leren het nooit.
  Ze zijn gewoon koppig.
  Div. berichten de afgelopen jaren over dubieuze REISBUREAU’S die niet zijn aangesloten bij (ANVR) of (SGR).

  Maar onze reislustigen willen niet luisteren.
  Ze schenken geen aandacht hierover via krantenberichten, Tv- of radio uitzendingen.

  Zie gerelateerde berichten.

  TROS Opgelicht?! besteedt aandacht aan Almere Reizen

  Woensdag 15 februari 2012

  Geld lenen kost Geld voor een REIS naar SU. !!!

  Mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA):
  Jammer voor je.
  Nu kan je onze (pero) de super CASSAVETELER niet meer gaan bezoeken in SU.

  Maar je krijgt van mij een GRATIS consult om de bekende (B.W.) te gaan bezoeken.
  Deze kan je echt helpen tegen die gasten van bovengenoemd reisbureau.
  Of je EURO’S terug zal krijgen weet ik niet.


  Maak melding

 3. aibaya,zijn srannang mang echt dong weer opgelicht door je eigen volk dan zeggen ze eenheid daarom ik boekt via nederlande reisbureau nooit problemen en vlieg met klm domme domme mensen elke dag met trots naar je werk geld verdienen en dan zo weggeven aan je broeders of hoe men ze wil noemen je kan zien wie de nazaten zijn en de presedent ik kan allee n maar lachen leer het af boek bij tata of bakra


  Maak melding

 4. spaar je geld en boek via internet , je hebt geen reisbureau nodig.
  Waarom houden surinamers van dit slaven mentaliteit, je blijft zo altijd afhankelijk van de zogenaamde reisbureau’s wat we in deze moderne tijd niet meer nodig hebben. Je maakt ze alleen maar rijker en op de koop toe gaan ze ook met je duur verdiende geld er van door.

  Jammer…………wordt a.u.b. wakker surinamers……
  we leven in 2013………..


  Maak melding

 5. Alfa,

  Dit heeft nu helemaal niets met een slavenmentaliteit te maken!,, stop hier nu eens mee. Slavernij is een serieus iets en wordt op deze maniet gedegradeerd tot iets war te pas en te onpas gebruikt wordt.

  Natuurlijk is het niet verstandig on bij een dergelijk buro te boeken, masr misschien konden ze daar nog in termijnen betalen!
  Ook veel mensen boeken liever wel bij een reisburo, omdat dan ook meteen de accomodatie etc meegeboekt wordt. Moet je anders zelf gaan uitzoeken.

  Het blijft inderdaad treurig dat mensen op deze manier geld afhandig gemaakt wordt.


  Maak melding

 6. En rara welke bevolkings groep flikt dit altijd ray en consorten.
  En wij zijn hongerig voor geld!
  Check je volk man.
  Pas nog in su zo een die staats grond verkocht voor 1000 srd.
  Moneyhungry soort volk


  Maak melding

 7. Ik snap het niet hoor….. Ik kan er met mn gezond verstand niet bij dat er nog steeds mensen bestaan die bij zo een louche bedrijf een ticket gaan kopen. Laatst was het nog in amsterdam zuid waar eenieder voor de gesloten deur stond te schreeuwen en een jaartje of wat later gebeurt het opnieuw maar nu in almere. ( Het zou misschien zomaar wel eens dezelfde persoon kunnen zijn??) Wake up onder welke steen komen jullie nou vandaan?!! Ik heb niet eens meer medelijden met jullie, ik moet er gewoon om lachen. Wedden om een euro dat het weer gaat gebeuren en dat ze jullie weer foppen over niet al te lange tijd? En dan nog eens? Wie niet horen wil moet maar voelen, zegt men. Maar hier lijkt men doof en gevoelloos En wie runde deze tent?? Misschien alweer een of andere gierige koelie die zijn eigen volk oplicht.??? Mij in ieder geval niet!. Ik kkop gewoon bij de klm, net zo gemakkelijk…


  Maak melding

 8. Boek via internet en zeg vaarwel aan de waardeloze reisburo!! Arrogante reisburo tijd is nu voorbij.Ze hebben heel veel mensen die met spoed naar Suri of NL moesten uitgeknepen.


  Maak melding

 9. Elke dag elke uur elke seconde want er ligt een landgenoot ergens op de loer:

  Zaterdag 13 juli 2013 om 03:07 uur, door Ram Singh
  Helaas zijn moord, seksuele misdaden en wandaden, roof, diefstal, alcohol misbruik, asociaal gedrag, drugs smokkel, corruptie een realiteit in Suriname.


  Maak melding

 10. Anno 2013; en dan nog een reis boeken via een reisburo???

  Het zijn degenen die niet in staat zijn om de reissom contant te betalen welke vereist bij internet booking. Dus, zijn ze aangewezen op ‘opdepof-tickets’. Weet je wel, die ‘kasmonie-types’.

  En dan ook nog tickets van zo’n louche reisburo. Sorry, maar dan zoek je het zelf.
  Ik heb eigenlijk geen medelijden met jullie; a pur dong gi’unu.


  Maak melding

 11. het zijn vaak mensen, die drempelvrees hebben om via internet of de maatschappij zelf te boeken, die bij dit soort bureau’s aankloppen. Deze misdadigers misbruiken het vertrouwen van hun eigen mensen. De hel is niet voldoende voor ze.


  Maak melding

 12. (Seng sang)—-het maakt niet uit of het een hind…of. …creo..,of java……is het is een surinamer,het is triest en verschrikkelijk voor deze mensen….maar jouw verbazing is wel een oordeel.Ja,nogmaals het is triest,en verschrikkelijk,maar deze mensen ,leven,kunnen nog aangifte doen en mijn heel veel pijn verder in het leven,maar de slachtoffers van die brute roofmoorden en overvallen(hoogbejaarde)en inbraken met zwaar ges hut en geweld,….is niet vergelijken met je verbazing van de ras die nu suriname aan het vernietigen is.In suriname wonen surinamers ..en in nederland ….surinaamse nederlanders…….het is anno 2013…de tijd van ..nps…vhp—enz..is voorbij.


  Maak melding

 13. Uiteindelijk zijn dit soort zaken logisch…
  …wanneer je een bepaalde mentaliteit uitdraagt of gedrag tentoonspreid, krijg je een ‘koekje van eigen deeg’!!

  Er zijn uitzonderingen(!), maar dit geldt voor zowel Nederland als Suriname.
  Uit vele( ) nu mijn laatste ervaring:
  Afgelopen KETI KOTI in het Oosterpark (+/- 600) foto’s geschoten, en via de mail gegevens uitgewisseld.
  “Mijn man is die met de witte Surinaamse vlag, met kalebas & veertjes” (‘Man’ was één van de vier traditionele wachters bij het Slavernij-monument)!

  Heb dus na verzenden van de partij foto’s uiteindelijk verscheidene keren gevraagd(…), of deze in goede orde ontvangen en/of naar wens zijn.
  Van Isabella Maatsen (blackbeauty1960@hotmail.com) uit Zuidoost tot nu toe geen woord!!

  Men kan veel praten over “ontwikkeling/op de kaart zetten/geloof in eigen kunnen”, maar met ’n gebrek aan fatsoen, blijft dit nog héél ver weg…

  (P.s. De bijnaam/nick-name ‘BLACK BEAUTY’ kan beter in ‘BLACK LIST’ gewijzigd worden: …zo werkt dat dus)!!


  Maak melding

 14. Het kan `n ieder overkomen ongeacht etniciteit!!
  Onderstaand heeft afgelopen week plaatsgevonden!

  Verslag tv programma “Hart van Nederland” http://www.hartvannederland.nl/nederland/2013/opnieuw-gezin-gedupeerd-door-malafide-reisbureau

  ´Pas op voor malafide reisbureau´s´
  In onze uitzending was dinsdag te zien hoe de familie Pleiter uit Deventer het schip in is gegaan nadat ze bij Fantasie Reizen een vakantie naar Egypte hadden geboekt. Het reisbureau bleek malafide en het gezin kan nu fluiten naar hun luxe trip.
  Dit soort oplichtingspraktijken staan niet op zichzelf.

  De Autoriteit Consument en Markt raadt dan ook aan om te checken of je reisbureau is aangesloten bij een garantiefonds, zoals het SGR.


  Maak melding

 15. CREOLEN VINDEN HET LEUK OM OPGELICHT TE WORDEN DOOR HINDUSTANEN.

  DAT IS AL JAREN ZO DAAROM ZIJN DE HINDUSTANEN RIJK GEWORDEN, NIET DOOR HARD WERKEN 🙂 MAAR DOOR VAN DE DOMME CREOL/BOSLANDCREOOL TE JATTEN.
  MAAR ALS ZE EEN KEERTJE BEROOFD WORDEN VAN DAT ONEERLIJK VERDIEND GELD, SCHREEUWEN ZE MOORD EN BRAND, VAN HOE HARD ZIJ MOESTEN WERKEN, EN HOE LUI DE CREOL/BOSLANDCREOOL WEL NIET IS ……..SRANANG MANG TJA KIEK FOE LAFOE…………EN BLAKAMANG DONG EKTE A NO GRAP NA ZO A TORIE DE…………….


  Maak melding

 16. Overheidszaak!

  De overheid blijft hierbij in gebreke. Los van het feit dat de mensen risico’s nemen om bij zulke reisbureaus hun reis te boeken ligt hier een taak van de overheid weggelegd. REISBUREAU’S DIE NIET ZIJN AANGESLOTEN BIJ DE ANVR HEBBEN GEEN BESTAANSRECHT. DE OVERHEID DIENT GEEN VERGUNNING TE VERSTREKKEN EN TIJDIG CONTROLE UIT TE OEFENEN. FLINKE STRAFFEN UITDELEN AAN EIGENAREN VAN REISBUREAU’S DIE ZICH HIERAAN SCHULDIG MAKEN.


  Maak melding

 17. Posten en reactie’s plaatsen doe ik anders nooit,
  maar gezien sommige reactie’s van hele ‘slimme en doortastende doorgewinterde oplichting en diefstalproof mensen die de tijd nemen om andere benadeelden dom te noemen, voel ik mij genoodzaakt hierop te reageren.
  Bv E-dentifier als u nu eerst ‘contante betalingen’ en ‘digitale betalingen’ uit elkaar kunt houden voordat u iemand dom noemt dan zouden we eens op niveau met elkaar kunnen communiceren.
  Peace and love zo komen we veel en veel verder.


  Maak melding

 18. Boek via internet en dan weet je de juiste prijs.
  De arrogante hebie van de dames en heren van de reisburo nadert gelukkig zijn einde.Als je met spoed naar Su of NL moest was er GEEN plek, maar als je het dubbele tarief betaalde was er opeens plaats.Waardeloze aasgieren!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.