Pertjajah Luhur bouwt vijfhonderd huizen

49

PARAMARIBO, 13 jul – Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo gaat vijfhonderd sociale woningen bouwen. Het worden geprefabriceerde huizen uit China. Volgens de partijleider en voormalig voorzitter van het parlement, gaat het erom de sociale poot van de partij uit te dragen. De huizen mogen op afbetaling worden aangeschaft.

Een woning kost minimaal twaalfduizend dollar en de grootte is maximaal vijftig vierkante meter. De financiering geschiedt via de bank. De voorwaarden hebben veel weg van het sociale woningbouwprogramma van de overheid. Somohardjo erkent dat wordt samengewerkt met het Landelijk Woningbouw Programma van de regering. Te Hanna’s Lust waar het programma enkele honderden woningen heeft staan, komt ook een modelhuis van Pertjajah Luhur.

De vijfhonderd woningen van Somohardjo komen op Belasoir, in Commewijne. Op de oude plantage heeft de partij zo’n vijftig hectare grond ter beschikking. Van een verkiezingsstunt is geen sprake, volgens Somohardjo. Pertjajah Luhur is de partij ‘die nooit slaapt.’ De partij viert in eind dit jaar zijn vijftien jaardag en daar hoort een reeks sociale activiteiten bij. Volgens Somohardjo begint de bouw na de vastenmaand Ramadan.

49 REACTIES

 1. De “huiysen” van deze kermisclown kennen wij onderhand wellll! Waar is die ver(k)lote woning gebleven. Die Surinaamse samenleving wacht nog immer op de trekking.


  Maak melding

 2. Somo had ook al grond gestolen in het district para toch.hij had hardere klappen moeten krijgen hier in nederland voor een kromme mond


  Maak melding

 3. Gebouwd op sate stokjes zeker. Somo doet er goed aan de mensen ook een overlijden risco verzekering te adviseren. Windkracht 6 en de ramp is niet te over zien.


  Maak melding

 4. Paraman,
  Een ezel is slimmer dan jou, waar zijn die 18000 woningen van clow bouterse? de man die dagelijks op jullie hoofd shijt.
  De overheid moet zich bezich houden met de woningnood in suriname, het een schande dat politici misbruik maken van de noden van de bevolking om te skoren.
  Jou criminele president doet het zelfde.


  Maak melding

 5. Somo Somo,
  Schoenmaker blijf bij je leest. Zoals al jou handelingen, vanaf je vertrek uit Suriname, staat deze bol van grootheidswaanzin.
  Je bent niet in staat je eigen partij noch jezelf in het gareel te houden en nu wil je ook huizen beloven.
  Oja, vergeten, je beloofde handel met Indonesië, met China, met andere landen. Wat is hiervan van d egrond gekomen??????
  Doe je ding, ga spelen in de palmentuin of neem een wandeling met je echt-genote


  Maak melding

 6. Sinds wanneer is het de taak van politieke partij om huizen te bouwen?
  Er is iets fundamenteels mis in Suriname. Dit maakt de achterlijkheid helemaal compleet.

  Nee, Suriname is geen gezegend land, het land heeft alleen wereld vreemde politici en bestuurders voortgebracht.


  Maak melding

 7. waar haalt deze man dan het geld vandaan???

  lenen bij de bank zonder garantie/onderpand is no-kang, da waar komt die paisa vandaan??

  immers,…zijn uien-handel is zonder winst, geeft regelmatig (voedsel)pakketten weg, bouwt hiero en daaro een winkel, knapt moskeeën op…hoe rijk is deze *oom* dan niet? 🙂

  en dan nu een sneer naar de rijke Lonnie!

  ga niet alleen maar vissen in de vijver van Somo maar neem een voorbeeld en ga ook wat doen voor je achterban!


  Maak melding

 8. Bad Santa, in de Banana Republiek Suriname is alles mogelijk. We zijn het spoor helemaal kwijt.

  Geen journalist in SR die durft te vragen/onderzoeken naar de bron van financiering of hoe de grond is verkregen.


  Maak melding

 9. @ joop piet
  Zaterdag 13 july 8.32 uur. Daar zeg je wat maar waar is dieTjon-tjon gebleven. Ook een die door DiDiBrie is opgevreten,toen DiDiBrie deze niet meer nodig had en dit is de prijs die velen die van deze zqaka-zaka DiDiBrie houden. DiDiBrie gebruikt dan de teil van Henk en alle aanbidders van DiDiBrie worden uitgespuuuugd. Overigens ben ik blij dat er hiervan beelden zijn,waardoor je een boek kunt verbieden waarin staat(foto)Bouterse MOORDENAAR,maar de beelden waarop te zien zijn hoe de aanbidders van deze hond dagoe bouta tekeer zijn gegaan met tegenstaanders (vandeze DiDiBrie) niet


  Maak melding

 10. Inderdaad zoals sekrepatu aangeeft; hoe komt somo aan dit geld.

  Tsja, het geld dat hij gejat heeft van zijn eigen mensen.

  De strijd is begonnen, iedereen probeert stemmen te winnen. Ik zeg, neem je oso, maar weet wat je stemt!

  Wat heeft brunsie in petto?
  Voorlopig hoeft hij niets te doen, want hij trekt aan de touwtjes!!!

  Bouta je durft die amofo-vrouw niet te reshuffelen hé.
  Je hebt je eigen mattie opgeofferd.
  Je bent bang voor brunsie, whahahahahahahaha

  I dare you to reshuffle AMOFO, nu!!!!!!


  Maak melding

 11. @GMAP jij praat over horen zeggen . trouwens er staat daar boven geschreven somohardjo ( pertjaja luhur )en geen bouterse waar ik ook geen aanbidder van ben @GLENN PENGEL .dus breng die dingen niet door elkaar . een ieder draagt zijn eigen kruis .


  Maak melding

 12. Sur moet blij zijn met 500 huizen van Somo. Hij bouwt speciaal voor de Amofo’s,want hij vist graag in de vijver van Lonnie. Dom is Somo niet.


  Maak melding

 13. Dat er huizen gebouwt worden heel goede zaak, maar dat het niet voor een ieder is, staat buiten kijf, partij belang, vriendjespolitiek. Wel weet ik dat dit een regelrechte politieke stunt is, waarom deze heerschap heeft het gemunt op de presidentszetel, dat is waar deze crimineel mee bezig is. Dat dit soort tuig denk het land te kunnen leiden, is niet te bevatten. Natuurlijk denk hij als die ene het kan waarom ik niet? en zo denken de meeste die de kuddes in SME leiden. Het volk wordt openlijk in het ooitje genomen en ze hebben het zelf niet door. Want als je naar het niveau kijkt van de meeste kiezers, dan begrijp je het gemarchandeer. Het vreemde hieraan is dat het om pregefabriceerde woningen gaat uit China. En dan te bedenken dat Suriname vroeger pregefabriceerde woningen exporteerde, wat een omgekeerde wereld, maar het kan verkeren. Dit komt door inefficiënt beleid vanaf 1975 tot heden, en het blijft doorgaan. Het voor wat hoort wat politiek “cliëntele” beleid en het volk loopt gedwee in het gelid mee. SME is een uniek land, maar dan in de negatieve zin, zo een kleine populatie en toch financiële problemen, de broek niet zelf kunnen op houden. Groot doen en klein denken. Dit omdat men een te grote broek heeft aan getrokken. Kijkend naar de bevolkingsgrootte ruim 500.000 inwoners, immigranten de laatste 20 jaren Brazilianen ongeveer 50.000 en Chinezen nu al 30.000. En ze blijven komen want de beleidsmakers zijn daarin niet geïnteresseerd. Over enkele jaren wordt dit een catastrofe voor de Surinamer, dan zijn we in de minderheid in eigen land, en dit is geen doemdenken.


  Maak melding

 14. somo probeert wederom mensen op te lichten en zielen te winnen…
  deze man waait met alle winden mee en is zeeeer onbetrouwbaar. Heeft geen enkel toegevoegde waarde op politiek ” nivo” ..
  Baas boven baas wat chantage betreft…


  Maak melding

 15. GMAP

  Paraman,
  Een ezel is slimmer dan jou, waar zijn die 18000 woningen van clow bouterse? de man die dagelijks op jullie hoofd shijt.
  De overheid moet zich bezich houden met de woningnood in suriname, het een schande dat politici misbruik maken van de noden van de bevolking om te skoren.
  Jou criminele president doet het zelfde.
  =
  Rare gay!
  Ga andere dingen doen, je zult minder tijd overhouden om te muggeziften. Rare rode biet!


  Maak melding

 16. Wie ook voor de bouw van huizen en of kippenhokken moge zorgdragen, “zij zullen BETAALD” moeten worden!
  =
  Er zijn zat woningen beschikbaar in Suriname,alleen de ZON gaat op voor nop!
  =
  Woningen liggen niet meer voor het rapen. Bij deze landrover zitten er ALTIJD meerdere addertjes onder het gras.


  Maak melding

 17. mogen/horen politieke partijen zich wel te bemoeien met volkswoningbouw? is dat niet tegenstrijdig? moet dat niet uit elkaar gehaald worden.


  Maak melding

 18. was nog niet klaar met reageren gezien de tijd effe nog de kleine dingen doen,maar goed wat Ludwig FaMie e Leey(liegen. Ludwig van Mulier) is overkomen ; is Tjon ook overkomen.A kies ding mooiiiii.Dit soort figuren waren de groooooootste voorstaander van DiDiBrie . deze figuren hebben ons land ook voor een groot deel de vernieling in geholpen,want op elk podium hebben ze de witteman voor alles en nog wat uitgemaakt en DiDiBrie de hemel in geprezen.Ook deze elementen(om de woorden van de militairen van toen te gebruiken)hebben tegenstaanderssssssss van die zaka-zaka DiDiBrie uitgemaakt voor VOLKSVIJANDEN,gelukkig a DiDiBrie trowe ding na doro of omgekeerd,maar any way ding pangnja en kunnen wij een beetje ademen..Hopelijk dat die hooghaart snel volgt en de rest van de andrere opportunisten. gelukkig wordt er nu niet naar hooghart geluisterd.Hij roep al lang om de kop van Belfort,maar tevergeefs.Hij was ook nog tegen Fiso,ma FFFFiso e go gewoon doro.Hij was ook komen vertellen dat hij ’t voor ambtenaren had geregeld om in vastedienst tekomen ,want zgn mocht niemand naar huis gestuurd worden.Ik hoop dat iemand op dit forum mij iets meer hierover kan vertellen,want volgens mij wacht hij nogsteeds op dat ander LIEGBEEST Arme-Ali met ’t antwoord.DIng zaka-zaka disie aaaaai hooghart loekoe fa joe kong lasie strepie.aaaibaja dies no boen,vandaag de dag gaat hooghart met dat heel DRUGS/MOOOOOORDteam opreis.Hooghart go na afrika met S.Douglas. in de delegatie en deze Douglas veroordeeld voor DRRRRRGS inSu 3 jaar en dan zegt hooghart erbij nooit mie no bing mang go na Africa ma now mie go. Wat een mens,wat een mens. Wat een mens.Hooghart mie gado fa joe o waka na stratie naaa mei 2015? Mijn part eerder. Woeiii.Odii.
  Glenny.


  Maak melding

 19. De titel moet zijn;

  “Pertjajah Luhur BELOOFT 500 huizen te gaan bouwen”

  Want tot die tijd is er nog helemaal niets gebouwd en blijft het een lege huls.


  Maak melding

 20. Gmap,Gmap,Gmap
  DDB vergeeft een ieder voor handelingen begaan in het verleden,zie ronny,sommo en jozefzoon,dus ja,ik denk dat het je goed zal doen als je gewoon eens weer de SU atmosfeer kan inademen,
  Fijn weekend,
  It’s kwakoe time


  Maak melding

 21. De tijd van bij het partij centrum een huissleuteltje ophalen en je stem uitbrengen is voorgoed achter ons.
  =
  Nu moet je ook nog keihard dokken en maar goed ook.


  Maak melding

 22. is die prijs dan inclusief de grond?
  waarom orginees ver weg kopen terwijl surwood het zo in de catalogus heeft staan.. En made in Suriname.
  De beleidsmakers hier in Su denken echt dat China het beloofde land is….


  Maak melding

 23. Hoeveel huizen heeft NieuwFront gebouwd in 15 jaar beleid?Als het aan het NieuwFront ligt zoeken de mensen het maar zelf uit.Het huisvestingsvraagstuk heeft geen prioriteit van het Front.Er is een grote groep mensen die geen grond bezitten en die ook niet genoeg inkomsten hebben om in aanmerking te komen voor een hypotheek.Deze groep is groot en is afhankelijk van de beschikbaarheid van huurwoningen.

  M.b.t. Somo, kan ik het volgende zeggen.Somo denkt aan zijn eigen belang.Hij wilt verzekerd zijn van de stemmen van zijn achterban.Maar de actie van Somo is ook een druppel op een gloeiende plaat.Maar hij denkt vooruit.Met zijn actie kan hij gegarandeerd rekenen op de steun van heel veel stemmen omdat mensen ten einde raad zijn bij het bemachtigen van een huurwoning.


  Maak melding

 24. Hoop doet nog altijd leven.Bouterse zijn zoon en dde overige 40 rovers hebben lak aan wat het simpele domme gepeupel overkomt. Allemaal zijn ze bezig hun zakken te vullen. Hoeveel geld hebben ze nodig ? Volgens mij krijgen ze het al bij lange na niet op. Doe nou eens eindelijk iets voor het volk. Bejaarden verzorgings tehuizen scholen jeugdzorg > Ik moet mn landgenoten nageven dat er geen sociaal draagvlak is. Een ieder voor zichzelf


  Maak melding

 25. Weer een staaltje van belangenverstrengeling, hoe onschuldig dit project ook lijkt te zijn. Mij dunkt dat dit eerder een beleidstaak van de overheid moet zijn, dan van een of andere politiekepartij.Hoeveel figuren in de Surinaamse politiek zijn er niet die dan het zelfde doen of op ander wijze hun eige toko houden en zich daarbij verrijken.

  Van belang is het integere, dat het iedere politieke figuur/partij verboden wordt om nevenactiviteiten te ontplooien en persoonlijk winstbejag te voorkomen.
  Kritisch bekeken, zijn volksvertegenwoordigers immers gekozen om beleid te maken en mede vorm te geven aan de uitvoer van het beleid en dit ten gunste van het hele volk.


  Maak melding

 26. als ik de indianen was zou ik alle import buiten landers uit afrika en india en indonesia en meer de land uit schoppen deze duifels kom in ons eigen land baas spelen en niks jullie zijn hier geboren wij indianen zijn hier geboren ons roots alles is zuidamerika er kom snel dat er meer aktie gaat komen van uit ons indianen wacht maar af alles op zen tijd jullie moetn jullie boot klaar zetten en richting jullie thuis land gaan waar jullie thuis hooren zwakkelingen dat jullie door spaanjaarden portugal engeland zijn gepakt en als slaaf naar heel zuidamerika zijn gebracht en later ook dat nederland de baas speelde maar nederland heb teminste jullie niet als slaaf gehaald op boot en nog vrij onavankelijk gegeven ja om terug te gaan waar jullie hooren import somo ga naar indonesia en de anderen ook terug naar india en afrika ezels goud alles is van ons suriname is van ons wij indianen hebben gevochten tegen engeland en andere landen ons bloed ja en jullie zijn gepakt op boot gezet en jullie vochten niet terug dan kom je vandaag in ons land de baas spelen ga terug waar jullie thuis hooren ook jullie kinderen boefen zijn jullie trouwens waar hoor jullie thuis helft in suriname en helft in holand wil jullie eiegen land jullie ook niet meer terug hebben imports ik vind zielig voor jullie heb met jullie te doen als jullie je netjes gedragen als mens en niet als beesten dan mogen jullie van ons indianen in suriname blijven zoo als surinamers in holand blijf mog van de bakra tjauw boef somo bouta bruinswijk santoki parmaser allemaal 1 pot nat chinees ook weg ga maar de rotzooi tjauwmin in jullie eigen land verkopen ????


  Maak melding

 27. Ik ben benieuwd naar die verdeelsleutel. Eerst PJL, dan PJL, dan niemand, dan weer PJL en zo zal het verder gaan. Hooguit om de vorm zal een niet PJL’er een brik krijgen. Van heel dicht bij is het mij bekend dat er bij zijn die tot op het bot discrimineren!!! Als het moet zal ik omstandigheid, man en paard noemen ook.


  Maak melding

 28. ram singh jij bent belachelijk , want je famillie wil graag ook in aanmerking komen voor een woning ,dus je moet niet slap lullen want jou soort is corupt en weten alleen maar tjoekoe te betalen dus no lul cory sare .


  Maak melding

 29. Wahhhhhhhh?????

  Dus woningen prefabben en vanuit China importeren! Euhhhh
  Hebben we in Suriname dan geen duurzame bouwmaterialen?
  Kunnen we niet onze economie en bevolking aan extra werk helpen door deze op onze bodem te verwezelijken?
  Een beetje synergie zodat liquiditeit van Suriname niet afneemt !

  Ik ben wederom van stomheid geslagen en dit keer door een klapper Javaan Somo


  Maak melding

 30. 50 vierkante meter maximaal? Dus ongeveer 2x een studentkamer in Amsterdam? En dat is een huis voor een gezin? Verkiezingstunt, nog meer zand strooien, maar Surinamers hebben liever niet anders.

  12000 dollar minimaal? Voor maximaal 50 vierkante meter met andere worden minimale prijs per vierkante meter is 240 dollar. Lijkt me een dure grap. Weer een boevenstreek van Somo.


  Maak melding

 31. Sent zeng, ik kan ten minste een tjoekoe betalen voor 10 van die huisjes die ik aan jou, je familie en soortgenoten voor het leven gaat verhuren. Jij kan niet eens tien centen sparen voor een aanbetaling en de drie generaties voor jou en de volgende drie generaties na jou in je stamboom worden nooit goedgekeurd voor een hypotheek. En nog bedankt voor de huur want dankzij jullie kan ik van mijn leven genieten.


  Maak melding

 32. Blaffers bijten meestal niet!Somo heeft veel vrienden maar ook vijanden…veel hebben hekel aan hem.
  Waaromm kant en klaar woningen helemaal uit china?Zijn er geen timbre=mang meer in het land?Belachelijk voor woorden.Ze doen maar wat!Vaklieden komen ook uit China en over een korte tijd een handtekening/kruisje te zetten dan is Suriname bestuurd door China=chinezen en het wordt SULI NAM.


  Maak melding

 33. RobG,
  Misschien kan je ons vertellen in hoeveel landen heeft de dictuur ontwikkeling en vooruitgang gebracht,ik wacht op jou antwoord.
  Cuba,Venuzuela,Brazilie,Arbentinie,Italie,Turkije is het niet gelukt, en jij maar geloven dat het jou incompetente mulo school dictator gaat lukkken.


  Maak melding

 34. 10 voor mij!

  12.000 Dollar voor een woning is nog maar net 10.000 Euro. Doe mij maar 10 woningen die ik dan ga verhuren voor mensen van andere partijen. Ik betaal kontant dus Somo kan mij niet weigeren, of wel?

  Een politieke partij in Suriname is een Casino, Bordeel, Supermarkt, Pandjeshuis, Bingoclub, Tjekre-tjekrevereniging en bouwvereniging. Dit alles heeft niets met politiek te maken om te zien hoe ziek de pilitiek in Suriname is.

  Dat de bevolking nog niet snapt dat politiek zoals het in Suriname bedreven wordt de doodsteek voor het land is, snap ik niet. De Arabische lente is in geen enkel land gelukt. Het is alleen maar erger geworden in die landen. Mischien dat de Caribische lente in Suriname wel lukt.
  Maar daar hebben we een dapper volk voor nodig en geen schijtlijsten die op goedkope woningen van “politici” zitten te wachten.


  Maak melding

 35. Errata

  Maar ja! Wat verwacht van een adviseur van het kaliber
  ParaMan?!

  Lees!

  Maar ja! Wat verwacht men van een adviseur van het
  kaliber ParaMan?!

  Met dank aan StarNieuws.


  Maak melding

 36. wat bedoelt men met 50 hectare ter beschikking van pl. wat gebeurt met de waarde van de grond. deze foefoeroe jampanesie blijft maar ddoorgaan totdat terrorisme onstaat.dat den wanie . we gaan alles hardhandig terugnemen van al deze ordinaire dieven.


  Maak melding

 37. Zoals suribo het omschrijft zijn dit te dure m2.

  Een mooie blokhut 50m2 kost 7000eur.

  Type maar in Google blokhut 50m2.

  En als je deze in rusland besteld heb je degelijke en deze aantallen worden Franco geleverd dusssssssss……

  Waar blijft de 5000 EUR hangen .
  Excuses als het dollars zijn.
  Maar ergens blijft er iets aan een javaanse sateprikker steken.


  Maak melding

 38. Ay mi mati!!! na de ene Kees komt alweer de ander Mafkees al heel snel!! dus het wordt in totaal 18.500 woningen!! Ach, Hoop doet leven! maar deze hoop is een SHIT!!!


  Maak melding

 39. Het concept van sociale huizenbouw is achterhaald en wordt nog alleen gebruikt om kiezers te bedriegen. Sinds de onafhankelijkheid is het al duidelijk dat de overheid geen huizen kan mag of wil bouwen. Het is geen primaire taak vd overheid. Het idee wordt wel bij elke verkiezing in stand gehouden voor goedkope stemmenwinst.
  Bij een goede bestudering van de bouwactiviteiten in Suriname valt op dat de bevolking zelf massaal bouwt getuige de explosieve groei van Paramaribo de afgelopen 20 jaar en ook grote delen van Wanica. Zelf in typisch luie districten als Para en Coronie zijn er heel veel huizen door particulieren gebouwd. De overheid kan mag of wil niet bouwen. Het concept is verouderd. Mensen moeten werken en zelf hun huis bouwen. Dus primair werken en niet
  potverteren zoals dit gebeurt in Su. Dat afrikaanse Surinamers hierbij de klos zijn is wel duidelijk, vandaar dat het huidige rooie neger regiem van Suriname zich in allerlei bochten wringt om haar paupers een gratis onderkomen te bieden … Alleen is er geen geld! Het is dan ook niet toevallig dat er in Coronie maar 10 huurwoningen vergeven zijn aan arme kanshebbers: mensen die nauwelijks inkomen hebben. succes met dit ddogeboren kind.


  Maak melding

 40. Hoewel de prefab bouwtechnology en materialen zijn kinderschoenen na 15 jaar wel zijn ontgroeit, zie je nog steeds de oude modellen en bouwmaterialen vaak terugkomen.
  Er zijn de afgelopen jaren nieuwe bouwmaterialen ontwikkelt die duurzamer (25-50jr) zijn (in plaats van tot 15 jaar), en technieken die het mogelijk maken nog sneller te installeren. De kosten zijn praktisch hetzelfde voor huizen. Vaak zijn de laatste designs veel intelligenter, betere isolatie,eco-vriendelijker en chiquer.

  Kwalitatieve bouwmaterialen en elegante prefab designs zijn wat mij betreft de toekomst voor Suriname.


  Maak melding

 41. Antwoord aan Glenn Pengel; Als medeoprichter van de NDP en ondersteuner van de veranderingsprocessen na 1980, heb ik mij na 1997 gedistantieerd van de politieke leider Bouterse en zijn trawanten. Ik ben fel geweest in mijn bewoordingen, maar altijd inhoudelijk, en met argumenten. Daarom ben ik in een periode van 15 jaar (1983-1998) door zowel de Surinaamse als Nederlandse media als particulier benaderd om als opinieleider de Surinaamse POLITIEKE ATUALITEIT te analyseren en toe te lichten.


  Maak melding

 42. Volk, wordt een keer wakker, en goed ook.
  De gemiddelde Surinamer is een die aan de kant staat luid te schreeuwen, dis no boeng dat no boeng en alles wat negatief is.Het is makkelijk om kritiek te leveren zonder ooit dieper te gaan in de problematiek van ons land met net een half miljoen inwoners.Normaal gesproken, als je een klein gezin hebt heb je je ook geen vorstelijk salaris nodig om ze te eten te geven.Zo ook met dit land.Als de surinamer alleen maar aan de kant schreeuwt en geen hand uitsteekt om een ommekeer te brengen in de hedendaagse denk en handelingspatroon dan zijn wij over 100 jaar op hetzelfde nivo.Leer harder te werken.Leer niet je hand open te houden, vooral niet bij de overheid,
  want die heeft niet genoeg om zichzelf te onderhouden.Zoveel woorden worden vuil gemaakt aan verwijten en uitschelden.Kijk naar jezelf. Wat kan ik doen om mijn gezin hoger op te brengen.Welke mogelijkheden kan ik mijn kinderen aanbieden om het beter te doen dan jezelf.De enige kritiek of opmerking die ik altijd heb voor de politiek is ; waarom het zo moeilijk is een land met half miljoen mensen te onderhouden.Tot dit punt begrijpt een ieder dat de politiek een is die het land en volk daadwerkelijk geen stap vooruit helpt.
  Er zijn gelukkig jongeren deze richting gestapt, hopelijk is er desnoods een die het anders gaat doen….Laten wij blijven hopen, terwijl we bezig zijn ons gezin eerst te sterken en beschermen tegen alle negativisme.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.