Minister Justitie & Politie bezoekt misdaadslachtoffers

32

PARAMARIBO, 24 jun – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie heeft slachtoffers van misdrijven bezocht. Dit meldt de Times of Suriname. Belfort wil het tot een gewoonte maken vaker slachtoffers te bezoeken. Er komt veel meer aandacht voor deze groep die wel eens op de achtergrond dreigt te raken.

De afgelopen tijd is dit euvel vaker aangekaart. De oppositie, met name het Nieuw Front, vindt dat er meer aandacht uitgaat naar plegers van misdrijven. De slachtofferhulp, tijdens de vorige regering verheven tot overheidszorg, zou niet zijn wat die wezen moet. Volgens het Nieuw Front wordt te veel het accent gelegd op de opvang en het resocialiseren van de plegers. Niet dat daar geen aandacht voor mag zijn, maar de slachtofferhulp zou er te veel bij inschieten.

Belfort geeft aan dat het Bureau Slachtofferhulp intact is en goed functioneert. Kennelijk moeten de visites de kritiek tot bedaren brengen. Volgens de Times heeft Belfort onder meer een dertienjarig meisje in het ziekenhuis bezocht. Het kind is recent ontvoerd en aangerand. Belfort zegt niet naar elk slachtoffer te kunnen gaan. Wel wil hij zoveel mogelijk vooral burgers bezoeken die ten prooi vielen aan ernstige misdrijven.

32 REACTIES

 1. Zou Belfort ook aandacht hebben voor de nabestaanden van de decembermoorden ? Belfort is een huichelaar. De man steunde de amnestiewetgeving. Hoezo respect voor de rechtstaat ? Dit is een ordinaire verkiezingscampagne. Laat me niet lachen


  Maak melding

 2. En dat bedoel ik nou precies, koos weet helemaal niets van Suriname en durft naar successen te vragen, koos zit in een negatieve tunnel waar eigenlijk niets hem intereseert van Suriname, dom gelul hier plaatsen is alles wat hij kan.

  “De man steunde de amnestiewetgeving. ” Misschien dat koos ons kan vertellen hoe en in welke hoedanigheid.

  Enne koos had santokie of gilds ook aandacht voor de nabestaanden van de decembermoorden?


  Maak melding

 3. =Het probleem wordt NIET aangepakt.

  -Ik zou zeggen volg maar het volgende via de branding:::::::Politiek begrijp verantwoordelijkheid niet zegt John van Coblijn

  =Maakt eigenlijk niet zoveel uit wie die man is, maar als mens zul je toch verdriet hebben wat in Suriname gebeurt?

  =Volg maar ook hoe de buschauffeur $5000,00 dollar moet betalen om in aanmerking te komen voor een vergunning@@@

  =Ik heb het idee dat meneer Belfort gewoon wilt scoren, sorry maar hij praat meer dan dat de problemen echt worden opgelost.


  Maak melding

 4. Ik heb niets tegen Belfort, maar de misdaad in Suriname blijft stijgen. Vreemd dat de bende van de coalitie met meneer Panka muisstil zijn omtrent de snel stijgende criminaliteit in Suriname.


  Maak melding

 5. als je kijkt naar deze man,wordt angstig bang je durft niet verder te lopen..

  hij straalt een grote crimie uit zo uit de gevangenis..


  Maak melding

 6. Je ziet zo dat deze domme idioot zijn plekje niet kwijtvwil in de politiek.
  Huigelaars en dieven zijn het. Verkiezing e doro.
  Vier overvallers heeft hjj laten doden en toch stijgt de criminaliteit in su.
  Dan doe iets niet goed domme slungel.


  Maak melding

 7. Men veel prang prang was deze heer ingeluid na reshuffling en was weer hoop en rust tijdelijk in de samenleving.Maar ja wanneer je alleen maar zegt en niet doet kom je als Joker over en nu blijkt dat hij werkelijk een Joker is.Niets is gerealiseerd alleen datgene wat door Santokhie ex-min, had geinitieerd.Zoook .let maar op de nu ook de pas geinstalleerden vooral die van de OW.Zijn eerste uitspraken zijn al niet hoopgevend,dus verwacht niets want deze moet ook zijn pensioen veiligstellen.De criminalitiet gestegen en verruwd,vrienden geaccomodeerd zonder dat die de capaciteiten hebben en ga zo maar door.Dus ook Belfor heeft gefaald.Experiment……


  Maak melding

 8. Dit is een mooi gebaar van Belfort, hij is een echte Politieman dus ik twijfel niet aan zn intenties. In zn eentje zal hij de criminaliteit niet kunnen bestrijden, daarvoor heeft hij naast het korps ook het volk nodig!


  Maak melding

 9. Belfort is bezig met toneel.
  Ga zorgen dat de criminelen gepakt en gestraft worden ipv mooi weer spelen bij de slachtoffers. Ze zitten niet wachtten op jou mooie kletspraat.
  Wat heb je ze te zeggen? “Jammer dat dit u is overkomen. We snappen er niets van want onze agenten zijn dagelijks op pad om van een ieder hun haven en goed te beschermen.”
  Daar schieten de slachtoffers toch een klap mee op.
  Wat heb je concreet aan beleid uitgezet sinds je met je gat op die post zit? En wat is uiteindelijk uitgevoerd? Heb je dit al laten evalueren? Wat zijn de resultaten ervan.

  Kom op en ga werken voor je geld. Stelletje uitbuiters. Met een universitaire graad ben je nog geen wonderbouw hoor! Klaplopers!


  Maak melding

 10. PARAMARIBO – Drieëndertig politieambtenaren hebben een training Forensisch Technisch Sporen afgerond. Hierdoor zal de dienstverlening van de politie sneller verlopen, omdat er voortaan niet meer gewacht hoeft te worden op de afdeling Forensische Opsporing (F.O.).

  De deelnemers ontvingen maandag hun certificaat. Ze kregen ook een tas en een koffer met attributen die nodig zijn voor het forensisiche werk. De politievoorlichting meldt dat de training uit een theoretisch en praktisch gedeelte bestond en twee weken duurde. De politieambtenaren komen van verschillende politiebureaus uit het hele land.

  Vanaf nu zal de afdeling Forensische Opsporing zich bezig houden met het onderzoeken van kapitale delicten of andere zware misdrijven, terwijl de eenvoudigere zaken door de forensisch technisch sporenzoekers onderzocht zullen worden. Zij zullen in nauw contact met de leiding van de afdeling F.O. blijven.

  ————————————————————————–

  Geen woorden maar daden………!!!


  Maak melding

 11. Suriname is een kleine maatschappij waarin een ieder die er toe doet afhankelijk is van een ander die er toe doet. E ze kennen elkaar en durven daarom elkaar niet te corrigeren. Want morgen kun je die persoon tegen je krijgen.


  Maak melding

 12. Tjaaaa,

  Volgens velen van ons is het allemaal ontzettend goed gegaan dankzij onze leider Hiawatha.
  Er is geen armoede en geen criminaliteit zoals 10 jaar geleden?
  De misdaad is nu echt georganiseerd. Rara wie heeft ze dat geleerd?

  Toen Hiawata aan de macht kwam en me opviel dat de speciale opgeleide drugseenheid werd vervangen door nieuw personeel. Toen wist ik genoeg!

  Sterkte voor ons volk


  Maak melding

 13. Ja Belfor, je wil sociaal overkomen maar dat is doorzichtig. Je bezoek aan de slachtoffers is niet alleen misplaatst maar ook te laat. Immers de 8 december slachtoffers verdienen OOK uw aandacht!


  Maak melding

 14. Wordt het nu geen tijd om een onderzoek te doen naar het waarom de criminaliteit in Suriname is toegenomen en maatregelen te treffen om de criminaliteit te voorkomen. Opvallend is dat de meeste misdaden plaats vinden om economische redenen (roofovervallen, inbraken, etc). Gaat het economisch zo slecht met Suriname of zijn deze figuren te lui om te werken. Leer ze daarom hard werken in de gevangenissen. Dat werkt genezend. Potentiele gangsters dwingen om de gevangenissen te bezoeken en te ervaren hoe erg het leven in de gevangenis kan zijn (Amerikaans systeem) werkt ook genezend.


  Maak melding

 15. De vraag is wat Belfor denkt te bereiken met een dergelijk bezoek. Hij kan beter in het parlement komen uitleggen HOE hij denkt de misdaad te lijf te gaan. Hij speelt ‘moi boi’ en hiermee leidt hij de aandacht van de echte problemen af.


  Maak melding

 16. Dinsdag 25 juni 2013 om 08:48 uur, door JOHN

  Je bedoeling is goed maar helaas zitten we met een structuur dat van bovenaf dit niet wilt!
  Je gaat je handel toch niet slopen als jij er beter van wordt?
  Daar ligt het probleem.
  Je gaat je arbeiders toch niet oppakken! Je gaat zorgen dat er een handel komt!
  Bijv. Iedereen heeft dievenijzers nodig!
  Mensen gaan weg omdat men bang is. He wat hoor ik nu heeft die Javaanse held weer wat toegeëigend?

  Tjaaaaa zo gaat dat in Suriname.

  Sterkte en een mooie dag gewenst zonder criminaliteit.
  Maar dat moet lukken want de boeven en de baas slapen nu!


  Maak melding

 17. De overheid moet de wetten aangaande criminelen aanpassen. Een ieder die steelt of moord, van deze persoon moeten ze de hand afhakken waarmee hij schrijft. Dit vanaf de pols naar beneden. Bij herhaling moet de andere hand worden afgehakt. Dan zul je zien dat de criminaliteit ophoudt.

  Jezus zegt (Marcus 9:47) En indien uw oog u tot zonde zou verleiden, ruk het uit. Het is beter, dat u met één oog het Koninkrijk Gods binnengaat, dan dat u met twee ogen in de hel geworpen wordt.


  Maak melding

 18. dat heet “zwarte voetjes” maken…

  huichelarij op en top…
  acteren op commando van de wolf en consorten.

  Wat verwacht je dan als zijn baasje een moordenaar, drugshandelaar, verkrachter is…

  Goed voorbeeld doet goed volgen


  Maak melding

 19. @Roy
  dat heet “zwarte voetjes” maken ?????…

  Het zou “witte voetjes maken” moeten zijn,want dat heeft een negatieve betekenis dus slijmen,huichelen etc.

  “Zwarte voetjes maken” zou in tegendeel dus juist een positieve betekenis moeten hebben.
  Maar je bent zo doordrenkt van het racisme dat je zelf er niet voor terugdeinst de Nederlandse taal te verkrachten!


  Maak melding

 20. oh, hij heeft tijd zat
  beter is om de daders flink te straffen
  een werkkamp zou niet slecht zijn om in hun eigen behoefte te kunnen voorzien en niet op kosten van de samenleving logeren te SB


  Maak melding

 21. NF Front lult weer aan de zijlijn.
  15 jaar aan de macht nooit wat gedaan voor slachtoffers en nu niet aan de macht op de zijlijn maar blaffen als…………..


  Maak melding

 22. De minister zegt terecht dat hij niet elke slachtoffer kan bezoeken. Laat hem dan een slchtofferbezoeker aanstellen (@pero). Genoeg werk voor deze ambtenaar.
  In zijn rapportages zal verschijnen dat het land vol zit met afgetuigde hindoestaanse vrouwen.


  Maak melding

 23. Bij het zien van Belfort’s gezicht kreeg het dertien jarige meisje een tweede shock te verwerken. Nog een trauma erbij!
  Goed bedoeld, meneer Belfort maar richt je liever op de boeven! Dat past beter bij jou!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.