Surinaamse boeren tienduizenden lichter gemaakt

17

PARAMARIBO/GEORGIA, 25 jun – Een Amerikaanse oplichter heeft een collectief van Surinaamse boeren diep in de buidel gepakt. De man, Randolph Wayne Hill uit Newnan, Georgia, speelde zijn spelletje zo goed dat hij kon overkomen als bonafide handelaar. De al armlastige boeren hebben het danig geweten.

Maar liefst zestigduizend dollar wist de een en zeventig jarige uit Suriname te lichten. Volgens de Amerikaanse justitie heeft de man dit zelf bekend. Hij wist zijn ‘klanten’ via het internet wijs te maken dat hij landbouwchemicaliën kon leveren. En ook al was hij een nieuwe speler gaf dat kennelijk niet de minste reden tot argwaan. Het geld werd grif overgemaakt, maar van enige levering is nooit sprake geweest. Hij zou volgens afspraak een lading van honderd en twintig kilo leveren.

Het spul is nooit aangekomen in Paramaribo. Opmerkelijk is wel dat de oplichting nu pas het daglicht ziet in Suriname. De lokale boeren hebben kennelijk in stilte hun leed geleden. Hill haalde zijn praktijken ruim vijf jaar geleden uit. De Surinamers staan niet alleen in hun goedgelovigheid. Een Amerikaans bedrijf is opgelicht voor maar liefst tweehonderd duizend dollar. Daar zouden chemicaliën geleverd worden voor deproductie van brandwerend materiaal.

17 REACTIES

 1. Jammer en de Surinaamse boeren hebben het al zo moeilijk. Weet je wat ik mij afvraag: hoe kunnen oplichters zo vertrouwelijk overkomen en hun slag slaan, terwijl te vertrouwen mensen zoveel moeite hebben om anderen van hun eerlijke bedoelingen te overtuigen. ja, het leven is vaak heel oneerlijk.


  Maak melding

 2. Hopelijk worden deze boeren door schade en schande wijs.

  of

  Een les en ervaring erbij geleerd, neem ik aan.

  Want grote delen van de Surinaamse kiezers begrijpen dit spreekwoord/deze spreekwoorden nog steeds niet of zullen ze het wel begrijpen bij de verkiezing van 2015.

  De uitslag van de verkiezing zal het uitwijzen.


  Maak melding

 3. “Een Amerikaanse oplichter heeft een collectief van Surinaamse boeren diep in de buidel gepakt.”
  – Arme boeren –
  Maar wat dacht je van het collectief van Suriname – HET VOLK – dat nog dieper in de buidel wordt genaaid.


  Maak melding

 4. @john: hoe kunnen oplichters zo vertrouwelijk overkomen en hun slag slaan, terwijl te vertrouwen mensen zoveel moeite hebben om anderen van hun eerlijke bedoelingen te overtuigen.

  John, wie vraagt zich dat niet af in Suriname.


  Maak melding

 5. Tja ,de surinaamse boeren doen alles om hun bedrijfjes te redden en aangezien ze niet op de hulp kunnen rekenen van de surinaamse overheid zijn zij genoodzaakt hulp elders te vinden.

  En idd,hier in Suriname is de ndp regering he tvolk aan het bestelen op een dagelijkse basis,reizen naar het verre oosten als bv china,dan heb je djakarta ,zogenaamde handelsreizen die niks gaan opbrengen,en intussen bloed alles dood in Suriname.


  Maak melding

 6. Heb van een contact in Nw Nickerie begrepen dat de boeren juist nu (onder Bouterse) leningen kunnen krijgen tot 250K euro, waar men ook goed gebruik van maakt.
  Heel veel boeren vooral in Nickerie zijn met deze gelden hun machineparken aan het vernieuwen en upgraden
  om aan de wens van onze president Bouterse ‘voedselschuur van de regio’ te kunnen voldoen.
  En dit zal hem zeker lukken want als een kennis van mij (zonder al te veel geld) in staat is om met een lening 2 splinter nieuwe Hitachi Zaxis 215 graafmachines in Suriname te kopen voor z’n activiteiten zegt dit al veel.

  Dat de Surinamers zich hebben laten pakken komt omdat men de blankeman eerder vertrouwd dan hun eigen landgenoten. De blanke komt met mooie woorden, gelikte verhalen verkopen gebakken lucht en daar houden Surinamers van want ze stappen er gelijkbenig in.

  Dikke bult, eigen schuld zeg ik in dit soort gevallen !


  Maak melding

 7. Tja ,de surinaamse boeren doen alles om hun bedrijfjes te redden en aangezien ze niet op de hulp kunnen rekenen van de surinaamse overheid zijn zij genoodzaakt hulp elders te vinden.

  En idd,hier in Suriname is de ndp regering he tvolk aan het bestelen op een dagelijkse basis,reizen naar het verre oosten als bv china,dan heb je djakarta ,zogenaamde handelsreizen die niks gaan opbrengen,en intussen bloed alles dood in Suriname.

  goed gestelde imbiciel ray vertel mij nu wat bouterse zijn regering te maken heeft met die oplichte die de arme boeren heeft weten te strikken? ik zei het al. je heb geen @3 te dun dus je moet je tijd vullen, schrijf dan zinvolle dingen, niet su maakt dat je met de dag overspannen raakt


  Maak melding

 8. @alleen

  DE STAATSKAS IS NIET BEDOELD ALLEEN VOOR JOU BAASJE EN BENDELEDEN!!!
  HET MOET IEDEREEN TEGEMOET KUNNEN KOMEN OOK DE BOEREN !!
  JE BAASJE heft al het geld gegijzeld voor zijn reizen en zijn trouwe trawanten,en geen 1 van ze betalen belasting!
  Het zijj de boeren die hun bijdrage leveren aan de staatskas en wie geniet ervan?
  Precies je baasje en co!!
  Jij natuurlijk ook,voor een paar minuutjes /uur, geschreeuw en gegil in Ocer wordt je toch uit de staatskas vergoed met een kleinigheidje en een bordje Bruine bonen rijst?!!


  Maak melding

 9. Ik woon er werk in Amerika, maar laat mij er dit van zeggen. “Sleep die kerel en zijn heel bedrijf of wat hij ook voorstelt voor het gerecht.” Believe, indien oplichting is bewezen, belandt hij in de bak. Neem een goede advokaat in de hand, Suriname, en vecht de zaak aan. Aan de andere kant moeten business minded personen ophouden om zaken on-line te doen. Please, betaal de ticket, vlieg over, en bouw een partnership op met buitenlandse handelaren. Deze zaak moet een les zijn voor iedere Surinamer. In de toekomst, verifieer alle informatie via de Amerikaanse Ambassade in Paramaribo.


  Maak melding

 10. Deze man, Randolph Wayne Hill, heeft goed speurwerk gedaan!
  Hij is te weten gekomen dat de boeren in Su zeer gevoelig zijn voor landbouw chemicaliën en dat overmatig gebruik hiervan heel gewoon is.
  Hij heeft hierop ingespeeld door de chemicaliën goedkoop aan te bieden.
  Zeer gemeen! Maar het zegt ook iets van de werkwijze en de nonchalance van de Surinaamse boeren!
  Ze vergiftigen de consument met het overdadig gebruik van dit spul!


  Maak melding

 11. @Eduard Lupson:

  DADA, LACKLEE & BELFORT, kunnen om uitlevering vragen van deze Amerikaanse staatsburger.
  Barbatruc (KANHAI), zal dan als landsadvocaat optreden voor SU.

  Zou dit van toepassing kunnen zijn?
  Lachen als een boer met kiespijn.


  Maak melding

 12. De VS regering is de grootste internetoplichter. Ze bespioneren alles en iedereen op het internet. PRISM heet het. Die Obama moet naar de gevangenis hiervoor.


  Maak melding

 13. En niet te vergeten Nederland. De grootste telefoonaftappers ter wereld. De politie die zo een spyware op je pc installeert zonder dat je iets door hebt.
  Een tip voor iedereen met een ingebouwde webcam: plak de lens dicht, want ze kunnen je webcam activeren en zien wie je bent.


  Maak melding

 14. He he, eindelijk worden de Surinaamse boeren zelf opgelicht, wat een lekker gevoel krijg ik hiervan.

  Surinamers en Suriname en vooral de boeren, een en al oplichters.

  Eindelijk Boontje komt voor zijn loontje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.