Gezin van tien kinderen zwerft al twee jaar

58

PARAMARIBO, 9 mei – Het gezin Plato zwerft van de ene woonplek naar de andere. Sinds hun woning in de as werd gelegd, hebben de tien kinderen Plato het zwaar te verduren. In de afgelopen twee jaar is veel beloofd en ook wel het een en ander gedaan. Maar het was nooit genoeg om de Plato’s ten minste het marginale leven van weleer te helpen herkrijgen.

“Voordat ons huis afbrandde, leidde ik een normaal leven. Nooit heb ik voor hulp bij iemand aangeklopt en al helemaal niet bij een overheidsinstantie. Pas nu hoort de samenleving van mij”, zegt moeder Caroline Tuur tegenover de Ware Tijd. Het is nu bikkelhard vechten voor overleving. Vader Andy Plato werkt parttime als beveiliger en Caroline heeft een baan bij een eetgelegenheid. Parlementariërs betaalden na de brand zes maanden huishuur.

Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting gaf eenmalig een schenking van duizend Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd euro). Intussen moeten de kinderen eten en naar school. Volgens parlementariër Melvin Bouva (NDP) wordt aan een oplossing gewerkt. Alle tien kinderen (de oudste is vijftien jaar) maken aanspraak op kinderbijslag. Die is ook aangevraagd maar het groenlicht laat op zich wachten. Alleen de bijslag zou een hele hulp zijn. Elk Surinaams kind heeft er simpelweg recht op.

58 REACTIES

 1. Ik dacht dat het zo goed ging in Suriname.
  Dit gezin heeft nog niets gemerkt van de beloofede 18000 woningen.

  Ben benieuwd wat PERO SRA en Parakorantie hiervan vinden.

  De koloniale of slavernij troefkaart hebben ze vast al in de aanslag.


  Maak melding

 2. Brada Plato,

  neem een voorbeeld aan de djoeka’s.Koop wat afbraak materiaal van de chinezen en zet een dakje op op een willekeurig grond te Witboiti en je bent verlost van het hier en daar verhuizen.Je komt onder hoede van Misiekaba da a torie séti.


  Maak melding

 3. Ingrid.B 8000 SRD voor niets doen.
  Meye 6000 SRD ook voor niets doen.
  Limbo 10.000 SRD
  Errol Alibux adviseur 15.253,11 SRD
  Eugene van der san.13.499,78 SRD
  Melvin linscheer.6.661,80 SRD
  Otwal Spong Dir kabinet 10.799,78 SRD
  Het zijn deze bandieten onder leiding van Mega crimineel bouterse die op de podia roepen hoeveel ze van suriname houden.


  Maak melding

 4. dit geval is mij bekend, omdat ik het opmerkelijk vond een 4 kamer woning met papa mama & 10 kinderen, een RK-gezin!!!……wie slaapt waar vroeg ik mij toen af ??

  !!voor de zoveelste keer nog een NOOD-OPROEP!!

  -sticht een gezin naar gelang uw inkomen, heb schijt aan de paus!

  HOEZO GEEN CONDOOM/PIL????

  – hij de paus leeft als god in frankrijk, hij de paus is debet aan de aids epidemie in arme landen als afrika/india en elders!

  hij de paus zijn eigen godshuis is een grote b e e r p u t en tog en tog en tog!!!

  tog houden wij van die beerput tog


  Maak melding

 5. President Bouterse doneert voor kind met mergkanker

  Woensdag 20 maart | 63 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO, 20 mrt – Het kabinet van president Desiré Bouterse heeft vijfentwintig duizend euro vrijgemaakt voor een peuter met beenmergkanker. Dit meldt de Times.. Lees verder »
  ——-
  Het ene kind wordt wel geholpen en de tien anderen laat hij stikken…..
  Weliswaar een andere situatie maar het gaat om de NOOD!
  Twee gezinnen in nood, het ene gezin wordt wel geholpen met wel liefst 25 duizend Euro en het andere moet het doen met 1000 SRD en wat huishuur betaald door parlementariërs.
  Een president die openlijk meet met twee maten! Maar dat wisten we al!


  Maak melding

 6. Het is erg dat het huis waarin ze woonden is afgebrand maar een gezin van 10 kinderen is wel heel groot en tegenwoordig ook nog eens achterhaald. Hebben die mensen nooit gehoord van voorbehoedsmiddelen en gezinsplanning??? Ze planten zich voort als konijnen en de rest v.d. samenlweving mag voor de kosten opdraaien. Waarom maken ze 10 kinderen als ze nauwelijks voor alle 10 kinderen goed kunnen zorgen?? Maak dan liever 1 of hooguit 2 kinderen waardoor je je beschikbare middelen kan gebruiken om die beter te verzorgen. Waarom moet de overheid de rol van sociale weldoener aannemen waarbij voornamelijk mensen behorende tot bepaalde bevolkingsgroepen (namelijk de bevolkingsgroep v.d. minister en leidinggevenden van Sociale Zaken) bevoordeelt worden?? Die mensen kunnen ook aankloppen bij sociaalmaatschappelijke organisaties voor hulp. Laten particulieren maar vrijwillig geld doneren om deze mensen te helpen en laat de overheid de binnenkomende overheidsinkomsten gebruiken om essentiele collectieve voorzieningen te financieren die alleen door de overheid beheert kunnen worden. Het soort sociale weldoenerij wat die familie wilt hebben valt daar mijns inziens niet onder want het heeft geen collectief karakter en het kan ook gedaan worden door particulieren en sociaal-maatschappelijke organisaties. Kinderbijslag mogen ze voor mijn part ook afschaffen, wie wilt rondneuken en kinderen wilt maken moet maar lekker zelf voor de kosten daarvan opdraaien.


  Maak melding

 7. =Dit vind ik persoonlijk verschrikkelijk, omdat de twee ouders werkzaam zijn en best wel willen betalen voor een woning.
  Kan de overheid niet een woning aan deze mensen geven?

  =Zo vernietig je ook de toekomst van jeugdigen, omdat zij ook geen zekerheid hebben en twijfelen aan hun toekomst.

  =Jammer en zielig voor velen die dit meemaken.


  Maak melding

 8. De mensen die slachtoffer zijn van het woningvraagstuk zijn de proletariers van de samenleving.Voor de opeenvolgende oude politieke partijen zijn deze kiezers niet interessant genoeg. Alleen wanneer men de mensen nodig heeft bij het stemmen worden zij een interessante doelgroep. Het woningvraagstuk kreeg daarom ook geen prioriteit van de politiek.


  Maak melding

 9. Wie is verantwoordelijk ervoor dat een gezin met 10 kinderen geen goed huisvesting heeft. De ouders zelf of de staat???

  Als ik zo kijkt zijn er straks niet 18.000 maar misschien wel 180.000 duizend volkswoningen nodig…Want dit verhaal zie je overal in SU, in bepaalde wijken. Wat gaan de kinderen doen als ze straks niet genoeg geld en eten hebben…Wie zijn schuld is het dan??? Van de regering zeker???

  Ik vraag me af wanneer mensen zelf hun verantwoordelijkheid gaan nemen…


  Maak melding

 10. @ Paagal
  “Ik vraag me af wanneer mensen zelf hun verantwoordelijkheid gaan nemen…”

  Ze weten niet wat dat inhoudt of ze hebben er geen zin in en waarom zouden ze als ze met een zielig jankverhaal de overheid zover kunnen krijgen om ze allerlei uitkeringen en subsidies te geven.


  Maak melding

 11. Dit is wat ik bedoel.Als je je kinderen en gezin niet kan verzorgen,een goede woning kan geven ,waarom maak je dan kinderen als een dier…djinipe).En ik kan me al voorstellen uit welke gemeenschap dez dame nu zonder huis zit.Voor hun is het een cultuur van anderen af te pakken sinds de slaventijd kwamen de Wegegelopen slaven op de plantages roven .zolas Barron Boni en Joli Geuer,hebben stad PAramaribo drie vuierde deel platgebrand en krijgen nu Satndbeeld.Moet je niet verbazen dat de Bankrover,moordenaar,drugssmokkelaar,Guirillaleider en verantwoordelijk voor de acheruitgang van het binnenland 80 en negentiger jaren en deSextoerisme en mensenhandel ook een standbeeld krijgt.Dus laat ze weer naar dorp gaan ,een man zoeken ,een kind maken zodat hij ook wat kan bijdragen om bos open te kappen en je daar vestigen.Dieren horen in het bos te zijn niet in de moderne Steden,Daar is het voor de Redi Moesoe,(((DJOE Ka>>)


  Maak melding

 12. Wanneer je al problemen hebt met het betalen van huur 500 srd, zou ik aan gezinsplanning doen, maar bepaalde mensen met weinig hersencellen, die vaak ook nog Ndp stemmen weten niet beter en slepen al die kinderen mee de afgrond in, want ze hebben die kinderen niets te bieden, en proberen dan via allerlei sociale instanties om hulp te vragen, die dan ontbreekt in dit land.


  Maak melding

 13. @radjdjah, je bent heel erg ruw met jou reactie.

  =Wat nu gebeurt kan met een ieder gebeuren en weet ook niet waarom jij de slavernij erbij moet halen.

  =In elk cultuur op de wereld zijn er mensen die heel veel kinderen krijgen. Ik weet zeker dat het bij jou ook niet anders was.

  ==Pas maar op omdat het deze zelfde kinderen zijn die artsen en advocaten kunnen worden en jou kleinkind een van hen nodig zal hebben.

  @RobG, een woning verstekken is altijd een probleem geweest, dit omdat er mensen zijn die vanuit adres A een woning krijgen en voordat je het weet bewonen anderen het adres A weer om zo weer in aanmerking te komen voor een woning.
  Daarbij moet men ook voorzichtig zijn dat men niet met opzet een huis gaat verbranden om aan in aanmerking te komen voor een woning.

  Ik hoop alleen maar dat deze mensen hulp krijgen en in aanmerking komen voor een woning.


  Maak melding

 14. @Jack Russel,

  Het is een Katholiek gezin en de Paus en de Kerk zijn tegen gezinsplanning en het gebruik van voorbehoedsmiddelen.

  Laat de kerk maar bijspringen, die lui bulken van het geld. Er is een enorme budget om (Hindoes) te bekeren, laten ze dit gezin maar via dit budget helpen.


  Maak melding

 15. Wat wil je met een coke snuivende president. De man heeft gouden bergen belooft maar niets is concreet (tot op de dag van vandaag). Dus dit is het het sociaal akkoord wat hij met het volk heeft gesloten.


  Maak melding

 16. In het verleden hadden de hindostanen ook gezinnen van 15 kinderen maar een waarbij de vader en de moeder samen zorg droegen, en zij droegen ook bij aan de inkomten…kapitaal. voor toekomst van de kinderen en nu ze modern en geschoold zijn weten ze wat het betekent in deze tijd om kinderen een goede opvoeding en opleiding geeft en dus niet teveel hooi op je vork.Er moet degelijk een plan zijn,maar ja als je ongeschoold bent en als een dier leeft en overal kinderen maakt na sexwellust bevredigd te hebben hen maar aan hun lot overlaat.Dezen worden de rovers en moordenaars.


  Maak melding

 17. Door de “in your face attitude” van die vuile racist
  is de schuld van de binnenland bewoners(djoeka) dat de woning van die arme man is afgebrand


  Maak melding

 18. kennen ze in suriname geen voorbehoedsmiddelen krijgen zijn leuk mooi maar je moet ze ook kunnen geven wat hun hartje beheert en altijd rekening houden ook al werken doe ouders allebei er kan altijd ongelukken gebeuren zie brand en dan ook nog niet verzekerd kom op mensen denk aan jullie bestaan en na de zoveeste kind waren zijn deze mensen niet gestop meer keus is er niet hoor alleen jongens en meisjes ik hoop wel dat deze tien kinderen de kracht en de ontwikkeling van hun leven mee krijgen en beseffen wat hun ouders mee gemaakt hebben maar tien kinderen bah bah


  Maak melding

 19. NDP heeft andere prioriteiten…..

  Pimpen van de eigen auto’s
  Voor een vermogen een kantoor renoveren
  Jacht voor de president
  1/2 miljard voor een – sigaar-uit-eigen-doos gouddeal


  Maak melding

 20. Het heeft helemaal niets te maken hoeveel kinderen deze vrouw heeft of wat de vorige politieke partij hebben gedaan, feit is dat dit gezin door brand in de kou is komen te staat en een goede regering hoort te zorgen dat deze mensen een onderdak krijgen.


  Maak melding

 21. In mijn ogen heeft Ray2 volkomen gelijk en om rond te kunnen komen hebben dat soort gezinnen ook de kinderbijslag (fokpremie) nodig die uiteindelijk opgebracht moet worden door de wel verantwoordelijke mensen, het is alleen zo triest dat de kinderen er de dupe van worden en een grote kans lopen in de zelfkant van de maatschappij belanden, verplichte sterilisatie gaat er nu door mijn hoofd heen


  Maak melding

 22. Hallo GMAP,

  Ik betaal periodiek, bijna voor SRD 2500 aan brandverzekering…Zou dat niet voor een ieder verplicht moeten worden, denk je. Of moet de regering elke keer weer inspringen op wat mensen zelf hadden kunnen voorkomen. Winti waai lanti paai, pieri … mek mi naai.


  Maak melding

 23. Astrid, natuurlijk kennen ze in Su. wel voorbehoedmiddelen , maar dan moet je ze wel gebruiken, en aangezien de vooral creoolse kerels het gewoon verdommen een condoom om hun pik te schuiven, heb je al een probleem, en dan nog hun mentaliteit, vadertje en moedertje spelen, en wie het kind krijgt mag het houden, ze lezen de bijbel verkeerd, vermenigvuldig u en gaat heen, i.p.v. gaat heen en vermenigvuldigt u, heel achterlijk allemaal, wat dat betreft moet er in Su. ook nog wel het een en ander veranderen


  Maak melding

 24. Ingrid, Meye, Limbo, Errol Alibux, van der San, M. Linscheer, O. Spong, mogen wat mij betreft hun ‘eerlijk’zuurverdiende geld houden, net als alle andere rechtgeaarde Surinamers vinden ze het een schande dat Sociale Zaken dit gezin slechts eenmalig srd 1000,- heeft toegstopt. Als bovengenoemde ‘eerlijke’ personen, met hun hart op de juiste plek, elk dit gezin srd 500.,-in de maand toestoppen (aan een boom zo vol geladen mist men srd 500, -niet) zolang als deze familie zijn normale leventje niet weer op het spoor heeft gekregen, dan zijn deze landgenoten tenminste een beetje uit de brand.

  Het mag waar zijn dat Surinamers meer aan gezinsplanning mogen doen, daarvoor is echter een goede scholing nodig welke mogelijk wordt als o.a. de huiselijke omstandigheden, waarin kinderen opgroeien, goed zijn. De kinderen uit het door brand getroffen gezin ontberen dat momenteel en zullen in de toekomst waarschijnlijk ook niet goed aan gezinsplanning kunnen doen. Deze 10 kinderen zijn er nu eenmaal en ze hebben evenveel recht op een menswaardig bestaan als elk ander willekeurig kind, ik denk b.v. aan kinderen met de naam Dino, Steve, Errol, Ingrid en Eugene, om maar een paar willekeurige Surinaamse kindernamen te noemen. Het heeft er veel van dat de ouders van deze kinderen, voordat het noodlot toesloeg, een goede job deden, een reden te meer dat de grootverdieners uit het voorgaande betoog een steentje bijdragen om dit gezin met srd 500,- in de maand te steunen.


  Maak melding

 25. CITAAT SERIAL KILLER BOUTERSE: al staat heel Paramaribo in brand, ik slaap als een roos.
  Van deze mentaliteit zijn deze mensen de dupe.


  Maak melding

 26. Abrahsms verbouwt zijn kantoor wel drie maal en rijdt ook nog rond in een pantserwage. Er worden 18.000 woningen gebouwd en een fly-over vanaf het Molenpad. De SLM wordt gecharted voor vluchten all over de world terwijl deze arme mevrouw met haar gezin “Schijt.”


  Maak melding

 27. Dat is nou iets moois, ” meneer en mevrouw maken de nummertjes en de staat mag er voor opdraaien”?
  Leg er voor the time being een stevige knoop of lus erin en meldt je aan bij de stichting volkshuisvesting. Dan mogen zij wel 2 huizen aan elkaar koppelen om dit gezin te herbergen.


  Maak melding

 28. GMAP

  Het heeft helemaal niets te maken hoeveel kinderen deze vrouw heeft of wat de vorige politieke partij hebben gedaan, feit is dat dit gezin door brand in de kou is komen te staat en een goede regering hoort te zorgen dat deze mensen een onderdak krijgen.
  ZUL JE ZE HELPEN MET DE HUUR OF TENMINSTE EEN DEEL DAARVAN??


  Maak melding

 29. Het gezin zwerft niet ,maar heeft een onderkomen.Was het huis dat afgebrand is een huurhuis? Wat is met de eigenaar gebeurd? Wie was schuldig? Moet men niet eerst voor een eigen onderdak zorgen en dan zoveel kinderen krijgen? We leven toch niet in een onderontwikkeld land. Wie moet veranrwoordelijk worden gesteld? Ik vind dat deze ouders totaal onverantwoord bezig zijn,waardoor de kinderen ernstig gedupeerd worden.


  Maak melding

 30. De regering zou dit probleem in Paramaribo, Wanica en in de overige districten kunnen oplossen door goede gebouwen te bouwen die speciaal zijn voor gezinnen van mensen die door brand hun woningen zijn kwijtgeraakt en hen tijdelijk erin op te vangen, hen tijdelijk van de primaire(levens)behoeften te voorzien. Aangezien erin Paramaribo en Wanica veel mensen wonen en het risico om door brand je huis kwijt te raken groter is, moeten er meer gebouwen voor mensen in nood zijn in de wijken in vergelijking met de andere districten, waar het risico kleiner is omdat daar minder mensen wonen. Hierdoor kunnen de gezinnen met kinderen ook in hun wijken worden opgevangen en naar hun werk en school blijven gaan.

  De regering moet voor deze gebouwen voor mensen in nood geld vrij maken om het te realiseren. Hierdoor is de overheid ervan verzekerd dat gezinnen bij woningbrand tijdelijke opgevangen kunnen worden in een woning en ondersteuning hebben, waardoor ze niet reddeloos en hopeloos op straat zwerven en leven. Deze mensen kunnen dan ook snel weer de draad oppakken en op zoek gaan naar een andere woning of wachten tot dat hun woning weer is afgebouwd om deze weer te bewonen.

  Alle Surinamers moeten wel verplicht worden om hun woningen/gebouwen tegen brand te verzekeren. Hierdoor kunnen de huizen weer worden gebouwd als het niet hun schuld is dat deze door brand was vernietigd.

  Ook kerken, mandirs, moskeeën, buurthuizen, politieke partijen, enz zouden op hun terreinen voor mensen in nood gebouwen moeten hebben om ze tijdelijke erin op te vangen en ze tijdelijk te ondersteunen.


  Maak melding

 31. @ Donderdag 9 mei 2013 om 17:41 uur, door GMAP
  Beste GMAP, als de overheid iedereen moet gaan helpen die met een zielig verhaaltje komt aandansen dan is men binnen de kortste tijd helemaal failliet.
  Er zijn zulke grote achterstanden met de bouw van volkswoningen dat dit gezin, hoe hard het ook moge klinken, gewoon op zijn beurt zal moeten wachten.
  Dit geval lijkt op het eerste gezicht schrijnend te zijn maar ik weet dat er in SU helaas nog meer van dit soort gevallen zijn die vaak nog schrijnender zijn. Deze mensen zijn nog tenminste gezond en ze kunnen werken, daarvoor mogen ze dankbaar zijn want de overheid doet bar weinig tot helemaal niets als het gaat om de opvang van echt kwetsbare mensen zoals de meervoudig gehandicapten, het zijn particuliere sociaal-maatschappelijke stichtingen die dat doen.
  De overheid heeft een taak maar de samenleving heeft ook een taak, en het helpen van armlastige mensen in nood is vooral een taak voor de samenleving en de maatschappelijke organisaties. Een aantal mensen hier zeggen dat de kerken dit gezin best zouden kunnen helpen en men heeft groot gelijk, de kerken hebben zat ruimte om dit gezin op te vangen.
  Verder ben ik het tot m’n grote verbazing voor een keertje eens met Paraman, Donderdag 9 mei 2013 om 20:16 uur. Met meer dan 7 miljard mensen is deze planeet overbevolkt en het wordt hoog tijd dat iedereen eens aan gezinsplanning begint te doen. Het kan niet zo zijn dat men zich als konijnen blijft voortplanten in de verwachting dat de rest van de samenleving daarvoor gaat opdraaien in de vorm van kinderbijstand, gesubsidieerde babyvoeding, gesubsidieerde kinderopvang etc.


  Maak melding

 32. Ik ben al blij om te lezen dat vader Plato nog bij zijn gezin is en werkt om ze te onderhouden. Dat is tenminste een goed voorbeeld.

  Wat het onderkomen betreft: de staat hoort ervoor te zorgen dat er huisvesting is en dat dit te betalen is. Niet iedereen is in staat om meteen te kopen.

  Basisvoorzieningen zoals huizen, goede wegen, dijken, vuilnis ophalen, defensie en politie, moeten door de staat worden geleverd. Dus als die mensen al 2 jaar zwerven dan hoort de regering van Dada Bouta voor die voorzieningen te zorgen.


  Maak melding

 33. Misschien is DDB zo slecht nog niet en is hij van plan zijn nieuwe jacht te schenken aan deze dakloze familie.
  In elk mens moet er toch een klein stukje barmhartigheid zitten?
  Helaas heb jij dat nog nooit laten zien DDB!
  Nu heb je weer eens een kans!


  Maak melding

 34. Als de ouders 10 kinderen hebben zijn ze zeker al 20 jaren bijmekaar.Beide ouders werken en dus komt geld binnen.In die tussentijd moesten ze zeker een eigen perceel en gebouw moeten hebben,als niet dan niet zoveel kinderen verwekken omdat je ze niet zal kunnen verzorgen.De heer des huizes verdient goed en mevrouw ook dus ze zijn degelijk geschoold en de wegen kennen ze zeker voor leningen voor aankoopperceel en gebouw.Nu na zoveel jaren in een huurhuis te hebben gewoont kan je zeker weer eentje huren,maar nee…De staat moet ervoor zoregn.Kijk er zijn velen die doordacht kinderen verwekken ,maar bepaalde groepen leven nog steeds als dieren,kinderen maken zoveel als mogelijk en aan hun lot overlaten zoook dit gezin.van de ene op andere dag leven en ook op grote voet. Mijn inziens,,,,,tijdelijke hulp moet worden geboden totdat regeling getroffen ,maar niets komt gratis ,moeten ook betalen.en voor dezen is dit het moment om misbruik te maken en voor Arme te spelen.


  Maak melding

 35. radjdjah,

  Even ophouden met dat gelul van over groepen en leven als dieren, want zo weet ik er nog wel een paar. Wellicht bedoel je daarmee je eigen groep.

  Wat mij betreft heeft elke groep zo zijn eigen problemen en als je die balk uit je ogen zou halen zou je wellicht ook de problemen uit je eigen groep zien.

  In een normaal en democratisch zorgt de staat voor alle basisvoorzieningen die noodzakelijk zijn om het een land te noemen. Zoals goede en betaalbare huisvesting, politie, leger, electriciteit, school, water, etc. Volgens jou theorie zou iedereen die in Suriname werkt een huis kunnen kopen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als je de realiteit van Suriname kent dan lul je niet zoveel onzin.


  Maak melding

 36. Dat er zoveel IRRELEVANTE zaken worden neergepend bij haast elk artikel is mij intussen reeds bekend. Pimpen van auto’s, jacht voor president, salarissen van personen, birth control. condoom gebruik, renovatie van een gebouw, beloofde 18000 woningen,safe sex and all kind of other CRAP !!!!!!! STAY ON THE DAMN TOPIC !!!!

  Niemand staat er bij stil dat in SURMARBO de mentaliteit heerst van ; ” WINTI WAI LANTI PAI en het LAAT MAAR WAAIEN syndroom”. Deze familie heeft voor een groot deel schuld aan dit onheil. En dat staat aangegeven in de tekst. Ik citeer; ” vóórdat ons huis afbrandde leidde ik een NORMAAL LEVEN” . Nou, had men tijdens het NORMAAL LEVEN nooit gehoord van een BRAND- / INBOEDELVERZEKERING ??????

  Als men tijdens het NORMAAL LEVEN met gemak 10 kids op de wereld kon droppen en voeden moest het betalen van een verzekeringspremie ook een peulenschil zijn geweest volgens mij. Wanneer je als ouders bijvoorbeeld bij KIND nummer 5 (de helft van het totaal) bent beland en je gaat vrolijk verder met het RAMPESTAMPEN of de “HORIZONTALE KABOELA dans” waarbij nogmeer kids het daglicht aanschouwen wil dat zeggen dat je financieël heerlijk in de SLAPPEWAS zit.

  Lullig dat de kinderen nu de dupe zijn van het ONVERSCHILLEG GEDRAG van hun ouders.De kinderbescherming zou moeten ingrijpen en de ouders flink op de vingers tikken vanwege KINDERMISHANDELING. Het surinaams adagium ,” winti wai lanti pai”, komt hier weer tot uiting en nu in de vorm van, ” ik neuk me kapot, leef totaal onverschillig en verzeker mij niet want mochten mij en de kinderen iets overkomen dan is het toch de schuld van ” LANTI ” !!!!!!!!!

  Bra, CHAVEZ önskar dig en trevlig dag !


  Maak melding

 37. Voor het eerst ben ik het eens met RobG. Hij heeft een punt. Maar dan nog… We weten dat het sociaal-maatschappelijk probleem niet of nauwelijks wordt aangepakt n absoluut niet de schoonheidsprijs verdient. Vandaar dat Amafo onder vuur ligt. Als deze mensen een woning zouden kunnen krijgen, blijven er nog 17.999 over! Ik heb het met deze mensen te doen, daar niet van. Maar 10 kinderen? En dan zonder dak boven hun hoofd? In welke tijd leven we eigenlijk? Suriname, wordt in godsnaam wakker!!!


  Maak melding

 38. Als dit in Nederland was gebeurd dan was WKN te klein, dan waren die Hollanders racisten.
  Julian With heeft gelijk als hij zegt dat de discriminatie onder de zwarte mensen giftiger is.
  Al die drempels die sommigen opwerpen om deze vrouw en kinderen niet te helpen vindt ik onmenselijk, vandaag is het deze vrouw en kinderen morgen zijn wij aan de beurt.
  Iedere fatsoenlijk land moet een noot
  oplossing hebben voor dit soort incidenten,


  Maak melding

 39. In een beschaafd land was binnen 24 uur na de brand, noodopvang en daarna huisvesting voor dit gezin geregeld.

  De schuldvraag doet er niet toe.

  De overheid heeft een zorgplicht t.a.v. zijn burgers, en daar hoort fatsoenlijke huisvesting ook bij.

  En je kan van alles vinden over 10 kinderen anno 2013,maar waar het nu om gaat is dat je burgers een dak boven hun hoofd hebben.

  En die lui die moord en brand schreeuwen dat deze mensen een eigen huis en of brandverzekering moet hebben, ik ken mensen in Suriname met een redelijk tot goed salaris hebben , en geen brand of inboedelverzekering hebben, laat staan een eigen huis.

  BIFA heeft het eerder heel mooi verwoord.

  Have a nice day…..


  Maak melding

 40. Uit dit verhaal trek ik 5 conclusies:
  1. De Surinamers verzekeren zich nog steeds niet. In de jaren 60 en 70 was dat zo en nu anno 2013 is dat nog steeds zo.
  2. Aanvraag, toekenning en uitbetaling van kinderbijslag is een rommeltje. Het was in de jaren 60 en 70 ook zo. Niets veranderd dus.
  3. Het salaris van deze twee mensen (moeder Tuur en vader Plato) is niet toereikend om een ander huis te huren. In de jaren 60 en 70 was dat ook zo.
  4. een gezin met 10 kinderen anno 2013? Dit was ook zo in de jaren 60 en 70.
  5. overall conclusie: In Suriname is nog niets veranderd. Stilstand is achteruitgang. Suriname gaat dus achteruit.


  Maak melding

 41. Je kan ook een wet invoeren boven de vier kinderen geen kinderbijslag en evt.sterilisatie bij min of onvermogenden…

  Klinkt misschien racistisch maar dit wet zal voor alle Surinamers moeten gelden, zolang de regering niet ingrijpt op dit chronisch wordend probleem, zal het van kwaad tot erger worden en de criminaliteit door toenemend armoede doen veregeren…

  Ik vraag me af of wij met zn allen, voor of tegenstanders, daarop zitten te wachten…


  Maak melding

 42. dus men maakt een flink aantal kinderen en men wil als het ware de regering verantwoordelijk stellen .
  sorry dit vindt ik een beetje vreemd .mensen wonen ergens en dat onkruid voor hun deur willen ze ook dat de staat het gaat schoon maken .wordt het geen tijd dat men hand in eigen boezem gaat steken in plaats steeds de overheid de schuld van alles geven .wordt het geen tijd dat mensen die nog steeds slapen wakker worden .


  Maak melding

 43. GMAP,

  Ouderen dienen volledig verantwoordelijkheid te dragen voor hun kinderen, als je dat niet kan moet je ze gewoon niet nemen.

  Als ik persoonlijk niet voor ze kan zorgen, dan ga ik alles eraan doen om ze niet te nemen. Beter dat dan ze op de wereld zetten om ze een rotleven te geven, want dan pas zou ik me echt schuldig gaan voelen. Helaas denk niet iedereen zo over.


  Maak melding

 44. @Paagal
  Je zegt:”Je kan ook een wet invoeren boven de vier kinderen geen kinderbijslag en evt.sterilisatie bij min of onvermogenden”.

  Volgens mij snap je Adolf Hitlers sterilisatie politiek (in Nazi Duitsland) en de Chineze éénkindpolitiek volkomen!!!!Als ik het zo zie!!Of vergis ik me?


  Maak melding

 45. En als ik dacht dat onze MEDUSA, Neerlandicus had afgebouwd zoals ze geruime tijd geleden luidkeels van de daken schreeuwde, komt ze weer op de proppen met haar onzin postings.

  Awarie domries en two moffo guns noemen ze dit soort lui geloof ik.


  Maak melding

 46. Brunswijk gooit toch met geld, en Bouterse wilde toch kwakoe steunen met 50.000 euro vorig jaar.
  Wie houd wie voor de gek.
  Kan iemand deze mensen niet een eigen grond schenken en iemand anders een huis voor ze bouwen met alleen de basis zaken?????????????? Dit is toch een uitzonderlijke situatie//


  Maak melding

 47. Laten jullie die man in Saramacca wonen hij is goed als planter.
  Men klaagt een hoop….. help die man aan een stuk grond….. en zorg ervoor dat hij het niet verkoopt….. pas na 30 tot 40 jaar…een kans dit te verkopen..planten, jagen, kweken en vissen jongen jij leeft als een Lord.


  Maak melding

 48. Zoveel land in Suriname, een regering die veel had beloofd, nu lezen we dit, zij, die gasten in die regering moeten wat doen voor deze mensen, zet ze ergens neer er is plek er moet toch een woonruimte zijn, we lezen dit, maar die hulp zal vandaar moeten komen, een pres die er toch is vvor zijn mensen, maar ja, andere zaken zijn belangrijk, ik lees het het, en denk maar zo, ok dan, a no mie torie a sarie wel, daar zal het moeten gebeuren.


  Maak melding

 49. Hoe meer kinderen ,hoe hoger de Kinderbijslag. Geld verdienen in naam van kinderen nu ook omdat tien kinderen gemaakt meer kinderbijslag.,kon normaal leven in huurhuis,waarom nu niet meer eem ander huis huren? gelijk heeft hij als hij zegt:Wientie wai lantie pai Atitude”.Maar dat is overgenomen van nietsnutters ,die zittend en rovend rijk willen worden.ga na hoevel kinderen bepaalde groepen verwekken en aan hun lot overlaten.


  Maak melding

 50. Medusa,

  Mijn opvatting heeft niks met de holocaust van Hitler of een eenkind politiek van China te maken.

  Vind je vier kinderen niet genoeg??? Voor een gezin die keihard en elke dag moet struggelen om aan eten te komen???

  Heb heb je liever vier kinderen met een volle maag of tien kinderen die allemaal honger lijden???

  Als de keuze aan mij zou liggen dan had ik die al gauw gemaakt…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.