Bouterse stelt partners gerust over financiële staat

49

PARAMARIBO, 9 mei – President Desiré Bouterse heeft de financiële staat van de regering besproken met zijn partners in de regeercoalitie. Volgens een bericht van het kabinet van de president hebben de partners hun steun bevestigd bij het uitvoeren van het financieel beleid. Bouterse gaf de garantie dat er geen betalingsproblemen zijn. Hooguit is er sprake van “financieel monetaire onevenwichtigheden.”

Weliswaar gaven mediaberichten en kritieke noten vanuit de oppositie een andere toon aan. Beweringen van Bouterse zelf dat er geld verspild werd, werden aangegrepen als bevestiging. Het kabinet van de president garandeert nu dat vaste verplichtingen normaal voldaan worden. “Zoals de uitbetaling van lonen en salarissen en de sociale voorzieningen, zoals AKB (algemene kinderbijslag) en AOV (oudedagsvoorziening) gegarandeerd blijven”, wordt gemeld.

Ook de schulden bij particulieren voor geleverde diensten, kunnen worden voldaan. Dat het leek te haperen zou meer te maken hebben met een zekere cyclus. “De verhoogde uitgaven in het eerste kwartaal van het jaar en het steeds terugkerend verschijnsel van mindere inkomsten gedurende de eerste maanden van elk nieuw jaar, hebben geleid tot enige financieel monetaire onevenwichtigheden.” Rest nog de vraag waarom het effect bijvoorbeeld vorig jaar niet (zo) te merken was.

49 REACTIES

 1. Laten wij dit heel goed onthouden dames en heren want morgen gaan wij horen dat het niet zo is gezegd of bedoeld.Wij weten dat bouterse een pathologische leugenaars is denk maar aan die 18000 woningen, ik hebt het te doen met Limbo, hij moet deze leugens en bedrog goed praten.
  Als is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel.


  Maak melding

 2. Liegen, vliegen en bedriegen..

  Propaganda van list en bedrog maakt overuren…

  Alle betalingen worden op z’n surinaams uitgevoerd oftewel:de rekeningen zullen LATER worden voldaan.
  Oude rekeningen worden niet betaald en nieuwe rekeningen laten de wolf en consorten oud worden.


  Maak melding

 3. Tja,..waarom was het de jaren daarvoor niet zo? Het verhaal dat het in de eerste kwartaal minder is een grote leugen. Bouterse noemt geen maatregelen wat te doen om de grote verspillers (zoals hij) te stoppen.
  Zeg me,..als een beleid niet werkt, waarom door zetten?
  Bouterse zegt niet waar hij die 400 miljoen vandaan gaat toveren om met de goud-deal mee te doen.


  Maak melding

 4. “financieel monetaire onevenwichtigheden”. De Surinaamse president weet nog steeds niet het verschil tussen fiscaal en monetair beleid. Financieel monetaire onevenwichtigheden betekent dat de CBvS problemen heeft, door bv minder reserves. Waar crimineel Bouterse over praat, het uitgavenpatroon van de overheid, is FISCAAL beleid.


  Maak melding

 5. Bovendien de reserves van Suriname zijn flink gedaalt afgelopen tijd van ruim 1 miljard USD naar iets boven 800 miljoen USD. Wat is er aan de hand want je hoort niks van de CBvS, in tegendeel Surinaamse politici blijven lullen over 1 miljard.

  Zo een sterke daling kan alleen maar betekenen dat de CBvS bezig is de SRD op te peppen om de peg met de USD te behouden(de SRD is gekoppeld aan de USD). Dit zelfde deed men voor de devaluatie van 2 jaar terug. Met andere worden er komt heel binnenkort nog een sterke devaluatie aan. Dit zal natuurlijk ook de fiscale positie van de overheid tijdelijk verbeteren, tot de volgende devaluatie… Klinkt erg als periode 1996-2000 onder NDP.


  Maak melding

 6. als DADA moet betalen, da heeft hij last van hieronder!

  Dat het leek te haperen zou meer te maken hebben met een zekere cyclus!

  DADA verkeert elke maand in een maandverband cyclus 🙂


  Maak melding

 7. Er is sprake van een zekere cyclus, waardoor de betaling aan het begin van het jaar enkele maanden hapert. m.a.w. aan het begin van elk jaar is deze regering als het ware financieel ziek (bigin fu a yari siki), gelukkig wordt later in het jaar de regering door geldinjecties van Staatsolie en IamGold weer gezond, wij, het Surinaamse volk met z’n allen, verkeren dan in blijde verwachting want allerlei mooie projecten worden ons in het vooruitzicht gesteld, op die manier volgt het ene doe jaar het andere op, zonder dat er iets gebeurd. Aan het eind van elk doe jaar zitten we namelijk steeds weer met doodgeboren projecten, dat zal doorgaan totdat deze regering vervangen is door een competentere ploeg.


  Maak melding

 8. …maar de vraag is wat voor een LARRIEKOEK hij aan zijn partners verteld want naar blijk geloven zijn partners in hem!
  Misschien zegt hij….’wees gerust ,IK HEB HET GELD!!!
  ‘Wees gerust ,alles is goed”,of ‘wees gerust ,ik heb tegen de anderen gelogen dat er geen geld is,maar ik kan je verzekeren dat het geld in mijn bezit is’…dus alles is goed!
  Hahahaaha…


  Maak melding

 9. Bout heeft de anderen kunnen overtuigen dat hij het geld kan lenen bij Abraham.Bout wees er op dat voor Abraham minister werd hij overleven moest op de verkoop van zwamp vis die hij met de ‘hengel’ving.Nu is Abraham en familie de trotse bezitter van een aantal flink renderende bedrijven met opdrachten voor de nog komende tien jaar.


  Maak melding

 10. desi delano bouterse de sterke man van suriname heeft gesproken en wij surinamers geloven hem ….tenzij je een fronter bent natuurlijk .of redimusu ollander .
  die leugens die worden verspreid zien wij als zoete koek.
  a boekoe nanga lee voeroe …maar wij gaan door op de weg van voorspoed ….wat paars doet in vergelijk met front 15 jaar spreekt boekdelen ..in 2,5 jaar is dat een prestatie .paramaribo en bepaalde districten zijn leefbaarder geworden sinds het aantreden van paars .
  wie voorspoed wil stem ndp wie een toekomst wil stem ndp wie werken wil er is werk ….alles kan niet in twee of vijf jaar het heeft tijd en die tijd die komt.we zijn onder weg .die ophef van randjietsing beijwst alleen maar hoe wanhopig deze vhper is dat hij niet bij die suikerpot kan komen en zijn trawanten .yogi beer na pe pot mie jus de same …baboeng tere na baboeg sjtieng maar oeng no warang paars doet wat het doen moet …vhp e broeia nanga front …het volk voor liegen en bedriegen als toen zij aan de macht was .
  het zijn juist die luilakken die hebben het hoogste woord ..gilds balesar het zijn twee voorbeeldige surinamers die in front hebben geregeerd ..vene de haatdragende wiesatie president met zijn slaap piama.
  oeng ala mala misleid na volk ..vhp dat mik ing monie nanga somo onder front .volk van suriname wordt wakker en vraag vene waarom hij drie zetels heeft gehad en de vhp 8 zetels .gajadien oeng kang doe sang oeng wanie dies president au rigeer ete vefie jarie nog vijf jaren gaan zij aan de macht blijven onder desie delano bouterse ….het is geen groot spraak het is de realiteit .als hij een paar ministers de laan uit moet schoppen zal dat zeker komen voorlopig nooit vene bing durf jagie somo dat mik a ka …somo houdt zich rustig binnen de gelederen hij weet dat bouterse geen vene is .natuurlijk moet je rekening houden dat je in coalitie verband werkt …maar vene was somo vigie voetoe honderd mie mang zeker weten …als deze man nog vier jaar het voor het zeggen had dan had somo en jong tjien fa de helft van para in prive bezit .a mapiema poer ding grong voe ding sma dang a ka vene no mang doe notie …wat voor president was deze tuig ,deze liba deze koe …die man kan het volk niet binden ..in tegendeel ,zelf in zijn eigen partij is hij niet geliefd ,hij weet heel goed dat hij plaats moet maken voor anderen maar a latie keba ..nps dede keba ..ze lopen op hun laatste beentjes ,so so antiek mag .
  bouta wij laten ons niet klein krijgen eenheid eenheid daarmee win je de strijd eenheid en rechtvaardigheid .
  soema e poor plij poeroe ..niet arzelen zou mijn advies zijn .laat je niet opjutten maar wie niet deugt zonder pardon verwijderen dat zou nogmaals mijn advies zijn .
  wij gaan om het volk van ons te dienen en niet om eigen gewin .ik ken bouta niet persoonlijk maar zie wat ze doen en wat ze kunnen doen voor land en volk ..ik heb al jaren gezien wat de nps ,vhp,ktpi kunnen het is genoeg ik hoef niet meer te zien .ik wil zien wat paars kan en paars doet het goed .schoonheid foutjes hebben ze maar daar komt zeker een eind aan .
  bouta go go .


  Maak melding

 11. Laat de regering alle onderhands gegunde projecten stoppen, dan ga je zien dat het financiel probleem gelijk wordt opgelost. Het gaat om US$100 miljoen aan projecten die geen prioriteit hebben, maar zorgen voor zakvulling van Abrahams en Bouterse en natuurlijk ook als kasvulling voor de NDP. Waarom praten de NDP poppen niet meer.


  Maak melding

 12. aah…handig deze waterkant archief lijst.

  Bouterse: financiële staat Suriname belabberd
  Vrijdag 6 augustus 2010 |
  PARAMARIBO, 6 aug – Suriname’s financiële positie is niet bepaald rooskleurig. Dit zegt aankomend president Desi Bouterse. De uitgaven van de overheid zijn de afgelopen tijd aanzienlijk gestegen.


  Maak melding

 13. Voorbode bezuinigingsoperatie; de buikriem zal strakker aangehaald worden; is dat ook een reden voor de invoering een lafhartige PSA beleid? Moeten SuriNed, helpen de staatsruif te spekken?

  De voedsel pakketten van de SuriNed in de diaspora mogen zekerst niet minderen want die brengen met een stringenter belastingbeleid ook de nodige miljoenen €’s in de staatsruif binnen, wat een kakkerlakken en muizen mentaliteit, wat lafbekken!


  Maak melding

 14. Kan iemand mij even helpen. Ik begrijp een ding niet. De overheid weet precies in elke maanden van het jaar een tekort aan liquiditeien zal zijn. Als de overheid een cashfow berekening voor het heel jaar of voor een aantal jaren zou maken, dan mag de regering toch geen liquiditeits problemen hebben? Verder denk ik dat de de liquiditeits problemen niet alleen met de partners besproken moet worden. Het volk moet zoveel als mogelijk gerust geteld worden.


  Maak melding

 15. @Ron,..goed gezien. Bouterse duldt duidelijk geen kritiek vandaar hij de oppositie er buiten gelaten heeft.
  Wat een poppenkast.


  Maak melding

 16. Wat voor puin Venetiaan heeft moeten opruimen en de monetaire stabilitiet van een bankroette land tot BB+weer te brengen zegt boekdelen wat Vene heeft moeten doen na de val van Su door deze zelfde mensen .en Pero beweert dat ontwikkeling Bouterse zou hebben gebracht.Wel alleen maar verval zowel op nationaal alsook Internationaal wordt Su uitgelachen vooral met de zogenaamde “Internationaal Deskundigee Min Buitenlandse Zaken die Tingie Mofo Lackin Als ereste de Amnestie wet en de gevolgen zien we beetjes bij beetjes binnekomen,,,,,afzondering uit Internationale organisaties,nog niet veel te merken maar komt nog..Stel je eens voor de bemensing van de Ambassades van de hoogste tree tot de latste ,alleen maar ondeskundige ongeschoolde parij loyalisten “Diplomaten”.En wat binneland ….Justitie en Politie Belfor…..heeft problemen met alles wat hij aanraakt..Pa, Politie de Rechterlijke Macht etc en de Discriminatie op werkvloer..waar ook “leken” op posten worden geplaatst die helemaal niet geschikt zijn….Djamat als RC Munder..hahahaha

  Min Buitenlandse Zaken………zie boven
  Binnenlandse Zaken…..Moestadja,ambtenaren registratie en Fiso een puinhoop

  Financien…Wijmerman…eerst Wonnie eruitgeschopt na devaluering van ons geld en dan een ondeskundige en Paarsepartijgenoot die makkelijk te manouvreren is de staatsfinancien naar de maan geen geld

  natuurlijke Hulpbronnen… Hok Goud sector rodening,Gouddeal SWM EBS alles in rep en roer

  TCT…niets van Bushouders,SLM ondergang
  HI…De Chinezen doen wat ze willen en Chneze Maffia beheert de Economie

  Sociale Zaken Sociale Kaarten Systeem en alles wat Sociaal aangaat in rep en roer Chaos
  Ow ha ha ha ha Abrahams””onderhandse gunningen e en verval en bouwvergunnungen etc..puinhoop

  ROGB ha ha ha ha Grond uitgifte beleid

  Sportzaken SVB overal verval en gepoliticeerd
  Onderwijs Sitaldien….Adek ,invoering nieuw Systeem….puinhoop

  LVV…alle onderdelen Landbouw..Rijst…Veeteelt …Vissrij allemaal naar de knopen

  Vice President alle verval is te verwijten aan de Pres samen met deze nietsnutter..Copieerman.Liegt als weet niet wat en is niet meer te vertrouwen met uitspraken,trouwens allen die daar deel uitmaken

  De DNA….Monddood en men wuift alle kritiek weg ,,de Arrogantie en heulen met de Uitvoerende macht

  Trouwens waar is
  Sociaal Akkaoord die met volk was gesloten
  Overflyers en zes baan High Way hahahah
  Diepzeehaven
  Brugverbinding met Guyana
  Landbouw aanpakken met goedkoop grondstoffen
  Woningbouw
  Ordening Gouddsector…Dino grootste stroper
  Alles zou worden gerealiseerd en geld dat reeds gealloceerd was voor Bijv Dijk te Commewijne maar geroofd door dezen.Glooiiing langs de waterkant …weggooi geld want er is geen geld meer.
  en dan komt men beweren dat veel is verwezenlijkt Alle werken waren geinitieerd door vorige regering,Dezen geen verstand ervan als zelfs een gezin niet kunnen runnen laatstaan land…Letterlijk ZIENDE BLIND zijn.


  Maak melding

 17. Ok, hij kan weer lezen en is uitgerust. Die Pero heeft hem goed verzorgd, lijkt het wel.
  Alleen nog wat doen aan die brabbeltaal. Wanneer er in een periode een tekort is, zal er in een andere periode een overschot moeten zijn. In welke periode is die overschot er dan?


  Maak melding

 18. Liegen en bedriegen en het volk misleiden, daarin blinkt deze moordenaar in uit, net als die 15 broeders die vermoord zijn op de vlucht op 8 december, wat later achterhaald is.


  Maak melding

 19. Pero Pero Mie atrong……..waar ben je???????
  Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt van de stand van zaken. in Su van Nu onedr deze moordenaars en cc…..Bijna alle wegen zijn geasfalteerd geworedn tijdens vorige regering en nu raken ze in verval …precies als verval van het land onder, alle lagen waar moreel ethich economisch,cultureel,trouwens over alle linies verval.De inhoud van een boek of schrift kan men zien aan de kaft hoe het verzorgd is.Al de straten in Su en Paramaribo op zich zelf een puin. is way about andere delen op elk nivo …Hoe?????Binnelnad…geen wet en recht..Texas in ongerepte Oosten van VS jaren 1700= waar wet van de sterkste en mensenhandel,prostitutie,drugsetc.


  Maak melding

 20. @@@ radjdjah
  vraagt waar ik woon en dat de wegen kapot zijn die front geeft geasfalteerd .

  radjdjah ik ben surinamer in hart en nieren .
  verder woon ik op boxel en heb een redelijk bestaan .

  over wegen gesproken moet jij je schamen dat jiju mijn president de schuld geeft …front heeft wegen geasfalteerd die binnen een jaar kapot zijn gegaan .een heleboel binnen wegen zijn geasfalteerd maar zonder controle allemaal corrupte praktijken die zijn uitgevonden door front met hoofd daders de vhp .zie de weg naar domburg .
  een mooi voorbeeld zal ik jou geven …die ijzeren brug over de para kreek richting domburg die bovendek hebben ze weggehaald zodat die grote daf truks met grote boomstammen over die brug kunnen rijden …allemaal niet in lands belang maar eigen belang wat de vhp doet .en die stront nps kijkt toe …kijk wat er gebeurt met al die wegen die nog maar net zijn geasfalteerd ..allemaal zijn ze kapot gegaan door die grote daf truks die boom stammen vervoeren over de wegen wij wij als belasting betaler moeten opbrengen en jij komt je mars vertellen dat het paars is die een puinhoop van maakt !!! jullie weten niets totaal niets weten deze losers …je hebt een weg op domburg dat is de eerste straat en die is geasfalteerd en ga kijken wat er met die weg is gebeurt ….er staat een bord waar je tot 8t mag vervoeren …maar als je die grote boomstammen ziet die op die weg wordt vervoert dan vraag jij je eigen af waar zijn deze mensen mee bezig ,praten helpt niet .het zijn mensen van front die deze mensen volmacht hebben gegeven en de nps heeft een groot aandeel in dit probleem ..nu al vertoond die weg barsten omdat het niet geschikt is om zulke grote boomstammen te vervoeren .geen een van jullie redimusus gaan pero je stront komen vertellen .zit rustig op je ballen en ik pero weet waar ik over praat …geen een van jullie gaan mij komen uitleggen hoe of wat …paars is dan niet perfect zoals jullie willen verkondigen maar !!!!ze hebben voor de volle honderd procent pero zijn steun ..ik laat mij niet vertellen ik zie wat er gebeurt jullie redimusus en fronters zijn kapitaal vernietigend en de nps bevoordeeld de vhp ik lieg niet mensen het is de waarheid .de vhp denkt niet nationaal ze denken etnisch daar ben pero heilig van overtuigd .
  nationaal belang is bijzaak voor deze gasten en somo speelt ook zijn deel .hoe lang is men bezig met boomstammen vervoeren op water maar het blijft bij woorden daden zie je niet .kijk naar die weg van dijkveld naar domburg en zie wat er is gebeurt met die weg en deze achterlijke radjadjah wil paars de schuld geven .als die wegen werden geasfalteerd is er nooit controle geweest van een of andere onafhankelijke instansie..hier gold de slager die zijn eigen vlees was aan het keuren dat na front en dat willen ze weer gaan doen …niet voor niets komt gajadien en randjietsingh in opstand …ze willen wat forceren in de hoop bij die suikerpot te komen .het wordt een ramp als dat zal gebeuren maar ik hoop dat het niet zal gebeuren …nationaal belang komt niet voor bij deze gasten mie mang na so so poorlai .als het aan mij lag had vene 0 zetels hij is de hoofd dader dat somo en de vhp dat land naar de knoppen hebben gebracht .

  denk in nationaal belang maar niet in etnisch,partij,of familie belang wij willen vooruit denken aan de toekomst van jou kinderen .verder moeten die redimusu stil blijven en het over laten aan de surinamers .
  bouta kraktie mie mang
  bouta go go go


  Maak melding

 21. Coalitie staat op barsten!!! nieuwe verkiezingen !!

  09 May, 11:30

  Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur Pertjajah Luhur (PL) overweegt om de samenwerking met ABOP te verbreken. Voorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat hij dit ook meegedeeld heeft aan coalitiegenoot Ronnie Brunswijk, partijleider van ABOP. “Het kan niet zo zijn dat we samen in de coalitie zitten, dan ben je bezig mijn mensen te ronselen. Dit is geen goed partnerschap”, stelt de politicus.


  Maak melding

 22. Bouta’s coalitiebondgenoten beginnen mekaar in de haren te vliegen:

  “Wij blijven in de coalitie, maar zullen zaken van ABOP niet ondersteunen”, legt Somohardjo uit. Het bestuur van PL komt vandaag of morgen bijeen om een besluit hierover te nemen. De partijleider merkt op dat diverse partijgenoten weggehaald zijn van posten bij Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Op zich heeft hij daar niet veel moeite mee, maar hij ergert zich aan de omkooppraktijken die volgens hem gaande zijn.
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/16979

  Het is wel ironisch dat die corrupte rat Somo zegt zich druk te maken om corruptie binnen het ministerie van Sociale Zaken want als gevolg v.d. jarenlange javaanse heerschappij op het ministerie van Sociale Zaken loopt bijna iedere javaan rond met met een on- en minvermogende kaart, in ruil daarvoor moest men op de P.L. en daarvoor op de KTPI stemmen. Nu hebben de djoeka’s de teugels in handen op Sociale Zaken en worden zij flink verwend met allerlei uitkeringen en subsidies, op kosten v.d. belastingebetalers uiteraard.


  Maak melding

 23. Suriname moet opgedeeld worden in twee deelstaten. Ik heb een idee: Vanaf Nickerie tm de helft van Paramaribo voor de Hindoestanen. De rest is voor de anderen. We zullen dan zien welke deelstaat het het beste doet. Pero mag Minister van Asfalt worden in de andere deelstaat.


  Maak melding

 24. Dit is erg wat waterkant doet! in heb iets uitgeprobeerd op het forum van Waterkant.
  De beoordeling van reacties klopt van geen kant. bij alle reactie heb ik het uitgeprobeerd.reacties tegen DDB en de regering: thumps up is goed voor +3 en thumps down is goed voor +1
  Reacties van personen die het beleid van DDB en de regering ondersteunen gaat zonder meer bij thumps up en thumps down, verder in de min!

  Mensen van Waterkant, waar zijn jullie in Godsnaam mee bezig?


  Maak melding

 25. bharat dat bedoel ik nou dat etnisch denken van jullie is gewoon een feit ..het is sommigen van jullie met een paplepel ingegoten mie mang .no leg mie uit brada de waarheid komt als een bom .

  dit land gaat nooit verdeeld worden laat dat duidelijk zijn voor jou en hen die dat denken .dan ga jij naar bangladesh pakistan of india of olland kan ook …maar dit land wordt nooit verdeeld mie mang ,je past je aan of je gaat een van bij…door dat doem denken van jou soort kan suriname niet vooruit dat zie je met de vhp allemaal hindustanen …sommigen vertrouwen geen enkel ander bevolkings groep .het komt door die etnische gedachte .

  tijdens de onafhankelijkheid ging het ook zo met dat etnische gedachte …laat dat varen denk gezamenlijk maar dat is zoek bij jullie ,de goeie nagesproken .
  waar woon je als ik het vragen mag .
  ik wil dan minister worden voor de gehele surinaamse bevolking maar geen minister voor mijn eigen ras .wij leven met meerdere bevolkings groepen in dit land bharat.zoals amerika zwarten blanken latinos heeft. zo moeten wij proberen een eenheid te vormen in suriname .
  denk niet dat als jij dat land verdeeld dat nickerie vooruit zou komen droom lekker ,of denk jij dat .
  ik weet precies waar je naar toe wil bharat ik heb je door .maar je vergist je dat nickerie vooruit zou komen en het andere deel zou vervallen .ik zal je die antwoord besparen .suriname is een rijk land en dit rijkdom moet eerlijk worden verdeeld onder de gehele bevolking ,ongeacht ras kleur .bharat schrijf het op je buik over mijn dode lijk dit land zal nooit en te nimmer worden verdeeld jij gaat inpakken dat wilde ik nog kwijt .


  Maak melding

 26. Pero,

  Wees spaarzaam met het woord ‘NOOIT’, tenzij je in de zeer verre toekomst kan kijken. Ik heb het niet over de creatie van een apart land, maar over het instellen van 2 deelstaten onder bepaalde voorwaarden.
  Overigens zou je blij moeten zijn, want je verwijt zelf constant, te pas en te onpas, de VHP en de Hindoestanen dat alles wat verkeerd is, hun schuld is. Blijkbaar krijg je koude voeten nu je de kans krijgt als alleenheerser in jouw deelstaat om te laten zien dat jij en degenen die jij zo vertrouwt het wel zo goed zouden doen. Het zweet breekt je al bij de gedachte uit dat je ineens niemand anders zou kunnen blameren voor onkunde en wanprestatie.
  En als je zo sterk bent, pak dan dat stukje terug dat Guyana heeft ingepikt van Nickerie. Ook dat is gebeurd en wat ik als idee heb geopperd zou ook zomaar kunnen geburen.
  De kans is echter groter dat China alles inpikt en we Chinese Guyana krijgen. Durf je China te bevechten?


  Maak melding

 27. Bouterse stelt partners gerust over financiële staat:

  Brad’ anga ‘sa
  Jullie wete tog
  Dja in Sranang leven we van de (lege) hand in de (gouden) tand.
  Dus nu kome die zeven magere maanden maar straks……
  zeven maanden feest, fesa, dan hebbe jullie 7 keer eind van de maand
  Oen tai hori now now de en oen no wer’ mi ede want ik ben oververmoeid.


  Maak melding

 28. SOMOHARDJO,zegt vertrouwen op in coalitiepartner ABOP

  De en zou luiden,dat de ABOP zou shoppen binnen de PL.

  SOMO IS BOOOOOOOOOOOS, dus PROBLEEEEEEEEEM

  A


  Maak melding

 29. BHARAT: Als Suriname toch opgedeeld word, dan het stukje grond waar Santo Boma op staat reserveren als ministaatje voor DDB zijn 40 struikrovers en paarse aanhang, mat als enige gebouw de gevangenis….


  Maak melding

 30. Hoe vaak ik Bouta met alle stelligheid zaken heb horen beweren, die achteraf niet waar bleken te zijn of die hij niet waar maakte, zijn niet meer bij te houden. Ik zal om te beginnen een paar voorbeelden opnoemen, men mag het lijstje aanvullen als men dat wil.
  1. Landgenoten, vannacht zijn er 15 landverraders op de VLUCHT doodgeschoten, het land is daardoor een grote ramp bespaard gebleven.
  2. Als blijkt dat mijn zoon met illegale handel bezig is, ‘mi srefi o hefti en go’, zoonlief werd veroordeeld en pa lief gaf hem daarna een baan en prees hem de hemel in, ‘nooit mi no si tak a man hefti a boi en gogo’.
  3. Het kan toch niet dat God zo’n hekel heeft aan dit land dat hij het zal toestaan dat Somo en Brunsie weer in de regering komen, ik zal nooit en te nimmer samenwerken met dit uitschot.
  4. Deze regering zal het 8 december proces ongestoord zijn beloop laten hebben, ik wil niets liever dan dat de waarheid aan het licht komt en dan zal blijken dat ik onschuldig ben.
  Als ik een coalitie partner was geweest van Bouta, dan zou ik me na zijn stellige geruststelling pas echt zorgen beginnen te maken.


  Maak melding

 31. Bharat jij hebt @#$% in je hoofd no? De meeste Surinamers willen geen apartheid en waarom denk jij te kunnen bepalen in welk deel van Suriname welke Surinamers mogen wonen? Als jij geen andere bevolkingsgroepen wil tegenkomen, ga je maar lekker naar India, waar overigens ook genoeg gekken wonen die dat land ook willen opdelen, de meeste Surinamers zijn gewoon heel blij met hun multi etnische samenleving.


  Maak melding

 32. @Bharat,
  Wat een afschuwelijke gedachte om SU te splitsen in 2 delen waarvan één deel alleen voor de Hindostanen. Wat naar!
  Het deel van Nickerie zal het ongetwijfeld economisch beter doen maar het percentage zelfmoorden zal daar jammer genoeg het hoogst ter wereld zijn.


  Maak melding

 33. CHARLEY: Ik ken jou spreekwoord niet.

  Wat ik wel ken is: Veel beloven, weinig geven, dat doet de gekken in vreugde leven.

  Maar uiteindelijk gaan beiden op de voor Surinaamse klootjesvlok.


  Maak melding

 34. Ik heb het reeds vaker gezegd (al enkele jaren). Het beleid van een regering heeft een na-ijl effect van ongeveer twee jaren op de economie van dat land. De eerste twee jaren economische ontwikkeling zijn dus het gevolg van de vorige regering. De effecten van de huidige regering zullen doorwerken tot twee jaar NA de komende verkiezingen.

  Wat nu gebeurt hadden we toch al lang voorspeld? Ik ben totaal niet verrast.


  Maak melding

 35. Welke beloften nagekomen??????????

  Diepzeehaven,woningbouw,Overflyers,brug over corantijn,ordening goudsectot,sociaal accord.carolinabrug,Ziekenhuis te wanica,etc etc.
  alleen maar beloften ,aar geen gerealiseerd en wacht maar.,en zij alleen zakken vullen en na 2015 als Lord het leven verder gaan.Wat een luxe en neimand die tegenspreekt omdat zij ook meesmullen.Gods Molen maalt langzaam maar zeker.Prrsen zijn ziende blind en leider wordt in werkelijkheid BLIND…eerste stap van veroordeling volgens de wet van Karma en het zal niet lang meer duren voordat het licht van de ogen van Bouterse is uitgegaan.”Wie heeft licht uitgemaakt”, gaat hij vragen terwijl hij blindt is geworedn.Dit is mijn wens voor hem want dan zonder licht in ogen is begin van Afhankelijkheid en ik erbij om een trap na te geven


  Maak melding

 36. Wees gerust alles komt terecht (Johan Adolph Pengel)

  Vroeger of later krijgt boontje zijn loontje.

  A court in Guatemala has found former military leader Efrain Rios Montt guilty of genocide and crimes against humanity.

  A three-judge tribunal sentenced the 86-year-old to 80 years in prison.

  Rios Montt was convicted of ordering the deaths of 1,771 people of the Ixil Maya ethnic group during his time in office in 1982 and 1983.

  Survivors described horrific abuses committed by the army against those suspected of aiding left-wing rebels.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.