In 2012 circa 500 kilo cocaïne uit Suriname onderschept bij 100%-controle

33

PARAMARIBO/DEN HAAG, 7 mei – In 2012 zijn 398 positieve koeriers bij de 100 procentcontroles op vluchten uit Paramaribo aangehouden met in totaal 339 kilo netto cocaïne. Daarnaast is 128 kilo netto cocaïne aangetroffen in de vracht. Ook is cocaïne, geïmpregneerd in kleding, aangetroffen. Het netto gewicht hiervan is nog niet bekend.

Dat schrijft de Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten, naar aanleiding van de schriftelijke vragen van Tweede Kamerleden, over een 100%-controle die op 25 februari door de Koninklijke Marechaussee was gestaakt. Volgens diverse media was de controle gestaakt vanwege het protest van passagiers.

Maar volgens Opstelten is dat niet waar. De Marechaussee had aanwijzingen dat er drugs of wapens aan boord zouden zijn. De passagiers en hun hand- en ruimbagage zijn tijdens deze controle volledig, 100%, gecontroleerd op zowel wapens als op verdovende middelen door de Koninklijke Marechaussee. Nadat deze controle niets opleverde zag de douane af van het reguliere onderzoek.

“Passagiers kunnen door middel van protest geen invloed uitoefenen op de wijze van de uitvoering van de controles. Wel kan in het belang van de veiligheid en het welzijn van de passagiers besloten worden een controle af te breken of op een andere wijze in te richten. Hier zal uiteraard altijd een risicoanalyse aan voorafgaan” aldus Opstelten in zijn brief aan de Tweede kamer.


33 REACTIES

 1. In 2012 circa 500 kilo cocaïne uit Suriname onderschept bij 100%-controle

  Het gaat goed met de economische groei van SU….

  Import annex export van de wolf & Co…
  Directe concurrenten worden door zoonlief mbv CTU uitgeschakeld waardoor wolf sr vrijspel heeft..


  Maak melding

 2. 500 kilo op jaarbasis is gemiddeld 1,37 kilo per dag, vanuit Suriname.
  Dus als ze eindelijk eens stoppen met die teringzooi hier naartoe te brengen, dan hoeft de altijd zeikende en zeurende Surinaamse passagier zich niet meer druk te maken over de douane.
  Verbeter de wereld en begin bij jezelf!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Gelijke behandeling?

  Weet u hoeveel XTC en andere verdovende tabletten op de luchthaven van Zanderij aankomen? Weet u dat?
  Neen! U weet het niet omdat er geen enkele controle is.

  De laatste tijd klaagt men over schoolgaande meisjes in Su die oncontroleerbare verschijnselen tonen. En zoals vanouds gaat men het zoeken in de Bonoemansfeer.
  Belachelijk gewoon! Een tablet in een drankje van een bepaald meisje kan verschrikkelijke gevolgen hebben. Stop het!

  Stop het door op Zanderij ook 100% controle te voeren want de Surinaamse jeugd gaat eraan kapot en in Nederland gevestigde laboratoria verdienen er dik geld aan.

  Als je nu op Zanderij aankomt ga je door de paspoortcontrole en je bent op straat. Dat moet veranderen want wat wij uitvoeren wordt bij ons ingevoerd. En wij kijken ernaar en doen niets!


  Maak melding

 4. En hoe komt het dat Nederland per jaar voor tienduizenden kilo’s aan cocaïne wordt gebruikt. Sommigen zeggen dat het om meer dan 100.000 kg gaat. Dit spul komt echt niet met koeriers uit Paramaribo in Nederland aan.


  Maak melding

 5. ” Verbeter de wereld en begin bij jezelf ”
  Begin tegen jullie kinderen en kleinkinderen te zeggen dat ze hun zuur verdiende centen of zakcenten aan iets beters moeten uitgeven.
  @suri b en @PL hebben helemaal gelijk.


  Maak melding

 6. @schot door de roos
  ‘verbeter de wereld en begin bij jezelf’…JA HALLLOOOOO….
  Begin je kinderen en kleinkinderen alvast te leren dat een MOORDENAAR met AMNESTIE NIET GOED IS VOOR LAND EN VOLK!!
  Vooral niet de ene die INTERNATIONAAL VEROORDEELD IS bij ABSENTIA,en dat vanwege DRUG EN COKE GERELATEERDE MISDRIJVEN ,LOS VAN de executie van de 15 ongewapende burgers van Suriname!!!
  En begin dit alvast uit te leggen aan PL EN suri.bo!!
  Ondanks het feit dat niks goed gaat met Suriname gaan deze 2 idioten inclusief jij het uitschreeuwen ”ALLES IS GOED’!!!!


  Maak melding

 7. Cocaine is een Nederlandse consumptie of probleem. Die 100% controle is voor 500kg uit Suriname is alleen schijn dat olland iets tegen doet. Want er zijn altijd cameras op Schiphol. De grote jongens met grote partijen inclusief de nederlandse marine importeren en distribueren het bij tonnen. Als nederland echt iets tegen cocaine verslaving wilt gaan doen, gewoon als die verslaafden registreren en gratis verstrekken, dat is veel goedkoper dan die hele justitiele industriele complex in stand te houden, en zelfs verminderde openbare gezondheids problemen en daarmee corresponderende kleine criminaliteit. Cocaine $3,5/gram in Bogota versus $58,5/g in damsko, als er een winst van $55000 per kilo te verdienen is zullen er altijd risk takers zijn. Met 20 kilo, maar een koffer, kun je een miljoen in een keer verdienen tegen een investering van 70.000, dus er zullen altijd exporteurs en importeurs die elkaar kunnen vinden.


  Maak melding

 8. @Henk en Ray hebben weer een paar lijntjes genuttigd zo te zien!
  Mijn kinderen zijn niet in Suriname of Nederland geboren


  Maak melding

 9. Strak bericht, we zitten in 2013, wellicht gaan we de 1000 overschrijden zeker weten. En dat gaat maar door en door,
  en dan te bedenken wat men niet heeft kunnen onderscheppen, boi na ini Sranang a coca e seti, a boesie dape poor nageng.


  Maak melding

 10. Dat er nog steeds mensen zijn die geloof en waarde hechten aan een zogenaamd nederlandse antidrugsbeleid is onbegrijpelijk.
  Dit getal(500 kg)is gefabriceerd, en dient maar een doel (afleiding).
  Alle zaken waar traditioneel een taboe op rust, en waar beschaafde landen zich verre van houden, zijn in dat land legaal.
  De wiethandel,(ook onderschepte hard-drugs dat wordt verkocht aan de medicijn fabrieken voor veel geld) en prostitutie zijn inmiddels belangrijke inkomsten bronnen voor de belastingdienst.
  Pedofielen worden geaccepteerd en hebben zelfs een eigen politieke partij.
  Door Suriname steeds weer en continu met drugstransporten te associeren proberen de echte grote Nederlandse handelaren de aandacht op hun gericht, te verplaatsen.
  Maar de Amerikanen weten nu wat er speelt.
  De transporten aan boord van N.L marineschepen zijn mede door toedoen van de Amerikanen mislukt.
  Nederlanders worden nu zelf door de meeste landen in Europa en daarbuiten verdacht van/in deze handel.


  Maak melding

 11. Een ieder die (elementaire)economie heeft gehad op de middelbare school weet dat er altijd een evenwicht is en zal zijn tussen vraag en aanbod !

  Dit is de basic van onze moderne economie. Als het nou om voeding, kleding, onderdak(bescherming), etc. etc gaat; zolang er vraag is, zal het aanbod altijd blijven komen en stromen !!!!
  Echter kan dit soms uit de hand lopen en is er soms meer vraag of aanbod van een bepaald product of dienst.

  De Hollanders hebben een enorm probleem met hun vraag naar soft en harddrugs (omdat ze deze niet kunnen beheersen en managen), echter proberen ze nu de schuld bij de suppliers te leggen die alleen maar voldoen aan de basics of economy !!!!

  Neem nou bv gebeuren rond de Nederlandse babymelk die en masse door de Chinezen in Europa wordt ingekocht en verscheept naar China, omdat men de lokale melk niet vertrouwd !

  Nutricia en de overige aanbieders van babymelk maken overuren en hebben extra productie lijnen ingezet om aan de vraag te voldoen.

  Any way, de schuld ligt in Europa omdat zij vragen en de rest van de wereld draait !

  As simpls as that !


  Maak melding

 12. okrad, weer echt op z’n surinaams he. WEGKIJKEN VAN JE EIGEN PROBLEMEN EN ANDEREN DE SCHULD GEVEN.jullie zijn allemaal geindoctrineerd door je drugsbaas Bouterse.


  Maak melding

 13. @Henk en Who cares hebben alleen ermee leren plassen, terwijl je er veel meer mee kan doen.
  Wedden dat jullie straks op vaderdag de hele dag op het forum zitten!


  Maak melding

 14. Het meerendeel van de drugs komt per schip het land binnen. Surinamers zijn vooral bolletjesslikkers. Tegenwoordig maken die lui geen kans meer door de scans.
  Bovendien nemen sommige mensen een Bakroe mee en die zijn echt onzichtbaar, ook voor de scans. En verlammen de douaniers zodat die niks meer kunnen. De blanken noemen die Bakroe’s ook wel Aliens. En er is nog nooit een blanke geweest die het bewijs van een Alien heeft kunnen verschaffen. Dus die Bakroe’s (Aliens) lopen gewoon ongedetecteerd door Schiphol door en alles wat ze bij zich hebben blijft ook onzichtbaar. Nederland gaat die Bakroe-Aliens nooit kunnen oppakken!!


  Maak melding

 15. Als ik bovenstaande reactes lees heb ik zwaar het vermoeden dat het merendeel van de auteurs, zelf zwaar aan de middelen zit, gezien de nonsens die hier verkocht wordt, sinds wanneer de de handelaar of verkoper of transporteur niet mede verantwoordelijk voor de gevolgen van die rotzooi, maar alleen de (verslaafde) gebruiker, de handelaren Bouterse sr. en jr., Hira en meer van dat soort criminelen profiteren van de ellende van hun slachtoffers en dan zijn er ook nog van die misbaksels die dat op allerlei manieren proberen goed te praten de hopeloze vrnl. paarse figuren en met afleidingsmaniertjes komen hun baasjes uit de wind te houden, de minkukels


  Maak melding

 16. De Wereld is in de macht van de Maffia .Zij beheren het met de Presidenten die als niet door misleiding van volk door spiegel en kralen te verstrekken precies als tijdens slavenhandel, via verkiezingen aan de macht komen dan met de harde hand (staatsgreep) en dan dezen consolideren(China,Rusland Eguatoriaal Genua,Cuba,Venezuela,Suriname etc etc).Voorbeelden zat waarbij Su ook deel van is met Bouterse en consorten.Drugs gaat er altijd zijn.Je hoort het niet van de rijken omdat ze het kunnen betgalen dus de armen en jeugd verslaafd laten raken en daarna van hen profiteren door drugsverkoop en hierdoor gezin en maatschaapij ontwrichting. en wie lacht…..de leiders en profiteurs..


  Maak melding

 17. John@ Satan (lucifer…Bouterse) heeft en blijft zijn heerschappij over Su uitoefenen.Hij is erin geslaagd heel wat anderen te overeden zich bij hem tegen opstand tegen het arme volk aan te sluiten.dezn zijn de aanhangers in de tweede lijn(demonen),geestesaanhangersDe stijd van het volk zal zijn niet tegen bloed of vlees maar tegen deze heersers van de duisternis(de huidige keiders)


  Maak melding

 18. Stuur die klootzakken naar Malaisië of een deel van die lading laten opvreten. Misschien houdt deze blaam op het land dan wel op.


  Maak melding

 19. PARAMAN: Dan zijn je baas DDB en zijn 40 struikrovers nummer 1 op de lijst die richting Maleisie gaan, en ook de eersten die met het vreten moeten beginnen.

  Have a nice day…


  Maak melding

 20. 500kg fictieve drugs gedeeld door 6 vluchten per week gemiddeld 250 personen per vlucht maal 52 weken= gemiddeld 6,4 gram per passagier.

  Als ze in het weekend iedereen op de Dam en Leidseplein gaan foulleren tussen 8 en 12 s’nachts kunnen ze beter scoren. Zelfde in Venlo en andere plekken op de grens.

  Maarja zwarte bewoners bejegenen en beledigen is toch makkelijker.


  Maak melding

 21. de coke consumptie in Ptata is dagelijks circa 1000 kg.
  ik zie geen wanhopige coke snuivers door de straten lopen dus er is voldoende aanvoer .


  Maak melding

 22. Dus daarom moeten ze de smokkel via de vluchten met bolletjesslikkers maar zonder controle,s en verdere sancties gewoon toestaan, en helemaal niet de gekleurde medemens controlleren (wel de grootste groep die die rotzooi smookkelt) want dat is wat ik eigenlijk lees, meneer Ram Singh


  Maak melding

 23. Het zal mij niet verbazen als al het drugs wat Nederland uit de controles heeft gehaald zelf weer heeft verhandeld. Het gebeurt namelijk. Ik geloof niet dat het wordt vernietigd. Het wordt voor een grote som weer verhandeld. Ik snap nu pas waarom Nederland steeds meer geld problemen krijgt. Ze hebben het verspild! Ze moeten snel weer mensen uit de controles pakken om weer aan geld te komen of om de zakken te vullen. Ik kwam er ook achter dat geld wat werd ingezameld voor arme landen nooit daar aankwam. Door mij was dit in het nieuws gekomen toen die tijd. Ze verwijderden ook vaak mijn reacties. Ze laten ze nu staan. Ik val ze aan alle kanten aan en stiekem gaan ze het wel even checken of het daadwerkelijk klopt of anders. Maar ik ben nog steeds trots op Nederland, hahahahahahaha!


  Maak melding

 24. Hansje je moet wel minder begaafd zijn met je onnozele redenering. Waarom houdt de koninklijke marechaussee niet iedere Duitser aan in Venlo als ze Holland verlaten en op drugs foulleren? Oh nee de moffen zouden dat niet pikken en de Duitsers zouden per direct op alle nivo ’s protesteren. Nederland is een van de grootste drugs producenten van xtc en doorvoersland in Europa. Voor de schijn een beetje moeilijk maken voor Surinamers is het beste wat ze kunnen doen. Waarom gaan ze niet elke avond de clubhuizen van de hells angels doorzoeken. En wil je ook niet langer zeuren over Bouterse de nieuwe koningin haar pappa heeft veel meer bloed aan zijn handen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.