Ook advocaten lijden onder budgettekort overheid

24

PARAMARIBO, 7 mei – Ook advocaten hebben te lijden van het geldtekort bij de overheid. De strafpleiters krijgen al maanden geen geld meer voor het ‘kosteloos’ bijstaan van armlastige cliënten. De heren en dames hebben uiteraard ook verplichtingen. Het falen van de grote schuldenaar is zo voelbaar, dat nu de alarmklok maar wordt geluid.

De advocaten hebben per slot ook rekening te houden met de commerciële kant van hun bedrijf. Het wordt dan lastig rekening te moeten houden met de financiële nood van de staat. “Er moet rekening mee worden gehouden dat zelfs onze particuliere klanten hun schulden niet meteen aflossen. We zijn ondernemers. We hebben geld nodig om ons personeel te betalen”, zegt Stanley Mariica, deken van de Orde van Advocaten, tegenover de Ware Tijd.

Overigens is de vergoeding voor kosteloze rechtsbijstand een schrammetje. Vergeleken met wat cliënten doorgaans wordt gevraagd, stelt het bedrag niet veel voor. Bovendien vormen het claimen en binnenkrijgen van de vergoeding een kunst apart. Er zijn advocaten die het maar laten schieten en cliënten dan zelf pro Deo bijstaan. Marica ziet het falen van de overheid als een regelrechte “verstoring van de openbare orde.”

24 REACTIES

 1. Ik ben benieuwd wat SRA Pero en Parakorantie hiervan zullen vinden.

  De advokaten zullen wel uitgemaakt worden voor landverraders en redimusoes.


  Maak melding

 2. @ Koos,

  Ik kan je verzekeren dat het helemaal niet goed gaat in Su. zolang deze regering maar doorgaat met het jatten van overheidsgeld (lees belastinggeld, lees geld van en voor de bevolking).

  Het gaat maar door. Nu heeft Abrahams weer een onderhandse gunning verleend voor een bedrag van ruim 700.000 SRD voor renovatie van het kantoor van de directeur Civiel Technische werken. Ik hoop dat er advocaten bij zitten die zó boos worden dat zij Abrahams voor de rechter slepen. Deze harlekijn gaat maar door met zijn corrupte praktijken. Maar ik ben bang dat die wens niet in vervulling zal gaan. Het wordt tijd dat het pinarende volk een keer de straat op gaat. Het is genoeg geweest!!


  Maak melding

 3. Broeder blaka bakra, natuurlijk gaat het niet goed in SU. Mijn opmerking was ook sarcastisch bedoeld 🙂

  Ze hebben een tekort van 240 miljoen SRD en de regering moet dit geld lenen anders kunnen de plannen de prullebak in. Daarnaast moeten ze straks nog een half miljard US Dollars lenen voor de gouddeal. Welke gek gaat Bouterse en Co zoveel geld lenen ? Ik zou het niet doen.

  Uiteraard ben ik benieuwd wat de paarse aanhang hierop te zeggen heeft. Waarschijnlijk is dit allemaal de schuld van Front en Olland want wie voor Bouterse is is een ekte surinamer.


  Maak melding

 4. @blaka bakra/koos, allemaal de schuld van Ned. en de slaventijd. Let maar op, die troefkaart wordt nog getrokken.

  Altijd maar wegkijken van de problemen en anderen de schuld geven. Same old story.


  Maak melding

 5. @ Beste Henk en Koos,

  Ik ben bang dat jullie gelijk gaan krijgen. Het werk aan de Waterkant ligt al ook al een maand stil omdat MNO Vervat niet verder kan omdat Kuldipsigh, die het zand levert voor het opvullen van de damwanden, geen geld meer ontvangt van de overheid. Geld dat onttrokken is aan de begroting dat bestemd was voor de rehabilitatie van de dijken in Commewijne. Dan hebben we het nog niet over de levering van de stenen voor de buitenkant van de damwand. Het is om te lachen als het niet zo triest was. Maar wel 7 ton uitgeven voor de renovatie van een kantoor… Onderhands nog wel.


  Maak melding

 6. Tijdens het Goedschalk tijdperk ging het net zo: schatkist leeg en daarna de geldpers laten draaien.

  Gevolg: keiharde inflatie die een strop werd om de hals van het volk.

  Nu: de geschiedenis zal zich herhalen!


  Maak melding

 7. http://www.imf.org/external/pubs/ft/survey/so/2013/CAR011013A.htm – 25k – HTML
  Moet ik na de opening van bovenstaande link uit de geproduceerde statistieke materie concluderen dat het recept van gouverneur Hoefdraad het beste middel is? Dat valt nog buiten de visuele horizonten van de law adiding citizen te merken. Wie of welk bedrijf wordt omgekocht om zulk een imf-sheet te produceren? Dat weet alleen een wizard…de geloofwaardigheid van P&W is ook niet zo erg betrouwbaar!


  Maak melding

 8. toegevoegd aan de lijst van goedkope basisbehoeften.
  Half brood…1000 srd
  Kousenband… 600 srd per bos
  1 Parbo…… 850 srd

  BACK 2 THE ’80S

  2013 het jaar van de sociale hervorming, nu al mislukt net als DOE-JAAR 2013


  Maak melding

 9. RECTIFICATIE: IN PLAATS VAN P&W MOET STAAN…S&P…http://www.imf.org/external/pubs/ft/survey/so/2013/CAR011013A.htm – 25k – HTML
  Moet ik na de opening van bovenstaande link uit de geproduceerde statistieke materie concluderen dat het recept van gouverneur Hoefdraad het beste middel is? Dat valt nog buiten de visuele horizonten van de law adiding citizen te merken. Wie of welk bedrijf wordt omgekocht om zulk een imf-sheet te produceren? Dat weet alleen een wizard…de geloofwaardigheid van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) is ook niet zo erg betrouwbaar!


  Maak melding

 10. Sorry, maar dit bericht klopt voor geen meter!


  Alle advocaten lijden onder het budgettekort behalve die
  Kand- Haai………..
  Die wordt in ‘gouden dukaten’ uitbetaald.


  Maak melding

 11. Volgens de NDP groupies ging het toch geweldig goed op economisch gebied in SU. Hoe verklaren ze dan het feit dat de Suri overheid te kampen heeft met budgettekorten en niet aan al haar verplichtingen kan voldoen??? Of is het weer de schuld van het grote en gemene NL??? Ik ben zeer benieuwd met wat voor soort bullshitverklaringen de NDPers zullen komen aandansen.


  Maak melding

 12. @ ray…leest gfc nieuws van vandaag.
  Hooghart vraagt lening van 5,5 miljoen om 80 woningen te bouwen Dus over 1.237.500.000 srd zijn die beloofde 18.000 woningen voor 2015 wel klaar

  DIT LAND IS GEWOON FAILLIET


  Maak melding

 13. @ henk
  Ik heb het bericht zonet gelezen. Het behoort niet tot zijn taak om huizen te bouwen, die lul ziet volgens mij weer een mogelijkheid om een flinke njang te maken. Het ironische is dat hij die 5,5, miljoen renteloos wilt lenen maar degene die de woningen zullen krijgen (vast mensen die tot zijn familie- en vriendenkring behoren) moeten wel de kosten terugbetalen betalen met rente, het verschil zal vast in zijn zakken verdwijnen. Hooghart is gewoon afgekocht door Bouta (en daarvoor door Vene) vandaar dat hij zich koest houdt.


  Maak melding

 14. als het nog een tijdje zo doorgaat,wordt sme net-als een afrikaans land,het begint al op gunee bissau te lijken onderlijding van obiangoo..

  baad weet geen raadt met die drie sleutels..


  Maak melding

 15. No foefoeroe no lee: De drie sleutels zijn niet aan Guinee Bissau gegeven, Maar aan Equatoriaal Guinee met foefoeroe Obiang aan de leiding.


  Maak melding

 16. Naast de ruim 700.000 SRD voor renovatie van het kantoor van de directeur Civiel Technische werken, dat werd vrijgemaakt na de zoveelste onderhandse gunning van Brampie, las ik dat de boot van Phallad meer bekend als ‘a Boto fu Bouta’, ook voor een mooi bedrag is verkocht, niet aan Bouta, zoals Phallad stellig bezweert, maar aan een grote onbekende (waarom probeert men zo iets geheim te houden in Suriname?). Als Lackin nu ook komt vertellen dat Bouta die boot zeker niet gekocht heeft, weten wij zeker wie de koper wel is en ook weten we hoe hij aan het geld gekomen is, de advocaten kunnen dan nog langer wachten op hun geld.


  Maak melding

 17. Dit lijkt het begin van het einde te zijn want de handelingen en de rare sprongen Bouterse en kornuiten en snotneuzen nu beginnen te maken vertoont gelijkenissen met de jaren tachtig en 1996-2000 ,waarbij Suriname letterlijk bankroet werd en de hoofdverantwoordelijken hebben door ziende blinde grote deel van het volk de heft weer in handen en graaien maar dan ding.Ik noem dezen letterlijk PARASIETEN Vooral bouterse ,abrahams en de leiders van Paarse club.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.