‘Kabinet geeft ICT-opdracht aan bedrijf minister’

106

PARAMARIBO, 26 apr – Het Kabinet van de Vice-President heeft een ICT-bedrijf een opdracht verleend zonder openbare inschrijving. Dit meldt De West. Op zich zou er niets aan de hand zijn. Maar volgens de krant betreft het een bedrijf van minister Ramon Abrahams van Openbare Werken. De opdracht ter waarde van ruim een miljoen Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd duizend euro) geschiedde zonder openbare inschrijving.

Volgens de wet op de comptabiliteit is een dergelijke inschrijving verplicht. Alleen in noodgevallen mag worden afgeweken. Volgens De West gaat het om het leveren, installeren en monteren van ICT-producten. Er wordt een ICT-netwerk opgezet ten behoeve van het Bureau Volkscontacten van het Kabinet van de President. Abrahams is samen met zijn kinderen eigenaar van het bedrijf NOVOTEQNICA, dat in aanmerking kwam voor de opdracht.

Het besluit om het bedrijf het netwerk te laten opzetten is genomen tijdens de ministerraad van negen februari 2012. Eerder had parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) al aan de bel getrokken. Hij noemde het bedrijf als begunstigde bij opdrachten zonder openbare inschrijving. De oppositie is niet te spreken over de reeks opdrachten die op dergelijke manier worden verleend. De kritiek geldt vooral de hoge prijzen en vergoedingen die dan naar willekeur kunnen worden gevraagd.

106 REACTIES

 1. Daar gaan we weer, corruptie en nepotisme is het handelsmerk van deze criminele regering en de Surinamers blijven Bouterse als makke lammetjes volgen.


  Maak melding

 2. Toen Napoleon zichzelf tot keizer uitriep van de Fransen,begon hij allemaal koningen te scheppen en te bakken.Ook Nederland kreeg zo een nieuw gebakken koning.Abraham doet heel veel denken aan de capriolen van de Keizer.Grond grijpen[Williamkraanplein]en voor zijn kinderen bedrijven uit de grond stampem die alle opdrachten van vader Abraham krijgen.Ook de aangetrouwden worden bedacht.


  Maak melding

 3. Wel, nu ziet het volk waar de 36 zetels voor bedoeld waren. Eigen belang en eigen behoud. Het zijn deze zelfde mensen die na de coup van 1980 een Bijzonder Gerechtshof in het leven riepen om Arron, Lachmon, en Soemita te veroordelen. Wie veroordeelt wie nu? “Leve de revolutie, leve Chin-A-Sen, leve de NMR,” werd toen van de daken geschreeuwd. Yes, de (broko) poort naar Europa.


  Maak melding

 4. Sang!, suri sleept zich voort van de ene calamiteit naar de andere calamiteit.
  Wat erughhhhhhh.

  Volgens linscheer zal de overheid, in geval van calamiteiten, niet schromen om GEEN openbare aanbesteding uit te schrijven.

  Wat is een calamiteit:(bron, Dagblad Suriname)
  Er zijn drie situaties waarbij de president gebruik maakt van de mogelijkheid om van openbare inschrijvingen af te wijken:

  In de eerste plaats moet het gaan om een calamiteit die haar oorzaak vindt in de natuur of door veiligheidsbedreigende ontwikkelingen nationaal of regionaal.

  In de tweede plaats moet het gaan om strategische inkopen van defensiemateriaal met name materiaal dat ook te maken heeft met software in relatie tot intelligence.

  In de derde plaats zou men ook kunnen denken aan inkopen van kennis (in de vorm van apparatuur) die uitermate schaars is en beschermd is door patenten.

  Gezien het laatste punt, zou je kunnen zeggen, ja moet kunnen, maar……..
  “Volgens De West gaat het om het leveren, installeren en monteren van ICT-producten. Er wordt een ICT-netwerk opgezet ten behoeve van het Bureau Volkscontacten van het Kabinet van de President.”

  Hoe levensbedreigend is een bureautje volkscontacten?


  Maak melding

 5. Het Kabinet van de Vicepresident heeft de minister van Openbare Werken (OW), Ramon Abrahams, ICT-werk gegund voor ruim SRD 1 miljoen. De gunning is gedaan in februari 2012 zonder een openbare aanbesteding. Het gaat om het leveren, installeren en monteren van ICT-producten in verband met het opzetten van een ICT-netwerk ten behoeve van het Bureau Volkscontacten van het Kabinet van de President.

  Volgens De West vanavond, donderdag 25 april 2013, is Abrahams samen met zijn kinderen eigenaar van de firma Novoteqnica aan de Verlengde Gemenelandseweg in Paramaribo, dat bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken geregistreerd staat. Dit blijkt uit stukken, waarop De West stelt de hand heeft weten te leggen.

  ‘Hierbij deel ik u mede dat de Onderraad voor Aanbesteding en Gunning, naar aanleiding van uw voorstel van 30 januari 2012 no 39/geheim, inzake het leveren, installeren en monteren van ICT-producten in verband met het opzetten van een ICT-netwerk ten behoeve van het Bureau Volkscontacten van het Kabinet van de President van de Republiek Suriname, in zijn vergadering van donderdag 9 februari 2012 heeft besloten de levering en installatiewerken te gunnen aan de firma NOVOTEQNICA voor een totaal bedrag van SRD 1.138.079,33. Aangetekend wordt dat er geen prijscorrectie zal worden toegestaan, anders dan als gevolg van vanwege de overheid getroffen maatregelen’, aldus een citaat uit het stuk getekend door de vicepresident van Suriname, Robert Ameerali.

  Uit onderzoek van De West blijkt dat de eigenaren van dat bedrijf niemand anders zijn dan OW-minister Ramon Abrahams en zijn zoon Ryan Abrahams. De dochter van Abrahams, Rachel Abrahams, vervult de rol van commissaris in dit bedrijf. De West heeft ook een uittreksel van de Kamer van Koophandel, waaruit blijkt dat de zoon en dochter van de eerder al in opspraak geraakte minister de scepter zwaaien bij de firma Novoteqnica.

  In een reactie zegt VHP-parlementariër Shailendra Girjasing, dat de oppositie reeds vanaf het begin heeft gesteld dat het niet goed gaat met de aanbestedingen. ’Er wordt veel aan onderhandse gunningen gedaan. Openbare aanbestedingen worden niet gehouden. Er wordt werk gegund aan kinderen, vrienden en familieleden. En dit alles heeft als gevolg dat de Staat niet in staat is om zijn verplichtingen naar het volk te voldoen. Je ziet dat kindertehuizen niet worden uitbetaald en dat de overheid steeds meer een betalingsprobleem heeft bij verschillende leveranciers, alleen omdat er hier en daar onderhandse gunningen worden gedaan tot miljoenen US-dollar, aldus Girjasing.

  Hij zegt dat hij vreest dat de tegoeden die Staatsolie heeft gestort op de rekening van de Staat wederom terecht zullen komen in de consumptieve sfeer en dat de middelen verkeerd zullen worden besteed. Girjasing zegt geen geloof te hebben in de inhoud van het persbericht van de minister van Financiën en de Centrale Bank van Suriname dat de economische stabiliteit in Suriname gegarandeerd zou zijn. Hij zegt dat steeds wanneer componenten van de huidige regering voor regeermacht hebben beschikt de Surinaamse munteenheid steeds is gedevalueerd. Als ondernemer kijkt hij met vertwijfeling naar de financiële ontwikkelingen in Suriname en vreest voor het ergste.
  April 25, 2013


  Maak melding

 6. 26 april 2013

  Indien de inhoud van dit bericht klopt, gebiedt de objectiviteit mij, bekeken vanuit het geschreven regeerbeleid van de NDP, afkeuring uit te spreken t.a.v. bedoelde handelingen van Ramon Abrahams. Belangen verstrengeling kan hiermee bedoeld worden.
  Srika


  Maak melding

 7. De ‘prapi’ gaat zo lang te water tot hij ‘bost’, het is dan te hopen dat de paarse aanhang, samen met het slimmere deel van de bevolking, ervoor zorgt dat deze ‘abani’s’ nooit meer in het machtscentrum van het land komen maar in het (‘heilige’) centrum van de Boma polder waar ze thuishoren.


  Maak melding

 8. Er is geen vuiltje aan de lucht omdat deze handelswijze niet tegen de wet indruist. Ik adviseer jullie om de wet goed door te nemen. Zolang er sprake is in de ministerraad van een onderhandse overeenkomst op papier, is het een en ander legaal. Alle ministers gaan hiermee akkoord. Het voordeel is dat de opdracht vaak goedkoper uitvalt voor de opdrachtgever, in dit geval de Surinaamse overheid. Bij een wanprestatie zal de uitvoerder ook direct aangesproken kunnen worden.

  En Eduard Lupson. Je vroegere president Bush, heeft tijdens de Golf-oorlog en de oorlog in Afghanistan, miljarden contracten gegeven aan bedrijven van bevriende relaties. In Amerika en Nederland mag het dus wel, maar in Suriname mag het volgens jou niet. Ga toch lekker genieten in de Everglades.


  Maak melding

 9. Zullen we de Comptabiliteitswet maar overboord gooien? Deze wordt niet meer nageleefd. Wat nu?
  Belanghebbenden (denk aan bedrijven de buiten worden gesloten van de opdrachten) kunnen via de rechter de overheid dwingen alsnog een openbare aanbesteding te houden op straffe van een fikse dwangsom. Ik, Plato, vind het jammer dat niemand het op deze manier probeert. Maar het is een begin!


  Maak melding

 10. Dat riekt naar corruptie en vriendjespolitiek maar dat is niets nieuws onder de Surinaamse zon. Die kakkerlakken graaien de hele Surinaamse staatskas leeg en types als RobG blijven dat maar goed praten, waarschijnlijk omdat die corrupte rat zelf een graantje meepikt.


  Maak melding

 11. @Robg, geef acht, plaats rust! 🙂

  Heb jij ook een oranje lint ontvangen voor je, in het verleden, geleverde prestaties?
  Wat deed je ook alweer?
  Of was je ook sergeant alias sportleraar bij Defensie. Laat me raaien, infanterie Bosnië of was het Srebrenica.

  Gezonde belangstelling hoor, niets meer..
  Eerlijk is eerlijk, we maken met z’n allen een diepe buiging als het klopt!

  Hoereee, hoezeee, leve de Koning!


  Maak melding

 12. In het land der blinden is een oog koning. Dus grijpen maar want niemand die het ziet en niemand die er wat aan kan doen!!!

  Zal de kiezer nu de wonden likken en onthouden en wreken bij de eerst volgende verkiezing omdat die wond wijzer heeft gemaakt wie niet gekozen moet worden, is de retorische vraag!!!


  Maak melding

 13. ROBG: is zo langzamerhand op dit forum uitgegroeid tot een karikatuur van een NDP-aanhanger..

  Deze man is te zot voor woorden: eerlijk gezegd denk ik dat hij in werkelijk anti- Bouterse is en door dit soort postings eigenlijk de Paarse aanhang belachelijk wil maken.

  Dat lukt hem aardig….


  Maak melding

 14. @RobG,..volgens ben je zo hard op je achterhoofd gevallen dat je niet meer bij de realiteit ben, en allemaal van die onzin uitkraait.


  Maak melding

 15. minister Ramon Abrahams van Openbare Werken neemt niet eens de moeite om zijn corrupte handelen te ontkennen of goed te verbergen.

  He is laughing all the way to the bank….

  Wat een banenrepubliek…..


  Maak melding

 16. Weten jullie het dan nog niet?

  Abra Hampie mag alles en zijn familie ook, anders moet Bouta hem zijn nier weer teruggeven.
  “The kidney deal” heet het.
  Hoe is dit anders te verklaren?


  Maak melding

 17. RobG jouw president predikt in 2010 corruptie en nepotisme aan te pakken. Formeel druist dit niet tegen de wet in, maar netjes is het niet. En transparant al helemaal niet. Ieder weldenkend mens keurt dit af.


  Maak melding

 18. de nieuwe lichting polititie,zal de komende tijd alles in het werk stellen om alle bezittingen alle gelden terug te halen alles onteigenen en al deze maties in santo-boma op te sluiten voor altijd tot de laatste adem,,,en dan zonder enig proces..

  ddb weet er alles van..

  hoewel hij nu zelf krepeert,doet er niet terzake..


  Maak melding

 19. waar is onze alibaba gebleven,voorheen schreeuwde hij dagelijks van corruptie en deze minister van ow liet niet zomaar zijn tranen vallen bij het beediging van mevr Simons, Maar van bijdschap dat hij kan graaien.


  Maak melding

 20. @Ray, dank je wel.

  =Mensen, bijna op alle posten probeert men een ieder te dwarsbomen die niet van de NDP is of tegen Bouterse is.
  Zie wat er ook in Nickerie plaats vind.

  =Ik hoop het niet, maar ben wel bang dat er twee dingen in Suriname kunnen gaan gebeuren;

  -De jaren 80 toestanden met geweld en al
  -Het volk zal zo arm worden en weer in de rij moeten gaan staan voor eten.

  =Ik moet erbij zeggen dat velen het niet meer zullen pikken, omdat zij ook weten waarmee deze regering mee bezig is.

  =Ik zie gewoon een herhaling van het verleden van deze zelfde Bouterse.

  God zegent Suriname en het volk.


  Maak melding

 21. Esmerald,als ik een lintje moet krijgen dan moet ik het ook verdiend hebben.Maar wie weet draag jij me een keer voor om in aanmerking te komen voor de onderscheiding.Je kan jezelf onsterfelijk bij mij maken door me bij president Bouterse voor te dragen voor een Ere- orde van de gele ster.Maar aangezien ik je standpunten ken zal het helaas niet gebeuren. Een gemiste kans.Maar Esmerald de ontwikkelingen in de wereld veranderen snel.Vandaag delen we niet dezelfde politieke standpunten, maar morgen misschien wel.

  Maar Surinam patriot.Ik woon al heel lang in Nederland en ik ben zo een beetje het product van de Nederlandse samenleving geworden.Ik zou zelf ,indien ik zitting zou hebben in het kabinet, nooit opteren voor een dergelijke contract.Ik zou de schijn van belangenverstrengeling willen vermijden.In Suriname denkt men er anders over en dat moeten wij accepteren.Je kan niet en mag niet met het poldervingertje wijzen naar Suriname.Misschien is het in Nederland ongeoorloofd, maar in Suriname geaccepteerd.


  Maak melding

 22. Schaamt deze mini-ster zich niet. Dit is toch ongehoord.Dit noemt men BELANGENVERSTRENGELING IN OPTIMA FORMA. In Holland kon deze BANDIET zijn boeltje pakken.

  Degene die dit de normaalste gang van zaken spoort totaal niet.DDB,rot gauw op met je BANDIETENBENDE.


  Maak melding

 23. ROBG: Ik draag je hierbij voor de Awards 2012/2013 Apatische zombie, labiel kuddedier, holle vaten Award, de award als 1 richtings polemist, maar vooral een grammy als de man met het hoogste zieligheidsfactor 2012/2013.

  Jammer dat je maar drie per keer in de wacht kan slepen, maar ik verwacht dat je allemaal met stip wint….

  Have a nice day….


  Maak melding

 24. @RobG, indien jij vindt dat jij een produkt van de Ndererlandse samenleving bent, dan adviseer ik je om zo snel mogelijk een enkele reis naar je apenland te kopen en op te kankeren uit ons land.
  Wij zitten hier niet te wachten op zulke randdebielen en sympathisanten van een drugsdealer, coupepleger, dictator en seriemoordenaar. WEGWEZEN, ZO SNEL EN ZO VER MOGELIJK en jezelf nooit meer gelijkwaardig achten aan een geciviliseerd land.


  Maak melding

 25. Mijn goed vriend in Suriname heeft me gevraagd om als vast een stevige tas voor hem te sturen.

  Reden (een trieste):

  Hij de spook van de jaren 80 waarin je met plastic zakken vol geld praktisch niks in Su kon komen.
  Denk dat hij nu een grotere tas nodig zal hebben. 🙂


  Maak melding

 26. Die man staan meerdere processen te wachten zodra zijn parlementaire onschendbaarheid eindigd. Hoe idioot kun je zijn om te denken dat je alles ongestraft kunt doen. Gelukkig biedt de huidige wetgeving meer dan genoeg mogelijkheden hem straks aan te pakken.
  Moeten we wel ff bewaken dat de archieven niet WEER in de brand worden gestken.

  En waar blijft die anti corruptie wet??


  Maak melding

 27. “WEGWEZEN, ZO SNEL EN ZO VER MOGELIJK en jezelf nooit meer gelijkwaardig achten aan een geciviliseerd land.”

  Ja baja, de oh zo geroemde vrijheid van meningsuiting geldt dus niet voor RobG. En deze debielen durven het woordje “democratie” in hun stinkende smoel te nemen.

  Dit soort reacties mag je verwachten van krijg van labiele zwakbegaafde gasten.


  Maak melding

 28. Zoals RobG al aangaf niets aan de hand, vooral als blijkt dat het bedrijf de diensten heeft geleverd volgens de gangbare prijs. In het verleden hebben we met front veel erger meegemaakt wat daar had je geen onderhandse gunning alleen kreeg de niet fronter geen enkele gunning om te leveren dat was allemaal bestemd voor de ons ken ons en wij lijken allemaal op elkaar.

  Teng kong draai, nu krijgen de fronters niets meer, zo hoort het want ze hebben 10 jaar lang gunningen gekregen voor het leveren van niets of troep.


  Maak melding

 29. Niets corruptie, de gunning is dit bedrijf gegund via de ministerraad. Hooguit zou je het belangenverstrengeling kunnen noemen.

  Verbaasd me niet dat sommige niet eens weten wat corruptie betekend, dit krijg je wanneer je wegens leeftijd alleen je lagere school getuigschrijft heb kunnen behalen, en dan nog een grote bek opzetten op waterkant.net.


  Maak melding

 30. Brampie,
  Je leeert je kinderen DAT ze mogen stelen maar ook HOE ze mogen stelen.
  Kun je hen nog in de ogen aankijken?
  Ben je niet bang dat ze op een dag vragen gaan stellen?


  Maak melding

 31. Sabidieri en Sabidieri “Niks aan de hand…”

  Zolang Suriname vol zit met Paarse Paupers zoals bovenstaande heren zal het land altijd in de 5 staan van meest corrupte landen ter wereld met als ere-titel “DE Ultieme Bananenrepubliek”


  Maak melding

 32. Mini-ster Ramon Abrahams van Openbare Werken: Wanneer ga je eindelijk de stink stad Paramaribo grondig revitaliseren? Voor Land én Volk?????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 33. RobG, corruptie is overal fout, of het nu wel of niet geaccepteerd is in een bepaald land, dat maakt niets uit, overigens is ook in Suriname corruptie niet geaccepteerd door het nette deel van de bevolking. Dat jij met een kronkelredenering vanuit Nederland de corrupte handelingen van de NDPer Abrahams in Suriname goed wil praten, maakt alleen duidelijk dat jij zelf corrupt bent. Al zit je in Nederland, als je oneerlijke praktijken elders in de wereld steunt, goedpraat of in stand helpt houden, dan ben je mede schuldig.


  Maak melding

 34. Aah..corruptie of geen corruptie?

  Nog mooier is het. De minsterraad is medeplichtig aan corruptie!
  Ps: ik heb meerdere diploma’s hoor…..

  Corruptie is het politieke, sociale of economische verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie ongeoorloofde gunsten verleent in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst. Men kan enerzijds een onderscheid maken tussen publieke en private corruptie, al naargelang de omgekochte persoon een positie bij de overheid of bij een onderneming hee Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Corruptie


  Maak melding

 35. Mini-ster Ramon Abrahams van Openbare Werken: Wanneer ga je eindelijk de stink stad Paramaribo grondig revitaliseren? Voor Land én Volk?????

  Wat voor stad/land ga je door geven aan de volgende generaties/je kinderen en je kinds kinderen?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 36. baja wij vrouwen van abrabroki,latour,ramgoelam texas enz., wij houden van die man hoor!

  hoezo dan…omdat hij lange vingers heeft?

  ja ook, maar daarbij, hij heeft een goudenplee!

  ja noh,…en elke dag spoelt hij een “hoop” van jullie weg!

  ja tog…daarom zingen wij daar in ocer ,, hiep hiep hoop hoop” 🙂


  Maak melding

 37. de huidige regering mag de fouten niet begaan die de vorige regering heeft begaan …dit land deze regering moet door gaan met het proces wat gaande is…de oppositie tracht steeds te beweren dat de regering corrupt is maar !!!!wat verstaat men onder corrupt .
  onder corrupt versta ik ballesar van openbare werken en gilds die veroordeeld zijn .geen enkele regering is transparant en eerlijk bezig ..mocht blijken dat paars de verkeerde kant op gaat dan krijgen zij de rekening gepresenteert van ons het surinaamse volk .voorlopig geef ik paars het voordeel van de twijfel …pero heeft op paars gestemd ze hebben mijn vertrouwen tot het tegendeel is bewezen …front kan het volk niet overtuigen dat de regering corrupt is ik zie het als stemming makerij …dat mie bing wan takie ..verder wil ik die redimusus vragen om zich bezig te houden met olland ..gaan jullie op 30 april met de nederlandse vlag je koningin verwelkomen …doen jullie wat voor die uitkering die jullie krijgen van de staat .
  bouta go go


  Maak melding

 38. @ pero

  hoe staat het met de k’saba planten?De aanhoudende hoge prijs van de benzine weerhoudt mensen om naar de districten te gaan.Zelfs de zondagse toer is uitgevallen.Anders gingen ze vaak landbouwproducten langs de straat kopen.Nu is er voor de lol naar Zanderij rijden en langs de weg awara,knippa,maripa,markoesa enz.te kopen niet meer mogelijk.Denk je dat de koeien cassave lusten?Tenslotte planten jullie het om tot veevoer te laten verwerken.En zijn er intussen voldoende cassave etende koeien?


  Maak melding

 39. knap stukje onderzoeksjournalistiek (hoe vind ik abrahams en zijn zeven zonen en hun bedrijf) kudos!

  is hij (vader abraham) in staat zich te schamen of schopt hij in het rond?


  Maak melding

 40. pero: “pero heeft op paars gestemd ze hebben mijn vertrouwen tot het tegendeel is bewezen”

  Pero wordt armlengte diep van achteren genomen door de Paarse Roversbenden en hij geeft ze het voordeel van de twijfel..

  Hoe dom kan je zijn…..”???


  Maak melding

 41. @pero

  kijk noh.
  Als er geen transparantie is.

  Als er veel bureaucratie is.

  Als er heel lage financiele controle is.

  Bala,dan staat corruptie vlak voor je neus zonder je het ziet.Want de tekenen herken je niet hi hi hi…


  Maak melding

 42. henk molenaar is dat jou antwoord naar pero …is dat jou antwoord naar pero …dan is het jou vrouw of dochter die ik armlengte diep neem …aksie bakka srapoe moro aksie vesie ….aktie vraagt om reactie boi na ka de na joe ai no …go draai salto dang smeer joe vrouw go .
  ik heb niemand uitgescholden ik geef mijn mening maar als je eenmaal begint over anderen voor van alles uit te maken dan moet je kunnen incasseren …no zoekoe san die joe no mang tjarie roep geen geesten op die je niet gaat kunnen bezweren mie mang .kaoso nengre .
  kom met argumenten bewijs dat je kan incasseren maar kom anderen niet uitschelden dat doe ik niet …maar als je dat wil ben ik er klaar voor …dan ga ik geen enkele rekening houden .


  Maak melding

 43. CV -Mini-ster Abrahams

  1) Hi-lux gepimpt voor 80.000 bij chehin die natuurlijk wat terug moest geven
  2) kamer gepimpt voor 250.000 door dochter en schoonzoon
  3) zichzelf uitbetaald voor werk op west suriname dat nooit is uitgevoerd. 9.000.000
  4) prive helicopter kopen (zogenaamd is t van de faria (neefje)
  5) samen met John rijsdijk West-suriname (incluisief Matapi) toeeigenen en illegale contracten maken voor weg en andere werkzaamheden.
  6) onderhands dealen met helmut haukes voor meer dan 100.000.000.
  7) wilde 3 miljoen eurie verdelen met Ballast nedam voor de carolinabrug.
  heeft zijn soldaatjes opgeofferd toen zaken bekend werden, denk maar aan Middellijn en Foen A foe,
  9 …etc,etc,enz.

  mag ik vange ! Odi


  Maak melding

 44. Het is erg jammer en het doet heel veel pijn om vast te stellen,dat Suriname nu in handen is van boeven.Die lak aan die gehele gemeenschap hebben.”zij staan er letterlijk bij,en kijken er na”


  Maak melding

 45. @pero,…jeetje je bent echt achterlijk, hahahaha ,..Henk Molenaar bedoelde niet letterlijk van achteren pakken, het is een gezegde of te wel een uitspraak “van flink beet genomen, of belazerd worden ” mijn god ai baya ,..dit soort stemvee als pero volgen Bouterse blindelings en zo heb je een 3/4 van de bevolking die op pero lijken.


  Maak melding

 46. Pero,
  De fouten die bouterse en zijn bende in het verleden hebben gemaakt en nu nog steeds maken zullen generatie lang duren voor ze worden hersteld.
  Staatsgreep, 8 december 1982, moiwana 86,devaluatie van onze sterke munt, veroordeling voor handel in drugs,honderden politici versleten,het benoemen van criminele en drugs veroordeelden op zeer belangrijke posten in het land, een goud deal die ons land 500 miljoen euro gaat kosten, vrienden en familie van bouterse die honderden hectare grond krijgen.
  Zo kan ik nog doorgaan.
  Pero yu ede na wan vergiet.


  Maak melding

 47. Ai baya,…alle ambtenaren in Su zijn “voorlopig” blij, want ze hebben gisteren hun voertuigen weer kunnen tanken.
  Sommigen moesten hun voertuigen naar de pomp stoten,…hahaha,..wat een beleid van deze regering, het is toch belachelijk voor woorden,..intussen worden netjes vette belasting aanslagen naar de kleine ondernemers verstuurd,…


  Maak melding

 48. Bouterse betaald zijn loyalisten, vrienden van de amnestie in grond, overheids opdrachten, hout- en goud concessies ,…tja its payback time,..we help you to become president and the amnestie ,…so ,..betalen Bouterse ,..andersss,….maken we een boekje open!


  Maak melding

 49. surinam patriot,

  de vrienden van DADA betalen zich zelf uit, en zo royaal, dat toen DADA terugkwam van *puru blaka* uit Drietabiki hij meteen op zoek ging naar een hamer om wat spijkers in die vriendenkoppen in te slaan 🙂


  Maak melding

 50. Redimusu ???

  Heri ka day!! op jullie luie kont zitten achter de pc! van s morgen vroeg tot s avond laat mi gadoo! van jullie luie kont af en gaan werk zoeken!! Doe iets nuttig en wie kan werken, hoort niet afhankelijk te zijn van een uitkering. Of zijn jullie met beperkingen zoals : lichamelijke, psychische of verstandelijke met allerlei stoornissen dan komen jullie wel in aanmerking voor uitkering.Jullie allemaal met zoveel go olo foeroe! mi gadooo.her ka day!worden jullie ook betaald met een nutteloze feiten en een of een andere zwart te maken.Mischien hebben jullie wel hard nodig voor de aanvulling van jullie uitkering ….


  Maak melding

 51. have a nice day: Schijnbaar zit ook jij de hele dag achter de p.c., want als je dat niet deed, had je ook niet kunnen weten wie er wel of niet de hele dag achter hun p.c. zit, dus dat maakt jou een glurinamer……

  Je bent door de mand gevallen.

  Maar toch ook jij Have a nice day


  Maak melding

 52. have a nice day,

  weet jij hoeveel “moeite” het ons (redimusu) dagelijks kost om DADA & CO te behoeden van zwarte praktijken echter zonder resultaat???

  maar nospang…wo *puru blaka* gi a beest 🙂


  Maak melding

 53. Have a nice day, broeder who cares had je mooi tuk whahahahaaa
  Ik kom niet meer bij 🙂

  Have a bad day…. arme paarse pauper. Gewoon terugkruipen onder die stoeptegel van je…


  Maak melding

 54. @Have a nice day,..we hoeven niet werken, volgens pero krijgt iedereen in Nederland een uitkering en leven we van de voedselbank,..but anyway het zaterdag, dus bijna iedereen vrij,..


  Maak melding

 55. Have a nice day, as van de kwaad ? Waarschijnlijk kijk je naar de go olo van je baasje bouta en ja dat kan naar zwavelruiken. Take a deep breath zou ik zeggen.


  Maak melding

 56. SURINAM PATRIOT: Want die Chavez wannabee post moet je met een korreltje zout nemen.

  Het is een Surinaamse Belg, of Belgische Surinamer en die combinatie is sowieso een die botst met elkaar.

  Overigens heeft die een Ned. paspoort en zit hij dag en nacht te surfen op ned sites en heeft 24/7 de Ned. t.v. zenders aanstaan.


  Maak melding

 57. 27 april 2013

  Beste(F…),mede forumhouder,

  De reactie van @RobG hebt u afgedekt door de negatieve beoordelingen. Beoordelingen die onder verantwoording van u gestuurd en gecontroleerd kunnen worden.

  Srika vermoedt een onderzoek in bewuste sturing van bewuste stimuli, opgrond van positieve of negatieve feedback gericht op het zijn van protagonist of antagonist van (de regering in) Suriname. Een reactie van(de trol) Medusa(2011/2012)naar Srika toe moge dit bevestigen.

  Wat Srika op dit forum steeds meer opvalt, is de toon van reageren naar elkaar toe, mamyo-achtig, en het vaker inhoudloos, te persoonlijk en ondeskundig reageren op reacties van anderen.

  Weest u bewust, dat reacties op dit forum niet alleen door een groep Surineds wordt gelezen, maar ook door bepaalde autoriteiten zowel in Suriname als hier in Nederland. Mondiaal is men ook actief op de ‘Waterkant’.

  Srika krijgt soms via andere netwerken reacties terug van: Nou, is dat het niveau van Surinamers op jullie Waterkant?

  Geachte forumhouder,

  U zal het met Srika eens zijn dat Surinamers/Surineds zich in de internationale gemeenschap positief moeten profileren en dat ‘Waterkant’ hierin een steentje kan bijdragen.

  Begrijp mij niet verkeerd. Kritisch zijn naar de regering in Suriname moet en mag zelf gestimuleerd worden, maar laat het dan zijn opgrond van inhoudelijke feiten, objectief instelling en met respect naar elkaar toe.

  Ik word hier op dit forum als paars bestempeld, maar de ervaring leert dat ik (Srika) altijd objectief en met inhoudelijke kennis reageer. Zelf als dat moet inhouden, dat de regering van DD. Bouterse in haar handelen ongelijk krijgt.

  U ziet mij mensen, op dit forum, niet persoonlijk aanvallen. Al ken ik ze persoonlijk op naam, adres, telefoonnummer of emailadres. Srika houdt zich aan een bepaalde ethiek.

  Ik hoop dat u de constatering van Srika ter harte neemt en eventueel een reactie geeft.
  Srika


  Maak melding

 58. Daar komen ze weer als een wervelstorm in dit stinkende website!ooh mi gadooo?? help deze mensen dat deze mensen volledig in hun kracht geloofd een betere baan te zoeken.Is tog veel beter dan dag en nacht alleen op zijn luie reet achter de pc zitten te klagen over suriname,dan zijn ze verlost van staats uitkeringen,…. amen


  Maak melding

 59. Srika, de paarse aanhang kent geen ethiek. Ze kopiëren de evangelie van hun leider Desiree Delano Bouterse en proberen dit hier als zoete broodjes te verkopen. Daar trappen we niet in. Met een beetje verstand weet je dat Bouterse een crimineel is. Deze mensen kunnen niet eens het onderscheid maken tussen wat goed en slecht is. Discussie met hun voeren is doodzonde van je tijd (eigenlijk).

  Bekijk dit filmpje goed, dan weet je meer dan genoeg.
  Dit is het niveau van de gemiddelde NDP stemmer.

  http://www.youtube.com/watch?v=5MCnXtCAO94

  Met dank aan forumlid Henk Molenaar. 🙂

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Gewoon in ere houden 🙂


  Maak melding

 60. ai suri patriot dus jij wil het voor die molenaar opnemen dat hij het niet zo bedoeld heeft ….hoe weet jij dat .
  bezint eer je begint .kom voor je eigen op maar kom niet voor mensen op waarvan je niet weet wat die persoon bedoeld …ik ben een verdraagzaam mens maar sommige mensen willen je op de proef stellen door dingen te uiten waarvan ze niet weten wat de uitkomst is …wie hier de schoen past trekt hem aan .jij suri patriot zegt dat wij achterlijk zijn in su …ik denk dat jullie in olland een verbeelding hebben dat wij achterlijk zijn …bijna elke surinamer is in olland geweest doe niet alsof olland het paradijs is omdat je een uitkering hebt of een aow of aov hoe je het wil noemen .ik heb jullie eerder gezegd dat die surinederl met bosjes naar su komen en huizen bouwen ..wordt wakker mie mang olland is niet het paradijs het paradijs is suriname laat dat door jullie allemaal dringen .laat je handen wapperen in suriname dan zal je zien dat hier in su het paradijs is .jullie hebben teveel tijd achter die pc in olland vandaar dat er een hele hoop rotsooi wordt gezegd .neem mensen als who ceres ,molenaar ,koos ga zo maar door …hebben jullie niet wat beters te doen ..allemaal onzin lopen zeggen .
  heeft rutte geen werk voor jullie .oja ze hebben meer dan 300000 werklozen op maand basis dus meer voetsel banken en meer uitkeringen .het gaat goed in su hoor neks no fout al wat jullie zeggen .kijken jullie in eigen huis wat er daar gebeurt in olland sos ka we ka .spuitpoep krijgen ze en willen ze su de les komen voor lezen .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang dat kunnen deze redimusus niet zeggen ze zijn en blijven afhankelijk van die witte man …hopelijk zien wij jullie op de surinaa,mse televisie op 30 april met die ollandse vlag hihihihihihihi.
  bouta go go go


  Maak melding

 61. En toen was daar onze PERO, clini clown en totaal naiveling uit zn middeleeuwse zandbak gerold na een bad in zn stinkriool in de Sunny point e.o. goede verwachting.

  Natuurlijk weer met een gekrakeel waar de Srurinaamse zwefhonden geen brood van lusten, uit zn falenden hersenfunkties.

  Maar ja zoals we allemaal weten geldt voor onze PERO, Schelden en tieren ,niets te vieren, dom gelul, want het is een nul.

  Bouta go go go go to… hell and back……..


  Maak melding

 62. @@@ who ceres ik ga het voor je herhalen ….ga die gele remsporen wassen die in je onderbroek zitten .
  je hebt teveel aardappelen gegeten geloof ik .
  voor de rest ben je geen antwoord waard ik laat je over aan die witte man .
  bouta go go


  Maak melding

 63. PERO Lees mn postings nogmaals aandachtig van links naar rechts en van boven naar beneden.
  Als het niet lukt, vraag het aan iemand uit je omgeving die wel zn of haar basisschool heeft afgemaakt.

  En ja ik heb net aardappelen met massala en kouseband en roti op, roto met ghos weet je wel….

  Niet jaloers worden, want straks ga ik op de Bourgondische tour in een 4 sterren restaurant in Noordwijk aan Zee

  Bouta go go go go ….. to hell and back.


  Maak melding

 64. PERO in geval je toch stikjaloers bent, ik weet dat in de Bijlmer je vrijwel overal Roti kan krijgen hoor…..bourgondisch dat weet ik zo net nog niet….

  Bouta go go go go….to hell high water and back……..


  Maak melding

 65. Een frontale depressie is een lagedrukgebied dat ontstaat bij front en door de bbrrr kou,a kowroe e nak who cares ete anga loes bere foe masala rotie dal! hahaiii


  Maak melding

 66. HENK MJOLENAAR niet alleen zich onze PERO vandaag onder de dope,( voor hem dagelijkse kost), ook onze TIGRIE heeft met zn neus in het zilverpapier gezeten.


  Maak melding

 67. De jeugd van Suriname heeft gestemd voor bout en zijn boeven bende. Laten ze er maar van genieten.

  zijn er meer banen en mogelijkheden voor de jeugd bijgekomen?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 68. Ja snap het dan een keer, hoe vaak moet ik het nou zeggen???? Ik zeg toch altijd al dat Bouterse alleen voor zijn vrienden en hemzelf zorgt?.

  Beste heer Bouterse,

  U wil Suriname toch vooruit helpen? Hoe wil u dat doen?
  Vind u dit een goed voorbeeld?. Vind u het fair tov de Surinaamse ondernemer?

  Ik vind dat u hiermee al mijn eerdere uitspraken bevestigt! U wil alleen goed zijn voor uw eigen en uw vriendjes, wat een president, wat een voorbeeld!


  Maak melding

 69. voorzover ik weet ging het bij de vorige regeringen ook niet anders aan toe. het is begrijpelijk dat ze nu
  moord en brand schreeuwen . vooral die Jogi beer alias
  bakrie tjoor , moet een toontje lager zingen want hij is de grootste schurk . vraag de VHP maar wat ze in 64 jaar tijd hebben gedaan ? was het niet opdrachten gunnen aan hun vrienden en familie ?


  Maak melding

 70. Zit die paarse Bonoo nu hier. Op het andere deel van WKN is hij wegen onaangepastgedrag er af getrapt.

  Zo te zien is het dezelfde want ook daar kwam hij met de meest kromme redeneringen zoals ook hier: “” Beschuldig je voorgangers van corruptie en dan mag je zelf corrupt zijn! “”

  Te walgelijk voor woorden dat er idioten zijn die zo iets durven posten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.