woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Zelfbouw populair onder Nederlandse Surinamers'

‘Zelfbouw populair onder Nederlandse Surinamers’

-

Does Travel - naar Suriname

Surinamers zijn pioniers als het gaat om zelfbouw in Nederland. Net als vroeger in Nederland, is zelfbouw in het land van herkomst eerder regel dan uitzondering. De voordelen van zelfbouw zijn dus al langere tijd bekend bij deze groep. Wie sterk voor ogen heeft waaraan een droomhuis moet voldoen kan dit met zelfbouw op een betaalbare manier realiseren in het Almeerse Homeruskwartier.

Het kopen van een kavel om daar vervolgens een eigen huis op te bouwen is populairder dan ooit. Particulieren kiezen steeds vaker voor zelfbouw, steeds meer gemeentes vinden het belangrijk om ‘particulier opdrachtgeverschap’ te faciliteren. De Gemeente Almere is al jaren voor- en koploper op dit gebied. De kosten van zelfbouw hangen uiteraard samen met de woonwensen, maar vanaf 125.000 euro bouw je in Almere al een eigen gezinswoning van 100m2.

Homeruskwartier in Almere Poort is de grootste Nederlandse woonwijk die wordt ontwikkeld en gebouwd door de bewoners. Zo’n duizend woningen in deze wijk worden gebouwd op zelfbouwkavels waarbij de zelfbouwers veel vrijheden hebben, ook op het gebied van architectuur. De eerste bouwers en bewoners van het Homeruskwartier in Almere Poort zijn van Surinaamse afkomst.

De Gemeente Almere organiseert op zaterdag 8 juni 2013 het Poort Festival in het Homeruskwartier, met onder andere een Openhuizenroute: bewoners stellen hun zelfgebouwde woning open en delen hun zelfbouwervaringen met bezoekers.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES