Somohardjo houdt alle opties samenwerking open

93

PARAMARIBO/MOENGO, 1 apr – Paul Somohardjo, voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, houdt alle politieke opties open. Als het aankomt op samenwerken in de aanloop naar de verkiezingen van 2015, kan het alle kanten uit. Dit zei Somohardjo tegen zijn achterban tijdens een bijeenkomst in Moengo, in het district Marowijne. Hoe het ook zij, één zaak is zeker.

PL komt in de regeercoalitie van na 2105. “Pertjajah Luhur is weg te denken. We komen zeker weer in het machtscentrum”, zei Somohardjo. Hij is er van overtuigd dat ook bij de komende verkiezingen voldoende parlementszetels behaald zullen worden. De partij is door de jaren heen gegroeid wat aanhangers betreft. Somohardjo leest dit aan het aantal kiezers dat op PL stemt. Bij elke verkiezing is er als het ware een verdubbeling geweest.

Dus valt in politieke zin beslist niet om PL te draaien. “Zonder Pertjajah Luhur kan geen enkele politieke partij een regering vormen”, aldus Somohardjo. Over samenwerking valt dus altijd te praten. Alleen zal een uiteindelijke keus afhangen van hoe de kaarten liggen. Somohardjo wil dus niet zeggen of het de NDP wordt van Desi Bouterse of het Nieuw Front. Maar ook Abop van Ronnie Brunswijk is een mogelijke partner.

93 REACTIES

 1. Is dit dezelfde Javaanse slijmjurk die in Ocer, tijdens een verkiezingsbijeenkomst voor de NDP, in de microfoon schreeuwde dat hij voor Bouterse en zijn partij wil sterven? Alles voor de macht noh? Zo kennen we je weer Somo. Kijk uit dat je niet uitglijdt over je eigen slijm.


  Maak melding

 2. Dat deze ezel nog uitspraken doet, en denkt dat ie in 2015
  een rol gaat spelen in de politiek.
  Het zou wel jammer zijn als andere partijen met hem samen zouden gaan werken, deze ezel moet je dumpen, nu en niet in 2015.


  Maak melding

 3. VHP bekijkt samenwerking met partijen in coalitie: 26 maart

  pasew schreef toen,
  Doe Monorath Waterberg Nps Vhp,…maar wat gaat de UIENBOER doen?

  met deze alliantie & met uienboer kunnen wij DADA naar huis (santo boma) sturen tog!!!

  …wat zegt Hardeo Ramdien…bron GFC 31 maart,

  Ik roep het Nieuw Front (VHP, NPS, SPA en DA-91) op om nu gesprekken te voeren met de BEP en de Pertjajah Luhur om in 2015 gezamenlijk de verkiezingen in te gaan. 😉


  Maak melding

 4. Hahaha Pasei,
  Dada blijft aan de macht .
  VHP. Gaat voor eigenbelang , zelf verrijking .
  NPS een partij zonder visie een hersenloze partij.


  Maak melding

 5. Partijen moeten wel een strategie bedenken om de PL van Somo voor eens en voor altijd te weren. Deze gewetenloze opportunist heeft onlangs nog op het podium het eeuwig verbond met de NDP geuit. En nu?

  Ja nu staan alle opties open…..


  Maak melding

 6. Somo is een deegrol…fraudeur, verkrachter net als de rest…
  Al deze lui met een besmet verleden horen gewoon achter de tralies thuis, maar tja de hardwerkende mensen worden achtergesteld tbv de criminelen en kennissen die geruime tijd royaal worden beloond voor hun misdaden/misstappen.
  Ik blijf er bij..GOD heeft mijn geliefde land verlaten welke wordt geregeerd door de duivel en de paarse aanhang/aanbidders alszijnde profiteurende satans..


  Maak melding

 7. Zo de wind waait, waait mijn Rokje, als hij maar mee mag doen, de nichtjes (allen jonge tieners) van mijn vrouw zongen met de laatste verkiezingen Pret lala Hoer


  Maak melding

 8. Somo kan natuurlijk van de hoogste toren zijn loftrompet blazen omdat hij weet dat de NPS een zeer zwakke positie heeft ingenomen door niet met de NDP te regeren.De NPS kan alleen in het machtscentrum komen door mee te liften met de sucessen van de VHP, een partij die ook behoorlijk uitgedunt is.Somo zijn partij kan net als de ballen van een stier naar links of naar rechts slingeren en een verbond sluiten met een andere combinatie.Hij zal daarbij zijn huid duur verkopen door bijv. een ministerie op te eisen die over grondzaken gaat.Als hij zijn zin niet krijgt slaat zijn ‘bal’ uit naar de andere kant.


  Maak melding

 9. RobG,
  Uit hoeveel partijen bestaat de NDP?
  Een week voor de verkiezing van 2010 heeft bouterse op Sky radio gezworen dat hij nooit zal samenwerken met Ronny Brunswijk. De NDP is een Ratten partij


  Maak melding

 10. Rechtenwaarheid,
  dat deze javaan nr een achterban heeft, zegt meer over hun dan over hem, geldt toch ook voor de Bouterse en zijn aanhangers/volgelingen


  Maak melding

 11. men neme (VHP, NPS, SPA en DA-91) met erbij BEP en de Pertjajah Luhur aldus Hardeo Ramdin!!!

  da ga wij eerst DADA naar huis sturen (scheve -bajes 11 jaar)

  da ga wij amnesty terugdraaien
  da ga wij aanpakken het kiesstelsel

  da ga wij ambassade india/indo/parijs/duitsland sluiten
  da ga wij a.s. ambassade Obiamang in Su dicht timmeren
  da ga wij eindelijk ook somo in mekaar “timmeren”

  en dan ,….dan mag @ MAKALELE paaseieren roven met Lonnie 🙂


  Maak melding

 12. Voorlopig moet Somo zich zorgen maken dat zijn toko niet gesloten wordt op rechterlijk bevel.Hij zit als een zetpil in de darmen van haven beheer.Dat lijkt geen gezonde aangelegenheid te zijn.Hopelijk is de optie vandaar weg te gaan ook open.


  Maak melding

 13. Ingrid mag ook naar het gevang om 2 redenen;

  het baren & bemoederen een kind des duivels!

  het onrechtmatig ontvangen van srd6000

  Steve Meye mag krijgen een brouwsel van heelmeester Haiti 🙂


  Maak melding

 14. deze tjekre tjekre deze pedo waait met alle winden mee zolang het wat oplevert .bij somo gaat het niet om lands belang maar om etnisch belang en dat is echt jammer…toch komt hij niet ver bij bouterse .

  als het aan somo en de vhp ligt wordt suriname geregeert op etnische basis …maar somo ik verzeker je dat bouterse geen vene is dus voor mij einde discussie .


  Maak melding

 15. GMAP en Who cares, niet iedereen is geschikt om het politiek spel te begrijpen.Een politicus is een ras apart. In de politiek draait heel veel om principes en belangen. “Politieke principes” zijn net als de wind. Je kan de wind een tijdje tegenhouden, maar als het niet meer gaat, en je belangen komen in gevaar laat je het stilletjes en geruisloos los. De locomotion van Somohardjo om dergelijke moves te maken is zeer interessant voor observanten en mensen die inzicht hebben in de politiek.

  Somo,Bouterse en ook in de VHP begrijpen de nieuwe politici het politiek bedrijf.De bobo’s in de NPS begrijpen het politiek bedrijf niet. Dat merk je telkens weer wanneer je naar de uitzendingen van de politieke partijen op de Surinaamse radio luistert. Inhoudsloos saaie talk. In de NPS spreekt men ook van politieke vijanden. In de politiek heb je geen vijanden maar politieke opponenten met wie je van mening kan verschillen. Door onderhandelingen kunnen partijen meer naar elkaar toe schuiven en tot een samenwerking geraken.Of anders gewoon niet. Dit is een basis-benadering vanuit de politieke wetenschappen.

  Maar de mensen die het voor het zeggen hebben in de NPS,jullie broers,zussen, ooms en tantes, begrijpen de politiek niet en zijn ongeschikt voor de politiek.Dit is klare wijn. Ik hoop dat het tot jullie doordringt.


  Maak melding

 16. Deze domme javaan,somo de pedofiel, zoekt naar een opening om alsnog in de machtscentrum te blijven!Deze verrader moet de kans niet krijgen,het is tijd dat wij surinamers willen weten hoe de politiek in Suriname eruit zal zien zonder SOMO!


  Maak melding

 17. RobG,
  Ik heb jou precies waar ik jou hebben wil.
  Bouterse spreekt over vijanden, ik heb VHP en NPS nooit horen spreken over vijanden.
  De NDP bestaat uit principeloze figuren.
  Jij probeert met alle middelen alles wat krom is recht te praten. Ik ga mijn tijd niet aan jou verkwanselen.
  Feit is dat bouterse een leugenachtige beest is.


  Maak melding

 18. @Ray,Somohardjo is geen domme javaan, maar een heel slimme politicus die het politiek krachtenveld in Suriname goed geanalyseerd heeft.Laat dit goed tot je doordringen.De man weet precies waar hij op uit is.Hij wordt er alleen maar beter van.En reken erop dat als Somo uit het machtscentrum verdwijnt zijn aanhangers overstappen naar de KTPI, de partij die maar al te graag met de NDP wil samenwerken.


  Maak melding

 19. Hooooooojajajaai gagagagaaaai nu pas hebben ze door dat hun prrrrrecedent een koe is.De partij die nu zwak en zwakker wordt is toch de NDP.De NDP koeienaanhang(los van die zwarte)hebben nu door dat zij de grootste verliezers zijn geworden.Voor de vorm is er een Sitaldien naar voren geschoven als minister en was notabene niet de eerste keus .Zij is minister geworden op instigetie van……….amateur(wat zeg ik nou…dat ding is advizeurpiet)gagahahaaai Jozefzoon die nog vrat van deze Sitaldien ook bah bah bah allemaal.En trouwens de NPS hoeft niet samen te werken met de NDP ik hoop dat de filosoof hier door heeft wat er gebeurd is met zij die vonden dat ze hoe dan ook met de DiDiBrie moesten samen werken ding alamala rest nul.Hopelijk is er voor hun een weder opstanding als christus hahahaaaaii.De VHP heeft ook niet met de NDP samen gewerkt en zit nu op rozen,want je zou ook een koe moeten zijn om niet te zien dat de VHP groeit en bloeit.Ook de NDP is in’t machtcentrum gekomen omdat de NDP heeft meegelift op/met de suc6sen van PL en AC dus waar zeur je over?Ik hoop dat de kiezer tot inkeer komt en niet alleen PL, Lonnie,maar ook de NDP behoorlijk zal afstraffen met die hele 50.000.000 die ze willen reserveren om de verkiezingen 2015 in te gaan.Any way die afstraffing komt er zeeeeeker.
  @makalele hoe kom je erbij dat de NPS een partij is zonder visie.Dat de NPS een hersenloze partij is ;laat me niet lachen.Verander je naam in mangka-lelijk wie ligt nu op de pijnbank de partij jajajajaaa de partij met visie en roept nu dat iedereen zijn schouder onder ’t werk(niet)moet zetten hahahahahaaaaiii.Het heeft meer van een partij SANG vistie if ie k’mopo dape no wang sma no wanie joe moro.Is ook vistie als je ziet hoe de NDP om gaat met zijn partners hahahaaiii hier wordt je stijf van bah.Mmmaaar a prijs e kong liever vandaag dan mei 2015,maar mik ding piepa en piena dus dan maar tot 2015 bika neks no fout.ma ding no mang njang ding NDP stemmers nu hoor je uit de mond van DiDiBrie dat ze lui zijn.Mie e jere paMorie toe die is als NDPer zo boos op ze en met hem nog veel meer oeng waktie ding oso e kong in het jaar 2000twintikkkkk.Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 20. Wow, nog nooit zoveel anti Bouta en pro Bouta mensen zo eensgezind tegen iets of iemand zien reageren. Somo is de rode lap voor allebei lijkt het wel. Geen wonder want je weet nooit wat je aan een slijmjurk hebt.


  Maak melding

 21. Somo weet dat Bouterse en die hele NDP in 2015 geen kans meer zal maken met de komende verkiezing. De ene naar de andere schandaal duikt zich op. Het laten vallen van Ramdien voor de hoogste post binnen de OAS is Bouterse politiek doodslag geworden.
  De benoeming van die boef Alibux tot ambassadeur, het niet nakomen van in werking stellen van de anti-corruptiewet is Bouterse nederlaag.


  Maak melding

 22. Somo misbruikt de wantoestanden zoals corruptie,discriminatie enz..op basis van rasverschillen om politieke te scoren.
  Hij doet voorkomen om voor de javanen op te komen maar in feite geeft hij de javaan een slechte naam.Je hoort nl; onbetrouwbaar,sluw,slijmen enz.
  Dat somo de javaan heeft verraden staat vast.
  Somo,simboh moe DOBOL.


  Maak melding

 23. @RobG

  Hij ,Somo,is geen politicus. Om politicus te worden heb je hersenen voor nodig en geen slimme streken!
  Jezus Christus,hoe zou het voelen als zo gesproken zou worden over somo…. DE SLIMME MAAR HERSENLOZE POLITICUS VAN SURINAME ,DE MAN MET DE HERSENEN VAN EEN VOS… SOMO!!
  Het zal niemand verbazen als de javanen als kikkers zullen hoppen van de ene dezastreuze partij naar de andere!Voor hun gaat het om GROEPSBELANG ,dat hebben we voor de zoveelste maal gemerkt laatst nog toen zij een verschil konden maken en bouta dank zij hun alsnog zijn verdiende straf kon krijgen bij de amnestie tekening. Toen zaten ze daar als standbeelden met hun mond stevig dichtgeplakt en toen gaven ze hun zegen zodat die amnestie ding door kon gaan en een moordenaar VRIJ!
  De javaan is onbetrouwbaar!


  Maak melding

 24. Deze zedendeliqwent en kermisklant begint eindelijk aan te voelen dat zijn rol in de politiek is uitgespeeld, daar er mogelijkheden voldoende zijn, om zonder deze chanteur een coalitie te kunnen formeren, ook al wil hij anders doen geloven door hoog van de toren te blazen dat zijn partij nog steeds groeiende is
  dan moet zijn achterban toch behoorlijk suf zijn, want hij is vaker bij zijn geliefde in Djakarta, dan dat hij problemen van zijn achterban aan het oplossen is, en hoop dat deze mensen eindelijk gaan inzien, dat Somohardjo een drama totaal is.


  Maak melding

 25. Nergens ter wereld bevinden zich zoveel veroordeelde deliquenten in een coaolitie dan in Suriname. Hiermee staat Suriname internationaal aan de top als het gaat om criminele politici aan de macht. Dat zegt meer over het KIEZER dan de GEKOZENE!


  Maak melding

 26. Makalele,

  “Jezus , zijn jullie allemaal loslopende koeien en schapen van de Front”, vraag je noh

  Nou nee hoor. Misschien je moeder, maar wij zijn van recht en orde, democratie en behoorlijk bestuur. Geen moordenaars en criminelen zoals jij en je paarse pauper partij.


  Maak melding

 27. Om de macht van de PL te breken moet je ‘vossen met vossen’ vangen. De VHP kan beter op zoek gaan naar goed geschoold javaans kader voor haar partij. Vervolgens moet er zware campagne worden gevoerd in die gebieden waar de PL het meeste scoort.

  Het is maar een begin!


  Maak melding

 28. @Bifa

  Goed verwoord.

  Kritiek op deze regering uiten is voor de paarse garnalen per defenitie dat je een ‘fronter’ bent. Je mag ze dus geen spiegel voorhouden. De echte reden dat ze niet tegen kritiek kunnen is hun onkunde en gebrek van aan visie. Al datgene wat fout gaat met hun leider en zijn beleid, wordt afgeschoven op het front.

  Bij de NDP is er dus geen sprake van een zelfreinigend vermogen. Het zijn net schapen.


  Maak melding

 29. Somo voelt aan dat zijn achterban maar weinig heil heeft verworven tijdens zijn vrijage met NieuwFront.Door het uitstekende beleid van Bouterse vreest Somo dat zijn achterban meer baat heeft bij de NDP.De kans dat ze zich aansluiten bij de succespartij de NDP bezorgt Somo slapeloze nachten. Met grootspraak begint hij zijn marktwaarde te verkopen.


  Maak melding

 30. Me-ka-le-lijk je bent echt dat toonbeeld van de NDP wat stom betreft.Kauw-koe boeritjie-ezel dommie-dombo a sanie a no de front,maaaaar na ddddat/hettttt FRONT.Wij van ’t front zien meteen onze schrijffouten zoals Plato net,ma ie zie oeng foe dedebe partij zou Wayne Telgt zeggen oeng dofoe oeng brinnie oeng bebauw oeng e tikkie als ding dong sa NDP e schotel ie voor.Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 31. Makalele,

  Hoe dom kan je zijn? Als je hetzelfde spel wil spelen als ik en mijn woorden wil stelen moet je wel weten hoe je dit speelt. Want ik weet zeker dat jij een moeder hebt, maar jij weet niet zeker of ik een zus heb. En let op: … die heb ik niet!! Dus jij kan nooit mijn zwager zijn dombo.

  Ga terug naar Ocer, dans en drink sopie op de tonen van de moordenaars en criminelen die jij vereert. Dat kan je echt veel beter.


  Maak melding

 32. you guys are morons, politicians are like cows in the pasture as one howls howls than the other too, .. suckers! become an actor or a singer and sing with me, …. Kaise bani kaiseee baniiiiiii ……. ploirie bara tjetenie …… hahaaaiiiii


  Maak melding

 33. Wat een griezelige politicus is deze man. Hij maakt de hele Javaanse bevolkingsgroep hiermee opnieuw belachelijk. Het wordt tijd dat Somo ergens wordt geplaatst in de buurt van cultuurtuinlaan. Laat de Javanen van de nieuwe generatie het overnemen. Ze zijn goed geschoold en minder achterbaks. Het is tijd voor Somo om te gaan, die tienerverkrachter.


  Maak melding

 34. सूरीनाम सुंदर देश है,country blessed with many beautiful women, and I do not give a shit in politics


  Maak melding

 35. @GMAP,Ik heb het een en ander gelezen en moet je groot gelijk geven.

  =Inderdaad, de VHP en NPS hebben nooit zulk taal gebruikt naar hun collega’s om ze vijanden te noemen.

  =Men mag zeggen wat zijn willen, maar Venetiaan heeft nooit iets beloofd, omdat hij wist dat hij het niet waar kon maken en alleen schulden moest afbetalen.

  =De VHP heeft heel veel intellectuelen in zijn groep en weet ook waarover zij het hebben.DIT IS OOK DE REDEN WAAROM BOUTERSE GRAAG MET DE VHP SAMEN WILT WERKEN.

  =Bouterse zijn partij is een grote PUINHOOP met een paar domme mensen.Zie maar resuffeling.

  =Het volk zal weer voor die domme massa kiezen, maar hoop dat de jongeren nu echt gaan opstaan. Van het binnenland tot aan Nickerie toe.


  Maak melding

 36. Deze javaan is net een hoer. Zijn hoerig gedrag is typerend voor mans leven. wie het meeste geeft die krijgt zijn steun. Zelfs een eigen agenda kan hij niet leveren dus moet hij zich als een hoerige gedragen.
  Kun je zien hoe laag zo iemand zich begeeft.


  Maak melding

 37. somo is goed voor die tjekre tjekre …deze man zijn woorden houden geen stand . een vergadering op leiding waren brunswijk bouterse en somohardjo …op die vergadering zei somo dat hij dood gaat voor bouterse en dat bouterse voor hem kan flauw vallen …ik vroeg mij op dat moment af als het een joke van somo was .
  somo kijkt waar hij voordeel kan halen niet om lands belang …deze man is onbetrouwbaar .door deze man is vene ten onder gegaan vene was de grote domme bobo domme wiesati president die zijn eigen mensen niet kon leiden …het leek wel alsof somo en jong tjien fa de president en vice president waren .met bouterse komt somo echt niet ver dat weet hij a no mang sikie .
  somo regeert etnisch en dat is slecht voor een land met meerdere bevolkings groepen …hopelijk leren al de bestande partijen van suriname wat van de ndp om niet etnisch maar nationalistisch te denken .
  bouta go go


  Maak melding

 38. En dat zegt onze PERO, bedrieger ,gediplomeerde leugernaar en Suriname ingezetene wannabee uit de Bijlmermeer.
  Somo goed voor tjekre tjekre, Pero goed voor wintie pre en apintietrom en kaboela en voodooritueel, voorgeleid door voodoopriester en tovernaar Stevie Wonder Meye met als gastheer en gastvrouw DDB en Ingrid die door kan gaan als dame van plezier uit Brazilie of Colombia


  Maak melding

 39. De NDP word zelf bevolkt door bedriegers, speculanten, drugsdealers, massamoordenaars, analfabeten en fraudeurs, en gediplomeerde leugenaars.


  Maak melding

 40. who cares je stress baka anga ding acceptgiro wahahaiii,sranang sweet kondre 365 dagen en 6uur altijd lekker weer,…je nyang kowroe drape ete jooka brrrrrrr


  Maak melding

 41. strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  who cares dat is mijn antwoord aan jou en al die redimusus .heel veel succes in die kou .
  bouta go go


  Maak melding

 42. @Amitabh B
  you are a joke pal
  यहां तक कि अगर आप राजनीति के साथ हस्तक्षेप नहीं करना चाहते हैं, दुनिया की राजनीति में हर जगह अभी भी आप के साथ हस्तक्षेप नहीं करेगा.
  Even if you would not meddle with politics, everywhere in the world politics will still interfere with you.
  Ook als zou je niet met politiek bemoeien, overal waar ter wereld de politiek zal toch met jou bemoeien.


  Maak melding

 43. @Wiep-Ding liever pinda planten in de felle Zon dan andermans bezit begeren en stelen.

  Wiep-Ding den mus wiep yu te lek nu mentjret kuning.


  Maak melding

 44. who cares heeft heimwee om naar su te komen maar is platzak en leeft van een uitkering hihihihi who cares jij in die kou en pero in de zon .

  hihihihihihi


  Maak melding

 45. door Who cares
  De NDP word zelf bevolkt door bedriegers, speculanten, drugsdealers, massamoordenaars, analfabeten en fraudeurs, en gediplomeerde leugenaars.

  Wat zeur je nou als zelf jou ……. ook lid is van NDP?


  Maak melding

 46. PERO:Je antwoord is je antwoord bij gebrek aan argumenten.
  En ik heb geen enkele ambitie om ook maar 1 voet op Surinaamse bodem te zetten zolang een drugsdealer en massamoordenaar daar de leiding heeft.
  En ik geniet met volle teugen van de kou, nog even en dan een midweek wintersport in Tjechie!

  Hetzelfde geldt ook voor je medebedrieger PARAMAN geen argumenten!


  Maak melding

 47. SOMOHARDJO är en skärp kille !!!! ( Somohardjo is een slimme vent)

  Het totale plaatje en de mogelijke moves of acties voor ná de verkiezing in 2015 heeft deze ” Wong Djowo” reeds KLAARLIGGEN !!!!!

  De tijd waarin in SURMARBO de Javanen beschouwd werden als slechts pindaplanters, pindaverkopers en een bevolkingsgroep die op zéér jonge leeftijd trouwde en idem dito aan kinderen begon is VOORBIJ !!!!
  PL = ” PA ‘É LAW”, wordt de partij van ” SOMO ” weleens gekscherend genoemd maar ik weet dat ” PA’É NO LAW !!!

  Chavéz, önskar dig en trevlig dag !


  Maak melding

 48. Pero

  “Strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang”, schrijf je.

  Dit moet zijn: “Strede strede wie no sa vrede, bouta na mi wisie mang”.

  En nou terug in je koude Bijllmerflat heer Peroti. Trouwens, heb je al je alimentatie betaald deze maand. Je buitenechtelijke kinderen zitten er met smart op te wachten.


  Maak melding

 49. Wat zijn sommigen hier zielig zeg,Who Cares, heeft de grootste muil,vraag me af als deze individu niets te doen heeft dan de Gods Ganse dag achter zijn pc zitten om mensen neer te halen,reageren op een artikel wordt hier niet gebezigd,reageren op anderen hun mening mondt steeds uit,op insinuatie ,men vergeet dat wkn puur virtueel is,ge kent elkaar nietmaw ge heeft elkaar nog nooit in levende lijve gezien,hoe komt het dat vooral Who Cares zeker weet hoe anderen in elkaar zitten.
  Kan ook zijn dat deze indivinu zich zelf meesterlijk profileert.
  Ik reageer hierop ,omdat een vriend mij vertelde over wat er allemaal hier wordt neergetypt,hij zei boi Surinamers zijn erg,het enige wat ze kunnen is hun eigen mensen neerhalen,ze geven elkaar geen ruimte om een eigen mening op na te houden:en die noemen zich Nederlanders?Nou the hell no ze zijn een stelletje nagemaakten en tot mijn spijt moet ik hem helemaal gelijk geven.Pardon niet allemaal ,2% reageert op normale wijze,zoals reageren bedoeld is.
  Kom maar op Who Cares, vertel maar hoe ik in elkaar zou zitten ,woeiii,want dat is jouw favoriete bezigheid ,arme sloeber.


  Maak melding

 50. BIFA: De kinderen van Pero willen niets met hem te maken hebben, ze hebben nu een echte man als vader, dus weigeren ze ook de alimentatie van Pero,aangezien hij een uitkering op bijstandsnoveau heeft zou de alimentatie max. 52,00 euro p.m. zijn.


  Maak melding

 51. KINAH: En hier ben ik dan, en daar komt mijn diagnose over jou!
  Je bent net als de rest van de NDP loosers een gediplomeerde leugenaar, want als ook jij niet de godganse dag op WKN zat, had je ook nooit kunnen weten dat ik volgens jou de hele dag op WKN zat Snappie?
  En dat l*lverhaal over die vriend die je verteld zopu hebben hoe het reilt en zeilt op WKN dat moet je maar in een kleuterklas in fabeltjesland gaan vertellen.
  Rest mij nog twee vragen aan jou: Wie zijn mijn eigen mensen?????
  En was was hiervoor je nickname? want je komt mij bekend voor!!!!
  Have a nice day!!!


  Maak melding

 52. HAJAJAJA…可以 把 它 写 下来 吗? 你 饭吃 了 没 SOMO/BRUNSIE.
  Ni chi fan le mei? 你 饭吃 了 没 这 / 那个 多少 钱 SANTHOKIE
  Zhe / na ge duo Shao Qian? 2015 auw spangggggg…BIG BOSS OOM DESIE NUMMER1
  I LOVE SU WOON EN WERK


  Maak melding

 53. Pero waait ook met alle winden mee. Het is wel Somo die het kabinet Bouterse in stand houd. Eerlijk gezegd begrijp ik zijn reactie niet echt ? Politieke landschap in Suriname is versnipperd. Op 500.000 inw. telt het land bizar veel ambtenaren en politieke partijen. Fusies van politieke partijen en verjonging is een oplossing om Suriname weer op het juiste spoor te krijgen. Het land wordt decennia geregeerd door oude fossielen. Venetiaan heeft het goed gedaan, maar terugkeer van de oud-president is niet goed voor hem en niet goed voor het land. En Bouterse met zijn NDP moeten sowieso opdonderen. Deze nietsnut heeft Suriname al meer dan 30 jaar gijzeling.


  Maak melding

 54. BASMATI: Je post over PERO eigenlijk begrijp ik zijn reactie niet.

  BASMATI neem van mij aan PERO begrijpt zijn eigen reacties niet alles wat hij neerpent is abracadabra en wartaal.


  Maak melding

 55. PASAR MALAM GILA: Neen hoor ben niet zo geflipt als GMAP, ben eerder geflipt zoals jij, en mn partner en ik zijn nog alive kicking and very much in love.
  Je bent toch niet jaloers he?


  Maak melding

 56. herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang !!!!
  sranang na wang kondre voe joe lobie….en mie libie sranang te joe zie na song joe no kang tang inie na kouroe …dang joe moesoe foe draai kong baka …maar ifoe joe na so so boto joe e kosie sranang …who cers dies naf joe .klok slag overhalf negen in de ochtend ga ik naar mijn kost grondje .a kouroe e mik joe ka nanga ding tra redimusu .mie libie oeng gie rutte dat mie bing wang takie .

  bouta go go go


  Maak melding

 57. who care,ding landgenoten(bakra) fi boii ding lobie sranang ding lai lai djaaa,ding firie vrij altijd lekker weer,ding geniet switie nyang anga kowroe djogo birie en ding trap fiets foe waterkant tee na Brokopondo dee doro,,,ze houden van lachen en ook van het leven hier in switie sranang geen stress!


  Maak melding

 58. who care klokslag kwart voor twaaf in de middag is het in mijn zwiet zwiet sranang mie mang .who care en koos …oeng mag lobie olland maar no seri joe atie gie olland .ding wittie mang no wannie sabie oeng oenoe na buitenlander nanga wang piesie papiera sang ding wittie mang gie oenoe .gado sa blessie sranang .oenoe sang e libie inie sranang wij kennen de waarde van ons land .jullie zijn rijkdom gaan zoeken in het rijke europa jou goed recht maar no serie joe kondre gie na wittie mang joe o go kaka .

  horie vastie sang joe habbie mikkie moro briebie kong .
  pero bouta oeng allamalla habie na bribie dati bouta e go rigerie sranang pasa 2015 .
  who cares en koos tang in oeng manarie nanga na kouroe ,stress paimang we go kaka dape .


  Maak melding

 59. Wind waait naar oost, pleng pleng Somo waait mee
  Wind waait naar west, kraw kraw Somo waait mee
  Wind waait naar zuid, kroepoek Somo waait mee
  Wind waait naar noord, pèjè Somo waait weg
  Wat heeft 4 wieken en waait met alle winden mee?
  PA É, LIBI DÉ
  SOMO pertjajah LU-HOER
  Waarom begint Sapoen niet een eigen Javaanse partij?
  Veel betere kandidaat voor de Javanen. Jong, fris, representatief en capabel!
  Go Sapoen Go!!!


  Maak melding

 60. Dinsdag 2 april 2013 om 20:17 uur, door Lea
  Lea heel goed van je.Hahahahaaaa…….ik blijf lachen! Ga zo door.Hahahahaahaha……..Somo is één viese, vuile Surimarobo Riool Rat!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 61. Neen Who Cares,ik zit niet elk uur van de dag achter me pc,kom net van mijn werk en ja daar werk ik achter mijn pc,het is verboden om de pc voor prive-doeleinden te gebruiken.Dit even getypt te hebben,wil ik jer er alleen op wijzen ,dat ieder zijn eigen mening mag hebben dat is een democratische recht,voor geval je dat niet wist,

  En weer insueer je,dat niet een vriend mij op deze forum geattendeerd zou hebben nah nah nah,blijkt weer dat je je zelf steeds maar loopt te profileren,je valt door de mand arme sloeber.

  Als een rasechte Javaanse:waarom moet men Somo voor alles en nog wat uitmaken?Vraag me af als jullie ook zo tegen Wilders te keer gaan,denk het niet he.
  Nah nah nah,dit komt vooral uit die creoolse hoek,daar zijn ze meesters in.Komt het omdat de blanken ,ook zoveel gal tegen julle hebben?Roetmop,aap,stink neger etc.etc.etc..Jullie gaan nooit zo te keer tegen ze ,want die lef ontbreekt,tjsuuu.


  Maak melding

 62. KINAH heeft een p.c. op haar werk die ook voor privedoeleinden is bestemd.
  Laat me raden, je hebt een 7-even job bij de overheid. I rest my case!
  En voor de rest blijf ik bij mijn eerdere diagnose over jou, en laat ik de rest van je zwakzinnig gebrabbel voor was het is.


  Maak melding

 63. Somo is de grootste politieke hoer van Suriname…

  Waar het meest valt te halen, daar duikt hij het bed mee in. Een man zonder enig principe. Een kakkerlak die zijn eigen moeder,vrouw en kinderen zou verkopen voor een ons politieke macht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.