zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering Suriname betreurt heengaan Hugo Chávez

Regering Suriname betreurt heengaan Hugo Chávez

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mrt – De regering betreurt het heengaan van de Venezolaanse leider Hugo Chávez. President Desiré Bouterse spreekt in een verklaring van een ‘grote vriend en strijder.’ Als Chávez’ nalatenschap wordt de aankomende eenwording van de Amerika’s genoemd. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken verliest Suriname een ‘dierbare vriend.’ Chávez heeft getoond een ‘echte vriend’ te zijn van zijn volk en van Zuid-Amerikaanse landen en het Caribisch gebied.

“Vele mensen hebben niet door wat deze man heeft betekend voor de regio en zeker het Caribisch gebied. Hij heeft aan meer dan twintig landen ontwikkelingshulp gegeven”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Suriname profiteert sinds het aantreden van de regering Bouterse, mee van Petro Caribe. Het Venezolaanse hulpprogramma financiert olieleveringen deels voor. De regering van president Ronald Venetiaan was niet happig op deelname.

Bouterse ziet het programma als een mogelijkheid om sociale projecten te financieren. Petro Caribe is immers bedoeld als instrument tegen armoedebestrijding. Het geld dat namelijk niet direct hoeft te worden betaald voor de geleverde olie, moet naar dit soort projecten. Volgens Lackin heeft Chávez “ons op een belangrijk moment verlaten, een periode waarbij er enorme veranderingen doorbreken voor de Amerika’s op sociaal en economisch gebied.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

86 REACTIES
 1. De tijd ( Toekomst )zal de wereld leren wat deze leider heeft betekent voor de regio .
  Sterkte aan de wereld en volk van Venezuela in het bijzonder de familie.


  Maak melding
 2. Elk zijn deel is nooit te veel.Lafing zegt Su verliest in hem een goede vriend.Ik zeg Su is verlost van deze vriend aan wie DiDiBrie zoveel, zoveel schulden heeft.Ma Su no dinkie dat jo kong schuld vrij nooit niet met die grote bek die jullie hebben over geen ontwikkekings hebben gekregen.Lees maar zelf wat lafing zegt over chavez en de ontwikkelingsnsamen werking, of bedoelt men soms niets te hebben gekregen van Ned,maar wel van anderen met dezelfde soort veren.Wooooii woooii wooi woei mie gadoooiii.Odiiiii oeng die e sarie.Krachtie alla sma.
  Glenny. a


  Maak melding
 3. Ik wil het volgende even ter overweging meegeven aan een ieder die nog steeds denkt dat Chavez de verlosser van zijn volk en van heel Latijns-Amerika was. Het is slecht een bloemlezing van 5 punten over de economische situatie in het huidige Venezuela. En daar wordt je niet vrolijk van!

  Hier de 5 belangrijkste redenen waardoor de Venezolaanse economie onder Chavez bijna het nulpunt heeft bereikt:

  1.Venezuela’s afhankelijkheid van olie is gegroeid naar extreem afhankelijk van olie.

  Voormalig minister Gerver Torres geeft aan dat in 1998 olie 77% uitmaakte van Venezuela’s export maar in 2011 was dat al 96 procent. Dat betekent dat op heden ongeveer 4% van de geëxporteerde goederen niet-oliegebonden artikelen zijn! De Venezolaanse economie drijft dus bijna in zijn geheel op de olieprijs en de mogelijkheden die de regering uit de opbrengsten werkelijk benut. Het zal nog jaren duren voordat een omgekeerd effect plaats zal vinden, gezien het gestelde in punt 2.

  2. De regering-Chavez heeft privéondernemingen en industrieën bijna lamgelegd door onteigening en nationalisering.

  De regering-Chavez heeft ontelbare ondernemingen onteigend en genationaliseerd. Het waren het zoveel dat de juiste cijfers niet exact bekend zijn). Vooral in sectoren als aluminium, cement, goud, ijzer, staal, land- en tuinbouw, transport, elektriciteit, voedselproduktie, banken, kranten en overige media. Het aantal private ondernemingen en industrieën zijn gedaald van 14.000 in 1998 tot slechts 9.000 in 2011, aldus Torres. Bedrijven hebben investeringen nodig om te groeien en nieuwe werknemers aan te trekken. Een van de grootste fouten van de regering-Chavez is geweest dat ze de investeringen van zowel binnenlandse als buitenlandse investeerders categorisch hebben geweigerd en onderschat. In 2011 kon Latijns-Amerika vreugdevol terugzien op een record van meer dan $ 150 miljard aan buitenlandse investeringen, met Brazilië als koploper met $ 67 miljard. Venezuela’s buurman Colombia ontvingen $ 13 miljard, terwijl Venezuela zelf maar $ 5 miljard ontving. Om onteigening te ontlopen en nieuwe investeerders te vinden hebben vele Venezolaanse bedrijven hun heil gezocht in Colombia, Panama en de Verenigde Staten.

  3. De Venezolaanse munt is een rommeltje.

  De nieuwe munt, de Sterke Bolivar (Bolivar Fuerte), is allesbehalve sterk. De Sterke Bolivar heeft bijna tweederde van zijn waarde verloren sinds haar introductie in 2008. Veel analisten verwachten dat er (weer) een pijnlijke devaluatie van de munt plaatsvindt, mogelijk al in dit jaar of het volgende. Dit zal de waarde van het inkomen treffen en een scherpe prijsverhoging op de importgoederen en basisgoederen betekenen. Het leven van de meeste Venezolanen zal dus nog moeilijker worden maar Chavez zal dit niet meer zien.

  4. De prijzen in Venezuela zijn met 23 procent gestegen en dat al meer dan 10 jaar.

  De inflatie in Venezuela was gemiddeld 23% gedurende de periode 1999-2011, vergeleken met een gemiddelde in Latijns-Amerika van 4.6%. Stelt u eens voor wat het betekent als ieder jaar de prijs van levensmiddelen met 23% groeit. Deze gekte, gecombineerd met een stringente prijscontrole heeft de economie totaal lamgelegd en gezorgd voor zwarte markten en tekorten. In 2012 had Venezuela weer het hoogste inflatiecijfer van de hele wereld!

  5. Onder Chavez is Venezuela verworden tot een van de meest criminele landen ter wereld.

  Het aantal moorden per 100.000 inwoners is gestegen van 25 in 1999 tot 45.1 in 2011. Dit zal niet in de economische statistieken te vinden zijn, maar geweld heeft wel degelijk invloed op de economie. Het is daarom gevaarlijker dan ooit om zaken te doen en te werken in Venezuela. Venezuela staat als 6e criminele land te boek, terwijl de hoofdstad Caracas op nummer 1 staat. Als u deze punten allemaal in uw beoordeling meeneemt, is het moeilijk te stellen dat de economische erfenis van Chavez en zijn vazallen van de 21ste-eeuwse socialisten een goede is.

  Bron: ABC/Univision.


  Maak melding
 4. Deze regering heeft het alleen maar met coupplegers en moordenaars en mensenrechtenschenders, dat Chavez dood is, is een grote opluchting voor de wereld, en vooral voor Amerika, en de de regering van Suriname betreurt het heengaan van een ex dictator en moordenaar, omdat ze uit het zelfde hout gesneden zijn, op geruimd straat netjes, nu deze moordenaar Bouterse nog, die konmt ook aan de beurt, en begint hem ook alvast te knijpen, want hij heeft het leven zelf niet in de hand, en weet dat hij gemoord heeft, en ook niet meer zo lang te gaan heeft, god zorgt voor gerechtigheid, en bouterse betekend helemaal niets. goed nieuws en neem er nog een stevige neut op, mijn dag kan niet meer kapot.


  Maak melding
 5. Die mooordenaar van Bouterse heeft zoveel goede vrienden, dat ze allemaal dood gaan, de volgende is Castro, en daarna is hij zelf aan de beurt, want er bestaat gelukkig ook nog een god die voor gerechtigheid zorgt. opgeruimd staat netjes, er is niks aan verloren met dit soort uitschot.


  Maak melding
 6. “van stof zijt gij,..naar stof zul je wederkeren”,..dus al die geldwolven,..rovers,…je kunt niks mee nemen als je tijd er is om te gaan,…


  Maak melding
 7. Voor de ene een held voor een ander een dictator.
  Het is maar aan welke kant je staat.
  Als je in Zuid-Amerika woont zal hij hoogst waarschijnlijk een held voor je zijn.Woon je in Europa dan is hij de verschrikkelijke dictator.Woon je in Afrika dan heb je waarschijnlijk geen mening.


  Maak melding
 8. dictator koestert een dictator
  moordenaar koestert een moordenaar
  profiteur koestert een profiteur
  rover koestert een rover
  crimineel koestert een crimineel
  hij die de wet vertrapt koestert een ander die dat ook doet..

  Hoe laag kan je nog zinken…


  Maak melding
 9. Terecht noemde president Bouterse een ware vriend van het volk.Hugo Chavez zal in de harten van zijn volk voort blijven leven.Het is te hopen dat er een waar opvolger voor deze held zal worden gevonden die zijn werk zal voort zetten.
  leo en Corry Snel-Powel


  Maak melding
 10. Ik snap het niet! Chaves stond voor verdeling van de lands rijkdommen met IEDEREEN. Hoe kan het dan dat hij Bouterse rekende tot zijn vrienden. Bouterse staat voor ‘alles afpakken van mijn landgenoten en verdelen onder mijn eigen vrienden……’. Tegenstanders moeten dat met de dood bekopen…… Ik snap het nog steeds niet…….


  Maak melding
 11. @Blaka bakra.
  en dat voor een land dat op de 4 plaatst staat wat olie export betreft.
  Ik vraag mij af wat die arme man en vrouw in Suriname heeft aan die zogenaamde goede vriend, en aan die hele petro caribe.
  Met de heengaan van Chavez is de werld en Venuzuela verlost van populist die dacht dat hij in zijn eentje de wereld kon varanderen.
  Ik heb de tijd genomen om de reactie op het internet te lezen over de dood van Chavez, die zijn niet mals.
  Ik vindt de reactie van Obama het mooist, hij hoop dat in nieuwe hoofdstuk van Venezuela dat het land daarin democratische principes en respect voor de mensenrechten uitdraagd


  Maak melding
 12. Het valt wel op dat de regering Bouterse er alles aan doet om de wandaden van Chaves te verdoezelen. Maar Chaves was niet van onbesproken gedrag. Dat moet ook gezegd worden en de man hoeft m.i. niet de hemel worden ingeprezen. Bouterse heeft steeds de verkeerde leiders als rolmodel gekozen: Chaves, Jerry Rawlings (Ghana), Maurice Bisschop (Grenada) en de dictator van Nieuw Giunee (naam is mij ontgaan).
  Allemaal gasten die het niet zo nauw namen met de mensenrechten en die streefden naar absolute macht.


  Maak melding
 13. Het is opvallend hoe veel er nog steeds treuren om de dood van die Chavez. Gratis dingen krijgen is er vermoedelijk niet meer bij. Binnenkort moeten ze gaan werken voor hun geld. Ik denk dat Venuzuela verlost is van een DiDiBri. Opvallend dat elke leider die Suriname en DiDiBri Bouta bezoekt, niet lang daarna overlijdt. In de jaren 80 was het Maurice Bisshop van Grenada. Later was het dus Chavez. Hoe lang nog voor Obiang uit Equatoriaal-Guinea gaat? We zullen zien.


  Maak melding
 14. Obiang,Gadafi,Chavez,Jerry Rawlings,Mauarice Bisschop,Castro.
  Vrieden van Bouterse, een paar zijn al naar de eeuwigejachtveld.
  @bifa vindt ik een goeie hahahaa, maar wie bouterse voor ons bezoeken?
  Als je begrijpt wat ik bedoel?


  Maak melding
 15. Moge de Schepper hem genadig zijn”, zegt DidiBri Bouta over Chavez.

  Nou, ik denk dat de schepper van Chavez dezelfde is als die van DiDibri Bouta: de duivel. En er zijn geen duivels in de hemel om hem te verwelkomen hoor. Alleen in de hel.


  Maak melding
 16. Chavez? Dat was toch die ‘el presidente’die o.a die bij voorkeur al die fascistische regimes in de wereld steunde met zijn oliegelden, zoals het Libie van Kadhaffi, Iran met Ahmadinejad, Cuba met Castro, Noord-Korea van Kim Il-sung, Wit-Rusland van Aleksandr Loekasjenko, etc?

  Moeten ze daar in Venezuela 8 over gaan rouwen? Ik zou wat anders gaan doen.


  Maak melding
 17. @GMAP

  Broeder, de wolf is flink aan het zweten,
  aan de andere kant wacht hem een (wrede) DOOD en aan de andere kant wacht de LEEUW gekleed in ORANJE…


  Maak melding
 18. Gmap, in werkelijkheid de verwarde en gefrustreerde Romeo Adrianus Aldolfina Hoost, de grote Chaves zegt tegen jou!!! ” Hodie Mihi Cras Tibi”. Heden ik maar morgen gij, Romeo.


  Maak melding
 19. Hub goed recht om de dood van die Chavez te betreuren,
  maar niet een ieder stond achter deze man in zijn land
  de Amerikanen zijn blij ermee hoe hard het ook klinkt dat ie er niet meer is,maar goed wie krijg je nu en hoe zal het gaan.


  Maak melding
 20. Hugo Chavez, de man die ik bewonder om zijn streven om de armen meer welvaart te geven is een held. Bij de verkiezingen die over 30 dagen zullen volgen krijgen de tegenstanders van Chavez een verpletterende nederlag te verwerken.Zijn gedachtengoed wordt voortgezet.


  Maak melding
 21. DADA gecondoleerd mang ook ik ben zeer verdrietig,het hart huilt!

  pasew thanks en jij ook sterkte!

  Pres, mag ik aannemen dat na een zeeeer korte periode van rouw jij deze Maduro gaat omhelzen als boezemvriend??

  hoe bedoel je??

  nou Pres..jou naastenliefde is tog zoiets als Donald-Duck & $$$$$$$$$$$ ??

  jo vuile beest ju

  🙂


  Maak melding
 22. De vloek of hebzucht naar macht en roem is de tegenstanders van Bouterse fataal geworden.Een aantal profiteurs die vrije toegang hadden tot de staatskas om te graaien, vluchtte naar Nederland toen het te heet werd.Romeo Hoost was een grote graaier van de Moederbond, een fundament van de corrupte NPS. Deze lieden probeerden weer toegang te krijgen tot de geldbronnen van Suriname om de corrupte praktijken voort te zetten.Bouterse heeft dit voorkomen.


  Maak melding
 23. Koosjer,

  “Heden ik maar morgen gij, Romeo”, schrijf je aan GMAP. Wat voor hem geldt, geldt ook voor jou. Het verschil alleen is dat jouw ziel naar dezelfde gaat als je geliefde Dada’s Bouta, Chavez, etc: de hel. Die van GMAP gaat naar de hemel. Dus ga lekker nog even lekker een dictator eren. Je hebt de keus: Mugabe, Ahmadinejad, Bouta, noem ze maar.


  Maak melding
 24. Roy welkome.
  @ Koosjer, Er is een groter gerechtshof dan alle rechtbanken en dat het gerechthof van het geweten.
  Mahstma Gandi.
  Wij gaan allemaal een keer dood mi boi, niemand is meer dan een ander.
  Bouterse en Chavez denken dat ze meer zijn een ander,en nu laat Chavez alle aardse goederen achter zich niets gaat mee de graf in.
  Ik verafschuw slachtoffers die respect hebben voor hun beulen.


  Maak melding
 25. Mijn enige deelneming in dit verlies het heen gaan van
  CHAVEZ.Sterkte toegewenst aan het Venezolaanse volk.
  Dit heen gaan is een groot verlies voor het continent America.
  Wees op jullie hoede voor de Spanjaarden en witte Americanen die staan op de loer om het weer over te nemen.Broeders verkopen broeders en de witten zijn meester in dit.De zwarten die zogenaamd over democratie praten moeten eerst in hun leven kijken hoe ze daar functioneren.Dat kunnen ze niet op een rij zetten en komen met geweldige witte woorden en voorbeelden.


  Maak melding
 26. Een mens die een ander mens van zijn vrijheid berooff, is een gevangene van de haat,opgesloten achter de tralies van vooroordelen en kleingeestigheid.
  Nelson Mandela.


  Maak melding
 27. Men praat over hemel en hel Ik vraag mij af welke hemel en welke hel.Is het die van de joden waar abraham, mohamed en christus de poorten bewaakt.Nou als het die is dan wens ik jullie veel succes.


  Maak melding
 28. Geen wonder dat Bouterse de dood van zijn broeder betreurt.

  WED, FEBRUARY 02, 2011 – 12:00 PM

  PARAMARIBO, Suriname – President Desi Bouterse made secret trips to Venezuela to secure funding for his campaign in last year’s general election, according to the documents released by the whistle blowing website, Wikileaks.

  It said that United States diplomats claimed that Venezuelan President Hugo Chavez financially supported Bouterse and that Bouterse even made several clandestine trips to Caracas to secure the funds.


  Maak melding
 29. Het verschil tussen Bouterse en Chaves is dat laatstgenoemde NA ZIJN GEVANGSCHAP amnestie heeft verkregen dus niet tijdens het strafproces. De wetgever in Venezuela heeft het beter gedaan dan de labiele DNA van Suriname. Laatstgenoemde hebben de Grondwet vertrapt en een onaanvaardbare inbreuk gedaan in het strafproces.


  Maak melding
 30. bifa: ga jij maar lekker een eeuwig leven in de hemel van de witten leven. dan leef je tussen christenen, die altijd op zwarten hebben neer gekeken. die zo wat alle volkeren in de wereld hebben gedood en uitgebuit. als dat jouw vooruitzicht is……. laat mij maar lekker in de hel verbranden tussen mijn wintie broeders, de hindoes, de moslims en boedisten. zo’n hel zal voor mij de hemel zijn!


  Maak melding
 31. Opgeruimd staat netjes,in een tijd dat het communisme zichzelf de das om doet gaat ging deze linkse boterletter het weer opnieuw uitvinden en de economie van zijn land ten gronde richten,de NL politicus Wiegel zei eens terwijl hij op Joop den uil naast hem wees sinterklaas bestaat wel want hij zit naast me er zijn meer sinterklazen en een van hen is nu overleden.


  Maak melding
 32. @GMAP
  Broeder,
  (voor de revo) Een vrolijk hart bevordert de genezing, (na de revo) maar een verslagen (gebroken) geest doet het gebeente verdorren.


  Maak melding
 33. mss niet gepast in deze rouwperiode, maar waarom niet hierover hebben????

  hoe *$$$-arm* laat chaves zijn gezin achter????

  6 nullen,…of 9 nullen???

  pas op eer gij een traan laat 🙂


  Maak melding
 34. @ Bifa Niemand bepaald wie waar komt zeker niet de joodse goden wat je ingebracht is.Deze goden zitten zelfs in hun hel.
  Ze drinken het bloed van de mens en als je dit niet kan inzien of willen inzien is het aan jou.De Aziaten en Arabieren offeren elke dag hun bloed.


  Maak melding
 35. Momenteel rouwen miljoenen Venezuelanen om het verlies van hun geliefde leider. Dit is veel een veel meer dan de Venezuelanen die blij zijn.

  Als Bouterse ooit komt te overlijden zullen veel en veel meer Surinamers rouwen om hun geliefde leider dan het aantal die blij zijn.

  De gasten die hier blij zijn, tja, dit zegt ook alles over hun door en door verrotte inborst en moraal.

  ” Hodie Mihi Cras Tibi”, las ik hier, heel toepasselijk.

  De Wereld is een van de grootste leiders in zijn tijd kwijt, de geschiedenis zal oordelen.

  Sterkte aan het Venezuelaanse volk.


  Maak melding
 36. De ndp regering en de ndp aanhang zijn in rouw!
  Voor de rest is iedereen tevreden dat recht is geschiedt.En het goede van de zaak is dat niemand deze duivel hoefde te vermoorden ,die zware werk heeft God zelf gedaan.Als een onschuldige aan een ziekte overlijdt zeggen wij ook RIP. Maar als duivels zoals chavez komt te overlijden dan zie wij dat als het werk van God!
  Gelijk na de dood van Chavez heeft Amerika alle steun bettuigd aan het venezuelaanse volk en zijn ze per direkt betrekt banden met ze te herstellen die door Chavez kapot gemaakt werden!
  Nu hopen dat Maduro niet de opvolger wordt want anders blijven de venezuelanen in dezelfde cirkel ronddraaien!
  Nu ze verlost zijj van Chavez moeten zij het beste ervaan maken. Ik wens de venezuelanen veel succses toe!!


  Maak melding
 37. Ray,

  je hebt een door en door verrotte inborst en moraal. Als jij komt te overlijden moet je uitkijken dat men niet op je graf zeikt en spugt, dat zou je wel verdienen.

  Neem nog een slok uit je gifbeker.


  Maak melding
 38. Sabidieri: : De Wereld is een van de grootste leiders in zijn tijd kwijt, de geschiedenis zal oordelen.

  Je bedoelt grootste clowns


  Maak melding
 39. ai de paarse brigade is in rouw! waar moeten ze nu hun voorbeeld van dictatuur en corruptie vandaan halen. Nu moeten ze in hun eentje het land naar de kloten helpen. maak je geen zorgen jongens, jullie kunnen het!


  Maak melding
 40. ai de paarse brigade is in rouw! Klopt, we rouwen om het verlies van een mensenleven, we rouwen om elke dode. We weten hoe het hoort, we zijn niet hypocriet en moraal corrupt.

  Jullie daarentegen met je verrotte inborst en moraal, juichen bij het verlies van een mensenleven of dode, jullie zijn blij, heel erg blij, zo blij dat jullie wensen en hopen dat anderen dood gaan, om straks in december te komen janken om 15 doden.

  Jullie behoren tot het uitschot der aarde, mensonwaardige wezens zijn jullie stuk voor stuk.


  Maak melding
 41. @Sabidirie en de rest van de rouwende ndpers

  Sinds gisteren brengen jullie samen met je baasje slaoeloze nachten door. Was het zo dat je baasje eerder sliep als een roos ,nu slaapt hij als een verwelkte roos en met 1 oog open. Hij ziet zichzelve met 1 been al in het graf liggen .
  Voor zijn ogen ziet hij nu de volgende beelden;

  Hij ziet 15 onschuldige mensen in Fort Zeelandia,mannen die hem geen kwaad hadden gedaan ,mensen die hij uit hun bed sleurde en voor zijn VUURPELETON plaatste. Mannen die gehuild moesten hebben ,gesmeekt moesten hebben om in leven te blijven,mannen die op hun knieen gegaan moesten hebben,maar deze BEUL heeft geen Genade getoond en ze stuk voor stuk doorzeefd heeft met kogels.
  Deze mannen waren zonen,broers ,vaders en echtgenoten geweest. Ze hebben kinderen ,moeders ,vaders broers en zusters achter gelaten zonder te weten waarom ze aan de handen van de duivel bouta moesten sterven

  Nu met chavez weg , beseft je baasje dat ook het einde voor hem aan het naderen is!
  Hij is de ndp god alleen . Niet de echte God!
  Het einde voor je baasje zal 1000x wreder zijn . En geen paniek ,wij gaan hem niet vermoorden dat laten wij aan god over!


  Maak melding
 42. http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3404742/2013/03/06/Chavez-aanhangers-mishandelen-verslaggeefster.dhtml

  en woedende menigte van Chávez-aanhangers heeft een Colombiaanse tv-correspondente, die verslag deed bij het ziekenhuis waar Hugo Chávez overleed, aangevallen en mishandeld.
  De vrouw bracht voor het ziekenhuis in Caracas verslag uit voor de camera. Ze werd eerst nog uitgescholden en bedreigd maar die dreigementen van de Chavez-aanhangers sloegen al snel om in forse klappen. Opmerkelijk genoeg greep de aanwezige poltie niet in.

  Ach, zo typisch voor Bouterse aanhangers


  Maak melding
 43. @Henk Molenaar

  Dit is nog maar het begin!
  De militairen zijn gereed om nog een revolutie te plegen zodat het macht zal blijven zoals het de wens was geweest van de stervende Chavez.Chavez had zij opvolger Maduro als opvolger aangesteld ,voor de venezuelanen die de dood van chavez als een bevrijding zien ,zij moeten echt een ware strijd gaan leveren nu. Wij de rechtgeaarde surinamers wensen ze alle moed en sterkte toe!


  Maak melding
 44. Mijn condoleance gaat uit naar allen aan wie wijlen Chavez heeft overgehouden tot aan zijn laatste ademsnik en bij wie deze condoleance op zijn plaats is. Het gedeelte van het volk, dat de dood van de heer Chavez al dan niet uitbundig toejuicht wens ik veel succes toe met hun hernieuwde Chavez-syndroom, want van alle landen die totnogtoe een dictator hebben verloren schijnen toch ten lange leste wederom te vervallen in herhaling en begaan bijna dagelijks precies dezelfde fouten die eerder werden toegeschreven aan hun gewezen gehate en geliefde dictator. Ik ken wijlen ex-president Chavez niet, mijn familie ook niet, hij de heer Chavez is voor ons een vreemde zodat ik geen enkele reden heb om deze man af te kraken noch op te krikken, in tegenstelling tot velen die wel zijn bloed konden drinken. Helaas voor dezen gaat dat nu niet meer, zijn bloed is reeds lang gestold, het bloed bakken kan ook niet meer.

  De heer Bouterse is nu een goede vriend kwijt geraakt, dit vind ik zielig voor hem. Maar niet getreurd, de heer Bouterse zal evenals iedereen ter wereld ook ooit dezelfde weg opgaan waar wijlen Chavez ons allemaal jongstleden is vooraf gegaan. De dood is in ieder van ons aanwezig, misschien haalt u de brug niet eens of de wc of de keuken, zo snel kan de dood zijn, dus wees blij dat u nog leeft en doe gauw alles wat u morgen en overmorgen zou willen doen voordat het niet meer kan. De dood kent geen kleurverschil noch tijd en geld, hij weet ook niet wie goed of wie slecht was of is. Natuurlijk wil bijna niemand zomaar dood gaan. Ik ook niet, want als ik zou weten wie de dood was en waar hij woonde met het vooruitzicht dat hij me ooit komt halen, dan zou ik hem naarstig opzoeken en niet rusten voor ik hem gevonden heb en zodra ik hem te pakken heb zou ik hem zodanig bewerken met mijn slagersmes dat er geen worst meer van hem gemaakt kan worden, zelfs de mieren zouden hem niet lusten en zouden klagend weglopen.

  De heer Chavez moest wel een grootmoedig en geliefd mens zijn geweest, blijkens ondermeer de vele invloedrijke relaties en zijn legioen arme vrienden, die hem tot aan zijn dood, zoals beste maties betamen te doen, daadwerkelijk hebben ondersteund, in tegenstelling tot degenen die vol ongeduld zijn dood hebben afgewacht. Volgens velen was Chavez alleen goed voor mensen die pro zijn beleid waren. Maar dat is bij wet niet verboden, ieder mag weten met wie hij omgaat, het is ieder zijn eigen leven. Dit gebeurt in het alledaagse leven ook. Ik neem mezelf als voorbeeld, wanneer ik iemand goed ken in de zin van een goede klant die wat uit mijn toko koopt, dan krijgt hij of zij extra bami of naar wens nasigoreng met een groot stuk vlees en sate babi extra voor een schijntje. En wanneer ik iemand nog niet goed ken als klant dan krijgt hij of zij de gewone portie netjes afgesloten met kip sambel en wat saus voor het normale tarief. Wordt deze later een terugkerende klant dan zal ook hij of zij mijn matie-fasie leren kennen en altijd vrolijk terugkomen. Je moet weten hoe je in bepaalde gevallen moet slijmen anders raak je bankroet.

  Mensen hebben elkaar nodig ook al sta je in het leven lijnrecht tegenover elkaar. Als men het goed met iemand meent en daartoe zich ook de moeite getroost om vriendschap te houden, dan groeit er een band. Als men niet veeleisend is en de wil is aanwezig om samen door één deur te gaan dan gaat dat altijd lukken. Vriendschap is wederzijds, helaas ontbeert dit gevoel bij velen, het is tegenwoordig allerwegen eenrichtingsverkeer. En dan wordt men jaloers wanneer de ander wel vrienden kan houden en dat er mensen zijn, die zielsveel van die zeééer “gemene kerels” houden.

  Ook die gemene kerels hebben vrienden, familie en kennissen in soorten en maten die echt van deze “gemene kerels” houden. Mag dat dan niet? Ik heb me wel eens afgevraagd wie de dictators in werkelijkheid zijn. Zijn het de kritici, of het arme volk dat met alle winden meewaait zodra iemand ze een koekje uit eigen doos aanbiedt, of de potentiële tegenstanders, die hun verhaal brengen zoals ze gebekt zijn om politieke onrust te zaaien en maties te verzamelen teneinde hun eigen plannen rond te krijgen? Velen zoals deze hadden het zelfde als wijlen Chavez willen doen maar hebben destijds de plank misgegrepen bij gebrek aan organisatie? Alsnog proberen? Don’t worry, be happy, de toekomst ligt nu nog open, en er is nog niet geschoten! En zou de arme lichtgelovige en minder invloedrijke vrome bevolking de slechte ontwikkelingen van overheersing volgens een door hun nieuwe leiders gestelde staatsfilosofie, die in het verschiet liggen in dat land, kunnen verhinderen of negeren? Het is nu niet meer aan Chavez….who is next!
  django


  Maak melding
 45. =Het is niet leuk dat een dierbare sterft. Een ware vriend is overleden.

  =Wel een ware dierbare Surinaamse landgenoot is ook gestorven met kogels.

  =Er staat geschreven:::Hij heeft aan meer dan twintig landen ontwikkelingshulp gegeven”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd.
  -In zijn eigen land was er zoveel armoede en het land stond op de eerste plaatst als het gaat om een aantal hoeveel moorden per dag.

  =Ben benieuwd wie de volgende dictator zal worden.


  Maak melding
 46. Spoedig zal het komen.

  De volgende komt ook aan de beurt na deze. Alles wat je zaait zal je ook oogsten. Dat is de wet van de natuur en niemand ontkomt aan deze natuurlijke wet.


  Maak melding
 47. @Django

  Nu hoop ik alleen maar dat je het engels verstaat!
  Lees maar deze quote!Quotation of the Day

  “In regimes that are so person-based, the moment that the person on which everything hangs is removed, the entire foundation becomes very weak because there was nothing else supporting this other than this figure.”

  JAVIER CORRALES, a professor of political science at Amherst College, on the death of Venezuelan leader Hugo Chávez

  Ik vertaal het voor je;
  In een regiem waar alles zo geconcentreerd is op 1 persoon[CHAVEZ],en op het moment dat deze ene persoon komt te vallen,schudt de gehele fundering op zijn grondvesten ,omdat jammergenoeg er niemand anders is geweest die de bevolking van zo een regiem gekend hebben anders dan de dictator hemzelf!

  En je kan nu gerust stoppen met je EMOTIONAL BLACKMAIL gedoe!!
  Het is echt niet dat anderen het leven van Chavez ontnomen hebben okay,het is het werk geweest van God!
  En voor de mensen van Egypte ,Libie,Irak en Venezuela bv zal de overgang van diktatorschap naar democratie niet vlot verlopen omdat het een geheel nieuw en onbekend proces voor ze is!
  Voor ons zal het helemaal geen obstakel betekenen om van een diktatorschap naar democratie over te gaan . Democratie hadden we al voor 25 feb 1980 gekend!
  Het is gewoon wachten totdat God zijn werk zal doen in Suriname en ons zal bevrijden van diktator bouta!


  Maak melding
 48. mijn medeleven in het bijzonder aan de families, vrienden en kennissen van Chavez

  ik condoleert alle Venezolanen met dit grote verlies en de hele Zuid-Amerikaanse bevolking en in het bijzonder Suriname en Surinaamse bevolking.
  Suriname heeft in deze man een echte broer en vriend verloren.
  God zal zeker zijn ideeën, plannen en zijn beloftes die gedaan zijn voort zetten.
  wij zullen voor hem bidden en bidden dat alles goed komt met Venezuela, Suriname en de andere Zuid-Amerikaanse landen

  God zal Chaves een eer bewijzen op de juiste plaats en plek in de Paradijs van de hemel.

  Hij zal ons in de hemel blijven steunen en waar moet met zijn heilige geest de duivels die Bouterse willen tegen werken vernietigen.

  Blessing Chavez!!! we zullen je nooit vergeten. Amen !! Amen !!!! Amen
  amen


  Maak melding
 49. zeer geachte rouwende waardeloze Landgenoten,

  Chaves heeft zoveel achtergelaten voor zijn gezin dat zij NOOIT meer hoeven te werken tot ver in vele generatie, …en jullie –TODO BERE– maar SARDIEN huilen 🙂 🙂

  Het gezin DADA gaat ook krijgen deze goddelijke status,…en jullie MORJON maar huilen 🙂 🙂

  waardeloze landgenoten….


  Maak melding
 50. Hey word van God: “God zal Chaves een eer bewijzen op de juiste plaats en plek in de Paradijs van de hemel.

  Hij zal ons in de hemel blijven steunen en waar moet met zijn heilige geest de duivels die Bouterse willen tegen werken vernietigen”

  En deze mensen zoals Hey woord van GOD lopen in het wild rond in Suriname????

  Deze randdebiel staan zeker ook voor € 6000 op de loonlijst van Bouterse net als de ‘bishop’


  Maak melding
 51. Aardig zijn tegen gelovigen in het algemeen komt geregeld neer op paarlen voor de zwijnen werpen, maar ongelovigen zoals ik weet wat piëteit inhoudt in tegenstelling tot sommige gelovigen die in een ander zijn dood zijn brood van maakt. De dode is nog niet lauw of de gelovigen storten zich als aasgieren op hem neer. Dit kan ik zien aan de vele reacties hier op waterkant.net, daarom, geloof nooit een gelovige wanneer ze over vrede, harmonie en naastenliefde beginnen, gelovigen horen feitelijk al in de hemel te zijn, maar jammer genoeg meldt niemand zich vrijwillig bij God, daarom heb ik respect voor de gelovigen die het touw, mes, arsenicum, curare, gramaxone of Brucine innemen om een einde aan hun leven te maken om van hun gelovige broeders en zusters af te zijn, en ook omdat ze het beu zijn om verder op aarde te leven zonder God in hun directe nabijheid.

  Gelovigen die het woord “God” telkens te pas en te onpas in de mond nemen zijn meestal veeel erger dan de zogenaamde door tegenstanders geijkte kwaadaardigen. Het staat gelijk aan water naar zee dragen wanneer een goedgelovige nar beter probeert te zijn dan de slechtsten zoals hier het geval is met de grootste dwaas met de schuilnaam “@Ray” op dit forum. Het is inderdaad zo dat de ene goddelijke dwaas word opgevolgd door een andere goedgelovige dwaas, en landen waarin de grondwet gebaseerd is op de Bijbel beloven altijd quasi veiligheid en zorgzaamheid, en ook hier staan de beste religieuze dwazen aan wal, wachtend op een goed moment om met religieuze precisie het volk te onderdrukken in naam van dezelfde God die meneer @Ray adoreert. En sommige dwazen spreken wijze woorden wat niet gezegd kan worden van hiervoorgenoemd sujet, want God is zijn ellende, kommer en kwel en God betekent ook zijn einde, want een goede gelovige is een dode gelovige, die kan dan nimmer meer zijn medegelovige, wijlen de heer Chavez of welke andere gelovige ook, gekscherend vernederen. Wanneer een gelovige met zijn vinger naar de ander wijst wijzen er 3 vingers naar zichzelf. Zo zie je maar weer “The Devil is God himselff” and @Ray is his shit! In mijn ogen is God een schat van een Duivel en de Duivel is een schat van God.
  django


  Maak melding
 52. Bedank voor je optreden Henk molenaar.

  nu weten wij ook dat je kan typen. maar kan je ook schrijven en lezen??

  Django, ik ben het met je eens.
  God Bless you mie mang !!


  Maak melding
 53. Henk Molenaar

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3404742/2013/03/06/Chavez-aanhangers-mishandelen-verslaggeefster.dhtml

  en woedende menigte van Chávez-aanhangers heeft een Colombiaanse tv-correspondente, die verslag deed bij het ziekenhuis waar Hugo Chávez overleed, aangevallen en mishandeld.
  De vrouw bracht voor het ziekenhuis in Caracas verslag uit voor de camera. Ze werd eerst nog uitgescholden en bedreigd maar die dreigementen van de Chavez-aanhangers sloegen al snel om in forse klappen. Opmerkelijk genoeg greep de aanwezige poltie niet in.

  Ach, zo typisch voor Bouterse aanhangers
  Srbrenicia: de nederlandse militairen keken toe hu meer dan 7000 weerloze moslim mannen werden afgemaakt. typisch een nederlandse schouwspel. toe kijken!!!!!


  Maak melding
 54. @ woord van de duivel zegt’;

  ‘God zal Chaves een eer bewijzen op de juiste plaats en plek in de Paradijs van de hemel’…

  Hoe ga je het ons bewijzen dan ,met foto’s misschien..??!!!
  Tja ,maar om zo te doen moet je eerst Chavez volgen in het hiernamaals toch??!!!En vergeet je KODAK toestel niet!!Baja en schiet die foto’s in technicolor okay,lefst 3D versie!!
  En kom niet te dichtbij bij die GROTE OVEN ,OKAY,anders smelt jij samen met je camera!!


  Maak melding
 55. @Django

  Begin je mond met zeep te gaan wassen want ik ben bang dat God je gaat horen en het zal alles behalve prettig voor je zijn !
  En aub geen Steve mEye en Ocer bijbel aan mij komen uitleggen ,Okay!!


  Maak melding
 56. @ Ray,
  Zo is het, en niet anders.
  Wanneer deze despoot de dood in de ogen kijken dan pas merken ze dat macht niet eeuwig is.
  wanneer het recht ze achtervolgd nemen ze een amnestiewet aan ter bescherming.


  Maak melding
 57. Juichen om de dood van Chavez is hetzelfde als zitten in de wachtkamer van de dokter en je vijand daar binnen horen gillen,terwijl je er bewust van bent dat je daarna ook aan de beurt bent.
  Wij moeten ook een keertje,vroeg of laat!
  Zelfs misschien ver voor onze vijand(en).

  Chavez is geveld door een ziekte (een gezamenlijke vijand)die geen van ons zal sparen.
  Bedenk dat de vijand van mijn vijand niet altijd mijn vriend hoeft te zijn!!
  Ook wij zullen/kunnen die zelfde vijand geveld worden, indien het erop aan komt.
  Dit is een van de redenen dat ik deze dag meer als een periode van rustige bezinning beschouw c.q. inluidt,maar niet in feeststemming verkeer!
  Waarom zou ik ook!!
  Chavez is weg maar zijn ideeën leven voort!


  Maak melding
 58. Después del comandante CHÁVEZ el DILUVIO !!!!!!!!!!!! ” Na CHAVEZ de ZONDVLOED ” !!!!

  Por ejemplo ; Egypte, Tunesië, Irak, Libië..

  Een kudde schapen ZONDER HERDER ,rennen en springen verschillende kanten op !!!

  Bueno, Chavéz para siempre !


  Maak melding
 59. Alleen, ga nu naar Venezuela en ga op straat luid roepen wat jij nu hier stat te blèren. ga maar, ik hoop dat van Alleen wel een n over blijft.

  en die Columbiaan had het moeten weten, Columbia was tegen CHavez, wat gaat ze daar lullen>

  journalisten denken vaak dat alles kunnen maken en breken, zei hebt wel een lesje geleerd.


  Maak melding
 60. Wie Bouterse in een adem met Chavez noemt moet m.i. direct worden nagekeken.Indien je de geschiedenis van deze 2 lieden nagaat zal je spoedig de respectievelijke extrinsieke van de een en de intrinsieke motivatie van de ander ontdekken!
  Het is daarom logisch dat de arme Venezuelaanse bevolking nu diep in rouw gedompeld is.


  Maak melding
 61. Uitstekend nieuws, weer een dictator minder. Onder het Chavez regime heeft Venezuela al jaren te kampen met een torenhoge inflatie, hoge criminaliteit en lege winkelschappen. Het benoemen van zijn incompetente aanhangers bij het Venezuelaanse staatoliebedrijf heeft ook geleid tot mismanagement en dalende olieproductie. In tegenstelling tot wat beweert wordt heeft hij ook niet gedaan aan duurzame armoedebestrijding want hij heeft de aardolieopbrengsten misbruikt om allerlei cadeautjes, subsiedies, uitkeringen en voorzieningen gratis weg te geven aan de armen waardoor ze dus totaal afhankelijk zijn gemaakt van de staat en de aardolieopbrengsten, zodra die dalen zullen ze weer in de problemen komen. Chavez heeft weer eens bewezen dat je de loyaliteit van de domme onderklasse kan kopen met brood en spelen maar daar bouw je geen gezonde economie op met een duurzame welvaart voor iedereen.


  Maak melding
 62. @GMAP

  En gelijk heb je!
  Met amnestie kunnen ze strafvervolging hier op aarde voorkomen maar daarboven gaan ze zonder amnestie want die is al dan vervallen hier op aarde samen met ze!!


  Maak melding
 63. Respect voor el commandante Hugo Chavez.
  Hij nam het op voor de armen. Hij sprak met zijn hart. Hij deed met zijn hart. De grootmachten om hem heen waren alleen uit om hem te vernietigen. Vs, Europa en de andere landen gaan over lijken, kijk maar in het midden oosten wat ze aanrichten, mensenleven telt daar niet.
  Nogmaals respect dat Chavez zich niet heeft laten onderdrukken door deze regeringen.

  Rust in vrede


  Maak melding
 64. In jaren was Chaves jonger maar wel drager van het rode hemd.Fidel is een beetje oud dus heb ik het vermoeden bout het rode hemd erft.Een paar keer was hij al in het openbaar erin verschenen.Vaarwel paars en welkom rood.Met hamer en sikkel of zonder!


  Maak melding
 65. Romeo Hoost, alias GMAP,de extreme DRAMA QUEEN c.q. HILARISCHE RELNICHT, je streven naar politieke macht en aanzien is door de militairen geelimineerd.Je trauma is eeuwig.


  Maak melding
 66. Nakomelingen!

  Hugo Chavez is heengegaan. We zijn hier allemaal maar tijdelijk. Hoe goed of slecht we ook geleefd hebben. We moeten er wel voor zorgen dat we iets moois achter laten voor onze nakomelingen, toch?

  Petro Caribe ondersteunt projecten die niet direct terug betaald hoeven te worden, maar later. Als Desi en Lackin dood zijn dan blijft er een zware schuld die onze nakomelingen aan de vervanger van Chavez moeten betalen. Het probleem voor je uitschuiven heet dat.

  Nu “mooi weer spelen” en cadeautjes ontvangen die door je nog ongeboren kleinkinderen moeten worden betaald?
  Goed dat de regering Venetiaan er niet aan wilde mee doen. Het is afwachten wat de vervanger van Chavez zal doen en hoe gauw.


  Maak melding
 67. “‘Ik wil niet dood. Alsjeblieft, laat me niet sterven.'”
  Aldus de laatste woorden van chavez.

  Helaas heeft God anders beslist, hij kon het niet meer aanzien……

  Venezolanen in Europa, USA,Curaçao, etc. etc.
  Ik wens jullie het beste in de nabije toekomst.
  Hopelijk kunnen jullie met een gerust hart terugkeren………

  “Een deel van de bijna 190 duizend Venezolaanse immigranten in de VS ging met vlaggen de straat op en schreeuwde ‘Hij is weg!’. ‘We vieren zijn dood niet’, zei Ana San Jorge (37). “We vieren de opening van een nieuwe deur, van hoop en verandering.’
  Velen zijn voorzichtig optimistisch, maar hebben ook zorgen. ‘Hoewel we hier vandaag allemaal samen zijn om dit te vieren, weten we niet wat de toekomst ons zal brengen'”

  bron Parool


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES