Bouterse: ‘25 februari 1980 was voor beter Suriname’

87

PARAMARIBO, 25 feb – “Wat we wilden was om vanuit een maatschappijvisie een beter Suriname te krijgen. We wilden een rechtvaardige samenleving met voldoende werk, voedsel, vrede, veiligheid, een vrij Suriname.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de herdenking van de door hem geleide staatsgreep van vijfentwintig februari 1980. De ‘strijd’ die toen begon, gaat tot vandaag door.

Ook nu langs democratische weg regeermacht is verworven, zit Suriname boordevol problemen. “Een heleboel mensen verwachten wonderen van ons. De sociale agenda staat hoog in het vaandel van deze regering. Het denken van armoedebestrijding naar welvaartsbevordering, daar gaan we hard aanwerken”, zei Bouterse op het Plein van de Revolutie. Aan de agenda wordt overigens al gewerkt. De oudedagsvoorziening en de algemene kinderbijslag zijn opgeschroefd.

Maar het sociale plaatje moet compleet en daar zal de komende twee jaar hard aan worden getrokken. “Het direct verlichten van de noden van de bevolking en het veraangenamen van het leven van alle dag. We hebben nog veel werk, omdat als de arme vrouw niet kan betalen voor het internaat en oude mensen geen geld hebben voor pampers, dan moeten deze zaken worden aangepakt”, aldus Bouterse. Wat de beloofde huizen betreft, “die komen er.”

87 REACTIES

 1. Hoewel behoorlijk regenachtig was deze revo-meeting behoorlijk druk bezocht. Na de in hoofde dezes bedoelde speech werd het voor mij tijd om te verkassen.
  Tidee tamara, wi e stree go moro fara. Aan alle oprechte Srananmangs een super revodag toegewenst.


  Maak melding

 2. 25 feb is de dag dat surinaame de eerste stappen zette naar echte onafhankelijkheid.god bless the 16 men die hun leven op het spell hebben gezet zodat wij vandaag de dag in goud kunnen baden.en onze handen niet meer ophouden voor ontwikkelings hulp uit nederland .


  Maak melding

 3. 25 Feb 1980, militair bestuur, moord, doodslag, binnenlandse oorlog, cocaïne, economies verval, bankroet door bosjesbrugavontuur, staatshoofd op de interpol most wanted, veroordeeld in ptata. Dit is geen revolutie maar meer een criminele avontuur waar de criminelen zichzelf amnestie hebben gegeven.


  Maak melding

 4. Een moordenaar, couppleger en drugsdealer die roept:

  ” We wilden een rechtvaardige samenleving met voldoende werk, voedsel, vrede, veiligheid, een vrij Suriname”

  Om te kotsen!!!

  Ik was een paar maanden na de coupe in Suriname.
  Het leek wel of ik de dagen van mijn ouders in door Nederland NAZI tuig opnieuw beleefde.


  Maak melding

 5. 25 februari 1980/8 dec 1982/25 mei 2010 de zwarte bladzijden uit de Surinaamse geschiedenis.
  Waarachtige Surinamers gecondoleerd.
  Aan de paarse riool en zwerfhonden en het klootjesvolk zeg ik: Aan alles komt er een eind. Mark my words….
  En tegen DDB en zijn 40 struikrovers zeg ik: Als je zo verrot bent van binnen, kun je niet anders dan de wereldverbeteraar uithangen, om het toch nog op iets te laten lijken.
  Bah! wat een verwerpelijke schepsels. Sluw ijdel en moreel corrupt…


  Maak melding

 6. Waarom schelden. bekijk de feiten neutraal

  1) 10 jaar stilstand omdat angst en wantrouwen voor een groot vertrek van menskracht en kennis gezorgd heeft.
  2) super inflatie en verlies van eigen vermogen in Suriname (obligatie leningen).
  3) binnenlandse oorlogen waardoor de infrastructuur en verdiencapaciteit (o.a. landbouwmaatschappij Patamacca) in oost Suriname verdwenen is.
  4) Leven op de pof onder Wijdenbosch waarna alle nationale inkomsten verpand waren.
  5) Onrecht jegens binnenland bewoners door toelaten allerlei exploratie en exploitatie activiteiten.

  Het is een wonder dat Suriname nog bestaat.


  Maak melding

 7. Je moet echt hele grote dwaas zijn om deze verslaafde klootzak nog te geloven.
  Hij en zijn familie en vrienden behoren to de rijkste mensen van het land en die dommemassa mag lekket zelf uitzoeken hoe zei de eindjes aan elkaar vastknopen.
  Een rechtvaardige suriname terwijl je jou eigen landgenoten hebt uitgemoord en onderdrukt,vrede terwijl je in oorlog was met jou eigen langenoten.
  Die ordinare staatsgreep heeft Suriname tientallen jaren achteruitgezet, het was is de zwartste bladzijde in de geschiedenis van onze onschuldige republiek suriname.
  Als je met open ogen beweerd dat de staatsgreep welvaart heeft gebracht in Suriname dan ben je rijp voor een gesticht, Suriname wordt echt uitgelachen in het buitenland, iedereen die zich de jaren 80 nog kunnen herinneren weten dat armoede en achteruitgang op zich heen sloeg,Bouterse en zijn sekte leden leven in een onrealistische wereld.


  Maak melding

 8. De jaarlijkse meeting van de NDP politbureau is een walgelijke vertoning.

  Als je predikt voor voldoende werk, voedsel, vrede en waarom worden dan lokale ondernemers kapot geconcurreerd door buitenlanders, zijn de kinderen ondervoed en kunnen NDP criticasters niet openlijk voor hun mening uit komen ?

  Bouterse predikt ook voor een veilige en vrije suriname. De laatse maanden worden de straten van Paramaribo overspoeld met drugsgebruikers en daklozen, is dit wat Bouterse bedoeld met een veilige Suriname ?
  Journalisten die bedreigd worden omdat zij graag hun ongecensureerd willen publiceren. Is dit een vrije Suriname ?

  Waarschijnlijk mis ik nog een aantal voorbeelden, maar is dit een rechtvaardige samenleving ?


  Maak melding

 9. We wilden een rechtvaardige samenleving met voldoende werk, voedsel, vrede, veiligheid, een vrij Suriname.”…..en het tegenovergestelde geschiedde en vindt onder zijn bewind nog steeds plaats.


  Maak melding

 10. Hij herinnerde de mensen eraan dat nog niet zo lang geleden veel Surinamers afhankelijk waren van hulppakketten uit Nederland. Nu is de situatie veranderd en gaan er meer pakketten vanuit Suriname naar Nederland dan andersom, zo wist hij te vertellen

  bron AD


  Maak melding

 11. hoe kan jij desi delano bouterse wonderen verrichten voor surinaame dat kan jij nooit omdat je verkeert bent begonen jij had je nooit moeten bemoeien met wat dan ook van surinaame want je bent verdacht van moorden drugs dealer list en bedrog hoe kan jij dit land bestuuren je kan nog geen geweer in de hand houden of je begint al te schieten hoe kan 25 feb nodig zijn voor een beter surinaame dan moet je het nu weer doen want nu is het hard nodig en schiet je zelf dan even dood op de vlugt mensen van surinaame kiest het goede kies de partijen van het nieuwfront zij doen hun best voor een beter surinaame en zullen nooit schieten


  Maak melding

 12. Eey DADA mi e fristeri yu mang

  ai pasew thanks, en no go kot odo tide want ik ben in feeststemming!

  no mang Pres, vandaag niet, maar ie lob a kleur rood noh??

  hoe bedoel??

  wel Pres, fort zeelandia was bloedrood, en toen een paar stations en overige gebouwen, en als ik nu naar die gore kop van jou kijk begint het ook aardig rood te worden!!

  jo vuile beest yu

  🙂


  Maak melding

 13. En het heeft(slechts 16 mensen het leven gekost)en dat is niet slecht voor een sergeant sportinstructeur maar waarom vraagt niemand hem nu eens hoe hij in die funktie aan zoeen schitterende villa is gekomen,dat kan alleen maar als hij in het witte neuzenpoeder heeft gehandeld of gedurende de coup het Surinaamse volk heeft bestolen,


  Maak melding

 14. 25 november 1975, was Suriname nog niet klaar om onafhankelijk te worden.Onderwijs en Wetenschappen stond nog in haar pubertijd, nauwelijks produciteondernemingen, geen industrialisatie en export, infrastructuur, wegen, kanalen, waterleiding, elektriciteit, huizenbouw, internationale luchthaven, nieuwe haven???, Paramaribo, de kuststreek dat bij Siebie boesie onder water liep en nog steeds loopt, de bewustwording van Surinamer zijn was nog niet goed ontwikkeld. Surinamers keken en kijken nog steeds naar hun eigen navel/geen internationale contacten; de etnische bevolkingsgroepen die elkaar wantrouwden en nog steeds wantrouwen. Hele grote armoede bij meer dan 70 % van de bevolking en even zoveel ongeschoolde Surinamers.

  Raar dat Henk Arron, Eddy Bruma, johan Ferrier en anderen, vooral luitjes uit de linkse splintergroeperingen er voor waren. Ik had de pest aan deze groeperingen toen ik op de middelbare school zat met al hun waardeloze linkse boeken en idieelogieen en praatjes in de jaren 70 van de vorige eeuw. Veel stakingen ook in die periode. Ik ben de dans ontsprongen toen de staatsgreep plaats vond, omdat ik in die periode naar Nederland ging voor verdere studie.

  Toen ik op 25 februari 1980 vernam dat militairen de staatsgreep hadden overgenomen, had ik een vermoeden dat dit nooit meer goed zou komen. Mijn voorgevoel was dus heel goed.

  Het Surinaamse volk zal zelf moeten weten of ze wil afrekenen met deze ex-militairen, palu(loe)boikes en kiezen voor andere politieke partijen of op deze weg verder sukkelen. Nergens in de wereld waar militairen de macht hebben gegrepen is het goed gegaan. De top verrijkt zich en het volk/de massa pinaart.

  DDB en de gang houdt het Surinaamse volk voor de gek. Waarom denken jullie dat hij het Surinaamse volk niet de waarheid vertelt over 8 december 1982. Waarom vertelt hij niets. Waarom vertelt hij dat hij daar niet aanwezig was, waarom vertelt hij dat de 15 Surinamers onschuldig zijn vermoord omdat ze een andere mening hadden, verdachten verdedigden, journalisten waren,vakbondsmensen of ongewappende militairen die onterecht waren opgepakt en opgesloten.

  Vragen jullie DDB de waarheid te vertellen, als hij een man is dan vertelt hij dat en laat het Surinaamse volk het dan beoordelen. Is hij echt zo goed als hij jullie wil doen geloven. Hoe komt hij al aan zijn vermogen? zou dat door zijn soldij komen?

  25 februari 1980 is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Suriname en op 8 december 1982 werd het nog zwarter. Ieder volwassen mens van 50 jaar en ouder kan dat weten. En ook jongeren die lezen moeten dat weten. Suriname gaat door een duistere periode. Overal in de wereld/latijnsamerika worden dit soort lijders verbannen uit hun landen en veroordeelt, in Suriname is het nog middernacht/pikdonker.

  Gods Zijt Met Ons Suriname(rs) Het gaat u goed. Zie deze dag als een dag van bezinning en als niets anders en denk aan al de doden die door de huidige president en zijn kliek het leven hebben gelaten.


  Maak melding

 15. Bouterse: ‘25 februari 1980 was voor beter Suriname’
  Moet zijn ‘”Bouterse rot op” als je 2 jaar na je aantreden roept: Het denken van armoedebestrijding naar welvaartsbevordering, daar gaan we hard aanwerken”, zei Bouterse op het Plein van de Revolutie. Aan de agenda wordt overigens al gewerkt.
  Als je in die zelfde zgn toespraak ook nog durft te roepen: We wilden een rechtvaardige samenleving met voldoende werk, voedsel, vrede, veiligheid, een vrij Suriname.”

  Dan zeg ik donder op en ga terug naar je hol.
  Wat nou een rechtvaardige samenleving welke wet heb jij er onlangs doorheen gedrukt? hoe hebben veel mensen de jaren van jou dictatuur beleeft? wie hebben er nu echte welvaart behalve jij je familie en je criminele vriendjes? Hoezo is men nog bezig aan een Agenda, zou het niet zo moeten zijn dat je de verkiezingen met een duidelijk toekomstig beleid ingaat en op het moment dat je verkozen word zorgt dat de agenda klaar gemaakt word hoeveel jaar heb je eigenlijk nog voor die agenda nodig? of was eerst jou eigen dubbele agenda belangrijk?

  Bouterse je zult nooit mijn president worden je zult nooit Suriname welvaart ect kunnen bieden gewoon en domweg omdat jij niet integer bent, crimineel gedrag vertoond je eigen zoon is een van de grootste criminelen die Suriname op dit moment kent, en veel belangrijke buitenlandse partijen willen niet met jou in zee.

  Dus nogmaals pak je biezen en ga lekker in de bossen proberen gebakken lucht te verkopen, ik koop niks van je.


  Maak melding

 16. Maarja of je nu door de hond of de kat gebeten wordt de corruptie zit in de Surinaamse genen verankert dus wie er ook in de regering zit ze vullen allemaal hun zakken met geld van de niet al te rijke bevolking.


  Maak melding

 17. De oudedagsvoorziening en de algemene kinderbijslag zijn opgeschroefd.

  De kinderbijslag heeft geleid tot een ongekende explosie van tiener zwangerschappen onder de djoeka’s.Kinderen die AKB nog krijgen,hebben kinderen die ook AKB krijgen.


  Maak melding

 18. machtsgeil, oftewel opgenomen worden in de annalen der geschiedenis!!!

  Arron moest in de geschiedenis boeken, zie hier 33 jaar ellende,

  Wijdenbosch eveneens, dat het volk geen eten had was secundair, brug moest komen!

  DADA gaat ook geschiedenis schrijven naar model bovengenoemden, al zijn doelen gaat hij realiseren, maar met een schuld van Su tot Shanghai!!!

  Mss is Su in het jaar 2050 schuldvrij, maar dan tevens Houtvrij,Goudvrij,Bauxietvrij maar niet Kwikvrij 🙂


  Maak melding

 19. Het is allemaal zo goed dat de hele periode tot aan de 15 moorden aan toe afgedekt moet worden met een amnestieregeling. Op het moment dat de Krijgsraad haar vonnis zou uitspreken greep de voorzitter van de DNA in, om te voorkomen dat Bouterse waarschijnlijk veroordeeld zou worden. Het is pas goed als de rechtbank uitspraak heeft gedaan.


  Maak melding

 20. Bouterse gelooft nog steeds in zijn eigen sprookjes, maar leeft buiten de werkelijkheid, met zijn onnozele speech op het zogenaamde revo plein, opruimen die handel.


  Maak melding

 21. Alle rechtgeaarde en vaderlandslievende Surinamers wil ik HARTELIJK FELICITEREN MET DE REVO DAG.

  Moge God de Vader des Vaderlands Desire Delano Bouterse, alle oprechte Surinamers en het LAND Suriname zegenen.

  Suriname voorwaarts.

  Aan de minkukels en de zwartgalligen zou ik zeggen, neem nog een lekkere slok uit je azijnfles want voor de rest zijn jullie irrelevant.


  Maak melding

 22. Ieder beleeft de waarheid op haar manier en geeft dat door wat hij/zij als waarheid ziet.Opvoeding en ontwikkeling spelen hierin een grote rol.

  Wat dhr. Bouterse aangeeft is de waarheid.De NPS is de schuldige en heeft het land daar gebracht waar het nu is.
  De leiders van deze partij uit het verleden en nu zijn geen intelligente mensen.Ze waren voor een kleine groep en het waren en zijn racisten.Na dat ze de macht van de creolen hadden verworven dachten ze dat ze creolen waren geworden deze Afro Surinamers.Ze hebben het beleid dat door de witten was over gedragen aan de creolen[bastaard kinderen van de witten] overgenomen.Ze wouden graag creolen zijn.Deze houding is Suriname duur komen te staan.Verkoop Suriname zonder besef waar ze mee bezig waren.Hersenloze mensen].Het geld dat ze nog gekregen hadden van de witten op gemaakt als beesten.Het volk heeft geen cent gezien.


  Maak melding

 23. =Vreemd genoeg zegt Bouterse dat de goede economische ontwikkelingen en groeiende welvaart die Suriname nu meemaakt voor een belangrijk deel te danken is aan de staatsgreep van 1980.

  =Aanhang deze man leeft in zijn eigen wereld en liegt.

  =Waarom vertelt hij niet aan jullie dat het deels ook te maken heeft met geld van NEDERLAND????? en dankzij Venetiaan het wel nu goed gaat.

  =15 jaar lang hebben deze schoften het land achteruit gebracht, Wijdenbosch/Bouterse.

  =Laat de waarheid een keer aan het licht komen en bezoedel het volk niet.

  =Een ding is zeker en dat is het feit dat Bouterse als een MISDADIGER in de geschiedenis boek bekend zal staan.


  Maak melding

 24. =Voorstanders zie maar er is geen geld::::

  25 Feb, 12:00

  =President Desi Bouterse tussen de menigte vanochtend op het Revo-plein. (Beeld: René Gompers)
  President Desi Bouterse vindt dat het mogelijk moet zijn om een groot en machtig monument neer te zetten voor de herdenking van 150 jaar slavernij. Alle leiders die hun bijdrage hebben geleverd, kunnen dan door dit monument worden geëerd. Bouterse kondigde aan dat het geld door de samenleving zal worden opgebracht. Hij vroeg maandagochtend, bij de herdenking van 25 februari 1980, aan het volk om een bijdrage te leveren.

  Lees maar wie geert zullen worden??????


  Maak melding

 25. De kinderbijslag heeft geleid tot een ongekende explosie van tiener zwangerschappen onder de djoeka’s kinderen die akb nog krijgen hebben kinderen die ook akb krijgen.Dus jij bent de vander gezien je bron van informatie .yu pedofiel yu!


  Maak melding

 26. Dit zegt een PRESIDENT, LEIDER VAN EEN LAND EN VOLK TEGEN ZIJN VOLK: “als de arme vrouw niet kan betalen voor het internaat en oude mensen geen geld hebben voor pampers, dan moeten deze zaken worden aangepakt”, aldus Bouterse.

  Gevolgd door een oorverdovend applaus!!

  Wat een aanfluiting. Dit zijn echt de “grootste” problemen waar SU mee te kampen heeft!
  Om maar te zien hoe GROOT de aanhang is met het KLEINSTE verstand.


  Maak melding

 27. Charles Manson, Jim Jones en Bouterse kunnen door 1 deur. Zo ook hun volgelingen.

  Bouterse kan zijn mensen vertellen dat de lucht groen is, en ze geloven hem. Ongelooflijk


  Maak melding

 28. Wan bon ik denk dat je verstand vele malen kleiner is dan de persoon met het kleinste verstand die zat te applaudiseren. Zelfs die hebben begrepen wat de President bedoeld, maar jij niet. Buh buh


  Maak melding

 29. “ZElfs die hebben begrepen wat de President bedoeld,maar jij niet Buh buh”.

  Nou dat ze het begrepen hebben lijkt me sterk, ze zijn allen dom en ongeschoold en behept met een gigantische plaat voor de kop waar de gemiddelde gevechtstank jaloers op zou zijn.

  Ze zijn gewoon een applausmachine naar Noord Koreaans model.


  Maak melding

 30. En dit durft de zwakbegaafde who cares met zijn droge poepe ogen te beweren.

  De wereld op zijn kop of zijn de wonderen de wereld nog niet uit. WHO CARES


  Maak melding

 31. En toch reageert onze SABIDIERI op een zwakbegaafde, dus heeft de zwakbegaafde toch een gevoelige snaar geraakt. De waarheid komt soms hard aan.
  En de wonderen zijn inderdaad de wereld nog niet uit.
  Ongeschoolde tokkies die als kuddedieren achter een drugsdealer en massamoordenaar aanloopt, en keihard applaudiseren als die pres een kokende mix van abracadabra uitkraamt.


  Maak melding

 32. Gmap, Theo Para,enz. denken dat ze mij en 90% van de Surinaamse bevolking kunnen overtuigen met hun doorzichtige onwaarheden. In 1980 heeft Bouterse een stel boeven van de NPS opgeruimd.Dat mogen we nooit vergeten.


  Maak melding

 33. En als ik dacht dat we op Revodag, de zwartste dag uit de Surinaamse geschiedenis gehad hadden, verscheen ROBG, Honorair Consul van Turkije en gedragsdeskundige op het toneel met zijn onzinpostings.


  Maak melding

 34. Was voor beter Suriname, uiteindelijk ben jij en jou familie en vrienden beter van geworden, en die burikies zitten te wachten op busje, busje komt zo.
  Sabidieri is dom en verstandloos, teveel garnalen gegeten, hij heeft gisteren wat te vreten gekregen van zijn baas daarom lult hij zo achterlijk.


  Maak melding

 35. GMAP: We zijn HET die zich Sabidieri noemt even kwijt, ik heb HET met argumenten verjaagd naar zijn verblijfplaats de rioolputten van de Goede verwachtin e.o., net als onze anna_z toendertijd hij is voorlopig uitgel*lt.


  Maak melding

 36. door bouterse wordt suriname niet serieus genomen. Door bouterse raakt de bevolking steeds geisoleerd met als gevolg een ziek volk. En op den duur gaan de mensen elkaar dood knuppelen en gaat suriname steeds meer terug naar de middeleeuwen. Terwijl de wereld eromheen steeds groeit en verder ontwikkeld. Raakt suriname en de bevolking steeds achter en achter.

  Zielig voor de nieuwe generatie.


  Maak melding

 37. ‘Coup 1980 bracht Suriname welvaart’
  PARAMARIBO – De goede economische ontwikkelingen en groeiende welvaart die Suriname nu meemaakt, zijn voor een belangrijk deel te danken aan de staatsgreep van 1980.

  Foto: ANP Dat zei president Desi Bouterse in de nacht van zondag op maandag tijdens de herdenking van die militaire coup van 25 februari 1980.

  Bouterse, de leider van de groep van 16 militairen die de staatsgreep pleegde, greep de herdenkingsbijeenkomst aan om uit te leggen waarom ze de macht hadden overgenomen. De situatie in het land liet hen geen keus, zei hij.

  ”De democratie werd met voeten getreden. De gemeenschap zag geen toekomst. Het was ondraaglijk, dus er moest iets gebeuren’’, aldus Bouterse.

  Hij benadrukte dat de militairen nooit uit zijn geweest op macht. Daarom hebben ze direct na de staatsgreep een burgerregering laten formeren. Ook in 1990 na de zogenaamde telefooncoup is de macht direct weer overgedragen.

  ”Velen hebben ons beschuldigd van machtswellust. Maar daar waren wij niet op uit. Wij wilden gelukkige en rijke Surinamers’’, aldus Bouterse. Hij gaf toe dat hij in die tijd ook fouten heeft gemaakt en dat zaken niet goed zijn gegaan.

  Sociaal programma

  De president hield de menigte, waaronder ook Nederlandse toeristen en expats, voor dat zijn regering de komende tijd doorgaat met de uitvoering van het sociaal programma. Hij wil dat de bevolking ook gaat voelen dat het beter gaat met Suriname.

  ”Het gaat me niet meer om de ratings die we krijgen van internationale bureaus zoals Standard & Poor’s. Het gaat ons er nu om een goede rating van het volk te krijgen’’, aldus Bouterse, die zich met zijn Nationale Democratische Partij ook al weer aan het voorbereiden is op de verkiezingen van 2015.

  Volgens de laatste cijfers ligt de economische groei van Suriname tussen de 4,5 en 5 procent. Een resultaat waar veel landen niet aan toekomen, volgens Bouterse.

  Hij herinnerde de mensen eraan dat nog niet zo lang geleden veel Surinamers afhankelijk waren van hulppakketten uit Nederland. Nu is de situatie veranderd en gaan er meer pakketten vanuit Suriname naar Nederland dan andersom, zo wist hij te vertellen.


  Maak melding

 38. Graag zou ik deze passage willen verifieren door Bouterse: surinamers uit suriname sturen nu paketten naar nederland. De situatie is omgedraaid.

  Terwijl hier bijna 1 miljoen voedselbankers gebruik maken van de nood in nederland.

  Wie helpt dit verklaren?


  Maak melding

 39. 28 febr.1980,waren de boeven erg geschrokken van de reactie van de coupplgers.Velen hebben met de door moeten bekopen.Maar ze zijn met de schrikvrij en gaan opnieuw de oude weg bewandelen.Corruptie bestrijden?Het effect merk je pas na de 3e/4e generatie…..mentaal moet veel veranderen


  Maak melding

 40. Graag wil ik deze passage van Bouterse laten verifieren
  “Surinamers uit suriname sturen nu pakketten naar nederland. De situatie is nu omgedraaid.

  Terwijl hier voedselbanken de nood van meer dan 1 miljoen nederlanders moeten behelpen.


  Maak melding

 41. Wat deze Pres zegt, daar moeten we niet moeilijk over doen, want 33 jaar geleden waren veel landgenoten blij, heel blij zelfs toen die coup gepleegd werd, gejuich, opluchting, want ene Henk A had er een tyfus
  zooi van gemaakt, en nu dit, maar goed ieder zijn eigen mening, maar nooit wordt of zal het worden wat we hadden voor 75, laat dat duidelijk zijn.


  Maak melding

 42. Mi sabi en mi bin lobi na day…..alles gezien vanaf stoepenveer…..het leek voor mij op een voetbal wedstrijd met heel veel publiek…steeds hoorde ik….. luku.. luku wan lon kon kibri dja…….wat een dag om zoveel bigi bere mannen zien staan beven……corruptelingen allemaal waren dat.


  Maak melding

 43. De ‘strijd’ die toen begon, gaat tot vandaag door.
  werk, voedsel, vrede, veiligheid, een vrij Suriname.
  Maar het sociale plaatje moet compleet en daar zal de komende twee jaar hard aan worden getrokken.

  Deze hufter neemt zichzelf in de maling en de velen SU’S geloven in hem ook nog!!

  Nou ik moet zeggen wier de bovenstaande goed door heeft weet exact wat ik mee bedoel!!
  Deze hufter moet je levend lynchen!! en de kroks in de dierentuin aan de cultuurtuinlaan voeren!! De dieren hebben tenminste iets aan een onderkruipsel!!!


  Maak melding

 44. Bouterse is hier wat dikker geworden na de Coup!! Het gaat goed met hem! genoeg eten, drinken ect. etc.

  Jammer voor de anderen, maar ach! wat doe? de ene zijn dood en de andere zijn brood!!


  Maak melding

 45. nou Wiep-Ding, je ziet het verkeerd. Hij ziet er opgefokt uit door drank en drugs. Ongezond ziet hij eruit. Zijn buikje wordt steeds groter.

  Hij kan zijn piemeltje niet meer zien.


  Maak melding

 46. @ de waarheid
  Het zal wel kloppen dat er voedselpakket naar Nederland gaan. Allemaal lekkers maar wel gekocht met eigen geld op Pengel International.

  Ik kan niet goed op maken of je een grappenmaker bent of niet.

  Reel gezien ondersteunen de SuriNeds en enige Nederlandse aanhang Suriname met $ 180.000.000/ jaar en heel wat pakketten.
  Voegen wij hier aan toe de vakantie bestedingen, het bestaansrecht van de SLM dan kan met recht gesteld worden dat er uit Nederland 10% van alle Surinaamse inkomsten komen. Dat is genoeg voor 2 maanden salaris van ALLE Surinamers.

  Voedsel banken zijn voor Nederland een dramatisch iets voor de getroffenen, maar het blijft van zeer beperkte omvang.


  Maak melding

 47. @Henk Molenaar
  Mahinder Takoer = Bally = Revomang = anna_z!

  anna_z indien ik gelijk heb hoef je niet te reageren!
  Reageer alleen maar indien ik ongelijk heb!


  Maak melding

 48. “Hij (less pres) herinnerde de mensen eraan dat nog niet zo lang geleden veel Surinamers afhankelijk waren van hulppakketten uit Nederland. Nu is de situatie veranderd en gaan er meer pakketten vanuit Suriname naar Nederland dan andersom, zo wist hij te vertellen.”
  ——–
  De pakkettendienst, waar de pres het over heeft, heeft nimmer zo gefloreerd als in de jaren 80 tot 92 toen hij, himself de macht had overgenomen.De winkels waren LEEG, EMPTY! Niemand had te vreten.

  En iedereen weet wat er in de pakketten zit die nu richting NL gaan. Het lievelingsgoedje van onze Cocapres!


  Maak melding

 49. SABI DIERI:Wan bon ik denk dat je verstand vele malen kleiner is dan de persoon met het kleinste verstand die zat te applaudiseren. Zelfs die hebben begrepen wat de President bedoeld, maar jij niet. Buh buh

  SABIDIERI, Ik heb het je al gezegd: SABI DIRI = kennis ligt niet voor het oprapen,
  je krijgt het niet cadeau, je moet er voor werken. Jij doet je naam eer aan, je moet nog heel veel leren.
  Weet JIJ dan wat de president bedoelt?
  Want HIJ weet het zelf niet!
  Jij hebt zeker ook staan applaudisseren omdat de anderen het ook deden.
  Als een kip zonder kop!


  Maak melding

 50. “We wilden een rechtvaardige samenleving met voldoende werk, voedsel, vrede, veiligheid, een vrij Suriname” aldus de president van SU. Ik kan mij niet voorstellen dat inwoners (m.n. jongeren) van SU niet gaan huiveren als zij uit monde van deze president de woorden RECHTVAARDIGE SAMENLEVING horen. Dit is toch tegenstrijdig met zijn Amnestywet, want die wet verbiedt rechtvaardigheid!

  En sterker nog, de president verklaart: ”De ‘strijd’ die toen begon, gaat tot vandaag door”. Jongeren en stemmers van NDP wordt wakker, wil je dat het land SU wordt geleid door de couppleger. Horen we hier niet een wolf in schaapskleren? Jongeren hadden toch gestemd op valse beloften! Vergeet niet dat er 16 prominente zonen van SU zijn vermoord, ook al proberen sommigen de geschiedenis hieromtrent te vervalsen.


  Maak melding

 51. Welke maatschappijvisie bedoelde Bouterse??
  De reden waarom er een coup gepleegd werd, was omdat er militairen waren die vanuit Nederland extra soldij kregen en de Sur.soldaten niet!!
  En deze tweedracht veroorzaakte veel ongenoegen, evenals de lijfstraffen die direct weer ingevoerd werden binnen het leger!!

  dus in eerste instantie ging het niet om het volk maar om het leger!!

  en oja, waar blijven de laptops??


  Maak melding

 52. mensen bouta is hoe dan ook en blijft altijd een killer moordenaar en zal nooit een echte president voor surinaame zijn want hij is verkeerdt begonnen wat hij ook voor goed doet in surinaame het verleden is niet uit te wissen 16 mensen dood herman gooding dood moiwana dood lijfwachten ronniebrunswijk dood en meer en meer drug oplichting list en bedrog geld bloed geld en dit moet een leider voor surinaame zijn hij moet weg hij zou nooit een president mogen zijn met zo een papieren laat de rechtzaak door gaan en zien wat er gebeurt dan zie je hoe bouta is laat de waarheid maar is boven komen je gaat zien dat hij de zelfde man is als 30 jaar geleden mischien gaat hij wel weer schieten dat hij nu president mag spelen schande schande


  Maak melding

 53. Revolutie is een aan een bevolking opgedrongen totalitaire bestuursvorm,die feitelijk zinloos is, omdat de doelen die de revolutie zegt na te streven nooit bereikt worden. Zie de woorden van Bouta:’We zijn er lang nog niet.’
  De Cubaanse Revolutie is pas begonnen zegt de 80 jarige Raul Castro.


  Maak melding

 54. “want ene Henk A had er een tyfus, enz”

  Hossenbaks, Als je erbij was dan weet je ook dat de rotsooi niet door HA Arron was gecreeerd,maar door parlementariers die zich lieten omkopen en overliepen en het land stortten in een explosieve en onbestuurbare situatie.Maar over die personen wordt niet gesproken. Maar er waren verkiezingen op komst dus de kiezers konden hun democratisch recht uitoefenen en bepalen wie het land mocht besturen.


  Maak melding

 55. A Revo e go langa langa langa !!!!

  Bouterse heeft ons bevrijd uit de vuile handen van de NPS, we hadden als creolen geen keus.

  Zo heeft de NPS de PNR van Eddy Bruma beticht van communisme en de creolen bang gemaakt dat de VHP slecht zou zijn voor negers.

  Dus zo hebben de creolen jaren lang onder valse beschuldigen van de NPS toch op de NPS gestemd.
  we hadden geen keus toen.

  De NPS is altijd de partij geweest die andere partijen vals en nep heeft beschuldigd zonder inhoudelijk in te gaan op hun partij programma.

  de NPS heeft zonder het volk raad te laten plegen onafhankelijkheid gebracht voor Suriname.

  Ik vind dat deze partij sorry moet zeggen aan de hele Surinaamse bevolking dat ze ons in ellende hebben gebracht dat nu door DD Bouterse weer in eer wordt hersteld.

  de NPS heeft geen bestaands recht meer en moet weg gestemd worden tot dat alleen de leiders alleen over blijven zonder aanhang.

  God zal de NPS straffen en begraven.


  Maak melding

 56. De groep die zich creool laat noemen is de meest racistische groep zwarte mensen in Suriname. Deze zwarte mensen discrimineren elkaar op huidskleur,opleiding,werk, dikke of dunne lippen,kort haar,kroes haar, grote of kleine heupen,stad of district en wat ze maar kunnen vinden. Die zijn nog niet uit hun koloniaal verleden gegroeid toen de waarde van het individu werd bepaald door de huidskleur en de lengte van het haar. Get a life people!


  Maak melding

 57. Dinsdag 26 februari 2013 om 23:11 uur, door Alfred
  @ Alfred: ik ben wel blij dat je dit durft te benoemen, het is wel de realiteit. Men kan er niet omheen. Feiten liegen niet.


  Maak melding

 58. Ik was geen fan van bouterse maar toen ik laatst in su was heb ik met mijn eigen ogen gezien hoe het land vooruit gaat. Nu ben ik om en laten we hopen dat bouterse de volgende verkiezingen wint. su gaat voor alles.


  Maak melding

 59. WHO Cares
  je bent zwak man, regaeer inhoudelijk opmijn tekst en niet op de persoon. zo kan men zien dat je en NPS, of front stemmer bent, zo de leiders en zo hun aanhang.

  precies wat ik omschrijf en hoe de gang van zaken gaan bij de NPS dat ze niet inhoudelijk reageren op de NDP maar op de peroon Bouta, dat doe jij nu ook met mij.

  hahhaaa. de NPS weet dat hun achter ban stom en dom zijn hahaa.

  de meeste oude mensen van vroeger waren niet geschoold. en dat weet de NPS dat hun achter ban niks van inhoud weet . vandaar schieten ze met woorden op de persoon hahaa


  Maak melding

 60. Alfred die NPS ér moeten je horen en de aanhang vn Ronnie dan ga je huilen en niet meer een grote moula hebben op internet.
  zwak noem ik dat.


  Maak melding

 61. alle het kwade wat jullie tegen bouterse toewens en slecht zal terug keren naar eider iedereen hier die Bouterse kwaad wens.

  alla ogrie sa draai baka go na oeng alla mala Dja.

  oeng sa ka


  Maak melding

 62. @Woord van god,

  Knoop dit goed in je oren: “Het schuim van de NPS is verhuisd naar de NDP en levert daar hand-en spandiensten zoals vroeger in de NPS.”


  Maak melding

 63. Een leider die steeds herhaald op een politiek podium dat de staatskas vet is en de rijkdom voor het volk bestemd is kan in mijn optiek niet “SERIEUS” meer genomen of beschouwd worden. Hoe goed hij of zij het ook bedoelt.


  Maak melding

 64. @Het woord van GOD

  Inhoudelijk wil ik alvast op het gebruik van jou personage letten “Het woord van GOD”.

  Met deze manier van politiek voeren wil jij de religie verbinden aan jou wensen. Totaal verkeerd.

  Zoals brood jou lichaam voedt
  Voedt gebed jou ziel.

  Om het woord GOD te gebruiken vindt ik geen geloof van jou maar meer bijgeloof in jou streven.

  Reinig jou lichaam en laat jou ziel zuiveren.


  Maak melding

 65. Een regering dat geen geld-verdien-model heeft, maar wel grote sociale plannen heeft. Hoe moet je die sociale geldverslindende plannen dan realiseren? Door hogere belastingen te heffen, wat men van plan is?
  De eerste prioriteit van het bestuur moet zijn om inkomstengenererende industrie en service op te zetten. Hiervoor heb je capabele mensen nodig. De hulpverdragen met andere landen zou moeten zijn gericht op het opleiden van de hoogste kader en techneuten en het opzetten van een basis-industrie waarmee men verder kan groeien. Indien de inkomens dan stijgen, zijn mensen zelf in staat om (financiele) problemen op te lossen en hoeft de overheid niet overal bij te springen.

  Bouterse beweerde: We wilden een rechtvaardige samenleving met voldoende werk, voedsel, vrede, veiligheid, een vrij Suriname.”

  Indien mijn geheugen mij niet in de steek laat dan pleegde de groep van 16 de coup om zelf meer salaris voor de militairen te cashen (mislukte vakbondsonderhandelingen met de regering). Waarom dan een leugenachtige draai geven aan de ware bedoelingen van de coup?
  Een vrij Suriname? Door wie was Suriname dan bezet? Veiligheid? Voor wie? Voor de tegenstanders van de coup zeker niet.

  Overigens vraag ik me af waarom Bouterse wil streven naar iets wat nog geen enkele moderne land permanent is gelukt: een rechtvaardige samenleving met voldoende werk, voedsel, vrede, veiligheid en vrijheid!
  Het land en de natuur geven de mens alles wat we nodig hebben. Moraliteit, ijver, broederschap en wijsheid is alles wat de mens zelf eraan moet toevoegen. Veel meer is er niet nodig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.