25 februari 1980: ‘ellende die wij dagelijks nog meemaken’

144

PARAMARIBO, 25 feb – “Het is een dag waarop veel ellende begonnen is in ons, toen nog erg jonge, republiek; ellende die wij dagelijks nog meemaken.” Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS, in een verklaring bij drie en dertig jaar sinds de staatsgreep van 1980. In tegenstelling tot de toenmalige coupplegers, verkeert de NPS niet in hoerastemming. De partij die toen de regering leidde, heeft zo haar eigen sentimenten.

Voor de NPS is 25 februari geen dag om te feesten, maar een dag om te bezinnen en om God te bidden dat zoiets Suriname nooit meer overkomt. “Een dag waarop normen en waarden zijn kapot geschoten, onschuldige mensen het leven verloren hebben en een legitieme regering omvergeworpen is. Het is een dag om te treuren over de vele mensenlevens die verloren zijn gegaan en de enorme schade die aan ons land op sociaal, maatschappelijk, financieel-economisch is toegebracht”, staat in de verklaring.

De NPS zegt sinds haar oprichting mede structuur te hebben helpen brengen in het ontwikkelingsproces van Suriname. “Waarbij telkens weer is gezorgd voor politieke en economische rust en zeker ook het waarborgen van de rechten van de mens. Onrust, geweld en het verwerpen van democratische beginselen, behoren niet tot het beleid van de Partij. Vijfentwintig februari 1980 is een zwarte bladzijde voor ons land. God zij met ons Suriname!”

144 REACTIES

 1. even 1 feit tijdens nps is de helft van de surinamers naar ned verhuist nu d,d,b onze press is.komen er steeds meer ex surinamers terug on zich te vestigen .dus vene ga lekker van je niet verdiende rust genieten.en ja jou zoort kennen we al heel lang ,redie moesus dat waaren npsers van nu.al eeuwen tiein dienst van nederland.lang leve de revolutiel


  Maak melding

 2. NPS Na Poor’ Sani. Daar komen ze altijd met hun ‘oude wijn in nieuwe zakken’

  Zaken steeds anders presenteren, maar niets wezenlijk proberen te veranderen.

  Bij de NPS – Na Poor’ Sani – zijn ze nooit met hun tijd meegegaan. Bij voorkeur zijn ze lui dan moe.


  Maak melding

 3. NPS jullie moeten opschieten met een visie, beleid en uitvoering. Stuur die oude mannen met pensioen, niet meer samenwerken met opportunisten als somo, brunsje etc. Nieuwe Gematigde Realistische Front is jullie toekomst en geen idiote uitspraken van 8 baans wegen, 18000 huizen, etc etc.


  Maak melding

 4. De NPSers zoals Hoost en Theo Para gaan niet in de eigen gelederen op onderzoek uit om na te gaan dat ze zelf door arrogantie de oorzaak zijn van de coup.


  Maak melding

 5. Ik ben het volledig eens met de NPS.
  Surinamers die de NPS tegenspreken zijn verstandloos en ze kennen hun eigen geschiedenis niet goed.
  Feit, tijdens Bouterse zijn militaire regime zijn duizenden Surinamers gevlucht naar Frans Guyana,honderden naar Nederland en ook naar Amerika.
  Zij die hier de dictatuur van bouterse goed praten en propageren zijn naar mijn mening gebrainwashed, overal in de wereld word met afschuw gesproken over de dictatuur alleen in Suriname heb je een stelletje paarse dwazen die het anders zij.


  Maak melding

 6. Het is schandalig hoe de paarse hyena’s de huidige president de hemel in pimpen. Menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens: dit zijn fundamentele waarden van een fatsoenlijke staat en Bouterse heeft daar lak aan. Het is toch triest dat je zo’n man een podium geeft.

  25 februari 1980 is een dag van bezinning. Dit dossier hangt als een donkere wolk boven suriname zolang de dader(s)vrijuit lopen. I LOVE SU, GERECHTIGHEID NU !!!


  Maak melding

 7. Wat ik de NPS verwijt is dat zij nadat de democratie hersteld was, de criminele organisatie van DDB en zijn 40 struikrovers niet, desnoods met buitenlandse hulp hebben opgerold, en allen levenslang het schavot in hebben gegooid en ze alle verworvenheden geld en goederen gestolen van het land hebben geconfiskeerd.
  Suriname gecondoleerd!!!!
  En tegen het paars klootjesvolk met laag zelfbeeld die allen behept zijn met een gigantische plaat voor de kop, waar de gemiddelde gevechtstank jaloers op zou zijn richt ik de woorden van wijlen mijn overgrootmoeder een zeer gelovige en wijze vrouw: YOU CAN FOOL THE COURT OF MAN, BUT YOU CAN NEVER FOOL THE COURT OF GOD,BECAUSE GOD IS NOT MOCKED, AND WHATEVER A MAN SEW, THE SAME SHALL HE WHEAT….. MARK HER WORDS….
  E


  Maak melding

 8. ja beste surinaamers zo lang de daders nog vrij rond lopen in ons geliefde land zal surinaame nooit vrij zijn dus 25 feb kan men net zo goed vergeten want vrij zijn we niet de ndp is een partij met een verleden die er niet om liegt drugs moordt coup list en bedrog dit is te erg voor woorden dat dit allemaal kan in surinaame en dat je president kunt worden als je verdacht word van moord en een van de grootste drugs dealers bent van surinaame dat dit toch allemaal kan en dat men er niks aan doet men staat erbij en kijkt er na en doet niks en dat ronnie brunswijk alles zo vergeet en nu zijn vijand de hand geeft waterberg moet nooit meer terug gaan naar brunswijk en zijn partij maar hij moet de goede kant op en naar de partijen van het nieuwfront dat zijn de partijen die het beste voor hebben met surinaame en niet zo als brunswijk en bouterse want dat gaat alleen om macht en geld maar niet om surinaame ons land is pas vrij als dit tuig weg is uit ons land


  Maak melding

 9. Zo de mens uit is op eigenbelang zal opportunisme hoog vieren en zal er een partij komen die je het idee zal geven dat het voor jouw winst gaat . Het volk dat gestemd heeft op NDP zijn opportunisten. Als al het goud dat gewonnen werd, verdeeld werd onder de Surinaamse bevolking zou iedere nu in een geweldig land wonen waar er niet geoccupeerd hoef te worden, waar goede sociale voorzieningen zijn. Nu zijn er enkele van de leiders die zich verrijken ten koste van het volk. Dat wat wij nu opbouw, noemen gaat zwaar ten koste van het volk. Er worden wegen aangelegd die zwaar overbetaald worden met rijkdom uit Suriname ten koste van moeder Suriname. Laat ze goeie scholen en ziekenhuizen bouwen. Zorg voor goede opleidingen waar integriteit en respect wordt bij gebracht als onderdeel van de ontwikkeling van de jeugd. In 10 jaar heb je een generatie dat dan zal zorgen dat een “eerlijke” productie op gang komt. Men moet meer aan biologisch landbouw.Dat is gezien de verwachte voedsel tekorten tgv klimaatsverandering rijkdom voor de toekomst. De Surinaamse klimaat leent zich ervoor. Als er meer van het bos wordt weggehaald voor verrijking van individuen zal op een dag al het bos verdwijnen en valt er ook geen landbouw meer te bedrijven. Geen dak zal dan nog op het huis staan als er nog een windje over Suriname waait. Mensen laten we ervoor gaan om een eerlijk samenleving te creëren waar elk individu die hard werkt ook de vruchten van kan plukken. God bless us..


  Maak melding

 10. srudatie schrijft,

  schrijven jullie je echte naam op en geen fake naam, dan zie ik dat jullie ballen hebben wat jullie opschrijven, LAF zijn jullie.

  fawaka…je gaat ons niet opzoeken en in de rug tog… 🙂


  Maak melding

 11. Inderdaad een donkere bladzijde in onze geschiedenis.
  Het is 33 jaar geleden dat deze misdaad tegen suriname heeft plaats gehad.Met de hulp van Politiek DEn Haag.

  Het ging om VAKBONDSRECHTEN van het surinaamse leger.
  Hebben ze na deze tientallen jaren er een vakbaond?.

  Hoe zou suriname eruit zien vandaag als deze misdadigers, inclusief Nederlandse politici van toen dit ziekelijk plan niet hadden uitgevoerd.

  Het ging zogenaamd er dat men een kleine elite groep die zich zou verrijken wilde aanpakken.

  Wat hebben we nu lieden die niet eens een rijwiel hadden en een normaal loon, spekken hun zakken en hebben topposities voor zichzelf en hun kinderen en familie geregeld.

  Hoe zou Suriname er uitgezien hebben, als Het multi purpode projekt west suriname, vootgang gevonden had?.

  Hoe zou suriname er vandaag uitzien als al die ontwikkelde surinamers gebleven waren en hadden meegewerkt aan de opbouw van dit mooi land?.

  Gelukkig zijn vele van deze misdadigers al door de natuur gezuiverd.Minder dan 50% is nog in leven en bejaard.

  Langa libi langa sji sani.
  Aan het langste touw komt er een eind.

  Hoe is het “de machtigsten dezer aarde” vergaan?
  Sadan Husain,Mohamar Kadhafi,Bisshop,etc.

  Gado de wi fesi mang
  God zij met ons suriname.


  Maak melding

 12. de nps en de front partijen hebben altijd hun best gedaan voor het land en volk surinaame venetiaan is nooit verdacht geworden van moord drugs list en bedrog hij had de goede papieren voor een president schap 25 feb had nooit moeten gebeuren voor een beter surinaame want daar naar was alles anders dan voor heen juist nu is het wel hard nodig want bouta en zijn rovers moeten weg het gaat om macht geld vriendjes en een rechtzaak dwars bomen die al zo lang het land in zijn greep houd en waarom mede door 25 feb juist nu is het hard nodig dat de rovers moordenaars en hun ndp tuig weg moeten dus een revo als 25 feb is nu hard nodig en als desi en zijn vriendjes weg zijn dan is surinaame pas echt vrij en als het even kan schiet onze revo helden en de hele zooi even op de vlugt neer leve nieuwfront nps


  Maak melding

 13. Een ieder en ook de HOOLIGANS, wensen wij een hele fijne revo-dag toe.

  Ik gun deze raddraaiers een dagje met heel veel herrie. Daar hebben wij ons clubje vaste belhamels toch niet voor niets voor.

  Aan lachen zal het de gezonde mens vandaag zeker niet ontbreken.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 14. 25 februari 1980 is een zwarte dag in de Surinaamse historie. Dat was de dag dat een democratie met geweld omver werd geworpen. In tegenstelling tot de paarse indealisten was hier sprake van een ‘ revolte’ en geen revolutie. Dat was ook de dag waarbij niet de kracht van het geschreven woord de macht verkreeg doch het geweer.


  Maak melding

 15. =Men zou deze dag moeten vloeken, want het is een zwarte bladzijde voor Suriname.

  =Veel jongeren gaan de straat op omdat het feest is, maar vraag mij ook af of zij beseffen wat deze Bouterse ‘hun president’ allemaal niet gedaan heeft.

  @mario, Suriname van alle Surinamers en andere die zo graag daar willen werken en wonen en het land is NIET van Bouterse.

  =Aanhang van Bouterse, het gaat over de harde feiten en bewijzen en toch praten jullie alles goed en zetten een moordenaar op de kroon. Bah, bah.


  Maak melding

 16. @srudatie

  Mijn echte naam is Janneke de Boer

  me waktie you……………..

  na school……………

  Man, man, man, hoe oud ben je niet, als je een leeftijdsgenoot bent van die griezel, bouta, dan ben je rond de ZESTIG, luister noh, ga lekker fietsen stelen of zoiets, ie bretie ye blo.

  Bovendien ben je een deserteur, want je bent gevlucht en gaan schuilen onder de rokken van de koninklijke L. vermoed ik.

  gajes, bah!


  Maak melding

 17. @bigi hede, geef Nederland NIET de schuld van al die toestanden van 1980.

  =Luister naar een herhaling op de radio waarom Nederland het dossier niet wil afstaan, reden::

  =Deze zelfde Bouterse en een aantal Surinaamse Nederlanders hadden de coup laten plegen in Suriname. Het waren Surinaamse Nederlanders die alles hadden gefinancierd. Ken jij de naam Chin A Chen nog???

  =Als alle namen bekend gemaakt zouden worden ben ik bang dat alle voorstanders van Bouterse twee dingen kunnen gaan doen::
  -Zich terug trekken en aan hun eigen toekomst gaan denken of
  -Bouterse samen met zijn zoon laten oppakken en de gevangenis in sturen en daarna uitleveren aan Amerika.


  Maak melding

 18. LIVE: Het ging net zo goed tussen ons, je dansprestaties vind ik Top,je topics over de Chinezen die Tibetanen en Oiegoeren onderdrukken iets minder, maar ik waarschuw je: Wie aan Esmerald komt, komt aan mij.
  En je weet een gewaarschuwd mens telt voor twee,breng onze goede relatie niet in gevaar.


  Maak melding

 19. @Live, etc etc.

  Wie ben jij in het filmpje.
  Die man die een poging doet om zijn heupen los te gooien?
  Je weet wel die ene met die franjes aan zijn onderbeen, whahahahaha.

  Eerst jij dan ik.


  Maak melding

 20. @Ira,

  Je hebt gelijk, over het hoofd gezien.

  Ik bedoel dit stuk van BE
  “Het ging zogenaamd er dat men een kleine elite groep die zich zou verrijken wilde aanpakken.

  Wat hebben we nu lieden die niet eens een rijwiel hadden en een normaal loon, spekken hun zakken en hebben topposities voor zichzelf en hun kinderen en familie geregeld.

  Hoe zou Suriname er uitgezien hebben, als Het multi purpode projekt west suriname, vootgang gevonden had?.

  Hoe zou suriname er vandaag uitzien als al die ontwikkelde surinamers gebleven waren en hadden meegewerkt aan de opbouw van dit mooi land?.

  Gelukkig zijn vele van deze misdadigers al door de natuur gezuiverd.Minder dan 50% is nog in leven en bejaard.

  Langa libi langa sji sani.
  Aan het langste touw komt er een eind.

  Hoe is het “de machtigsten dezer aarde” vergaan?
  Sadan Husain,Mohamar Kadhafi,Bisshop,etc.

  Gado de wi fesi mang
  God zij met ons suriname.”


  Maak melding

 21. Bouta ga zo door,wie had gedacht na de maandag centjes ,die wij het trotse volk van SURINAME DECENNIA,S LANG richting NEDERLAND hadden gestuurd,als dank VERRADEN ZOU WORDEN DOOR DE HOLLANDERS.MAAR NO SPANG WIJ ZIJ BEREID JULLIE WEER EEN HELPENDE HAND BIEDEN,MAAR DIT KEER ONDER STRENGE VOORWAARDEN.DENG ABANI,S FU MGAP NO SPANG NA DE VERKIEZING VAN 2015 ZAL DE NPS OPHOUDEN TE BESTAAN.


  Maak melding

 22. @trotse surinamer

  Je amnestie’held’ bouta gaat ten onder in 2015!
  Je ‘held’ is je ‘held’ dankzij zijn amnestie!
  Kan je nog een paar geweldige amnestie’ helden’ in de wereld voor ons opnoemen?


  Maak melding

 23. NPS vergeet niet dat jullie in de Persoon van Henk Arron dit alles hebben doen gebeuren. Wanneer gaan jullie dit erkennen? Jammer met de NPS geloof ik in de komende 20 jaar, dat Suriname iets zal bereiken. Suriname bestaat grotendeels uit jongeren. En NPS jullie hebben niemand die de jonger charmatisch kunnen beinvloeden. En zolang jullie nog steunen op de ouderen in jullie partij, gaan jullie het niet maken. Zij zijn vastgeroest, omdat jullie hen nooit hebben leren nadenken over de toekomst, alleen als hun buik gevuld is, zijn zij tevreden. Maar toekomst visie en misie hebben zij niet. De jongeren kijken juist naar deze dingen uit. Dus NPS, Fool your self. Bouterse is de man voor de komende jaren de President die Su nodig heeft. En zie al dat alleen God hem daar kan weg halen


  Maak melding

 24. de nps zal terug komen als de daders zijn berecht dan ziet men wat voor boefen deze mensen zijn en geef aaron niet de schuld want deze man is niet meer onder ons de man die schuld aan dit alles is die man die nu aan speelen is voor president hij alleen is schuld aan dit allers en desi delano bouterse


  Maak melding

 25. KWIEKWIE opgevist uit de stinksloten van Ornamibo en omstreken:Natuurlijk moet de NPS steeds achteruitkijken, want voor je het weet worden ze in de rug op de vlucht doodgeschoten!


  Maak melding

 26. NOU ik vindt het zwaar maar waar als 25 februari er niet was dan waaren we nu niet waar we zijn we zijn er nog niet helemaal maar toch beeter dan toen NPS HEEFT NIKS GEDAAN VOOR SU alleen bij verkiezingen strooien met wat voedsel en gooten schoon maaken voor de rest heb ik niks gezien en maar schreeuwen over niet met BOUTA werken wel met NED want er is niks gebeurt in de slaavernij niet dat ik gil daarover maar gaan we door met leefen of zullen we eeuwig blijven staan wij suries zijn net kraben in een ton ik niet niemandt niet die vooruit mag en IRA wie oppakken en uit leeveren aan AMERIKA want die leeveren hun mensen aan niemandt uit is dat een tweede GOD WANT IK KEN ER MAAR 1 ook NED leevert niet aan SU Zijn wij dan minder waardt nee jij mischien dus dat moet je zelf weeten maar goed ik zeg NDP GEFEELIECIETEERT EN NOG VEELE NA DEZE PRESS DOE JE BEST ZE HOEVEN NIET VAN U TE HOUDEN MAAR U WEL VAN HUN GOD BLESS


  Maak melding

 27. Lloyd,
  Vertel wat Bouterse tot nu toe heeft gedaan voor de jongeren behalve de invoeren van zijn volksmilitie?
  Als Bouterse geld als inspirator voor de jongeren in Suriname dan ziet de toekomst van deze jongeren er slecht uit, een massamoordenaar,drugs veroordeel criminele dictator kan nooit een voorbeeld zijn voor de jongeren in Suriname, kijk wat er van Dino Bouterse is terecht gekomen.
  Lloyd hoe jong ben jij?


  Maak melding

 28. Er staat jammergenoeg geen enkele surinaamse historicus op om wetenschappelijk verantwoorde wijze de mythe, rondom de datum 25 februari 1980 die als revolutie werd beschouwd, te ontzenuwen! Bouterse verklaart zelf dat de militairen niet de intentie hadden de macht over te nemen. Dwz dat er ook geen ideologische basis ten grondslag heeft gelegen aan deze coup. Dat gezegd hebbende kan niet worden volgehouden dat de coupplegers het gemund hadden op de neo-kolonisatoren of de daarbij behorende ideologie. Men streed enkel en alleen voor zichzelf namelijk de primaire arbeidsvoorwaarden in het kamp. De coup had geen revolutie als oogmerk! In dat opzicht kunnen wij 25 februari gewoon beschouwen als een zwarte dag in de Surinaamse historie!

  Plato


  Maak melding

 29. Vòòr 1980, werden alle in Suriname behaalde diploma’s, gelijkgesteld met die van het buitenland, m.n. Nederland.
  Na1980 moest iedereen met een Su diploma, die in het buitenland wilde gaan werken, eerst minstens 2 jaar bijstuderen om zijn diploma gelijk gesteld te krijgen. Ook de artsen, notarissen e.a. die een universitaire opleiding hadden genoten moesten terug naar school.
  Dit zegt genoeg over het niveauverschil en het moreel verval van vòòr en na 1980.

  De NPS, Het Front van toen, stond voor degelijkheid, deugdelijkheid, hoge normen en waarden, integriteit en respect voor het volk van SU!
  Deze waarden zijn nu allen vervangen door de bekende NDP slogan: NEKS NO FOUT!


  Maak melding

 30. President Bouterse, de ministers van het kabinet,de coalitie parlementariërs en het volk van Suriname. Ik feliciteer u allen met deze belangrijke dag in Suriname.


  Maak melding

 31. @trotse surinamer

  ..en jij met amnestie in je reet ,netals je baasje.
  Amnestie is netals zuurstof voor jou en je baasje!
  Mamapiema,jij en je baasje lopen nog rond dankzij de kruk die Amnestie heet!


  Maak melding

 32. Rechtdoorzee,

  Je grote baas (Didibri Bouta) loopt met een kurk in zijn reet die jij erin hebt gestopt noh. Heb je ook zijn bilspier week gemaakt door te likken? Nee? Waarom schrijf je dan over dit soort dingen als het over politiek gaat? Waar de gedachten vol van zijn. Toch?


  Maak melding

 33. Beste Esmerald en Ira.Bedankt voor je moeite om mijn geestesprodukt te lezen en erop te reageren.

  Emerald heeft het helemaal begrepen maar aan Ira wil ik zeggen dat ik Nederland niet heb beschuldigd voor het plegen van die coupe.
  Het is die man die toen hier in schaapskleren rond liep.Die zo;n passende naam heeft van een ROOFVOGEL die kolonel Valk,

  Hij wist de redimoesoe DDB te boeien en op het funeste idee te brengen om dit ,ons door GOd gegeven land zo te doen verworden.

  De laatste episode van onze jongste geschiedenis komt spoedig ten einde.

  HOLLAND politiek Nederland wees svp moedig en stel de dossiers beschikbaar laat de wereld oordelen.

  De tekenen des tijds zijn duidelijk.
  Nog even wachten en alles komt aan het licht.

  SRANAN MUSU WINNI!


  Maak melding

 34. Bouterse wil de geschiedenis herschrijven…

  “Ik ben geen moordenaar, couppleger en drugscrimineel”

  President Desi Bouterse wil dat de hele Surinaamse bevolking mee gaat helpen om geld in te zamelen om een ‘machtig monument te creëren’ om alle leiders van het land te eren. Dat zei hij maandagochtend tijdens de herdenkingsbijeenkomst van de staatsgreep uit februari 1980.

  De president wil het monument er hebben staan op Keti Koti als gevierd wordt dat de slavernij 150 jaar geleden is afgeschaft. Hij wil dan ‘de geschiedenis herschrijven’, zo zei hij. Hij riep de mensen op geld voor opzij te zetten voor het monument. .


  Maak melding

 35. Alle rechtgeaarde en vaderlandslievende Surinamers wil ik HARTELIJK FELICITEREN MET DE REVO DAG.

  Moge God de Vader des Vaderlands Desire Delano Bouterse, alle oprechte Surinamers en het LAND Suriname zegenen.

  Suriname voorwaarts.

  Aan de minkukels en de zwartgalligen zou ik zeggen, neem nog een lekkere slok uit je azijnfles want voor de rest zijn jullie irrelevant.


  Maak melding

 36. Ray
  @trotse surinamer

  ..en jij met amnestie in je reet ,netals je baasje.
  Amnestie is netals zuurstof voor jou en je baasje!
  Mamapiema,jij en je baasje lopen nog rond dankzij de kruk die Amnestie heet

  😉 Ray, Beste Ray,…laat het schelden over aan paars, ons gevecht op alle front(en) is decent 😉


  Maak melding

 37. Sabidieri: “Moge God de Vader des Vaderlands Desire Delano Bouterse, alle oprechte Surinamers en het LAND Suriname zegenen.”

  Suriname is een prachtig land, jammer dan er Surinamers wonen zoals Sabidieri


  Maak melding

 38. SABIDIERI: Sinds wanneer heeft God het op met massamoordenaars, drugsdealers, leugenaars, fraudeurs en
  landjepikkers?
  Je DDB heeft alle tien geboden met voeten getreden.
  Hij mag dan wel een Dominee wannabee hebben ingehuurd lees( secteleider en Bunuman)voor 8000 srd per maand, maar dat koopt zijn zonden niet af maatje, dus ga jij maar snel weer terug naar het open riool en septictank waar jij en de overige paarse rioolratten en kakkerlakken thuishoren!


  Maak melding

 39. @wan bon

  Ja, SABI DIERI,
  Je doet je naam eer aan: KENNIS KOST WAT!
  Daar moet je wat voor doen!
  Dat blijkt uit je posting, je zal nog veel moeten leren.

  Whahahaaaa..hahhaaaaa…..


  Maak melding

 40. who cares

  Ben het helemaal met je eens, de Nps heeft in die 15 jaar nagelaten deze moordenaar te berechten, en op z,n minst hadden ze een wet in kunnen invoeren, waarin een president met een veroordeling achter zijn naam nooit in aanmerking zou kunnen komen voor deze functie, en denk dat achteraf Venetiaan daar regelmatig bij stilstaat nu hij ziet hoe de situatie in dit land er niet beter op geworden is.


  Maak melding

 41. Who cares, je naam zegt alles al, onnozel, achterlijk en dus zwakbegaafd.

  Ik heb het over God, die de huidige President beschermd en voor heeft zorg gedragen dat hij nu na 32 jaar de legitieme leider is van Suriname. Je braaksel mag je lekker slikken, vind je vast lekker, wij waarachtige en vaderlandslievende Surinamers hebben hier geen boodschap aan.

  Na 32 jaar verketteren en toch president worden, misschien dat je in de waarachtige God moet gaan geloven.

  Henk Molenaar, ik woon er, en JIJ? no spang danklzij Surinamers als mij, zal het land eindelijk vooruitkomen, wat een doorn in je oog is.

  Ga nu nog een glas azijn drinken.


  Maak melding

 42. Ray, jack russel en nog een paar van die minkukkels en zwakbegaafden.

  Wat heeft het toieren en gieren op waterkant.net jullie nu precies opgeleverd?

  Wij waarachtige en vaderlandslievende Surinamers gaan gewoon verder met het land ontwikkelen onderleiding van de Vader des Vaderlands Desire Delano Bouterse.

  En jullie??? wat is jullie rendement, na 32 jaar?????????

  Nul komma nul, niets, nada, notie, jullie staan nogsteeds met lege handen.

  Stelletje imbecielen zijn jullie ook zeg.


  Maak melding

 43. He Sabi,
  vanwaar ben je opgedoken baala?Ben je verjaagd door het water uit je holen?Of heeft de geur van de bedorven bruine bonen je naar buiten gelokt!En niet de naam van de Heer ijdel gebruiken baala!!!!


  Maak melding

 44. @Sabidieri:
  “Ik heb het over God, die de huidige President beschermd en voor heeft zorg gedragen dat hij nu na 32 jaar de legitieme leider is van Suriname.”
  ——
  God straft niet altijd onmiddellijk!
  Soms straft Hij langzaam maar zeker!


  Maak melding

 45. Kijk Sabi,
  zo herken ik je weer hahaha.Goed dat je nu zelf weet dat je de naam van de Heer buiten moet laten als je over je aanbeden pres.hebt.We zitten tenslotte in de lijdens tijd hahaha


  Maak melding

 46. Ik ben inderdaad geen God, ik ben Sabidierie. Had je dat nog niet door dan.

  Jacobus ik weet dat je heel veel moeite mee heb. Maar ik zal het nogmaals herhalen Moge God de President, Suriname en alle Waarachtige en Vaderlandslievende Surinamers zegenen. Ik krijg hier niet genoeg van.


  Maak melding

 47. Sabi,
  en nu rijd jij je in de wielen van Steve Wonder.Hij wordt er voor betaald om de naam de Heer en bout te proberen te verbinden.Als hij verneemt dat jij het volk en de pres.zegent,krijg je wind van voren.Want geen enkel paarse hond laat zich het brood van de mond stoten.Oppassen dat je niet een enkeltje krijgt.


  Maak melding

 48. “Hij wordt er voor betaald om de naam de Heer en bout te proberen te verbinden”

  Dat is nogsteeds beter dan die bunumang die vene had aangesteld als geestelijke op zijn kabinet. Nu begrijp ik ook wel dat front varkens dat reuze leuk vonden zo’n bunumang als geestelijke leidsman. Een ieder zijn eigen ding toch. Het verrotte voedsel die jullie samendeelden heeft jullie geen goed gebracht, dat is een feit.


  Maak melding

 49. @Sabidierie

  Wat heeft het juichen van jou en de prijzingen van het paarse volk gebracht voor jullie ‘held’.
  Veel meer dan Amnestie heeft het niks opgeleverd,maar amnestie is ook alles wat jullie baasje hoopte uit het gekrijs van jullie te halen!
  Heden is hij nog beruchter dan de 32 voorgaande jaren!


  Maak melding

 50. @Sabidirie
  Jij schrijft;

  ‘Hij wordt er voor betaald om de naam de Heer en bout te proberen te verbinden”’

  Wat heeft de Heer daarboven GEMEEN met de aardse zondaar bouta??!!!!

  De naam van de Here God daarboven is niet te koop!!
  Die prediker van je baasje heeft wel een zondaarse manier bedacht om ‘in de naam van God’ heel rijk te worden!!!


  Maak melding

 51. het is sabi diri! je eigen taal niet kennen in woord en geschrift en dan claimen dat jij een van die Surinamers bent die het land heeft helpen opbouwen. Hahaha. Nu begrijp ik je adoratie voor jouw president. Grootheidswaanzin is blijkbaar besmettelijk! Geniet van je Revo dag! denk aan de nabestaanden van de slachtoffers van het geweld waarvoor deze revo heeft gezord! Zalig zijn de simpelen der geest!


  Maak melding

 52. We zijn gewoon blij dat we met vereende krachten eindelijk het land duurzaam mogen ontwikkelen? Wat jij????

  Misschien dat je ergens moet gaan janken Ray want aan jou dom gelul heb ik geen boodschap ray. Amnestie is gewoon een formaliteit long overdue.


  Maak melding

 53. Domme rechtenwaarheid, wat is het verband tussen een nick en het land helpen ontwikkelen.

  Overstijg jezelf en leg mij het verband uit. Wedden dat het je niet lukt.


  Maak melding

 54. Jacobus als luie front donders als jou het werk niet willen doen zijn we genoodzaakt Chinezen het te laten doen. Misschien dat je minder op waterkant.net moet vertoeven zodat we op zijn minst een chinees terug kunnen sturen. Goede deal lijkt mij.


  Maak melding

 55. SABIDIERI: Profileert zich als een ware NDp-er: Ongeschoold, monumentaal dom, een idiote charlatan, laffe borderliners ,net als zn pres wannabee, een drugsbarron en massamoordenaar die zijn frustraties enkel door een Uzi en afgeven op Nederland en de Nederlanders kan botvieren om vervolgens met hoor de wolven huiilen in het bos verhaaltjes alles komt goedpraten. Allen overactieve psychopaten, ordinaire klootzakjes met losse handjes. Ze kijken onfris, ruiken onfris en hebben allen een onfris heden en verleden, arrogante leugenaars en politieke delinquenten.Het beste wat deze lui kan overkomen is er met een dweil overheen gaan, langdurig ontsmetten met dikke bleek en daarna door de plee halen, goed en stevig doortrekken, zodat ze op de plaats terecht komen waar ze thuishoren HET RIOOL.


  Maak melding

 56. @Sabidirie

  Een formaliteit waarvan…??!!
  Dat je baasje SCHULDIG IS ,GUILTY,AAN ALLES!!

  Waarom open je niet een kantoor van AMNESTIE ZAKEN ergens?!!
  Dan kunnen alle moordenaars bij jou langslopen voor een amnestie vergunning en de toekomstige moordenaars die dan moord met voorbedachterade willen/gaan plegen zijn dan intussen gedekt…en de garantie voor ze is…GEEN GEVANGENISSTRAF!Dan trek je de stempel van Somo in en zet jij je eigen stempel onder zo een amnestie document!
  Dus een stempel van somo en zijn handtekening is dan niet meer vereist.Hij hoeft dan niet meer over te vliegen van djakarta naar Suriname voor het plaatsen van een handtekening en een stempel. Jij wordt dan de niewste versie van Somo met een Pinda Kop!!


  Maak melding

 57. Aldus onze zwakbegaafde who cares.

  En het antwoord is natuurlijk WHO CARES wat deze ezel te vertellen heeft. Lekker makkelijk.

  Jacobus die 666 komt mij niet bekend voor, zijn dat de cijfers waar jij en who cares
  voor vallen. Zou me niet verbazen, maar goed, een ieder zijn eigen ding toch. Veel success.


  Maak melding

 58. who cares dat domheid geen grenzen kent, is overduidelijk, daar ben jij het levend bewijs van, who cares.

  Ray, bla bla bla, dom gelul dus, geen reactie waardig.


  Maak melding

 59. sabidieri: Kan het ook zijn dat je geen weerwoord hebt?
  Wat doe je hier op WKN moet je niet op het Rovoplein zijn , om daarna op tijd terug te zijn in het riool en de septictank waar jij en je maffiamaatjes thuishoren?


  Maak melding

 60. Who cares zwakbegaafden honden als jou zijn mijn weerwoord nou eenmaal niet waard. who cares vind ik daarom een heel erg toepasselijke nick, die echt bij je hoort.


  Maak melding

 61. @Sabidieri, ik hoop dat al die geesten die daar hangen op het plein zich zullen wreken op de personen die hen zo wreed van het leven hebben beroofd.

  =Jou president is een pathologische leugenaar daarom begrijp ik de kromme gedachten van die aanhang niet.


  Maak melding

 62. BOUTERSE VRAAGT GELD AAN HET VOLK VOOR MONUMENT 150 JAAR SLAVERNIJ.

  WAT EEN SCHANDE Oooooooooo. WAT EEN SCHANDE

  Het van HOT naar HER vliegen met vrienden is belangrijker dan in eigen land iets op te zetten.

  ZIE DAAR DE “president”.


  Maak melding

 63. SABIDIERI,

  LEES JIJ WEL DE KRANT????

  Het valt mij op, dat je steeds hetzelfde uitkraaid.
  Ga eens zitten en kijk voor je uit en denk goed na of je werkelijk en oprecht een DJA DJA SRANANGMAN BENT. Ik heb daar een hard hoofd in. IK GELOOF HET NIET.

  WEES EERLIJK EN ZEG EEN KEER DE WAARHEID. HET DOET GOED. ER VALT HEELVEEL VAN JE AF.

  TRY IT ….YOU LIKE IT.


  Maak melding

 64. Komt ook nog bij kijken dat de meeste zware domme achterlijke corruptelingen in de NPS zaten…dus leg uit van NPS is duidelijk mensen dom houden voor anderen die niet op hen lijken.


  Maak melding

 65. Sabidieri,

  Ik weet niet wat ik lees!!! Lees wat jezelf schreef:

  Jacobus ik weet dat je heel veel moeite mee heb. Maar ik zal het nogmaals herhalen Moge God de President, Suriname en alle Waarachtige en Vaderlandslievende Surinamers zegenen. Ik krijg hier niet genoeg van.

  Hoe is het toch mogelijk? Ben je bekeerd Sabidieri?
  Jij die de duivel aanbidt en die God altijd maar een sprookje hebt gevonden net als Micky Mouse en Assepoester, jij durft te vragen aan God dat hij DiDiBri Bouta beschermt? Het moet niet gekker worden.

  Sabidieri, kruip terug in je koude bijlmerflat of Almere rattenhuis, want God heeft niets met mensen die hem verlogenen, dus ook niet met jouw seniele president en al helemaal niet met jou.


  Maak melding

 66. Sabidieri kan het niet helpen.Hij is geboren met het syndroom van down dus zwakbegaafd net als het gros van de paarse kuddedieren, en dus heel snel te manipuleren.


  Maak melding

 67. Sabidieri,

  “Wij waarachtige en vaderlandslievende Surinamers gaan gewoon verder met het land ontwikkelen onderleiding van de Vader des Vaderlands Desire Delano Bouterse”

  Suriname is een prachtig land maar jammer dat er Surinamers zoals Sabidieri wonen.

  Vader des Vaderland…. vredelievend…….

  Bouterse heeft de dood van honderden onschuldige Surinamers op zijn geweten.


  Maak melding

 68. Kijk kijk kijk, moet deze bout partij zeggen, ze hebben toen er zelfs een tering bende van gemaakt, vooral die leider van hun, die klojo, Henkie A, hij mag hij is er jammer genoeg nu niet meer, die gasten hadden hem moeten wegschieten, hij heeft geluk gehad, en nu na jaren loopt die van hem partij gewoon te kutten, opzoutennnnnn.


  Maak melding

 69. WAT GEVEN JULLIE SABI NOG WAT TEVEEL EER HEEFT TOCH GEEN ZIN OM OP DEZE MANIER PROBEREN EEN CONVERSATIE TE VOEREN.HIJ IS ER NIET OP UIT OM TE DISCUSSIEREN MAAR OM TE IRRITEREN. LAAT GEWOON LULLEN DAN HEEFT HIJ ER ZO GENOEG VAN GEWOON NEGEREN.


  Maak melding

 70. wat betekend 25 februari voor de Surinaamse bevolking??
  wat heeft 25 februari gebracht voor de Surinaamse bevolking???
  Attentie attentie attentie !!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. God heeft zijn werk gedaan en 25 februari 1980 is een zegent dag geworden voor heel Suriname dus ook voor de personen die dat niet willen erkennen en toegeven dat het wel ’t geval is.

  2. Door deze dag, ik herhaal 25 februari 1980 heeft Suriname een doorbraak gekregen om te voorkomen dat het in Suriname niet uit zou lopen op een rassen oorlog die Suriname na tijden misschien zou gaan verdelen in oost, west, noord en zuid Suriname.

  2a. Jaren lang dus tot 25 februari 1980 heeft de NPS de Surinaamse bevolking in het bijzonder de creolen dom gehouden, bang gemaakt, onderdruk, achter gesteld, misleidt en vernietigd.

  2b. creolen werden op geroepen om op de NPS te stemmen.
  want als de NPS niet zou winnen zullen we VHP( de hindoestanen) winnen en dan op creolen hoofden zouden kommen zitten. dat werd letterlijk verteld aan de creolen( negers).

  VHP vertelde aan haar achterban, leden dus om in grote getallen naar het stembus gaan want als de neger winnen(NPS) zou dat een ramp zijn voor de hindoestanen, die zullen dan hun dochters verkrachten en roven en overval plegen op hindoestanen.

  De KTPI was meer de partij die uiteindelijk aansloot bij de winnaar.

  Toen Suriname onafhankelijk werd onder leiding van NPS( Henk Aron)op 25 november 1975, dus ongeveer 5jaar voor 25 februari 1980.
  Heeft de VHP aan al haar leden en achterban verteld Suriname te verlaten en naar Nederland te vluchten. want het land zou dan helemaal in handen zijn van de NPS( negers partij).

  De VHP was in de oppositie en was vel tegen onafhankelijkheid. IK geef ze gelijk ook want het land was niet stabiel, zal vol met haat, rassen haat, geen eenheid, hebzucht, vriendjes politiek, zakkenvullers en zo kan ik veel op noemen.

  wat heeft de NPS toen gedaan met die ontwikkeling hulp wat Nederland Suriname jaarlijks gaf aan hulp.??
  miljoenen aan hulp.
  hebben ze ziekenhuizen gebouwd in het binnenland? Nickerie, Marowijne, Para noem maar op?

  hebben ze elders in het land ontwikkeling gebracht??
  ze hebben geen moer gedaan.

  Nederland was het niet eens met het beleid.

  En kwam 25 februari 1980 die duidelijk door de hele wereld werd gesteund, ook Nederland en Amerika de VN, NAVO en ook de Veiligheidsraad.

  Iedereen was dus duidelijk de NPS zat.
  ze hebben hun kans gekregen en niks er van gebakt.
  met ontwikkelingshulp.

  Dan wil de NPS het land nu wel opbouwen zonder ontwikkelingshulp?? hoe gaan ze dat nu wel doen als ze het toen met hulp ook niet deden?? hoe in Gods naam?? hoe.

  3. weken voor de verkiezing vertrokken leden van de NPS met hun propogaanda mensen het binnenland in om stemmen bij de boslandsbewoners te halen.
  Met leugens en belooftes en cadeau’s kwamen ze aan en er werd door alle gramangs oppperhoofden beloofd dat de hele binneland op de NPS zal stemmen.

  zo heeft de NPS macht gekregen door verraad, leugens, beloftes die nooit zijn waargemaakt. God heeft een niet een stokje maar een balk tegen de NPS gericht en heeft ingegrepen en op 25 februari de moed aan onze lieve heer let op wou bijna zeggen de Heere Jezus maar in dit geval heeft God DD Bouterse de moed en kracht gegeven Suriname te redden van de duivels NPS.

  Ten slotte is de NPS radeloos.
  dan zeg Venetiaap dat deze regering zijn beleid door voert en paar weken later zeg hij van dat deze regering slecht is voor Suriname.
  wie houdt wie voor de gek???? ha ha ha ha ha !!

  IK wil tot slot heel Suriname en de NAVO, VN en Nederland en Amerika feliciteren met de mooie belangrijke dag die altijd en nooit meer zal verdwijnen.


  Maak melding

 71. Het woord van God,

  Laat me niet lachen, je posting lijkt meer op het woord van de duivel. Denk je nou werkelijk dat de duivel in de hemel victorie gaat kraaien? Alleen in zijn eigen Didibri koningkrijk met paarse volgelingen. Daar alleen en nergens anders.


  Maak melding

 72. Bifa, Henk Molenaar

  dit is typerend NPS en of VHP reactie, niet reageren op inhoudelijk verwoording maar op de persoon.

  Bifa en Henk Molenaar reageren op mij persoon ipv inhoudelijk te reageren op mijn tekst,

  maar het is altijd zo, als mijn de waarheid spreek dan verschaduwd men dat door anders te reageren en voor je het weet, hebben we het niet meer over inhoud maar over scheld partijen.

  zo doet de NPS en e VHP het ook in de DNA in suriname, aleen maar schelden op de persoon en beledige opmerkingen te maken ten opzichten van anderen en als de bal weer wordt gekaats gaan je zielig lopen janken en roepen dat het buiten land suriname moet isoleren!!

  dan ben jij geen surinamer als je dat soort lezuzen roep tegen je land.

  Lang leven 25 februari 1980, dank zij die dag hebben leden van zowel de NPS en VHP en KTPI en de boslandbewoners indianen en overige Surinamers zicht vereenigd in een nieuwe partij genaamd NPD.

  Dat zijn allemaal leden(mensen) die teleurgesteld zijn in de oude gaarde.

  Die ogen van hun zijn groot open en die mensen slapen niet meer en zullen altijd blijven waken voor Suriname.

  de NDP zal alleen maar groter worden en wij bidden God om DD Bouterse lang leven te geven tot hij Suriname heeft hersteld van alle corruptie en hebzucht van de oude gaarde.


  Maak melding

 73. voorbeeld, ga kijken als de NPS een bijeenkomst heeft wat voor soort mensen komen opdagen?? alleen creolen, apartheid,

  voorbeeld, ga kijken als de VHP een bijeenkomst heeft wat voor soort mensen komen opdagen?? alleen maar hinoestanen.

  de partijen mogen niet meer bestaan, de brengen geen eenheid, ze zaaien alleen maar rassen haat.

  zogenaamd hebben ze zicht verenigd in front, maar in werkelijkheid in hun hart en zielen hadden ze het niet gewild, allen om groter te worden als de NPD, maar ze liegen, NDP is toch groter 16 zetel hahahahaha.

  25 februari 1980 heeft eenheid gebracht voor de Geenen die dat voor 25 februari gewild hebben en niet de kans hadden gekregen omdat ze niet konden kiezen, was geen keus. en vervolgens breng de NPD ook eenheid. de aanhang van de NDP bestaat uit alle kleuren mensen, rassen, bevolking groepen, hindoestanen, Javanen, indianen, boslandcreolen noem maar op.

  straks heeft de NPS i.p.v. 4 zetel maar 2 hahahahahahaa
  straks VHP i.p.v. 6 maar 3 hahahahahahah.

  geen hart stilstand krijgen door mijn toegevoegde waarheid. a.u.b. hahahahahaa


  Maak melding

 74. Tegen NPS wilde ik zeggen, dat die zelfde boosdoeners kan!!! lopen tussen jullie dagelijk over de vloer. Pak ze dan als je kan!!!

  En natuurlijk!!! Ik zeg ook God zij met ons Suriname!”
  En God zij niet met die Duivels wier de leed heeft veroorzaakt en mee gedaan!!!!

  De boosdoeners gaan naar de HEL door een vuurzee heen!!! Daarginds staan hun Duivelse andere gebroeders op deze Duivels te wachten om te verwelkomen!!!

  Vaarwel boosdoeners en sta nooit meer op!!!!


  Maak melding

 75. Het woord van God,

  Alleen je naam al is een expressie van dezelfde arrogantie waar DiDiBri Bouta en zijn paarse volgelingen aan lijdt, maar dit even terzijde.

  Ik ben niet van de VHP of NPS. Ik doe alleen niet aan onrecht, wederrechtelijke vrijheidsberoving, coups, misleiding, moord, doodslag en drugs verhandelen. En mensen zoals jij die dit soort wandaden luid en duidelijk steunen zijn volgers van de duivel. Met je naam zeg je iets over de aard en het karakter van God, maar in alles wat je opschrijft ga je daar tegen in. Wat mij betreft ben je dan een volger van de duivel. En die zal nooit heersen. Never, nunca, nooit. Terug naar Ocer, daar heerst je meester. Lik en stik


  Maak melding

 76. We worden overspoeld met woorden van de pseudo-wijze NPS-bonzen, met in hun kielzog de meelopers,ratten en muizen als Gmap en consorten.Het zijn inhoudloze woorden die een holle weerspiegeling weergeven van een partij met een inhoudloze binnenkant.


  Maak melding

 77. “Het zijn inhoudloze woorden die een holle weerspiegeling weergeven vam een partij met een inhoudloze binnenkant”.

  Aldus onze gedragswetenschapper van de koude grond!
  Kill the mind keep the body-keep the body and kill the mind!


  Maak melding

 78. Who cares,ik vind de NPS een partij van grote lafaards, dagdromers,psychoten,boeven,enz.Waarom hebben deze pseudo-politici de opmars van Bouterse niet kunnen tegenhouden met een goed bestuur.


  Maak melding

 79. Ik ben het eens met de NPS, 25 februari 1980 is relatief een zwartere dag voor SU dan 31 juni 1863! En waarom organiseren de jongeren van de NPS geen stille tocht? De hulp van God inroepen vind ik onnozel. Verandering kan je alleen realiseren door actie! Geef de jongeren het goede voorbeeld! Nu geloven jongeren in SU dat de daden van 8 december 1980 loont. Jongeren moeten heropgevoed worden om het gevoel van rechtvaardigheid terug te krijgen. NPS is een grote, sterke partij met genoeg jonge kader en voldoende doorwinterde politici om SU-jongeren een alternatief en hoop te bieden! Haal de jongeren terug naar de NPD!!


  Maak melding

 80. Elstak, Leeuwin en Essed hadden van regering Arron (NPS) de opdracht om medio 1973 jonge militairen te gaan ronselen bij de Koninklijke Landmacht. Bij die bewuste informatie bijeenkomst te Amersfoort werden de meest onvoorstelbare lulverhalen opgehangen. Zo was er geen woningnood en zouden te Panama vervolg militaire opleidingen volgen. Niets is bewaarheid geworden. Sommige jongens met veelal Hollandse wederhelften moesten in de Riverclub hun intrek nemen. Het gedoe heeft zelf geleid tot het op de klippen lopen van een groot aant gezinnen. Al vanaf dag 1 werden wij als beesten behandeld. NPS had blijkbaar wel de klokken horen luiden vwb het op nahouden van een leger, maar wist de klepel niet te hangen. Zij zetten ons de duimschroeven zodanig aan dat er geen ontkomen aan was dan gewapenderhand die hele reutemeteut over te nemen. NPS is de laatste, die moet komen bleren.


  Maak melding

 81. @ Paranam
  Jij bent de laatste die moet lullen. Kamperveen en Slagveer waren er toch bij het begin bij? Wat hebben jullie met ze gedaan? Doodgeschoten en daarna gelogen dat het om een vluchtpoging ging. Hoeveel revolutionairen hebben jij en je kornuiten afgemaakt; mensen die tot de zogenaamde nieuwe orde behoorden. Waar zijn ze idioot: Braaf, Tolud, etc. Maar wat ik het ergste vind, is het feit dat vele revolutionairen na de bevrijding in Nederland zijn gaan wonen. Hoe woont een revolutionair in een land dat ons 300 jaar heeft uitgebuit? Idioot!


  Maak melding

 82. Bifa, je schaam je ook eerlijk te zeggen dat je aanhang ben van de oude gaarde?? schaam je niet hoor,

  sching a tikie dat joe na wang front mang hahahaha

  straks bestaat Niet meer, we gaan een gat graven en NPS er in begraven hahahahaaa

  oehwroe shoe no mang moro baja , begraven die oude schoen.


  Maak melding

 83. ha haha, hoe gaan de jongeren van NPS stille tocht houden?? hoe

  NPS heeft geen jongeren, de NPS heeft pas en vergadering gehouden voor hun jongeren.

  ik zag bij die vergadering alleen maar oma’s en opa’s hahhahaa, ze zijn zou oud dat ze niet weten dat je niet jong zijn maar oud.
  volgens de NPS zijn oma’s en opa’s boven de 65jr jongeren hahahahahha


  Maak melding

 84. ROBG: Geef eens aan waar en wanneer en hoe laat ik beweerd heb dat de NPS wel deugt?
  Maar voor mijn antwoord verwijs ik je naar de posting van Morena van dinsdag 26 februari 2012 07.21u


  Maak melding

 85. MORENA: NPS/VHP zijn idd de betere partijen voor Suriname want ze hebben geen bloed aan hun handen.
  Maar het beste wat Suriname en de Surinamers kan overkomen, is terug in de Schoot van het voormalige Moederland met Koning Willem Alexander aan het hoofd.
  En als Pres een Suri uit de Diaspora! Succes gegarandeerd.


  Maak melding

 86. Pffff,NPS, de oorzaak van deze “ellende”komt allemaal door de toenmalige premier nl HENK ARON.Hij werd telkenmale gewaarschuwd voor die kolonel Valk er werd zelf een rapport over deze kolonel gestuurd naar die NPS-kwal en wat deed ie hij stopte het weg.
  Suriname zat altijd in de ellende ,door de NPS corrupte,vriendjespolitiek en passiviteit vierden hoogtij. Maw,de creoolse regeringsleider hebben nooit iets goed betekend voor Suriname en de Surinamers.
  Het wordt echt tijd dat er in de toekomst voor een Hindustaanse of Chinese president wordt gekozen,God Bless That Day.


  Maak melding

 87. Indien zowel in als buiten rechte zou komen vast te staan dat Bouterse een massamoorder zou zijn, zouden zijn volgelingen hem niet de rug toekeren en waarom?
  Het fenomeen Bouterse heeft een meer dan politieke demensie. Het doet bijna sektarisch aan. Bouterse is belichaming van de overwinning op het neo-kolonialisme en de slavernij. Hiermee staat Bouterse de facto ver boven wet en recht. Zelfs binnen de staande en de zittende magistratuur heb je sympatisanten van Bouterse. Het land is in de greep van dit fenomeen. Dat moeten we niet vergeten. Hoe meer er kritiek op Bouterse wordt geuit, hoe meer zijn aanhang zal groeien. Ik, Plato, ontkom niet aan de vergelijking met de psychisch/emotionele taferelen van de bevolking in Noord – Korea voor hun leider Kim II Sung jr.


  Maak melding

 88. @i know
  Jij schrijft:”Suriname zat altijd in de ellende ,door de NPS corrupte,vriendjespolitiek en passiviteit vierden hoogtij.De creoolse regeringsleider hebben nooit iets goed betekend voor Suriname en de Surinamers”.

  Ik vind dat je racistisch en dom uit je nek zit te lullen!Geef je zelf niet over vasn jouw eigen racistische uitspraak?
  Ik ben geen sympathisant van de NDP,noch van de NPS maar weet je wat voor een “augiasstal” er 2 jaar geleden op de ministeries van OW & V en Justitie en Politie zijn opgeruimd?
  Niet dat het er nu beter op is geworden maar daar zaten geen creolen en sterker nog ook niet van de NPS!
  Ken jij één NPS’er die ooit door fraude en bedrog is veroordeeld?(ALS JE BEGRIJPT WAT IK BEDOEL)!
  Stop je neus maar in de politieke geschiedenis en zie wie (welke ex-ministers)er allemaal een strafblad hebben wegens diefstal uit ’s staatskas!
  (En indien je het daarbij o zo graag wegens jouw racistische inborst een ras bij wil betrekken,doe dat dan maar ook bij als jij er een orgasme van wil hebben)!Klootzak!!!


  Maak melding

 89. @Plato
  1.Zullen zijn volgelingen hem niet de rug toekeren en waarom?
  2.Het fenomeen Bouterse heeft een meer dan politieke demensie.
  3.Het doet bijna sektarisch aan.
  4.Bouterse is belichaming van de overwinning op het neo-kolonialisme en de slavernij.
  5.Hiermee staat Bouterse de facto ver boven wet en recht.
  6.Zelfs binnen de staande en de zittende magistratuur heb je sympatisanten van Bouterse.
  6.Het land is in de greep van dit fenomeen. Dat moeten we niet vergeten.
  7.Hoe meer er kritiek op Bouterse wordt geuit, hoe meer zijn aanhang zal groeien.

  Ik ken nog meer en heel veel regeringsleiders aan wie deze “serenade” werd gebracht!
  En je zal ze ongetwijfeld ook kennen!
  MAAR WAAR ZIJN ZE NU ALLEMAAL GEBLEVEN?
  Denk a/d woorden van Abraham Lincoln!
  You can fool some of the people some of the time enz!


  Maak melding

 90. Rouw!

  Suriname kent 2 rouwdagen waarop niet gefeest mag worden omdat ze het volk niets en danoook niets hebben gebracht:

  25 november 1975 is ons in de strot gedouwd en diende tot alleen maar trots van een deel van de toenmalige regering.

  25 februari 1980 heeft de Surinamer doen veranderen in een egoistische, moorddadige en ethiekloze burger die
  alleen maar op zelfverrijking uit is.

  Feesten? Altijd; maar niet op deze twee zwarte dagen voor het volk van Suriname.


  Maak melding

 91. NPS/VHP hebben hun dagen gehad tijdens nederlandse heerschappij in suriname en hebben een puinhoop van gemaakt die het volk ook valse beloftes gemaakt heeft maar niet uitgevoerd hebben,zij hadden geld om werkgelegenheid te crieeren,om het maatschappelijk,sociaal op grote hoogte te lijden maar hebben hun zakken met geld van de armen gevuld,er was dus geen werkelijke groei maar juist afbraak.
  NDP doet zijn best om die achter standen in te halen en om het volk op eigen krachten te helpen en verenigen,en dat lukt best,langzaam maar zeker.


  Maak melding

 92. BROEIA JOE:Ook de politieke delinquenten die nu aan de macht zijn hebben hun langste tijd gehad.Ze maken er een gigantische puinhoop van.
  Die doen n.l. precies hetgeen wat de NPS verweten wordt n.l. valse beloftes maken , luchtkastelen bouwen, hun bodemloze zakken vullen, liegen, bedriegen, bedreigen vooral dat liegen, dat doen ze al voordat ze hun grote paarse mond opendoen.


  Maak melding

 93. De meest verwende post-koloniale samenleving is de Surinaamse. Miljarden aan ontwikkelings Guldens en Euro’s,waar door locale boeven en bedriegers constant jacht op werd gemaakt gingen richting Paramaribo. Deze boeven leven in elke generatie en migreren van de ene politieke partij naar de andere en proberen hun slag te slaan.

  De Surinamers werden boos op de Nederlanders omdat die controle mechanismen inbouwden bij de besteding van de ontwikkelings gelden. Er werd geklaagd en gescholden dat het geld terugvloeide naar Nederland,middels betalingen aan controlerende accountants. In feite wilden die boeven de controle uitschakelen.

  Het maakt niet uit of het NDP is of NF er wordt op grote schaal geroofd uit de staatsmiddelen. De geraffineerde boeven zijn nu te vinden in de gelederen van de NDP. Zij weten hoe ramen en deuren en brandkasten van staatsfinancieen open te houden.

  Voorbeelden:Als er in de Volkskrant bericht wordt dat miljoenen USD van de gouddeals verdwijnen,verklaart de directeur van grassalco dat er geen financiele verslagen worden geproduceerd over de miljoenen die het bedrijf jaarlijks mag innen. Ergo, het roversnest is niet geinteresseerd in financiele verantwoording.
  De minister van Financieen verklaarde onlangs dat een aanvang zal worden gemaakt met het opzetten van rapportage modellen voor staatsbedrijven.Klinkt als een zoethoudertje. Blijkt dus dat veel staatsbedrijven niet de expertiese hebben om financiele verslagen te maken anno 2013,terwijl de belastingdienst elke NV verplicht jaarverslagen te produceren.

  Goedgekeurde staatsbegrotingen worden als staatsgeheimen weggezet en blijven ontoegangkelijk voor burgers.


  Maak melding

 94. Tijdens de NPS bewind werden ook mensen vermoord, politieke leiders werden over gereden en dood gereden op staat.

  andere werden vergiftigd op fuifjes.

  wie is nu een moordenaar?? NDP of NPS?? hahahahaha


  Maak melding

 95. @HET WOORD VAN GOD:

  Het tweede gebod van de 10 geboden luidt alsvogt:

  ~ Gij zult de Naam van de Heer uw God, niet zonder eerbied gebruiken.

  Jouw naam stoort mij als gelovige.! Wil je dat a.u.b veranderen?

  Dank alvast!


  Maak melding

 96. @ PARAMAN,
  STIL….STIL….STIL …A.U.B.

  LAAT MIJ DIE STINKPUT NIET OPEN TREKKEN ANDERS GA JE AF ALS EEN DROL.

  EEN VRAAG AAN JOUW PARAMAN: WIE WAS TAMA.

  JE BENT EEN LUL JIJ HEBT HET VAN HOREN ZEGGEN

  ZAAGSEL.


  Maak melding

 97. Buriki paraman.
  Een paar feiten op een rij.
  Wettelijk gezag naar huis schieten,
  Politie bureau in puin schieten
  Kranten radio en televisie gebouwen in puin schieten
  8 december 1982,
  Devaluatie van onze sterke munt.
  In de rij staan voor de eerste levensbehoeften
  Moiwana 1986,
  veroordeling door Inter Amerikaanse Hof voor de mensenrechten.
  veroordeling van bouterse, brunswijk, boereveen voor drugshandel.
  Landingsbanen voor drugs transporten in het binnenland.
  Suriname die als narcostaat bekend staat en bouterse die op internationale opsporingslijst staat.


  Maak melding

 98. Wan Bon,

  ji zegt: Het tweede gebod van de 10 geboden luidt alsvogt:

  ~ Gij zult de Naam van de Heer uw God, niet zonder eerbied gebruiken.

  Dit gebod was niet voor jou bedoeld, maar voor de Israelieten. Ben jij een Israeliet?

  En hoe weet je dat de schrijver onder die naam de God van de Joden en Christenen bedoeld? Misschien heeft hij het over de Hindoegod Mahadev. Weet jij veel? En toch probeer je die man of vrouw de mond te snoeren.

  Het Woord Van God staat in het Hindoeisme o.a. bekend als ShabdBrahma (Brahma Naad). Dus de term Woord van God is niet exclusief een Christelijk/Joodse term. God bestond in het Hindoeisme al nog voor de Joden leerden lopen!


  Maak melding

 99. ik zeg een ding aan een ieder . bouta is bezig te plagen { kinderachtig } . als leider van het leger had hij moeten onderzoeken wat er gebeurde op 8 december en nu je president ben kan je nog schoon schip spelen de mensen duidelijkheid te laten krijgen omtrent die dag . omdat je nu president ben van jou achterban , maar ook van de nabestaanden en niet juist alles tegenwerken . en 25 februari wisten ze niet eens wie of wat iets zou doen of welke plek ze zouden bekleden { een actie zonder nadenken }. hetwas gewoon om de andere partijen een les te leren } .bouta wees een man of president en laat de waarheid boven tafel komen als je echt niks gedaan heb zeg ik . sta niks in de weg


  Maak melding

 100. Hallo joop piet,

  luister hier.

  zo als ik het aan je naam kan zien , heb geen moer te zeggen over Suriname.

  Die tijd is voorbij.
  als jij wil weten over december moorden, moet jij terecht zijn bij de vorige Nederlandse regeerder die aan de macht waren in Nederland zowel van 1980. sinds 1982. sinds 1986 en voor een goede volg orde van de geschiedenis ook dan voor 1975, en tot en met 1863 en na 1863, ga informeren wat er toen gebeurt is waar daar over weten jullie geen moer van. dat wordt jullie niet verteld en geleerd.

  jij zult dan er achter komen hoeveel moorden toen geleegd zijn.

  dan heb ik het niet over verkrachtingen en dergelijke.


  Maak melding

 101. denk jij dat ze het in Nederland niet wisten wat er zou gebeuren op 25 -02-1980. denk jij dat?? hallo wordt wakker.

  denk jij dat ze het in Nederland ook niet wisten van 1982??
  denk jij dat ze het in Nederland niet wisten van 1986?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.