Hulp voor slachtoffers rukwinden in Brokopondo

14

PARAMARIBO, 23 feb – De regering heeft materiële hulp geboden aan burgers in Brokopondo. Het gaat om de bewoners van vier dorpen die getroffen zijn door rukwinden. Ruim vijftien woningen worden voorzien van een nieuw dak. Volgens districtscommissaris Yvonne Pinas is de hulp meer dan welkom.

De mensen moesten het de afgelopen dagen hebben van improvisatiewerk. Sommige huizen kregen een dekzeil. Veel huisgerei is ook verregend. De omvang van de schade wordt nu opgemaakt. Rampenteam NCCR heeft het gebied bezocht en helpt bij de inventarisatie. Een vergoeding of compensatie voor beschadigde inboedel is niet uitgesloten. De plaatselijke ravage bezorgde menige dorpsbewoner de schrik van zijn leven.

Volgens Pinas was er ten minste één bejaarde die onwel raakte na het onweer. De mensen zeggen niet eerder dergelijk natuurgeweld te hebben meegemaakt. Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting heeft ruim tweehonderd dakplaten ter beschikking gesteld. Die zullen aan de dorpsbewoners worden geschonken. Het betreft de dorpen Kadjoe, Wakibasoe I, Makambi en Djankakondre.

14 REACTIES

 1. IK HAD OOK NIET ANDERS VERWACHT!!

  Kom op voor je eigen mensen!!! Mi lobi mi kondremangs!! booit ding ogri nanga takru wan!!!

  allen een goed week-end en fijnedag!!!


  Maak melding

 2. =Ik ben blij dat die mensen geholpen worden, maar laten wij de regering Venetiaan de schuld niet geven over alles en nog wat en als het gaat om bedelen.

  =Als men aan alle Surinamers vraagt om maandelijks geld in een pot te zetten voor rampen krijg je gelijk protest op straat, omdat velen het niet of kunnen betalen.

  =Vergeet niet dat het de belastinggelden van anderen gaat en geen geld is van de niet werkende.


  Maak melding

 3. Venetiaan zou zeker de hulp van Nederland inroepen omdat de particuliere densten die in Suriname aanvullende ondersteuning kunnen geven aan de overheid, in handen zijn van mensen die sympathiek staan t.o.v. een bepaalde partij.Bij de watersnoodramp in de binnenlanden van Suriname mochten Surinaamse helikopters geen werkzaamheden verrichten en moesten mensen dagenlang op hulp wachten.De mensen kregen hulp toen Nederland helikopters stuurde om te helpen.In Nederland dachten de mensen dat die arme en zielige Surinamers niets om handen hebben om hulp te bieden.De Nederlandse ego werd verhoogd en het aanzien van Suriname werd verkleind door de haatgevoelens van Venetiaan.


  Maak melding

 4. @RobG,
  Wat ben je zielig en ook een beetje dom.
  Deze rukwinden van nu je kan niet vetgelijken met de overstroming van toen, als Suriname niet instaat is om dit zelf op te lossen dan kunnen wij de tent sluiten.
  Ovrigens heeft ook Turkije hulp ingeroepen van Nederland en andere landen bij die zware aardbeving, het is normaal dat de wereld hulp aanbied bij grote rampen.
  Yu buriki.


  Maak melding

 5. @Gmap,jij speelt struisvogelpolitiek.De Surinaamse helikopters stonden dagenlang aan een kant zonder dat ze werden ingezet.De Nederlandse hulp was ook niet irect beschikbaar terwijl de Surinaamse helikopters direct actie hadden kunnen ondernemen.Ook het aanbod van Venezuela om helikopters direct beschikbaar te stellen werd door de schilpad Venetiaan pas na dagen na gewichtig beraad in zijn team geaccepteerd.De boel traineren in plaats van direct hulp inroepen en hulp accepteren is de specialiteit van NPS en consorten.

  @Koos, het slavernij verleden speelt mij geen parten, en is ook niet van invloed op mijn functioneren.Het is een goedkope smoes van jou en je soortgenoten om een inhoudelijk stevige discussie uit de weg te gaan.Je bent in mijn ogen een polderlafaard.


  Maak melding

 6. RobG,
  jou verhaal klinkt zeer ongeloofwaardig, ik weet dat die paarse propaganda machiene leugenachtig is dus dat.
  Als jou verhaal klopt dan had clown Bouterse dat op podium geroepen,dus Rob-is Gek.


  Maak melding

 7. Raar!

  Het is raar om te proberen politiek gewin te halen bij zo een ramp. Hulp zal altijd moeten, welke partij ook aan de macht is. Om de vorige regering hiermee te willen beschadigen heeft geen enkele zin en niets met dit onderwerp te maken.


  Maak melding

 8. Het laatste wat je ze moet geven is dakplaten. Deze gaan nog voor gewonden zorgen. Het beste is om bomen rondom de hutten te hebben. Maar ja, als zelfs de djoeka’s de bomen gaan vernielen, wegkappen, dan kan alleen een Chinees Suriname nog redden. Overigens, we moten een nieuwe naam voor Suriname hebben. Chininame lijkt me wel goed. Iemand andere voorstellen hierover?


  Maak melding

 9. Er moet zo te zien meer ruk- en zijwinden/siebie boesies in de dorpen waar marrons/inheemsen in hutjes in het oerwoud van Suriname wonen plaats vinden. Hierdoor zijn deze Surinamers verzekerd, dat ze van de regering een huis/bouwmaterialen krijgen en niet meer in slecht onderhouden hutjes wonen. Hopelijk dat die huizen/bouwmaterialen wel voldoen aan de kwaliteitseisen van bouw- en woningtoezicht van de overheid/het ministerie van OW&V om zij- en rukwinden en hoogwater te doorstaan en een levensduur van meer dan een generatie hebben.

  Ik wens ze het beste toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.