vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse mannen klagen vrouw steeds vaker aan

Surinaamse mannen klagen vrouw steeds vaker aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 feb –Steeds meer Surinaamse mannen durven hun vrouw aan et klagen wegens mishandeling. Dit meldt de Stichting Stop Geweld tegen Vrouwen, SSGV. Dat het in Suriname durf vergt, is op zich niets nieuws. Bij de politie is lang niet elke agent even ontvankelijk voor mannen die zich komen beklagen. De korpsleiding heeft daarom speciale maatregelen moeten treffen.

Een groep politieagenten moest worden getraind in het aannemen behandelen van klachten van mannen. De trainingen verzorgd door SSGV zelf, moeten vooral drempelverlagend werken. “Omdat mannen zich over het algemeen schamen om aangifte te doen tegen hun vrouw. De drempel voor de man is te hoog, omdat die vreest als man niet serieus genomen te worden”, zegt SSGV-functionaris Claudia Halfhide tegenover de Times of Suriname.

In de machosamenleving die Suriname geneigd is te zijn, is het ‘ niet gepast’ dat mannen emoties tonen. Huilen of je machteloos voelen omdat je vrouw je geestelijk of lichamelijk mishandelt, hoort niet bij het ‘man zijn’. beschikbaar. Volgens Halfhide komt het vaak voor dat mannen zich slachtoffer zeggen te voelen door de wijze waarop hun vrouw met hen omgaat. Dat is wat de man dan drijft tot geweld. De speciaal opgeleide agenten zijn voorlopig alleen beschikbaar op een handjevol politieposten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

66 REACTIES
 1. De emancipatie van de Surinaamse man is eindelijk begonnen.Althans binnen een bepaalde categorie van de mannelijke gemeenscap. Deze mannen zijn vaak het slachtoffer geworden van de intimidatie van hun vrouwelijke partner en haar familielden zoals broers, zussen en ouders.In de ogen van velen zijn deze mannen, voetvegen, pantoffelhelden of een she-man.


  Maak melding
 2. Ik ram mijn partner ook vaak. Ik heb hem al vaak gezegd dat ik de baas ben. Ik haal het meest geld binnen.Ik heb mijn partner goed onder controle. Hij durft mij niet aan te klagen. Hij is een schijterd.


  Maak melding
 3. who cares, het wordt tijd dat ik jou in elkaar ram. Je hebt de juiste vrouw niet. Of hebben de vrouwen jouw reeds de deur uitgeramd. Ik kan het mij goed voorstellen.


  Maak melding
 4. KOLIBRIE: Je verraad wederom je afkomst: Dom, agressief,non talent, een Surinaamse haatkip met het stockholmsyndroom en falende hersenfunkties, en solidasrteitsdienaar en maffiamaatje van het corrupt geboefte.Maar we zullen het er nog over hebben in de volgende therapiesessie bij de GGZ. Maak er een fijn weekend van…..


  Maak melding
 5. En Kolibrie de vrouwen waar ik mee omga komen van goede huize, hebben stijl, die zijn niet agressief maar hoog opgeleid, daar zal je de rest van je leven niet aan kunnen tippen……Jij bent van de Watermolen/Saramaccastraat…


  Maak melding
 6. Who cares, ik kan mij niet voorstellen wat een stijlvolle vrouw met jouw moet. Een arme man, geen geld. De weg kwijt. Je moet gewoon een vrouw hebben die jouw temt. Een temperament volle vrouw. Maar jij kan zulke vrouwen niet aan. je bent een schijterd.


  Maak melding
 7. Een vrouw is geschapen uit een stuk rib van de man. een rib is niet recht, als je het probeert recht te zetten gaat het stuk. laat het maar zoals het is. Als je je vrouw steeds kleineert wordt ze geen schaap maar een wilde koe.

  Ray voelt zich betrapt.over dit onderwerp zal hij hier niet op reageren vandaar die voorgaande ontkenningen afwijzingen van het slavernijverleden. Hij zit nog steeds in zijn hedendaagse slavernij. hij is een slaaf van iemand. Ray laat je helpen, er is een politiepost bij jou in de buurt. twee straten verder.


  Maak melding
 8. 1. jammer voor de mannen ( en vrouwen) die dit moeten meemaken. goed dat er drempel verlagende middelen komen om ze te helpen. 2. WNet is geen mamjo site dus dit soort ongein graag elders uitvechten. 3 man van kolibri take a chance. er is een post in de buurt. wat kan azijn zuurder maken?! 4. @politie: mensen als kolibri graag opsluiten tussen mannen met soort gelijk gedrag. ze dragen de broek thuis dus behandel ze er ook naar. hoop alleen dat die mannen in jail haar der eigen poepie laat ruiken. (letterlijk 🙁


  Maak melding
 9. Wie en welke mannen zouden dat kunnen zijn?

  m.i. zijn dat mannen die komen uit een oudergezinnen, waar de moeder alles bepaalt en de zoon ook in zijn schoolloopperiode niet verder dan de lagere school gekomen is. Het geluk heeft gehad een goed geschoolde vrouw te trouwen. Het staat dus vast uit wat voor soort gezinnen of uit welke etniciteit dit soort mannen komen. Het is dus duidelijk wie het salaris of inkomsten in huis haalt en wie de broek in huis heeft. Wie het hoogste geld in huis brengt, zaken kan regelen bepaalt. Zulke mannen die ook al in de één ouder gezin naar de moeder luisterden hebben ook in dit soort relaties niet veel in te brengen. De vrouw bepaalt en beslist en de man is maar een bobo. Hopelijk dat de kids, jongens uit dit voorbeeld wel hun best doen en ook niet een bobo worden net als de vader. Hopelijk dat de moeder hier ook rekening mee houdt, want anders zullen haar zoons ook weer hetzelfde lot als de vader overkomen, ongeschoold of goed opgeleid te worden in de toekomst.

  Vreselijk dat er zulke sufferds in Suriname rondlopen, die goed zullen zijn in huishoudelijke werkzaamheden en opdrachten uit te voeren voor de vrouw en niet de persoon die de lijnen uitstippelt, over een goede opleiding beschikt en de broek aan heeft.

  Er zullen wel andere opties zijn als wat ik hier aangeeft, maar ik vind het triest dat mannen als deze bestaan.

  Ik vind het klasse van deze vrouwen die deze bobo’s de les lezen. Hoe diep kan je als man vallen om in zo’n positie terecht te komen. Moeders uit één ouder gezinnen zullen hun zonen hiervoor moeten laten uitkijken als ze niet presteren en met heel veel geld in huis brengen.


  Maak melding
 10. MAN IN ZIEKENHUIS NA STEEKPARTIJ DOOR VROUW

  31/01/2013 (Bron.dwt- Hugo den Boer)

  ALBINA – In Albina heeft een vrouw haar partner met negen messteken verwond. De man is in het ziekenhuis beland voor behandeling van de wonden. De vrouw is in hechtenis genomen.

  De vrouw heeft aan de politie verklaard dat ze handelde uit noodweer. Het stel woont samen in St. Laurent en de man zou haar al twee jaar mishandelen.

  Afgelopen weekend vluchtte de vrouw naar Albina en de man is haar achterna gekomen. Op maandagavond wilde de man zijn concubine met een mes verwonden. De vrouw wist het mes te bemachtigen en stak uit verdediging de man.

  VOLGENS KPS., DURFT HET SLACHTOFFER ZIJN PARTNER NIET AAN TE KLAGEN OMDAT HIJ HET EEN VOLGENDE KEER NIET ZAL OVERLEVEN!


  Maak melding
 11. @Tjali bit mi

  Schat ,ik ben een ZIJ en geen HIJ!

  Ik ben onafhankelijk en leun niet op de man!
  Ik ben geen slaaf van niemand en rammel liever degenen die zichzelve als een slaaf beschouwen of zien ,graag in mekaar.
  Ik ben juist iemand die probeert degenen die zich alsnog als slaven zien,hun uit hun cocon te halen !
  Ik wil ze bewust maken van het feit dat het slaven periode achter de rug is en we leven nu in een geemancipeerde samenleving waarbij vrouwen zichzelve moeten zien als gelijke van de man.Als ik dit alles letterlijk en figuurlijk in je slaafse hersenen moet inpompen timmer ik met plezier jou in mekaar!
  Wat de man denkt alleen te kunnen doen ,kan IK ook!!


  Maak melding
 12. Als een man zijn vrouw slaat of omgekeerd een vrouw haar man dan is de enige remedie: weggaan bij de ander. Mensen die slaan, blijven slaan, soms een heel huwelijksleven lang.
  Ik zou desnoods met mijn kinderen onder een brug gaan slapen maar geen man zou zijn poot opnemen om mij te slaan. Eén keer en dan NOOIT meer. Dan ben je het niet waard om mijn partner te zijn.
  Mensen die blijven in een relatie waarin geslagen wordt zijn super egoïstisch en laten hun kinderen lijden onder de verkeerde keuzes die zij maken.
  Man of vrouw, kies voor je kinderen en voor jezelf en niet voor de mishandeling omdat je “zoveel van hem/haar houdt.” Er is altijd hulp.
  Niet voor niets leren de Surinaamse moeders aan hun kinderen: eerst je diploma, je diploma is je man/vrouw. Waarmee bedoelt wordt dat je jezelf financieel niet afhankelijk maakt van een of ander idiote partner.


  Maak melding
 13. PASSANT,
  In een goede relatie gaat het om wederzijds respect. Als in een eenoudergezin de moeder haar kinderen opvoedt met respect voor hen, dan zullen de kinderen ook met respect met hun moeder omgaan. Daar draait het in een relatie ook om. Het voorbeeld van de ouder(s)werkt door naar de kinderen. Uitzonderingen als een dominante moeder/ vader, reken ik nu niet mee.
  Mannen/ vrouwen die opgegroeid zijn in een gezin met veel huiselijk geweld zijn niet anders gewend en weten niet beter. Daar is de kans groter dat het geweld zich voortzet in hun eigen relaties.
  Ik denk niet dat dit onderwerp specifiek met eenoudergezinnen te maken heeft en al helemaal niet met etniciteit.
  Normale mensen mishandelen elkaar niet, fysiek niet en mentaal niet.


  Maak melding
 14. PARAMAN kan zich niet voorstellen dat een man een vrouw slaat, maar staat pal achter een massamoordenaar en veroordeelde drugsbarron, die zonder pardon 15 weerloze mannen neerschiet, en tijdens de binnenlandse oorlog weerloze vrouwen en kinderen laat afslachten.Dubbele moraal ten top…..


  Maak melding
 15. @Wanbom

  klopt wederzijds respect. Ik heb je stuk ook gelezen en soms moet ook in het belang van de kinderen gedacht worden, waardoor dit soort waardeloze relaties toch in stand gehouden wordt.


  Maak melding
 16. Klopt, ze zijn niet meer in toom te houden. De oorzaak is het volgende: Of zijn de mannen een met de vrouw en letterlijk alles doet wat de vrouw wil, ook als het gaat om bestelen van anderen, pijn en verdriet doen.
  Deze mannen worden door hun vrouwen mishandeld omdat ze letterlijk slaafs naar hun vrouw toe zijn.

  De andere groep is het andere uiterste, die doet aan alcoholmisbruik, speelt de grootste baas in huis terwijl het een man van niets is. Deze mannen mishandelen hun vrouwen.

  Conclusie:
  Mannen hebben de verkeerde vrouw en vrouw hebben de verkeerde man getroffen. Helaas zo is het.

  Aan de andere kant, een vrouw die al jaren in de penarie leeft en alle regels van haar man gevolgd heeft, kan bijna nooit meer gelukkig worden met een andere man om het simpele feit dat ze nooit eerder een zelfbeschikkingsrecht over henzelf hebben gehad. Ze kunnen niet meer in vrijheid leven zonder dat ze zelf hun eigen leven tot een hel maken.

  Jammer dat in Suriname in onvoldoende mate interventie wordt gepleegd om schade bij mensen te voorkomen. Als je voor het leven getekend bent, dan krijg je dit soort situatie’s.

  Is echt NIETS aan te doen.

  Ik moet daarom al GEEN Surinaams vrouw hebben, denk dat ik die allang had afgeslacht, want heb alleen liegende en bedriegende Surinaamse dames gekend.

  Ach, als ze in Suriname maar gelukkig met elkaar zijn!


  Maak melding
 17. Zaterdag 2 februari 2013 om 20:16 uur, door Paraman
  Wat een walchelijk onderwerp. Ik kan mij er helemaal niets bij voorstellen.
  ……………………………………………….

  @Paraman: Je bent gewaarschuwd!!!
  Wees altijd lief en aardig voor je (PARTNER), anders kan het volgende jou overkomen.

  VRIENDIN TIMMERT INVALIDE VRIEND IN ELKAAR NA WEIGERING OMGANG!!!

  Lelydorp – Een 38- jarige Surinaamse vrouw die woonachtig is te Lelydorp heeft zich deze week schuldig gemaakt aan het mishandelen van haar invalide liefdespartner.

  De partner, die zich overigens niet echt kon verweren, kreeg enkele harde slagen in zijn buikstreek evenals trappen op diverse lichaamsdelen te incasseren.

  De agressieve vrouw heeft al ruim negen jaren een relatie met de onfortuinlijke zieke man van Guyanese afkomst, die zeer slecht ter been is en bovendien moeilijk uit zijn woorden kan komen.

  GFC verneemt dat het latere slachtoffer al weken erop aandrong seksuele omgang met zijn vriendin te hebben. De twee die samenwonen zouden naar verluidt al vaker ruzie over deze aangelegenheid hebben gemaakt.

  Toen de vrouw afgelopen donderdag voor de zoveelste keer weigerde met de man van bil te gaan, escaleerde de situatie waarna de weerloze man werd mishandeld.

  Een neef van het slachtoffer zegt aan de redactie dat de hulp van een sociaal-werker is ingeroepen. Het doel is door onder meer gesprekstherapie een oplossing te vinden voor het gevoelig probleem van het koppel. (GFCnieuws)

  MAAR ER WORDT WEDEROM GEEN AANGIFTE GEDAAN BIJ DE POLITIE.


  Maak melding
 18. Ik denk wel dat één oudergezinnen, waar de moeder dominant is wel degelijk er mee te maken kan hebben.De jongens hebben niet de vader, waarmee zij zich kunnen identicificeren en de juiste weg krijgen om ook man te worden en respect op te brengen voor de andere of waar de moeder ontbreekt en de dochters niet de het juiste voorbeeld hebben. Ook als kinderen in een gezin met geweld en mishandeling opgroeien kan hier een oorzaak van zijn. Er zullen nog veel meer motieven zijn, waardoor dit soort gedrag ontstaat.
  Alcohol en verslaving, armoede, niet de juiste en slechte voorbeelden, enz,enz

  In al deze voorbeelden zullen kinderen als ze één maal volwassen worden, bijna altijd ook hetzelfde gedrag vertonen als wat ze van huis uit hebben meegekregen en zo handelen.

  Niet een gemakkelijk thema, maar er is werk aan de winkel voor elke burger in Suriname, scholen, culturele instellingen, sportinstellingen, enz, enz. Heel veel werk. Ik hoop dat zij hier iets meedoen.

  Het gedrag van kind tot naar volwassenheid enz en met elkaar omgang de regels, respect,de normen en waarden, enz, enz.


  Maak melding
 19. door Who cares
  PARAMAN kan zich niet voorstellen dat een man een vrouw slaat, maar staat pal achter een massamoordenaar en veroordeelde drugsbarron, die zonder pardon 15 weerloze mannen neerschiet, en tijdens de binnenlandse oorlog weerloze vrouwen en kinderen laat afslachten.Dubbele moraal ten top…..

  Je lult uit je vette nek. Over staatsveiligheid is er geen compromie mogelijk. Over gehoord van het woord context,………LUL!!!


  Maak melding
 20. Zaterdag 2 februari 2013 om 20:16 uur, door Paraman

  “Wat een walchelijk onderwerp. Ik kan mij er helemaal niets bij voorstellen”.

  Beste Paraman je komt hier wéér met een lulkoek verhaal!
  Heb je niets beters te doen??? b.v.Je baas gaan adoreren?? Of tomaten gaan planten???? tjong jonge…..! Paraman; er is veel meer tussen hemel en aarde!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 21. hahahahahhahaha, degene die er prat opgaat dat hij met vrouwen omgaat die hoogopgeleid zijn,komen dat niet hier neertypen zo een vent moet dan ook hoogopgeleid zijn anders reageert hij op passelijke wijze.hahahahah het moet niet zotter worden hahahahaha.

  Eindelijk komen de mannen van hun trots af,door gewoon aangifte doen van mishandeling.


  Maak melding
 22. Baja, ik heb er geen last van, het is geven, nemen halen brengen, geen gezeik geweld bedreiging en meer.
  Maar goed dingen gebeuren, vervelend, ik zit niet op haar kop en zij op de mijne, we go tiro tet.


  Maak melding
 23. @Wan bon en who cares ,…in mijn tijd was de man (mijn vader) de kostwinner, moeder de vrouw bleef thuis en zorgde voor de kinderen, de huishouding, koken etc.
  Thuis werd de basis gelegd voor de opvoeding. Daar worden de normen en waarden je als kind bij gebracht.
  Tegenwoordig door de financiële situatie in Suriname zijn de moeders genoodzaakt ook te gaan werken en dat gaat tegen de natuur in. Vrouwen krijgen niet meer de tijd om vrouw te zijn en gaan zich steeds meer mannelijker gedragen. Een vrouw heeft dat nodig om zich te kunnen resetten en dat heeft ze vooral nodig in haar veilige zone,…thuis. Daar kunnen ze niks aan doen want het zin hun nature. Iedere vrouw heeft sturing en leiding en vooral liefde en aandacht nodig en ze verwacht dat de man die rol ook vervult!! Kan die man haar dat niet bieden, dan raakt ze op den duur op hem uit gekeken.Kortom ze verliest de achting en respect voor hem,…vooral als hij ook nog vreemd gaat ,..dan is de hek van de dam.


  Maak melding
 24. kolibrie
  Ik ram mijn partner ook vaak. Ik heb hem al vaak gezegd dat ik de baas ben. Ik haal het meest geld binnen.Ik heb mijn partner goed onder controle. Hij durft mij niet aan te klagen. Hij is een schijterd.

  Neem van mij aan dat jou partner een grote kloooootzak is. Ik had allang mijn biezen gepakt louter om te voorkomen dat ik in het gevang zou belanden. Ga vooral ermee door en heel veel suc6 daarbij!


  Maak melding
 25. Een item van niks. we kennen ze wel, die op dit forum de sterke Henky of Anna komen uithangen, wijl zij thuis niets in de melk te brokkelen hebben en of een leven lijden van niks!


  Maak melding
 26. Een man is voor een vrouw een life time project,.. vergeet jullie mannen dit nooit. Een vrouw zal altijd proberen een man te veranderen….maar het zal ze nooit lukken. We zijn mannen en denken als mannen dus geen emotioneel en geen gevoel bullshit. Dat is onze nature !!
  En mannen,..vergeet nooit dat vrouwen gek zijn,..ze zijn slimmer dan je denkt. Op geduld ga je het nooit van een vrouw winnen.Ze zijn daar master in.
  Probeer ze ook nooit te begrijpen want anders …yo law!
  Geef ze de aandacht, luister naar ze als ze wat vertellen hebben….en geef hun vooral hun gevoel ze voor jou speciaal zijn!! Meer niet,..


  Maak melding
 27. SURINBAM PATRIOT:Ik hoop dat jij je ervan bewust bent van een kleine maand geleden het jaar 2013 is ingegaan, en niet meer leven in 1913.

  Watr die Kolibrie wannanbee betreft: Ik geloof er niets van vlgns mij is zij degene die in elkaar geramd wordt, en dat vind ze nog lekker ook, een fettisch die zijn oorsprong vind in het slavernij verleden, toen sommige housenegros het lekker en een eer vonden door hun meester met de zweep van langs te krijgen.


  Maak melding
 28. Forummers, Odi odi.

  @pasew, fawaka mang!

  dus die Suri vrouw is een KENAU
  da a Suri mang ai ke now 🙂

  Wel de (MANNEN) hebben thans wat te verduren in SU.
  Dus nu begrijp ik het een beetje.
  Mijn Lieve Switi (sra-JUDESKA), krijgt thuis behoorlijk van langs.

  Daarom komt hij regelmatig op het forum, om zijn (hart) hier uit te luchten!

  Bonumang’ plukt goedgelovige vrouw kaal
  Saturday 2 February 2013 (Bron-GFC)

  PARAMARIBO- Een ‘bonumang’ die al jaren actief is is te Para heeft de 37- jarige M.R. uit Paramaribo financieel uitgekleed. De goedgelovige vrouw had in november vorig jaar een bezoek gebracht aan de man omdat ze relatieproblemen had. Haar levenspartner had haar abrupt verlaten. De charlatan had het slachtoffer beloofd dat hij de relatie weer zoals vanouds kon herstellen.

  Bij elk tweewekelijks consult moest M.R. echter een enveloppe met daarin 700 Surinaamse dollars meebrengen gewikkeld in hoofdhaar van de vrouw. De ‘bonumang’ zou daar telkens rituelen mee uitvoeren.

  Vorige week ging het slachtoffer bij een bekende charitatieve organisatie op bezoek om een aanvraag te doen voor financiële hulp. Dit aangezien zij haar vaste lasten en schulden niet meer kon betalen. Tijdens dat gesprek kwam pijnlijk naar voren waar haar geld de afgelopen periode naar toe is gegaan. GFC verneemt dat er toen direct aan de bel is getrokken bij de familie van de goedgelovige om in te grijpen.

  De liefdesrelatie is overigens niet hersteld, de vrouw is nog alleenstaand.

  LIEVER HAD ZE PER MAIL CONTACT OPGENOMEN MET ONZE BEKENDE BW. UIT CAPELLE AAN DEN IJSSEL.


  Maak melding
 29. Fer odi mang,

  die vrouw is kolibrie, en ook al vrijgezel, mi ne durf mang, zij is een bulldozer!

  erop of eronder,…het blijft een hachelijke situatie

  🙂


  Maak melding
 30. Hahahaha,who cares,pasew,Fer.e,henk molenaar,,jullie kunnen niet zonder SRA hè,of proberen jullie hem terug te pakken;”nou volgens mij heeft SRA net als bouterse jullie goed in de tang (onder zijn voeten),wat één SRA en Bouta syndroom leven jullie in ;”hé gaan jullie ook met SRA in jullie hoofd slapen ?Ahahahahaha.

  Baja.


  Maak melding
 31. Jaa vind jij het gek,”een heleboel van die mannen zijn mietjes,zij willen vrouw zijn inplaats met één vrouw leven en er goed mee omgaan,bij zomige vrouwen móet jij één man zijn geen mietje anders is het de verkeerde adres.


  Maak melding
 32. Wat zijn jullie mannen toch allemaal schijterds zeg. Ik weet zeker dat de vrouw bij jullie de baas is. Jullie mannen doen hier stoer maar ondertussen worden jullie allemaal in toom gehouden door de vrouw.

  En jullie moeten niet liegen

  Mijn vader zegt altijd.- Mannen zijn net als schoenen, als de man niet bevalt dan weggooien en een nieuw schoen kopen-. Zo simpel.


  Maak melding
 33. Nu snap ik waarom sommige vrouwen bij 4 verschillende mannen kinderen hebben die ze niet kunnen verzorgen….Winti waai lanti paai, de rest soso naai… neks no fout….


  Maak melding
 34. @KOLIBRIE:” Mijn vader zegt altijd-Mannen zijn net schoenen,als de man niet bevalt dan weggooien en een nieuw schoen kopen-.”

  Kolibrie ik ken ook een spreekwoord : Je moet geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe gekocht hebt……als je begrijpt wat ik bedoel.


  Maak melding
 35. Zaterdag 2 februari 2013 om 20:56 uur, door surinam patriot
  De Surinaamse man van nu is de Surinaamse man niet meer,..

  Dank voor je uitleg.
  Dus ook de Surinaamse vrouw is niet meer dezelfde.
  Ze komen wat gelijkwaardigheid betreft steeds dichter tot elkaar.
  Gelukkig!


  Maak melding
 36. Dat krijgt je als de vtouw tegenwoordig de kost verdient.
  En als zij thuiskomt van het werk en er niet gekookt is, het huis niet aan de kant is.


  Maak melding
 37. @@ Kolibrie aub! leg eens even uit! ik snap het even niet.

  Volgens jou (Kolibrie)en je vader het volgende:
  Mijn vader zegt altijd.- Mannen zijn net als schoenen, als de man niet bevalt dan weggooien en een nieuw schoen kopen-. Zo simpel.

  Wat heb je aan die nieuweschoen van die man als je die man weg hebt gegooid?? en waar gooi je hem weg?? Misschien kan iemand hem voor iets nuttigs gebruiken. bijv. voor Bouta gaan propaganderen voor de verkiezing.

  Ik hoor het wel van jou!!!!


  Maak melding
 38. Maandag 4 februari 2013 om 13:08 uur, door Wiep-Ding
  Ik laat de vrouwen altijd winnen hoor! Zij bovenop en ik beneden!! Hi hi!!!

  Hallo @Wiep-Ding:
  Ik had een heel Lieve vrouw voor jou in gedachte.
  Jammer dat ze jaren geleden reeds overleden is.
  Wijlen “Bella Richards”.
  Je zou altijd beneden blijven.
  Het was “een “kreng van wijf”.
  Geen Lieve vrouw om in je huis te hebben.


  Maak melding
 39. Het is goed dat mannen het aandurven om aangifte te doen, (Surinaamse) vrouwen zijn nou eenmaal niet altijd onschuldige lieverdjes. Een bekend gezegde luidt: waar twee kijven, hebben twee schuld. In gevallen van huiselijk geweld is dat helaas maar al te vaak waar. Er kan dus niet altijd gesproken worden in absolute zwart-wit termen van 100% schuldige dader-100% onschuldig slachtoffer. Vrouwen zijn over het algemeen verbaal/communicatief sterker ingesteld dan mannen en ze kunnen dan ook verbaal behoorlijk aggresief zijn tijdens huiselijke ruzies waardoor mannen dan helaas daarop vervolgens reageren met fysiek geweld. Therapie aan beiden is naar mijn mening de beste manier om het patroon van huiselijk geweld tegen te gaan.


  Maak melding
 40. Maandag 4 februari 2013 om 20:45 uur, door Who cares
  Wie is dat nou weer die Bella Richards!

  @Who cares: Ik bedoelde Isabella Richaards.
  Ze was vroeger onderwijzeres in SU. geweest.
  Men vertelde, dat ze haar handen niet thuis kon houden en deelde klappen uit aan de leerlingen.
  Dat mens moest een Slavernij (trauma) hebben gehad.
  Ook in de politiek was ze geen lieverdje.
  Ze had het postuur van wijlen minister Ien Dales.
  Ik weet niet of (MEDUSA) haar gekend heeft?


  Maak melding
 41. @Fer. E.
  Die naam Bella Richaards ken ik van mijn moeder!
  En oud Binnenlandse Zaken PvdA minister Ien Dales (ma Flodder)heb ik nog heel even kunnen meemaken!
  Twee manwijven voor wie je het geheid in je broek deed!


  Maak melding
 42. Mijn moeder en haar zussen zaten op de st-Rosa school, zij en anderen kregen stokslagen voor het minste en geringste van de nonnen.Zuster Magretha was het ergste ,zij deed net alsof de slavernij nog bestond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES