Journalistenvereniging pikt verholen intimidatie niet

105

PARAMARIBO, 2 feb – De Surinaamse Vereniging van Journalisten, SVJ, klaagt de staat internationaal aan. Aanleiding is het overheidsprogramma InfoAct, waarin ‘mediadeskundige’ Jan Smeulders Surinaamse journalisten en media er van langs geeft. Die zouden onvoldoende nationalisme aan de dag. Journalisten zouden er een gewoonte van gemaakt hebben steeds maar ‘aanvallen’ te openen op de regering en president Desiré Bouterse.

De SVJ herkent de cultuur van de militaire dictatuur terug. “Dit is een zwaarwichtige situatie. Als hij in het programma van het Kabinet van de President, journalisten op intimiderende toon aanvalt en beschuldigt, is het een slecht teken aan de wand”, zegt SVJ-voorzitter Wilfred Leeuwin tegenover de Ware Tijd. Het steekt des te meer daar Smeulders de vrije teugels kreeg in een door de staat betaald televisieprogramma. Dat zou niet mogen.

De journalistenvereniging laat het niet zonder meer over haar kant gaan. De staat mag rekenen op aanklachten bij onder meer de Associatie van Caribische Mediawerkers en Journalisten Zonder Grenzen. “Dit zal zeker een negatief effect hebben op de positie van Suriname op de wereldranglijst voor persvrijheid”, aldus Leeuwin. Suriname zakte onlangs nog op wereldlijst voor persvrijheid. De invoering van de amnestiewet zou niet goed zijn voor de relaties tussen Bouterse en de pers.

105 REACTIES

 1. Back tot the 80:

  kritische journalisten worden door ‘‘mediadeskundige’ Jan Smeulders beschuldingt van ‘onvoldoende nationalisme’ ( lees landverraders).

  De volgende stap is dat kritische journalisten worden beschuldigt van een coup poging.

  En dat allemaal in een programma van het Kabinet dat is bedoelt als voorlichting aan de burgers.

  Dit is echt te gek voor woorden.


  Maak melding

 2. Baya, Leewin yu n’e frede noh?
  Maar dat hoeft anno nu ook niet meer hoor; Ze weten wat hun te wachten staat als ook maar 1 haar van een kritische juornalist wordt gekrenkt; dan breekt de hel los.

  Apropos; waar is onze Iwan Brave gebleven? Ik heb al vanaf januari vorig jaar niets meer van hem vernomen.


  Maak melding

 3. Waar zijn die paarse landverraders die een smoel vol hebben over democratie.
  In iedere beschaafde en echte democratie moet de staat met zijn militaire poten afblijven van de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting, we leven niet in Cuba,Syrie,Venuzuela of China.
  In plaatst dat Suriname voorui gaat grijpen naar middelen die bewezen dat ze niet werken, dictatuur en een door de staat geleide samenleving is niet meer van deze tijd, in de jaren 80 heeft niet gewerkt en nu zal het ook niet werken.
  Die paarse criminele en leugenaars bende zouden hebben geleerd van het verleden
  Blijven jullie maar dromen.


  Maak melding

 4. Beste Rechtdoorzee:

  De kritische columns van Iwan Brave zijn weggestopt de site van DWT online.

  Goed zoeken maar hij is nog net zo scherp als ooit.


  Maak melding

 5. Al in 2015 geen regime change komt is Suriname officieel toegetreden tot de axis-of-evil van noord Korea, Iran, Syria, Pakistan, Cuba en Venezuela.


  Maak melding

 6. Ach dit is niets nieuws, dit is al 2,5 jr gaande, ze spreken zich nu alleen openlijker uit. Back to the eighties……en de Sur. pers past al decennia zelfcencuur toe.


  Maak melding

 7. Herhaling en herhaling van de modus operandi.Personen met afwijkende en criminele inborst cirkelen als satelieten rond de donkere planeet zich uitslovende diens doffe aura op te poetsen middels propaganda brainwash en regelrechte intimidatie.
  Andermaal zien we handlangers opdraven om het vuile werk voor de baas op te knappen:Boerenveen,Limbo,Meye,Gopy en nu ene Jan.En de baas zelve is charisma en moy boy en popartiest a la Michel J.


  Maak melding

 8. In alle Westerse landen kent en hanteert men een zgn ‘nationale pers’. De Nederlandse, Amerikaanse, etc etc. pers zal altijd haar nationale politiek beschermen tov het buitenland, en zal haar vuile was never nooit naar buiten brengen.

  Zo zie je maar weer dat de redi musu’s tot ver binnen de Surinaamse pers zijn ge-infiltreerd, en het niet leuk vinden wanneer je hen de waarheid verteld.

  De meneer Smeulders heeft tijdens dit vraaggesprek enkel zijn mening kenbaar gemaakt, en heeft hij verder ook gebruik gemaakt van zijn democratisch recht om vrij te kunnen spreken.
  Meneer Smeulders heeft toch geen haat, laster of smaad
  jegens wie dan ook uitgesproken dus vind ik de SVJ zeer kort door de bocht en totalitair overkomen.

  Als de Surinaamse pers niet accepteerd dat de bevolking geen gebruik mag maken van het `freedom of speech` recht, dan denk ik dat juist deze pers dictatoriaal bezig is en censuur wil toepassen op de samenleving.

  De Surinaamse pers wil zelf alles zeggen, maar anderen mogen volgens hen geen eigen mening hebben.

  Wat voor een idioterie is dit !!!!!!


  Maak melding

 9. Het verknipte wereldbeeld van Milton:

  “n alle Westerse landen kent en hanteert men een zgn ‘nationale pers’. De Nederlandse, Amerikaanse, etc etc. pers zal altijd haar nationale politiek beschermen tov het buitenland, en zal haar vuile was never nooit naar buiten brengen”

  Iemand die echt denkt dat de wereld zo in elkaar zit moet nodig langs de dokter…

  Milton, jij bent echt compleet gestoord.


  Maak melding

 10. Het wordt een keer de hoogste tijd dat de vereniging van journalisten van zich af gaat bijten, want kwamen de laatste tijd passief over sinds er geen interviews meer plaats vonden met regeringsfunctionarissen, en worden daarbij ook nog eens gekleineerd door deze mediaschuwe coalitie lieden, terwijl een Smeulders met zijn Info act programma.s iedere dag rotzooi loopt te verkopen, alsof we in een land wonen waar een dictatuur het voor het zeggen heeft, en deze paarse bende met hun grootste moordenaar aan het roer heeft al eerder bewezen het niet zo op te hebben met journalisten, daar er al eerder 5 journalisten door deze moordenaar om het leven zijn gekomen.


  Maak melding

 11. =Er staat geschreven::

  Suriname zakte onlangs nog op wereldlijst voor persvrijheid. De invoering van de amnestiewet zou niet goed zijn voor de relaties tussen Bouterse en de pers.

  =Het is over en duidelijk wat er in Suriname gebeurt. Inderdaad zijn het taferelen van de jaren 80.

  =Een groot voorbeeld is Clifton Limburg “Limbo”.


  Maak melding

 12. Milton,
  Jij schrijft:” Meneer Smeulders heeft toch geen haat, laster of smaad
  jegens wie dan ook uitgesproken dus vind ik de SVJ zeer kort door de bocht en totalitair overkomen”.

  De SVJ bekaagt zich volgens dit artikel niet om haat,laster of smaad,maar om ‘verholen intimidatie’.

  Ik ben ermee eens dat Smeulders zijn democratisch recht op vrije meningsuiting niet ontnomen mag worden. Het gaat tenslotte om het inhoudelijke van de vrije mening. Als de mensen zich geintimideerd voelen is het ook hun democratisch recht dat kenbaar te maken.

  Is het nationaal belang om te zwijgen over corruptie controversele wetgeving?


  Maak melding

 13. Het recht van vrije meningsuiting geldt voor een ieder in een democratische rechtstaat. Dus snap ik de ophef van de svj niet. De heer Smeulders heeft ook het recht op zijn mening te geven! Met andere woorden, democratie wordt slecht met de mond beleden.

  Kijk maar naar dit forum welke kracht termen er worden gebruikt als je niet dezelfde mening bent toegedaan als sommigen hier.


  Maak melding

 14. “Zaterdag 2 februari 2013 om 17:10 uur, door Tang lafoe

  Het recht van vrije meningsuiting geldt voor een ieder in een democratische rechtstaat.”

  Jammer, dat de navolgende personen dit recht
  (van vrije meningsuiting) niet mochten toepassen
  en BELEVEN!!!

  Bram Behr
  Lesley Rahman
  Jozef Slagveer
  Frank Wijnraarde
  André Kamperveen (eigenaar ABC Radio)


  Maak melding

 15. Democratie (als bestuursvorm) berust op de volgende 3 principes, nl;
  – One man, one vote !
  – Freedom of speech !
  – The majority rules !

  We kennen ook nog bestuursvormen als dictatuur (zoals de SVJ wil) of anders anarchie (maar hiermee is niemand mee geholpen).

  De NDP & President Bouterse c.q. MC(incl partners) voldoen aan alle eisen van de normale democratie en nog vind een kleine groep dat dit niet mag in Suriname !

  Is de Surinaamse Democratie anders dan de rest van de wereld ? Graag hoor ik van de SVJ wat hun visie en insteek is van democratie en/of vrijheid van meningsuiting (in het algemeen) en voor wie dit allemaal geldt !

  De SVJ moet gewoon durven om een gesprek aan te gaan met Smeulders (eveneens op tv InfoAct) over dit onderwerp. Indien ze ‘balls of steel’ hebben en absoluut niet bang zijn om deze discussie ‘on air’ aan te gaan, dan zullen we weten wat ze eigenlijk dwars zit.

  We shall see !


  Maak melding

 16. @ W Whome, de namen die jij noemt in jou posting van 17:45 uur (heden) waren geen spreekbuis van de democratie, maar zeker wel met andere dingen bezig !

  Ik ben nl nog steeds op zoek naar een kopie van een tv uitzending van FOX TV (USA) in hun programma ‘Night Line’ in 1983, waarin Suriname in the aftermath van de IRAN-Contra schandal ook aan de orde is gekomen !

  Ik heb een video tape van dit programma in 1983 ook gezien (ergens in Nederland) maar heb deze nooit meer kunnen opsporen.

  In deze documentaire werd duidelijk vermeld dat (in navolging van Grenada) de Amerikanen voornemens waren om Suriname binnen te vallen (with a little help van 15 Surinamers in PBM), echter was Holland ontzettend bang en is deze torie afgeblazen !

  Ondertussen zaten 15 Suri’s in de shit want die hadden hand en span diensten verleend aan derden, en waren ze hierna in de steek gelaten !!!!
  As they say; sometimes shit happens, en dat is deze Suri’s overkomen !!!

  Wie kaatst moet de bal verwachten !


  Maak melding

 17. Milton nu verleg je het accent van de discussie. Ik heb niet gelezen dat er groepen of personen zich verzetten tegen de democratie.Ik meen dat zij zich uitspreken als tegenstaander van een van moord verdachte als president en de amnestie wet.Maar zoals je zegt:’The Majority rules.’Ik weet dat er Nederlanders zijn die tegen het koningshuis zijn en Amerikanen die tegen Obama zijn.Maar dat is hun mening.


  Maak melding

 18. @Milton, je schrijft:::

  In deze documentaire werd duidelijk vermeld dat (in navolging van Grenada) de Amerikanen voornemens waren om Suriname binnen te vallen/
  Wie kaatst moet de bal verwachten!

  ==Dat de Amerikanen Suriname wilden binnen vallen had puur te maken dat Bouterse een coup had gepleegd en zijn macht niet wilde afstaan.

  =Bouterse wilde zich sluiten bij andere dictators zoals die van Cuba ect….

  =Nederland was in gesprek met die Amerikanen en de toenmalige Amerikaanse ambassadeur heeft gevraagd aan Amerika om niet binnen te vallen, omdat het kampement in en woonwijk ligt.

  =Nederland was terecht boos wat er destijds in Suriname gebeurde over die coup die plaats had gevonden. Nederland wilde niet invallen, omdat Suriname een kolonie was en wilde het volk dat toen niet aandoen.

  =Doordat het volk in opstand was gekomen en gevraagd had voor nieuwe verkiezingen, heeft Bouterse zijn macht toen overgedragen, dit omdat het invallen van de Amerikanen de Surinaamse bevolking het niet zag zitten.


  Maak melding

 19. Wij hadden genoeg van ongeschoolde
  paljassen (ULO figuren).

  Voor wat uw Amerikaans verhaal betreft het volgend.

  Milton mi boy, je geeft weer een vertekend beeld!

  Er was veel meer aan de hand dan dat wij nu van
  u moeten geloven. Studenten waren in beweging, zo ook vakbonden en meerdere maatschappelijke groepen.

  Voor wat Amerika in uw verhaal betreft, het volgend:

  Amerika is niet mijn favoriet. Maar! Ik schat ze wel
  hoger in. Een eventuele actie van een wereldmacht
  hangt niet af van slechts 15 personen.

  Uw betoog valt op de Berm in zeer goede aarde.
  Maar bij de weldenkende Surinamers verdwijnt het onmiddellijk op de mesthoop.


  Maak melding

 20. Journalistenvereniging pikt verholen intimidatie niet en gaan klagen als domme ezels……dit doen deze gasten, omdat het respectloze domme krachten zijn….met een geboren geest om te vernielen en te vernietigen.
  Breken van anderen het liefst tot zwerver maken… i.p.v de hersenen te gebruiken b.v in de handel gaan…… dan leert men meer…i.p.v. om met een pen of laptop de kliederen met de domme achterlijke hersenen met gebruik makende van de vingers….een ieder moet dit gaan begrijpen.


  Maak melding

 21. @Volg dit: Je post dat de Journalistenvereniging klagen als domme ezels.
  Welnu aan je posting te zien behoor jij ook niet bepaald tot de inteligentia, maar tot een blaffende bedrijfspoedel met het vermogen van een gemankeerde guppie zonder richtingsgevoel in een baai met bloeddorstige haaien.


  Maak melding

 22. Praten over rotzooi ben jij baasv boven baas.. jij hier boven.
  Ga de God gegeven bovenkamer gebruiken..ga planten ga de handel in… dan leer jij de wereld beter kennen….met jou geboren rotzooi.


  Maak melding

 23. PaRAMAN en de rest van de censuurdictators denken van hier kletsen we ons niet uit, dus gaan wij maar stil in een hoekje zitten met een paraanse kokosbrood…..


  Maak melding

 24. Feiten: een voorlichtingsprogramma van de overheid roept een volkomen nobody namens de regering dat

  ” Surinaamse onvoldoende nationalisme aan de dag leggen”

  De taak van journalisten is zeker NIET om nationalisme aan de dag te leggen.

  Suriname is GVD Noord Korea niet!


  Maak melding

 25. Who cares

  VOLG DIT:En had je verder nog wat?, behalve mn posting als rotzooi te bestempelen omdat je geen weerwoord hebt.
  …………..mijn weerwoord is ROTZOOI !


  Maak melding

 26. Sorry mensen, maar ik laat me nu even gaan. Slaat nergens op maar Ik vind Clifton Limburg alias Limbo de lelijkste man van het continent.
  Zo, dat moest ik ff kwijt.
  En natuurlijk valt er over smaak niet te twisten.


  Maak melding

 27. Zaterdag 2 februari 2013 om 20:55 uur, door Henk Molenaar

  Feiten: een voorlichtingsprogramma van de overheid roept een volkomen nobody namens de regering dat

  ” Surinaamse onvoldoende nationalisme aan de dag leggen”

  De taak van journalisten is zeker NIET om nationalisme aan de dag te leggen.

  Suriname is GVD Noord Korea niet!
  …………Probeer in ieder land, ga in welk land jij maar wil ga internationaal en speel daar de journalist….dan zal jij heel snel wijs worden.


  Maak melding

 28. VOLG DIT: Ik vroeg niet om een weerwoord, want dat je dat niet hebt is duidelijk.
  Wat ik wel vroeg is als je verder nog wat had!!!
  Je hebt opnieuw bevestigd dat je niet behoort tot de groep die erg snugger is…..


  Maak melding

 29. Zaterdag 2 februari 2013 om 21:01 uur, door Wan bon

  Sorry mensen, maar ik laat me nu even gaan. Slaat nergens op maar Ik vind Clifton Limburg alias Limbo de lelijkste man van het continent.
  Zo, dat moest ik ff kwijt.
  En natuurlijk valt er over smaak niet te twisten.

  ./……Gebruik je verstand man, heb jij je vrouw ook gevraagd zoniet je dochter zus of zelf je moeder…leuk als hij ergens bij de
  familie in bed komt te liggen dan heb jij een nog lelijk probleem.


  Maak melding

 30. WAN BON: Ik weet niet hoe die Clifton L. eruit ziet en het boeit mij verder ook niet, maar wat ik wel zeker weet is dat ook hij niet tot de groep intelligentia behoort.
  Sterker nog na hem op de radio gehoord te hebben kan ik stellen dat hij net als het gros van de NSDP kuddedieren niet alleen ongeschoold is,maar ook achterlijk tegen het zwakzinnige aan.


  Maak melding

 31. Zaterdag 2 februari 2013 om 21:06 uur, door Who cares

  VOLG DIT: Ik vroeg niet om een weerwoord, want dat je dat niet hebt is duidelijk.
  Wat ik wel vroeg is als je verder nog wat had!!!
  Je hebt opnieuw bevestigd dat je niet behoort tot de groep die erg snugger is…..

  Beoordeel …..Mijn taak is niet om jouw wijzer te maken helaas…dus blijf bij je rotzooi.
  Een domoor of gek heeft geen recht op reactie…dus tan pi yu di.


  Maak melding

 32. Zaterdag 2 februari 2013 om 21:10 uur, door Who cares

  WAN BON: Ik weet niet hoe die Clifton L. eruit ziet en het boeit mij verder ook niet, maar wat ik wel zeker weet is dat ook hij niet tot de groep intelligentia behoort.
  Sterker nog na hem op de radio gehoord te hebben kan ik stellen dat hij net als het gros van de NSDP kuddedieren niet alleen ongeschoold is,maar ook achterlijk tegen het zwakzinnige aan.
  …………………..dus i.p.v. hem te helpen wil jij hem breken…..kapot maken, belachelijk maken noem maar op… jij wil hem klein krijgen, desnoods zwerver. Omdat jij rijk en slim en dus geweldig bent…broko in…wieswas in…yu koni..yu tik hoge school…einde van de rit geen positie in de maatschappij…dan komt wreedheid naar boven.


  Maak melding

 33. VOLG DIT: Ik heb je toegevoegd aan mijn lijst van rasidioten, met een gemankeerde kronkel in hun harses.je staat bovenaan de lijst na DDB , Clifton L. en de rest van de 40 struikrovers, maar je stijgt met stip……


  Maak melding

 34. @ Alfred, ik verleg het accent (of het centrale thema) van deze discussie absoluut niet !
  De SVJ wil nu juist iemand de mond snoeren omdat deze zijn mening geeft over de houding en werkwijze van deze groep van journalisten.

  Voorts noemen velen (waaronder ook jij Alfred) president D Bouterse, de ‘van moord verdachte’ mbt het voorval in Dec. 1982.

  Nog steeds kan niemand met 100% zekerheid vertellen dat hij/zij de toenmalige bevelhebber op dat moment in het fort zou hebben gezien en/of in het bezit van enig vuurwapen.

  Er is nog steeds niemand (als getuige) die zich bij de PG in Suriname heeft gemeld, ook niet tijdens de regering(en) Venetiaan !!!!!

  Let wel beste Alfred, er waren (en zijn er nog enkelen) uit die groep van redi musu’s die nimmer hebben gesproken omdat zij weten dat er heel veel faeses naar boven zal komen drijven als ze hun mond open doen !
  Deze 15 lieden waren geen (gomma)koekjes maar serieus bezig om Bouterse uit de weg te ruimen !

  @lra, ik denk dat jij je nog veel meer moet gaan inlezen mbt de fore & aftermath over 25 Februari 1980 want jij slaat de plank helemaal mis.

  Let wel, ik was op dat moment als tiener aanwezig in Paramribo en had een broer als officier in de toenmalige SKM (Surinaamse Krijgs Macht ! Bouterse (Neede, Horb, etc. etc) waren allemaal z’n ondergeschikten dus weet ik waarover ik praat !

  Jullie zouden het boek: ‘de Nacht van de Revolutie’ van Jozef Slagfeer/Jan Kuijk eens moeten lezen. Ik heb hem nu naast m’n laptop liggen ! ISBN 99914 52001 uitgegeven door C Kersten & C, 1980 .

  Het is een master piece die ik tzt aan m’n kinderen en kleinkinderen zal overdragen.

  If you don’t know your past, you won’t know your future !!!


  Maak melding

 35. Milton:

  Stelling 1 : Deze 15 lieden waren geen (gomma)koekjes maar serieus bezig om Bouterse uit de weg te ruimen !

  Stellg 2
  “Nog steeds kan niemand met 100% zekerheid vertellen dat hij/zij de toenmalige bevelhebber op dat moment in het fort zou hebben gezien en/of in het bezit van enig vuurwapen.”

  Hoe ziek in je hoofd moet je zijn om de slachting van 15 ONGEWAPENDE burgers goed te praten van wie na 30 jaar nog steeds GEEN ENKEL BEWIJS” is geleverd dat zijn van plan waren een coup te plegen

  Hoe ziek in je hoofd moet je zijn om te ontkennen dat de leider van de coup niet verantwoordelijk is voor het martelen en afslachten van deze journalisten, vakbondsleiders en advocaten.

  HOE ZIEK IN JE HOOFD BEN JE MILTON!!!


  Maak melding

 36. Henkie bro ! Ik had jou respons verwacht. Let wel, ik ben open & clear minded en dus helemaal niet ziek in m’n hoofd !
  Ben jij misschien psycholoog van beroep Henkie om anderen ziek of gek te verklaren ???

  Ik blijf er bij dat deze 15 lieden d’r zelf om hebben gevraagd en zeg ook van; wie met vuur speelt zal ooit z’n hand verbranden !

  Shit happens !!!


  Maak melding

 37. Het zou al iets beter zijn als de journalisten in Suriname de journalistentaal zouden beheersen en met de tijd meegaan, in plaats van haar alleen maar te misbruiken. De kernboodschap van een bepaalde categorie journalisten in Suriname, is louter en alleen uit rancune overwegingen om de regering Bouterse zo veel als mogelijk in een kwaad daglicht te plaatsen.Het blijkt dat deze categorie journalisten een primitieve mediatraining als achtergrond hebben. Hun kernboodschap is altijd weer hetzelfde. Punten zoeken of verzinnen om de regering Bouterse dwars te zitten.Het product dat ze leveren is niet van een hoogstaand niveau.

  Modern geschoolde journalisten weten dat de burger evengoed een leverancier als een consument van nieuws is.Maar de Surinaamse journalisten denken vaak dat zij het voor het zeggen hebben en dat zij alleen de heilige gaven bezitten om voor de burgers te denken.Deze journalisten zijn de felste tegenstanders van verandering. Ze leren nooit van hun fouten.Zij zijn door hun onvermogen om goed te communiceren met leiders mede verantwoordelijk voor trieste gebeurtenissen in de Surinaamse geschiedenis.


  Maak melding

 38. @MILTON:
  “wie met vuur speelt zal ooit z’n hand verbranden !”
  Wie heeft er letterlijk met vuur gespeeld Milton op 25 febr 1980?

  Ik zie nog mijn vader ontdaan, verslagen en in shock thuiskomen op die vroege ochtend. Zijn werkplek, het politiebureau aan de Waterkant stond in brand. Hij werkte er al 30 jaar.
  Nooit heb ik mijn vader zo verdrietig gezien.
  Hij is er niet meer maar het heeft hem de rest van zijn leven mentaal geschaad, omdat hij nog enkele jaren moest werken met een geladen uzi in zijn nek en bevelen moest opvolgen waar hij als mens niet achter stond.
  Toen ik hem op zijn 85ste verjaardag een prachtige poster in lijst gaf, van het oude politiebureau, kuste hij het.

  Ooit zullen ook de handen van de man die ons dit heeft aangedaan in felle brand staan.


  Maak melding

 39. Beste Milton: jij behoort tot het slag volk dat Suriname moreel naar de afgrond leidt.

  Er is nooit 1 letter bewijs gevonden dat de 15 slachtoffers van de decembermoorden ook maar de intentie hadden een coup te plegen ( Met een typemachine en pen zeker).

  Nogmaals types als jij zorgen voor het morele failiet van Suriname

  Jou laffe president is een schande voor Suriname en zijn criminele zoon Dino staat al in de startblokken om hem op te volgen.


  Maak melding

 40. RobG: “Zij zijn door hun onvermogen om goed te communiceren met leiders mede verantwoordelijk voor trieste gebeurtenissen in de Surinaamse geschiedenis”

  Nog zo’n gek. Bouterse communiceert met nekschoten.


  Maak melding

 41. Milton,
  Desire Delano Bouterse is een van de verdachten in het strafproces over de moorden van 8 dec.’82.Ik heb hem niet tot verdachte gemaakt.De journalisten evenmin.Dat is het werk geweest van de vervolgingsambtenaar,de officier van Justitie.Kanhai is zijn advocaat omdat hij zich als verdachte voor de krijgsraad moet verantwoorden.Hij is veredachte.Punt uit, totdat hij is vrijgesproken. Als het proces nu gestopt wordt bestaat de kans dat bij een andere machtsverhouding hij alsnog vervolgd wordt.


  Maak melding

 42. Als de overheid zich gaat bemoeien met “de vrije pers”, dan heet dat censuur. Als andersom diezelfde overheid met programma’s die door de belastingbetaler worden gefinancierd het volk ronduit belazerd, dan heet dat “voorlichting”. Give me a break! Limbo heeft nooit een journalistieke opleiding gehad en mag zich dus ook geen journalist noemen. Het is hetzelfde als ongekwalificeerd voor arts of advocaat spelen. Jan Smeulders? Wie is dat? O ja, de man die uit rancune zijn “vriend” Rob de G. aan de schandpaal nagelde. Maar een mediadeskundige? Waar haalt hij deze deskundigheid dan vandaan? En dit soort figuren gaan uitmaken hoe de pers zich dient te gedragen? Nee hoor, Wilfried Leeuwin heeft het grootste gelijk van de wereld. De vrijheid van meningsuiting geldt voor beide kanten. Zonder beperking en zonder intimidatie. Het volk hoort wat het horen wil, en leest wat het lezen wil, en vormt daarna zijn oordeel.


  Maak melding

 43. De zg journalisten in Suriname,zijn niet objectief.
  Sommigen letten niet op de vorderingen van deze regering maar drammen steeds door over de jaren 80 ik denk gesponserd door de losers van NF.


  Maak melding

 44. 31 Jan, 06:00
  In één uitzending van Info Act is er zoveel onzin gestort over de hoofden van de samenleving, dat een ‘sibibusi’ nodig is om de ether schoon te vegen. De censor van de jaren tachtig mocht zich gisteren uitleven in het programma van het kabinet van de president. Jan Smeulders werd door perschef Cliffton Limburg opgevoerd als de mediadeskundige die eventjes een lezing hield over hoe journalisten zich dienen te gedragen in een democratische samenleving, anno 2013.

  🙂 De blunder van vicepresident Robert Ameerali op de opening van de trainingsweek van de Surinaamse Vereniging van Journalisten werd aangedikt door Smeulders, die de mening deelde dat journalisten in dienst zijn van de regering. 🙂

  Zij moeten wat de regering te vertellen heeft, doorgeven aan de samenleving. Het enige verschil is dat de overheid niet komt kijken over de schouders van de journalist wat die schrijft. Daar weet Smeulders er alles van, want in de jaren tachtig bepaalde hij wat journalisten mochten opschrijven.

  Termen als ‘nationaal belang’ vielen opnieuw, waar de machthebber vaststelt wat dit belang dan wel is. In nationaal belang zouden in landen als de Verenigde Staten van Amerika en Engeland journalisten bepaalde zaken nooit publiceren. In die landen worden de regeringsleiders ook niet besproken. Zij krijgen volgens Smeulders alle gelegenheid om hun werk te doen. Hier in Suriname zouden journalisten niet weten hoe het hoort. Hoe durft de voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten de vicepresident, die gekozen is, te corrigeren! Dit kan volgens Smeulders echt niet door de beugel.

  Limburg die de inmenging van de toenmalige vicepresident Ramdien Sardjoe in het het programma Suriname Vandaag op de STVS in diverse uitzendingen op Sky afgekeurd heeft, laat nu zonder blikken of blozen Smeulders vertellen dat het om ‘nationaal belang’ ging. Hij was toen de Waakhond die de regering hard op de vingers tikte als journalist, want er werd censuur gepleegd. Principes blijken weer rekbare begrippen te zijn, afhankelijk van welke kant van de lijn je staat. Ook principes zijn onderhevig aan ‘gewijzigde beleidsinzichten’. Limbo stond nota bene op de loonlijst van de overheid, hoewel zijn salaris toen niet ‘zo dik was als nu’. Hij ging ongestoord te keer tegen diezelfde – eveneens gekozen – vicepresident die de telefoon in zijn oor had opgehangen. Hiervoor kon Limbo toen totaal geen begrip opbrengen. Hij kon ook ongestoord het – eveneens democratisch gekozen – staatshoofd Ronald Venetiaan met regelmaat heftig bekritiseren en woorden van de paarse oppositieleider uitzenden dat ‘de president zijn pyjama moest uittrekken’.

  Steeds weer worden controversiële personen in Info Act opgevoerd die zelfs tekeer gaan tegen coalitiepartners. Er wordt niet corrigerend opgetreden door president Desi Bouterse. Dit betekent dat de perschef groen licht heeft van het staatshoofd om onbeperkt mensen de ruimte te geven om het volk meningen op te dringen, die niets te maken hebben met het regeringsbeleid. Info Act is een programma dat het beleid van de regering dient uit te leggen aan het volk. De informatie hoort feitelijk te zijn. Het beleid dat de regering uitvoert, moet zakelijk worden belicht. Het programma, dat met geld van het volk wordt betaald, wordt misbruikt om mensen zand in de ogen te strooien en op een verkeerd spoor te zetten.

  Nita Ramcharan


  Maak melding

 45. Beste GMAP:

  heel vreemd . Begin van de week waren al zijn kritische columns makkelijk te vinden op DWT . Hij was sinds 1 januari weer aan het produceren en nu zijn ze verwijderd…….


  Maak melding

 46. Bedankt Henk Molenaar.
  Die paarse honden doen er alles aan om kritisie de mond te snoeren, in de jaren 80 deden ze het met pantserwagen ABC,Radika,Vrije stem.


  Maak melding

 47. Het is idd vreemd te noemen dat iemand (Iwan Brave) die zijn brood verdient met schrijven van columns, al meer dan een jaar niks van zich laat “horen”!!!

  feit is wel dat die censuur van Panka exit was voor Iwan bij DWT!!!


  Maak melding

 48. Journalisten hebben er één gewoonte van gemaakt om steeds maar ‘aanvallen’naar de regering en president Bouterse te openen.
  Het is dus duidelijk dat jornalisten/media geen positieve vermeldingen en nieuws heeft weergeven en dat ook tot op zekere hoogte verdeeldheid onder het volk teweeg heeft gebracht.
  De positieve kanten die zich onder deze regering zich in suriname hebben voorgedaan zijn ook niet door de media aangemoedigd.


  Maak melding

 49. sra skatje,

  zo werkt het!!!

  DADA liegt & bedriegt…de journalist legt het bloot, nu zou het volk deze schijn moeten VEROORDELEN.

  maar wat doe(n) jij/jullie???…N I K S,…want de OCER-KNALLER-PARTY per jaar maakt dat jullie telkens oplopen een morjon-vergiftiging voor de rest v/h jaar!!

  🙂


  Maak melding

 50. Beste Sra: voor goed nieuws moet je bij Limbo zijn.

  Deze Goebels van Suriname kan zijn Paarse Propaganda iedere avond via ‘Info Fact’ op elke zender over het Surinaamse volk uitstorten.


  Maak melding

 51. Op het moment dat ik Limbo zijn smoel zie schakel ik over naar The Cartoon Network, daar benaderen ze de realiteit meer dan bij Info Act. Laatst liet Info Act, tot vervelens toe, om het volk blij te maken, een heel professionele, waarschijnlijk peperdure animatiefilm van de highway naar Zanderij zien. In dezelfde periode komt Hoefdraad Surinaamse ondernemers oproepen om die highway voor te financieren omdat de overheid zelf geen geld heeft om dat te doen.


  Maak melding

 52. Is er nog iemand die SRA, onze GARGAMEL en praatjesmaker nog serieus neemt?
  Zijn zgn nationalisme en idealisme maakt hem blind, en dan is leugen en bedrog een natuurlijke bondgenoot van deze idioot..


  Maak melding

 53. mensen, mensen, mensen, het gaat om een ding!

  Bouta wil iedereen monddood of anders doodmaken die de waarheid spreekt. Je mag geen feiten naar voren brengen, je mag als journalist niet meer onafhankelijk zijn.

  Erg bijzonder allemaal, ik voel nu al de kille wind van Cuba.

  Eerst heeft jullie president DE Surinamers voor lui uitgemaakt, en nu komen anderen aan de beurt.

  Bouterse is alleen maar bezig met het veilig stellen van zijn eigen haagje! Niet meer en zeker niet minder.

  Van harte alle domme idioten die op Bouta gestemd hebben. Geef Bouta nog een termijn, dan stuurt hij zijn mensen naar de burgers thuis die je dochter of vrouw komt gebruiken. De sexhotel is bijna, dus in het uiterste situatie worden jullie kinderen naar dat hotel gebracht en gebruikt!

  Succes met het hoerenland, de land van Pedo’s waarbij alleen selectief en met aanzien des persoon tegen criminelen en pedo’s wordt opgetreden!


  Maak melding

 54. De meeste journalisten in su zijn pro nieuw front .
  die groep verkondigd alleeen maar leugens .
  ze werken naar nederlandse maatstaven , deze groep moet gewoon uitgebannen worden uit de surinamse samenleving want zo kan suriname niet verder als journalisten gevoed worden door o.a nederland , om suriname en zijn bevolking proberen te ontmoediggen .
  maar ze gaan lelijk op hun neus kijken als hun achterban uitéén gaat vallen , dus surinamers let niet op de dreigementen van die leugenaars .
  suriname voorwaars …


  Maak melding

 55. Zondag 3 februari 2013 om 11:54 uur, door sra

  Journalisten hebben er één gewoonte van gemaakt om steeds maar ‘aanvallen’naar de regering en president Bouterse te openen.

  Beste sra,
  wil je deze bewering onderbouwen met voorbeelden? Als je dat niet kunt is dit ‘a loose statement’,een losse flodder.

  Nita Ramcharan heeft in haar artikel met VOORBEELDEN aangegeven dat Limbo het tot zijn werk had gemaakt de vorige president en regering tot op het persoonlijke op de meest oneerbiedige manier ‘aan te vallen’ en belachelijk te maken,terwijl hij op de loonlijst stond van dezelfde regering.

  Hier getuige van de uitzonderlijke beschaving van de vorige president en de regering.Als ik,de barbaar,in de schoenen van de vorige pres had gestaan,was die kakkerlak in een betonmolen vermalen.


  Maak melding

 56. Nita bedankt!

  Prachtig geschreven en aan duidelijkheid ontbreekt niets. Kom vaker langs op dit forum. Door je posting hoef ik zelf niet meer te reageren. Je schrijft alles wat ik misschien ook zou willen schrijven.


  Maak melding

 57. Van waakhond tot schoothond’
  zaterdag, 02 februari 2013 19:52

  COLUMN – Cliff Limburg, de man die zich liet gelden als een waakhond van de persvrijheid in Suriname blijkt thans een schoothondje te zijn van de huidige regering. Hij oppert nu geen enkel bezwaar dat de pers wordt onderworpen aan censuur omdat hij nu letterlijk en figuurlijk op de schoot zit van president Bouterse. Hij verdient daar een dikke boterham als perschef van het kabinet van de president, en het is meer dan logisch dat: wiens brood men eet diens woord men spreekt. Limbo ontpopt zich meer en meer als een …

  schoothond. Mevrouw Nita Ramcharan heeft onlangs in haar column: De censor aan het woord in ‘Info Act’, aangegeven dat Cliff Limburg geen perscensuur pikte tijdens de regering Venetiaan/ Sardjoe. Ze heeft in het zelfde column ook aangegeven wat het doel is van Info Act. Ik citeer Nita Ramcharan: “Het programma Info Act dat met geld van het volk wordt betaald, wordt misbruikt om mensen zand in de ogen te strooien en op een verkeerd spoor te zetten”. Het is duidelijk dat Info Act wordt gebruikt om propaganda te maken voor de NDP.

  Jan Smeulders werd van stal gehaald en opgevoerd als een mediadeskundige in het overheidsprogramma Info Act. Het leek erop dat Cliff Limburg en Jan Smeulders, theorie over journalistiek aan het doceren waren. Ik vind het bizar dat die twee “nationalisten” willen bepalen wat en hoe journalisten, informatie naar buiten moeten brengen. In plaats van dat de regering de theorie van sociale verantwoordelijkheid (Social Responsibility Theory) koestert, kiest zij voor de autoritaire pers-theorie.

  Nu twijfel ik aan de uitspraak van president Bouterse dat de media de vierde macht is. De journalistiek is volgens de theorie van sociale verantwoordelijkheid, een beschermer van de democratie. Vice president Robert Ameerali, Cliff Limburg en Jan Meulders willen, dat de journalisten naar de pijpen van hun moeten dansen, en dat zij informatie volgens de autoritaire pers-theorie naar buiten moeten brengen. De media moeten zich steeds onderwerpen aan het gevestigde gezag. De journalist dient hier niet als waakhond van de democratie, maar als schoothondje van de heersende partij.

  In landen als China en Equatorial Guinea, de vrienden van Bouterse, verder Iran en Noord-Korea zullen corruptieschandalen van een overheidsdienst de krant niet halen. Het is schadelijk voor het imago van het land en de leider(s) om die bekend te maken. De media moeten hier de overheid dienen, en zullen dus niks over zulke zaken publiceren. Een journalist uit een land die volgens de autoritaire theorie handelt zal dan ook niet een onderzoek starten over corruptie van een overheidsdienst, tenzij er sowieso een positieve uitkomst aanzit. Meulders zegt: Hier in Suriname weten journalisten niet hoe het hoort, en hoe kan een journalist de vicepresident tegenspreken? Wat een brutaliteit van Jan Smeulders. De handelingen van zowel Jan Meulders als Cliff Limburg vind ik hondsbrutaal.

  De presentatie van Limbo en Meulders op Info Act was een echte schertsvertoning. Daarom zei mevr. Nita Ramcharan dat een ‘sibibusi’ nodig is om de ether schoon te vegen. Wat Cliff Limburg en Jan Smeulders in Info Act hebben neergezet, is om de publieke opinie te manipuleren. Kennelijk leven deze twee “mediadeskundigen” nog in de jaren’80. Niet alleen in Info Act maar ook in het programma Bakabana Tori vertelt Cliff Limburg leugens en halve waarheden. Nog voordat de waarheid zijn laarzen aan heeft, is de leugen van Limbo al vijf maal rond de aarde gelopen. Ik luister ook af en toe naar zijn programma “Brokobana Tori”. Maar liever luister ik naar The Talk (A Taki) van Wayne Telgt, die vind ik interessanter en objectief, dat van Limbo is ridicuul en paars gekleurd.

  Vrienden bellen mij af en toe dat Limbo weer eens te keer is gegaan tegen andersdenkenden en dat hij normen en waarden aan zijn laars lapt. Het is overduidelijk dat Limburg de menselijke beschaving mist. Hij maakt gebruik van overheidsmedia kanalen om mensen tegen elkaar op te zetten. In zijn programma bekritiseert hij wekelijks personen op de hem bekende arrogante en intimiderende wijze. Terwijl de roeping van een media is zaken uit te brengen om de burgers in staat te stellen de maatschappelijke zaken van algemeen belang goed te kunnen volgen.

  Het is ongehoord dat de woordvoerder van de president gebruik maakt van de staatsmedia om op staatskosten andersdenkenden te bekladden. Kennelijk draagt dit de goedkeuring van president Bouterse, want hij corrigeert de perschef nooit. Alle overheidsomroepen en televisiestations zijn omgetoverd tot propagandamachine van Bouterse. Limbo ventileert in al zijn uitzendingen een duidelijk pro-NDP en Bouterse opvatting en zet zich af tegen alles en iedereen die tegen Bouterse of de NDP is. De presentatie van Cliff Limburg en Jan Meulders via Info Act was geen schoolvoorbeeld van de overheid in deze moderne massamedia.
  Naipal. A.I.


  Maak melding

 58. Eey DADA,

  waarom zoveel propaganda als jij tog bent een Super Pres in Su????

  wel pasew…dit ka volk is anaalvabijt tog!

  Pres, U bedoelt ANALPHABEET??

  ja zoiets,

  Pres, ma waarom gekozen voor die oerlelijke Limbo???

  pasew,…30% lijkt op hem vandaar!

  Pres, U bedoelt 30% anaal-fa-beten

  jo vuile beest yu

  🙂


  Maak melding

 59. De Surinaamse journalisten hebben moeite met de waarheid. Ze hebben behoefte aan aandacht en creëren met boosopzet een gespannen situatie om internationale aandacht te krijgen.Niemand heeft hen geïntimideerd.Hetgeen ze beweren is een subjectieve beleving van hun scheve werkelijkheid.Er hangt vuil spel in de lucht.Een aantal van hen stuurt aan op een gespannen toestand in het land zodat ze in Nederland politiek asiel kunnen aanvragen.


  Maak melding

 60. @ Sang Seng:

  De journalistiek heeft tot taak de maatschappij kritisch te bezien en dit door te geven aan het volk. Zo ook mag de journalistiek de regering en haar beleid bekritiseren. Maar als jij niet in staat bent waarheid en onwaarheid te filteren, dan zegt dat meer over jouw intelligentie dan over die van de journalisten.


  Maak melding

 61. Hoe betrouwbaar zijn de journalisten in Suriname?
  Nog geen 2 weken geleden klaagde de SVJ dat Surinaamse journalisten berichten van anderen klakkeloos overnemen of nieuws van anderen kopieren en zelf stelen.
  Als je bij de tv, krant of radio in Suriname werkt, dan bij je journalist.
  Weinig journalisten in Suriname zijn echt objectief, ik moet nog de eerste Surinaamse media zien, die correspondenten in het buitenland heeft en kan betalen.
  Nieuws maken kost geld en dat hebben ze niet!


  Maak melding

 62. Laat mij beginnen met gros van de surinaamers die zich journalist noemen is een lachertje en crimineel. Ja, plagiaat plegen is een strafbaar feit. De journalisten zelf klagen erom dat zij niet eens de moeite nemen om een artikel te publiseren, maar gewoon andersmans werk jatten. Nij mobnde van de Amerikaanse ambassadeur is zelfs in nette bewoordingen gezegd dat zij meer aan onderzoeksjournalistiek moeten doen. Dat betekent in Amerikaanse termen, dat ze eigenlijk gewoon prutswerk leveren. Zij hebben de mond vol over democratie en vrije meningsuiting. Ik betwijfel echt of zij wel echt weten wat die twee woorden betekenen. Voor hun betekent het: ik mag alles zeggen, maar in jij mag niks terugzeggen. Een spreekwoord zegt, wie kaats wie de bal verwachten. Dat is precies wat de heer smeulders heeft gedaan. Basta! Haal DDB en de decembermoorden er niet bij, maar reageer gewoon op hetgeen in de artikel is staat. Ooh, was vergeten dat sommigen dat niet kunnen volgen.


  Maak melding

 63. Ook ik luister wel eens naar bakabana torie(!) zoals iemand hier zei, en ook ik vindt dat Limbo het te persoonlijk en te gekleurd maakt. Staats radio à la sovjet unie.


  Maak melding

 64. Massamedia is een belangrijk instument voor dictatuur.
  In afrikaanse landen worden zelfs opdrachten aan militieleden via de radio gegeven om onderdanen te slachten/vermoorden.


  Maak melding

 65. Valt het jullie ook op dat de rkanten steeds dunner worden? Hebben jullie al wat gehoord van die plannen voor …. en voor ….. Of hoe de voortgang van het woningbouwprogramma loopt? Of welke plannen volgens de begroting dit jaar gerealiseerd gaan worden, en wat vorig jaar gerealiseerd is.
  Of wanneer de anticorruptiewet eindelijk behandeld wordt, of dat DDB verantwoording aflegde aan het parlement? En de jaarverslagen van de rekenkamer zijn die al gepubliceerd?
  Heeft DDB eindelijk al eens aangegeven hoe hij concreet de verkeizingsbelofte van meer transparantie gaat invullen, daar wachten we al 3 jaar op.

  Nog twee jaar dan krijgen we verkeizingen a la Cuba: mogen we kiezen uit precies evenveel NDP kandidaten als er stoelen zijn en zijn andere kandidaten uitgesloten.

  Hoe was die uitspraak ook al weer? O ja.
  Eerst voerden ze de joden af, en niemand protesteerde.
  Toen de zigueners en niemand protesteerde.
  Vervolgens de mindervalide, en niemand …

  Ten slotte werden wij afgevoerd en was er niemand meer om te protesteren.


  Maak melding

 66. GMAP: Deel maar een paars vlaggetje uit en een petje en in Suriname heb je dan al een stem gekocht.

  Moraal en democratie in de uitverkoop…..


  Maak melding

 67. Beste Sra: lees en huiver: Dat is dus exit Limburg.

  et kabinet van de president zegt in een verklaring dat uitspraken gedaan in Info Act niet behoren tot het beleid van de regering “casu quo de president van de Republiek Suriname”.

  De regering Bouterse-Ameerali benadrukt dat het recht op vrije meningsuiting en de persvrijheid, zoals vastgelegd in artikel 19 van de grondwet te allen tijde te respecteren. De verklaring is ondertekend door perschef Clifton Limburg, die de presentator was van het gewraakte programma.

  In het programma werd Jan Smeulders als mediadeskundige opgevoerd. Hij heeft afgegeven op het werk van journalisten en zei dat zij een gekozen regering niet mogen breken. Hij vindt dat beperkende regels ingevoerd moeten worden, zoals die in Colombia zouden gelden. Hij stelde net als vicepresident Robert Ameerali dat journalisten in dienst zijn van de regering. Hij las in het regeringsprogramma de les hoe de media zich moeten opstellen.


  Maak melding

 68. Natuurlijk gaat men dit nou “ruis” noemen.
  Het vervolg van het EU (dialoog-8) gesprek is aanstaande.
  (In maart of april dacht ik).
  Wedden dat men van nu tot aanvang van het gesprek op eieren gaat lopen?
  Daar men de schijn moet wekken,dat alles”koek en ei”is.


  Maak melding

 69. Hulde aan de Surinaamse Vereniging van Journalisten, Suriname begint meer en meer de richting van een dictatuur op te gaan en dat dient uit alle macht voorkomen te worden.


  Maak melding

 70. De regering BA inclusief alle Foetoe-bois, verkopen nationalistisch te zijn, maar ze plunderen de staatskas.

  Bouterse (kort door de bocht)is Euro-Miljardair. Wil je de feiten kennen: http://www.suparr.com.

  Met INFOACT en de nodige Foetoe-bois moet natuurlijk een ander liedje aan het volk worden voorgehouden. Het volk, nee geen raar beestje, is ook schuldig aan het fenomeen dat het eerder kiest voor het bedrogen willen worden dan de feiten te kennen/te erkennen. Deze wijsheid stamt uit de oude Griekse en Romeinse tijd waarin de spreuk “Populus vult decipi, ergo decipiatur” (Het volk wil bedrogen worden, dus laat haar maar bedrogen worden)veelvuldig waarheid bleek te zijn.

  Tegelijkertijd kan ik jullie vertellen dat dezelfde journalisten kiezen voor ogenschijnlijke objectiviteit. Ze hebben allemaal willens en wetens gezwegen over mijn website dat een compleet onderzoek bevat van de wijze waarop de regering BA de staatskas heeft geplunderd. Vraag ze waarom ze sinds 12 december 2012 daarover zwijgen.

  Meer dan 90% van de bedreven journalistiek is van geen waarde. Ze houden het volk voor objectief te zijn. Ik weet dat dat niet zo is.

  Vanaf morgen: Democratie — Reflectie — Actie.

  Morgen zal een nieuwe test van de onafhankelijke Surinaamse journalistiek plaatsvinden.

  Hou morgen de media scherp in de gaten om de Surinaamse werkelijkheid te kennen zoals ze feitelijk is.

  Een nieuwe artikel een nieuwe test: http://www.suparr.com


  Maak melding

 71. SVJ-voorzitter Wilfred Leeuwin maakt van een mug een olifant. ik zie niet in waarom de ander journalist geen mening mag geven over een bepaalt onderwerp . In dit geval een ondersteuning geven aan het beleid van een legitiem gekozen regering . Mij bekruipt het gevoel dat leeuwin baat bij heeft dat de positie van Suriname op de wereldranglijst voor persvrijheid zo laag mogelijk moet zijn .

  Tot deze conclusie kom ik gezien leeuwin zijn actie nadat Suriname hoog scoorde op de wereldranglijst voor persvrijheid en nu zijn collega een andere mening heeft is de persvrijheid in gevaar .

  De vraag die hier gesteld moet worden valt de mening van leeuwin alleen onder de vrije mening ? en dat van ander journalisten die een andere mening zijn toegedaan niet onder vrije mening uiting ? Er zijn vanaf het aantreden deze Regering geen noemenswaardige maatregelen getroffen om de pers vrijheid te beknotten integendeel .

  Leeuwin weet het beter maar probeert alleen stemming makerij te maken om Suriname zwart te maken internationaal voor een bordje linten soep


  Maak melding

 72. @ Herman S
  Het is duidelijk dat je het niet snapt. Info Act is een regeringsprogramma, men spreekt daar namens de regering het volk toe, wat daar gezegd wordt wekt dus de indruk overheidsbeleid te zijn. Als daar wordt gezegd dat journalisten in dienst zijn v.d. regering en geen kritiek mogen leveren op de regering dan wekt het de indruk dat dat het beleid v.d. Surinaamse regering is. Zoiets is een directe inbreuk op de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting vandaar dat de SVJ daar terecht tegen geprotesteerd heeft waardoor Bouta met een verklaring moest komen om afstand te nemen van de in Info Act gedane uitlatingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.