vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijParlementariërs schuwen debat met diaspora niet

Parlementariërs schuwen debat met diaspora niet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 jan –Parlementariërs die direct betrokken zijn bij de voorbereiding van de diasporawet,willen best naar Nederland voor een debat. Volgens Anton Paal (MC/PALU), voorzitter van de voorbereidingscommissie, is een missie niet uitgesloten. Het wetsvoorstel Personen van Surinaamse Afkomst, PSA, kan dan rechtstreeks worden besproken met de doelgroep. Binnenkort val t het definitief besluit.

Paal zelf zegt niet veel te voelen voor een trip naar Nederland. Binnen de commissie zijn er leden die maar al te graag de koffers pakken. De dames en heren zijn maar al te zeer bereid de kritische diaspora van dienst te zijn. “Maar we gaan de zaak als commissie bespreken en kijken hoe en wat”, zegt Paal tegenover de Ware Tijd. Andere landen dan Nederland zijn niet beeld. Nederland wordt immers gezien als het land waar de meeste Surinamers heen trekken.

Intussen hebben drie organisaties van Surinamers in Nederland hun aanbevelingen en commentaar naar het parlement gestuurd. Volgens Paal wordt alles meegenomen bij de verdere bespreking van het wetsvoorstel. De organisaties stellen onder meer voor personen van Surinaamse komaf rechten te verlenen die direct afgeleid zijn van de Surinaamse nationaliteit. De aankomende wet zou een integraal onderdeel moeten zijn van het diasporabeleid.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Mijnheer Paal, vergeet niet uw zwembroek in te pakken en kijk ook op Groupon voor de Keukenhof, Efteling en Duinerel deals !! Ik zou zeggen een hele fijne vakantie in Nederland…


  Maak melding
 2. maar beste mensen tog,,

  het is tog altijd zo geweest dat de satellietpartij aan de noordzee de dienst uitmaakt!!!

  een beetje beleid voor de apentuin van Jenny in Paramaribo wordt hier ontworpen!….

  let wel,

  Santokhi komt naar noordzee voor economische power
  santokhi komt naar noordzee voor bestuurlijke power

  Wijdenbosch & Panka komen naar Z-O voor coca power

  🙂 🙂


  Maak melding
 3. Rol die rooie loper maar uit jongens!

  Kom maar op, we zullen jullie massaal verwelkomen op Schiphol…

  —–
  ——-
  —–

  Enne, natuurlijk vergezeld van de marre-saus-je weet wel.
  Landen kan altijd, maar als je binnen komt is vraag 2.

  Nogmaals we doen geen zaken met Amnestie-verraders.
  Jullie zijn onbetrouwbare, meelopers en kuddedieren.

  Wegwezen!!!!!


  Maak melding
 4. MIE NO WANNIE PSA!!!!!!!!
  De toeristen kaart is nodig,maar ook voldoende!
  DUS PAAL WAT MIJ BETREFT,HOEF JE NIET TE KOMEN!
  HET WORDT M.I. HET ZOVEELSTE SNOEPREISJE!!
  BLIJF LEKKER THUIS!


  Maak melding
 5. Alle anderen kozen voor geld,goud of grond behalve Paal van de PALU.Die koos voor een nieuwe DC in Coronie voor het voorstemmen voor de amnestie wet.
  Nu wil hij niet dat er een commissie richting richting Ned.gaat omdat hij het vermoeden heeft dat leden niet terug zullen keren.Hardjo heeft ook bewezen dat hij zich in Ned.veiliger voelt.

  Cobie.


  Maak melding
 6. =Dit is echt puur het weggooien van belastinggeld.

  =Men kan toch alles in Suriname regelen? Het gaat om de Surinamers overzee, maar de wetten en regels behoren in Suriname gemaakt en aangenomen te worden.

  =Anton Paal, ik zou zeggen, blijf waar je bent, omdat je niet veel zal bereiken.


  Maak melding
 7. Commissie!

  Weer een commissie? Waar laten we de inhoud van de Toescheidingsovereenkomst? Wat doen we daarmee? En waarom (Ira heeft gelijk) moet men in NL gaan praten met mensen die geen invloed hebben op beslissingen?

  De Wet wordt in Suriname gemaakt en niemand uit de Bijlmer of Lunetten kan daar iets aan veranderen.
  Blijf met je commissie lekker in Suriname en verbras het belastinggeld niet aan tickets en de commissie die voor buitenlandse reizen geldt.

  Meneer Paal zet zichzelf voor paal door te zeggen dat hij zelf niet wil, maar anderen uit de commissie staan te trappelen en hun koffers al hebben ingepakt.
  Blijf thuis!


  Maak melding
 8. @Musk, je hebt gelijk en ik begrijp nog steeds niet wat er aan de hand is in de Surinaamse politiek.

  =Wil men zo graag gaan reizen om Nederland een bezoek te brengen? Ik zou zeggen laten zij maar hard gaan werken voor het volk.


  Maak melding
 9. Anton zit op een paal in het water en laat een proefballonnetje op ‘in de lucht’. Hij hoopt dat er sponsors uit de diaspora zich melden die zijn reis en verblijf gaan bekostigen.
  Eén ding is zeker, Anton wil die snoepreis al te graag maken, maar hij heeft het lef niet om het toe te geven. Dus schuift het maar in de schoenen van anderen.


  Maak melding
 10. Dus ANTOON PISPAALTJE is wederom bezig.
  Waarom heeft hij nog steeds 2 brievenbussen op z’n woonadres? Luchtpost en Zeepost!!!

  Personen uit de Diaspora, kunnen ook hun bevindigen m.b.t. de PSA per post opsturen.
  Want ANTOON PISPAALTJE wil geen EMAIL berichten hierover hebben.

  Sedert het gesprek in Chili heeft plaatsgevonden tussen minister Lackin van SU. en minister Timmermans van NED., willen die gasten zo gauw mogelijk Nederland bezoeken.
  Nu met het verhaal over een Diaspora Commissie!
  Misschien kan Lonny Brunsie ook worden opgenomen in zo’n commissie.

  @Musk: Je het laatst over het ontbreken van een “gen”.
  Ik kwam toen niet meer bij van het lachen.
  Is dit ook van toepassing op ANTOON PISPAALTJE?


  Maak melding
 11. Waarom zijn de Surinamers zo bang voor de PSA???
  Terwijl de grootste moordenaars nogsteeds de dienst uitmaken en het land naar de knoppen helpen door al onze rijkdommen voor een appel en een ei verkopen aan buitenlandse rovers.
  Zijn jullie anno 2013 nogsteeds bekrompen in jullie denken of ligt het aan jullie eigen stommiteit. Sorry dat ik dit zo moet verwoorden, anders kan ik het niet zo begrijpen waarom jullie tegen de PSA zijn terwijl de PSA’s honderden miljoenen Euro per jaar het land verrijken en de economie stimuleren inplaats van eigen zakken te vullen.
  De Pres beweerde dat Suriname Miljarden Dollars winst maken uit Goud en Olie winning maar kan desondanks de ambtenaren salarissen en de dagelijkse verplichtingen van de Ministeries niet betalen. Wie is nou zo achterlijk of bekrompen. Laat je hersens even normaal functioneren en niet vol proppen met cocaine.
  Misschien kunnen jullie tot bezinning komen en niet van die stomme opmerkingen maken.

  Succes brada,


  Maak melding
 12. @Fer. E.
  Met zeepost zal Anton Paal niet al teveel problemen hebben!Even een korjaaltje en ….klaar is kees!
  Maar ……… met de luchtpost;dat zou wel’s voor de nodige problemen kunnen zorgen.
  Paal is een klein mannetje en de brievenbussen hangen te hoog in de lucht kokosbomen! ::-) 🙂 🙂


  Maak melding
 13. Fer,

  Ik moest er zelf ook erg om lachen toen ik het bedacht. Maar het verhaal van de makelaars die goud zijn gaan zoeken in Ghana is echt waar. Kijk iedere woensdagavond om 21.00 uur op Nachional Geographic Channel.
  Afgelopen week heeft iemand met het “gen” de cacaou plantage van zijn zwager aan de Amerikanen verkocht. Zwager wist van niets en terwijl de goudzoekers aan het graven zijn komt hij verhaal halen met een scherpe houwer. Grote vechtpartij en ruzie in het dorp van de mensen met het “gen”.

  Zelf heb ik ook wat negatiefs meegekregen van mijn voorouders. Ik heb last van een “dom” bloedvat dicht bij mijn nieren. Mijn broers, zussen, neven en nichten hebben het ook allemaal. De een minder dan de ander.
  Maar diezelfde voorouders hebben ons ook het “gen” mee gegeven om goed te kunnen dansen, zingen, voetballen en lekker koken. En al mijn zussen en nichten hebben een kont a la JeLo. Lekker toch? Allemaal plussen.
  Correctie Fer: het hebben van het “gen” is belastend en niet het ontbreken er van.

  Maar als ik de reactie van Paal lees en naar Lackin en zijn mooie aanbidster naast hem kijk, dan moet ik constateren dat Paal en Lackin het “gen” onderdanig en bedriegen hebben mee gekregen en de aanbidster iets van JeLo. Lekker toch?


  Maak melding
 14. paal heeft lackin jou ingevluistert om het vuile werk voor hem op te knapen..

  waarom komt hij zelf niet..

  hij toch immers gezegd,houdt je rot-geld wij sme’ers hebben het niet nodig wij lossen zelf onze hebie’s..

  jou baas gaat na maart van welk jaar naar china


  Maak melding
 15. Deze onderwerp is geen commissie en bespreking waard.
  De rechten moeten gegeven worden aan de Surinamers in het buitenland.Suriname heeft deze mensen nodig voor de ontwikkeling van het land.Maar jullie respectloze mensen zijn meer met jullie zelve bezig dan aan het land te denken.Dat jullie kinderen straks geen vreten hebben deert jullie niet als jullie maar je buik vol hebt en verder kunnen blijven hoereren


  Maak melding
 16. lackin durft evenals zijn opperhoofd niet naar nederland te gaan ,omdat hij zo vernedert is, voelt,dat hij helemaal af zal gaan in nedrland.

  trouwens wat moet hij lackin in nederland zoeken..

  hij had een grote bek,het verhaal is algemeen bekend en nu gebukt naar toe.


  Maak melding
 17. Waarom een PSA? Er is toch een Toescheidingsovereenkomst? Als Suriname deze overeenkomst naleeft……is toch alles opgelost?? of zie ik dat verkeerd??!?!?!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES