dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOnbeleefde politieagent houdt Suriname veilig

Onbeleefde politieagent houdt Suriname veilig

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 jan –Suriname is een relatief veilig land, maar politieagenten worden nog als erg onbeleefd ervaren. Volgens de ontwikkelingsindex van VN-organisatie UNDP zit het land bij de meest veilige landen van het Caribisch gebied. Het aantal moorden bijvoorbeeld is beduidend minder. Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie is tegelijk tevreden en ontevreden.

De veiligheid in het land is een verdienste waar een pluimpje op mag. “Ik denk dat grote stappen voorwaarts zijn gemaakt in de daadwerkelijke prestatie van de politie en de hoe er gekeken wordt naar ons vermogen om de criminaliteit aan te pakken”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Ware Tijd. Hij erkent wel dat nog het een en andere te verbeteren valt wat betreft de benadering van het publiek. De index spreekt immers boekdelen.

Binnen het Korps Politie Suriname wordt al gewerkt aan imagoverbetering. Te oordelen naar het inzicht van de burger zal nog harder gepoetst moeten worden. Hier en daar zijn wel agenten te bespeuren die zichtbaar hun best doen om beleefd over te komen. Maar de uitzondering moet nu regel worden. “Als manager weet ik dat verandering van percepties en subculturen binnen organisaties een langzaam proces is. Maar er is geen tijd te verliezen. Dit moet zo snel mogelijk veranderen”, aldus Tjin Liep Shie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

77 REACTIES
 1. Binnen het Korps Politie Suriname wordt al gewerkt aan imagoverbetering…

  Het zal momenteel niet helpen daar de grootste crimineel zelf aan de macht is…
  Agenten die in de fout zijn gegaan worden weer in dienst gesteld. Inspecteur van Nickerie was tydens de vorige regering ontslagen maar is door de moordenaar weer in dienst gesteld.

  Normen en waarden stonden hoog in de vaandel bij de politie, helaas door moreel verval is dit niet meer aanwezig…wat verwacht je anders als een moordenaar, crimineel, veroordeelde drugsdealer als press aan het hoofd staat…
  De politie heeft de taak om criminelen op te sluiten…
  Mede de moordenaar als presss zijn ook de hele goede agenten niet meer gemotiveerd als voorheen.
  De wolf is ook verantwoordelijk op moorden oa op DHR Gooding…

  Hoe moet een korpschef zich voelen om verslag uit te brengen aan een moordenaar die press is…
  Is dit wel ETHISCH (verantwoord) ??

  Van de andere kant ben ik toch blij dat de politie zijn werk blijft doen en dat zy de keus van het volk hebben gerespecteerd weliswaar onder protest…


  Maak melding
 2. Onbeleefde Controle Post

  rijdt U maar door, en jij ook doorrijden want jij bent ook eige volk eerst!!

  stop stop,…oh jeh mi gado rij maar snel door…mi jeses wat een oerlelijk mens zeg foeffff!

  halt,…controle, wilt u uit stappen!

  mevrouw, U rijdt een mooie wagi mang en zelf ook zo jong-mooi!

  waarom stopt U mij??

  niet brutaal, geef hier jou papieren ennuh opschiete

  alles is goed, maar ik moet doen een 100% controle,

  🙂 dus doe je blouse omhoog & je rok omlaag 🙂


  Maak melding
 3. Henk Molenaar, het probleem is dat deze mensen geen veroordelingen achter hun naam hebben staan. Althans niet in Suriname. Ze ontspringen iedere keer de dans.

  Als horeca ondernemer zijnde kun je in A’dam geen zaak openen zonder dat je eerst getoetst wordt door bureau BIBOB. Dit bureau controleert de betrouwbaarheid van personen of organisaties om te bepalen of ze in aanmerking komen voor bijvoorbeeld een bepaald beroep of subsidies.

  Wie screent nu de surinaamse ambtenaar ? Kennelijk kan iedere malloot ambtenaar worden in Suriname. Integriteit speelt geen rol. In iedere fatsoenlijke rechtstaat had Bouterse nooit een baan bij de overheid kunnen krijgen laatstaan president kunnen worden.

  Ze houden elkaar in het pluche want de corruptie problematieken zijn makkelijk op te lossen. Het is een kwestie van willen.

  Wat betreft de Politie, ze zijn ondergeschikt en doen het vuile werk. De CTU met Dino Bouterse delen de orders uit. Hij mag aan zijn vader bewijzen dat hij de veiligheids apparaat kan runnen. Insubordinatie, en collaborateurs worden geschrapt, desnoods met geweld.


  Maak melding
 4. Een prijzenswaardig initiatief!
  Maar ik moet wel toegeven dat het korps niet alleen uit laaggeschoolde,onbeschofte en onbeleefde agenten bestaat!

  Ik ben september 2012 omstreeks 03:30 u.(nachts vrijdag op zaterdag) bij een roadblock stil gehouden.
  (Paramaribo-Zuid ter hoogte van de bioscoop “DE Paarl”)
  Een beetje geïrriteerd vroeg ik waarom dit nodig was.
  Ik moest uitstappen en men heeft het waarom van de actie héééél beleefd uitgelegd!
  Of men was misschien erg onder de indruk van mijn welbespraaktheid,mijn nogal beleefd voorkomen en rijzige gestalte (lengte 195 cm gewicht 105kg). 😀


  Maak melding
 5. @ MEDUSA
  Het heeft m.i. niet zoveel te maken met welbespraaktheid en fysieke grootte. Want ik heb hele grote en fysiek sterke kerels de grond zien kussen in Su if skotoe har deng pipa. Dang ga je echte liggen hoor.
  Moet wel zeggen dat ik bij een checkpoint / roadblock netjes te woord ben gestaan door een vrouwelijke agent die uitlegde wat de bedoeling was.
  Bij mannelijke agenten wil dat weleens tegenvallen zoals bij de tweede roadblock dezelfde avond komende van de kameelbrug. Maar nu een mannelijke agent die snauwde “papieren, rijbewijs (gaf Ned als intern. rijbewijs) wegrijden” dat was alles wat ik te horen kreeg.


  Maak melding
 6. @kolo kolo
  Jij hebt dan pech gehad!
  Men was uiterst beleefd en maakte ook geintjes over mijn lichaamsbouw!
  Een vroeg zelf of ik niet wilde solliciteren b/d politie!
  Ha ha ha ha!Ik zei:”Als korpschef wel ja!!En lachen!!”
  Nee,het waren prima kerels!


  Maak melding
 7. Politie moet gezag uitstralen en mag best streng zijn. In een land met weinig politie agenten moeten slechte mensen als de dood bang zijn voor de politie. Elk iemand die een ander schade toebrengt moet na 20 jaren zich nog kunnen herinneren dat hij ooit met de politie in aanraking is geweest. Als men niet bang is voor de politie dan ga je Nederlandse situaties krijgen in Suriname waar de agenten bang zijn voor de wet overtreders.


  Maak melding
 8. Ik heb tijdens vakanties(2x per jaar)in SU nog nooit te maken gehad met onbeschofte agenten, in tegendeel! Altijd vriendelijk en behulpzaam!! De meeste stralen in vergelijking met de NL politie gezag en autoriteit uit! Ik vind dat de SU politie een natuurlijk overwicht uitstraalt!! Gezien de politieke situatie in SU doen ze hun werk naar behoren. Mensen uit mijn vriendenkring zowel in Nl als in SU zijn over `t algemeen te spreken over SU politie!


  Maak melding
 9. In Sur.heersen er toestanden die aangetroffen worden langs de oevers van de Zambezi,de Niger of de Congo.Als je met deze mensen ‘normaal’gaat praten,begrijpen ze je niet of ze beroven je waar je bij staat.En ze verdrinken liever met gasbom en al dan dat ze zich door de politie laat pakken.

  Cobie.


  Maak melding
 10. Aahh.. zolang de politie in Suriname het aantal verkeersdoden niet onder controle krijgt dan mag wat mij betreft de korpschef ontevreden blijven. Ook over zichzelf.


  Maak melding
 11. Frapant,
  Sommigen kunnen het niet nalaten hier!
  Een constructieve bijdrage is niet aan hun besteed.

  Alles draait om de lengte van hun eigen gereedschap!

  Kijk hoe trots ben ik!


  Maak melding
 12. Donderdag 31 januari 2013 om 20:46 uur, door Jacobus
  En ze (verdrinken) liever met (gasbom) en al dan dat ze zich door de politie laat pakken.
  Cobie.

  @Jacobus/Cobie:
  Bedoel je
  Lijk vermoedelijke dief opgevist
  29/01/2013 (Bron-dwt. Sharon Lang)

  De politie heeft dinsdagavond een lijkt uit het Saramaccakanaal opgevist
  PARAMARIBO – Het lijk van een vermoedelijke inbreker is dinsdagavond door de politie opgevist uit het Saramaccakanaal in de omgeving van de brug aan de Van ’t Hogerhuystraat. Omstanders herkenden de man als de de persoon die maandagavond een inbraak zou hebben gepleegd.

  “De eigenaar van de woning zegt de man op heterdaad te hebben betrapt. Hij zette de achtervolging in toen de vermoedelijke pleger het hazenpad koos. Toen moet verdachte in het kanaal zijn gesprongen,” deelde inspecteur Alan Forster de pers mee.

  Volgens de piketofficier wisten de buren niet dat de man zou zijn verdronken.
  De mensen vertelden wel dat hij met een gasbom in het water zou zijn gesprongen.
  Dus is hier sprake van een bedrijfsrisico

  Als hij niet gevlucht was, zou hij op een correcte wijze door de zonen/dochters van Hermandad zijn aangehouden.


  Maak melding
 13. In de jaren 70 van de vorige eeuw zagen enkele andere leerlingen en ik van de middelbare school een indiaan op enkele honderden meter afstand van ons vandaan staan die bij de politie was en controle werkzaamheden uitoefende tijdens een staking om na te gaan of de openbare orde niet verstoord werd en alles ordelijk verliep. We schrokken ons een hoedje, die man was agent. Een van ons zei, “mijn hemel!, die bosjavaan heeft het wel ver geschopt en loopt niet meer in zijn paradijskostuum en pijl en boog in rondte huppelen”. Ik hield zijn bewegingen wel heel scherp in de gaten al die tijd en dacht als hij onze richting op komt is het wel rennen geblazen want, ik laat mij niet in de boeien slaan door oom wajono. Gelukkig hield hij zijn hand niet voor zijn voorhoofd en kon ons daardoor niet zien en we liepen rustig door in de massa van de leerlingen bij het parlement aan de Gravenstraat.

  Hij moet nu na al die jaren wel zijn bevorderd tot inspecteur van politie voor bewezen diensten tenzij, hij terug gekeerd is maar zijn dorp in Boesston en loopt hij met zijn verwilderde haardos, zijn pokdannig gezicht in zijn panie rond als kapitein in het dorp Boesston.


  Maak melding
 14. @Jacobus
  Ik vind jouw opmerking “over deze mensen” zeer insinuerend!!
  WELKE MENSEN??
  DIE LIJKEN OP MENSEN DIE langs de oevers van de Zambezi,de Niger of de Congo leven?
  Jij wijst daarmee naar een bepaalde bevolkingsgroep!
  Hoe kom je aan die wetenschap?
  En vooral die pijnlijke opmerking over de verdrinkingsdood van de dief.
  Bah Jacobus,je gaat hier keihard af en daar zak ik mijn broek voor af!!


  Maak melding
 15. @Pimba
  MEDUSA,
  Ze waren bang voor die gifslangen op je hoofd.

  Zo kan je dat niet weten.
  Je moet het een keertje maar zelf live proberen!
  Ik zal er alles aan doen je niet alleen bang te maken maar ook BEHOORLIJK door de mangel te halen!
  En dat kan ik;zal maar niet vertellen WAAROM ik dat kan!


  Maak melding
 16. @ Fer. E.

  toevallig is deze man verdronken.Hij kon het even goed gered hebben.Het zijn deze kleine diefstallen die het leven in Sur.verpesten.Die boef had niets te maken hoe je het zou redden zonder je gasbom.

  @MEDUSA.

  het slaat op toestanden langs deze rivieren en niet op de mensen[Afrikanen]die daar wonen.Trek je broek maar weer lekker op hahaha.Bij 105 kg is een chan-chan gigantisch.

  Cobie.


  Maak melding
 17. Een behoorlijk aantal van deze Surinaamse politie agenten zijn machtswellustelingen, onbeschoft en ongemanierd, en denken dat ze boven de wet staan, het wordt daarom de hoogste tijd, dat tijdens hun opleiding meer aandacht geschonken word aan omgangsnormen t.o.v. burgers, en een naamplaatje op hun uniform i.p.v. een plaatje van de Surinaamse vlag op hun uniform, zodat de burger ook weet met wie hij te doen heeft, want als je naar de naam vraagt van zo,n agent, krijg je in de meeste gevallen geen antwoord, en schenden maar al te vaak je rechten zoals vrije meningsuiting.


  Maak melding
 18. @Jacobus
  O.K!Nu snap ik je beter,maar die toestanden worden wel door mensen veroorzaakt!

  En over mijn gewicht???
  Dat is niet te merken;dat hoort bij mijn lengte!
  !Geen dikke buik,vrij atletisch en basketbal nu nog erg veel!Dus lichaamsbeweging ten top!!!
  No spang!! 😀


  Maak melding
 19. @Jack Russel
  No mang,dat is sterk aan het verbeteren!
  Maak indien je met vakantie bent gewoon een willekeurig praatje met “meneer agent” en je zal er verbaasd van staan hoe vriendelijk ze jou zullen bejegenen.
  Ik kan toch niet zo’n geluk hebben,want je moet ook niet overdrijven?


  Maak melding
 20. MEDUSA:
  “Ik zal er alles aan doen je niet alleen bang te maken maar ook BEHOORLIJK door de mangel te halen!
  En dat kan ik;zal maar niet vertellen WAAROM ik dat kan!”

  OEI, MEDUSA, dat is een dreigement. Waarom? Een beetje dom om het hier kenbaar te maken. Iedereen kan het lezen. Ik word nu echt een beetje bang hoor. Ga gauw naar mijn mammie toe.
  Wat onverdraagzaam van je.


  Maak melding
 21. Medusa,

  Ik ben het niet altijd eens met jouw visie maar
  jouw evenwichtigheid in deze is zeer te waarderen.
  Ik woon zelf in Amsterdam en je komt daar ook zeer
  beleefde politie-agenten tegen.
  Maar je hebt er een aantal tussen die bloed uit je nagels halen op je uit te lokken.
  Maar kennelijk heb je overal uitzondering.
  Want ook in Suriname heb je van die onbeschofte agenten die denken dat ze heel wat zijn.

  Medusa, nogmaals bedankt voor jouw evenwichtige weergave van zaken!

  Houden zo!


  Maak melding
 22. WHO adviseert minder zout te eten
  GENEVE – De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft donderdag nieuwe richtlijnen voor een gezonde voeding gepubliceerd.

  Foto: Thinkstock
  Volwassenen wordt aangeraden minder dan 2 gram natrium of 5 gram keukenzout en ten minste 3,51 gram kalium per dag te gebruiken om het risico van hartziekten en hersenbloedingen te verminderen.
  Eerder beval de VN-organisatie volwassenen aan 2 gram natrium te gebruiken, maar nu wordt gesproken van minder dan 2 gram. Voor het eerst komt de WHO ook met aanbevelingen voor het gebruik van natrium, keukenzout en kalium voor kinderen, afhankelijk van hun gewicht, leeftijd en behoefte aan energie.

  De Nederlandse Gezondheidsraad adviseerde in 2006 de Nederlanders niet meer dan 6 gram zout per dag te gebruiken. De consumptie ligt met ongeveer 10 tot 12 gram per dag aanzienlijk hoger.
  Door: ANP

  Deel:


  Maak melding
 23. Vroeger waren in Suriname roofovervallen met dodelijke
  afloop schering en inslag.
  Dat zal nu geheid nog wel gebeuren maar ik hoor van mensen die in Suriname wonen dat daar een sterke afname in is. Dus de politie heeft daar in elk geval
  een positieve slag in weten te winnen.
  Ik zou zeggen tegen de Surinaamse politie willen zeggen; Ga zo voort!

  Dat in tegenstelling tot Nederland.
  Ik woon in Nederland en niet dat ik Nederland neer wil halen maar de realiteit leert dat de afgelopen maand
  ,januauri, in Nederland ruim 20 mensen zijn omgebracht
  door geweld. Sla de kranten maar open dan vliegen de moordpartijen je om de oren. Dat geeft wel te denken..

  Moorden januari 2013

  *Amsterdam;
  De schietpartij gisteravond in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt heeft een tweede slachtoffer geëist. Twee mannen werden beschoten met automatische vuurwapens. Een van hen overleed direct ter plaatse en de ander is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.
  Vermoedelijk ging het om een liquidatie.

  * Noord-Scharwoude, 1 januari. Een 85-jarige vrouw wordt vermoord door haar man. Haar verwarde echtgenoot probeerde zelfmoord te plegen.

  * Oss, 1 januari. In de voortuin van een woning in Oss wordt het lichaam van de 48-jarige Marja Nijholt gevonden. Deze zaak is nog met raadsels omgeven.

  * IJsselstein, 2 januari. Problemen binnen een gezin escaleerden zo, dat de 42-jarige moeder haar 16-jarige dochter doodstak.

  * Rotterdam, 5 januari. Als de brandweer bij een woning aan de Sint-Janshaven aankomt om een brand te blussen, wordt het lijk van een vrouw gevonden. Een 35-jarige verdachte is opgepakt.

  * Hellendoorn, 7 januari. Opzoek naar een 48-jarige inbreker, stuitte de politie op een dode vrouw. De inbreker, een bekende van het slachtoffer is opgepakt.

  * Amsterdam, 7 januari. Na een brand in een huis in Amsterdam-Noord, wordt een man dood in de slaapkamer gevonden. De politie denkt aan een misdrijf.

  * Landgraaf, 7 januari. Om 10.00 uur ’s ochtends belt een 51-jarige man de politie om te melden dat hij zijn 52-jarige vriendin heeft vermoord. De oorzaak is nog onbekend.

  * Groningen, 8 januari. Een 43-jarige prostituee wordt vermoord in de rosse buurt. Een paar dagen later wordt een 44-jarige man, vermoedelijk een klant, opgepakt.

  * Oosterwolde, 9 januari. In de Friese plaats vindt in een woning een schietpartij plaats waarbij de 51-jarige Henk Eker wordt gedood. Een 29-jarige verdachte zit vast.

  * Rotterdam, 9 januari. In een gebouw van een Turks-Nederlandse vereniging vindt een bezoeker het lijk van een 44-jarige man. Nog geen aanhoudingen.

  * Amsterdam, 9 januari. Twee mannen van 21 en 23 jaar en een vrouw van 47 jaar zitten vast op verdenking van een overval waarbij een 76-jarige man omkwam. Hij werd vastgebonden gevonden.

  * Duivendrecht, 10 januari. Op een fietspad in Duivendrecht ligt een 33-jarige dode vrouw. In de buurt wordt een 27-jarige man aangehouden. Vermoedelijk een misdrijf in de relationele sfeer.

  * Weert, 10 januari. Vlakbij een skatepark aan de Ringbaan-Oost wordt het lijk van een 43-jarige man gevonden. Hij blijkt doodgeschoten. De politie zoekt getuigen.

  * Den Helder, 10 januari. Nadat een 41-jarige man zich meldde bij de politie in Den Helder, spoedden agenten zich naar de Fregathof. Daar overlijdt een man aan messteken in de borst.

  * Enschede, 11 januari. De 17-jarige Stefano Eikenaar overlijdt na een val van het balkon. Zijn huisgenoot, de 36-jarige Peter B., zit vast wegens mogelijke betrokkenheid.

  * Den Dolder, 13 januari. Een hondenuitlaatster vindt in een sloot in Den Dolder het stoffelijk overschot van een 43-jarige man uit Soest. Twee mannen zijn aangehouden.

  * Schiedam, 14 januari. Op 11 januari wordt een 54-jarige man zwaargewond gevonden in een huis. Hij overlijdt drie dagen later. Een 27-jarige verdachte zit vast.

  * Groningen, 18 januari. Bij een woningbrand aan de Waldeck Pyrmontstraat wordt het lichaam van een 71-jarige man gevonden. Hij is door een misdrijf omgekomen.

  * Groningen, 18 januari. Aan de Oliemuldersweg wordt een 66-jarige vrouw in haar huis vermoord. Een 37-jarige man zit voor deze en het bovengenoemde misdrijf vast.

  * Rotterdam, 20 januari. In een auto aan de Essenburgsingel wordt een dode man gevonden. Het is een Belg die blijkt te zijn doodgeschoten.

  * Geleen, 30 januari. Bij een schietpartij in Geleen komt een 56-jarige vrouw om het leven. Ook een 56-jarige mannelijke huisgenoot raakt gewond. Over de toedracht is niets bekend.

  * Amsterdam, 30 januari. In het water van het IJ wordt een plastic zak gevonden met daarin een lichaamsdeel van 120 centimeter lang en een halve meter breed. Het zou gaan om een mannelijk slachtoffer. Verder is nog niets bekend.


  Maak melding
 24. yvette

  dat heb ik toevalig ook gelezen,en jij hebt gelijk.
  en heb jij ook over die drugs toestand gelezen wat nederlanders allemaal doen en dat zij het zo proffesioneel doen dat de staat het niet bij kan houden.
  ik heb ook niks tegen nederland maar het is waarvan zij een ander beschuldigen is wat zij zelf in ergere mate doen,en dat noem ik huigelaars.


  Maak melding
 25. Yvette.
  jou reactie is dom ondoordacht en achterlijk.
  Vroeger voor de jaren 80 had geen tralies voor ramen en deuren in Suriname.
  In Nederland wonen er 16 miljoen mensen in suriname nog geen half miljoen dus jou vergelijking slaat helemaal nergens op.
  over traparantie gesproken de media in nederland schrijft elke dag over alles wat misgaat in de nederlandse samenleving zo kom jij aan eerlijke informatie, in Suriname is verboden om te berichten over de verruwing van de criminaliteit in
  Suriname.
  Mijn buurman is een crimineel, is dat vrijbrief voor mij om ook de criminele pad op te gaan Yvette?? volgens mij opvoeding niet, ik proef bij reactie een soort goed keuring van wat in suriname gebeurt omdat het ook in nederland gebeurt.
  t


  Maak melding
 26. @Yvetter en je punt is???????
  We weten ook allemaal wie het gros van de daders van deze moord en roofpartijen zijn. Sla de cijfers van justitie er op na of kijk vaker naar opsporing verzocht.

  SRA: Onze Gargamel,wat toevallig dat jij dit allemaal gelezen hebt vanuit je hangmat in Para Oost.
  Kan het toevallig niet zo zijn dat je gewoon op de hoogte gehouden wordt vanuit je woonkamer van 17m2 in de Bijlmermeer,en je t.v. toestel besteld bij Wehkamp?
  En wat voor belang zou een Hollandhater hebben on vanuit zijn zgn hangmat wannabee in Para oost om het Ned. nieuws op de voet te volgen????


  Maak melding
 27. Sra,

  Ik woon al jarenlang met veel plezier in Nederland en ik moet eerlijk zeggen dat ik persoonlijk nooit te maken heb gehad met roofovervallen, geweld e.d.

  Echter je moet wel durven de dingen bij de naam te noemen zoals ze tegenwoordig in Nederland plaatvinden en wij moeten ophouden om Nederland steeds maar weer op een voetstuk te willen plaatsen.
  De laatste jaren heb ik inderdaad gemerkt dat het geweld in Nederland wel degelijk enorm is toegenomen en dat de maatschappij enorm verruwd is.

  De media en sommige politici in Nederland hebben er een gewoonte van gemaakt om Suriname weg te zetten als
  bananenrepubliek en drugsland. Misschien is het ook wel zo maar ik kan niet beoordelen of dat werkelijk zo is omdat ik niet in Suriname woon. Maar wanneer ik de berichten in de kranten lees over criminaliteit, geweld, berovingen, drugs in Nederland dan doet Nederland zeker niet onder voor Suriname.

  Vandaag is inderdaad ook weer in de kranten verschenen dat volgens Europol Nederland de spil blijft in drugshandel. Met name, cocaïne, cannabis, en XTC.
  Nederland wordt ook door veel andere Europese landen aangeduid als het land bij uitstek waar xtc vandaan komt. Nederland is Europa’s ‘hoofdproducent’ van de harddrug, zo stelt Europol.

  Sra, op dit moment zou ik Nederland voor geen enkel land willen verruilen maar de gewelddadige ontwikkeling, de verharde maatschappij en de economische ontwikkeling in Nederland geven wel stof tot nadenken.


  Maak melding
 28. who cares

  jij valt eerst yvette aan om het geweld dat in nederland plaatsvind/gevonden heeft te rechtvaardigen,maar gedane zaken zijn gedane zaken ,dat kan jij niet terug keren,”het is inderdaat waar dat in januari het vermoorde aantal mensen erg hoog was”en wat kan jij daaraan doe of veranderen.

  waar ik mijn berichten vandaan stuur gaat jou niks aan,en dan mag jij blijven gissen,het zal jou niet helpen omdat jij net als roy,pasew henk molenaar zich met het leven van andere willen bemoeien en geen opbouwende uitspraken over mijn land(su)hebben maar in een cocom van dwaasheid en achterbaksheid leven.


  Maak melding
 29. Onze Yvette is aan het terugkrabbelen…..En Yvette als je er niet over kan oordelen als Surimaribo wel of geen bananrepubliek of drugsland is, is het misschien toch verstandig om dat oordeel over te laten aan degenen die daar wel verstand van hebben…


  Maak melding
 30. de plaag van den-haag…de hindoestanen

  rotterdam de antillianen, z-o de afrikanen, 3/4 nederland de marrokanen en de rest is maties uit het oostblok..

  Oh Oh nederland….snik snik… 🙂


  Maak melding
 31. SRA dat klopt ik kan niets aan die misdaden veranderen net zomin als dat jij noch ik het feit kan veranderen dat we allemaal weten wie het gros van de daders zijn. En SRA je hebt vast ook vanuit je hangmat wannabee gelezen dat de meeste van die lui op jou lijken……En ik gis niets wat je verblijfplaats betreft, het zijn feiten …. Soso lobi want je bent eigenlijk niet slecht alleen (zoals onze toekomstige Koningin het zei) EEN BEETJE DOM ( eigenlijk een beetje veel).


  Maak melding
 32. Who cares,

  In Suriname worden roofovervallen voornamelijk gepleegd door een bepaald soort bevolkingsgroep maar ze blijven wel gewoon Surinamers.

  Jij beweert dat de geweldsdelicten in Nederland door een bepaald groep wordt gepleegd, maar dat zijn ook gewoon Nederlanders.

  In bijvoorbeeld de voetballerij wordt ‘deze groep’ op positieve wijze vertegenwoordigd en dan ze plotseling wel Nederlanders???

  Who Cares, zolang je in Nederland woont en de Nederlandse nationaliteit hebt dan ben je formeel Nederlander.
  En als je nou een crimineel bent of een topsporter,
  je blijft een Nederlander.

  Ergo, mijn punt is dat in Nederland enorm veel geweldsdelicten plaatsvinden, de maatschappij aan het verruwen is en dat Nederland een belangrijke spil in de drugshandel is.
  En dan hoef je mij niet te geloven maar dan hoef je alleen maar de kranten te lezen.


  Maak melding
 33. who cares

  ben jij zo verstandig om daarover te prate dan.

  suriname is niet jou land van geboorte’,dus heb jij daarover ook niks te zeggen of te oordelen nog de nederlandse staat die su op negatieve manier bejegend


  Maak melding
 34. Yvette.
  Ik hou heel veel van Suriname, maar hou niet van crminelen en ,misdadigers en vooral niet wanneer de macht hebben in het land.
  Wij die elke dag de dingen bij de naam noemen worden door paarse strondvliegen weggezet als redimusu hoe dan?


  Maak melding
 35. who cares

  jou koningin heeft mensen als jou bedoeld en zij is jou toekomstige koningin.
  wat mijn verblijf plaats betreft”is dat jou zorg dan,’jij zegt ook dat de meeste van die gasten op mij lijken,;dat is heel dom en ondoordacht van jou,het punt is,dat jij mij niet ken maar wel over mij wil praten,jonge zoek een ander bezigheid die van jou een verstandig mens kan maken.


  Maak melding
 36. Yvette en je punt is nog steeds??????

  En het klopt zolang in ik Nederland woon en de Nedelandse Nationaliteit heb ben formeel ik Nederlander.

  Maar die Nederlandse Nationaliteit heb ik nog steeds en ben ik nog steeds formeel Nederlander als ik in Timboektoe, Tokio, of Santiago de Chile woon Yvette, dus ik begrijp niet welk punt je wil maken.Heb je mij erop kunnen betrappen dat ik geweld en drugsdelicten in Ned. ontken? Vlgs mij had ik het over wie het gros van de plegers zijn…


  Maak melding
 37. who cares

  jou waarheid is niet mijn waarheid.

  de eerste waarheid is realistichse hoedanigheid.
  de tweede waarheid is fictief en leugens en dat is jou waarheid.


  Maak melding
 38. SRA: Ik ga lunchen bij La galleria, maar ik zal blijven proberen om je bij te staan en te begeleiden, totdat je die stupiditeiten kwijt bent, maar ik kom terug je kan op me rekenen……vergeet je inkomstenverklaring niet in te leveren……


  Maak melding
 39. Gmap,

  Ik heb jouw reactie met veel belangstelling gelezen.
  Wat mij betreft mag je vinden wat je vindt en denken wat je denkt.
  Alleen is het ontzettend jammer dat je mijn reactie volledig uit zijn verband trekt en derhalve totaal
  verkeerd interpreteert en daarbij ook nog bepaalde kwalificatie aan mijn reactie toevoegt.
  Wat ik van jouw reactie vind zal ik voor mezelf houden
  want ik vind dat niet gepast om dat aan de grote klok te hangen.

  Ik wil jou wel een summiere uitleg geven wat ik met mijn reactie beoog.

  Volgens mij heb ik nergens in mijn vorige reacties vermeld dat ik welk geweldsdelict of criminele
  activiteit in Suriname goedkeur.
  Ik heb de complimenten aan de de Surinaamse politie gegeven omdat ze de enorme roofovervallen met dodelijke afloop hebben weten in te perken.
  Wat volgens mij een positieve ontwikkeling is.

  En omdat ik in Nederland woon heb ik de lijn doorgetrokken naar Nederland waar de tendes juist een omgekeerde ontwikkeling vertoont.
  Het is louter een vergelijking en geen poging om
  wat dan ook in Suriname goed te praten.

  De negatieve bevindingen over Nederland zijn overigens niet mijn eigen conclusies maar beweringen die vanuit de Nederlandse media worden verspreid. De Nederlandse kranten staan er bol van.
  Dus wanneer je iemand kwalijk wil nemen dat
  geweldsdelicten in Nederland aan het toenemen zijn
  dan moet jij je misnoegen maar kenbaar maken bij de Nederlandse media.


  Maak melding
 40. wat een beschaving! wat een heerlijkheid om te lezen, dat de hoogste politiechef praat over imago verbetering van “zijn” korps! wat kan nederland hier een hoop van leren! ondanks al die politie moorden die in nederland plaats vinden, heb ik nog nooit gehoord, dat een politie agent hiervoor is vervolgd! let maar weer op de uitkomst van het onderzoek van de politie moord op station Holland Spoor…….


  Maak melding
 41. @Pimba
  Jij zegt:”OEI, MEDUSA, dat is een dreigement. Waarom”?

  Dat is geen dreigement Pimba,maar steevast een belofte!
  Je zal de pech hebben,mij ooit tegen het lijf te lopen!
  Kun je direct aangenaam kennis maken met de slangen op mijn kop!
  IK HOOP HET NIET VOOR JOU,NOCH VOOR JE MOEDER!
  Laat mij geen gelijk krijgen s.v.p!


  Maak melding
 42. Ja, sorry hoor Medusa, je werkt echt op mijn lachspieren:)
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee, nietwaar?
  Ik zal je niet meer plagen want nu ben ik echt zoooooooooo bang, bibber, bibber
  Game over.


  Maak melding
 43. UIT gaan, AF gaan of IN gaan?
  Jij zou dat toch beter moeten weten MEDUSA, foei toch!
  Jammer dat je niet op mijn uitnodiging IN gaat.
  Enfin, het was toch een aparte ervaring.


  Maak melding
 44. Met criminelen vang je criminelen.

  En ja als het nog niet erg genoeg is, ach, waarom dat zoveel moorden?

  Nu zal Suriname denken, want zo denken ze, ach het is zo slecht nog niet, dus we hoeven niet zaken strak te blijven monitoren, ga zo door!


  Maak melding
 45. Yvette.
  Julliie hebben een probleen, jullie kunnen niet tegen kritiek.
  Hoe is het in gods naam mogelijk om een gezonde discussie te voeren met figuren die als tegen argument verwijzen naar andere landen of personen, neem Yvette als voorbeeld, wij hebben het over de politie man of vrouw in Suriname komt zij met een hele waslijst over Nederland, zelfde gebeurd wanneer het gaat over de misdaden en mensenrechtenschending van bouterse.
  Als fout of verkeerd is keur ik af.
  De opleiding voor politie in suriname is niet meer van deze tijd.


  Maak melding
 46. @Pimba
  Je bent zo’n grote ezel dat jij niet eens kan lezen.
  1.Er staat geen UITNODIGING;er staat duidelijk UITDAGING!
  EN
  2.DIE DIKKE DOMME TAALFOUT HEB IK (blijkbaar bij een verkeerd onderwerp geplaatst)reeds ZELF EN DIRECT VERBETERD!
  Er stond bij de correctie:”OP DE UITDAGING AFGAAN!”

  Dit is geen aparte ervaring met je maar een regelrechte gewoonte handeling van jou!DOMDOMDOM!


  Maak melding
 47. Nee MEDUSA, het was van mijn kant een uitnodiging.
  Maar anyway, op een uitdaging of uitnodiging ga je niet AF of UIT maar IN.
  Je verbetering is nog steeds fout. Sorry.
  Hierbij kan de spellingscontrole je niet helpen, het moet in je kersenpit zitten. Grote letters en uitroeptekens helpen ook niet. Helaas Pindakaas!


  Maak melding
 48. @ Pimba
  Hieruit blijkt alweer jouw tekort op taalgebied!
  Je kan al niet lezen,nu toon je ook nog meer van jouw beperktheid!

  COLLEGE (gratis)!
  Je kan op iets “INGAAN” maar ook op iets AFGAAN!
  AFGAAN betekent volgens jouw beperking alleen maar mislukken,maar betekent ook “naar IETS of iemand toetreden met een VIJANDIGE bedoeling”!

  EN NU VOOR JOUW BEKROMPENHEID,

  1.Indien ik OP jouw UITDAGING(vijandig) AFGA,treed ik toe met een VIJANDIGE BEDOELING!IK GA EROP AF!
  DOMBO,OEN!

  2.Bij een UITNODIGING(vriendelijk)ga je erop IN!

  Je lult wederom,maar gewoon weer een end weg!
  Komt ervan wanneer je op het VMBO (leerweg LWOO) met minder dan een 5 voor Nederlands op je lijst wegens leeftijd naar het volgend leerjaar wordt gestuurd.


  Maak melding
 49. @ MEDUSA:
  En jij gaat wederom AF als een gieter.
  Maar ik ga niet IN op jouw foute “college” want jij gaat ook niet IN op mijn uitnodiging, of zo jij wil, uitdaging.”
  Ik ga niet Af op je uitdaging” is pertinent fout!!” Met welk college jij ook komt.
  Je zet jezelf voor schut op WKN, je reacties met scheldwoorden, zijn ver ondermaats.
  Je hebt jezelf laten kennen als iemand die op een onvolwassen niveau reageert met woorden als dombo en ezel en oen, grote letters en veel uitroeptekens! Wat een niveau, zeg. Je hebt geen zelfbeheersing en je komt daardoor belachelijk over.

  En nogmaals: wat en hoe je iets zegt is een projectie van hoe jij denkt en wie jij bent.


  Maak melding
 50. @Pimba
  Ga je zaken maar dus goed bestuderen UILSKUIKEN,eer jij je op glad ijs begeeft!! (een grote hulp zal DE DIKKE VAN DALE je HOPELIJK bieden;die zal jou het verschil tussen “OP IETS INGAAN” en “OP IETS AFGAAN” verduidelijken,tenzij ….. tenzij jij jouw gebrekkige leesvaardigheid niet grondig hebt aangepakt)!


  Maak melding
 51. Jij sláápt met de Dkke van Dale onder je kussen, hij moet jou steeds uit de nood redden maar ook hIj is niet onuitputtelijk. Dat blijkt hier weer want in deze context gaat hij niet op!
  Ik heb hem niet nodig.

  Een nieuwe uitbreiding van je kinderlijke vocabulaire: uilskuiken! dankzij………..DE DIKKE VAN DALE, jouw vriend. Tenminste een klein beetje variatie.

  Het gaat mij vooral om het door jou geringschatten van anderen op het net, daar gebruik je dit soort woorden voor. De woorden zijn niet belangrijk maar juist het geringschatten, en dát zegt meer iets over jou dan over de ander die jij geringschat. Zelfbeheersing en zelfrespect, en respect voor de forumleden, daar heeft het mee te maken.
  Het gaat in deze niet om mijn persoon, ik sta stevig in mijn schoenen, maar ik vind het denigrerend naar andere forumleden, die niet zo sterk zijn, om voor zichzelf op te komen.


  Maak melding
 52. @Pimba
  AL WEER EEN GROTE FLATER DIE ZIJN WEERGA NIET KENT!
  Je gaat maar door!
  “Het gaat mij vooral om het door jou geringschatten van anderen”
  SCHAAM JIJ JE NIET PIMBA (DOTIE)?
  Lees die zin maar zelf weer ’s over!!
  Zodra jij meer dan 3 zinnen opschrijft val je keihard door de mand en verraad jij direct jouw taalniveau!

  Vergelijk jouw kromme zin maar met:

  *Bij mij gaat het vooral om jouw geringschatting t.o. (= tegenover)anderen!!!

  Of
  *Bij mij gaat het vooral om de geringschatting die je t.o.v/t.a.v. (= ten opzichte van/ten aanzien van)
  anderen tentoonspreidt!!!

  Of als je DEFTIG/GELEERD wil DOEN,WIL LIJKEN,WIL OVERKOMEN (terwijl je dat niet bent):
  *Bij mij gaat het om het door jouw geringschatte niveau van(de)anderen!

  Zo zijn er nog vele simpele zinsconstructies te bedenken,Pimba!-

  Tot slot volgt er nu goede raad en neem die ter harte:
  Komt ie:
  1.”Ga maar liever met de DIKKE VAN DALE” naar bed en sta er mee op!
  Dat zal in jouw geval niet afdoende blijken,maar toch,alle beetjes helpen!!!!
  Jij vooral hebt hem echt hard nodig!
  Bovendien zullen de koperen draadjes in je kersenpit ook goed met elkaar verbonden moeten zijn!

  2.Steek je neus voortaan in je eigen zaken en vooral niet in zaken waarbij jij zoals nu schandelijk blijkt,nog de broodnodige revisie omtrent taal moet ondergaan!
  Laat mij en de anderen maar met rust.Indien het hen stoort,zijn ze mondig genoeg om voor zichzelf op te komen en hebben jouw steun dus niet nodig!!


  Maak melding
 53. @MEDUSA:

  Zin van MEDUSA: Bij mij gaat het om het door jouw “geringschatte” niveau van(de)anderen!
  Foute zin, bijvoeglijk nw. moet zijn gering-GEschatte niveau.

  Zin van PIMBA: “Het gaat mij vooral om het door jou geringschatten van anderen op het net.
  100% Perfect Nederlands. Vraag het een NLTaaldeskundige maar!
  Jou is hier geen bezittelijk vnw. maar een pers.vnw. Basisschoolstof.
  Hier helpt de Dikke van Dale jou niet.
  Net zo min als bij: “ik zal niet AFgaan op je uitdaging.” Fout, fout, fout!

  Wederom Medusa, door anderen uit te lachen maak je jezelf belachelijk.
  Wie moet zich nu schamen?


  Maak melding
 54. Kan me nog herinneren van vroeger je mocht niet discussieren met de politie want daar waren ze niet van gediend. Maar ik merk nu dat de politie nu een open karakter was, je mag nu wel je emoties uiten zonder dat je geschopt werd of geslagen woerd. Deze imago mutatie hebben we te danken aan Santhoki. Minister Belfort heeft ook veel veranderingen aangebracht hiervoor mijn dank.

  groet,


  Maak melding
 55. @Pimba
  100% perfect,maar voor jou zeker!!
  Het gaat bij mij vooral om het door jou geringschatten van anderen …..oef!
  Het gaat bij mij vooral om het door jou onderschatten van anderen ….. oef!
  Het gaat bij mij vooral om het door jou bekritiseren van anderen ….. oef!
  Het gaat bij mij vooral om het door jou vernederen van anderen

  Dit hoef ik aan geen enkele taaldeskundige te vragen:
  ze zouden ALLEMAAL een DIKKE RODE STREEP door deze zinsconstructie hebben getrokken en indien niet,is hun niveau niet moeilijk te raden!!
  Dus doe ik,maar liever niet!
  Woorden zijn NODIG voor de vorming van een zin,maar niet VOLDOENDE voor een GOEDE (zins)OPBOUW.
  Ik blijf lachen,maar alleen nu HARDER!!!

  Geringschatte i.p.v. geringgeschatte is een slordige dikke fout maar duidelijk een verschrijving (zelfs een papegaai kan dat na het een paar x gehoord te hebben):
  IEDERE KOE VAN ZONDAG weet dat de vervoeging van
  het zwak w.w. SCHATTEN hoort te zijn schatten(o.t.t.) schatte(n)((o.v.t.) GEschat!(in dit geval een voltooid deelw. gebruikt als bijvoeglijk nw.GEschatte hoort te zijn.)
  Ook het verschil jou(w)is basisschoolstof!
  Juist hier zou DE DIKKE VAN DALE helpen!

  Maar ik dacht:”DAN HOORT OOK IEDERE KOE VAN ZONDAG het verschil tussen beide zonder en met (N) te weten! :oops:!
  Helaas,want hier moet je er ietsje bij nadenken!
  Hier zou DE DIKKE VAN DALE jou niet kunnen helpen!
  Er moet o.a. een beroep gedaan worden op onze “koperdraadjes” en dan vallen we op onze bek!

  Ik blijf erbij!
  Op “iets of iemand” AFGAAN (op een uitdaging bijv.)is N.N!!
  Vraag het maar aan geen enkele deskundige,want die gaan heel hard lachen om deze simpele vraag!


  Maak melding
 56. MEDUSA,
  Plaats ” door jou”, achter het werkwoord, dus verander de zinsvolgorde, zonder dat de zin een andere betekenis krijgt, dan zal je zien dat ik gelijk heb: “Het gaat bij mij om het geringschatten van anderen door jou.”

  Mijn zin is taalkundig perfect! Erger nog, ook de drie andere voorbeelden van jou zijn 100% correct. Ik weet het echt heel zeker!
  “door jou” mag taalkundig vòòr “het geringschatten” staan, maar ook op het eind van de zin want de betekenis van de zin verandert niet, alleen de zinsvolgorde!

  Een dikke rode streep zouden ze door het “geringschatte” woord van jou halen. Al zou je nog zo hard roepen dat het een verschrijving was. Spaar je de moeite van het uitleggen, je doet het voor jezelf, ik weet het al. IK heb je er op gewezen.

  “Ik zal niet afgaan op je uitdaging”
  In DEZE zin is AFgaan FOUT ! In DEZE zin, nogmaals!

  MEDUSA,
  Dat mensen fouten maken is niet erg. Daar zijn we mensen voor. Maar dat ze hun eigen fouten niet kunnen of willen inzien en accepteren, en daarom gaan schelden, dat is erg.
  Dan is je ego groter dan deze aardbol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES