maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP in Nieuw Front niet langer vanzelfsprekend

VHP in Nieuw Front niet langer vanzelfsprekend

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 jan – De Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP, bekijkt verschillende modellen voor deelname aan de parlementsverkiezingen van 2015. Het partnerschap in het Nieuw Front is niet langer vanzelfsprekend. Er zijn meerdere opties en volgens VHP-voorzitter Cahndrikapersad Santokhi worden die nu stuk voor stuk overwogen.

Binnenkort wordt intern besproken welke richting het uit moet. “. Het zal een brede discussie worden. Er klinken binnen de partij verschillende geluiden. Een nieuwe naam voor het Nieuw Front, uitbreiding met andere partijen of alleen de verkiezingen ingaan”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Voor de VHP is deelname in de regering uiteraard belangrijk. Daarom wordt ook uitgekeken naar hoe het grootste effect te bereiken bij de verkiezingen.

Met de huidige partners zal ook worden gesproken. De partij heeft al een heus actieplan gereed voor de komende jaren. “In het kader van het actieplan zullen we binnen de partij discussies voeren over deelname in het Nieuw Front. Ook binnen het Nieuw Front zullen we erover moeten praten”, aldus Santokhi. Zelfs de NDP van Desi Bouterse wordt niet uitgesloten. Na de laatste verkiezingen was het de toenmalige VHP-leider Ramdin Sardjoe die geen heil zag in een coalitie met Bouterse als president.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

60 REACTIES
 1. vhp moet ook kijken wat hun inbreng de afgelopen jaren en vooral de afgelopen 2 jaren is geweest”wat waren de maatschappelijk en sociaale belangen die zij de afgelopen 2 jaren gerealiseerd hebben”economisch en politiek was het een mentaale en spygologische strijd tegen ndp dat ten voordele voor hen moest zijn,maar hen heeft doen realiseren dat het geen effect op bevolking nog de onwikkelings beeld van de ndp gehad heeft.
  nu is er opgemerkt dat hun positie kwa inspraak aan het verslappen is,daarom geven zij ook aan dat de ndp niet uitgesloten is voor een efentuele samen werking”.ik denk dat de front leden ingezien hebben dat zij zonder ndp niet verder kunnen,dus samen werking is voor hen een oplossing.
  ik zou samen werking niet afkeuren tenzij front zich strak aan de voorwaarden van bouterse houden en samen met eigen kunde het land en bevolking op een goede manier opbouwen.
  als front andere bedoelingen heeft,is het verstandig om zich niet bij de ndp aan te sluiten.


  Maak melding
 2. En de feiten zijn:

  NPS VAL UIT ELKAAR;

  Ronald Hooghart zal dit jaar nog ‘Nieuwe NPS’ oprichten
  Thursday 17 January

  Door Johan Donner

  PARAMARIBO – Vakbondsleider en politicus Ronald Hooghart zal dit jaar nog over gaan tot de oprichting van een nieuwe Nationale Partij Suriname, de ‘Nieuwe NPS’, zoals hij het zelf noemde. Deze onthulling deed hij in een radio interview in reactie op de IDOS peilingen, waaruit blijkt dat de NPS waar hij een exponent van is, nauwelijks nog populariteit zou genieten onder de bevolking. Hooghart vindt dat de huidige NPS voorzitter, Gregory Rusland, “zelf de oorzaak is van de impopulariteit van de groene partij”. Hij vindt het ongehoord dat bij uitstek Gregory Rusland nu leiding geeft aan deze partij die, naar zijn zeggen, een :nakomeling is van voorouders die de NPS altijd hebben bestreden”.

  De bekende vakbondsleider zegt nu te gaan voor een nieuwe politiekvoering die de NPS weer groot zal maken. Hij verrast regelmatig vriend en vijand met zijn lovende uitspraken over de huidige president Desi Bouterse en diens regeerbeleid. Hooghart was tot en met de verkiezingen van 25 mei 2010 een felle tegenstander van de huidige president. De voorzitter van de ‘Nieuwe NPS’, in spe, verwijt de huidige leiding van zijn voormalige moederpartij (NPS) van een achterhaalde en niet authentieke “NPS cultuur”, die desastreuze gevolgen heeft voor die partij.

  Bron: GFC nieuws

  VHP BEKIJKT OF TOEKOMST NIEUW FRONT NOG REËEL IS:

  Mijn gedroomde coalitie NDP + VHP met een andere President kan dus toch noch.


  Maak melding
 3. Meneer Santokhie ,een samenwerking met de NDP is geen optie!!Het zal weer hetzelfde gedoe zijn als heden het geval is en alleen maar verpakt in een nieuw jasje!
  U gelooft roch niet dat bouta de misdadiger een stap op zij zal doen en de ’troon’zal opgeven indien de vhp-ndp combinatie de overwinningen zullen behalen?!
  Gaat U deze verkiezingen in als een zelfstandige ,onafhankelijke partij!
  Wij willen Suriname juist helpen bevrijden van de ndp, die overigens een partij is ,bestaande uit gevaarlijke en levens gevaarlijke misdadigers!!
  U zou toch niet vergeleken willen worden met de lijder van de ndp,of samen met hem in 1 adem genoemd willen worden?!
  Als U iemand zal blij maken met uw keuze samen te werken met de ndp dan zullen het de ndpers wel zijn . Ze zullen nog op hun hoofden gaan staan uit blijdschap omdat hun baasje dan nog altijd in het machtscentrum mag blijven dankzij U ,en dat baasje dan ook nooit zijn verdiende straf mag uitzitten!Met Uw beslissing een samen werking aan te gaan met de ndp zal U voor de rest een gehele samenleving -(min)de ndp teleurstellen!
  Onthoudt U 1 ding heel goed menbeer Santokhie, in U zien wij de redder van Suriname,verpest het niet voor ons!!U bent een man van Wet en Recht meneer Santokhie ,van U verwachten heel veel van U ,alleen geen samenwerking met de NDP!!DAT IS GEEN OPTIE MAAR EEN VERGISSING!!


  Maak melding
 4. EErst fene het boetekleed aanschuiven en daarna slijmen bij de N.D.P .
  dit zijn baviane streken maar mijn IDERdJAAL zal uitwijzen wie kwaad spreekt over suriname ,de dag waarop santoka afstand doet van het nieuwfront zal de waarheid boven water komen het moet voor eens en voor altijd ophouden met deze groep die van twee wallen wil eten zonder rekening te houden met de rest van suriname .
  waarom horen we niets van Sardjoe en kornuiten ?
  aha die hebben zich al verrijkt en zitten nu op deel 2 te wachten om hun slag weer te slaan ,ze blijven het proberen suriname en zijn inwoners te breken , maar het gaat ze niet lukken want we hebben hun werkwijze allang door (eigen ras eerst zeggen ze en dat gebeurde jaar in jaar uit tot 2010 .
  nu proberen ze weer met hun zluwe manieren in het regerings macht te komen .(er schuild een adder onder het gras) dul LET OP…..
  de vos verliest zijn strepen maar zujn streken nooit .


  Maak melding
 5. Nou het spijt me maar ik zou de NPS als een blok laten vallen. De eerste keer dat ik de nieuw bakken voorzitter heb gehoord na maanden van stilte is over het Idos rapport. A partij is uitgeblust en uitgewoond. Jammer


  Maak melding
 6. Ray,…tjek deze 😉

  VHP/NDP = een goed huwelijk!!!

  het is DADA die ndp bijelkaar houdt, eerdaags vanwege hoge leeftijd/werkdruk ligt hij op de IC en dan gaat NDP afbrokkelen/splinteren, dan is het goed dat een Santohki deze kan schermen/beschermen/bijelkaarhouden!!!

  voordeel: club bokito (lonnie) & chantage Somo Exit!

  huwelijksvoorwaarden bij Combi VHP/NDP:

  DADA treedt af, en neemt mee zijn boevengilde!


  Maak melding
 7. Leugens,bedrog,corruptie de erfzondes van hebzucht.”Macht is hen Heilig”
  Politici,liegen,bedriegen vervalsen en bezwendelen het financiële systeem
  ter bevrediging van hun hebzucht
  Ze vullen de ‘zakken’ van insiders, en houden buitenstaanders-de hardwerkende
  burgers onnozel.
  De maatschappij is verrot tot op het bot,de helf van het volk is failliet en de meeste
  anderen beseffen niet hoe ze worden bedonderd


  Maak melding
 8. @sra

  Oh ja,welke voorwaarden zal je baasje dan stellen aan Santokhie?!

  1….Santokhie het niet zal proberen hem te arresteren en in de gevangenis te gooien
  2…santokhie zijn amnestie niet moet afpakken
  3…dat hij samen met je baasje aan corruptie mag meedoen en geen kritiek moet leveren.

  En wat krijgt Santokhie dan als beloning voor het zich houden aan de voorwaarden van een crimineel?!
  EEn borstbeeld van hemzelf in OCER!?

  Nu is Santokhie ineens goed voor de ndpers toch sra,hij is toch jullie voor de toekomst?!


  Maak melding
 9. Vooral niet in paniek raken en goed nadenken over
  de consequenties van zo’n vergaand besluit!!!

  Er is gesuggereerd dat de NPS uit elkaar valt.
  Wat ook mogelijk is, is dat door een eventueel besluit
  tot samenwerking met de Surinaamse Fascistische Partij
  (ndp), de VHP uiteenvalt.
  Binnen de VHP huizen zeer veel academisch geschoolden.
  Doorgaans weldenkende mensen die zich niet lenen om een
  mensenrechtenschender te bewieroken.

  Om met een partij waarvan de voorzitter een bewezen
  mensenrechtenschender is (wij missen nogal wat mensen
  in Suriname) samen te werken, begeef je je zelfs in
  tropisch Suriname op zeer glad ijs.

  Je moet er niet aan denken wat er met de Surinaamse Fascistische Partij (ndp) gebeurt wanneer de voorzitter
  om de een of anderenreden niet meer aanwezig is!
  De overgebleven criminelen kunnen dan samen niet meer
  door een deur.
  Ruziemakend over de te verdelen (lees stelen) van de
  bezittingen van het Surinaams volk.

  Daarom geen paniek, een eventueel samenwerken met
  de Surinaamse Fascistische Partij (ndp), kan ook
  zeer, zeer, zeer nadelig uitpakken voor de VHP.


  Maak melding
 10. @ pasew
  Neen pasew,zolang het bouta de misdadiger is die de scepter zwaait bij de ndp en ons land Suriname ,zal het nooit en te nimmer goed gaan met ons land!Wij houden suriname liever vrij van een crimineel als bouta!Ik zou niet willen zie dat Santokhie naar de pijpen van bouta moet dansen voor later!
  Dit kan niet /mag niet gebeuren!
  Dat wil zeggen dat in Suriname geen enkel leider te vertrouwen is!!
  Ik zweer het bij God Pasew,
  mocht het zijn dat santokhie de verleiding niet kan weerstaan en toch nog een samnewerking zal proberen aan te gaan met de ndp,zal ik alles dat in mijn vermogen[power]ligt doen ,zodat niet alleen de VHP maar ook de NDP beiden op 1 dag zullen doodbloeden en nooit meer als politieke partijen zullen bestaan in de toekomst of de naaste toekomst.
  Ik weet ook dat Santokhie netals anderen kennis opdoet wanneer hij deze forum bezoekt.
  Hij weet dat hij heel veel kritiek kan verwachten vandaag en morgen zal hij met een verklaring uitkomen over zijn beslissing!Als die beslissing in het voordeel zal vallen van de ndp zal ik gelijk met een campagne starten dat gelijk het einde zal betekenen voor zowel de ndp als de vhp!


  Maak melding
 11. Ray,..resume!!!

  chan moet het machtcentrum in, als dan kan en gaat hij eisen aftreden van DADA, als dan gaat hij lonnie en Somo de deur uitwijzen, als dan gaat hij eisen geen samenwerking met die *Desivriendenclub* uit ’82!!!!

  hij gaat niet samenwerken met DADA, want voorwaarde zal zijn dat hij zich terugtrekt!!!!!

  betreft berechting:

  ikzelf denk dat hij eerder sterft aan een hersenbloeding dan dat ooit in Su een rechter hem achter de tralies krijgt!!!

  dan zeg ik: Chan op die zetel om hem en overigen moeilijk te maken hun laatste aardse dagen!


  Maak melding
 12. @pasew
  Natuurlijk zie ik in SANTOKHIE de next,zelfstandige en onafhankelijke president van Suriname.En natuurlijk hoop ik dat het zo zal zijn dat Santokhie juist voorwaarden oplegd aan bouta de crimineel en niet omgekeerd!Boi, we moeten nog horen van somo en brunsie,laten wij zien wiens zijde zij zullen kiezen..voor hun zal het zijn.. NU of Nooit!!


  Maak melding
 13. ray

  ik weet niet wat jij bedoeld,maar,is santoki zo geweldig dan,’zelf hij gaat zich aan de regels moeten houden als zij met bouterse willen samen werken anders mag hij ook naar huis’,volgens mij vergeet jij dat bouterse staatshoofd is en dat hij de eind beslisser is.

  volgens mij is het voor jou niet te geloven dat bouterse corruptie aan het aanpakken is’en tevens een teleurstelling,en vooral als het zal blijken dat santoki en bouterse geen gezamelijk spelletje spelen of geen afspraak wat betreft corruptie hebben.


  Maak melding
 14. De VHP ziet dat vele van haar leden, vooral jongeren, bovengemiddelde sympathie koesteren voor de NDP. Dit komt door de gewijzigde politieke inzichten van het politieke klimaat in Suriname. De doorsnee Hindoestaan ziet Bouterse wel zitten. Na Lachmon is de koers van de VHP onduidelijk geworden. De NPS is op leven na dood en ontbeert echt leiderschap. Alleen de verkiezingen ingaan zal de VHP het niet redden. Vandaar dat zij op zoek is naar een geschikte partner. Maar of de NDP dat is valt te betwijfelen. VHP is in een spagaat!


  Maak melding
 15. Een samenwerking tussen VHP en NDP is alleen mogelijk als de kopstukken van de coupe uitgesloten worden. Mensen zullen afstand moeten doen van hun machts positie. Herstel democratie en banden met Nederland zal voor VHP ook een belangrijke issue zijn.


  Maak melding
 16. Hooghart sluit je gewoon aan bij de NDP,dan hoef je het volk niet op te zadelen met nog een partij erbij.
  Ik denk persoonlijk dat je geen stem zal krijgen,omdat je te wispelturig bent.


  Maak melding
 17. Deze Regering combinatie van NDP/MC+AC+PL moet nooit meer verbroken worden anders is het mijn einde deelname aan de Politiek.
  Het enigste optie die ik van de VHP/NF ziet is dat ze moeten aansluiten bij deze huidige Regering combinatie en ophouden als een VHP (Hindustaanse) Etnische politieke partij te bestaan, waarbij ook NL de Baas speelt.
  Dus VHP moet aansluiten bij NDP, MC , AC of PL.
  Deze huidige Regering Combinatie moet vroegtijdig aan het volk van SU op de hoogte stellen dat ze nooit meer met de NF/VHP gaan samen werken, omdat het streven is naar 1(een) grote politieke partij of een Mega Combinatie in Suriname.
  Opmerking:
  De VHP/NF moet niet ondergeschikt zijn aan NL of een politieke partij van NL zijn, maar ondergeschikt aan SU(NDP/MC, AC of PL.
  Dus; Mee doen mee denken en mee beslissen.


  Maak melding
 18. @sra
  Bouta is corruptie aan het aanpakken?!
  Hoe zitten de corruptelingen zoals brunsie ,bouta,abrahams,doekhie en bouta hemzelf bv nog in de regering!?
  Corruptie bestrijden zou bij hun moeten beginnen!
  What about bouta zijn illegale en corrupte amnestie!? Die zou hij met onmiddelijke ingang moeten inleveren!!

  Je zou wensen dat Santokhie een gerespecteerde man van recht en wet zich aan de regels van een misdadiger moet gaan houden!
  Santokhie is de enige op dit moment die bouta op zijn plaats kan zetten!!En dat is een plaats in SANTO-Boma!!

  Somo en brunsie zij twee niemendaaltjes en zij gaan de zijde kiezen van de partij die HUN het beste zal uitkomen!!
  De enige die de corruptie onder bouta en zijn bende kan aanpakken is SANTOKHIE!!


  Maak melding
 19. @Ghandi

  Niet de doorsnee hindostaan zoekt heil bij de ndp maar de hindostanen die voordeel hebben met een corrupte lijder als bouta!!Ze doen het ook niet zomaar en ook bouta herbergt ze niet zomnaar in zijn kudde. De financieen daar zorgen de rijke hindostanen voor in ruil voor de vele vergunningen,grond,etc ….Wie is de beste man die het voor je gedaan kan krijgen…juist ja…bouta de corrupte crimineel!!


  Maak melding
 20. ray
  keep on dreaming.
  santoki kan niks tegen bouterse uithalen en dat weet hij zelf ook.
  santoki heeft al bewezen dat hij corrupt is en bezig is geweest,en dat weet de bevolking van su ook,dus wat zou santoki kunnen uithalen,hij is een van die smeerlappen die met nedland in het geheim politieke afspraken maakt om bouterse (ndp) omver te werpen,’dan ben jij toch een redimusu.


  Maak melding
 21. Nog een reden waarom de VHP goed moet nadenken
  over te volgen toekomstige strategieën.

  QUOTE

  De jurist Hugo Essed, die de nabestaanden bijstaat in het 8 december strafproces, vindt dat het amnestieschip gestrand is op een juridische modderbank.

  Irwin Kanhai heeft namens zijn cliënten Errol Alibux, Imro Themen en Iwan Krolis, een verzoekschrift ingediend bij de Krijgsraad om het 8 december strafproces “als beëindigd te beschouwen” op grond van de aangenomen Amnestiewet 1012.
  Essed zegt aan Starnieuws blij te zijn met de stelling van zijn collega dat de strafrechter geen rekening kan houden met een niet bestaande wet over het Constitutioneel Hof. “Ik ben het dan ook om meerdere redenen met hem eens dat niet gewacht moet worden tot die wet er eindelijk is. Met zijn conclusie dat daarom de Amnestiewet gewoon moet worden toegepast ben ik het geheel oneens”.

  Poeha voor niets
  “De rechter moet inderdaad rechtspreken”, stelt Essed, “maar is bevoegd volgens het systeem van bestaande wetten, op grond van vaste jurisprudentie alsmede op grond van verdragen tot een oordeel te komen. Juist in gevallen wanneer de wet onduidelijk is of geheel ontbreekt, zijn dat de instrumenten die de rechter tot zijn beschikking heeft. Daarom mag de Krijgsraad zelf de amnestiewet toetsen en hoort hij dat ook te doen”.

  Essed vindt echter dat Kanhai en de Krijgsraad “de Amnestiewet beter moeten lezen en dan zullen ze ontdekken dat al die poeha voor niets is”. Essed vindt het wel erg dat de Krijgsraad gewoon niet heeft gezien dat de 8 december verdachten niet onder de werking van de wet vallen. “De wetgever heeft een pertinente fout gemaakt. De coalitie wilde amnestie verlenen maar heeft dat juridisch niet gedaan. Er is volgens die wet namelijk amnestie verleend aan personen die tussen 1 april 1980 en 20 augustus 1992 als verdachten zijn aangemerkt en als zodanig gedagvaard. De 8 december verdachten zijn echter op 17 november 2000 formeel als verdachten aangemerkt en op 5 november 2007 gedagvaard. Ze vallen dus simpel niet onder de werking van de Amnestiewet 2012. Die hele poeha over het Constitutioneel Hof is werkelijk gewoon voor niets”.

  Strafproces niet geschorst
  Essed vindt ook dat zijn collega Kanhai en de Krijgsraad de plank volkomen misslaan door steeds te stellen dat “het strafproces” geschorst is. Dat heeft de Krijgsraad ook aan de nabestaanden van de vermoorde personen meegedeeld, bij schrijven d.d. 5 december 2012.
  “Dat is echter pertinent onjuist omdat in het dictum van het vonnis letterlijk staat: Schorst de vervolging”.

  Er moet volgens Essed namelijk “een onderscheid gemaakt worden tussen de vervolging en de strafzaak. Als de vervolging is geschorst is daarmee niet de strafzaak geschorst. Als dat zo was dan konden er geen terechtzittingen plaatsvinden en dat is na de schorsing toch gebeurd”.

  Juridische modderbank
  Zowel de Krijgsraad als Kanhai zitten volgens Essed “dus fout” als ze stellen dat de strafzaak geschorst is. De jurist is dan ook zeer benieuwd hoe de Krijgsraad met het verzoek van de drie verdachten zal omgaan. “Als de Krijgsraad zijn foutief inzicht handhaaft zal hij het verzoek niet in behandeling moeten nemen”, verwacht Essed.

  De jurist ziet het verzoek van de drie verdachten als een poging om het gestrand amnestieschip uit de blubber te trekken.
  “Het Amnestieschip is niet in de haven der straffeloosheid aangekomen maar onderweg gelukkig gestrand op een zeer blubberige juridische modderbank. Men probeert met deze actie het gestrande Amnestieschip vlot te trekken”, stelt Essed.

  UNQUOTE

  En ditmaal goed lezen!!!
  De meesten van de forumleden zijn te vluchtig!!!
  Willen niet lang lezen en vervolgens over de dingen
  nadenken om uiteindelijk een weloverwogen
  mening te formuleren.

  Edeati (ed’ati) tog!!!


  Maak melding
 22. @Beste collega Ray
  Vele van onze hindoestaanse broeders en zusters zijn ontevreden over hun eigen VHP. Ze hebben ook afstand gedaan van de oude politiek. Ik had liever dat de oude politiek een goede politieke strategie had om deze mensen ’terug te winnen’. Maar dat zie ik niet gebeuren.
  Ik hoop dat u mij zorgen deelt.

  Ghandi


  Maak melding
 23. @Ray,
  ” Ik zou niet willen zie dat Santokhie naar de pijpen van bouta moet dansen voor later!
  Dit kan niet/mag niet gebeuren! ”

  Wel edele onaanraakbare boike Ray !
  Ik wil je geruststellen en daarbij op het hart drukken dat er niemand bij de NDP zit te wachten op een dansende Santokhie.
  Maar mocht hoe dan ook de behoefte daartoe aanwezig blijven, dan stel ik voor om dat dan maar in Bollywood te gaan doen, en jij mag met hem mee.


  Maak melding
 24. Gaat lekker daar, Chandrika gaat ervoor, de Pres in 2015 met in zijn kielzog de huidige Pres, alles is al dik voor mekaar, dus dat gebrabbel nu op het moment is gelul van die gasten. A torie sidong kaba, nu is het aftellen naar 2015 toe. Chandrika moet nog alleen in
  een paarse baba gehesen worden, dan is bijna ja bijna alles compleet.


  Maak melding
 25. In deze voelt Somo zich door alles en iedereen beetgenomen.In vergelijking met wat bijv.Gopie en Sew Atjon hebben gepakt,lijkt zijn buit op chicken feed.Hij zit ook nog als een zetpil in de darmen van Haven Beheer die hem via rechtszaken eruit perst van uit onder de Bosje brug.Als dat gebeurt,verliest hij zijn groei potentie op de aardappel en uien markt.Einde octopus.Hij krijgt dan zijn zin om dood te gaan voor bout hahaha..

  Cobie.


  Maak melding
 26. @ Medusa:

  Die kanjer Essed was indertijd wel naar Suriname geremigreerd om minister te worden onder Bouterse. Pas toen Vene de Master Degree voor rechten weer veranderde in een “meester in de rechten” titel. Stapte hij over naar het Front. Ondertussen was hij ook een verhouding begonnen met Rani.

  Deze man is een pajongwaaier.


  Maak melding
 27. @sra

  Man,je blijft het maar proberen…
  Hoe weet Santokhie of hoe weet bouta dat Santokhie niets tegen hem kan beginnen?!
  Moet Santokhie misschien vrezen voor zijn leven?!

  Hahahaaaaaa.netals bouta je baasje leef je onder de angst en obsessie dat Nederland erop uit is hem omver te werpen!!
  Hahahaaaaaaa….
  AUB…je moet meneer Santokhie niet met je criminele baasje van je gaan vergelijken. Het is je baasje die op dit moment met Amnestie moet doen en niet Santokhie!


  Maak melding
 28. @OkraD
  Boi ik wacht op Lackin de loopjongen van Bouta je baasje, en zijn perscommunique waarin hij strakjes zal bekend maken…

  ‘BEDANKT SANTOKHIE ,BIJ DE NDP IS HET NO ENTRY VOOR JOU!!’


  Maak melding
 29. VHP jullie zijn altijd de voetoeboy geweest van de NPS en hebben jullie achterban in de steek gelaten.Nu laten jullie alle opties open wat een gebaar.Hindoestanen stem niet op deze partij stem rechtstreeks op de NDP.
  Ze hebben de landbouw dat een peiler moest worden voor Suriname kapot gemaakt.Ze zijn zo bang voor de NPS dat ze hun mond niet kunnen open trekken.Als een sector gesteund zou moeten worden dan is het de landbouw en nu vluchten de Hindoestanen uit het landbouw dank zij jullie.De industrialisatie gedachte van de NPSers is gebaseerd op luchtkastelen.Ze zijn niet in staat een spijker te maken.Zie wart Essed met al die miljoenen gedaan heeft.


  Maak melding
 30. @Ghandi

  Niet bij sommige hindostanen alleen bestaat de hoop dat bouta hun overnacht miljonairs kan maken maar bij iedereen. In ruil voor je stem weten ze dat bouta je vorstelijk gaat belonen en dat alles via corrupte wegen zal plaatsvinden!Maar als het van bouta komt wie gaat het dan durven af te pakken van jouw?!
  precies ,niemand,dus dan je stem in ruil voor het materialistische!!
  Zo gaat het toe in Suriname sinds 25 mei 2010.


  Maak melding
 31. VHP ga je eigen koers varen en niet gaan leunen op de andere partijen! als je weet dat je de oever kan bereiken, moet je nu gaan varen!! Ga verder met jullie eigen idealen en wat erbij komt is mooi meegenomen!!

  Wanneer je de grootste partij uit de bus komt en je wilt de anderen bij betrekken, is een andere verhaal!!!!

  GO GO !!!


  Maak melding
 32. Als deze regering in zijn huidige vorm blijft zitten, dan is Suriname gedoemd, das een feit.

  Er zijn teveel politieke partijen voor zo’n klein land en het kiesstelsel is duidelijk niet meer van toepassing.

  Hoe langer deze mensen blijven zitten, hoe meer puin ze zullen achterlaten.
  Dan kun je van voren af aan beginnen.

  Een vicieuze cirkel.


  Maak melding
 33. SAMEN werken is beter vele varkens maken de spoeling dun het zou ook niet anders kunnen want anders valt de nieuw front buiten het bootje en als zij geen vooruit gang en welvaart zagen zouden zij protesteren I>P>V mee VAREN

  IK zij al eerder

  Ik zie dat van het ene IDEE het andere kom en positiever kan het niet alleen heb je een irritante pessimistische groep. Die verraders zijn nooit welkom in ZWIET SRANANG

  SRANANG DOTIE e fieri fa we poting na ondro

  O JAA!! DENK AAN JE HART

  TJAGO MIN


  Maak melding
 34. Wat een vermakelijke reacties. Ik vind alles best zolang Bouterse maar de baas blijft. Bouta is op dit moment de enige echte leider van het ontwakende Surinaamse volk.
  Onder Bouta zal Suriname uitgroeien tot een echte Surinaamse nationalistische staat en geen neo-wingewest van Nederland en de meeprofiterende koloniaal geconditioneerde redimusus.

  Hindostanen, Javanen, Boeroes, Creolen, Marrons, Indianen en anderen. Bundel uw krachten en blijf werken aan een nieuw antikoloniaal nationalistisch Surinaams bewustzijn. Suriname voor de Surinamers!


  Maak melding
 35. Een goede voorspelling en analystische evalutie:
  Zie onderstaande en eerdere prognose polic future.
  Onderstaande voorspelling lijkt steeds meer te zullen uit komen!

  Het Suri-volk wilde verandering en een sterke president.
  Deze president heeft vanaf het herstel van de democratie in 1987 23 jaar moeten wachten of geduld moeten betrachten voordat het volk zijn boodschap verstond.
  in 2010 is Bouterse gekozen tot de 9e president van de republiek Suriname. Hij zet daad bij zijn woord en elke keer hebben reactionairen weer iets anders te vertellen of claimen maar de realiteit is anders. Als wij de opinies twee jaar voor de verkiezingen mogen geloven en de economische en sociaalmaatschappelijke ontwikkelingen zich blijven ontwikkelen dan mag een verpletterende overwinning voor de NDP verwacht worden. zelfs felle tegenstanders in verenigd verband merken dat zij liever nu de ontwikkeling van suriname helpen ondersteunen omdat zij ondanks de haat tegen Bouterse niet meer deze kans die NDP met zijn open politiek en economie voert mochten verwachten bij een andere coalitievorming buiten de NDP. Er zijn ook geheime gesprekken in voorbereiding met groepen die Nederland zullen verrassen de komende tijd. Hieruit zal weer blijken dat Surinamers toch eenheid in verscheidenheid kunnen bewerkstelligen als er goede mogelijkheden en open kansen in het verschiet liggen. Deze mijlpaal is een belangrijke in de geschiedenis omdat Suriname alle kansen nu zal grijpen die voor de toekomst en voor de komende generatie van belang kan zijn. De vakantiebeurs heeft voor suriname ook nog een deur geopend voor grote europese touroperators en nederland met name. Hier moet het van hebben omdat tussen de toeristen zich ook investeerders bevinden die de surinaamse economie een positieve draai kunnen geven en voor werkgelegenheid en innovatieve kennis zorgen. Suriname grijpt nu alle kansen met andere landen aan die in het verleden niet benut werden of waar onvoldoende kennis over bestond. Surinamers met hoge posities over de hele wereld met mondiale kennis en kunde focussen zich nu op Suriname om de scala aan mogelijkheden uit te buiten.


  Maak melding
 36. Als Surinamers (incl.nazaten) van over de hele wereld met hun kennis en kunde en expertise zich nu of in de toekomst zouden komen vestigen in Suriname dan zou Suriname voor een wereldprimeur kunnen zorgen door èèn van de snelst groeiende economische en technocratische mogendheden op het westelijk halfrond kunnen zorgen.


  Maak melding
 37. Ontwaken uit slaap wakker worden.
  Bewustzijn weten wat je ziet,hoort of voelt en daarover kunnen vertellen.
  Die paarse schapen slapen al jaren en ze leven buiten realiteit.


  Maak melding
 38. =Onderzoek heeft uitgewezen dat de NDP alleen met de VHP de grootste partij kan worden in de toekomst.

  =Somohardjo en Brunswijk moeten dan oppassen tenzij de binnenland bewoners een eenheid gaan vormen.

  =De indianen zullen allen voor de NDP gaan stemmen.

  =Santhoki moet dus nu alles goed gaan praten voor DDB wat betreft de posities van hen.


  Maak melding
 39. `Volgens VHP-voorzitter Cahndrikapersad Santokhi is deelname in de regering uiteraard belangrijk`.

  Mocht VHP in de toekomst gaan regeren, moeten zij wel flink wat,in de melk te brokkelen hebben !!!!

  Wij zullen ons niet gauw blij maken met één dooie MUS !!! Ook niet door VHP!!!

  Wij willen daadkracht én welvaart zien.Binnen een tijdspad van 5 jaar.Wij hebben geen tijd om te verliezen. Wij gaan VHP óók kritisch blijven volgen.Doeners hebben wij nodig én géén praters. VHP maak je borst maar nat !!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 40. De 64 jarige VHP zal toch niet zo naïef zijn als het 23 jarige meisje dat in India in een bus vol dronken kerels stapte. Als de VHP in de NDP bus stapt, met een machtsdronken Bouta aan het stuur, ben ik bang dat hen hetzelfde overkomt als dat arme meisje in India.


  Maak melding
 41. Ik denk dat het tot de VHP top is doorgedrongen dat samenwerken met de NPS alleen maar verlies veroorzaakt.De NPS bestaat alleen uit gratie van de VHP.De VHP is moe geworden van het liftersgedrag, nog erger het parasitairgedrag van het clubje van Venetiaan,Rusland,Fernand. De VHP leiding weet heel goed dat ze niet aan de zijlijn kan blijven staan in een machteloze oppositieblok.Het gaat goed met de Surinaamse economie en de VHP weet ook dat haar achterban steeds meer de vruchten plukt van de economische vooruitgang in het land.Men wil af van de NPS.Samen met de NDP wil men de economische vooruitgang van het land ter hand nemen.


  Maak melding
 42. @@ Ling Long natuurlijk streven wij (een ieder) naar de tijd van Pensioen. Jij toch ook!!!! alleen die moeten wel gestort worden. De beloofde pensioen voor de gepensioeneerden zijn tot op heden niet gestort door jou geprezen GOD!!! en inderdaad de beloofde tijd is al verstreken!!!

  Ik lach mij in deuk door jou posting!!! en zo zullen er ook meer zijn!! Hi hi hiiiiiiiiiii!!!!!


  Maak melding
 43. @RobG,, waarom DDB met de VHP samen wilt gaan werken heeft te maken met de hoge opleiding en ervaring binnen de VHP.

  =Momenteel ziet DDB in dat wat hij nu doet helemaal verkeerd is. Deze regering brengt DDB in verlegenheid.

  =NIET Santhoki heeft gevraagd om samen te werken, maar DDB wilt dat zo graag hebben.

  =Het is afwachten hoe het uit zal pakken.


  Maak melding
 44. Ik zag het al aankomen Santokhi kiest eieren voor zijn geld nuchter is hij wel het inzetten van politieke hoogstandjes. Sardjoe kon niet out of de box denken samen met zijn medestander Venetiaan.

  je kunt geen dubbele moraal op na houden zoals Venetiaan en Sardjoe

  Maar het kan verkeren in de politiek vooral als je ziet dat je aan de verliezende kant zit . Somohardjo heeft dat op tijd ingezien en heeft politiek ook op de juiste moment eieren voor zijn geld gekozen .

  EEN DING IS ZEKER DE NDP IS IN OPMARS en dat weet Santokhi als geen ander. Wil hij ( VHP ) niet buiten de boot vallen moet hij een eventuele samenwerking alvast veilig stellen . slim he die Santokhi een dubbele moraal op na houden gaat nu en in de toekoms niet werken.

  Venetiaan heeft dat toen al ervaren wat het is om je partners tarantulas te noemen ( Dilip Sardjoe en Atta Mungra die in opdracht van PAPA lachman een regering hebben gevormd met de NDP ) om vervolgens alle grillen van Somohardjo in te slikken letterlijk alle druppels die overlopen over de emmer inslikken Venetiaan anders loopt het over .

  haha hahaha hahahaha politiek wat een VAK

  Santokhi kom op man geeft je over aan pres ( toen als Bevel , Baas ) en nu als Pres.


  Maak melding
 45. Eindelijk komt er iet wat 1heid.
  Santoki doet er goed aan om ook de NDP niet uit te sluiten,zo kan de VHP veel betekenen voor het volk,misschien heel misschien zou het wat kunnen worden,zonder de NPS is de VHP veel beter af.


  Maak melding
 46. Tijden veranderen, de wereld is ook aan verandering onderheving. Dat VHP andere partijen niet uitsluit is een hele goede zaak. Kijk maar andere partijen die Nieuw Front verlaten hebben een en coalititie is aangegaan met de NDP. Vind wel dat er gerechtigheid moet plaatsvinden en als dat rond is kun je met alle partijen samenwerken.


  Maak melding
 47. @Herman S
  De ndp is in opmars,zegt Herman S,

  Tja Herman dat kon alleen maar gebeuren met Amnestie aan de zij van je ndp baasje,toch?!
  Ik kan je blijdschap wel voorstellen.Met een Santokhie als combinatie is de hoop bij jouw en de rest van de ndp volgelingen wakker gemaakt dat jullie nog een kansje maken tijdens de next verkiezingen.Santokhie is de hoop voor jullie in 2015 en niet jullie amnestie baasje!!

  Whahahaaa..haaaaaaa…..
  Zo BIGI is de ndp dus toch niet,ze kunnen een samnewerking in combinatie verband met Santokhie niet weigeren..ze gaan eerder zeggen YOU ARE MOST WELCOME SIR SANTOKHIE!!
  Straks moet je lackin horen..
  Wij van de ndp zijn zo blij samen te werken met de heer Santokhie!!
  Whahhahahaaaaaaaaa
  Jezus Christus,
  Santokhie is net als een voorraad aan zuurstof voor de ijlende ndp amnestie partij!!


  Maak melding
 48. `Volgens VHP-voorzitter Cahndrikapersad Santokhi is deelname in de regering uiteraard belangrijk`.

  Mocht VHP in de toekomst gaan regeren, moeten zij wel flink wat,in de melk te brokkelen hebben !!!!

  Wij zullen ons niet gauw blij maken met één dooie MUS !!! Ook niet door VHP!!!

  Wij willen daadkracht én welvaart zien.Binnen een tijdspad van 5 jaar.Wij hebben geen tijd om te verliezen. Wij gaan VHP óók kritisch blijven volgen.Doeners hebben wij nodig én géén praters. VHP maak je borst maar nat !!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 49. Wil je regeermacht, dan kan je niet buiten de NDP om. Kijk maar naar de ABOB en PL! De jeugd (toekomst)van de NPS is opgegaan in de NDP. Zie Bouterse, Breeveld enz.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES