160 Miljoen euro per jaar overgemaakt naar Suriname

112

Van alle etnische minderheden in Nederland maken Surinamers het meeste geld over naar hun land van herkomst. Volgens een schatting van De Nederlandsche Bank gaat ongeveer 160 miljoen euro per jaar naar Suriname.

In totaal maken minderheden elk jaar minstens 1,5 miljard euro over van Nederland naar hun families in de landen waar zij vandaan komen. Suriname staat aan kop gevolgd door Turkije (rond de 150 miljoen) en Marokko (ruim 120 miljoen). De voormalige Nederlandse Antillen zijn een snelle stijger, van 74 miljoen euro in 2006 naar een geschatte 87 miljoen in 2011.

De DNB-schatting is gebaseerd op gegevens van de geldtransactiekantoren, zoals Western Union. Dat is een veelgebruikte manier om geld naar andere landen te sturen. Het is onduidelijk als de DNB rekening heeft gehouden met het grijze overmakingscircuit rond Suriname. Bekend is dat via diverse kleine kantoortjes in de grote steden geld van en naar Suriname overgemaakt kan worden zonder registratie.


112 REACTIES

 1. Ga in September ook weer 9 weken geld brengen naar dat heerlijke land waarna als je er eenmaal geweest bent de veslaving toeslaat en je steeds weer opnieuw er naar toe wil,tot over een paar maanden.


  Maak melding

 2. who cares, suriname zit niet op een cent van een arme gestoorde te wachten die rond moet komen van de voedselbank. Je hebt je cent zelf hard nodig.


  Maak melding

 3. Deze overmakingen zijn intussen een stuk lager dan enige jaren terug gezien de huidige economische omstandigheden in Nederland, en omdat het wat beter gaat in Suriname.

  Ik weet mij te herinneren dat de FIOD ergens in de jaren ’90 (na diverse invallen in Ned. cambio’s) had uitgerekend dat er maandelijks voor ca 50 miljoen guldens buiten het zicht van de overheid werd overgemaakt naar Suriname.

  De Ned politiek is ontzettend hiervan geshrokken waarna ze de zaken zijn gaan kanaliseren, en mocht er vanaf toen alleen via GWK, Moneygram, Moneytransfer & cambios met vergunning geld worden overgemaakt.

  Geldovermakingen naar thuislanden is voor het ontvangende land een prima en gratis middel om extra (forex)valuta te genereren.

  Suriname zou nog meer profijt kunnen halen uit legale overmakingen van AOV, Pensioenen, uitkeringen, etc van haar mensen uit Nederland (of daarbuiten).

  Versoepel het belastingsysteem voor PSA’ers (vb 10% ipv 38%) en je zal zien dat er een hele andere situatie ontstaat in het land.

  En de redimusu’s moeten maar lekker blijven waar ze zijn in het buitenland, want die hebben toch al geen toegevoegde waarde voor Suriname.


  Maak melding

 4. Ja ja, en met hun grote monden zitten ze in Suriname te klappen in de handen blij blij blij.

  Draai de euro kraan eens dicht, zullen we zien wat er dan gebeurt.

  Ik STUUR GEEN ROOIE CENT, laat ze maar es werken, planten, kweken en noem maar op. Handje ophouden is makkelijkst enerzijds en de achterlijk uitkeringtrekkende sinterklaas in Nederland anderzijds.


  Maak melding

 5. De bijdrage van Surineds is vele malen groter dan hierin dit bericht vermeld wordt.

  Denk aan geld dat de surineds meenemen
  geld dat via uit het illegaal circuit dat via allerlei belastingparadijzen in suriname komt.
  Nederlanders, kerken, Nederlandse scholen,stagaires, nederlanders/echte vakantiegangers die allerlei surinaamse scholen, stichtingen, weeshuizen, kerken etc ondersteunen en deze zaken begeleiden ook als ze weer in Nederland aangaan.

  De financiele bijdrage van de Surineds voor de geleasde SLM-toestellen is bijna 100 %.

  Veel Surinaamse producten die op de Nederlandse markt komen en Surinaamse ondernemers ondersteunen.

  Zonder de Surineds en de Nederlanders zou Suriname niets betekenen en zijn in de wereld en zou de welvaart en welzijn ondanks de goudopbrengsten en olieopbrengsten, dat vooral een heel kleine groep van de Surinamers ten goede komt, ver beneden het vriespunt zitten.

  Ga maar na hoeveel huizen de Surineds in Nederland bouwen.

  enz, enz.


  Maak melding

 6. ondanks dat mijn vader altijd zei van doe goed en kijk niet om blijf ik toch GOED omkijken….

  joe tja wang lekkers gie mie tok….

  go wrokko stront lesie beest….


  Maak melding

 7. correctie

  Nederlanders, kerken, Nederlandse scholen,stagaires, nederlanders/echte vakantiegangers die allerlei surinaamse scholen, stichtingen, weeshuizen, kerken etc ondersteunen en deze zaken begeleiden ook als ze weer in Nederland zijn.

  Huizen die surineds in Suriname bouwen


  Maak melding

 8. Milton: Je bent echt te zielig voor woorden. Niemand neemt jou hier al tijden serieus.

  “En de redimusu’s moeten maar lekker blijven waar ze zijn in het buitenland, want die hebben toch al geen toegevoegde waarde voor Suriname”

  Paarse Paupers zoals jij hebben een negatieve waarde voor Suriname..


  Maak melding

 9. pasew je zegt het goed ONDANKBAREN

  suriname ziet €uros en US $$$. eerst was het de NF en nu de euro’s, alles word omgerekend op de lucht haven Zanderij word de SRD niet geaccepteerd wanneer er voor extra bagage betaald moet worden. geen waardering voor eigen munt.

  160 miljoen, en dat via de banken….. en dan hebben we het niet eens over wat zakenlui en vakantiegangers (nog zwart geld) meenemen.

  als ik €uro’s moet sturen dan doe ik dat geen probleem.
  surinamers zijn gek op echte geld… DE EURO

  Dino


  Maak melding

 10. Ja ja beste Henkie Panky ! De Surinaamse economie schreef vorig jaar een groei van 4% (de Nederlandse had een krimp van -0.5%) Voor het komend jaar verwachten de Surinamers wederom een positief resultaat van ca 5 a 6% (de Nederlanders hebben hun groei voor 2013 geprognosticeerd op +0.75%).

  Suriname is aardig ‘op stoom’ Henkie Panky, and ain’t no stopping us now, because we are on the move !

  We hebben niets aan huilers, klagers en redimusu’s met een negatieve inslag en instelling die de ontwikkeling alleen maar zullen traineren (want daar zijn jullie goed in) !

  Als je van plan bent te investeren in Su ben je welkom, alleen moet je de zaak niet komen frustreren !
  Jou gratis geld en (inherent daaraan) waardeloze kritiek op de huidige leiders zijn niet welkom vrind, dus blijf liever heel ver weg van de Surinaamse bodem.


  Maak melding

 11. MILTON: En ondertussen zijn de leerkrachten van de naschoolse opvang nog steeds niet uitbetaald, is het gehandicaptenvervoer wegens wanbetaling van de overheid stilgelegd, krijgt de EBS nog 300 miljoen van de overheid, zijn de bewoners van Huize Ashiana aangewezen op giften uit binnen en buitenland etc etc etc……


  Maak melding

 12. @Milton
  Jij schrijft:”De Surinaamse economie schreef vorig jaar een groei van 4% (de Nederlandse had een krimp van -0.5%)”!

  Weet je dan niet dat een krimp van -0,5% een groei van 0,5% betekent?Doe nou niet zo dom!!!
  Je bedoelt een krimp van 0.5% OEN!!!


  Maak melding

 13. Twee weken geleden las ik ergens nog dat de Surinaamse gemeenschap in Nederland 100 miljonairs kent,maar dat wij in Nederland tegelijkertijd een gezamenlijke schuld van €4.000.000.000,= (incl.hypotheeklasten etc.)hebben.
  EN TOCH STUREN WE €160.000.000,= NAAR ONS GELIEFD LAND.
  Dat is heel veel geld t.w.gemiddeld ong.€460,= per hoofd van de Surinaams Nederlandse bevolkingsgroep,mits we er van 350.000 Surinaamse Nederlanders uitgaan!
  Dus ondanks de enorme schuld toch een enorm jaarlijks bedrag overmaken!!
  LAAT DE SURINAMER ONS DIT MAAR NA DOEN!


  Maak melding

 14. Had idd een krimp van 0.5% (of groei van -0.5%)moeten vermelden echter is mijn enthousiasme voor de laatste ontwikkelingen in Suriname zo groot, dat er af en toe iets fout gaat. Het centrale thema van mijn boodschap is hopelijk wel duidelijk, want daar gaat het om.
  Ik ben niet perfect, maar dat ik een oen zou zijn gaat mij een beetje te ver vrind Medusa !

  Don’t judge me if you don’t know me !!!!!

  @who cares, en dat is mijn verhaal aan Henkie Panky dat er mensen zijn die de zaak negatief beinvloeden en de zaak traineren. Het is niet de president die de zaak ophoudt, maar het zijn de redimusu’s onder de ambtenaren die eea saboteren.

  Blijven jullie allemaal met dezelfde mindset aub ver uit de buurt van Suriname !


  Maak melding

 15. @ Henk Molenaar, de president had voor z’n aantreden 18000 woningen beloofd maar heeft hij z’n belofte, vanwege (en daar zijn ze weer !) de redimusu’s op bepaalde posten moeten bijstellen !

  Ik moet nog een check doen hoeveel woningen er vanaf Aug 2010 tot op heden exact zijn gebouwd. En hiermee bedoel ik zeker geen volkswoningen want die kennen we niet meer in Suriname !

  Mijn insteek is altijd; ere wie ere toekomt, en ben als evt verliezer 100% bereid te betalen echter moet je mij er dan zeker van hebben overtuigd dat ik verkeerd zat.
  En zo ver zijn we nog niet want ik weet zeker dat het aantal woningen die jij opsomt absoluut ‘bezijden de waarheid’ is.

  Talk to you later !!


  Maak melding

 16. Luxemburg – $78.409
  Qatar – $78.260
  Noorwegen – $51.985
  Singapore – $50.180
  Brunei – $47.930
  Verenigde Staten – $ 45.934
  Hong Kong – $42.653
  Zwitserland – $40.484
  Nederland – $39.877
  Ierland – $38.663
  Australië – $38.663

  Rijkste landen per inwoner.

  Een ander rekensommetje leert dat er meer dan 500 miljoen euro naar Suriname wordt overgemaakt.
  Niet alles gaat n.m.l. via de banken.
  Het meeste niet omdat Suriname zo corrupt is dat het geld anders in verkeerde zakken verdwijnt.

  Het BNP van Suriname is

  €2,29 miljard

  .
  De beroepsbevolking bestaat uit 157.000 van het totaal van 476.000 mensen in heel Suriname.
  Daarvan heeft 78% werk in de diensten sector, 14% werk in de industrie sector en 8% werk in de landbouw sector.

  Snap je natuurlijk al waar het fout gaat.
  Heel veel sterkte.


  Maak melding

 17. Het geld, gestolen ten tijde van de West Indische Compagnie vloeit mondjesmaat weer terug naar de plek waar het gestolen is. Een druppel op een hete plaat weliswaar, met HET VERSCHIL dat het terugvloeiende geld HARD VOOR GEWERKT WORDT EN EERLIJK VERDIEND is.


  Maak melding

 18. @Milton
  Geloofde je dat?In 5 jaar 18.000 woningen?
  Dat zou afgezien van de kosten,10 woningen per dag (incl. weekenden) betekenen en dat 1825 dagen volhouden!
  Wie verkoopt,wie knollen voor citroenen?


  Maak melding

 19. Beste Milton: Hebben de Rode Mutsen soms de spijkers gejat waardoor de woningen niet gebouwd kunnen worden.

  Het is gewoon weer een loze belofte geweest, een van de tientallen van jou geliefde president.


  Maak melding

 20. @henk
  geldkraan dichtdraaien????

  Nee toch?Joe ô kier ding sma joengoe!
  Stoor je niet aan al dat gezeur!
  Ze hebben ons toch (hard)
  nodig,ondanks die bigie mofo.
  HOU JE GROOT en DENK GROOT!


  Maak melding

 21. Alleen maar onzin wat die milton hier uitspuugt.

  Wie stuurt nu geld via money you, GWK, of een van de banken.
  Nou ik in ieder geval niet en velen met mij zeker weten ook niet.

  Vele surineds sturen geen geld meer omdat het geld toch wordt verbrast in een of ander casino.
  En als je met de crisis te maken hebt, dan stuur je sowieso niets, bullocks wat je daar verkondigd.

  Ook de vergelijking met Nederland gaat mank, we praten over 16 miljoen inwoners.
  Met alle inkomsten zou elke suri minimaal een middenstander moeten zijn.
  Voorlopig is dat in de verste verte niet aan de orde.

  milton, Suriname is niet van bouterse.
  Jullie hebben de vorige Regeerders op een slinkse wijze door het slijk gehaald.
  Wij geven normale kritiek.

  Zolang hij leeft zal hij bekritiseerd worden.
  Jij hebt daarover niets te zeggen.
  Klaar!!!

  Ik kom en ga wanneer het mij blieft, redimoesoe of niet.
  Hondsbrutaal ben jij zeg!

  Mijn advies: alleen geld opsturen naar ouderen.
  De rest heeft een lesje nodig.
  Bovendien gaat het goed, hou je geld in je zak.


  Maak melding

 22. Daar heb je onze schizofrene vooral werkloze SuriNeds weer. Het geld komt zeker niet bij jullie vandaan dus het beste is een niet al te grote muil op te zetten. Elke boerenlul weet dat het wemelt van de ongeschoolde zwakzinnige SuriNeds op dit forum. En beste matie Milton, je hebt gelijk wat deze zwaar debiele redimusus betreft. Ze hebben inderdaad totaal geen enkele toegevoegde waarde en we vinden ze het leukst als ze lekker knus in hun koude kikkerlandje blijven. Leuker dan leuk.
  Op pakketjes van deze mislukkelingen met goedkope rommel van Zeeman en de Aldi zitten wij niet meer te wachten en de overige eurootjes zullen wij straks ook niet meer witwassen. Er is dan zij onze revolutionaire president al een wet in de maak.

  @Henk Molenaar

  Van jou verwachten we helemaal niets. Tjepoti! Van een kale kip valt er immers niets te plukken maar we blijven onze kinderen leren geen snoepjes van vreemde seniele oude mannetjes aan te nemen. Je weet het maar nooit. De naam alleen al vinden wij verdacht.


  Maak melding

 23. Plutonium: bij gebrek aan hersens komt deze Paarse Nitwit met zijn enige troefkaart: de pedokaart.

  En dat terwijl elke week de ene na de andere Surinaamse Papa, Oom en Opa wordt veroordeeld omdat men de eigen kinderen van 12 jaar (!!) zwanger heeft gemaakt..


  Maak melding

 24. Esmerald
  lieve esje je heb gelijk hoor.
  het gaat heel goed met ons en je kan je centjes beter gaan gebruiken om extra bounties of een extra grote dildo te kopen.


  Maak melding

 25. IK KOM REGELMATIG IN SURINAME EN IK ZIE VAAK DAT DE SURINAMERS DAAR BETER WONEN EN LEVEN ALS WIJ HIER IN NEDERLAND JE WORD IN HOLLAND ALLEMAAL UTGEKNEPEN EN MOET VOOR ALLES BETALEN HUIS UITZETTINGEN ZIJ ORDE AAN DE DAG IK KAN ZO WEL DOORGAAN MAAR DAT WIL IK NIET MEN KAN BETER GELD NAAR HIER STUREN DAN HEBBEN WE GEEN VOEDSELBANKEN MEER NODIG


  Maak melding

 26. Ja, ja!! €160 mio!!! wel waar, maar via de officiele wegen!! Hoeveel wordt er dan niet via vrienden, kennissen en of fam.leden mee gegeven(handje contantje)?? en vooral als je zelf er naar toe gaat, hoeveel geef je niet weg??
  Maar als je nummer 1 zegt ,dan neem ik daarmee wel genoegen mee!!

  En Su wilde niets van De Redimoesoes!! wie neemt wie in de zeik?? Leg de bijl neer en hou op met de grote bekken SU!!!!!! SU wees niet ondankbaar!! anders had ik wel anders had ik wat anders in petto!!

  Dankbaarheid is een bloem die maar in weinig hoven bloeit. Verbrand de krukken niet die u in tijd van zwakte hulp verleenden.
  Oh, ja!1 je moet het van je famillie’s hebben!!


  Maak melding

 27. FAAAAKA het spreekt voor zich, lees hoe die groep jaloers misgunt en broeja doet juli hart gaat tekeer kijken juli uit

  SOSO BLESS GI MI SWIETIE SRANANG

  WIJ spreken elkaar nog als juli je overgeeft zo niet

  TANGPIE!!!!!!!

  O JAAA!!! denk aan je bloed omloop

  TJAGO MIN NO SPANG MI NA WANG SRANANGMANG!!!


  Maak melding

 28. Jullie kunnen je 160 milj. houden. We hebben 1 miljard in kas en onze leider heeft ook nog eens 2 miljard in Zwitserland. Plus we hebben China, Staaolie en Chavez die ons goedkope olie geeft.


  Maak melding

 29. 160- miljoen minus de hoge bedragen die vanuit Suriname naar nederland worden overgemaakt.
  Vergis je niet dat er ook duizenden worden overgemaakt van Suriname naar europa,usa en de regio tbv studenten ambassade personeel en kosten etc.
  Suriname is een welvarend land geworden en de internationale transacties vanuit Suriname maken het verschil van 160 miljoen minus overmakingen uit Suriname.


  Maak melding

 30. @Esmerald, cool down baby, cool down babe ! Check de nieuwsberichten nogmaals heel goed en zie wie, wat, over en hoe er is geschreven.
  Is het jou(toevallig) niet opgevallen dat de huidige oppositie (vorige regering) alles wat Bouterse doet torpedeerd !

  Vraag: heb jij nog ouders (of bigi sma’s) wonen in Suriname ????
  Hoeveel AOV kregen zij voor al die jaren dat ze hebben gewerkt voor hun eigen land, in vergelijking met regering Bouterse !
  Ik heb mensen zien verpieteren en verpauperen in Huize Asiana vanwege Venetiaan en dacht van, dat verdiend deze man niet !!!! De man had jaren lang zo hard gewerkt voor z’n land en zou het vanwege’t NieuwFront, dit z’n lot moeten zijn ???

  Niet zo maar kletsen Esmerald en niet zo maar lullen !!

  Talk to me baby, talk to me !!! Laat weten als je meer facts(feiten) wilt hebben !


  Maak melding

 31. @Plutonium, laat ze maar praten.. La la la la la la …
  ken je deze hit nog, uit de jaren ’70.

  Let wel, de Nederlandse politiek heeft een majeure fout gemaakt met Suriname, toen en nu !
  Van fouten moeten wij leren, alleen hebben de Suri’s nu wel het heft in eigen hand om van de fout van ptata te leren !

  Nederland ziet nu pas wat IAM Gold, Staatsolie, The Greenheart Group, etc. etc. nu uit Suriname halen, onderwijl ze dit zo maar weg hebben gegeven !

  Ze hadden dit(t/m 1975)allemaal in handen,maar hebben dit gratis en voor niets zomaar weggegeven.
  Wat een stumperds zijn deze Hollanders en maar denken dat ze slim zijn !

  Onze Pres weet wel beter met ze, dus Suriname voorwaards !!!


  Maak melding

 32. @Milton

  Ollanda heeft haar hand verspeeld en dat weten ze. De Surinaamse trein dendert gewoon verder en onze president zorgt voor een solide basis voor de komende generatie.
  En wat ons kleutertje Esmerald betreft: die is in alle staten en behoorlijk paranoia geworden van het Surinaams economisch wonder. En ook ik zeg tegen haar: cool down baby!


  Maak melding

 33. Uranium: “De Surinaamse trein dendert gewoon verder en onze president zorgt voor een solide basis voor de komende generatie”

  In de jaren 90 heeft Bouterse Suriname de afgrond ingereden met zij trein.

  Anno 2012 leent hij zich de blaren op zijn handen bij China en vult zijn eigen zakken en die van zijn familie.


  Maak melding

 34. Henk Molenaar
  iedereen is bij china aan het lenen want china heeft geld.
  vs en eu leent toch ook bij chinezen maar daar gaan we je niet overhoren.


  Maak melding

 35. Velen zijn Henk A. Arron vergeten. Arron bracht de Souvereine Republiek Suriname tot stand en niet Desie. Arron was een jaar zonder proces opgesloten door Desie en trawanten en stierf als een arme man en niet als de corrupte millionair zoals beweerd werd. Voor mij is Arron ‘The Father of the Nation’.


  Maak melding

 36. @milton

  Ik blijf erbij dat jij alleen maar onzin uitkraamt, klaar!
  Je wilt facts hier zijn zijn je facts:

  AOV gaat niet omhoog.
  Bouterse had op de ‘bigisma dey’ op Colakreek op 4 november geïndiceerd dat de seniorenburgers een kleine verhoging zouden krijgen in december en er zou ook iets in februari merkbaar zijn. Velen hebben toen aangenomen dat de AOV zou worden verhoogd. Er is echter hier niks van te merken.
  bron starnieuws

  Ameerali: Geen dertiende maand voor ambtenaren.
  cepresident Robert Ameerali maakt een einde aan speculaties en verwachtingen van ambtenaren over een dertiende maand salaris in december.
  bron starnieuws

  OBS misnoegd over uitblijven resultaat tariefsverhoging.
  De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname, die voor de overheid vervoersdiensten onderhoudt, is misnoegd over het uitblijven van resultaten over tariefsverhoging.
  bron starnieuws

  Nog geen overeenstemming salarisverhoging ambtenaren.

  Aov
  Dus in twee jaren zijn de burgers, ook de seniore burgers, met ruim 28% armer geworden, dus die SRD 525 heeft nu een waarde van SRD 525- (28% van 525= SRD 147 ) = SRD 378. Welke geweldige verhoging hebben de AOV’ers gehad?
  ron GfC

  Benzine
  Elke burger die een auto (met een gemiddelde motor van 1.5 L) rijdt en per maand 100 liter unleaded gebruikt, betaalt per maand gemiddeld SRD 200,00 extra ten opzichte van de periode 2005-2010 (regering Venetiaan/Sardjoe).
  bron GFC

  Nog geen uitbetaling brandstofcompensatie.
  De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) is al bijkans anderhalf jaar bezig om van de overheid gedaan te krijgen dat zij het bestaand tarief voor een busrit met SRD 0,25 mag verhogen, maar de vice-president houdt het been stijf en ziet meer in een compensatie van SRD 1,60 per liter gebruikte brandstof.
  bron GFC

  Leerkrachten Naschoolse Opvang nog niet uitbetaald.
  Wij verliezen geloof in de overheid en ook de minister komt haar beloften niet na. Zo sprak een leerkracht die mee doet met de Naschoolse Opvang in een onderhoud met GFC Nieuws. Sinds de aanvang van het nieuwe schooljaar in oktober vorig jaar zijn de leerkrachten die aan dit project deelnemen nog niet uitbetaald.

  Ambtenaren 18,8% achter op inflatie 2-1-2013.
  Ambtenaren in overheids-dienst lopen ondanks een re-cente loonsverhoging nog 18,8% achter op de inflatie. De regering heeft eind 2012 wel een inflatiecorrectie en loonaanpassing van 10 % in-gevoerd, maar de inflatie per eind vorig jaar bedroeg 28,8 procent wat dus betekent dat de koopdracht van hun buidel nog flink achter is op de realiteit in de handel.
  bron De West

  IDOS peiling: Corruptie overheid/bedrijfsleven wijdverbreid.
  De samenleving vindt dat corruptie wijdverbreid is binnen de overheid en het bedrijfsleven. De overheid scoort heel slecht. Tijdens een steekproef van het IDOS blijkt dat 66% van de samenleving denkt dat corruptie welig tiert bij de overheid en ruim 50% heeft hetzelfde beeld over het bedrijfsleven. bron GFC
  ETC. ETC. ETC.
  Enough for tonight!!!

  FYI ik heb geen paarse facts van jou nodig.
  ik ken ze nl zelf vinden, lulletje rozenwater.


  Maak melding

 37. @medusa…….Stay….pang pang pang!! This is my answer; I Don’t judge no body, i have already done my job ….you are now kissing the ground by now like dead meat MEDUSA.

  I only came to shoot, i DON’T TALK!


  Maak melding

 38. @boterzacht alias anna_z
  Mens ga fietsen stelen of zo, met je ordinaire prietpraat.
  Nog effe en het is gedaan met je.
  Binnenkort worden alle overzeese uitkeringen ingetrokken.
  Wie het laatst lacht………


  Maak melding

 39. In werkelijkheid is het veeeeel meer dan deze 160 miljoen. Mischien wel een half miljard…

  De meeste nemen gewoon kontant mee. Ik dacht dat 10 duizend pp was toegestaan zonder te hoeven melden.


  Maak melding

 40. @@ Paagal ik heb al eerder mijn mening gegeven op de forum!! neem het even door svp.

  Wiep-Ding is nogsteeds de naam!!! en zegt precies zoals het is!! leuk of niet!!


  Maak melding

 41. VOOR ALLEN WIER TEGEN OP ZIET MET DE STEUN!!! DE AFGUNSTIGEN ALS HET WARE/DE ONDANKBARE ONGEDIERTEN!!!

  Even een voorstel!!! twee maanden lang geen enkele hulp naar SU sturen in welk vorm dan ook!! Hoe zal het dan uitzien??

  En als geld in Nederland overgemaakt worden voor oa studie voor de eigen verwanten, dan moeten zij zelf weten! Doen zij dat of niet, kan mij geen ene moer schelen.
  Ik vraag mij ook af! wonen de studenten in hotels, opvang centra’s of bij fam.leden? ook deze hulp uitbanen!! opstraat zetten!! Welke liedje gaat men dan zingen??

  Nu snap ik ook waarom de redimusu’s niet bij fam.leden in Su willen onderkomen en of verblijven! Zowel in Su als in Olland de SU’s van alle kosten voorzien( uit meenemen/ uit eten gaan, attracties/tripjes etc.. Hun eigen geld komt nieteens te voorschijn! Sterker nog, zij krijgen van andere familie’s, vrienden en kennissen mee!! Die nemen zij terug naar SU!! en een paar dozen met inhoud laten posten naar SU. op de kosten vn de redimusu’s. Het lijkt wel de bedelaars. Neen!! het zijn bedelaars!! Praten als brugman en alles beter weten! PROFFESSOR-in WEET-NIETSKUNDE NOEM IK HEN!!! echt ondankbare Hyena”s en AASGIEREN!!

  Ik hou voor op dit moment op!! Ik ga kotsen!! Ik zou liever willen kotsen in de bek van de ondankbaren!!!


  Maak melding

 42. Waarom maken we er zoveel woorden aan vuil? Surinamers in Nederland maken geld over naar hun familieleden die het financieel minder hebben, als de situatie andersom was geweest, dan maakten Surinamers uit Suriname geld over naar hun familie in Nederland, dat is in mijn ogen normaal, je bent familie of je bent het niet en verder moet je niet kletsen of denken dat je geweldig bent en jezelf op de borst slaan.


  Maak melding

 43. Wiep-Ding, ik zal je het nog sterker vertellen.

  Ik ken mensen die 50 duizend hebben meegenomen, in hun zak gewoon om een stuk grond te kopen. Is wel riskant maar je heb heel veel van zulke mensen…


  Maak melding

 44. @@ Henkes zo moest het zijn en zo hoort het!! maar wanneer je de posting leest van sommigen, dan wordt je knetter gek, wier reageren als een ondankbre Aasgieren!! Van dit soort SU”s mag en kan je niks verwachten, want het zijn zelf de bedelaars!! Een respectvolle bedelaar deelt samen en zijn nooit ondankbaar!! telkens als je hen wat geeft, bedanken zij jou wel keurig!! Ik heb liever deze groepering wier ik mijn hulp kan bieden en geven!!!

  Je weet toch wel hoe zich een Hyena en een Aasgier zich gedraagt??


  Maak melding

 45. Redactie!! zoudt u zo vriendelijk willen zijn deze Yolanda uit te banen van deze Forum!! Hopelijk komt zij niet meer terug met na een andere naam!! Gaarne haar VERIFIËREN via de E-mailadres!!

  Dank u wel!!!


  Maak melding

 46. Esmerald

  je gaat steeds praten over iemand dat vroeger altijd hier was. dat persoon zie ik nooit meer hier en het naam ook niet. het is niet leuk van jouw om reacties te gaan schrijven op het naam van het persoon want dan gaan iedereen je dom vinden.

  ik weet dat je al dom bent waar wat je aan het doen bent is wel erg aan het opvallen. domkop

  ik zal niet weten of het persoon nog hier is maar het persoon gebruikt het naam niet meer. je moet je toch niet willen om je zo mis te gedragen.


  Maak melding

 47. @Wiep-Ding

  yolanda = Esmerald

  Esmerald draait weer een beetje door. Ze zit ook weer nicknames van anderen te misbruiken. Waarschijnlijk is deze Esmerald een psychiatrisch patient.


  Maak melding

 48. Enkel alleen de ouderen kunnen rekenen op financiele steun en daarvoor ben ik bereid de portemonnee open te trekken. Iedereen die kan werken moet maar gaan werken in Suriname. Te zot voor worden om deze lui te gaan pamperen.


  Maak melding

 49. @sjaantje

  Waarschijnlijk ben je een beetje dom, geeft niet. Je snapt er duidelijk geen sikkepit van, ben je mss blond?

  @trapernietin
  Jij denkt dat je een loopje kan nemen met WKN.
  Whahahahahaaa,
  Al jaren dezelfde nickname & adres, ik heb geen tijd voor die kinderachtige manipulatieve onzin.
  Ik ben geen anna_zielepoot.

  Ik heb een eigen kritische mening en heb niets te verliezen…
  Integendeel probeer ik de suri’s, die monddood zijn gemaakt, een handje te helpen.

  Do not disturb, heeft geen zin……….


  Maak melding

 50. @@ TrapErNietIn, het maakt niet uit wie het is, maar die zullen wel op hun geweten hebben!! Via de email-adres kan de redactie achterhalen!!

  Het zijn zulke lage mensen wier lager is dan een PARIA!! Het zit in de opvoeding door hun ouders!! maar na volwassenheid, hadden zij wel moeten herstellen. o, neen hoor! het zijn rioolratten!!

  Al met al, ik ga wel naar de kerk en vraag wel om hen de nodige verstand te geven want GOD heeft hen wel hersenen gratis gegeven,maar zij kunnen het niet tot verstand brengen!!

  GOD ZIJ MET HAAR!!

  YOLANDA IS WEL EEN HELE MOOIE NAAM, BEN GEK OP, MAAR HET PAST NIET BIJ ZULKE ONDERKRUIPSELEN!! TEN SCHAANDE!

  Wederom 0-3 voor mij!! zij heeft het zelf verzonnen of de ouders dachten een mooie naam te geven en zij wordt in de toekomst een mens, maar neen hoor, het is een onbeschofte riool rat en Hyena geworden! TEN SPIJT!!!!


  Maak melding

 51. @MEDUSA

  Yolanda = Esmerald

  Emerald misbruikt nicks van anderen en stalkt meerdere mensen op dit forum. Trap niet in die onzin van Esmerald. Ik dacht dat je slim was.


  Maak melding

 52. @@ Medusa, de naam doet er niet toe! wat wel bij mij bekend is in elk geval, een Paria volk is het vanuit hart en nier. Nu weet een ieder ook!!

  Ik wens haar alle wijsheid! Hopelijk achterhaalt de redactie wel via de e-mailadres!!

  REDACTIE wat doen jullie?? Zie jullie eigen regels en voorwaarden svp!!! onder de link reactie plaatsen op deze site en Forum!!


  Maak melding

 53. Yolanda durft niet meer, heeft gezichtsverlies, of komt inderdaad met een andere naam. Schaamteloos is zij. Ordinaire sl.t.

  Redactie aub deze Yolanda wegschrappen van deze site.


  Maak melding

 54. Ow, ff iets bekennen lieve mensen, ik heb me voorgenomen om dit jaar alles wat geheim is te openbaren.
  ik begin met mezelf. ik kom er eerlijk voor de dag mee dat ik een homo ben. het is geen schande! ik neem al mijn kwetsende woorden terug die ik heb uitgesproken.
  zoals ik zeg, een goed begin is het halve werk. kom op mensen, jullie kunnen het ook! gewoon eerlijk zijn!


  Maak melding

 55. Goedzo Wiep-ding, tof van je! ik weet niet of ik dat zou kunnen hoor.
  ook ik zal iets opbiechten. ik gebruik al 3 jaar ghb en ik wil er van af. heeft iemand van jullie een idee hoe ik dat kan? ik weet me echt geen raad meer. 🙁 radeloos


  Maak melding

 56. @@ Medusa, ik heb nu al een hele sterke vermoeden wie het kan zijn!! Ik ben in het verleden gegaan!! in het eerder gegeven commentaar op mijn reactie. let ook op de schrijfwijze, de taal en het gebruik van hoofd en kl.letters!!


  Maak melding

 57. @@@ Saantje, Nu wordt mijn naam misbruikt tegen jou!!Saantje!! Ik ben het niet!!!!!!! Mijn hand op mijn hart!! en twee vingers in de lucht!!!

  Wie dat doet mag de eerste en beste keer opstraat gaan en een heftige ongeluk krijgen!! Ik ga ook naar de kerk voor hem of haar zodat zij of hij een ongeluk krijg!! Hou het op je geweten!! als je wat hebt dan is het van mij en dank zij je zelf!!!!


  Maak melding

 58. En het is niet eens volle maan!

  Gelukkig verse sneeuw in het weekend, kunnen we weer met sneeuwballen gooien baja!

  Dit weekend snert op zem suri’s, compleet met varkenspoot, zoutvlees, beetje rijst en adji-uma, jammie.jammie.
  Ooh ja ook glühwein voor bij de open haard….

  gezellie……..


  Maak melding

 59. @@ Saantje
  @@ Medusa
  @@ UseYourBrains, Esmerald heeft een blunder gemaakt en zich zelf verlinkt door de tekst anders te formuleren en neer te zetten namens mij tegen Saantje!!

  Zie de commentaar van Esmerald op die reactie van Saantje hierboven. Lees de tekst kritisch svp!!!


  Maak melding

 60. Wat een opluchting!

  Ik dacht dat ik de enige was die geld naar SU overmaakte. Neen, ik ben dus niet alleen. Ik vindt het goed dat meer mensen mijn land financieel steunen, want met al dat geld kan de economie in mijn land gaan bloeien.
  Maak zo veel mogelijk over naar SU en stop het in onroerend goed. Chinezen zijn bezig de boel op te kopen in Suriname en regeerders geven elkaar honderden hectares cadeau. Dus als je nog een stukje wil, dan moet je je haasten.

  Iemand op dit forum heeft het gehad over goedkoop slapen bij familie. Als die persoon informeert wat een beetje hotelkamer kost dan kan je liever het geld aan je familie geven. 450 Euro voor 3 nachten slapen met ontbijt is zelfs in New York niet mogelijk, maar in SU wel. Maak geld over en bouw je eigen onderkomen.


  Maak melding

 61. Beste mensen:

  Het is Esmerald!!!!!

  Dit heeft ze ook met Anna_z geflikt. Kijk maar eens naar de reacties van de afgelopen drie maanden. Esmerald is zwaar psychiatrisch patient. Diep diep triest!


  Maak melding

 62. Ooh my God, ‘alwetende’

  Ben jij je pilletjes vergeten vandaag.
  Denk dat je een extra dosis nodig heb, want je bent een beetje opstandig mang…..
  Tijd voor je dwangbuis.

  Laat Esmerald met rust.
  Wiep Ding weet exact wat hij aan mij heeft.

  Mislukt!!!!!!!


  Maak melding

 63. hehe, eindelijk wiep-ding, eindelijk
  ben je bekeerd? what happened man? ik krijg nog gevoelens voor je op deze manier. jammer eigenlijk dat je een homo bent 🙁


  Maak melding

 64. @anna_z.
  Bewijs maar,dat niet jij misbruik maakt van “bezette” schuilnamen.
  Indien jij zwijgt gaan we er vanuit dat jij,anna_z, je daarmee bezig houdt!

  In het verleden heb ook jij al hier last van gehad en besluit nu ook tot dit soort “laag tot de grondse handelingen”.

  HAD IK NIET VAN JE GEDACHT!dacht dat je een man van karakter zou zijn en met open vizier zou strijden,maar helaas:
  “WAT KAN EEN MENS ZICH IN EEN ANDER VERGISSEN”


  Maak melding

 65. @anna_z
  En ik vind het een domme actie!
  Ik merk dat jij nu 2 schuilnamen van dezelfde persoon misbruikt.Die persoon lacht zich nu krom!!!
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 66. Use your brains anna_z! 🙂 🙂 🙂 🙂
  Door de vele bomen (misbruikte schuilnamen)zie je het bos niet meer!

  Een hint:
  Teken eerst op welke schuilnamen je ge- en misbruikt want anders verlies je controle!Alleen dan heb je enige kans van slagen.


  Maak melding

 67. IK WIST HET! 🙂 🙂 🙂

  Ik merk dat je niet zo stom bent als esmerald, maar ik ben je natuurlijk een stapje voor 🙂 🙂

  En nog een hint:

  gebruik gewoon je oude naam, dat vinden wij (ik, koos de jong, wiep de boeler etc) makkelijker, snappie?
  welcome back!


  Maak melding

 68. @MEDUSA

  Ik denk dat jij slim genoeg bent om in te zien wie hier een spelletje speelt. Plotseling verschijnt de nick van AnnaZ en neem van mij aan dat de persoon achter de vroegere AnnaZ echt niet dom is. Laat de reacties spreken en let op wat de gevolgen zijn.

  Dader: Esmerald en niemand anders.


  Maak melding

 69. 🙂 Anna_z 🙂 …anna_z

  Mensen mensen, willen jullie mij hier buiten laten? ik ben het echt niet en wil er ook geen deel aan hebben.
  mvg

  MEDUSA, kom op, zie verschil aanhef! 😉


  Maak melding

 70. @@ Yolanda ik ben geen homo, maar als ik het doe dan pak ik van alle kanten en als ik toch iemand van achteren wil pakken, dan pak ik liever een ezel dan jou!! Ik zou in je smoel nieteens willen poepen,laat staan!!! uchhh, getver… het stinkt tot Tokyo!! 35 graden in de zon als een dode 4 dagen oud stinkende AWARIE!!!


  Maak melding

 71. Wiep-Ding, pak je liever een ezel….arme ezel of blije ezel. Wiep-Ding, pak liever een schone wilde vrouw en Gewoon gezond. Daar kick je van op. Je hebt het nodig. Je bent erg bronzig….


  Maak melding

 72. @@ Kolibrie!! dat ga ik zeker doen!! Top man!! IK raak telkens de draad kwijt! gelukkig kan ik op jou rekenen wier mij goede raad kan geven!

  Ik was zo ver dat ik niets meer kon!! vooral wat die Yolanda schreef, dat ik een homo ben!! Heb een keertje met haar gedaan en daarom weet ze van mij, dat ik een homa ben!! Ik heb geen gat bij haar vergeten, alles vol gegoten alleen op van achter na, want zat vol poep en stonk naar Awarie!!

  Kolibrie thanks en Medusa ook!!!


  Maak melding

 73. @Wiep-Ding
  Hoe bedoel je thanks?Positief of negatief?
  Hou er rekening mee,dat mijn schuilnaam vaak misbruikt is/wordt/werd!Ik zal niet zomaar negatieve uitlatingen t.o.v. van jou doen.O.K?


  Maak melding

 74. @rechtenwaarheid
  Jij schrijft:”En maar afgeven op de Suri’s hier in Nederland. Typisch! tangi fu bun……”

  Wat bedoel je eigenlijk?
  Omdat je nergens een komma hebt geplaatst in de zin is het onduidelijk wat je bedoelt.
  Je kan die zin daarom op meerdere manieren interpreteren.

  1.En maar afgeven op de Suri’s,hier in Nederland.
  Bedoel je?
  Dat men afgeeft op de Suri’s die hier in Nederland wonen??

  2.En maar afgeven,op de Suri’s hier in Nederland.
  Bedoel je?
  Dat men HIER op dit forum afgeeft op de Suri’s in Nederland?

  3.En maar afgeven op de Suri’s hier in Nederland.
  Bedoel je?
  Dat men hier in Nederland afgeeft op de Suri’s op dit forum?

  Welke zin is hetgeen dat jij bedoelt?


  Maak melding

 75. een simpele reken som die zelf een niet academische of econoom kan benaderen is het volgende

  260000000 / 200000 = 1300 eur per nerderlander van surinamse afkomst

  vanuit gaan dat elk nerderlander van surinamse afkomst
  geld verstuurd


  Maak melding

 76. Medusa, als je niet kan lezen, no kon pre wan lo academicus gi sma! Als je het niet begrijpt, heb ik totaal niet de behoefte om jou uit te leggen. Go aksi ma mek a yep’ yu!


  Maak melding

 77. van zanten je haalt me de woorden uit de mond, inderdaad ze leven daar soms beter dan menigeen
  in Blanda nog nooit zulke mooie auto,s gezien als daar.soms zelfs 2 op 1 erf.
  ook het hele familie verband is daar veel beter dan in Blanda.
  Maar ik gun het ze van harte we zijn tenslotte toch broeders en zusters.
  Knijp en buit ze niet uit , het gelazer begint al op zanderij waar men je voor woekerprijzen naar de stad wilt rijden terwijl er daar busjes staan vanaf 60 srd met airco.
  Dan wordt je boos maar je zoekt dat ding zelf toch.


  Maak melding

 78. Vergeet niet dat dit bedrag in de begroting van Suriname wordt opgenomen als inkomsten van de staat. Gelukkig dat de staat Suriname niet kan beschikken over deze gelden. Het is geoormerkt voor familieleden.
  We lopen wel het risico dat Suriname wegens geldnood deze overmakingen niet als steun aan onze familieleden, maar al inkomsten gaat aanmerken om belasting daarover te kunnen innen. Ik vertrouw de regeerders van mijn geliefd Suriname niet meer.


  Maak melding

 79. Vakantie tijd uitknijp tijd , mensen laat je niet uitknijpen als je op vakantie gaat ,de euro groeien in NL niet aan de bomen gvd.
  Kijk naar de auto,s die daar rondrijden en op een erf ze hebben het soms beter dan menigeen in NL.
  Koop je spullen het liefst op de markt bij de mofina,s .


  Maak melding

 80. EFFE TUSSEN NEUS EN LIPPEN DOOR !

  WEER EEN GROTE LEUGEN .

  AL DEZE BEDOELDE MILJOENEN KOMEN NIET IN DE STAATSKAS VAN HET LAND TERECHT .

  HET KOMT UIT NEDERLAND, VIA ONDRO WOJO OF EEN OF ANDERE BAMIE, ROTI OF TJAUWMIN WINKEL TERUG NAAR NEDERLAND EN ELFERS.

  PAS WANNEER ALLES VIA DE CANTRALE BANK GAAT KAN DEZE GROTE MOND WORDEN OPGEZET.

  IK STEL SIRINAME VOOR, OM WEER WISSELPICHT OP ZANDERIJ INTEVOEREN .

  300 EURO PER PERSOON EN BIJ
  BIJZONDERE SPOEFGEVALLEN MINDER.
  ODI


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.