Amerikaans ‘piramidespel’ landt moeiteloos in Suriname

40

PARAMARIBO, 15 jan – Het Amerikaanse ‘piramidespel’ Talk Fusion lijkt buitengewoon gemakkelijk geaccepteerd te worden in Suriname. Hoewel de eerste enthousiastelingen liever spreken van ‘multi-level marketing’, lijkt de oude tijd goed terug. In elk geval hebben de beloftes van hoge terugverdienste veel weg van de oplichterij van eind vorige eeuw.

Bij de Consumentenkring zien ze de bui al hangen. “Mensen lijken te zijn vergeten hoeveel verdriet dit soort stelsels hebben aangericht”, zegt voorzitter Albert Alleyne tegenover de Ware Tijd. Burgers moeten meer dan ooit letten op hun vrienden. Het is ook waar Talk Fusion op richt, de vrienden- en familiekring. “Ik werd lid voor tweehonderd en vijftig dollar en vijf en dertig dollar contributie per maand”, zegt een vrouw. Zij werd uitgenodigd door een collega.

Die beloofde dat er wel duizend dollar per week te verdienen viel. Met haar contributie moest ze ook nieuwe leden inbrengen. Toen twee kandidaten afhaakten, hield de vrouw het voor gezien. Ze was ook haar geld kwijt. “Alles wat je doet om succesvol te worden in deze business is mensen uitnodigen”, zegt Talk Fusion-vertegenwoordiger Nelis van de Wateringen. Talk Fusion is niet geregistreerd in Suriname. De Kamer van Koophandel & Fabrieken wil daar intussen het fijne van weten.

40 REACTIES

 1. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!! Voorheen was het Roep ramtahalsingh NV “DE OPLICHTER”!!

  Straks zijn jullie de MELKKOE!!

  Bouta en Wijdenbosch heeft heel veel weet van!!!


  Maak melding

 2. Mensen,Mensen!! zie de onderstaande!!!!!!!
  Laat je niet pakken!!!!!

  Geld Surinaams piramidespel naar politici

  25/09/98 00:00 De inmiddels failliete organisator, kortweg Roep genoemd, heeft volgens Mungra een bedrag van 30 000 gulden aan de BVD verstrekt voor politieke activiteiten. Bij de politie zou hij hebben verklaard, dat hij “een paar miljoen gulden” …

  Surinaams piramidespel trof vooral onwetenden

  13/06/97 00:00 Iedere dag kloppen gedupeerde beleggers aan bij Roep’s hoofdkantoor aan de Johannes Mungrastraat in Paramaribo. Het drama achter het financiële fiasco van de illegale bankier, ligt nu open op tafel. Harde klappen vielen.

  PARAMARIBO, 7 JUNI. Driehonderd beleggers van piramidespelen zijn gisteren in Parimaribo naar het kabinet van de president gemarcheerd om steun te …..

  IK ZEG NIETS MEER!!!!!!!!!!!!!!! STRAKS BA SUKU, BA FENIE, BA TJARIE!!!!!


  Maak melding

 3. =Het Amerikaanse piramidespel komt over voor.

  =Zelfs denk ik dat te ook te maken heeft hoeveel inzicht iemand heeft. Ook de verantwoordelijkheid van de persoon zelfs die mee doet aan dit soort spelletjes.

  =Heden te dagen komt het nog steeds voor in een verpakte vorm. Zie maar ook hoe men omgaat met het verkopen van medicijnen.
  =De rijken aan de top bepalen alles en worden daarom ook steeds rijker.

  =Hebzucht van mensen speelt hierbij ook een grote rol.

  =De zwakken zullen altijd eronder lijden.


  Maak melding

 4. Suris zijn goedgelovig, je kan ze van alles wijsmaken.
  Ultieme bewijs is het feit dat ze geloven in de luchtkastelen en wildwest verhalen die DDB en zijn 40 struikrovers hen dagelijks voorhoud.


  Maak melding

 5. Hoe dom kunnen jullie zijn? Nog dommer dan de geld zuchtigen in Europa.
  Jullie hebben al niks (minimum uurloon 3 SRD per uur) en dan nog denken jullie slim te zijn.
  Dit is een doodloper en geen doorloper. Vraag maar aan Koos en Henk Molenaar naar advies woeha woeha woeha


  Maak melding

 6. Ach ja,
  Dit is het topje van de ijsberg.

  In de zomer in suri, om 14:00uur, overvolle casino’s, als toerist kun je nauwelijks nog naar binnen.
  Vooral rond ‘etenstijd’, whahahahahaha.

  We blijven lachen……….


  Maak melding

 7. Het wel opvallend dat nu Bouterse aan de macht is deze oplichters weer opduiken.
  Ik ken mensen die de boot in zijn gegaan met de vorige piramide spel .
  Geruchten deden de ronden dat Bouterse en zijn rijke criminele vrienden toen de moter achter die oplichterspraktijk zat.


  Maak melding

 8. HET grote verschil met een piramidespel en Talk Fusion is dat je hier een pakket aan internet gerelateerde produkten koopt die je life time kan gebruiken mits je het maandelijks abonnement ad USD 35,00 betaald, net zoals je b.v. je abonnement bij Telesur betaalt voor het gebruik v.d. telefoon. Bij een piramidespel doe je slechts een inleg en mag je hopen dat je ooit eens aan de beurt komt voor een uitkering.

  Overigens is alles een piramide : of je nu maar de chinees gaat of een goed bed koopt. Hoort zegt het voort. Zelfs een organogram is een piramide. Evenwel heeft door gebeurtenissen wereldwijd en ook in SME het woord piramide een negatieve connotatie gekregen.

  Talk Fusion stelt je in de gelegenheid om geld te verdienen bij aankoop van het pakket van maar liefst (thans) 9 internetgerelateerde produkten. En aangezien internet er nooit meer uitgaat zal je dus inderdaad lifetime van de produkten kunnen genieten.

  De voorwaarde om in de gelegenheid te worden gesteld om geld te verdienen op 8 verschillende manieren, is dat er 2 mensen (niet 20 of 200 zoals bij veel piramidespelen) via jou online en rechtstreeks bij de USA producent dit pakket kopen. Nu kan het zijn dat het geld je niet interesseert. Dan nog heb je een perfekt pakket waarmee je kan werken voor prive en/of zakelijke doeleinden.

  Dat sommige mensen niet verdienen is veelal gelegen in het feit dat ze gaan “zoeken” naar die twee mensen en de coaching (die wel dagelijks online vanuit TF verzorgd wordt)negeren.
  Die twee mensen “heb” je al binnen jouw eigen netwerk van familie, vrienden en zakelijke relaties. TF schrijft voor om de produkten niet te “verkopen” maar ze te gebruiken en zo de belangstelling binnen jouw netwerk te genereren. De produkten moeten zichzelf verkopen!!

  Dit is een “gratis” teach in. Ik vertrouw erop dat hiermee de oneigenlijke benadering van dit Multi Level Network Marketing pakket uit de wereld is geholpen en dat deze reaktie volledig gepubliceerd wordt.


  Maak melding

 9. Ga gewoon niet in op zulke uitnodigingen zou ik zeggen.
  Mooie beloftes worden hier dagelijks onder onze neus gedaan, maar er komt totaal niets van terecht.
  Als je geld over weet te houden aan het einde van de maand kun je het beter op de bank zetten, ontvang je nog rente ook.


  Maak melding

 10. Dit is puur oplichterij en belazerij. Een gokspel waar veel mensen nog intrappen en welk verboden moet worden. Net als het verbieden van roken in openbare gebouwen…

  De oplichters dienen ook flink gestraft te worden omdat duizenden mensen straks slachtoffer kunnen worden van dit vorm van oplichterij.


  Maak melding

 11. Broeders, geen probleem…
  jullie geloven toch alles, gratis huis…
  nu gratis geld, heel veel geld zelfs bij inleg van wat SRD’s..
  Ik zou zeggen verkoop wat je hebt en leg het geld in…
  je gaat heel veel geld terugkrijgen….
  hebzuchtig beest…..

  Het enige wat je later contant terugkrijgt zijn je eigen tranen…..


  Maak melding

 12. Talk Fusion aasgieren

  maandag, 24 oktober 2011 07:44
  NIETS IRRITEERT me zo snel als opzettelijke misleiding van mensen met als doel geld uit andermans portefeuille te halen. Laat staan dat we allemaal op eerlijke wijze onze centen willen verdienen. Vergeet maar dat het in een rechtgeschapen wereld nog steeds diefstal op klaarlichte dag heet.

  “Kom, we gaan een netwerk verzinnen waarbij alle deelnemers inleg doen en wij aan de top uitbetaald krijgen.” Wat is de verdienste? “Een leuk verhaal met fictieve prijzen.” Klinkt het al bekend? Zeker. We komen dit soort mensen immers regelmatig tegen.

  Afgelopen week was het weer goed raak. Een goede kennis tipte me over een nachtelijke bijeenkomst. Waar het over ging kon niemand mij vertellen. Zelfs het meisje aan de andere kant van de lijn niet. Het enige wat beloofd werd was dat het om een unieke kans ging. ‘The opportunity of a lifetime’. Cliché, maar het intrigeerde wel. We zouden teruggebeld worden om datum en locatie te verkrijgen.

  Na enkele dagen werden we gebeld. Eerlijk gezegd was ik het tegen die tijd al vergeten en had het ergens in de virtuele prullenbak geknikkerd. Die avond konden we eindelijk meemaken waar alle geheimzinnigheid voor diende. Het was diep bedroevend. Binnen de eerste vijf minuten was het al duidelijk. Talk Fusion biedt u de kans om deel uit te maken van Multi Level Marketing. Oftewel, het piramidespel in een ultramodern, zwart leren, matrix jasje. De volgende verloren uren in mijn leven overwoog ik weg te gaan of te blijven. Ergens wilde ik weten tot hoever deze slordige acteerprestatie zou gaan en anderzijds hoopte ik dat het publiek de misleiding zodanig door zou hebben dat ze de zaal zouden verlaten. Het is een verontrustende gewaarwording.

  Het is moeilijk kiezen welk gedeelte van de bijeenkomst ik het meest verachtelijk vond. De zelfingenomen houding van de gastheer en dames die allemaal ‘succesvol’ van deze ervaring zijn geworden, de belofte dat je voortaan dit kan doen in plaats van je dagelijks werk en er bakken geld mee verdient, de manier waarop er werd ingespeeld op de persoonlijke dromen van het publiek of de verzonnen statistieken. Persoonlijke irritatie begon op te lopen. Een uur later hadden ze het nog steeds over leden werven in plaats van het product zelf. Werf twee leden en je krijgt 20 dollar voor elk lid. Verlies je een lid, moet je deze vervangen voor een nieuw lid et cetera. En toen kreeg de bijeenkomst een heel andere wending. Waarschijnlijk hadden ze het publiek naar eigen denken lekker genoeg gemaakt. Het was tijd om de offerte in onze strot te duwen. Om deel te worden van dit ‘fast growing network’ mochten we investeren in het Executive Package voor 250 dollar en het Elite Package voor slechts 750 dollar. Tijd om te gaan. Tot zover was het aardig geweest.

  Aan leden van het publiek die de juiste vragen wisten te stellen en vervolgens de bijeenkomst verlieten, wil ik een groet sturen. Leden die toch gestrikt zijn om wat dan ook aan lugubere contracten te tekenen, wil ik het volgende meegeven: Piramidespelen vallen sinds 1998 onder de Wet van verboden kansspelen. Wie zijn geld heeft geïnvesteerd kan dat in principe terugeisen. De overeenkomst is in strijd met de wet en kan nietig verklaard worden. Niets irriteert me zo snel als opzettelijke misleiding. Hopelijk komt er ooit een wetsvoorstel om deze mensen allemaal de maatschappij uit te flikkeren en voor de rest van hun levens vrijwilligerswerk te laten doen…

  NATASHA READ

  Curaçao


  Maak melding

 13. Bouta,

  Lijkt me wel iets voor jou.
  Het enige wat je hoeft te doen is blijven liegen en bedriegen.
  Pak je zomaar even 1000 dollar per maand extra.

  Ik zeg Doen!!!


  Maak melding

 14. Forummers, Odi odi.

  Nelis van de Wateringen met zijn Talk Fusion, is gewoon een oplichters organisatie.

  Dinsdag 15 januari 2013 om 14:38 uur, door Marcel van Frederikslust.

  Die onbekende Marcel van Frederikslust, kan lekker zijn uitleg hierover vermelden.
  Maar daar trappen wij niet in.

  Het wordt ook tijd om deze gasten in SU. goed in de gaten te houden.
  Maar onze brada’s en sisa’s die blijven steeds in sprookjes van zulke OPLICHTERS geloven.

  Google even naar:

  Nelis van de Wateringen – Motivator – Trainer
  is op Facebook.

  Weet iemand van het forum, hoe het project De Blauwe Meer in SU. verloopt?
  Ik hoor ook zoveel negatieve geluiden hierover.
  Er zouden veel SuriNeds zijn opgelicht.


  Maak melding

 15. @@ Esmerald volkomen gelijk!! zondermeer!!De medewerkers liepen met sate rond uit te delen. Ik nam drie stokjes en toen zei ze, neen meneer u moet eentje pakken, terwijl de uigehongerden keer op keer, nasie, bamie of weet ik veel, keer op keer gingen graaien en zeker giechelen.

  Ik liep naar de bar voor een black label, mij verwees de barkeeper naar mijn plek met de mededeling dat de dames straks vanzelf naar mij toe zal komen. na 3 kwartier niets gehad en ook niemand gekomen. Zodoende nog 2 keren naar de bar gegaan en nee hoor, niets gekregen. Dorstig keek ik naar mijn buurman en jawel!! hij zat lekker aan een drank. Ik vroeg, hoe kom je eraan? bij de bar zei hij. o, waarom dan ik niet!! Intussen had ik al SRD 1600,– gewonnen ex mijn inleg/inworp.

  Ik ben toen wederom naar de bar gegaan en de barkeeper goed onderhand genomen en ook met de vraag waarom hij wel en ik niet! hij had geen antwoord op en vervolgens kwam de Turk de BAAS! jawel het was bij Princess!!

  Mijn verhaal gedaan en weet je er toen gebeurde?? die kreeg staandevoet ontslag!! Niet mijn schuld hoor!! Koekje van eigen deeg! Gelukkig kon ik Engels en ook een beetje Turkse taal spreken.

  Een zwerver, wel netjes angekleed in de casino een paar muntjes ingeworpen. Buikje volgepropt en gelijk zijn muntje terug afgetikt en na twee whiskey foetsie was hij!!

  Ik denk dat er straks wel legitimeren is en wel entree betalen!!!


  Maak melding

 16. De initiatiefnemers van dit derde piramidespel in Suriname hebben, met de uitslag van de IDOS peiling in gedachten, vast gedacht: “als het Surinaamse volk zo stom is om bij herhaling op de grootste bedriegers en corruptelingen van Zuid Amerika te stemmen, kunnen we ze best nog een keer zo’n piramidespel voorschotelen, ze trappen er toch steeds weer in, het heeft er zelfs veel van dat hoe meer je ze belazer, hoe meer ze van je houden en je bewonderen.


  Maak melding

 17. De regering van Suriname is het zelfde als een piramidespel “Talk To much”.
  Vele zijn er in getrapt en nu lijdt het volk van armoede-corruptie en loze beloften.
  Dat is heel erg.


  Maak melding

 18. Beste lieve kondremang ,
  NIET MEEDOEN MENSEN.

  Ik ben zelf in Nederland opgelicht door Dexia bank, na drie jaren te hebben ingelegd, kon ik naar mijn verdrie dubbelaar fluiten + had ik een restschuld van € 45000,= , deze heb ik geleend van de postbank en afbetaald. Na bijna drie en een halfjaar later kreeg ik € 37000,63 cent terug en onlangs kreeg ik in 2012 €46,66 cent. Dus ik bleef toch met een schuld. Gelukkig afgelost, extra gewerkt 2 banen om het af te lossen en alleen plofkip ,kippenbout, en back en nek gegeten.

  Dus wees gewaarschuwd. Je wordt er niet rijk van, maar je maakt iemand anders rijk, zij liggen te zonnen in Spanje, Dubai, Californië en jij ligt te huilen en te sch…..ei….ten….

  DUS NIET DOEN!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 19. Dinsdag 15 januari 2013 om 14:38 uur, door Marcel van Frederikslust
  HET grote verschil met een piramidespel en Talk Fusion is dat je hier een pakket aan internet gerelateerde produkten koopt die je life time kan gebruiken mits je
  ======================………..=======================

  Beste Marcel van frederikslust het hele verhaal wat je schrijf STINK ,RUIKT NAAR OPLICHTERIJ EN IS EEN HEEEEEEL WAZIG VERHAAL WAAR GEEN TOUW AAN TE KNOPEN ZIJN.

  JE LEEFT IN EEN DROOM WERELD EN JAMMER GENOEG VOOR JOUW, WIJ TRAPPEN ER NIET IN…….HIHIHIHIHIHIHI….


  Maak melding

 20. Als je je hele familie in 1 keer kapot wil maken ga je met dit soort dingen beginnen.
  Ze zeggen toch, familie, vrienden, kennisen en zo verder?
  Nu, als je levensmoe bent dan ga je dit soort dingen doen toch.
  Je familie zal je nooit meer willen zien, je vrienden zullen hun verliezen op jou komen verhalen en je kennissen zullen op zoek naar jou gaan om je persoonlijk af te komen maken.
  Nee, dit soort zaken horen niet toegelaten te worden hier in SU, meteen de oprichter in SU oppakken en vast zetten.
  Ze zijn trouwens niet ingeschreven in het handelsregister dus wat ze willen doen is illegaal!
  Zet liever je zuur verdiende geld op de bank of besteed het aan je huis/gezin.
  Dan heb je er tenminste zelf nog plezier van.


  Maak melding

 21. Ik heb deze meneer net even gegoogled, Marcel van Frederikslust, heeft nogal wat op zijn naam staan.
  Is een hele waslijst aan zaken waarmee hij bezig is geweest.
  WEES EXTRA VOORZICHTIG MET HEM!


  Maak melding

 22. !@@ Spelbreker!! inderdaad je bent eensgezind met een valse spelmaker!!! Overigens, het is niet zomaar een bericht uit 1998!! Ik hoop niet dat je geheugen verlies hebt!!


  Maak melding

 23. Oke ik leg het nog een keer uit. Degene die dit begint moet heel snel zoveel mogelijk domkoppen om zich heen verzamelen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te laten ‘instappen’ en zodra die voelt dat het einde naderd heel snel, incasseren en zo ver mogelijk zorgen dat die weg komt. Deze constructie, of je het nu multy level of pyramide noemd loopt altijd DOOD. De mensen die er het laatste bijgekomen zijn zullen geen cent meer terug zien. De slachtoffers hebben een software produkt veel te duur gekocht omdat er gratis versies zijn en hebben een te dure moneycard of visa card aan hun broek hangen. (Waarvoor je wel een contract tekend) duidelijk genoeg zo?


  Maak melding

 24. O ja en voor ik het vergeet u koopt niet eens het softwarepakket maar u bent betalingsverplicht tot wederopzegging van 35 Us per maand. Betaald u niet meer omdat de mensen onder u er inmiddels ook mee gestopt zijn etc… kunt u er ook geen gebruik meer van maken.


  Maak melding

 25. Ook op deze (site) zijn sommige Criminelen en Oplichters bezig. Zie b.v. aan de (rechterkant v/h scherm). Ontmoet “Aziatische” vrijgezellen met Gratis inschrijven.

  Forummers! Jullie zijn extra GEWAARSCHUWD.

  Vanaf 40-plussers prooi van crimineel op datingsite
  APELDOORN –

  Criminelen die infiltreren op datingsites hebben het vooral gemunt op de wat oudere partnerzoekende. Volgens de Fraudehelpdesk is 80 tot 90 procent van de slachtoffers van ‘datingfraude’ 40 jaar of ouder, veelal vrouw en „tamelijk desperate”. De criminelen knutselen met foto’s van bijvoorbeeld Facebook valse profielen in elkaar, hengelen naar contact met singles en als ze beet hebben, ontfutselen ze hun vaak heel veel geld. Volgens de Fraudehelpdesk (FHD) was met dergelijke fraude in Nederland vorig jaar minstens 8,1 miljoen euro gemoeid.
  Hoogstwaarschijnlijk is daarmee alleen het topje van de ijsberg in beeld gekomen”, meldt de FHD. Dat komt doordat mensen zich schamen dat ze erin zijn getrapt.

  Volgens de helpdesk zijn het zeker niet alleen „de eerste de beste dombo’s” die in de fuik van de misdadigers terechtkomen, ook universitair geschoolden overkomt het. Doordat er een paar grote uitschieters waren, raakten slachtoffers in 2012 gemiddeld voor 145.000 euro per persoon gedupeerd.

  De criminelen zorgen ervoor dat een single virtueel verliefd wordt, door langere tijd mailcontact te onderhouden. Op een gegeven moment zeggen ze een afspraak te willen maken. Is die gemaakt, dan gebeurt er nét als ze in het ‘buitenland’ zitten een ‘ongelukje’, aldus een woordvoerder van de FHD. „Meestal komt het er dan op neer dat het slachtoffer geld moet overmaken, bijvoorbeeld 500 euro, zodat de afspraak kan doorgaan. Vandaaruit gaat het steeds verder, met steeds grotere bedragen.”

  Volgens de zegsman kan de fraude vreselijke gevolgen hebben, zoals voor een accountant die zichzelf van het leven beroofde toen hij er, nadat hij 165.000 euro lichter was geworden, achter kwam dat de dame die hij via de datingsite had leren kennen, nep was.


  Maak melding

 26. Dit is puur oplichterij en belazerij.
  Ga gewoon niet in op zulke uitnodigingen zou ik zeggen.
  Als je geld over weet te houden aan het einde van de maand kan je het beter op de bank zetten, ontvang je nog rente ook. Ik vindt dan ook dat de oplichters flink gestraft dient te worden omdat honderden mensen straks slachtoffer kunnen worden van dit vorm van oplichterij!


  Maak melding

 27. Een pyramiedespel is net als gokken op het NieuwFront.De oprichters en de innercircle rond de top, de demagogen vam NPS en VHP, worden er beter van. De mensen op de vloer zijn het slachtoffer.


  Maak melding

 28. soeklal ram-ram

  piramide spel is pricies zoiets ans n.d.p.

  je gokt erop en je verliest alles..n.l. je vrouw,dochter,moeder,schoonmoeder eventueel je zelf..

  succes..


  Maak melding

 29. MLM en piramidespelen

  Multi-level marketing is te vergelijken met (in Nederland verboden) piramidespelen. In een uitspraak van de Hoge Raad in februari 2005, met betrekking tot illegale piramidesystemen, werd het volgende daarover gezegd:
  Aanhalingsteken openen

  Naast het piramidespel zoals hierboven uiteengezet, bestaan er verkoopmethoden die in bepaalde opzichten gelijkenis vertonen met piramidespelen. Deze verkoopmethoden zijn bekend onder de naam “multilevelmarketing” of “netwerkmarketing”. Deze verkoopmethoden of vorm van marketing vallen niet onder de definitie van het begrip piramidespel en zijn derhalve niet verboden onder het regime van de Wet op de kansspelen. Bij deze vorm van marketing verwerft de koper van een product het recht om zelf ook bepaalde producten te verkopen waarmee hij een bonus, een provisie of een percentage van de omzet kan verwerven. Hetzelfde geldt voor de opvolgende kopers. Qua structuur vertoont multilevel marketing gelijkenis met een piramidespel. Het doel van deze vorm van marketing is echter wezenlijk anders dan het doel van een piramidespel. Multilevel marketing is een verkoopmethode. Een te verwerven voordeel in de vorm van een bonus, provisie of omzetpercentage dient om de verkoop van de betreffende producten te bevorderen en vormt derhalve onderdeel van het verkoopsysteem.
  Bij multilevel marketing is geen sprake van het betalen van een bepaald bedrag uitsluitend teneinde het recht tot deelname aan een organisatie of het recht tot het werven van nieuwe deelnemers/kopers te verkrijgen, maar staat de verkoop van producten centraal. De deelnemer koopt producten in voor een reële prijs, teneinde ze met winst te verkopen. In tegenstelling tot bij een piramidespel is er sprake van consumentenkoop in de zin van artikel 7:1 BW. De afnemer betaalt niet voor deelname, maar voor het product. De afnemers die geen producten willen of kunnen verkopen worden derhalve niet benadeeld.
  Gezien het bovenstaande is er geen reden multilevel marketing te verbieden zolang het gebruikt wordt als een methode om producten te verkopen.
  Aanhalingsteken sluiten

  Op vragen van de Tweede Kamer naar aanleiding van de memorie van toelichting aangaande multi-level marketing antwoordde de minister:
  Aanhalingsteken openen

  Op het moment dat een deelnemer aan een piramidespel geld inlegt, verwerft hij geen voordeel, doch slechts de kans op voordeel in de toekomst. Dat mogelijkerwijs te behalen voordeel is echter afhankelijk van de inleg door latere deelnemers. Is er echter sprake van de verkoop van producten tegen een reële prijs, dan is er geen sprake van een piramidespel.
  Aanhalingsteken sluiten

  In een uitspraak van de Hoge Raad in februari 2005, met betrekking tot illegale piramidesystemen en multi-level marketing heeft de Hoge Raad deze lijn gevolgd en bevestigd.

  Met andere woorden: het verschil tussen een illegaal piramidespel en een legale multi-level-marketingorganisatie is dat bij een piramidespel de nadruk ligt op het werven van nieuwe leden/verkopers/consultants/distributeurs. In een legaal MLM-systeem worden er commissies verdiend op de verkoop van producten of de diensten aan een eindconsument. Er kan geen geld worden verdiend op alleen maar het “inschrijven” van potentiële distributeurs of consultants. Wel worden er commissies verdiend over de omzet van de aangeworven distributeurs of consultants. Het begrip reële prijs is daarbij cruciaal in de beoordeling van een en ander.

  Dit betekent dat multi-level-marketingorganisaties en deelnemers duidelijk moeten kunnen maken dat de kosten die zij in rekening brengen aan deelnemers die direct of indirect voor hen verkopen redelijk zijn. In de praktijk ontbreekt die transparantie echter nogal eens.


  Maak melding

 30. Ik zou bijna denken dat de surinamers in suriname geen internet net hebben om op onder zoek uit te gaan wat nou eingelijk illegaal pyramide is en wat legaal ..
  als ik zo al die negatieve berichten lees ..
  Ik kan jullie daar in suriname verzekeren dat TALK FUSION geen PYRAMIDE spel is mensen .. wat wel een echte pyramide spel is !! is werken voor een baas en zijn dromen waar maken .. Dus al die negatieve uitingen zijn de mensen die liever een ander rijk maken met bloed zweet en tranen,, dan bloed zweet en tranen voor zich zelf hahaha arme mensen .. stappen jullie nou is een keer uit die negatieve spiraal ( box ) stap in talk fusion en maak het verschil .. niet klagen als dr twee uit je team zijn gestapt en dan de vinger wijzen naar TF .. TF kan je heel snel rijk worden ..als je maar doet wat er van je gevraagt wordt .. en dat is je zelf tot het uiterste brengen kwa werk verzetten .. nelis is mijn partner en in de mlm industrie de meest eerlijke man die je op je pad zou tegen komen .. gooi nooit met modder naar iemand waar je later iets van kan leren koebie,s hahah


  Maak melding

 31. Eindelijk iemand die de kracht van Internet gebruikt om feiten op te zoeken, negatief praten is helemaal makkelijk maar eerst heel goed onderzoek doen en daarna besluit nemen.


  Maak melding

 32. De Surinaamse Kamer van Koophandel heeft Talk Fusion rapporten doen toekomen waaruit blijkt dat zij Talk Fusion als ongeregistreerde ledenclub ziet. Het is geen ledenclub. Dit oordeel is vermoedelijk gebaseerd op een misvatting over de manier waarop Talk Fusion zijn producten prijst en bundelt. Talk Fusion biedt verschillende productpakketten om te voldoen aan de behoeften van zowel grote als kleine bedrijven en individuele personen. Deze pakketten verschillen dus in prijs en functies, maar hebben als overeenkomst dat er een maandelijks bedrag wordt betaald voor een doorlopende dienst. Dit maandelijkse bedrag werkt in principe net als een telefoondienst: hoe meer geüpgradede telefoonfuncties u in een pakket hebt, hoe hoger de maandelijkse telefoonkosten. Het feit dat er maandelijkse kosten worden berekend voor de dienst betekent echter niet dat dit ‘lidmaatschapskosten’ zijn. Het zijn gewoonweg maandelijkse kosten om de prijs van de aangeboden producten en diensten per klant te dekken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.