Energiebedrijf EBS wars van ‘politieke bemoeienis’

17

PARAMARIBO, 16 jan – De Energie Bedrijven Suriname, EBS, moet met rust gelaten worden. Dit zegt EBS-directeur Kenneth Vaseur. Vooral politici hebben er een handje van zich in te laten met het bedrijf. Kritiek van parlementariër Asiskoemar Gajadien (VHP) moet in dit licht worden gezien. Door de jaren heen is een hoge prijs betaald. EBS is zo goed als bankroet, voornamelijk vanwege ‘politieke schulden.’

Die werden opgebouwd onder druk van opeenvolgende machthebbers. Die weigerden steevast toestemming om de energietarieven aan te passen. “We vinden het jammer dat het bedrijf onnodig in politieke discussies betrokken wordt. Ik doe niet aan partijpolitiek. Werknemers bij EBS worden verleid om documenten te kopiëren”, zegt Vaseur. Het soort documenten dan waar Gajadien nu over beschikt. Hij wil van de regering weten waarom de aankoop van generatoren duur is uitgevallen.

Ook zou de levering zonder aanbesteding gegund aan het Surinaamse Olibis. “Er is wel een internationale aanbesteding geweest”, zegt Vaseur. Uiteindelijk is toch voor Olibis gekozen. “Olibis is de afgelopen tien jaar partner geweest bij het overeind houden van EBS. Olibis financiert EBS, we zijn het zo komen aantreffen”, aldus Vaseur. Hij vindt de totale prijs voor generatoren met platform, ruim veertig miljoen euro, redelijk. Er is zelfs afgedongen op het rentepercentage.

17 REACTIES

 1. natuurlijk gaat het fout met EBS.

  Wat ze hebben weggeef prijzen, de consument maakt er ruimhartig misbruik van.

  Er zijn ook duizenden consumenten die aan hun energie meters geknoeid hebben met medeweten en soms op aanwijzingen van de corrupte EBS medewerkers zodat zij slechts 6 of 10 SRD per maand betalen terwijl ze een huis vol apparaten hebben.

  Ditzelfde is van toepassing op het waterprobleem.
  Honderden mensen demonteren de leiding/waterpijp voordat deze door de meter gaat. De hele dag blijft het water stromen en of die andere mensen die verderop wonen wel of geen water hebben, zal hun een zorg zijn.

  Verantwoordelijkheid is dat wat de consumenten moeten worden bijgebracht.

  En EBS moet niet zo klagen, want ik heb zeker 50 meldingen gedaan waarbij aan de meters geknoeid is, en wie denkt dat er maatregelen zijn getroffen, die is gek.

  De overheid moet zich wel bemoeien, want de consumenten die aan hun meters geknoeid hebben en daardoor slechts een paar euro’s p/m betalen, moeten een naheffing van ca 20.000 SRD krijgen. EBS komt er snel weer bovenop, want de fraude plegende consument heeft al zeker 10 jaar lang energie fraude gepleegd.

  Ook weet ik dat daar waar ze wel de meters hebben vervangen, dat die consumenten geheel GEEN naheffing hebben gekregen.

  Jammer dat EBS geen ballen heeft!


  Maak melding

 2. Ebs heeft naar mijn mening juist moeite met de VHP.

  Lees het volgende eens:
  PARAMARIBO – De Energie Bedrijven Suriname (EBS) beschuldigt de politieke partij VHP van plagiaat. Een energiecommissie van de politieke organisatie zou plannen van het nutsbedrijf letterlijk hebben overgenomen. Dit verwijt maakte directeur Kenneth Vaseur de partij dinsdag tijdens een persconferentie.

  De directie van het bedrijf is ervan overtuigd dat EBS-werknemers op illegale wijze bedrijfsdocumenten kopiëren en deze aan partijtoppers van de VHP geven. “Alles wijst er dus op dat er hier sprake is van plagiaat. En ik weet precies wie binnen EBS dit naar ze heeft geforward”, zegt Vaseur. De directeur heeft desondanks besloten geen maatregelen te treffen tegen de dader. “Wij gaan niets met die man doen; hij komt er wel overheen”, gelooft hij.

  De directie diende tijdens de persconferentie ook parlementariër Asiskumar Gajadien van repliek. Hij had in een brief aangegeven twijfels te hebben of de gunning van aanbestedingen wel correct was verlopen. Vaseur benadrukte dat er wel een openbare aanbesteding is gehouden voor de levering en installatie van de generatoren en dat dit op een correcte manier heeft plaatsgevonden

  Bron DWT


  Maak melding

 3. Nuts voorzieningen moet je niet willen liberaliseren.
  In nederland komt men daarvan terug. Gebleken is dat prijzen oxorbitant omhoog gaan. Iederen moet gebruik kunnen maken van deze voorzieningen en de overheid is juist de partij die toezicht moet houden.

  1) de onderste steen mbt de aanbesteding moet naar boven komen.

  2) er zal een verklaring moeten komen waarom de generatoren duurder zijn uitgevallen / gat van 15 miljoen !!!

  3) de overheid moet met EBS om tafel omtrent de tarieven

  4) klokkenluiders dienen beschermt te worden middels een aan te nemen wet

  5) als Kenneth Vaseur de job niet kan handelen moet hij weg


  Maak melding

 4. Vaseur is net als bouta,de corrupteling!
  Altijd de boel blijven ontkennen en nooit met bewijzen iets kunnen aantonen!
  Mofo Takie…zo werken Vaseur en bouta ,de corruptelingen!


  Maak melding

 5. Een en al een potnat!! Zikzak, vetzak!! Nergens gaat het goed als over SU hebt op oplichting en corrupt na!!!

  Wanneer een kind geboren wordt, komen zij met gebaalde vuisten ter wereld. Men zegt dat daarin niets tussen zit. je komt met lege handen dus. Neen zeg ik!!!!
  Tussen de handpalmen zit wel wat verscholen voor dit soort insecten!! Je ziet pas als zij groot geworden zijn en dat zijn dit soort taffarelen/ curruptie/oplichting/ de criminelepad! etc.

  De DUIVELS ZIJ MET HEN!!!!!


  Maak melding

 6. Wat ’n lafheid! Lekker makkelijk onder ’n pseudoniem on-genuanceerde en onzin beledigingen te uiten. Vaseur is goed bezig. Abrahams ook. Ze zijn die rotzooi komen aantreffen en zijn bezig de puinhopen te ruimen die voorgaande regeringen hebben achtergelaten. Politici hou je bezig met het maken van wetten. BTW, Anti-corrupte, onroerendgoed belasting
  enz. Bij de VHP hebben ze moeite met ’t woord: “fraudebestendig”.


  Maak melding

 7. Werknemers bij EBS worden verleid om documenten te kopiëren”, zegt Vaseur. Het soort documenten dan waar Gajadien nu over beschikt. Dit geeft aan dat Gajadien over de juiste documenten beschikt dat als bewijs dient dat er geen openbare aanbesteding is gehouden bij de aankoop van de generatoren. De directeur van EBS heeft nu zelf gezegt dat de stukken dijadin heeft gecopieerd zijn door EBS werknemers. Rarara deze zaak moet tot de bodem onderzocht worden.Waar er rook is , is er vuur.


  Maak melding

 8. Het stelen bij de nutsbedrijven is een gewoonte geworden.
  Voor miljoenen wordt de samenleving lichter gemaakt.
  De bedragen waar het om gaat is in de honderden miljoenen.Een grote melk koe is Telesur.Deze man kan zeggen wat hij wilt hij steelt.Los van de VHP zijn er genoeg bewijzen dat ze stelen.Naam en toenaam van deze dieven zijn bekend.De dekmantel is heel geraffineerd op gezet.NPSers hebben het opgezet vraag Venetiaan het die weet er alles van.

  De bedragen die deze mensen stelen zou genoeg zijn om al de sociale projecten te financieren.
  Bij Telesur zijn recentelijk miloenen opgemaakt.
  Dat deze dief nog zo naar buiten kan treden geeft aan zijn opvoeding van wat kan je mij maken ik doe wat ik wil.Deze soort lage zwarten zijn onze lijders.


  Maak melding

 9. Hok,Eindhoven,Vasseur zijn allemaal mensen van de Palu.En niet vergeten de schoonzoon van I.Krolis,Sew A Tjon de man van 600.000 HA grond.
  Deze lieden hebben in het verleden al bewezen niets te doen te hebben met elektriciteit.Krolis himself heeft bout ge-adviseerd om geen Kabalebo dam te bouwen.Heden zou de dam allang af zijn.Tenminste zou ons de stroom uitval bespaard gebleven zijn en onze industriele ontwikkeling veel verder zijn.

  Cobie.


  Maak melding

 10. Werknemers van EBS kunnen vaak nieteens de meterstand in het binnenland en vele asociale wijken niet opnemen!! Daarginds staan Bala en Mala (verbruikers) met een TJAPLATIE op de personeelsleden op te wachten! Zonder opname gaan deze weer terug naar hun werkplek!!

  Sluit dan af als EBS durft!!!

  Kan dat niet een rede zijn voor verliezen???


  Maak melding

 11. EBS is monopolist in SU, daarom doen ze wat ze willen…Ik snap niet waarom het een jaar duurt voordat je stroom is aangesloten terwijl die kabel voor je huis doorloopt…. En als je gaat vragen dan krijg je nog een grote mond of willen sommigen zelf iets lekker om je werk snel gedaan te krijgen….

  Laat nog een paar bedrijven komen die ook stroom verkopen…. Wil ik zien of ze ook verlies gaan lijden…Ze hebben geen concurrent daarom gedragen ze zich als God, want ze weten dat hun niets kan gebeuren.


  Maak melding

 12. ik vraag me af waar het geld dat chiragali genomen heeft en geparkeerd heeft op zijn”zwitserse bankreking ” is gebleven” vooral dat geld van het pensioenfonds van de EBS.


  Maak melding

 13. Wan bon

  De EBS, DE ZOVEELSTE ETTER IN ONZE MAATSCHAPPIJ.
  WIE HEEFT ER NOG GELOOF IN
  Bale, bale, bale
  Ongeneeslijk verziekt.
  And I though that you couldn’t got cure!!!!!


  Maak melding

 14. Vraag aan Vaseur hoe hij directeur is geworden?
  Als EBS niet eens een masterplan heeft, hoe kan het plan dan uitgelekt zijn. Vaseur is bij de EBS geplaatst om njang te maken voor PALU.
  Abrahams is op OW geplaatst om njand te maken voor de NDP,
  Kromosoeto is bij ROGB om njang te maken voor de NDP,
  en Sestrowidjojo is bij LVV is om njang te maken voor de PL.


  Maak melding

 15. ik wil een deel van ebs kopen,waar moet ik mij aanmelden..

  ik betaal in € euroos á contant waar dan ook op de wereld..

  geld is geen probleem..,zeg het maar..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.