zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandGMAP: 'onafhankelijk onderzoek 'Gopi-gate''

GMAP: ‘onafhankelijk onderzoek ‘Gopi-gate”

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM/PARAMARIBO, 28 dec – Er moet een onafhankelijk onderzoek komen naar ‘Gopi-gate’, de affaire waarbij bedrijven op naam van M. Gopi (NDP), tevens secretaris van president Bouterse (NDP), 96.000 ha aan bosconcessies van RGB-minister Kromosoeto hebben gekregen. Dat stelt het Suriname comité Geen Moordenaar Als President , GMAP, in een open brief aan de Nationale Assemblee.

De reusachtige concessies behoorden eerder aan Bruynzeel Houtmaatschappij Suriname. De omstreden toekenning van zo een reuze concessie werd onthuld door de oppositie. Inmiddels kozen de drie NDPers, volgens GMAP, ‘voor de vlucht vooruit door Gopi als onderminister op te opofferen’. GMAP noemt het onderzoek door de president ‘misleidend en biased, omdat de president zelf belanghebbende is’.

Volgens GMAP zijn ‘alle drie NDP-toppers verantwoordelijk voor deze schaamteloze verkwanseling van de natuurlijke hulpbronnen van de Surinaamse natie’. ‘Volgens de grondwet is de president de uitvoerende macht en draagt Bouterse dus de grootste verantwoordelijkheid’. Volgens het Suriname comité is ‘het bovendien hoogst onwaarschijnlijk dat, gezien de enorme politieke risico’s, Gopi en Kromosoetoe zonder medeweten van Bouterse hebben gehandeld’.

GMAP stelt ‘dat Gopi naar eigen verklaring lange tijd heeft moeten hosselen om het hoofd boven water te houden’. ‘Hij was sociaal-economisch kwetsbaar en dus manipuleerbaar als secretaris van de grote baas. De meest waarschijnlijke optie is dan ook dat hij als stroman is opgetreden voor Bouterse die op die wijze de concessies feitelijk in handen kon krijgen zonder persoonlijk risico te lopen. Deze optie zal natuurlijk zonder onafhankelijk onderzoek nooit worden onderzocht’. Aldus GMAP.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

65 REACTIES
 1. Er moet een onafhankelijk onderzoek komen naar ‘Gopi-gate’, de affaire waarbij bedrijven op naam van M. Gopi (NDP), tevens secretaris van president Bouterse (NDP), 96.000 ha aan bosconcessies van RGB-minister.

  Inderdaad !!! Deze zaak `stinkt` aan alle kanten !!!!
  Andhá Hé Kanoen !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding
 2. Een onafhankelijk onderzoek zal de val leiden van de wolf, dit gaat ben ik bang niet plaatsvinden.
  Het is bijna elke dag schering en inslag wat fraude betreft op grote tot zeer grote schaal.

  De wolf gaat kosten wat het kost press te blijven. Hy voelt de hete adem van de oranje leeuw….


  Maak melding
 3. wie houdt wie voor de gek? Het volk kan alleen maar naar kijken en met stomheid geslagen zijn.

  Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Grote volkstammen in Suriname begrijpen niet wat deze uitdrukking betekent.

  Triest dat er geen transparantie geboden wordt.

  klinkt als, op de vlucht zijn doodgeschoten.

  Ik was daar niet aanwezig.

  Amnestie

  vul maar zelf aan.


  Maak melding
 4. In een persbericht van het kabinet van de president, staat dat het gaat om 86.000 ha bos.
  Uit het overzicht dat Kromosoeto op 18 december verstrekte aan De Nationale Assemblee blijkt dat de nv’s Exotic Wood en Brotim samen 94.600 ha in concessie hebben gekregen op 18 juli.
  De vergunning is geldig tot 2022.
  Gopi is van beide nv’s directeur.

  WAT EEN TOESTAND!!!!


  Maak melding
 5. Mi tell oenoe,grootste aandeelhouder van die 96000 ha is de pres zelf.Zo heeft deze pres al op heel veel verschillende vennootschappen de helft van Suriname op zijn naam staan.Ik hoop dat ze alles kunnen meenemen naar hun graf.Moro e doro


  Maak melding
 6. BOUTA SABIE ALA SAANIE !!!!
  Hij laat dit allemaal gebeuren !!!!

  Djago Djago…..!!!!
  Deng Mang No Lobie á Kondré .Deng Lobie SoSo Á Goedoe fa Kondreee……..zijn allemaal niets nutten !!!!Zonder aan ziens des persoon.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 7. Geen Moordenaar Als President (GMAP) heeft gelijk dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar Gopi-Gate, maar omdat we te doen hebben met EMAP zal een ‘onafhankelijk’ onderzoek heel snel op een mega blinde muur stuklopen. Als de Gopi-Gate geopend wordt is het hek van de dam en volgen er nog Brampie-Gate, Ingrid-Gate, Limbo-Gate, Sjonne-Gate, Dino-Gate etc. denk je dat iemand van de NDP al die paarse floodgates zal willen open zetten? Het ontslag van Gopi is een groot rookgordijn.


  Maak melding
 8. @Sita Baldewsing
  Veel schuilnamen hè?Met opzettelijke taalfouten hè?
  Jouw schuilnamen worden eerstdaags bekend gemaakt.
  Het zijn er velen!Ik heb ze op een rijtje!


  Maak melding
 9. Zaterdag 29 december 2012 om 01:06 uur, door alfa
  Geachte lieve President ,zijne excellentie ,dhr. D.D. Bouterse,

  Ik merk dat U grond aan het uitdelen bent, aan uw vrienden en kennissen en andere onderdanen.

  Ik behoor helaas niet tot uw vrienden of kennissen kring, maar ik zou graag een klein stuk lap grond willen hebben voor mijn moeder.

  Ze zou graag op Braamshoop willen wonen in de buurt van mijn broer. Kan u ons daarbij helpen????
  Kunt u de informatie voor ons op deze site zetten dan stuur ik mijn broer om het op te halen.
  Alvast heel hartelijk bedankt, namens 1 van je onderdanen in de Republiek Suriname die nog geen grond heeft gehad.

  Alfa


  Maak melding
 10. onze hoge heren zijn in de 1e plaats handelaren;

  DADA handelt in dat “spul”
  Gopi gaat “koeien grazen”
  Somo is een aardappel “ui”
  A Tjon doet in hout & Lonnie zit in goud


  Maak melding
 11. Henk Molenaar
  De NDP propaganda machine is weer actief op waterkant. Alle anti Bouterse postings krijgen binnen 5 min 45 minnetjes


  Als wij weten waar die vandaan komen is nog niks aan het handje. Vanavond zijn wij NDP’ers in OCER, kom je ook? Huichelaarrrrrrrrrrrr!


  Maak melding
 12. @alfa
  Geachte Heer Alfa,
  Uw brief d.d. 29 december hebben wij in goede orde ontvangen. Uw verzoek is onder behandeling bij de secretaris. We moeten U wel jammer genoeg mededelen dat er momenteel een zeer grote achterstand is m.b.t. het toewijzen van woonpercelen aangezien we druk doende zijn onze familie, partijgenoten, coalitie leden en onszelf te faciliteren met grote lappen grond/concessies. Wij hopen na de verkiezing van 2015 deze achterstand te hebben ingehaald, ondertussen vragen wij U om de NDP in alles te blijven ondersteunen, we rekenen op U en Uw stem.

  Tide, tamara we foefoeroe go moro fara.


  Maak melding
 13. Je moest ten koste van alles en iedereen president worden.
  Zie wat gebeurd met ons land, degene die jaren 80,90 niet vergeten zijn weten dat het criminelen zijn die zich verrijken over de ruggen van die domme massa.
  Ze staan erbij en kijken er naar,en voor de rest nada.
  Hij gaat nog meer met jullie doen wacht maar af.


  Maak melding
 14. DADA geeft vandaag een Ocer-Sardien-Party met belastingcentjes!!

  Somo deelt uit 2000 kerstpakketen twv 90 srd,…toucheert echter srd 150 pp

  🙂 de “uien” opbrengst voor een vuurwerk-party in nickerie 🙂

  vandaag zijn alle ratten te vinden op de m2 meters van het rovershol ….O C E R


  Maak melding
 15. Volgen de GMAP zijn ” alle drie NDP-toppers verantwoordelijk schaamteloze verkwanseling van de natuurlijke hulpbronnen van de Surinaamse natie ”

  Een Hollandse comité die het Surinaamse Assemblee vraagt om onderzoek te doen naar een Surinaamse aangelegenheid.
  Zien jullie het al, dat een comité in Suriname de tweede kamer vraagt om onderzoek te doen naar corrupte staatssecretarissen of burgemeesters, die knoeien met gelden van belastingbetalers.
  We zijn toch Nederlanders,betalen geen belasting in Suriname, dus waar bemoeien wij ons mee.
  Ik vraag me af als deze comité zichzelf serieus neemt.


  Maak melding
 16. Astrando is de grootste paarse rat van dit forum.

  Een typisch voorbeeld van een domme ongeletterde graaier van het ergste soort.

  Suriname in de wereldtop van meest corrupte landen in d wereld. De ultieme banenenrepubliek waarin kakkerlakken zoals Astrando goed dijnen.


  Maak melding
 17. Bedrijven Suriname en VS zoeken samen olie

  PARAMARIBO – Het Surinaamse bedrijf Staatsolie gaat samenwerken met een Amerikaans bedrijf bij het zoeken naar olie voor de kust van Suriname.

  Het Surinaamse staatsbedrijf tekende donderdag een overeenkomst met het Amerikaanse Apache Corporation dat 230 miljoen Amerikaanse dollar zal investeren in de zoektocht.

  De overeenkomst geldt voor 30 jaar waarbij alle kosten voor de Amerikanen zijn. Staatsolie gaat pas geld terugbetalen als er zoveel olie wordt gevonden dat het commercieel interessant is om het gebied in productie te nemen.

  .

  Het onderzoeksgebied ligt in de Atlantische Oceaan ongeveer 130 kilometer uit de Surinaamse kust aan de noordwestkant van het land. De eerste fase van het onderzoek duurt drie jaar en een eventuele tweede fase zal 2,5 jaar in beslag nemen. Het onderzoek gebeurt via driedimensionaal seismisch onderzoek en door het boren van putten.

  Stress

  Volgens Monique Pool, voorzitter van milieuorganisatie Green Heritage Fund Suriname, is dit het zesde onderzoek dat Staatolie doet in de Atlantische Oceaan. Ze maakt zich ongerust over het nieuwe onderzoek, hoewel er erg weinig bekend is over welke vissen of andere dieren er in dat deel van de oceaan voorkomen.

  ”Wat we wel weten is dat seismisch onderzoek stress veroorzaakt voor de dieren in het water. Ze schrikken van het geluid van het apparaat dat in het water nog eens versterkt wordt. We zullen onze ongerustheid uiten tijdens de bijeenkomsten voor aandeelhouders die het bedrijf gaat organiseren’’, zegt Pool in een reactie.

  Ze hoop dat Staatsolie en de Surinaamse gemeenschap bewust raken wat de gevolgen voor het ecosysteem kunnen zijn van een seismisch onderzoek.

  Bedrijven

  Naast Apache hadden 21 andere bedrijven zich ingeschreven om mee te doen met het zoeken naar de Surinaamse olie. Apache Corporation is in 1954 opgericht en werkt in de olie-industrie in onder meer Canada, de VS, Argentinië, Egypte, Australië, Kenia en Groot-Brittannië.

  In 2011 was de omzet 16,9 miljard Amerikaanse dollar. Het bedrijf had op dat moment 3 miljard vaten bewezen oliereserves. De dagelijks productie is 800.000 vaten olie.

  Door: ANP


  Maak melding
 18. Zaterdag 29 december 2012 om 00:22 uur, door Paraman
  Paraman; Beste paraman; wat is met jullie aan de hand???

  Waarom zijn jullie ziende blind ??? En horend doof ??? Jullie zingen altijd: Mie kondre Troe Mie Lobby You……….nu doet in jullie mooie Suriname zo iets crimineels voor. En jullie keuren/vinden het goed !!!!???? Matie; ik begrijp jullie nú hélémaal niet meer.HOEZO LOOBY SRANANG ?????

  Ik vind het verschrikkelijk wat in Suriname nu plaatst vind. En jullie kijken er naar en doen niks !!!??? Wat één loesers zijn jullie PARAMAN !!!! Mij maakt niet uit of je nu rood,paars, blauw of geel bent. Laat nú zien dat je echt om Suriname geeft.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding
 19. Wat willen jullie redimusus dan,’dat Su in de handen van hol-land komt te vallen om ons weer met open ogen te bedonderen,stelen,moorden ,liegen,’jullie lullen over anderen met betrekking tot Su,maar zelf doen jullie niks dan alleen maar kletsen over Su waar jullie niet in wonen .


  Maak melding
 20. Gopi,mi baala,
  je hebt weer niets geleerd.Kijk hoe de binnenland bewoners het doen.Ze komen naar de stad kappen een perceeltje open en bouwen hun dorpje daar.En als ze wat kabaal maken,zorgt de staat er voor dat ze licht en water krijgen.Het zijn toch allemaal neefjes en nichtjes van Jim Hok.De oorspronkelijk eigenaren kunnen naar hun grond fluiten.Want er is geen wet die hun beschermd.
  Jij had het bos moeten intrekken en flink beginnen te oogsten.Niemand die raar van zou opkijken.Inschrijven van bedrijven en die soort dingen horen in een beschaafde maatschappij.Je moet steeds in gedachten houden welke soortig figuren bij ons de dienst uit maken en naar hun voorbeeld handelen baala.Af en toe een burger neerleggen hoort er ook bij.

  Cobie.


  Maak melding
 21. Beste Roy,

  Iedereen weet ondertussen dat de Paarse Groupies de hele dag inloggen onder 20 nicknames………….

  Ze verraden zichzelf door hun domme praat en 65 taalvauten in 1 zin…..

  Kanslose Pauper

  Losers


  Maak melding
 22. Kennelijk gebeurt er van alles in Suriname wat niet door de beugel kan (komt ook elders voor maar in een kleine maatschappij valt het eerder op) maar van grootschalig protest is geen sprake. Ook van de zijde van de media merk je niet veel. Het lijkt erop alsof Surinamers masochistisch zijn ingesteld. Zij hebben in ieder geval zelf voor deze leiders gekozen. Dus… what goes around comes around.


  Maak melding
 23. Zaterdag 29 december 2012 om 13:33 uur, door Get a life
  Get a life; inderdaad van de Surinaamse media hoor je ook weining.

  Van Iwan Brave is de mond totaal gesnoerd. Hij durft ook niks meer. Na Wang Hiep Hiep Hoereeee………..zeggen de paarse blinde makke lammetjes!!! Wat één toestand.

  Groet,Ram Ram ,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 24. Beste Schot door de Roos

  Het is trouwens Schot IN de roos…..

  Ik ben nog steeds in Suriname……gezellig hoor.

  Bij gebrek aan lef onder de bevolking kan de Paarse Roversbende ongestoord het land leegroven.


  Maak melding
 25. Beste Get a Life

  Elk volk verdient de leider die het krijgt,

  Suriname verdient verdient blijkbaar een corrupte moordadige drugscrimineel als president…

  Zegt meer over het volk van Suriname dan over Bouterse,,,,,,


  Maak melding
 26. Let op mijn woorden over een x aantal jaren bestaat Suriname uit groot grondbezitters waarop armen te werk worden gesteld voor een karig loontje. Dit zie je overal in latijns Amerika. Half van Suriname is al uitgegeven aan deze paarse boeven. Het land is naar de klote. Vroeger had men de mond vol over Nederland, dat ze uitgebuit worden. Maar wie buit Suriname nu uit??????


  Maak melding
 27. =Eerst schreeuwen de NDP’ers dat de Surinamers alles zelfs kunnen doen en het buitenland niet nodig hebben. Zie maar hoe hypocriet ze zijn.

  =Als Nederland wilt samenwerken staat een ieder op het dak te schreeuwen, maar als een ander land wilt samen werken hoor je helemaal niets. (het blijft hetzelfde)

  =Die Amerikanen en Chinezen werken ook niet voor gratis en worden ook slapend rijk op de hoofden van de Surinamers.

  =Waaraan wordt dat geld dan besteed??? beveiliging?

  =Vreemd van de NDP érs.


  Maak melding
 28. @sra
  …en wat wil jij dan hebben?!
  Dat Suriname liever leeggeroofd wordt door de vaste ndp bende en niet door een buitenlandse mogenheid?!
  Het laatste bestaat alleen in jouw fantasieen!
  Jongen ga hulp zoeken je hebt nog steeds laatst van je slaven trauma!!


  Maak melding
 29. Whahaaaaaahaaaa…
  Paarse volk,
  beseffen jullie dan niet dat juist door massaal minnetjes te plaatsen jullie als de grote ongeloofwaardigen zowel nationaal als internationaal overkomen?!
  Wij de rechtgeaarde surinamers worden er alleen STERKER VAN!!
  Bedankt hoor paarse volk,
  bedankt om ons een handje t ehelpen voor ons gevecht voor het vragen naar gerechtigheid voor een ieder gestorven aan de handen van jullie baasje,de paarse god bouta de killer!
  Hoe meer minnetjed des te beter voor ONS,de rechtgeaarde surinamers!


  Maak melding
 30. @het paarse volk

  Hebben jullie opdracht gehad van hoger [met bloedbevlekte] hand om vandaag speciaal hier te zijn om minnetjes uit te delen!!
  Zijn de kogelbrieven dan bewezen niet nuttig te zijn en gaan jullie het gevecht wefr aan mbv de rode minnetjesmannen?!!

  Whahahaaaaaahahaaaaaa….


  Maak melding
 31. Zaterdag 29 december 2012 om 00:22 uur, door Paraman
  Paraman; Beste paraman; wat is met jullie aan de hand???

  Waarom zijn jullie ziende blind ??? En horend doof ??? Jullie zingen altijd: Mie kondre Troe Mie Lobby You……….nu doet in jullie mooie Suriname zo iets crimineels voor. En jullie keuren/vinden het goed !!!!???? Matie; ik begrijp jullie nú hélémaal niet meer.HOEZO LOOBY SRANANG ?????

  Ik vind het verschrikkelijk wat in Suriname nu plaatst vind. En jullie kijken er naar en doen niks !!!??? Wat één loesers zijn jullie PARAMAN !!!! Mij maakt niet uit of je nu rood,paars, blauw of geel bent. Laat nú zien dat je echt om Suriname geeft.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding
 32. Zaterdag 29 december 2012 om 13:33 uur, door Get a life
  Get a life; inderdaad van de Surinaamse media hoor je ook weining.

  Van Iwan Brave is de mond totaal gesnoerd. Hij durft ook niks meer. Na Wang Hiep Hiep Hoereeee………..zeggen de paarse blinde makke lammetjes!!! Wat één toestand.

  Groet,Ram Ram ,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 33. Al die NDPers zijn vandaag vrij van koken,..massaal gaan ze hun buikje vullen in Ocer.
  Want ze worden getrakteerd op BB met R en een blikje cola dan zijn weer zoet. NDP = Njang Dringie Partij
  Geef ze een pritie njang da gaan zo voor je stemmen mi boy!!
  Maaaaar hun baas eet geimporteerde kaviaar, en de duurste black label,..en hij lacht zich kapot!


  Maak melding
 34. Beste Ray:

  Die domme paatse paupers zijn zo dom dat alleen een blind paard niet kan zien dat ze de hele dag inloggen met een dozijn nicknames op alle anti paars postings binnen 10 minuten van 45 minnetjes te voorzien….

  Hoe dom kun je zijn.

  Let maar op hun taalgebruik dat mog minder is dan dat van een kleuter.


  Maak melding
 35. GMAP vraagt naar onafhankelijk onderzoek voor deze politiek gekleurd materie.
  Waarom vraag je niet naar een onderzoek bij Telesur daar zijn honderden miljoenen verduisterd.Ik kan je nog een paar geven en de bedragen liegen er niet om.
  Laat een hoorzitting komen om de leider van de NPS te ondervragen in verband met het verduisteren van staats gelden.Miljarden heeft de NPS in rook doen op gaan.En zijn domme achterban is gefocust op andere mensen.Ze zijn zo dom dat ze niet inzien dat ze zelfs niets hebben.Reageer als je wat informatie wilt hebben over de miljarden


  Maak melding
 36. Gopi is maar een topje van de ijsberg van deze soort van duistere praktijken De grootste grootgrondbezitters in Su zijn in elk geval;Graanoogst;Bruinswijk,Bouterse,Abrahams,BoerenveeSomohardjo-heeft vele stichtingen niet op zijn naam willen zetten maar op vrouw Pardi die ook nog ambassadepost bekleed ij Indonesie en zoen. .Er zijn en de lijsr zal zeker een paar dagen duren voordat het gedeeltelijk is ingevuld.Het land is in uitverkoop gezet via grondaanvragen en degene die het beleid ondersteunen worden rijkelijk beloond met duizenden HA grond en de kleine man maar ploeteren.Als je elke dag eruit wordt geschopt,wordt verweten van geen visie en je het beleid maar blijft ondersteunen dan kan worden aangenomen dat zij voor eigen belang daar zitten en zeker lijkdoords aan achterste hebb.100%.Wel elk touw heeft een einde en de Karma.


  Maak melding
 37. @Gmap,

  Doorgaan is het advies.
  Wij* staan als een blok achter jou.

  Voor nu, een Zalig uiteinde en een strijdbaar, vruchtbaar en voorspoedig 2013!

  *= de grote stille zwijgende meerderheid!

  Thumbs up!!!!


  Maak melding
 38. Stel je eens voor, “een jongeren organisatie uit Nieuw Lombé”, die bij Rutte verhaal komt halen terzake deze of gene kwestie? GMAP gaat massaal met je pindanoten spelen hoor.


  Maak melding
 39. ray alias gmapima

  je bent gek aan het worden.
  bruynzeel werd beheerd door nederlanders die voor meer dan 90% van de totale houd winning in handen had tijdens nps/vhp regeer periode,alle bruinhard houd en andere houd zoorten werden rechtreeks naar nederland geexporteerd en niet voor su doeleinden.
  Nu is die boeven spel afgelopen,’wat van su is moet van su worden en blijven en niet meer voor een boeven land,gesnapt,foefoermang.
  langleve NDP


  Maak melding
 40. Ik heb 1 kleine vraag voor de geachte heer R. Hoost van GMAP 5-MANS club, “bent u belastingplichtige in- of jegens Suriname”? Houdt dan verder je bakkes dicht als het gaat om dat altoos door ex-kolonisator met hun redimussu’s getergd land!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES