zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariër: Suriname wordt opgedeeld en uitgedeeld

Parlementariër: Suriname wordt opgedeeld en uitgedeeld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 dec – Suriname wordt opgedeeld en de stukjes gaan naar vrienden van de regering en van president Desiré Bouterse. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Het gaat verder dan alleen maar een onderminister die wegkomt met het graaien naar grond. De honderden hectaren mijngrond voor de aanstaande directeur van Staatsolie spreken evenzeer boekdelen. Met op de koop toe een president die zich van den domme houdt.

Het kan er namelijk niet in dat Bouterse niets afweet van de massale grondzwendel in eigen kring. En dat terwijl het er niet bepaald bescheiden aan toe gaat. “De regering overtreedt op grote schaal de mijnbouwwet. Tegen de regels in worden aan individuen en bedrijven mijnbouwvergunningen verstrekt. Als klap op de vuurpijl geeft de regering geen openheid van zaken, wanneer in het parlement vragen worden gesteld’, zegt Gajadien tegenover de Ware Tijd.

Behalve de regering weet dus niemand of er echt verantwoordelijk wordt omgesprongen met nationale rijkdommen. Het gevaar is vooral speculatie. Alsof niet geleerd is van het geknoei met landbouwgrond. Al generatielang wordt zulke grond niet beplant maar verkaveld en verkocht als bouwgrond. Met de veel ruimere lappen mijnbouwland kan de neiging tot speculatie alleen maar nog meer trekken. “Het volk heeft niets aan de exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen”, aldus Gajadien.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

74 REACTIES
 1. =De informatie van de tekst klopt gewoon.

  =Bouterse gaat mij niet vertellen dat het NIET waar is. Laat Bouterse antwoordt geven op de documentaire waar te zien is hoeveel hectare grond hij alleen in bezit heeft.

  =Het grond probleem in Suriname kan niemand zomaar oplossen, omdat de meeste zogenaamde “hoge pieten” allen grote hectare gronden hebben.
  =Zij kunnen NIET hard optreden tegen niemand.

  =DE RIJKEN WORDEN RIJKER EN DE ARMEN WORDEN ARMEN.

  =Hoeveel NDP’ers hebben een stukje grond????


  Maak melding
 2. De wolf wordt gechanteerd door zijn eigen mensen…
  hy kan/durft geen grondige aktie te ondernemen anders is hy geen press meer. Zoals ik eerder heb aangegeven wacht de leeuw geduldig op zijn prooi.
  Intussen gaat het roven en bedonderen van het volk gewoon door.
  maar tja, na volk lobie deng foefoeroemang…


  Maak melding
 3. Ze doen inderdaad hun best om alles te verdelen.Tenminste is de regering in iets agressief bezig.Het verkopen van het land van Clairy Linger hahaha.Niet huilen mensen.Er is nog een land dat nog armer is hahaha.Haiti.

  Cobie.


  Maak melding
 4. Roy.
  Ik hoor ze niet meer roepen geef hem nog een kans, sorry nog meer kansen,en de meest vooruitstrevende president.
  Ik lach die paarse idioten uit stelletje ezels.


  Maak melding
 5. Zolang het Surinaamse volk passief blijft, gaat het graaien door. Waarom? Omdat het zo makkelijk gaat, niemand maar dan ook niemand legt een ander een strobreed in de weg, de één wast de ander zijn hand!

  Als A. Gajadien ook iets was toegezegd of gegeven, hoorde je hem ook niet.


  Maak melding
 6. Dus jullie willen niet geloven,dat ddb in al die hectares de grootste aandeelhouder is !!!! mi e bari oenoe
  Laten we eerlijk zijn in zo’n geval hoor je alles weer in te trekken ,maar dat gaat echt niet gebeuren.De man word ontslagen met behoud van grond en salaris.
  ALLEEN DE PAARSE EZELS VINDEN HET NOG GOED.


  Maak melding
 7. @ NATIONALIS

  ze[grootste deel van het volk] vinden het niet prettig wat er gebeurd.Al dat gesjoemel met de gronden.Maar ze zijn ook als de dood zo bang voor de CTU.Deze gewapende boeven gaan door het vuur voor bout en in het verleden hebben ze bewezen waartoe ze instaat zijn.Kijk maar naar de onopgeloste moorden.Zuiver werk van een doodseskader.Pas als bout geen bevelen meer kan geven,kunnen er orde op zaken gesteld worden.

  Cobie.


  Maak melding
 8. Vene gelijk heb je. Hij gaat wel van Gopie onderzoeken maar van Abrahams niet en die van Sew a tjon ook niet. Bij die show van Max Nijman zong hij voor die idioten van de NDP zo mooi Monie nanga lobie kon tron pre sani. Hij vergat echter ook nog te zingen gron(grond).


  Maak melding
 9. dit gebeurd al jaren in suriname er moet een onderzoek komen naar alle groot grond bezitters die door de politiek zijn verkregen dan zijn wij op de goeie weg, dan zal suriname zien wie wat waar heeft gekregen zodat de voor en tegen tegen standers zullen zien dat de hele DNA opgeschoont moet worden en dat bijna niemand ongeschonden de deur uit gaat. aan jullie allen een gezegend 2013.


  Maak melding
 10. @ Cobie

  je zal zeker gelijk hebben in hetgeen je beweerd maar laten we eerlijk zijn, het graaien gebeurde al ver voor deze regering en voordat iemand ooit van de serie 24 had gehoord met CTU nu als presidentieele garde optredend.

  Bovendien mag niet vergeten worden dat de overgrote meerderheid van het Surinaamse volk deze regering wilde en gekozen had. Dus dat er pas weer orde op zaken gesteld kan worden, als bout geen bevelen meer kan geven, lijk me sterk. Simpelweg omdat de ervaring leert, dat wij elke keer zo filosofisch praten en elke keer de realiteit van de dag, namelijk de gulzigheid het tegendeel beweerd!!


  Maak melding
 11. Degene die geschiedenis van de jaren 80,90 kennen weten dat dit niets nieuws is onder die paarse zon.
  Het zijn allemaal recidivisten die nu aan de macht zijn.


  Maak melding
 12. WE klagen teveel, maar doen niks aan. Een persoon maar kan niks doen. we moeten bundelen, wat je politieke kleur dan ook is. Waarin we goed zijn is mekaar uitschelden, in plaats van te bundelen en op te ruimen. Niet pikken, als je niet kan moet je weg of je paars ben, groen, rood, oranje etc i moese gwe.Het volk bereikt niks met politiek en daarom moet je afrekenen. Allemaal die niks hadden en gewoon uit arme wijken kwamen zijn zo rijk geworden en dan zitten we nog te kijken. erg met deze bevolking foei toch


  Maak melding
 13. Aaahh. Su u houdt u mond dicht want u bent bang voor de Uzi. Ja…ik ook .
  Parlementariers van de sekteleider laten hun ware aard zien.
  Politieke leiders houden zich van de domme want die hebben boter op huun hoofd.

  Su u bent in toto corrupt en een bananen republiek geworden.
  Ja …hoe zullen wij deze vloek overwinnen?


  Maak melding
 14. de Districten: Boven Corantijn voor Ameraali (koelies),beneden Corantijn voor Bouta (ingie), Coronoie voor Crolis (blaka mang), Saramacca voor Somo (javanesies), Suriname voor Bouta (half ingie), Commewijne voor Kromosoeto (javanesies) en Marowijne voor Brunsie (voor de djoekas)
  De rest voor de vrienden van de regering
  Zo dat is netjes opgedeeld en niemand moet meer klagen.
  Het gewone volk? Geef ze eten en plezier en ze zijn tevreden


  Maak melding
 15. Gebeurde toch ook in de VHP/ NF periode?

  Of was men toen ziende blind?

  Stelletje niets nutters….

  En jullie willen nu bouta vertellen hoe die moet naaien zeker?

  Nou naaien kennen we zelf al!


  Maak melding
 16. Die eerste Minister van RGB Martinus Sastroredjo was zo slecht nog niet … helaas werd hj ontslagen vanwege zijn domme vrouw.

  Maar hoe erg is het toe-eigenen van grote stukken surinaamse grond t.o.v. het martelen en doden van 15 surinaamse landgenoten (dat ding) ?

  Hoe erg is het toe-eigenen van grote stukken surinamse grond t.o.v. het bij voorbaat amnestie verlenen aan de daders van 15 surinaamse landgenoten ?

  Als mensen straffeloos kunnen wegkomen met zware misdaden tegen de menselijkheid waarom zouden we ons dan druk maken om een paar grote lappen grond (is ook maar een ding) ?


  Maak melding
 17. er komt een tijd dat wij met opgeheven hoofd gaan zeggen;

  kijk, wij Su kunnen ook harten stelen!!

  nee,…oh, nou ja zeg,… sorry hoor voor onze beestenboel 🙂


  Maak melding
 18. “Ik weet van niets. Ik was er niet bij. Ik laat het onderzoeken. Dat was al zo onder NF. Ik laat de helft van jullie opsluiten. Staatsvijanden”, zijn woorden van DiDiBri Bouta, de meest corrupte en criminele president die Suriname ooit heeft gehad. Corruptie bestrijden is zijn kernwoord, maar daar klopt niets van want dat woord gebruikt hij alleen om mensen te misleiden. Straks is Suriname verkocht, verdeeld en uitgebuit. Hoe lang nog voordat deze DiDiBri en zijn paarse debiele aanhang onder leiding van zijn trouwste volgers Sabidieri, alias Anna_z en Paraman verdwijnen?


  Maak melding
 19. Bouterse weet donders goed wat er gaande is met al die grond speculaties, maar aangezien er veel van zijn partijgenoten, en coalitie genoten betrokken zijn bij deze zwendel, staat hij machteloos toe te kijken, en probeert hij het volk wijs te maken, dat er een grondig onderzoek gaat plaats vinden, en aangezien hij weet dat een groot gedeelte van het volk dom is, want anders zou hij niet als moordenaar en drugsdealer gekozen zijn tot president, laat hij het volk weten dat er stappen zullen volgen, en dat volk wat achter deze moordenaar aanloopt blijft geloven in die sprookjes van deze man, hoe dom moet je zijn.


  Maak melding
 20. Je hebt gelijk Pawiro, de moordenaar, couppleger en veroordeelde drugsbaron riep: “houd de dief.” Is dat niet merkwaardig? Zien die paarse volgers dan niet dat er iets niet klopt? Het moet niet gekker worden?


  Maak melding
 21. Ondrofeni,

  Ook jij hebt gelijk. We moeten bundelen. Of we nou Groen, Paars, Rood of Blauw zijn, iedereen die Suriname vernietigt, verkracht, uitbuit, verkoopt, etc. moet weg. DiDiBri Bouta moet weg, want zo kan het niet langer. Wie dit niet ziet is niet goed wijs of lind. Volslagen blind. De man is er alleen voor zijn eigen belang. Dat wist ik al in de jaren 80.


  Maak melding
 22. Om hoeveel grond gaat het in de laatste tijd?
  dhr.Gopi ———-90.000 ha = —900.000.000 m^2-
  Greenheart ——-400.000 ha = -4.000.000.000 m^2-
  dhr.Sew a Tjon —600.000 ha = -6.000.000.000 m^2-
  ————————————————- +/-
  Totaal ——————— = 10.900.000.000 m^2
  DAT IS 10,9 MILJARD VIERKANTE METER!!!
  DAT ZIJN ER 1.009.259 dus meer dan EEN MILJOEN VOETBALVELDEN van 90 x 120 m^2.

  Dus ongeveer 1/3 deel van Nederland.
  (Nederland = 37.354 km^2).


  Maak melding
 23. Ik vraag me af waar die NDP’ers op dit forum zich nu weer verschuilen …… of vieren ze nog 4de kerstdag! 😀
  Zijn ze,zoals ik al eerder voorspeld had terug naar hun kooien,grotten,spelonken,spleten,naden,gaten,onder hun vermolmd hout en bemoste donkere stenen verdwenen; wachtend op hun volgend succesverhaal? 😳


  Maak melding
 24. flikker al die corrupte, stelende, liegende en bedriegende surinaamse politici en president met een betonblok aan hun poten van de bosjesbrug, dan is het criminaliteitspercentage gereduceert tot nul.


  Maak melding
 25. @Sranang na fu wie.
  Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!
  🙂 🙂 🙂 🙂 :-):-) 🙂 🙂 🙂 🙂
  EIGEN VOLK!!!!
  Ik wist niet dat de Chinese maatschappijen tot eigen volk behoorden.Ik heb weer wat van je geleerd!
  🙂 🙂 🙂 🙂 :-):-) 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding
 26. Jaren geleden ben ik op de ministerie geweest om te kijken hoe de administratie op orde gebracht kon worden.
  De chaos die ik aantrof is niet normaal voor een kantoor.
  Ambtenaren die daar werkten vervalsten de eigendom bewijzen om zo het land toe te eigenen.[diefstal]
  Ieder ging zijn gangetje daar en ieder had het druk om de gemeenschap te dienen.
  Meneer Asiskoemar konden jij en de NPS dit niet oplossen.
  Wat ik eerder heb aangegeven het stelen is de zwarte eigen en schaamteloosheid dat is hun door hun voorvaderen niet geleerd.Kijk naar die jood van een abraham.
  Het is wel jammer dat Bouterse niet kan optreden want zijn ene been is in de gevangenis.
  Asiskoemar door jou partij en de NPS is hij aan de macht gekomen.Jullie zijn nog erger dan hij omdat jullie door gaan als eerlijke mensen.
  Werk de volgende verkiezing samen met de NDP het zal het land vooruitgang brengen.
  Wees niet bang voor de NPS of Nederland.


  Maak melding
 27. @ NATIONALIS

  vanaf dat de mensheid politiek uitvond,is er van alles gestolen door politici.Maar zulke diefstal van het volks vermogen en zo uitdagend openlijk gebeurt dat vanaf dat de militairen de macht overnamen in Sur.Vroeger gebeurde dat heel stilletjes zodat het volk geen aanstoot aan nam.

  Cobie.


  Maak melding
 28. Aahh. Het is onvoorstelbaar hoe de ndp gelovigen hun sekteleider volgen en maar alles rechtvaardigen.
  Ja als men 15 inkepingen op de uzi goedpraten dan is 84000 hectare fraude natuurlijk niets.
  Su. U heeft een ware boevenbende aan de macht gebracht.
  Hier zijn de bewijzen en meer ga je niet krijgen.

  De surinaamse ezel stoot zich bewezen 2x aan dezelfde steen . Deze stelling laten we met verwijzing opnemen in de wikipedia.


  Maak melding
 29. Naar mijn inziens kan alleen één burgeroorlog tussen de bevolking die ratten van Suriname uit schakelen. Persoonlijk zou ik toe juichen.Stuk vóór stuk !!!

  Voor de onafhankelijkheid waren de bakras die het deden volgens de Surinamers. Wie misbruikt én gebruikt jullie beste Surinamers???? Jullie eigen mensen !!!!! Jullie kijken er naar én doen niks !!!!!Het kan er namelijk niet in dat Bouterse niets afweet .Hij staat dit allemaal toe.Willens én wetens.

  Wat vóór mensen zijn jullie???? Wat zijn jullie LAF!!!!! Wat gaan jullie ooit aan jullie kinderen vertellen???? Dat jullie er bij stonden én keken er naar???? Een land vol LAF LAF LAFAARDS zijn jullie!!!!!

  Andhá Hé Kanoen !!!!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 30. Voor Bouta en de andere landpikkers geldt de waarheid van Alexander de Grote, welke als volgt luidt: deze grote wereldheld en wereldveroveraar had met zijn oorlogen bijkans de heft van de grond van de wereldbol veroverd.
  Maar na zijn dood bleek verrassend dat had hij maar enkele vierkante meters nodig had!


  Maak melding
 31. MEDUSA

  Om hoeveel grond gaat het in de laatste tijd?
  dhr.Gopi ———-90.000 ha = —900.000.000 m^2-
  Greenheart ——-400.000 ha = -4.000.000.000 m^2-
  dhr.Sew a Tjon —600.000 ha = -6.000.000.000 m^2-
  ————————————————- +/-
  Totaal ——————— = 10.900.000.000 m^2
  DAT IS 10,9 MILJARD VIERKANTE METER!!!
  DAT ZIJN ER 1.009.259 dus meer dan EEN MILJOEN VOETBALVELDEN van 90 x 120 m^2.

  Dus ongeveer 1/3 deel van Nederland.
  (Nederland = 37.354 km^2).
  greenheart heeft gehad en ook bij gekocht om tot 400.000 te komen, gft geen verteken beeld van zaken.


  Maak melding
 32. Savioen

  Jaren geleden ben ik op de ministerie geweest om te kijken hoe de administratie op orde gebracht kon worden.
  De chaos die ik aantrof is niet normaal voor een kantoor.
  Ambtenaren die daar werkten vervalsten de eigendom bewijzen om zo het land toe te eigenen.[diefstal]
  Ieder ging zijn gangetje daar en ieder had het druk om de gemeenschap te dienen.
  Meneer Asiskoemar konden jij en de NPS dit niet oplossen.
  Wat ik eerder heb aangegeven het stelen is de zwarte eigen en schaamteloosheid dat is hun door hun voorvaderen niet geleerd.Kijk naar die jood van een abraham.
  Het is wel jammer dat Bouterse niet kan optreden want zijn ene been is in de gevangenis.
  Asiskoemar door jou partij en de NPS is hij aan de macht gekomen.Jullie zijn nog erger dan hij omdat jullie door gaan als eerlijke mensen.
  Werk de volgende verkiezing samen met de NDP het zal het land vooruitgang brengen.
  Wees niet bang voor de NPS of Nederland.
  op welke ministerie heb je getroffen dat ambtenaren eigendoms papieren vervalsen om zo eigenaar te worden van die percelen???jij bent een ka zieke koeli, ga terug naar india of bangladeshwant dan kun je ook pinaren als tratten daar.het is een notaris die een eigendom stuk op maakt en stuur naar het kantoor, de ambtenaar kan niets aanbrengen. als de ambtenaar dat doet klopt een zin in het stuk van de notaris nl:”dat hij het eens is met hetgeen daar zwart op wit staat en hij plaats zijn handtekeningen” weet je wie vervalst alle de ka koeli notaris dat mek alla mal want tron notaris.


  Maak melding
 33. De ruim vierhonderdduizend hectare land is op legale wijze verkregen. De wet schrijft weliswaar een maximum voor van honderd en vijftigduizend per bedrijf.

  Green Heart heeft gekocht hè?
  Bij wie?

  Gopi en Sew A Tjon hebben ook gekocht hè?
  Bij wie?

  Boi loekoe boeng!Joe fesie ô fadong!
  No stree djie mang sang dê ienie politiek!!!


  Maak melding
 34. Geachte lieve President ,zijne excellentie ,dhr. D.D. Bouterse,

  Ik merk dat U grond aan het uitdelen bent, aan uw vrienden en kennissen en andere onderdanen.

  Ik behoor helaas niet tot uw vrienden of kennissen kring, maar ik zou graag een klein stuk lap grond willen hebben voor mijn moeder.

  Ze zou graag op Braamshoop willen wonen in de buurt van mijn broer. Kan u ons daarbij helpen????
  Kunt u de informatie voor ons op deze site zetten dan stuur ik mijn broer om het op te halen.
  Alvast heel hartelijk bedankt, namens 1 van je onderdanen in de Republiek Suriname die nog geen grond heeft gehad.

  Alfa


  Maak melding
 35. Ik vrees … dat na de periode Bouterse … er niet veel meer van Suriname over is.

  Ik vrees … dat het Ministerie van RGB … opgeheven kan worden want binnenkort is er niets meer.

  Ik vrees … dat Suriname binnenkort particulier bezit is en de huidige coalitieleden de eigenaren zijn.


  Maak melding
 36. @James Marshall
  Je vreest … dat Suriname binnenkort particulier bezit is en de huidige coalitieleden de eigenaren zijn.

  DE coalitieleden???? DE CHINEZEN ZAL JE BEDOELEN!!!


  Maak melding
 37. Smerige, vuile, vieze landverrader die DiDiBri Bouta en zijn kornuiten, de paarse randdebielen en hotemetoten. We zijn het zat met jullie. Smerige duivelsvolgers. Achterlijke gladiolen. Stelen, roven, moorden, vernielen, verkrachten en liegen. Wegwezen!


  Maak melding
 38. Medusa,

  Wat voor last heb je dan van de Chinezen … zij gaan jou heus niet doodmaken hoor.

  Okay, ik ben zelf ook niet gek op ze … maar als er in een land chinezen zijn … gaat het juist goed met dat land (is echt zo).

  Heb maar meer vrees voor de mensen die zgn ontwikkeling beloven te brengen en ondertussen al de kostbare surinaamse grond bijelkaar roven.

  Hoorde ik 84.000 Hectare … beseffen we wel hoeveel dat is eerder zag ik iets 1/3 van nederland … dus zo een beetje 1/12 van Suriname is toch een beetje al te gek, dit had ik van onze geachte President echt niet verwacht.


  Maak melding
 39. Ik vindt het verhaal van Gajadien rieken naar bullshit. Hij zit wel zijn medegelovigen namens 666(= de God van jaloezie) de grond in te trappen, maar hij verzwijgt wel wat hij voor ziczelf in huis heeft gehaald; het zogenoemde appeltje voor de dorst. De Pot verwijt de kietel dat hij zwart is! Meneer Gajadien steek liever de handen maar in eigen boezem en kom daarna maar weer de boel verraden, en om uzelf vrij te pleiten, zoals gewoonlijk dus. Ik ben dan benieuwd wat u uw gelovige medebroeders nog meer te vertellen heb over gronden die door uw bemiddeling ook in verkeerde handen is terecht gekomen. Nu u daar geen stuiver meer aan kan genereren mogen ze door de regering afgepakt worden. Wat een vuile naaistreek die alleen maar uit de strot van een zieke gelovige kan komen. Het is bekend dat ik niet heilig ben, maar dat is normaal, want ik ben niet niet-gelovig en hoef ik mij dus ook niet te verantwoorden tegen een vervloekte staatsfilosofie, maar waar u zich wel aan dient te houden. U moet zich houden aan uw strontgeloof en aan de nepgeboden van jouw vermadelijde god c.q. hypocriete Surinaamse wetgeving. En vergeet niet Gajadien; ga niet te veel zeuren want volgens het Surinaams bisschoppelijk gespuis is Bouterse door god gekozen en niemand kan hem breken. Maar, de Natuur zij dank, dat levende wezens vergankelijk zijn. De Natuur geeft en neemt, maar de gelovige mens neemt en pakt alles wat los en vastzit wat aan de Natuur toebehoort. De Natuur zal zich eerdaags wreken en daar is geen ontkomen meer aan. Als u met uw konkelarij het parlement ervan overtuigt om vrome individuen te schaden terwijl u als medegelovige voorheen zelf daar de hand in heeft gehad, dan wel hand en spandiensten heeft verricht in deze serieuze aangelegenheid terzake grondtoekenning…dan zal men ook geen moeite hebben om te geloven dat ik ook kan Toveren. Recht voor één Recht voor allen!
  django


  Maak melding
 40. hahahahaha, zover ik weet was het Front die zich met deze praktijken bezig hield.Die minister Tjon of zo werd toen door de oppositie ter verantwoording geroepen,ook Somo,PL,maakte zich daar schuldig aan,waar was Gajadin toen vraag ik me af,volgens mij is Front nog steeds niet overheen door hun enorme verlies en doen er alles aan om deze regering in een kwaad daglicht te stellen,MET LEUGENS,ze zijn kwaad omdat het snoepen afgelopen is.
  Ik zou het advies geven:NF/VHP ga ‘genieten’van al het gestolen goed ,tijdens jullie 15 jaar regeer periode.
  Deal with it:HET VOLK HEEFT GEKOZEN.

  Tis altijd zo geweest alle regeringen die Suriname ooit gekend heeft,gingen familieleden,vrienden e d voor capabele mensen.
  Dus Gajadin terug in je hokje en idd ga eerst je hand in eigen boezem steken,komt het wit eruit dan mag je zeiken,maar zoals iedereen weet zal het roetzwart uitkomen,dus kop houden.Of is het uitdelen en opdelen van Suriname alleen voor Nieuw-Front weggelegd?


  Maak melding
 41. Aah…het is een grote boevenbende daar .bewezen ook ..en de sekteleider heeft zijn gelovigen goed in de watten gelegd.
  Su u bent in toto corrupt en een bananen republiek geworden.


  Maak melding
 42. Als dit gedrag van landjepik zich gaat voortzetten, vrees ik dat de geschiedenis van Zuid-Afrika zich in de republiek SU gaat herhalen. Helaas zijn de boeven nu niet de Hol-landers, maar “koude killers van het eigen volk later’!


  Maak melding
 43. Naar mijn inziens kan alleen één burgeroorlog tussen de bevolking die ratten van Suriname uit schakelen. Persoonlijk zou ik toe juichen.Stuk vóór stuk !!!

  Voor de onafhankelijkheid waren de bakras die het deden volgens de Surinamers. Wie misbruikt én gebruikt jullie beste Surinamers???? Jullie eigen mensen !!!!! Jullie kijken er naar én doen niks !!!!!Het kan er namelijk niet in dat Bouterse niets afweet .Hij staat dit allemaal toe.Willens én wetens.

  Wat vóór mensen zijn jullie???? Wat zijn jullie LAF!!!!! Wat gaan jullie ooit aan jullie kinderen vertellen???? Dat jullie er bij stonden én keken er naar???? Een land vol LAF LAF LAFAARDS zijn jullie!!!!!

  Andhá Hé Kanoen !!!!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 44. De jeugd heeft voor Bouta gekozen omdat ze zeiden dat ze nog niet geboren waren tijdens de december moorden.

  Ze kunnen nu zien dat Bouta veel meer negatieve dingen doet. Drugs, grond roof. Het zaaien van angst, intimidatie. Bouta heeft geen ballen. Hij laat zijn ministers en hun gevolg het land leegroven. Alli Baba en zijn rovers.

  Deze man heeft geen fatsoen en daadkracht. Die onderminister heeft hij ontslagen maar hij heeft niet gezegd of al het gestolen grond wordt teruggegeven.

  Onduidelijk is troef bij deze man.

  Ik ben benieuwd of de jeugd hier van heeft geleerd.

  Ik rust

  Djamoe


  Maak melding
 45. Beste Djamoe,

  je hebt volkomen gelijk.

  Maar noem mij de naam van 1 integere Surinaamse politicus die niet het vullen van de eigen zakken en het leegroven van het land tot ‘ core business’ heeft verheven.

  Aan welke integere leiders moet de jeud van Suriname een voorbeeld nemen?

  Ikke ikke ikke en de rest kan stikken.


  Maak melding
 46. @James Marshall
  1.Jij zegt:”Wat voor last heb je dan van de Chinezen … zij gaan jou heus niet doodmaken hoor”.

  Nu nog niet!Straks zijn zij de baas en dan hoop ik dat je gelijk krijgt!
  Maar de discriminatie tegen de plaatselijke bevolking is al begonnen.Weet je dan niet dat een Afrikaanse president ze al het land wilde uittrappen?

  2.Jij zegt:”Okay, ik ben zelf ook niet gek op ze … maar als er in een land chinezen zijn … gaat het juist goed met dat land (is echt zo)”.

  NOEM ER MAAR 2 LANDEN!!

  3.Heb maar meer vrees voor de mensen die zgn ontwikkeling beloven te brengen en ondertussen al de kostbare surinaamse grond bijelkaar roven.

  DAT DOEN DE CHINEZEN NU AL IN SURINAME!!
  Ze krijgen ook nog 450.000 ha grond!

  4.Jij zegt:”Hoorde ik 84.000 Hectare … beseffen we wel hoeveel dat is eerder zag ik iets 1/3 van nederland … dus zo een beetje 1/12 van Suriname is toch een beetje al te gek, dit had ik van onze geachte President echt niet verwacht”.

  JIJ GAAT JAMMER GENOEG NOG MEER MEEMAKEN!!!


  Maak melding
 47. Kolibrie,

  Waarom ruik je naar poep? Je buurvrouw en je bijstandsambtenaar klagen erover.

  Ik concludeer: jij komt uit het riool, je moeder komt uit het riool,je vader komt uit het riool, dus je bent een… RIOOOLRAT.

  Geen enkele DiDiBri is in staat om mij een beurt te geven want ik volg God en niet de duivel, zoals jij. Daarom krijkg jij elke dag een beurt van je geliefde DiDiBri Bouta. Je staat erbij en je ruikt ernaar (a tingiiiiiii). Maar aan de andere kant, dat is nu eenmaal het gedrag van een echte RIOOLRAT, zoals jij.


  Maak melding
 48. Kolibrie,

  Ik ruik bij jou nog steeds de poep van gisteren en de dag ervoor. Zou je daar niet iets aan doen? Oh ja, ik ben vergeten dat je dat niet kan: je bent een DiDiBri Bouta duivelsvolger en een… RIOOLRAT.


  Maak melding
 49. Zaterdag 29 december 2012 om 01:06 uur, door alfa
  Geachte lieve President ,zijne excellentie ,dhr. D.D. Bouterse,

  Ik merk dat U grond aan het uitdelen bent, aan uw vrienden en kennissen en andere onderdanen.

  Ik behoor helaas niet tot uw vrienden of kennissen kring, maar ik zou graag een klein stuk lap grond willen hebben voor mijn moeder.

  Ze zou graag op Braamshoop willen wonen in de buurt van mijn broer. Kan u ons daarbij helpen????
  Kunt u de informatie voor ons op deze site zetten dan stuur ik mijn broer om het op te halen.
  Alvast heel hartelijk bedankt, namens 1 van je onderdanen in de Republiek Suriname die nog geen grond heeft gehad.

  Alfa

  Beoordeel +4

  Beste Alfa,
  Ik heb je brief gelezen en ik wil er als volgt op antwoorden:

  Ik geef niemand een kleine lap grond. Het gaat altijd in honderden en duizenden hectaren.

  Er zijn enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen.
  ~ jij en je hele familie moeten lid zijn van mijn grootste paarse partij.
  ~ Je moet in dienst zijn van de overheid want daar heb ik mijn paarse mannetjes die voor me werken.
  ~ Je moet bereid zijn tjoekoe’s te betalen
  ~ Je moet je huis paars verven en paarse kleren dragen.
  ~ Je moet je bekeren bij de gemeente Gods Bazuin en laten dopen door God’s enige afgezant, Broeder Meye
  ~ Je moet sardines van het merk Morjon propageren en dagelijks zelf nuttigen.
  ~ Je moet je kinderen vertellen dat ze al die rare moordenaarverhaaltjes over mij niet moeten geloven. Het zijn leugens.
  ~ Je moet mij aanbidden, verheerlijken en boven alles beminnen. In de naam van de NDP.

  Als je aan al deze voorwaarden voldoet kun je in aanmerking komen voor een flinke lap voor jezelf, je moeder en je hele familie.

  Getekend,
  De president DDB


  Maak melding
 50. Oprottten RIOOLRAT kolibrie! Jouw stank is velen tot last. Poep en de duivel staan aan je zij. Daarom ruik je ernaar en doe je gek. Mal ben jij en nog veel erger. Volg God. En Jezus redt! Altijd!


  Maak melding
 51. @James Marshall

  de chinezen zullen MEDUSA inderdaad niet doden.Maar langzaam knijpen ze de keel dicht van de Sur.ondernemer.Een voorbeeld.

  Op het veld waar wij als kinderen gevoetbald hebben en tot laatst nog de vrouwen slagbal speelden,staat er nu een bakkerij.Midden in een woonwijk waar de school kinderen gym les volgden.En je mag er donder opzeggen dat de Chinese winkelier zijn brood alleen van de chinese bakker afneemt.De chinese bakker heeft allemaal chinezen in dienst.De paar Suri bakkers die nog over zijn,moeten steeds hun employee verminderen om het hoofd nog even boven water te houden.Dat is een langzame dood voor een paar Suri’s.

  Cobie.


  Maak melding
 52. door Lucifer. Bifa wij engelen weten dat je niet spoort.

  En dat zegt de duivel. I rest my case. Ga verder in je hel. DiDiBri Bouta is niet meer zo ver van zijn eindtijd. Hij zit al bijna aan het einde van zijn tweede helft. Dan mag je hem daar ook verwelkomen en aanbidden.


  Maak melding
 53. kolibrie,

  Waarom gebruik je telkens een ander pseudoniem? Denk je dat je met de naam Lucifer, Raphael, etc. minder naar poep ruikt of minder het idiote gedrag van de duivel vertoont? Een advies voor jou en al je pseudoniemen of figuren die je steunen:

  Loop naar de hoogste klapperboom. Klim erin. Kijk naar beneden en… spring. Dag duivel. Je tijd is gekomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES