zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameConcurrent claimt naam product Surinaamse Brouwerij

Concurrent claimt naam product Surinaamse Brouwerij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 dec – De Surinaamse Brouwerij NV lijkt een aankomende concurrent de loef te hebben afgestoken. De brouwer van Parbo bier overrompelt ook de samenleving met de lancering van Sranan Biri, ‘speciaal voor de feestdagen.’ Maar laat dit nu precies ook de naam zijn waarmee een nieuw bedrijf op de markt wilde verschijnen. De concurrent had ook nog de pech dat de lancering moest worden uitgesteld. Parbo wist er kennelijk wel raad mee.

Sranan Biri staat al op de schappen. Het is een donkere pilsener met licht gebrande karamelsmaak. Uiteraard wordt elke kwade opzet ontkend. “Ons product heeft niets te maken met een concurrent. We doen voortdurend aan innovatie om te voorzien in de behoefte van de consument. Wij kunnen niet stil blijven staan, want dat betekent achteruitgang”, zegt directeur Marinus Kruijt van de Surinaamse Brouwerij tegenover de Ware Tijd.

Plannen voor Sranan Biri bestonden er al lang. De lancering moest eerder worden uitgesteld, omdat ook andere producten op de markt gebracht moesten worden. Kris Mathoera, marketing manager bij de nieuwe brouwerij, gelooft er niets van. Zijn bedrijf zou intellectueel eigenaar zijn van Sranan Biri. De papierenwinkel om dit te claimen, zou al in orde zijn. Daarom zullen juridische stappen worden ondernomen tegen de Surinaamse Brouwerij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. goedzo leer ze ee lesje. monopolie willen ze? nu is het nog mooier alles wat ze verdienen met hun sranan biri product kunnen ze verhalen en een fikse schadeclaim laten betalen, desnoods via het internationaal gerechtshof.


  Maak melding
 2. Rajj weet je wel wat monopolie is? Ik denk het niet anders had je die onzin niet uitgekraait. Weten jullie dat parbo een helepoos niet onder haar eigen naam mocht exporteren naar nederland omdat ene persoon die naam in het buitenland voerde.Is het niet die zelfde persoon van srnanan biri. Je kan pas een merk/naam claimen als je het geregistreerd hebt en als je het gebruikt/voerd. Het wordt een heel mooie juridische soap. Dit is pas een concurrentie slag. Je concurrent geen gelegenheid bieden op de been te komen staan. Parbo bierie dat na Birie.Parbo birie mi e bari joe???????????????????


  Maak melding
 3. De Surinaamse Brouwerij NV is de brouwer van Parbo bier en in liedjes over Parbo bier, zingt men ook Parbo birie, dat na bire, sranan birie. De concurrent kan dan met een bier op de markt komen, maar Parbo bier was tot die tijd de enige echte bier en dat na sranan birie. Parbo bier heeft dus een sterk punt om aan te geven dat zij de enige echte brouwer zijn, die de naam mogen gebruiken, ook al is deze naam niet intellectueel eigendom en dit niet vast gelegd. De naam is van hen, Sranan biri.

  Het was een bestaande naam dat aan de enige echte bier van Suriname bij alle Surinamers bekend is. Surinaams Brouwerij heeft een punt om met deze nieuwe bier te komen en dit voor een andere bier, Sranan biri te gebruiken.

  Ik zal de ontwikkelingen volgen. Het was een bestaande naam.


  Maak melding
 4. Het zal mij niet verwonderen als dat nieuwe bier geen eigendom is van Djilip Sardjoe en zijn baas de criminele president DDB.
  Want deze crimineel wil alles kunnen controleren in ons land.De moordenaar die ons land als zijn eigendom beschouwt.


  Maak melding
 5. Ze zoeken het maar uit, drugsdealers onder elkaar! Er zijn vast veel meer alcoholverslaafden dan cocaïne verslaafden in Suriname te vinden, in het eerste geval gaat het om een legale en in het tweede geval om een illegale drug, dat is het verschil.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES