vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomie‘Suriname hoeft niet aan export water te denken’

‘Suriname hoeft niet aan export water te denken’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 dec – Suriname hoeft niet te dromen van export van grote hoeveelheden drinkwater. Dit zegt directeur Derryck Ferrier van het Centrum voor Economisch & Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek, Ceswo. Weliswaar is van onder meer president Desiré Bouterse bekend dat die waterexport ziet zitten als inkomstenbron. Onder meer Equatoriaal Guinee, in Afrika, zou een veelbelovende afnemer zijn. Ferrier heeft zo zijn twijfels.

Suriname zit met een aantal fysieke obstakels die moeilijk te overbruggen zijn. “Bulkexport van water begint pas te lonen met schepen vanaf honderd en tachtig duizend ton”, zegt Ferrier tegenover de Ware Tijd. Zulke schepen kunnen de Surinaamse rivieren niet op. De diepgang is niet ruim genoeg. Maar ook de afstand naar de afnemer toe speelt een rol. Afrika is veel te ver voor het kunnen leveren van vers water. De directe buren hebben geen water nodig.

De Caribische eilanden zijn te klein om van echte afzet te kunnen spreken. Maar ook de afstand tussen waterbronnen en exporthavens is in Suriname niet ideaal. De deelstaat Amapa, in buurland Brazilië, bijvoorbeeld zit zoveel beter. “Daar hebben ze zuiver water vlak bij de afvoerhavens. Ze kunnen het dertigvoudige aanleveren van wat Suriname kan produceren, tegen een lagere prijs”, aldus Ferrier. Water kan liever lokaal worden aangewend voor onder meer energieopwekking.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

57 REACTIES
 1. …en bouta de misdadiger kwam weer uit zijn fantasie trance na deze harde klap die D.Ferrier hem tijdens zijn dromen over water export naar Afrika ,uitdeelde!


  Maak melding

 2. Waahaha…de ongefundeerde plan van DDB lijkt gezonken hahaha…..en nu moet directeur Derryck Ferrier van het Ceswo oppassen dat hij ook niet een kogelbrief ontvangt met zijn ferme opmerking….


  Maak melding

 3. Ja hoor, niet alleen heel jonge kinderen geloven in Ananst tori!
  Ook de president van SU gelooft er in: er was een niet al te slimme machthebber, hij maakte zijn volk wijs dat er eerst zeven vette jaren zullen komen en hij gaat water aan een heel ver land verkopen en gaat zo heel veel geld voor zijn volk verdienen.

  Houd toch op man! Wanneer ga je je volwassen gedragen en het volk als een integere politicus dienen?
  In Brazilië staan miljoenen dorstige monden open die ook wel water lusten.


  Maak melding

 4. Kijk de idioten op deze site die zoveel plezier hebben om het zogenaamd afschieten van een plan. Jullie moeten je schamen.

  Iig heeft deze regering ideeen in welke richting zij het land wil ontwikkelen ipv de hand op te houden voor de Noordzee.

  Ongelooflijk dat er mensen zijn die zich Surinamers noemen en zoveel plezier hebben als iets wat goed lijkt voor Suriname, sneuvelt.


  Maak melding

 5. Er zijn mensen die er zozeer aan verslaafd zijn alles te overdrijven,dat ze de realiteit niet kunnen inzien zonder en bij te liegen.

  Elke koe van zondag kan/kon inzien dat dit plan gedoemd is/was te mislukken!Dichter bij Equatoriaal Nieuw-Guinee liggen er behalve Brazilië nog meer landen die qua infrastructuur beter uitgerust zijn voor drinkwaterexport.
  Waarom zou men dan mijlen verder uit Suriname drinkwater laten importeren terwijl het elders met een kortere levertijd,makkelijker en goedkoper kan?

  Directeur Derryck Ferrier van het Centrum voor Economisch & Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek, Ceswo,wij voelden het al aan en u zegt het!
  Bravo!


  Maak melding

 6. wat is er mis mee als mensen met ideen komen of sugesties .
  deze mensen kraken alles ald wat surinaams is …ik weet het zeker dat als het die witte man met dat idee van water exporteren was gekomen ..deze zelfde fronters het een pracht van een idee zouden vinden .jullie hebben een minder waardigheid complex ..iets anders kan ik niet van maken .en dat is het probleem van sommige surinaamse nederlanders ..die witte man is de oplossing voor ze .en daarom ben ik trots op suriname dat hoefdraad ,jharap,bouterse,telting nu wijlen suriname economisch en trots op de kaart hebben gezet .het is hoe jullie het willen bekijken als het om bouterse gaat
  ik vindt dat bouterse nederland een dienst bewijst dat ze nederland niet nodig hebben ,voor sommigen is dat onmogelijk maar de bewijzen liegen er niet om .houden zo en hopen dat front die voorbeeld over neemt om niet maar te bedelen bij nederland .maar dat er genoeg mogelijk heden zijn zonder nederland .


  Maak melding

 7. prachtig toch met deze lijders..

  zoveel beloftes en er gebeurt geen moer,behalve dat de sme ers zelf aan de slag zijn..

  van overheids wege,hoef je niks te verwachten, behalve een dikke loon strook waar voor je niks hoef te doen..

  als tien km. buiten parbo bent,heb je al geen stromend leiding water..

  h20 exporteren,dan ben je op een vreemd planeet,maar niet in sme.

  welke sme-er is bereidt arbeid te verrichten in dienst van pa-lantie..

  een coaltie van zes-en-dertig leden van de één en vijftijg,haalt nieteens zes en twintig om korum te vormen, populair gezegd,geen meerderheid in het parlement,hoe kan je dan een land besturen..

  maar die poppenkast draait op volle toeren..


  Maak melding

 8. Tenminste maakt men moeite zodat Suriname meer inkomsen kan genereren . is directeur Derryck Ferrier de enige deskundige hieroptrent . Water heeft een ieder nodig . heeft hij onderzoek gedaan naar de aantal water bronnen die aan het verwdijnen zijn in de wereld . wie zou eens denken dat voedsel heden ten dagen schaars zijn in de wereld . eee geven jullie mij een brick hoor . stelletje idioten


  Maak melding

 9. De technologische ontwikkelingen zijn heden zo ver gevorderderd dat men uit zeewater/zoutwater zoetwater kan maken. In landen in westeuropa en landen in het middenoosten en noordafrika is men al bezig met deze projecten uit te voeren.Als Obiang zo slim is en zo veel olie dollars heeft, laat hij zulke installaties ook voor de kust van zijn land aanleggen.

  De technologie is heel ver gevorderd, jammer dat men in men in Suriname niet genoeg wetenschappelijke en technologische literatuur hierover leest.


  Maak melding

 10. DDB en zijn 40 struikrovers kunnen er beter werk van maken om Commewijne en de buitenwijken van Surimaribo die elektriciteit en drinkwater ontberen op het waterleiding-en drinkwaternet aan te sluiten in plaats van spookverhalen te vertellen.


  Maak melding

 11. Als we nu alle urine in Suriname gaan verzamelen en daar water uitwinnen, zoals dat in het spacelab gebeurt, dan kunnen we het herwonnen water aan de afrikaanse vrienden van de surinaamse president als l’eau de Bouta aanbieden. 😆


  Maak melding

 12. @draak
  Je vraagt:
  1.”Is directeur Derryck Ferrier de enige deskundige hier omtrent.
  😳 😳 😳

  2.Heeft hij onderzoek gedaan naar de aantal water bronnen die aan het verdwijnen zijn in de wereld.
  😳 😳 😳

  1.Denk jij dat jij wel aan die vragen hebt gedacht en de WETENSCHAPPER DERRICK FERRIER niet?
  2.Weet jij wie/wat een wetenschapper is?
  Ik merk aan je vragen dat je niet jouw reinste idee hebt hoe het in die wereld toegaat!
  Wetenschappers zijn over de hele wereld met elkaar in contact.Doen geen loze uitspraken.
  3.Denk jij dat jij aan zijn denk niveau kan tippen?

  ER STAAT DUIDELIJK GESCHREVEN-
  Dit zegt directeur Derryck Ferrier van het Centrum voor Economisch & Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek, Ceswo.

  CENTRUM VOOR ECONOMISCH & SOCIAAL WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK!!!
  Dus jouw vragen slaan als een tang op een vet varken!
  WEER EEN DUIDELIJK VOORBEELD VAN EEN SRANANGMANG DIE EEN ANDERE SRANANGMANG ONDERSCHAT!


  Maak melding

 13. @passant
  Je schrijft:”De technologie is heel ver gevorderd, jammer dat men in men in Suriname niet genoeg wetenschappelijke en technologische literatuur hierover leest”.

  Over deze uitspraak moet ik je ernstig op de vingers tikken.
  Men leest genoeg in Suriname,weliswaar niet de gewone man omdat hij dat niveau ontbeert.
  Vergeet niet dat een heel klein gedeelte van de Surinaamse gemeenschap geschoold c.q. hoogopgeleid is.
  Dus wie zou allemaal de bedoelde lectuur en literatuur moeten doornemen?

  Is dat niet teveel gevraagd van de Surinaamse bevolking die het al moeilijk heeft dagelijks hun kop boven water te houden?
  THINK ABOUT IT!


  Maak melding

 14. Medusa, je slaat de spijker op z’n kop. Met dank aan Bouta zijn de meeste goed opgeleiden vertrokken naar Nederland of de VS. Zelfs de president heeft niet eens een afgeronde Universiteit opleiding. Het land zit vol beter weters, kijk alleen al naar de aanhangers van DDB. Ze nemen niets en van niemand wat aan. Nederland zien ze vijand nr. 1. Dat Bouterse niet aan water export hoeft te denken zal vast de schuld van Nederland zijn.


  Maak melding

 15. Dat Suriname water exporteren wilt, daar zal niets mis mee zijn. Mijn voorstel is: eerst het binnenlandse drinkwater goed filtreren, nadat het uit de leidingen gekomen is. Want daar schort er heel wat aan. Suriname heeft goed drinkwater, let wel: zodra het (dit)water door de (smerige)leidingen gaat, want dat is nu het Surinaams probleem, is het niet zuiver meer.Vervangen door PVC buizen, naar dit alternatief moet men kijken. Je moet het filtreren of koken alleen zo is het drinkbaar. Eigenlijk hadden deze leidingen allang vervangen moeten worden. Het lijkt alsof gezondheid niet het belangrijkste is in dit onderhavige geval.Want als je wist hoeveel rotzooi er in die leidingen aanwezig is, deze rommel (roest-oxide).Want vroeg of laat zal het de gezondheidverzorgers opbreken.Hier moet echt wat aangedaan worden, bijvoorbeeld zuigelingen en mensen met een zwakkegesteldheid die zullen er veel meer last van hebben.Wat misschien nu al latent aanwezig is.


  Maak melding

 16. @passant

  Nou in ieder geval zullen de deskundigen die e markt hebben gezien in het expoteren van gezond drinkwater dit ook hbben bestudeerd alvorens dit als optie de deponeren. Concurrenten en politieke tegenstanders staan ook met elkaar in kontakt . ik doe mijn uitspraken gegrond omdat dit van beide kanten gezien mag worden . er kunnen altijd voorzieningen worden getroffen zodat er winst gehaald kan worden . in ieder geval blijf ik optimistisch en op mijn manier een bijdrage te leveren


  Maak melding

 17. Ferrier waar slaat dit artikel nou op.
  Het draagt niets bij dan negativisme.
  Je zou denken dat iemand als jij toch een klein beetje hersenen zou hebben om iets positief te melden dat de ontwikkeling van het land ten goede zou komen
  De economische ontwikkeling in Africa is positief en Suriname zou mee kunnen liften.Bouterse heeft zijn best gedaan en tracht voor Suriname wat te betekenen maar mensen zoals jij die zouden moeten steunen kunnen alleen maar negativiteit uitspuiten.Je moet niet aan partij politiek doen maar je schouders er onder zetten.
  Door mensen z.a. jij gaat Suriname ten onder.


  Maak melding

 18. Het nw Stront opperde de beste gouddeal te hbn bereikt . nou ik vraag me dan in gemoede af waarom we nu meer uit hebben kunnen halen . De behoefte aan gezond drinkwater blijft groeien en zal heel binnenkort als goud verdreven worden . de wereld word kleiner. Dat hbbn bepaalde van jullie nog niet door.

  @passant.

  Deze uitspraak heeft niets te maken met wetenschap btw . dit heeft een handels karakter


  Maak melding

 19. Ferrier jullie hebben nooit wat betekent voor het land dat je zou kunnen aanwijzen en zeggen daar is het land mee gediend geweest en het volk.Een diender van het witte zijn jullie.Neem een voorbeeld van de prins die met hele delegaties de wereld rond reist om geld te verdienen.Bouterse probeert ook wat contacten te leggen.


  Maak melding

 20. wederom een voorbeeld van een hersenspinsel van die laag opgeleide randdebiel.

  Waar is die geweldige uitgediepte zeehaven?
  die had je eerst moeten laten maken voordat je zoiets achterlijks bedenkt.

  Nieuwe karresporen maken en die paarse ezels water naar de zee laten dragen, hebben ze toch nog een beetje het idee dat ze bijdragen aan dat geweldige plan van baas


  Maak melding

 21. =Jammer als Suriname niet vooruit kan komen door te exporteren naar andere landen. Waarom??

  =Deze regering heeft helaas GEEN onderzoek gedaan om na te gaan wat wel of niet kan.
  =Een ieder weet dat de Surinaamse wateren uitgebaggerd moet worden voor andere schepen.
  =Men heeft het dan niet over de voor en na delen van zaken doen.
  =Deze regering is NIET transparant.

  =Jammer dat men zoveel had en heeft beloofd en men nu in zijn eigen vinger snijd.

  =Ik zou zeggen NOOIT meer staan roepen over zaken waarvan je niet weet of het mogelijk is om aan te beginnen.


  Maak melding

 22. Wat kunnen gezegden toch de realiteit krachtig uitdrukken.
  Neem bijvoorbeeld deze:
  De vos verlies zijn haren, maar niet zijn streken!
  Vergelijk: “Loeke a pikin ingi boy tron president fu a kondre”.
  En wat vertelt dezelfde ingi man als hij volwassen is geworden!
  Ja correct, hij vertelt indianen verhalen! “Water naar naar de andere kant van de aardbol dragen”!
  Dit is echt fantastisch!


  Maak melding

 23. Dus voor hen die liever zien dat Suriname zich nooit tot een succesvolle natie zal gaan ontwikkelen. Zijn jullie dan geen Surinamers die wel graag zien dat het land vooruitgang boekt? Een Argentijn, een Braziliaan, een Turk, Een Algerijn, een Chinees,een Ghanees, een Keniaan, een Belg, Een Fransoos, een Nepalees een Amerikaan is trots op en houdt van zijn land. Wat is de status van sommige van ons; Statenloos! dat is de reden dat ze zo afgeven op Su. Pure afgunst. Als je vervreemdt bent van je roots en je weet niet meer waar je vandaan komt dan is dit de voor hen de beste manier om het thuisfront te steunen. Jullie weten niet meer waar jullie vandaan komen….


  Maak melding

 24. @draak
  Je zegt :”ik doe mijn uitspraken gegrond omdat dit van beide kanten gezien mag worden ……enz.

  Waar staat hetgeen geschreven wat jij nu zo stellig probeert te beweren?
  Welke wetenschappers hebben het tegenovergestelde beweert?
  Kan je ons d.m.v. een link verwijzen naar e.o.a. site??


  Maak melding

 25. Ik ben de tel kwijt, het hoeveelste luchtkasteel is dit dat in rook opgaat?

  Patrong, een economische activiteit is levensvatbaar of niet, het heeft er niets mee te maken of de ondernemer wit, bruin of zwart is. Waarom ga je niet objectief na of Ferrier gelijk heeft of niet om het idee af te keuren, Bouterse keurde het idee van ethanol productie ook af, samen met een witte man uit de EU, maar Staatsolie trekt zich er niets van aan wat deze bruine en witte man te vertellen hebben.

  Suriname bedelde ook niet bij Nederland, Suriname kreeg bij de onafhankelijkheid een som geld als ontwikkelingshulp omdat Nederland ondanks alles aanvoelde/voelt dat ze na een koloniale uitbuiting van bijkans drie eeuwen, een heleboel goed te maken had/heeft, Suriname had/heeft recht op dat geld (en veel meer dan dat), Suriname is een (kunstmatige) creatie van Nederland, het is niet meer dan billijk dat Nederland een handje meehelpt om Suriname tot een leefbaar land te maken. En als Suriname met de hulp van Nederland economisch volwassen geworden is, is er nog steeds geen reden om de banden met Nederland door te snijden, de twee landen kunnen tot wederzijds voordeel nog steeds goede betrekkingen onderhouden. Dat de huidige regering vanwege de belangen van slechts één persoon een vijandige houding aangenomen heeft tegen Nederland, is in één woord gezegd stom.


  Maak melding

 26. het probleem van sommige mensen is ..het is niet hun politieke kleur dus koste wat kost moet niets goed gaan in ons suriname .maar het gaat ze niet lukken wat ze willen hebben .ik heb altijd gezegtd …als het nou bouterse of vene is ,suriname moet vooruit ik heb geen politieke kleur indien suriname vooruit moet .ik respecteer elke regering die het volk kiest .en ik ben blij dat bouterse geen boodschap heeft aan hen die denken hem dwars te zitten ondanks dat hij zijn best doet .gelukkig wardeert het surinaamse volk wel wat bouterse doet .


  Maak melding

 27. Passant, ken je die mop van de binnenlandbewoners die Bosje het verwijt maakten dat hij overal bruggen bouwde behalve bij hen? Bosje zei toen: ‘ma liba no de djaso!’ (maar er is bij jullie helemaal geen rivier!) Antwoord van de binnenlandbewoner: ‘dan wé diki wan liba dja!'(dan graven we een rivier hier!). Suriname heeft zoveel zoet water, waarom zou Suriname zich moeten verdiepen in het ontzilten van zeewater, laat dat maar over aan Curaçao of Obiang.


  Maak melding

 28. Ze kunnen niet eens de behoefte dekken in Suriname. Mensen die jaren wachten op een aansluiting. Probeer eens aan water te komen zonder een hydrofoor.
  Die witte poeder laat je maar dingen zeggen.


  Maak melding

 29. 2 Savioen of Saca Punta,
  In de jaren tachtig toen jullie geweermannetjes de macht hadden in Suriname heeft DDB de KLM toch ook weggejaagd: “Kondreman, vanaf tidei wie e go frei nanga Britisch Caledonian, en KLM no e trapoe eng poot dja moro!” Wat is van deze propaganda geworden? Ferrier analyseert zaken vanuit een wetenscappelijke context, terwijl jij en DDB vanuit een Ta(o)liban context zaken analyseren. Man, Suriname is te duur en we kunnen niet eens de Brownberg netjes onderhouden laat staan water exporteren.


  Maak melding

 30. Eey DADA,

  wij gaan dus geen water dragen naar Obiamang, maar uit de fictieve winst heb jij alvast jezelf,ministers en zeven – even beloond noh!

  en wanneer ga je de lonen van het bedrijfsleven optrekken naar lanti nivo?

  en dan,….hoe “goedkoop” is straks die export (groenteschuur) van jou, en ga je kunnen concurreren??

  hoe duur is straks de banaan van Parmessar 🙂


  Maak melding

 31. Forummers, Odi odi.
  Zie tevens gerelateerde berichten met reacties aub.

  SURINAME ZIET GAT VOOR EXPORT WATER NAAR AFRIKA
  Maandag 9 juli 2012 | 62 reacties |

  De mogelijkheid voor het exporteren van drinkwater behoort tot de issues die president DADA zal bespreken in Equatoriaal Guinee. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

  En 5 maanden daarna.

  DADA & CO. zien GAT in OZONLAAG om alsnog drinkwater vol KWIK per satelliet te exporteren naar Equatoriaal Guinee voor zijn “sleutelbeheerder” OBIANG.

  Maar gelukkig dat dhr. Derryck Ferrier, DADA & CO. uit die paarse droom heeft geholpen.


  Maak melding

 32. Ik weet dat er altijd tegen spraak van dè redimusus front ten opzichte van mijn land ,volk en regering(bouterse)gaat zijn ongeacht positieve of negatieve berichten”,bouterse heeft zijn iedee aan ferrier die wetenschapper is kenbaar gemaakt en ferrier heeft zijn kennis wat betreft die water exploitatie en idee aan hem bekend gemaakt “,en zo hoord het te gaan tussen staatshoofd en dè mensen in dienst van dè staat ,”eerlijk met jou idee naar voren komen om die samen werkingssfeer te versterken,’of denken jullie dat bouterse zich in het mindere voelt omdat ferrier aangegeven heeft dat het beter zou zijn om water voor het opwekken van electriciteit te gebruiken en ook voor lands belang”,als jullie dat denken dan is er iets niet goed met jullie realiteits inzicht.
  Bouterse is integenstelling van wat jullie denken juist blij met die idee van ferrier,’dat bewijst tenminste dat ferrier ook het beste voor Su heeft en eerst lands belangen stimuleert”en daar is bouterse heel tevreden mee.


  Maak melding

 33. henk molenaar
  en wat zie en begrijp jij meer dan mij die van su bodem is.
  laat het duidelijk voor jou en consoorten zijn”,mijn mening telt,en niet van jou,jou denk mentaliteit wat su betreft geef jij al duidelijk aan dat su mijn land jou niks intreseerd en dat jij altijd op de regering en bevolking van su gaat blijven klagen,net alsof jij het ermee meent en waarvan ik en de bevolking weten dat het maar lulkoek is wat jij uitspuit.
  als jij niks zinnigs te vermelden hebt’houd dan jou mond of bemoei niet met su”.


  Maak melding

 34. henk molenaar

  haal god er niet bij”jij hebt een persoonlijk probleem tegen de regering en bevolking.
  nogmaals’,jij als niet surinamer wat weet jij van mijn land en volk’dan wat jou door de media bekend is gemaakt en waar jij niet persoonlijk bij ben geweest,;jonge houd je koest met jou startje tussen jou been want jou stem telt niet.
  mensen als jou hebben een levens pacht met de duivel omdat jullie gedachten en uitspraken altijd negatief zijn”en jij weet,;de duivel is listig van wege zijn negatieve beinvloeden op de mens,en dat pak jij gretig aan.


  Maak melding

 35. Beste Sra:

  Ik woon en werk al 30 jaar 3-4 maanden per jaar in Suriname. Ik weet waarschijnlijk meer van het land, de verhoudingen dan jij die nog nooit verder is geweest dan 3 de Rijweg. De rest van het jaar ben in in Nederland en bezoek ook andere landen in de wereld.

  Mijn eerste bezoeken aan Suriname waren net voor de ‘Revolutie’ en er vlak na. Bouterse en zijn aanhang zijn criminelen drugsdealers en moordenaars die de Surinaamse bevolking als honden hebben behandeld en alleen aan zich zelf denken. En alleen omdat de Nederland als vijand bestempelen hebben ze de steun van zielige paupers als jij die gebukt gaan onder een enorm minderwaardigheidscomplex.

  Ik ben de wereld rondgeweest en heb heel wat corrupte landen gezien die worden geleid door dictators die de bevolking onderdrukken. Maar nergens zie ik een zo apatische houding van de bevolking tegenover onrecht als in Suriname. Moordenaars krijgen amnestie en worden als helden beschouwd en hun slachtoffers als landverraders.


  Maak melding

 36. En beste Sra:

  Gezien jou schrijfstijl van een kind van 3 en bergen taallvauten ben jij een typische representant van het domme Paarse Gajes voor wie het in troebel water goed vissen is.

  Dom paarse gepeupel dat wordt zoet gehouden met baantjes als de zoveelste spookambetnaar die de Surinamers met meer verstand, opleiding en moreel besef tegenwerkt en zo voorkomt dat het land zich ontwikkeld.


  Maak melding

 37. Henki,Henki,Henki …. hij verwijt Sra van taalfouten en maakt ook een heleboel.hahahaha “taallvauten”.

  Mensen stoor je niet aan mensen als Henk de Mollenaar…het zijn de mensen die zijn weggeschopt omdat ze alles en iedereen aan het uitbuiten waren.
  daarom zo een haat naar Suriname toe,te dong mang kong konie,kon man e ati brong……toch Henkie


  Maak melding

 38. Henk molenaar
  Jij bent een leugenaar en dat zal jij blijven .
  En over opleiding grsproken wil niet zeggen dat wij ons standart principes van ons leerproces naar nl moeten aanpassen ,’en over taal fouten gesproken nodig ik jou uit om eerst in jou eigen tuintje te kijken.


  Maak melding

 39. Beste Henk Molenaar,

  het is inderdaad treurig gesteld met het taalgebruik van sra. Een grotere analfabeet kom je niet tegen op dit forum.
  Maar wat moet je verwachten van een oetlul, die nooit verder gekomen is dan de Bosjesbrug.

  Opgegroeit met kralen, schelpen en spiegeltjes. Dan weet je genoeg.


  Maak melding

 40. @blakaboy

  Waarom moet iemand zich schamen als hij lacht om de idiote plannen van DDB. Hij heeft toch zelf die plannen gelanceerd, hij wilde toch zelf president worden?

  Ja als we een kleuter uitlachen om zijn antasieplannen die elke realiteit missen dan zijn we verkeerd bezig. Maar als een president dergelijke clowneske plannen verkoopt dan mogen we daar zeer zeker hard om lachen. En hoe vaak heb jij niet gelachen om bv Somo?? Mag dat dan wel van jouw??


  Maak melding

 41. Henk
  Waarom zou ik mij moeten schamen,ik zou mij eerder schamen als ik mijn eigen taal niet spreken of schrijven kon.
  Ik denk dat jij als hol-lander jou moet schamen vanwege het feit dat het nederlandse taal geen taal is maar een verbastering van hol bewoners die niet wisten wat taal spreken is,”zelf nu in deze tijd weet dè hol-lander niet zijn eigen taal te spreken of schrijven”,dan wil je mij komen uitleggen hoe jou taal te spreken of schrijven.

  Jij en henk molenaar moeten maar gaan leren om jullie taal te bemachtigen en niet naar een ander die niet van hol-lands afkomst is gaan uitleggen over hoe of wat over jullie barbaarse taal .


  Maak melding

 42. Probeer je eigen volk eerst van water te voorzien.
  Ook vraag ik me af of dit water wel veilig is want het komt uit het binnenland welk vergiftigd is door kwik.


  Maak melding

 43. De technologie is al zover dat men zelfs van zout zeewater, drinkwater kan maken. Reverse Osmosis,heet het, ik vraag me af wat goedkoper is voor Afrika. Osmose water maken uit zee water of importeren uit Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES