Strafproces Decembermoorden weer op de rol

133

PARAMARIBO, 1 dec – Het strafproces rond de decembermoorden is weer op de rol gebracht. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens officier van justitie Carmen Rasam wordt het proces voortgezet op twaalf december. De krijgsraad zal dan een brief van procureur-generaal Subhas Punwasi in behandeling nemen.

In de brief is het antwoord verwerkt van het Openbaar Ministerie op een vraag van de Krijgsraad. Die had in april gevraagd om een onderzoek naar hoe het verder moet met het strafproces. De raad was toen geconfronteerd met de kort tevoren door het parlement goedgekeurde amnestiewet. Volgens krijgsraadvoorzitter Cynthia Valstein – Montnor is het toetsen van de amnestiewet het alleenrecht van het Constitutioneel Hof. Maar het hof bestaat niet.

De vervolging moet dan aangeven hoe het verder moet. De amnestiewet heeft sinds de invoering aardig wat stof doen opwaaien. De oppositie in het parlement voert nationaal en internationaal protest omdat de wet een inbreuk zou zijn op de rechtsstaat. De wet was voor het Europees Parlement ook nog aanleiding om een boycot voor te stellen. Suriname zou niet meer geschikt zijn als plek voor de conferentie met de ACP-groep van ex-kolonies.

133 REACTIES

 1. @TEDJE

  Baas wil zo’n Hof juist niet; er is bewust op deze pat-stelling aangestuurd;

  1) Er is een zeer controversiële wet bedacht, gemaakt en uitgevoerd door één en dezelfde persoon [geen trias-politica hier…].

  2) De wet is grondwettelijk gezien controversieel verklaard. Dit betekent dat alleen een dergelijk Hof kan toetsen of die wet wel grondwettelijk is.

  3) Er is helemaal geen Hof, dus de wet kan nooit getoetst worden, en zal dus per definitie uitgevoerd worden [tot het Hof het tegendeel bewijst, wat niet mogelijk is – aangezien zij er niet is].

  Kortom; Baas wil geen Hof, dan loopt hij immers het risico dat de boel wordt teruggefloten [of hij zet zijn stromannen op de hoogste zetels van het Hof, dat zal plan B zijn, denk ik].


  Maak melding

 2. Ray een echte réé die altijd hard wegloopt voor de realiteit van Suriname.

  Ray, jou naam moet eigenlik beter je beter leren schrijven, namelijk: réé.
  Réé, in het Surinaams dia, is een hert. Deze “beesten” kunnen als geen ander “dier” heel hard (weg)lopen.

  Ray jij bent een echte “ree”, Ray. Hard weglopen voor de realiteit van Suriname, dat doe je trouwens als de beste.

  Jou volkslied, is dat misschien het Wilhelmus, vrij vertaald in het Surinaams? “Léé def’ léé, réé no sa fréde, réé na wie fésie mang, her’ réé libie te ne dédé, réé sa vertélie soso léé, foe Sranan.

  Maakt niet uit Ray “ree”, maak je uit de voeten. Hard weglopen vluchten voor de realiteit, dat doet een echte réé. Kom op hard weglopen. REE!!!, hup kom op réé.

  Ray (réé), sandé joe lob’ léé?
  Pot joe éde in wan pléé, na wan’ drésie tegen léé, dan kandé joe sa tap’ nanga alla léé.

  Djonsro jo mek’ ala joe pikin’ kré, soso fa joe é lobie foe léé.

  Ray (réé) ie sab’ a Sranan volkslied? Stré déf’ stré, wie no sa fréde, Gado na wie fésie mang, hérie libie té na déde, wie sa fétie gie Sranan!

  Ray (réé), sang na joe volgende léé ??? We benne benieuwd!


  Maak melding

 3. Ja ja ja mensen, bingo…. geen nieuws voor niemand dacht ik zo, maar goed, ik kijk ernaar, hoor her en der wat, lach erom, de nemnsen daar overzee lappen het aan hun laars, en na 1 jan 2013 is eea gesust, en dan gaan we weer naar 8 dec 2013, lekker toch, dit vanaf 9 dec 1982.


  Maak melding

 4. Ik heb geen geloof meer in deze klootzakken.Deze zaak moet op een hoger (internationaal plan)niveau uitgevochten worden.Dan is het eind oordeel nader dan je denkt!


  Maak melding

 5. Het hoogste orgaan van het Surinaamse volk (DNA) heeft de wet aangenomen en goed gekeurd. Hier valt niet aan knutselen en is niet discutabel.

  Discussie gesloten.


  Maak melding

 6. Alleen in een bananenrepubliek is het mogelijk dat gedurende een eenmaal ingezette en aflopend strafproces, een dusdanige wetswijziging plaatsvindt, dat de verdachten op vrije voeten komen. Dit is een novum in het Surinaams staatrecht en tevens strijdig met internationale verdragen waar Suriname aal gelieerd is. De Krijgsraad heeft geen constitioneel hof nodig om de Amnestiewet te toetsen. Reden: de rechter mag een wet in formele zin wel toetsen aan het Verdragsrecht. Door dit na te laten speelt de Krijgsraad een soort kat en muis spel en heeft kennelijk onder druk van de koalitie de zaak weer in handen gelegd van het OM. Dat vind ik een rechtbank onwaardig en getuigt van lafheid.


  Maak melding

 7. De 15 ex-revolutionairen die zijn omgekomen vormen een middel voor nederland en de frontkudde om politiek te bedrijven maar het zal ze nooit lukken. Suriname krijgt weer de kans na de revolutie om het echte werk af te maken het land op de wereldkaart te plaatsen zonder inmenging van buiten af. En het beschermen van de boevenbende van de frontkudde.

  Discussie gesloten.


  Maak melding

 8. Get up, stand up.
  Stand up for your right.
  Don’t give up the fight.

  By day and the night.
  We still fighting for the right.

  Sranang bouta na nomru wang.
  Gi alla sranang mang.
  A winsi o pè wi e tang.

  Get up, stand up.
  Fighting for your rights.
  Fighting day and night.

  Fight the main chain gang.
  Give them bang bang bang.
  Fri wi switie Sranang.
  Give them the bang bang bang.


  Maak melding

 9. Astrando bewijst maar weer eens dat problemen in Su opgelost worden dmv kogels. Teken van zwakte. Zoveel geloof hebben die paarse imbecielen in de Surinaamse rechtstaat.


  Maak melding

 10. Amnestie het middel van FRONT en NEDERLAND vormt geen obstakel meer volgens ACP-EU top dus weg met die handel.

  Suriname vrij van Manipulatie en Consternatie.
  Samen op weg naar èèn Natie.

  Geen Commotie en Emotie.
  Suriname voor Promotie en Devotie.


  Maak melding

 11. @Koos de Jong

  Bang Bang Bang hoeft niet altijd geinterpreteerd te worden als fysieke kogels maar je kan bakrabasie ook fictief en met woorden bestrijden. Hangt er vanaf hoe jij neppe hennep kweker dit wil opvatten.


  Maak melding

 12. @Astrando
  Ben je weggevlucht van het onderwerp
  NOS: ‘Suriname verovert Europese harten’????
  Wie zien je daar niet meer!

  Pas op met vluchten hoor,want je kan op de vlucht worden neergeschoten!


  Maak melding

 13. Zaterdag 1 december 2012 om 15:11 uur, door Felix.

  Ik heb geen geloof meer in deze klootzakken.Deze zaak moet op een hoger (internationaal plan)niveau uitgevochten worden.Dan is het eind oordeel nader dan je denkt!

  Ja Felix, je hebt helemaal gelijk mang,echt internationaal onderzoek zou meer opleveren dan dat corupte troep hier,die rechters vallen ook onder die didibri hoor,anders worden zij nog ergens in een goot gevonden, rararararararararararararra wie


  Maak melding

 14. Bouterse heeft het kado van de voorzitter van de DNA reeds ontvangen om berechting voor zijn vermoedelijk aandeel in de Decembermoorden te ontlopen.
  De Rechterlijke Macht zou opdracht aan het OM moeten geven om uit te zoeken of hier sprake is van ernstig machtsmisbruik van de DNA.


  Maak melding

 15. @Alle Fronters

  Zo merk je hoe zwak de fronters zijn in hun ideologie en opvattingsvermogen. Het thema waar het om gaat kunnen zij niet analyseren nog relativeren. Alleen Astrando is zo machtig voor de hele kudde ze te ontkrachten in hun waardeloze opinievorming.

  Geen zinnig woord of teken dat je van deze kansloze burgers van de nps (front) kunt waarnemen. Triest en zielig verhaal.


  Maak melding

 16. @Alle Fronters

  Zo merk je hoe zwak de fronters zijn in hun ideologie en opvattingsvermogen. Het thema waar het om gaat kunnen zij niet analyseren noch relativeren. Alleen Astrando is zo machtig voor de hele kudde ze te ontkrachten in hun waardeloze opinievorming.

  Geen zinnig woord of teken dat je van deze kansloze burgers van de nps (front) kunt waarnemen. Triest en zielig verhaal.


  Maak melding

 17. Beste Astrando,

  “Bang Bang Bang hoeft niet altijd geinterpreteerd te worden als fysieke kogels “…

  Zal me een worst wezen, figuurlijk of letterlijk, het is beide fout. Of het nu dreigen, versturen van kogels of fysiek iemand iets aan doen is per definitie fout.

  Met “bang bang bang” is het voeren van een discussie ook niet mogelijk. Je brengt de discussie naar een andere level. Nergens voor nodig.

  Als je geloof hebt in de rechtstaat, maak je gang naar de rechter. In de rechtzaal moet je het gevecht voeren.

  Luister, het land suriname is voor mij geen issue. Prachtig land met alleraardigste mensen die er wonen.

  Triest om te zien dat het land tot op het bot verdeeld is vanwege de decembermoorden. Triest om te zien dat de nabestaanden niet gehoord worden. Probleem kan makkelijk opgelost worden door komst van de rechter.
  Een waarheidscommissie zal nooit werken, het is immers de slager die haar eigen vlees keurt.

  Heb je geloof in je land en in je rechters, dan kan ik mij niet voorstellen dat er mensen hier tegen zijn.


  Maak melding

 18. @Feix

  Wie hard werkt en veel zweten mogen goed en duur eten.
  Wijdenbosch werkte ook hard en deed zijn best voor suriname dat velen zeggen dat als hij niet gestolen had ze hem kwalijk zouden nemen. Dat zelfde geldt voor de hardwerkende regering en het kabinet van de pres.

  Als ze straks geen lege kas voor het FRONT achter laten na 2030 zal iedereen ze kwalijk nemen.


  Maak melding

 19. @Ray, zelfs als je in je graf ligt of gecremeerd zal je dit niet meemaken net zo goed jou nazaten.
  Leef in de hoop, maar je zal zwichten in de verwachtingen.


  Maak melding

 20. @Astrando
  SRD 80.000.000,- (= € 20.000.000,-) zonder toestemming van DNA is duur eten?
  Nu geldt democratie niet hè Astrando?
  Je bent zo simpel van geest als alle andere paarse ezels in jouw bananen zogenaamde republiek.!


  Maak melding

 21. @Astrando

  Suriname staat vanaf 1980 op de wereldkaart maar dan NEGATIEF!!dankzij jouw held !!!

  DE EU heeft zijn vergadering gehouden maar je baasje was verbannen …NO ENRTY FOR YOU,zei de EU!
  Toen vluchte je baasje naar nickerie en toen begon hij de liedjes die je hem geleerd had ,te zingen om zijn verdriet te vergeten!!
  Whahahaaaaaa…..
  En in de december moorden daar heeft de EU nog de arme ACP gespuis iets te zeggen!!
  In de arme landen van de ACP maken ze elke dag de ene na de andere misere mee met hun eigen leiders die hier waren zogenaamd om bouta bij te staan!
  SOORT zoekt soort!!


  Maak melding

 22. @Astrando

  JIJ en IK ,wij beiden zullen erbij zijn om de ondergang van je’ HELD’ van dichtbij mee te maken!!!
  Ik zal tranen van vreugde huilen en jij UIEN TRANEN!!!
  Jouw nazaten ,alhoewel ze heel veel hypocriete manieren ,van jouw gaan erven ,ik zweer het bij GOD ,ik ,RAY, zal ze van mislukkingen tot voortvarende burgers van Suriname maken zonder jouw Hulp!!
  Mijn nazaten zullen er zijn ,en zij gaan vechten voor gerechtigheid zoals zij van MIJ,RAY, gaan erven!!
  En elke keer wanneer er een bouta en een astrando geboren zullen worden dan zullen er twee RAY’S geboren worden en jullie stront kop de grond indrukken!!

  Wat jij bent is een mislukkeling en een Moer—schond!!


  Maak melding

 23. @Felix

  Vene was te gierig en egoistisch en kocht alleen maaltijden voor zichzelf en zijn vrouw bij mae. Voor Bouterse geldt iedereen. Van schoonmaakster tot de bode en receptie. En ook goede kwalitiet eten van Torarica. Elke dag want het heel personeel werkt keihard. Waarom dat geld aan representatie kosten sparen zodat de frontkudde het komt stelen. Liever lekker eten toch. Zij verdienen het want ze werken hard en worden toch door de frontkudde uitgemaakt voor dit en dat. Niemand dan VHP schurkenstand kunnen dit aan zien.


  Maak melding

 24. In de brief van Punwasi staat dat alles zo gelaten moet worden. De amnestiewet moet gerespecteerd worden. Punwasi heeft altijd met alle winden mee gewaaid. Ook nu dus. Ik vraag me af hoe de krijgsraad zal reageren. Het is nu meer dan ooit tijd om deze zaak naar het internationaal gerechtshof te brengen.


  Maak melding

 25. @Astrando

  ….en jouw nazaten zal ik tevens leren om niet de KILLER INSTICT van hun OPA en vader Astrando en overgrootvader Bouta ,klakkeloos over te nemen,want anders gaan ze ook in HEL belanden net als opaatje en overgrootpapaatje bouta!!die in hel aan het boeten zijn voor hun aardse zonden!!!


  Maak melding

 26. Eey DADA Fawaka???

  pasew..jij gaat weer kletsen noh??

  no mang Pres…tjek me!!!

  jij bent tog geweest naar niekeeerie, jij hebt daar gezongen bollywood, jij hebt gegeten phulawri met chutney en ander cullinair,..en later in de nacht geweest voor onzedelijk bollywood festijn????

  ja ja ja ja en dan??

  da waarom neem je niet over die algehele cultuur aldaar!!

  hoe bedoel je???

  zuip tog een fles gramoxone leeg..

  jo vuile beest

  🙂


  Maak melding

 27. ==Het is echt zielig, maar ik blijf het zeggen. Sommige NDP’ers reageren zo dom dat ik mij afvraag of zij werkelijk goed geschoold zijn.

  =Deze mensen maken dat Suriname gewoon een bananenrepubliek blijft. Zij willen gewoon niet inzien dat bepaalde zaken gewoon niet kunnen.

  =Mensen voor en tegenstanders houden van hun land en cultuur.


  Maak melding

 28. wel wel,,

  tante jenny moet direct bij de eerst volgende dna vergadering die hele amnestie wet met een gewoon meerderheid intrekken en nietig verklaren..

  dat is de enige weg om de december moorden proces doorgaan te laten vinden..

  de hoofd verdachte moordenaar van 8 decmber 1982 moet, omdat hij verdachte is van moord opgepakt en ingesloten worden,totdat er een uitspraak is van de rechter..

  maakt niet uit welke functie dan man/vrouw heeft verdacht is verdacht.

  dat is normaal bij elke vorm van verdachte in welke zaak dan ook,dan ben je geloofwaardig als rechtstaat sme.
  z.a. het nu gaat is net als een bakoven winkel respectloos schaamteloos niet serieus,zomaar tijd verspilling tijd verdrijf,het buiten wereld lacht ons uit,wat een bende..


  Maak melding

 29. Het LICHT overwint altijd van de duisternis. De wereld bestaat meer uit zielen die het GOEDE nastreven,zo ook in SURINAME. De overheersing van het KWADE in Suriname zal niet van voor altijd duren. Er zijn voorbeelden genoeg in de wereld; bv Argentina.

  Evil is the Excercise of Power to Intentionally

  Harm (psychologically)
  Hurt (Physically)
  Destroy (mortaly) and to commit
  Crimes against Humanity.

  Om het kwade te verdoezelen en zich als goed te profileren nemen zij hun toevlucht tot populistische en mega projecten(die op zich goed kunnen zijn) waar de natie het geld niet voor heeft.


  Maak melding

 30. Eerst lezen wat er in die breif staat. Naar ik mag aannemen en hoop zal de brief integraal gepubliceerd worden zodat iedereen er kennis van kan nemen.

  En reken maar dat de hele wereld toekijkt bij wat er gebeuren gaat. Binnne kort is het weer 8 december. Toon allen dat het U ernst is met dit proces en kom naar de herdenking. Laat hun offer voor democratie en gerechtigheid niet vervagen maar onderschrijf het.

  @midete
  Ja ik ben ook bezorgd om de mogelijke inhoud, maar moet opmerken dat het aan de krijgsraad is om te beslissen welke punten uit de brief zij overnemen. De krijgsraad heeft in deze beslist een grote eigen verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 31. Beste Ira: De meeste NDP ‘ers zijn volkomen ongeschoold, dat is je toch onderhand wel duidelijk.

  Maar een banenenrepulbliek is voor dit pulp de enige manier om iets uit de goot te graaien.

  Gisteren in de Ware Tijd: 61 procent van de Surinaamse beroepsbevolking is ambtenaar. Het hoogste percentage in de wereld…Het gemiddelde is 8 procent.

  Wat doen al die ambtenaren in godsnaam? Deze mensen kosten de staat handenvol geld en het bedrijfsleven moet dit opbrengen. Dit geld kan je ook niet investeren, een vizueuze cirkel.

  Er zijn de afgelopen2,5 jaar weer duizende NDP-aanhangers aan een baantje geholpen…..Dood geld wan de meeste zijn te dom om het licht om 12.00 in hun kantoor uit te doen als ze weer naar huis gaan


  Maak melding

 32. =Sommige NDPérs die niet van samen werken houden.
  =Zie een kort stukje tekst die velen nodig zullen hebben in het land.
  =Bouterse heeft velen een traumatische ervaring bezorgd.::::::

  Geslaagde projecten
  Enthousiaste projectmedewerkers deelden in korte sessies ervaringen met elkaar over hun Twinningproject. Onder andere het trainen van het Nickeriaans bestuursmanagement, het opzetten van een opleiding Psychologie in Suriname en het verbeteren van de schoolprestaties van leerlingen in het binnenland (RIS-project) kwamen voorbij.

  De Twinningfaciliteit Suriname-Nederland ging van start in 2008. In totaal zijn er 108 projecten uitgevoerd. Het doel was om de samenwerking tussen het Nederlandse en Surinaamse maatschappelijke middenveld te versterken.


  Maak melding

 33. deze mensen denken nog steeds dat bouterse achter de tralie komt .ik pero ben geen waarzegger maar ik garandeer jullie dat bouterse nergens terecht komt .het aagt mij niet om dat ik de nabestanden niet respecteer ….verre daarvan maar het gaat mij om die kapitale blunder die front en olland hebben gemaakt .brunsie amnesty geven en die bouterse denken te berechten !!!! nooit .geloof het of niet maar dat zal nooit gebeuren .het surinaamse volk staat achter bouterse .front en olland hebben gedacht om een front ter vormen om bouterse te berechten maar ik heb jullie al gezegt bouterse bereken oeng keba …oeng sit oeng koer korkoe ma oeng no bereken dat wang trawang sit dief ing toe .time will tell .op dit moment wordt su geregeert door de sterke man van suriname .de man die hoop bied op een betere toekomst voor suriname .niets en niemand gaat dat tegen houden zolang het surinaamse volk achter hem staat en wij staan achter hem .alle respect voor de gevallen zonen en na bestanden maar wij moeten door wij kunnen deze mensen niet meer to leven wekken ..en daarom zou hyet goed zijn als er een schikking wordt getroffen voor de nabestanden een soort van voldoening .een waarheid commissie lijkt ook geen slecht e gedachte .stel de rechter komt er aan te pas welke idioot gaat bouterse kunnen oppakken en berechten .dit volk laat het niet toe .alles moet boven tafel zelfs olland gaat eraan met die zogenaamde documenten die 60 jaar bewaard blijven .wat men gaat doen zijn schijn aanvallen met dat proces meer zal het niet zijn het wordt een waarheid commissie… honderd mie mang .


  Maak melding

 34. @Felix
  En wie heeft de armenaren overschot veroorzaakt? Het Front anders kregen zij geen stem. Front heeft werkverschaffing onder titel armenaren bedacht als een soort ww. maar dan voor een hongerloon werken om de tijd goed door te brengen en te verdienen.


  Maak melding

 35. DE VHP wordt bij de komende verkiezingen de grootste partij!Vreemd genoeg is deze partij niet ondanks maar dankzij Bouterse weer nieuw leven in geblazen!


  Maak melding

 36. Hitler… Mussolini… Ceaucescu… Saddam Hoessein… Khadaffi

  allemaal van hetzelfde kaliber als Bouterse, het is bekend hoe het met deze mensenrechtenschenners is afgelopen.

  Er komt een dag dat deze grootste moordenaar en crimineel uit de Surinaamse geschiedenis ook aan de beurt is.

  Ik probeer al te visualiseren hoe hij eindigt als Khadaffi.


  Maak melding

 37. @Fronters
  Fronters en surinaamse asylzoekers die nu geraakt zijn in hun ziel heb ik geen boodschap bij het gebruiken van stoere taal en onzedelijke termen. Verwacht van mij geen respons als je niet normaal als emotionele en een watje naaast de feiten gaat lopen.


  Maak melding

 38. deze mensen denken nog steeds dat bouterse achter de tralie terecht komt .ik ben geen waarzegger maar ik zie dat niet gebeuren .het gaat mij niet om dat ik de nabestanden niet respecteer ….verre daarvan maar het gaat mij om die kapitale blunder die front en olland hebben gemaakt .brunsie amnesty geven en die bouterse denken ze te berechten !!!! nooit .het surinaamse volk staat achter bouterse .front en olland hebben gedacht om een front te vormen om bouterse te berechten maar ik heb jullie al gezegt bouterse bereken oeng keba …oeng sit oeng koer korkoe ma oeng no bereken dat wang trawang sit dief ing toe .time will tell .op dit moment wordt su geregeerd door de sterke man van suriname .de man die hoop bied op een betere toekomst voor suriname .niets en niemand gaat dat tegen houden zolang het surinaamse volk achter hem staat en wij staan achter hem .alle respect voor de gevallen zonen en na bestanden maar wij moeten door. wij kunnen deze mensen niet meer tot leven wekken ..en daarom zou het goed zijn als er een schikking wordt getroffen voor de na bestanden een soort van voldoening .een waarheid commissie lijkt ook geen slechte gedachte .stel de rechter komt er aan te pas welke idioot gaat bouterse kunnen oppakken en berechten .dit volk laat het niet toe .alles moet boven tafel zelfs olland gaat eraan met die zogenaamde documenten die 60 jaar bewaard blijven .wat men gaat doen zijn schijn aanvallen met dat chow proces meer zal het niet zijn het wordt een waarheid commissie… honderd mie mang .


  Maak melding

 39. @Astrando

  Je klets weer uit je nek. FEIT: Onder DDB is het aantal ambtenaren sterk gegroeit en de productiviteit van het ambtenaren apparaat sterk gedaald.


  Maak melding

 40. @henk
  Ik vind dat de Lybiërs niet zo wijs hebben gehandeld;ze hadden hem levend moeten vangen.
  Nu is hij dood en voelt niets meer;hij kan ook niet meer over zijn wandaden mijmeren!
  Ik ga meer voor het Miloseviç,Mladiç,Karadiç,Taylor c.s. scenario!


  Maak melding

 41. beste Felix,

  ik ben mezelf er ook van bewust dat het niet zo zal aflopen met Bouterse, daar is dit volk te laf en te bang voor.

  Ze missen nou eenmaal durf, lef en moed om het op dezelde manier op te lossen als in de Noord- Afrikaanse landen.

  Maar in Europa worden oorlogsmisdadigers tot op de dag van vandaag opgejaagd en veroordeeld en ook in Argentinie worden nu die boeven uit de jaren 70 opgespoort en berecht.

  Het recht zal zeker zijn loop hebben, anytime, anyplace, anywhere.

  We gaan het nog meemeken, mark my words


  Maak melding

 42. Jullie kunnen zeggen (of lullen) wat je wilt, maar onze Pres is heel goed bezig, en scoort op alle fronten (ook binnen het NieuwFront) !
  Suriname is nu op de radar van Europa (muv Nederland) en zullen spoedig handelsmissies uit de EU (muv Nederland)volgen om met Suriname mee te delen in haar ontwikkeling en succes !

  Het Nederlands bedrijfsleven zal spijtig genoeg (dit vanwege hun politici)het nakijken hebben hoe de overige Europese en Chinese bedrijven zullen profiteren en groeien in hun voormalige kolonie.

  Brazilie en Angola (ex kolonieen) lenen momenteel geld aan hun voormalig moederland (Portugal), dus moet het niet vreemd zijn wanneer strakjes Suriname geld aan Nederland zal lenen om uit haar malaise te geraken !

  Onze bigi sma’s hebben altijd gezegd van; Grontapu na asi teré !


  Maak melding

 43. Dit decemberding zorgt voor een enorme verdeeldheid van het surinaamse volk en is een sta in de weg voor de ontwikkeling van SR. Laat Bouta nou eens eindelijk alles opbiechten en om vergeving vragen. Dan kunnen we dit hoofdstuk afsluiten. Hoogstwaarschijnlijk zal het surinaamse volk dan wel de amnestiewet accepteren.
  We zullen toch een keer verder moeten.


  Maak melding

 44. @milton,

  als je weer uit je cocaineroes ontwaakt bent, moet je nog eens met heldere ogen naar de geciviliseerde wereld kijken en niet blijven hangen in die Mickey Mouse cultuur van Suriname.


  Maak melding

 45. Mensen als pero, milton, paraman, astrando ,.kun je niet kwalijk nemen. Hun wereld is paramaribo en omgeving en verder gaan ze niet.
  Nickerie is voor hun het buitenland.
  Ze weten niet beter. Je kunt en zal hun nooit kunnen overtuigen dat het beleid van de regering waardeloos is.
  Als wat Bouterse hun vertelt, gaat bij hun als zoete koek.


  Maak melding

 46. Kadhaffie, Hoessein, Noriega, Hitler, Idi Amin hebben decenia lang hun land met de harde hand geregeerd maar werden uiteindelijk toch op de een of ander manier gestraft voor hun wandaden. Je komt er niet onderuit en dat geldt natuurlijk ook voor jullie baasje.


  Maak melding

 47. @surinam patriot

  Mensen als pero, milton, paraman, astrando ,.kun je niet kwalijk nemen. Hun wereld is paramaribo en omgeving

  Ik denk het niet!Hun wereld is juist de Bijlmer en koffieshops in de Amsterdamse Poort!
  Denk je dat ze dat en de uitkering willen missen??


  Maak melding

 48. “ik ben mezelf er ook van bewust dat het niet zo zal aflopen met Bouterse, daar is dit volk te laf en te bang voor.”

  “Ze missen nou eenmaal durf, lef en moed om het op dezelde manier op te lossen als in de Noord- Afrikaanse landen.” zegt Henk..

  Beste Henk, we hebben géén miljoennen bevolking, wel een verdeelde en hele jonge bevolking..
  Ook zijn er in alle gelederingen en dwars door alle etniciteiten voorstanders van DDB..

  dank


  Maak melding

 49. @FADSO

  Als Bouterse met èèn van deze leiders te vergelijken was stond jij hier niet te blairen en zeker jou moeder en vader niet en wie weet jou hele aanwas familie.
  Front klootzakken weten nooit de juiste vergelijkingen te trekken dan valse associaties creeren. Daar zijn ze meester in en het beledigen van mensen dat hebben zij front chaotische kudde uitgevonden.


  Maak melding

 50. @Astrando
  Deze leiders hebben een ding gemeen met jouw idool en dat is het folteren en doden van hun eigen onschuldige landgenoten omdat zij andersdenkenden waren, je kan misschien stellen dat het bij jouw baasje slechts om tientallen misschien honderden moorden gaat maar de vergelijking gaat wel degelijk op. En je hebt groot gelijk, als ik samen met mijn vader en moeder op vreedzame wijze mijn misnoegen had geuit tegen het toenmalig militair bewind zou ik dit niet hebben kunnen schrijven. Doe nou eens je paarse oogkleppen af!


  Maak melding

 51. @Alfred, mijn dank is groot voor je opmerking. Inderdaad, op langer termijn zal het kwade niet winnen van het goede.

  =Mensen, reageren jullie a.u.b. niet op bepaalde mensen hun reacties. Zij zijn zwaar geëmotioneerd door de situatie dat men tegen Bouterse is.

  =Blijf positief dan geef opbouwend kritiek dan zullen zij automatisch stoppen.


  Maak melding

 52. Aah….wat zou idool van su dan moeten opbiechten?
  . Dat hij ze gemarteld heeft en dan laten afschieten?
  . Dat ze niet op de vlucht zijn doodgeschoten? Denkt u soms dat de poorten van fort zeelandia wagenwijd open stonden.?
  . Dat hij heeft verzonnen dat er een tegencoup kwam? Dat hij nooit daar enig bewijs voor kon leveren?
  . Dat het hij ze het betaald zouden zetten toen hij een blakabal sloeg toe bishop in het
  donker zat.
  Ik zeg u idool van is de grootste ramp die ons volk trof.


  Maak melding

 53. Bouterse en zijn coalitie zijn langzaam bezig de kudde van het FRONT weer in hun stallen te verjagen en de rust en organisatie in het land niet chaotischer te houden zoals de NPS en VHP het achter gelaten hebben.


  Maak melding

 54. Vandaag 01 december 2012 had ik de behoefte en tijd de FRONT kudde frontaal aan te pakken.Ze kwamen uit hun stal. En het is gelukt gelet op al die paniekerige reacties en scheldwoorden en associaties die ze probeerden te trekken.

  Ik zal deze mensen met een ezelkop blijven volgen en zonodig een corrigerende TIK of TIP geven.


  Maak melding

 55. @Astrando,…pfff jij ons volgen? Man schei uit,..2015 zal het front je terug schoppen onder die steen waar je vandaan komt en dit keer voor goed!!!
  Je krijgt een kleine soldaat toelage verhoging, en meneer heeft grote mond.
  Wij hebben niks tegen Suriname want ook wij houden van Suriname, but we do not love the “Beast”


  Maak melding

 56. Voor Astrando & vrienden

  ‘De drugslijnen van Bouterse’

  zaterdag, 01 december 2012 18:08

  HILVERSUM – De Amerikaanse narcoticabrigade DEA was in 1986 van plan om Desi Bouterse, de huidige president van Suriname, te arresteren bij een drugsoperatie. Een voormalige agent van de DEA vertelt zondag in ‘Andere Tijden’ dat Bouterse ‘The Main Target’ was van de undercoveroperatie, die plaatsvond in Miami. Bouterse kwam echter op het laatste moment niet opdagen. Hij …

  stuurde in plaats daarvan zijn rechterhand, Etienne Boerenveen. Boerenveen werd in Miami gearresteerd en veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. Begin 1991 werd Boerenveen vrijgelaten. De DEA had in de maanden daarvoor geprobeerd Bouterse naar de VS te lokken.

  De Narcoticabrigade had informatie dat, in opdracht van Bouterse en Boerenveen, in het binnenland van Suriname cocaïnelaboratoriums waren opgezet. Undercoveragenten van de DEA probeerden de Surinamers in de val te lokken door hen uit te nodigen in Miami, om daar te praten over het opzetten van een drugslijn. De DEA verwachtte dat Bouterse ook zou komen. Volgens de DEA-agent, Dale Laverty, had Bouterse al een ticket naar en een hotelkamer in Miami geboekt.


  Maak melding

 57. @Henk Molenaar
  Wat erg!En dat moet onze president heten.Maar ze zijn i.i.g. nog niet klaar met hem.Boerenveen zal achter DDB zijn rug om heel veel hebben verklapt!


  Maak melding

 58. @Henk Molenaar, weet je wel zeker dat je in Suriname bent en niet ergens anders, want dan denk ik dat je gelijk ook Optiek Ninon of Marisa kunt gaan bezoeken.

  Als het nog steeds niet tot jou is doorgedrongen dat deze regering serieus bezig is met een oplossing van de woningzooi die het NF heeft achtergelaten, dan ben je zeker niet in Suriname.

  Wil je adviseren om jou ticket nogmaals goed te checken want misschien ben je nu midden in het centrum van Harare – Zimbabwe heel wat onzin te verkondigen.

  By the way, doe alsnog (ook als je in Zimbabwe bent) zeker de oogcheck. Misschien lukt het jou om de ontwikkelingen in Suriname via een Afrikaanse bril beter en duidelijker te zien.


  Maak melding

 59. Ira, bedankt.Ook ik ben gevoelig voor een compliment.Mijnerzijds ook dank voor de oproep niet te reageren op zinloze postings.We moeten alert blijven.


  Maak melding

 60. Een chirurg heeft een dispuut met een collega;de man is erg boos en schiet de collega morsdood met een vuurwapen.De chirurg riskeert een gevangenisstraf van 10 jaren voor dit misdrijf. De man/vrouw van de straat wordt gevraagd een keuze te maken uit een van de volgende opties:

  A. De chirurg is erg bekwaam en nodig voor de gemeenschap.De chirurg krijgt geen straf.

  B. De chirurg heeft een strafbaar feit gepleegd en gaat naar de gevangenis.

  Forumvrienden, wat zal uw keuze zijn als deze vraag aan u werd gesteld?
  Als u wilt meedoen klikt u voor A. ‘duim op’dus groen. B. ‘duim neer’ dus rood.
  U begrijpt ongetwijfeld waar ik naar toe wil met deze parallel.


  Maak melding

 61. Waar zijn al die Prof., Ing., Drs, MiR enz enz NF/Oppositie die een hele tijd gezongen hadden dat de Amnestiewet het strafproces stop gezet had etc. etc., dus allerlei leugens, terwijl het straf proces normaal doorgaat.
  SU een land met ongeveer half miljoen inwoners en toch kan er geen eenheid gevormd worden, waarom?
  Omdat deze NF/Oppositie geen SU Politieke Partij is, maar een Politieke Partij van NL dat iov hun in SU opereert, dus allemaal land verraders bij elkaar die niet weet dat NL SU wederom wou overnemen en dus probeert via deze partij zijn vijand dat sta in de weg is op te ruimen.
  En omdat Pres DDB in het verleden(1980) samen met NL Militairen iov NL Premier de Regeermacht van SU had overgenomen moest hij strikt de opdrachten van NL volgen en toen Pres DDB het begrepen had wat de eigenlijke bedoelingen van NL was, had de Pres DDB geweigerd om opdrachten van NL te volgen om geen landverrader te worden en vanaf die dag beschouwd NL hem als zijn grootste vijand omdat NL zijn doel niet bereikt had nml. om de Regeer Macht van SU in zijn eigen handen te krijgen.
  Opmerking:
  Daarom wordt er constant door NL via deze NF/Oppositie een strijd gevoerd(tegen gewerkt) met de Pres DDB Coalitie Regering(NDP/MC+PL+AC).
  Omdat wat NL aan deze NF/Oppositie zegt, dat moeten ze ook uitvoeren.


  Maak melding

 62. Als ik de vraagsteller goed begrepen heb, bedoeld hij of de chirurg inhechtenisneming zou moeten? Mijn antwoord is duidelijk, ” deze arts kan niet ongestraft een moord begaan hebben en omdat hij onmisbaar (onvervangbaar) blijkt te zijn, zijn gerechte straf ontloopt. In een “rechtsstaat ” is dit ondenkbaar. Ook geef ik mijn reden waarom, omdat er meer huizen dan kerken zijn. Het zou nooit zo mogen zijn, dat wie dan ook boven de wet staat. Deze stelling gaat helemaal niet op! Natuurlijk begrijp ik waar u naartoe wil. Uw bedoeling is zeer waarschijnlijk, appels met peren vergelijken. De persoon waar u op doelt, zal hoe dan ook hieraan niet ontkomen. Leuke stelling, maar het raakt kant noch wal.


  Maak melding

 63. Rol blijft rol!
  Oook de degen- en toiletrol zijn rollen. Zolang de daders achter die moorddadige oorlog met blanke huurlingen en al niet worden getoets zal ik dit toneel heel sterk in twijfel trekken!


  Maak melding

 64. Suriname is moreel failiet.
  Degenen die Bouterse hebben aangeraden om die onmnselijk amnestiewet aan te nemen hebben Bouterse en Suriname een zeer slechte dienst bewezen.
  Deze wet heeft Suriname heel slecht op de werldkaart gezet.


  Maak melding

 65. Stel: de Amnestiewet wordt goedgekeurd door de Krijgsraad met of zonder motivering. Is het mogelijk deze da terug te draaien. Ik, Plato, zeg Ja.
  Maar dan moet er in 2015 wel een andere regering aantreden die deze Amnestiewet kan terugdraaien en de de verdachten alsnog vervolgen. Het proces kan dan gewoon voortgang vinden in de stand waarin zij werd stopgezet.


  Maak melding

 66. Misdadigers steunen misdadiger.

  Voor misdadige mensen zijn andere misdadigers helden.

  Moordenaars worden door domme mensen vereerd.

  Wees niet jaloers op kwaadaardige mensen,
  zoek hun gezelschap niet,
  want ze hebben kwaad in de zin
  en spreken onheilspellende woorden.

  Door wijsheid wordt een huis gebouwd,
  door inzicht houdt het stand,
  door kennis worden de kamers gevuld
  met rijke en kostbare pracht.

  Alleen een wijze heeft kracht,
  inzicht maakt hem sterker.
  Voer een oorlog met beleid,
  je zegeviert dankzij een keur van raadgevers.

  Voor een dwaas is wijsheid onbereikbaar,
  als de oudsten in de poort bijeen zijn, weet hij niets te zeggen.
  Spreuken.


  Maak melding

 67. Mebaryu,
  Ik heb geen stelling aangedragen.Ik heb forumvrienden gevraagd, na lezen van het verhaal, te kiezen voor een van de gegeven antwoorden.U heeft gekozen voor antwoord B. straf voor de chirurg. Dank daarvoor.


  Maak melding

 68. @Alfred
  Er wordt met de + en de – gemanipuleerd.
  Ik drukte op + en er gingen 3 -tjes en eraf!Je kan liever een ieder naar zijn mening vragen door als reactie + of min te noteren.
  Dus + of – of A of B onder de reactie!


  Maak melding

 69. @GMAP
  Bij straffeloosheid ontstaat er anarchie.
  ongeschreven regels als moraal en fatsoen worden vertrapt…normen en waarden komen te vervallen hiervoor in de plaats komen list en bedrog oftewel SRA en ASTRANDO….


  Maak melding

 70. Die chirurg staat niet boven de grondwet!
  Mijn vader,opa,oma,neef,nicht,tante,oom,zwager,schoonzus,
  kind,vriend,buurman allen moeten voor de bijl!
  Antwoord B!


  Maak melding

 71. Korte impressie van Louis Michel.
  (De Belg lid van de EU,die zo lovend was over Suriname)

  Hij was van 1982 tot 1990 en van 1995 tot 1999 voorzitter van de Franstalige liberale partij de Parti Réformateur Libéral (PRL) die in 2002 opging in de MR.

  In 1995 werd Louis Michel benoemd tot minister van Staat.

  Van 1999 tot juli 2004 was hij Belgisch minister van Buitenlandse Zaken, bevoegd voor institutionele hervormingen en vicepremier in de regering Guy Verhofstadt.

  Na de nederlaag van de liberalen tijdens de verkiezingen van 13 juni 2004 was een federale regeringsherschikking onvermijdelijk.

  Op 12 augustus 2004 werd Louis Michel genomineerd als Europees Commissaris van Ontwikkeling en Internationale Hulp in de nieuwe Europese Commissie en gaf hij daarom zijn ministerschap op. Op 18 november werd hij samen met de overige commissieleden benoemd.

  Op 7 juni 2009 werd hij verkozen tot volksvertegenwoordiger in het Europees Parlement. In juli 2009 diende hij zijn positie als Europees commissaris over te laten aan Karel De Gucht. Sinds dan zetelt hij als parlementslid. In December 2009 greep hij naast de post van voorzitter van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties[1].

  Louis Michel is vader van MR-politici Charles en Mathieu Michel.


  Maak melding

 72. ai vertel je mars dat als je naar al die paarse aanhang kijkt .voorlopig kijkt de jeugd naar de toekomst van hun land .jullie zitten op je droge ballen in nederland en lullen makkelijk.die stront vene die meer dan 15 jaar aan de macht was …wat deed deze loser om dat probleem op te lossen en het volk de jeugd voor te lichten hoe het werkelijk aan toe ging op 8 december en voor 8 december.
  ze waren bezig met corrupte praktijken en vriendjes politiek ….ik sta tot de dag van vandaag achter die coup . front toen nog npk waren de echte boeven en dat weet nederland …en nederland gaf bouterse steun bij die coup toen vandervalk in suriname was.nederland bleef ontwikkeling geld sturen na die coup en daarom willen ze nu geen potten kijkers in die dossiers die pas na 60 jaar geopend mogen worden.hier zie je wat voor vies spelletje deze schijt bakken spelen …die nederlanders houden jullie dom ..de surinamer wil nu vooruit kijken en terecht. nederland kijkt ook vooruit .ze hebben behoorlijk huis gehouden in indonesie en zeggen parmantig dat het al verjaard zijn die executies dus laten wij het vergeten wij geven jullie een paar roepies .lekker kort door de bocht het leven gaat door zeggen ze .mensen rechten gelden niet voor deze witte mensen zij bepalen wanneer het verjaard is die ontwikkelings landen hebben niets te vertellen .hier zie je dat de slager zijn eigen vlees keurt . boi oeng njang ka jere.
  en zo heb je van die meelopers .suriname wacht duidelijk niet op nederland en dat is goed .front voert een dubbele bodem politiek…ze misbruiken dit probleem reeds jaren voor politieke doeleinden .ze weten dat het gevoelig ligt dus rakelen ze het op wanneer ze niets hebben om op te slaan .15 jaar had vene dit op te lossen hij kreeg de kans. nog geen eens de school gaande kinderen weten wat er is gebeurt…bouta bing sribie ding mang dies.. .vene dong moro sopo .
  nu zoekt hij hulp voor zijn falend beleid op dit onderwerp bij de eu en nederland maar je had de kans om je werk te doen .nee
  front was bezig met corruptie praktijken .zie balesar gilds ,somohardjo ,jong tjien fa .allemaal waren ze in het nieuws .de ene over gronden de ander over witwas praktijken en weer de ander over geld bij openbare werken . .en vene reken maar dat jij de verantwoordelijke man was om deze boeven ter verantwoording te roepen. maar je hebt verzuimt en daarom kan je geen tien schone vingers hebben.je bent schuldig aan die ellende .vene surinaamse nederlanders weten geen moer wat zich heeft afgespeeld en roepen maar4 wat.de jaren 80 en 90 liggen bij mij nog vers in het geheugen .de jongeren hebben gelijk om op paars te stemmen ze moeten zich niet door emotie laten leiden door een stelletje oude politieke boeven die proberen andere te beinvloeden en over te halen .brunswijk die veel bloed aan zijn handen heeft loopt vrij rond met lijfwacht terwijl hij door nederland op handen werd gedragen en mensen heeft verkracht en vermoord .oeng giem wang brik .
  ..


  Maak melding

 73. @sheela
  Je maakt een kardinale denkfout.Die vader van Maxima,ondanks het feit dat hij niet eigenhandig heeft vermoord,is nog steeds onder vuur.
  Ook door Nederland!Volg jij het nieuws wel?
  Hij is dus geen moordenaar,maar een collaborateur.
  Je kan hem vergelijken met alle ministers die onder Bouterse hebben gediend,terwijl ze van de wandaden op de hoogte waren!!


  Maak melding

 74. @patrong
  het volk de jeugd voor te lichten hoe het werkelijk aan toe ging op 8 december en voor 8 december???
  Voor te lichten ???
  Kan je soms dan zelf niet lezen, hebben anderen jou nooit wat verteld over de staatsgreep ???

  Oh ik doe een gok, je was nog niet geboren (stond dus niet in de planning) of je liep nog in je blote hol achter een hoepel..
  Mie boi we leven in een tydperk van DATA.Je kan dus zelf heel veel info opvragen/opzoeken. Kan je wel lezen ??
  feiten en leugens uit elkaarhalen ??
  Ben je ook in staat de waarheid te accepteren??
  Stop met die bullshit verhaal van jou…


  Maak melding

 75. Beste Roy.
  Je moet niet op domme en.kortzichtige tirade van Patrong reageren die man is te achterlijk.
  Sheela, Maxima haar vader was minister tijdens die wrede dictatuur in Argentinie, wat doe jij met al die surinamers die nu en toen met Bouterse samenwerken en samen hebben gewerkt? kijk wat met Bijlhout is gebeurd. In Argentinie is en nu een mega proces gaande .


  Maak melding

 76. Ray, (lees: réé – op de vlucht voor de Surinaamse realiteit). Réé if joe wan drésie foe joe léé, mie taigie joe omeng lésie, dat joe moes’ pot’ joe éde ing wang pléé. Sa mie é sjie, joe é tang go doro nanga soso léé.

  Deng pikieng foe joe réé, deng no é srékie fa deng papa réé, dé verslaaf na soso léé-léé?

  Réé alla sma é lafoe, fa joe nanga deng léé-brada foe joe e stréé foe léé, alla déé? Na wa fatoe foe broko foe troe jérè réé (Ray).

  Réé o moro joe é léé en if joe wan kong drésie, o moro diepie joe o ab’ foe potie joe éde go moro diepie in’ a pléé. Dang joe é go kies’ moro tiengie dampoe in’ joe éde, dat ie moes’ sabie réé.

  Réé (Ray) dies’ mie é sor’ en taigie joe so menie lésie, foe sor deng matie foe joe réé. Réé, mie sab’ tak gie joe na wan hebie stréé. Dat mek’ jé tang léé alla déé.

  Want a léé, réé é sor’ so swietie ma ai porie joe jéjé réé. Réé sa mie é taigie joe hatie ma no kréé. Mie sab’ tak’ wan déé if joe kon trong wan bigie mang, joe o pot joe éde in’ a pléé, dang joe o dresie réé (Ray).

  Réé, ma mie sab’ tak’ ie lob’ stréé-léé! We benne benieuwd, léé-réé!


  Maak melding

 77. @he he

  Je papflesje moet gevuld worden met UIEN sap.
  Waar is je mama?!
  Zeker staat ze bij de schutting lekker te roddelen met buurman en buurvrouw!
  Weet zij dan niet dat een minderjarige als jij 1×24 uur bewaakt moet worden?!

  Weet zij dan niet dat jij telkens weer verschoond moet worden?!

  Als je mama weer binnen het huis komt dan vraag je haar naar UIEN -sap!!
  En dan leg je haar ook uit dat jij door haar schuld aan het RAY syndroom bent gaan lijden omdat zij te weinig aandacht aan je schenkt!!

  Whahhahahaaaaaaaaa…….


  Maak melding

 78. Ray (lees:réé) mie takie, versta mie boeng: joe éde ie moes’ pot’ in’ wan pléé, so diepie joe kang. Djonsro ie no go mang drésie foe joe stréé-léé, réé. We benne benieuwd, law-léé-réé!


  Maak melding

 79. En bij de volgende zitting ga je dan te horen krijgen dat die omstreden amnestiewet getoets moet worden door het constitutioneel hof die dan ingesteld zou moeten worden, en aangezien dat moet gebeuren door de hoofdverdachte zelf, zal dit dus nooit van de grond komen, want deze moordenaar heeft al een probleem met de rechtstaat, laat staan dat hij mee zal werken door het instellen van zo,n hof, en de rechterlijke macht is niet bij machte om een uitspraak te doen die in het nadeel van deze moordenaar zou zijn, omdat ze dan moet vrezen voor haar eigen leven, zo bedroevend is de situatie in dit land.


  Maak melding

 80. @he he

  Kleine jongen HE he,

  De naam Ray moet je niet gebruiken aangezien het een kwelling betekent voor jouw,
  Het maakt jezelve geestelijk kapot en houdt je gegijzeld in je eigen zieke geest.

  Laat de naam Ray gaan,,,zeg het gedag…
  Maar dan als jij geestelijk gestoord bent en het niet kan nalaten jezelve te kwellen ,tja dan kan je altijd nog denken aan Ray,schrijven over RAY en fantaseren over Ray.


  Maak melding

 81. Ray (lees: réé): verteer den sma dat joe no pot’ joe éde itti in’ a pléé, dat mékie joe é tang go doro nanga soso léé-léé. Joe nanga deng kornuitjes foe joe lobie stréé-léé. Olanga joe wan porie joe jéjé nanga léé, mie no sabie réé (Ray). Na joe vervloektoe joe srefie jérè réé. Mie sab’ tak a hebie gie joe. Alla nétie daarom joe o tang kréé. A léé maktie verover joe jéjé réé. Dat mèk’ den sma sab’ tak’ joe na léé-réé. No fréde foe pot’ joe éde gauw-gauw ini wang boeng tiengie pléé. Dan mie é dinkie tak’ joe o drésie réé (Ray). We benne benieuwd law-réé-léé!


  Maak melding

 82. @Felix

  Patron en HE HE komen uit SEBRENICIA,ze zijn sebricianen en gelukkig geen Surinamers!!!

  Bij de volgende OCER HAPPENING zal hun paarse lijder het RAY..REE liedje geschreven door HE HE, aan zijn paarse publiek ten gehore brengen, en He he gaat op de gitaar spelen….
  Whahahaaaaaa…


  Maak melding

 83. hé hé,

  Je zuigt aan de… van de duivel noh? Geen wonder dat je bek vol vuiligheid zit. Ga die onderbroeken met verse remsporen van DiDiBri Bouta op de markt verkopen, net als Sabidirie alias Anna_z. Onder de paarse debiele aanhang zijn ze veel gevraagd hoor. Spring daarna uit de eerste de beste klapperboom. Boem! Pats! En het is over met je.


  Maak melding

 84. gaan ze opnieuw beginnen met die straf proces .
  dit wordt weer een poppen kast.de zoveelste keer politiek bedrijven met de na bestanden .goed wij zullen weeer afwachten .


  Maak melding

 85. Aah……Als het met dat proces nu mislukt is er geen man overboord. Dan wachten we gewoon weer een paar jaar. Genoeg voorbeelden in de wereld dat zij op hun oude dag nog voor het gerecht komen. Evenzo al die anderen die medeplichtig zijn door hem in zadel te houden.


  Maak melding

 86. @soer nr 1
  Genoeg voorbeelden in de wereld dat zij op hun oude dag nog voor het gerecht komen. Evenzo al die anderen die medeplichtig zijn door hem in zadel te houden.

  Heel goed van je!TELL THEM!!
  Zie Argentinië nu,na meer dan 40 jaar!
  Wang dee foe tjongtjong wang dee foe Sabakoe!

  Niet vergeten TV uitzending 21:20 documentaire ANDERE TIJDEN!


  Maak melding

 87. ik heb de reacties gelezen. geen een gaat over het 8-decemberstrafproces. lullen uit je vette nek. ik hoop dat die tollenaar zijn kleingeld krijgt want die rekening heeft hij al lang ingediend.


  Maak melding

 88. bifa-Ray: bi(lle)-fa(toe)-réé stréé-léé contest

  bifa joe ooktoe lob’ a stréé-léé. Ma mie no denk tak’ joe o mang winie réé (Ray) nanga léé. Ma if joe sab’ tak’ joe kan winie réé, dan joe éde, ooktoe o abie foe go diepie ini wang moro tiengie pléé. Aksie réé if mie é léé. No waka baka léé-réé. Joe kan kenkie joe liebie foe no léé so lékie réé. Mie no sab’ if joe wanie mek’ joe her’ famirie kréé, te joe tang stréé-léé nanga joe matie law-léé-réé.

  Ie moes’ foe sabie o menie brada nanga sisa foe joe, verslaaf ooktoe foe verterie soso léé. A sanie desie deng moesoe doe alla déé, stréé-léé. Aksie ie matie réé, ing na master foe léé alla déé.

  Deng fatoe sang joe é tekie bifa: bi(lle)-fa(toe) na wan sanie gie joe nanga joe matie réé, stréé-léé! Na wang boeng combination: bi(lle)-fa(toe)-réé. Af’ alla déé oeng kan’ hor’ oeng bi(lle)-fa(toe)-réé stréé-léé contest. Soso if oenoe o pot’ oeng éde oeng alla toe ini wan boeng tiengie pléé, dan wo’ mang drésie foe oenoe stréé-léé. Joe kan aksie law-léé-réé.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 89. hé hé,

  Je Surinaams is net zo slecht als je Nederlands, maar je domheid overstijgt elk niveau. Nogmaals: spring uit de eerste de beste klapperboom en verlos ons van zoveel achterlijkheid. In de hel staan een aantal paarse DiDiBri’s op je wachten (ze stonden vroeger dicht bij Bouta en hebben voor hem gemoord en verkracht).


  Maak melding

 90. @Zondag 2 december 2012 om 06:59 uur, door Paraman
  Rol blijft rol!
  Oook de degen- en toiletrol zijn rollen. Zolang de daders achter die moorddadige oorlog met blanke huurlingen en al niet worden getoets zal ik dit toneel heel sterk in twijfel trekken!

  =================
  Ja en een drol blijft een drol, zoals een trol een trol blijft

  Een paraman is en blijft een idoter KE trol.


  Maak melding

 91. @MODERATOR

  Sinds en tijdens de postings van hé hé zijn de vlaggetjes overduidelijk zwaar gemanipuleerd. Lijkt mij een goede reden deze gebruiker EN zijn IP te blokkeren.


  Maak melding

 92. Stree-lee foe bifa nanga réé (Ray)!

  bifa joe ab’ letie, joe nanga réé no mang tap’ nanga léé. Joe kang taigie réé pé joe nanga ing o go. Na hel ifoe hemel. Mie no hoop dat ooktoe dat sa dé wang léé. A no verwonder no wang sma. Joe nanga réé o wanie stréé-lee adjing.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 93. Wees waakzaam. Bedreigingen met de dood zullen niet uitblijven. Ook persconferenties en communiques tegen hen die deze onberechte moorden opgelost willen. We staan wederom aan het begin van jaren tachtig, maar dan zevenmaal erger zal het verworden. De I’m nasty wet heeft grote verdeeldheid onder het volk gebracht.
  De moordenaaraanhangers maken allen die tegen deze wet uit als staatsgevaarlijk. Suriname waarheen. Naar Suribabwe.


  Maak melding

 94. @sheela,

  het proces is opgestart in ARGENTINIE.
  hopelijk volgt die apentuin (suriname) dit voorbeeld snel op.
  kunnen ze onafhankelijkheidsdag volgend jaar in Boxel vieren.

  En vooral het wereldnieuws goed blijven volgen, want je loopt achter met je vragen.


  Maak melding

 95. ‘Het strafproces rond de decembermoorden is weer op de rol gebracht’.

  Gaat het dan toch gebeuren? Wordt het rechtsgevoel van alle SU en van de komende generaties hersteld? Krijgt SU weer internationaal aanzien? Gaat het de krijgsraad lukken om waardigheid te tonen?
  Of moet het volk van SU een eigen versie van de “Mamabon revolutie” ontketenen?

  Wie zal het zeggen?


  Maak melding

 96. Dossier m.b.t. AMNESTIE-WET, klusje voor Aage M?

  De AMNESTIE-WET is de juiste oplossing voor Suriname. Degene die het bedacht en ondersteund hebben verdienen daadwerkelijk een standbeeld. Eindelijk heeft men deze slepende toestand tot een oplossing weten te brengen.

  De Krijgsraad dient vast te houden aan deze AMNESTIE-WET om niet wederom in een vicieuze circel te geraken.

  Volgens krijgsraadvoorzitter Cynthia Valstein – Montnor is het toetsen van de AMNESTIE-WET het alleenrecht van het Constitutioneel Hof. Maar het hof bestaat niet. Omdat het hof niet bestaat dient een dergelijk hof tot stand te worden gebracht. Zo’n schande is het ook weer niet dat zo’n hof er niet is. Het behoort kennelijk inherent aan de ontwikkling van een jong land als Suriname, die op essentiele terreinen door o.a. de voormalige kolonisator en ook diverse regeringen in Suriname zelf aan haar lot werd overgelaten of in de steek gelaten.

  Dossier m.b.t. AMNESTIE-wet, klusje voor Aage M?

  Een andere oplossing zou zijn om de hulp in te roepen van Aage Meinesz (alias Aage M), de charmante meesterkraker van de zeventiger jaren in Nederland. Misschien weet hij een manier te bedenken om het dossier welke Nederland voor maar liefst – schrikt u niet – zestig jaar in haar kluis wilt verdonkeremanen, verduisteren of achteroverdrukken. Aage M zou een eventuele oplossing kunnen zijn om het proces zo mogelijk weer op gang te krijgen.

  De AMNESTIE-WET is duidelijk de oplossing voor dit euvel. Daar mag geen duimbreed van worden afgeweken.

  Het pad van AMNESTIE-WET dient tegelijkertijd met name het voortraject te wezen voor GENOEGDOENING -COMPENSATIE – naar de nabestaanden c.q. getroffenen.

  Deze zittende zoniet de daaropvolgende regering dient het voordeel van de twijfel te krijgen ook CORRECTIEF te kunnen optreden i.h.b. tot desbetreffende nabestaanden/getroffenen toe.

  Deze mening komt van een nabestaande, neef en tevens peetzoon van wijlen Cyrill Daal, PROMINENTE SURINAAMSE VAKBONDSLEIDER van weleer. Zijn ziel en van alle overige nabestaanden/getroffenen ruste in VREDE.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 97. @ling

  Hahahaaaa….neen hoor we gaan echt niet meer reageren op die onzin van He he.
  Zijn onzin is echt iets voor de paarse volgelingen!!
  Ze zijn echte uitblinkers in DOMHEID!!
  En bovendien ik schat die dwaas he he niet ouder dan tien jaartjes oud!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.