Surinaamse ex-diplomaat voelt zich verraden

36

PARAMARIBO, 19 nov – Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen. Dit moet zo ongeveer de nasmaak zijn waar ex-diplomaat Gilmar Macnack deze dagen mee leert omgaan. Het plotselinge ontslag van de belangrijkste vertegenwoordiger in Nederland van Desi Bouterses NDP, voelt zich verraden en vernederd. De hoofdrolspelers in het persoonlijke drama: partijgenoten en voormalige collega’s Chantal Doekhie en Roy Lieuw A Shie.

De twee weigeren te reageren, maar worden aangemerkt als de voorbereiders van de ‘schop onder de kont.’ “Ze hebben verteld dat ik Doekhie geslagen, gewurgd en tegen de muur gedrukt heb. Als je nagaat wat ik allemaal op cruciale momenten heb betekend voor de NDP. Men is mij vergeten en al het goede wat ik letterlijk gedaan heb voor de partij”, zegt Gilmar Macnack tegenover de Ware Tijd. Het ontslag steekt des te meer, omdat hij tot dan voorzitter was van NDP Nederland.

Het belette de twee anderen niet een hetze te beginnen. Volgens Macnack zou het allemaal begonnen zijn om de successen die hij boekte als handelsdiplomaat. In zijn uppie zou hij erin geslaagd zijn investeerders uit Nederland te interesseren. De lont in het kruitvat was een afspraak met een investeerder in goud. Kort voor het afgesproken uur kreeg Macnack te horen dat hij geen toestemming had. Het gesprek ging toch door en toen was het hek van de dam.

36 REACTIES

 1. MacNack,ik ken je niet en had nooit eerder van je gehoord
  maar het zou goed voor je gezondheid zijn als je jezelf nu onzichtbaar maakte.Ongelukken zitten in een klein hoekje en bout helpt graag een handje.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Mensen, mensen, mensen, het is logisch dat dit gebeurt. Chantal Doekhie is de stiefdochter van Bouterse en haar vader zit in een parlement van Suriname ( NDP).

  Kont en hielenlikkerij is de orde van de dag in Suriname!

  Bouterse heeft sinds zijn aantreden niets anders gedaan dan zijn eigen mensen afvallen. Met het oog op de verkiezingen zijn er sommige aanhangers van NDP die nu maandelijks gelden ontvangen en daarvoor diensten leveren. It’s all in the family.

  Mat een misselijk makend zaak, Bouterse schaam je diep, gore sukkel!


  Maak melding

 3. whawhawhawhawhawhawhawha soso lafoe mi kan lafoe.Eten jullie mekaar lekker op achterlijke ndp-ers.Het gaat allemaal om geld bij deze schurken en totaal niet om land en volk.


  Maak melding

 4. Hij moet niet klagen, als opportunist heeft hij flink verdient door de na dedesma partij te ondersteunen. Every dog has his day. Wie geloven dat onberechte mensenrechten schenders rechtschapen,eerlijk en trouw zijn zijn nog koppiger dan ezels, dus oliedom. Ma kut, kijken we naar de samenleving, dan lijkt het of vele aanhangers van de ndp, niet alleen de attitude,gedrag maar ook de slechte handelinmgen langzaam maar zeker overnemen. hieronder enkele ndp-achtige handelingen:
  -Op verschillende locaties hebben zich het afgelopen weekeinde steek- en kappartijen voorgedaan.
  -Marino A. wordt ervan verdacht een winkelier in het district Sipaliwini te hebben beroofd.
  -Twee jongemannen zijn aangehouden, omdat ze een vrouw beroofd hebben van haar halsketting aan de Coesewijnestraat.
  -Leden van het Bestrijding Internationale Drugssmokkel (BID)-team van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben in het weekend 1700 gram cocaïne onderschept op de Johan Adolf Pengelluchthaven.

  En zo kan men doorgaan. Overduidelijk is er na aanname van de I’m nasty wet een sterke stijging waar te nemen in de misdaad. De toekomst ziet verre van rooskleurig uit voor de vele aanhangers van deze regering.


  Maak melding

 5. Deze Mack Nack heeft zich met open ogen laten misbruiken door de NDP. Nu daar hij niet meer nodig is is hem de wacht aangezegd. We hoeven geen medelijden met hem te hebben. Hij moet gewoon op zoek naar een andere baan. Nieuwe ronden nieuwe kansen!


  Maak melding

 6. Doet me denken aan een oude tongbreker: Die mack nack ma nak’ mack nack, mack nack nak’ mack nack ma baka.

  Meneer Mack Nack, ik vind het erg voor u maar zo werkt het in de partij. Elkaar opvreten om hogerop te komen. U bent gelukkig niet de eerste maar dat maakt de pijn niet minder.
  Veel sterkte.


  Maak melding

 7. Volgens mij is Gilmar Mack Nack al in april van dit jaar als hoofd van het handelsbureau van de Surinaamse ambassade ontslagen.

  Hoezo is dit nu in november weer nieuws?


  Maak melding

 8. De overzeese puinhopen van paars!

  Whahahahahahaha, oké, oké, hmmmmmmm sorry!

  ‘Wat erg, heel erg zielig’, mang…..!
  Macnack heeft gelijk, die b.itch Chantal D. heeft hem weggewerkt.
  Het bekende appel en stam verhaal. Ze heeft een schoen naar zem hoofd gesmeten, whahahahahaa..

  Maar wat is de rol van de broer van ..?
  En dit gevalletje moet onze Consul voorstellen.
  We hebben al geen goede vertegenwoordiger in de vorm van een ambassadeur en nu ook nog gezeik met een consul, die zich bezig houd met politieke spelletjes.
  En vergeet niet de malafide – turkse -import- praktijken.
  Meneertje heeft effe een turkse taxfree-zone in surimaribo geregeld.

  oké, next….want er volgen gegarandeerd, nog meer ‘paarse’ smeuïge verhalen.


  Maak melding

 9. Heel leuk hoor die ndp drama’s..heel gezellig om het te lezen hoor. Onze lachspieren draaien overuren hoor met die ndp soap sterren.

  Whahahahhaaaaaaa….hahahaaaaaaaa….whahahhaaaaaa
  Morgen zal het nog gezelliger worden want dan zal papa doekhie van zich laten horen….whahahaaaaaaaaa….


  Maak melding

 10. leden v/h Parlement,

  mag ik U erop attenderen dat vandaag aanwezig is ons lid Lonnie!!!!!

  dank U jenny….en iedereen dook onder de tafel want die kogels fluiten om je oren tog 🙂 🙂

  bij de opening van een nwe school in somowijne!!!

  …en hier is onze geachte hr. Somo

  en toen werden alle meisjes tot 17 jaar geevacueerd

  🙂 🙂 EN DEE PEE


  Maak melding

 11. kan ook zijn,dat die lievie chantal haar slipje niet wilde zakken daar op het de ambassade..

  deze is persoonlijk benoemt door ddb en aldaar geplaatst..

  je weet wel hoe de verhoudingen lopen binnen/buiten banden..


  Maak melding

 12. De kikkers springen uit de kruiwagen van de NDP. Deze partij staat bol van verraad, misdaad en intrige. Niemand is te vertrouwen, een ieder denkt aan zijn belang. De Bouterse doctrine (anti- kolonialisme, soevereiniteitsgedachte, extreem nationalisme etc) wordt door de NDP top gebruikt om het volk te knechten. Hier vallen er ook slachtoffers waarvan deze arme Mack Nack er een is. Hij heeft een wijze les geleerd en zal hopelijk tot bekering komen!


  Maak melding

 13. Macnack zal niet de eerste zijn en ook niet de laatste zijn die verraden en vernederd word door die Ndp bende, zelfs het volk word verraden en misleid door deze ongeschoolde verraders van de Ndp, die nu bezig zijn om het volk steeds meer te verarmen door met list en bedrog 81 miljoen exstra te begroten.


  Maak melding

 14. Mr Macnack, U heeft een grote fout gemaakt en de gevolgen ervan moet U ook accepteren.
  U moet Uw fouten inzien.
  Om nu negatief te praten over de NDP is helemaal verkeerd.
  Het streven van de NDP,ers moet niet zijn naar Posities en eigen belang, maar het behartigen van algemeen- en het SU belang.
  U moet goed begrijpen dat NL deze Democratische Regering niet accepteert en juist vanaf het aantreden bezig was met ondermijnen en daarom kunt U onmogelijk een deal van Goud laten sluiten om hun te bevoordelen.
  Mijn grootste advies aan de Regering is dat zolang NL deze Democratische Regering/de Pres DDB van SU niet accepteert ook hun Ambassadeur in SU niet te laten toetreden, dus gewoon tot dan blijven weigeren.


  Maak melding

 15. =Een zekere NDP mevrouw die regelmatig naar sky radio belt heeft hetzelfde probleem.
  =Zij heeft ooit aangegeven dat zij diep teleurgesteld is in Bouterse, omdat hij veel heeft beleefd maar niets doet.

  =Mevrouw voelt zich nu in de steek gelaten, maar blijft nog even een NDP’er om na te gaan hoe alles zal uitpakken.


  Maak melding

 16. Beste Gilmar Macknack,

  Verraad, maar ook moord en doodslag is een kernbegrip bij volgers van DiDiBri Bouta, dus tot zover niets nieuws onder de zon.

  Ook dat je schreeuwlelijk Doekhie geslagen, gewurgd en tegen de muur gedrukt hebt is geen nieuws, want dat en nog veel erger deden je bazen al op 8 december 1982.

  Nieuws is dat je een handelsdiplomaat bent en successen behaalde door investeerders uit Nederland te interesseren, iets waar tot nu toe weinig van is gebleken in Suriname. Dus mijn vraag: welke investeerders, hoeveel geld en wanneer? Want slap lullen kunnen wij allemaal, maar die paarse bende van DiDiBri Bouta, waar je tot voor kort deel van uitmaakte, kan dit toch wel het beste hoor.


  Maak melding

 17. ai mie mag niet normaal …deze redimusus hebben hun oordeel al klaar om de ndp te vooroordelen zonder hoor en weder hoor ….nou ja wat moet je hier op zeggen oud nieuws …het zit ze in de opvoeding die olland en front ze heeft geleerd …gewoon negeren beschuldigingen te over bij deze gasten .het is routine van deze mensen op paars te beschuldigen en daar staan wij boven,oud nieuws
  geen tijd aan spenderen .

  pero taki


  Maak melding

 18. @ Jacobus.

  Je hebt volkomen gelijk. Het Groene Gevaar is nog steeds actief en in tact in Suriname. Hij kan plotseling net als Humphrey Keerveld en anderen van de aardbodem geveegd worden.


  Maak melding

 19. Maandag 19 november 2012 om 12:27 uur, door Fer. E.
  En zo zal het ook geschieden met @pero, Paraman, sempa & mijn lieve (sra-JUDESKA) uit het koude kikkerland (olland)

  Fer,
  En als het zover mocht komen, so be it. Ik werk niet voor personen maar voor een heel land. Het is puur aanwenden van kostbare deskundigheid binnen mijn vakgebied. Een rein geweten vreest overigens geen aanklacht!!!
  Overal wordt er wel brood gebakken en is er wellicht een klus om aan wat centen te komen. Tot dusFer lul je gewoon uit je vette nek!


  Maak melding

 20. Mijn complimenten voor de heer Macknack! Hij durft tenminste om in het openbaar op te komen voor zijn rechten, ongeacht zijn politieke kleur. Het is publiek geheim dat meerdere van zijn partijgenoten door partijvoorzitter en andere partijbonzen zijn miskent en soms ook vernederd, maar deze zijn gezwicht voor chantage en zwijgen tot de dag van vandaag.


  Maak melding

 21. Mr.Macknack kan beter asiel in Nederland aanvragen , want in Su gaat hij schijten. Hoe durft hij kritiek te leveren? Je weet toch dat “hij”met kleingeld betaald?


  Maak melding

 22. Het feit dat de destreffende ex-diplomaat zijn beklaagd had gedeponeerd bij De Ware Tijd ( zeer on-diplomatisch ), getuigd de wijsheid en oprechtheid van de genomen beslissing van de Surinaamse Regering !!!
  Eerlijkheidshalve moet mijn persoon het toegeven dat binnen onze beweging individuen aanwezig zijn die zich makelijk laten verleiden door egocentrisme cq. egotripperij .
  Daar raakt niemand gecharmeerd van en wij kunnen dat niet hebben .
  Bij het niet goed functioneren volgt altijd sanctie op , ” een maatregel ” .
  Neks no fout !!!
  Derhalve dient men in het vervolg om de screening en de laat hoger te plaatsen bij de selectie voor de ambt/functie als ” DIPLOMAAT ” !!!
  KRAKTI NANGA SOSO LOBI !!!


  Maak melding

 23. dit lot is jullie allen beschoren
  dat zegt een redimusu op dit forum, mmmmmm
  time will tell… dont take the men by the look.
  macnack ik vooroordeel jou niet ik weet niet wat er is gebeurt …maar hier uit blijkt hoe deze redimusus denken …ze hopen dat er chaos komt maar dat is
  ijdele hoop. ze zullen bedrogen uit komen .
  als jij je doel niet kan bereiken ga je spoken zien en dat gebeurt met die redimusus …dan gaan ze fantaceren
  oeng dong no ka boi .ik hen je al gezegd wat je moet doen als je die salto draait… na awara bong nanga makka .die manders van de vvd mag ook die salto draaien
  a dat au ka libie libie .


  Maak melding

 24. Geen enkel medelijden met deze diplomaat die in ongenade is gevallen.

  Het is allen voor zich in dit Paarse Rovershol waarbij het uitgangspunt is: Zo veel mogelijk graaien uit de staatskas en vooral niets doen voor het volk van Suriname.

  “I love Su” but “I like myself more”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.