Racistische tweet over Babel krijgt staartje

20

Een racistische tweet gericht aan Ajax speler Ryan Babel heeft afgelopen weekend een flink staartje gekregen. De 15-jarige Lorenzo T. twitterde donderdag over Babel: “@ryanbabel moet de kogel krijgen #kkzwarte. Babel liet het er niet bij zetten en riep zijn volgers vervolgens op de jongen aan te spreken op zijn gedrag.

Daarbij twitterder Babel middels een re-tweet de contactgegevens van de jongen naar zijn miljoen volgers. Hierna stroomden honderden bedreigingen binnen bij Lorenzo. Ook verzamelde zich een boze menigte voor het huis van de jongen in De Lier.

De 15-jarige moest daarna onderduiken. Zijn moeder overweegt zelfs te verhuizen, zegt ze tegen het AD. Ook heeft ze aangifte gedaan tegen Ryan Babel. Ze vindt dat haar zoon te hard is gestraft en het allemaal niet zo bedoelde. Vandaag moet Lorenzo, die is aangehouden vanwege zijn dreigtweet, zich tijdens een hoorzitting verantwoorden.

20 REACTIES

 1. En dan gaat het totaal niet om blank of zwart…..Maar hij doet het nooooooiiiitttt meer…en met hem misschien nog meer verloederde jongeren die maar denken dat ze van alles kunnen roepen en steevast het hand boven het hoofd wordt gehouden door de ouders. We kennen allemaal de Fb Moord…we hebben nu allemaal wel geleerd dat dreigtweets oid ten alle tijden serieus genomen moeten worden. Moeder had je kind dan maar beter laten weten..

  Ik neem Babel niets kwalijk, zo moet dit soort lui aangepakt worden en niet anders!!!


  Maak melding

 2. “Zint eer Gij begint”, zegt men. Wie de bal kaatst moet men het terug verwachten. Die moeder moet maar haar zoon beter opvoeden.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. Ik heb het bericht gehoord via de radio en ook gelezen op ad.nl
  Het lijkt wel de omgekeerde wereld.
  Moeder (INGRID) u weet wel wat ik met deze voornaam bedoel, gaat aangifte doen tegen Ryan.
  Opvoeding ontbreekt in deze ook bij HENK & INGRID.
  En dan komt ze via (ad.) met een zielig verhaal, dat haar zoon te hard is gestraft.
  Ze moet in het OPENBAAR met haar zoon hun verontschuldiging in deze aanbieden.
  Maar dat durft moeder INGRID niet.
  En ze overweegt zelf te verhuizen volgens (ad.)
  Ze kan liever met haar zoon verhuizen naar Ter Apel.


  Maak melding

 4. Deze Lorenzo moet een harde les leren. Hij is niet zo onschuldig als hij wel doet voorkomen. Dat zielige gedoe van zijn moeder keur ik af. I.p.v. haar zoon een pak rammel te geven gaat ze over zijn bolletje aaien. Wat een opvoeding!!!!


  Maak melding

 5. Hmmmm Rayen jouw reactie is zo voor de hand liggend.Als de moeder vindt dat haar zoontje dat niet zo bedoeld had(zgn was een grapje)nou Rayen dan had jij het ook niet zo bedoeld.Jouw reactie was gewoon ook een grapje hahahahaiiii.A ma no de boeng na ing ede.Dit gedoe van zulke zgn onnozele jongens/mensen moet ergens ophouden.Rayen het sportminnend deel van de wereld staat achter je en heel veel succes mi boi met je verdere cariere.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Deze actie behoeft geen lange reactie, Ryan heeft ‘m gewoon mooi beet, wie kaatst moet de klap verwachten!!

  wie is die kleine 15 jarige nou met zijn buitenlandse (zwarte Amerikaanse) voornaam!?!


  Maak melding

 7. Goed zo Ryan!!!En laat dit een waarschuwing zijn voor alle racisten in Suriname,Nederland en elders!
  Blijf maar lekker achter jouw schuilnaam op dit forum racistisch doen!O,wee indien jij je ooit kenbaar maakt!


  Maak melding

 8. Sukkel van een Lorenzo, als je mamaatje vindt dat je het niet ZO hebt bedoeld, hoe bedoel je het eingelijk?????? Ben erg benieuwd.

  Rayen, GO FOR IT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Discriminatie is al zo oud als de wereld bestaat. Waar er mogelijkheden zijn en de dader(s, m/v) te pakken en te straffen moet dat ook gebeuren. Goed gedaan Ryan. Er moet een daad gesteld worden,want dat gebeurt in de wereld veels te weinig.

  Nederland(ers) proberen na hun daad onder uit te komen met, het was maar een grapje als men hen het vuur na(der) aan de schenen legt en ze het behoorlijk warm krijgen.

  Laat dit een wijze les voor anderen en hem zijn. Iemand van 15 jaar weet best wat goed en slecht is cq zijn grapje. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Dat geldt ook voor zijn moeder. Laat ze maar verhuizen en zijn grapje weer in hun nieuwe buurt gaan uithalen. Als ze het nieuws willen halen weten ze nu hoe het moet, tenzij ze met iets positief komen.


  Maak melding

 10. wij echte twitters moeten Lorenzo en Babel vergeven van hun onfatsoenlijke twittergedrag.Twitteren is gezellig iets mooist aan elkander doorgeven.


  Maak melding

 11. Ik was op twitter toen dit allemaal gebeurde en Ryan heeft helemaal niet z’n adres ofzo getweet.. hij heeft die jongen z’n ping wel getweet maar dat stond trouwens ok al op lorenzo’s profiel zelf. nou ja, hopelijk heeft hij z’n lesje geleerd. life’s all about learning lessons..some harder than others.


  Maak melding

 12. Actie volgt reactie!

  Moeder moet Lorenzo gewoon een pak (surinaamse) klappen geven.Dan denkt die snotneus wel 3x na voordat hij met zo’n actie komt.

  @ Ryan,good work boi!!!


  Maak melding

 13. Waar hebben we het in feite over, als het om een gewone
  burger gaat niets aan de hand, dat zijn feiten, ik kan er van mee praten over racisme, ga ik nu niet doen, maar ben er vaak mee geconfronteerd en toen ik uithaalde, werd ik meegenomen en vastgezet en de dader kon naar huis, maar goed ik ben donker getint ontzettend trots erop maar in deze witte man gemeenschap zijn we second choice, onthou dat goed
  landgenoten!!!!!!!
  Nu is het Babel en de boel komt oevereind, en alles wordt in stelling gebracht, zal wel.


  Maak melding

 14. Maar mensen, lees goed wat er staat; ‘Ook heeft ze (de moeder van de racist) aangifte gedaan tegen Ryan Babel’ .

  Wij moeten dus niet vreemd op kijken wanneer we wederom lezen dat de politie Ryan heeft opgepakt voor verhoor vanwege deze re-tweet !

  Ik wil dit gebeuren vooralsnog niet in de racistische sfeer brengen (want dit dreigement kwam van weer zo een onnozele, domme en onderontwikkelde Hollander)
  en mag Ryan strakjes niet het slachtoffer hiervan worden.

  Mensen, wees alert en hou al deze mensen in de gaten !


  Maak melding

 15. Dat die jongen van 15jr. Iets verkeerd heeft gedaan klopt. Totaal eens zijn moeder kan je niets verweiten. Maar zo iets moest rayen met mijn zoon hebben gedaan. Dan zou hij het merken.

  Mzl. Alfa 97 02


  Maak melding

 16. De jongen heeft datgene geuit wat hij thuis aan de keukentafel hoort. Ik vermoed dat dit een soort KKK clan familie is. Een harde aanpak is bittere noodzaak.


  Maak melding

 17. @ johannes
  Wat voor onfatsoenlijks heeft Ryan Babel volgens jou uitgespookt?

  @Milton
  Hoe weet jij dat Lorenzo (de dader)een Hollander is?
  Kan gewoon een Surinamer zijn,die denkt dat ie wit is!


  Maak melding

 18. elk mens heeft het recht zich in redelijkheid te verdedigen, ik heb medelijden met de moeder, hoe goed je soms je best blijft doen de muziek fims en internet zijn sterker dan de wet van moeder, verlaat je die echter dan zal het je niet goed vergaan ziedaar het bewijs….

  dit werk overigens beter dan een pak slaag…. (als dat ooit heeft gewerkt)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.