Bouterse’s advocaat: ‘Ik ben geen wetmaker’

22

PARAMARIBO, 29 okt – “Ik ben een advocaat, geen wetmaker. Het parlement maakt wetten.” Dit zegt mr. Irvin Kanhai, advocaat van verdachten in het strafproces rond de Decembermoorden. De pleitbezorger van onder meer president Desiré Bouterse, ontkent de amnestiewet te hebben geschreven. Dat in het boek Bouterse aan de macht, het tegendeel wordt beweerd, slaat nergens op.

In elk geval ontkent Bouterse’s pleitbezorger ook maar de minste betrokkenheid. Toch beweren de auteurs, Ivo Evers en Pieter van Maele, het tegengestelde. De strafpleiter zou de bedenker zijn van de amnestiewet in zijn geheel. Dat wordt dus vurig ontkend. “Ik ben de advocaat van Bouterse, voor de rest heb ik geen bemoeienis. Dat kan ook helemaal niet”, zegt Kanhai tegenover de Ware Tijd. Er zou op geen enkele manier sprake zijn van betrokkenheid.

Ivo Evers en Pieter van Maele maken in hun boek een reconstructie van de wijze waarop de amnestiewet tot stand kwam. Het zou Kanhai zelf zijn die bij Bouterse alarm sloeg. Het strafproces dreigde niet in diens voordeel uit te vallen. Dus werd een wetsvoorstel ontworpen en in april aangenomen door het parlement. De oppositie verzet zich tot heden tegen de wet. Kanhai zegt nu “totaal niet betrokken” te zijn geweest.

22 REACTIES

 1. “Ik ben een advocaat, geen wetmaker”, zegt de advocaat van DiDiBri Bouta.

  Nee, dat klopt, hij is geen wetmaker, maar wel een DiDiBri volger. Zoveel is duidelijk.


  Maak melding

 2. Het is echt net een bananenrepubliek alles is ondergeschikt aan een criminele massmoordenaar. de grondwet,het parlement wettelijkgezag iedereen moet wijken voor dada Bouta.
  wie een andere mening heeft word als vijand gezien.


  Maak melding

 3. Dit zag ik al aankomen,,die twee gasten met hun boek over bouterse,heeft niks met een realistische oordeel te maken,maar is bedoeld om verdeeldheid te creëren.
  Dit is weer een lage streek van olland,,,de bevolking heeft voor bouterse gekozen en niet voor front/olland wanneer gaan zij ons met rust laten


  Maak melding

 4. Als dhr. Kanhai bedenker van de wet is geweest wat dan nog.Dan blijkt zijn intelligentie om zijn klient buiten de klauwen van justitie te houden.Hij doet nog wat met zijn hoofd.
  Ik denk aan een spreekwoord. Als je de eigenaar van de ezel niet te grazen kan nemen dan pak je toch de ezel”
  Niet lezen.


  Maak melding

 5. De advocaat is geen wetmaker, maar de president Bouterse was in zijn dictatoriale tijd, wel een wetmaker, rechter en beul.

  Hij veroordeelde 15 mensen tot de doodstraf, welke hij waarschijnlijk persoonlijk ook uitvoerde of liet uitvoeren. In ieder geval moet je wel een beest zijn om zomaar het leven van een ander te kunnen nemen.

  Er zijn tot nu toe weinig moordende dictatoren op wereld die niet veroordeeld geweest zijn. Ook hier vind ik persoolijk dat als hij schuldig is, er geen amnestiewet op hem van toepassing is. Tenzij hij ze allemaal wegens zelfverdediging heeft vermoord, dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk…


  Maak melding

 6. ahaa, hij voelt nattigheid….en hij moet zijn leermeester verdedigen, dus zegt didibrie tegen zijn pupil “begin alles te ontkennen, en later krijg je amnestie” …..whahaha..


  Maak melding

 7. men moet ophouden hier in nederland ook ze moeten eerst hier naar hun eigen mensen kijken want je heb ze hier lopen maar zijn niet de ??????????? jongens laad su het gaat nu rustig rustig met het land
  die twee boek schrijvers die weten niet eens waar over ze praten die mogen geen visum meer krijg om het land binnen te gaan kloot zaken lieven doen ze een bijdrage voor het op bouw van het land dan alleen maar haat zaaien wanneer houd het op in su vraag ik me af en het komt weer altijd uit nederland nederland kijk eerst naar je eigen vuile


  Maak melding

 8. Oh ,hou op Kanhai ,je stond erbij ,keek ernaar ,en heb je smoel nooit opengedaan dat de amnestie gedoe iets illegaal is geweest.
  Je hebt ook anderen helpen berechten in je loopbaan als advocaat,is de wet ooit aangepast geworden of is het ooit getoest voor een ander misdadiger behalve de misdadiger bouta?
  Samen met de indieners van de bouta amnestie wet en degenen die ervoor gestemd hebben dien jij ook gestrafd te worden!


  Maak melding

 9. Kanhai wordt betaald om een bepaalde aambacht uit te oefenen net als sex workers, aannemers, begrafenis ondernemers etc je kunt ze toch moeilijk de schuld ergens van geven. Maar de parlementsleden en parlements voorzitter die voor de amnestiewet hebben gestemd die zijn de ware her-moordenaars. Deze lui hebben voor hun eigen financieel voordeel en ego Bouterse en zijn handlangers vrijstraf gegeven voor hun moorden.


  Maak melding

 10. Je kon erop zitten wachten, en duidelijk dus, nog even en het is 8 december, alle perikelen enz komen nu op tafel,het circus is geopend tot nader orde, en dan zal het weer stil zijn, zoals altijd, dit keer die Ivo en Pieter die ten tonele verschijnen, leuk trouwens, maar ja, die Kanhai ontkent alles dat is zijn hoofdpijn, wat ik hiermee wil zeggen, dat dit heel gedoe, beste kondremangs toch van de zotte is, dat ik me afvraag hoelang gaan we nog bezig zijn, met dit


  Maak melding

 11. Het verwonderd mij helemaal niet dat een moordenaar President van Suriname kan zijn want daar is alles mogelijk.Bouterse zelf moet zich schamen.Dat is mijn mening.Die gebruiker moet weten dat er aan alles een eind komt.


  Maak melding

 12. Als Kanhai zich distancieert en geen verbondenheid wil hebben met de amnestiewet moet hij ook mans genoeg zijn om het niet als juridisch middel te gebruiken.


  Maak melding

 13. Geachte mensen ik begrijp jullie niet comentaar mag maar laat het opbouwen zijn het is alleen klagen klagen klagen wanneer komt dat land iets ten goede mensen toch kijken jullie vooruit worden julie niet moe van klagendoe zelf wat voor je land kom met mogelijhedn hoe het moet neen een voorbeel d aan ned ze zijn het niet altijd eens lands belang gaat voor stop met pesoonlijke dingen gebruik je tijd voor wat anders of is het geen jalosie


  Maak melding

 14. Ik vind dat je een advocaat zeker moet geloven als hij beweert iets niet te hebben gedaan. Ik bedoel niet op z’n woord, wel als hij onder ede spreekt. Denk hierbij vooral aan Brammetje M
  De amnestiewet is niet interessant voor volk en vaderland SU. De wetgever doet daarmee een aantal individuen geloven dat zij niets hebben misdaan. Inderdaad opportunistische politici kunnen dat ook mogelijk maken.
  Ik vind het belangrijker dat het Surinaamse volk in het reine komt met haar geweten en dat SU weer een rechtvaardige samenleving wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.