Publiek matig geïnteresseerd in veranderen grondwet

3

PARAMARIBO, 29 okt – Het publiek blijkt weinig geïnteresseerd in het proces rond wijziging van de grondwet. Maar heel weinig mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid suggesties te doen. Ook online is er nauwelijks respons. “Minder dan tien personen of organisaties hebben zich gemeld”, zegt Sam Polanen, voorzitter van de commissie die de grondwetsverandering voorbereidt.

De verwachtingen waren toch veel hoger, gezien de algemene kritiek op de grondwet van 1987. “Het is heel slecht gegaan, terwijl er zoveel werd geklaagd over de huidige structuur van de grondwet”, zegt Polanen tegenover de Ware Tijd. zelfs politieke partijen hebben maar matig gereageerd. Toch wordt vooral uit die hoek al jarenlang geklaagd. Vooral de verhoudingen tussen de drie staatsmachten zou niet goed geregeld zijn. Dat gaf door de jaren heen al flink wat meningsverschil.

Politieke partijen zeggen niet uitgenodigd te zijn voor een bijdrage. Maar volgens Polanen is dit niet waar. Personen en organisaties zijn vaker via de media opgeroepen suggesties te doen. Ook zijn hoorzittingen gehouden met maatschappelijke organisaties. Ook zijn vragenlijsten verdeeld. “Het leek de meest effectieve manier om de samenleving te betrekken. Deze methoden zijn ook gebruikt bij de formulering van de grondwet van 1975”, aldus Polanen.

3 REACTIES

  1. onder het huidig regime is de grond-wet min-meer toch buitenspel.

    dus wat maakt het uit of er wel of geen interesse is voor die grondwets wijziging..

    de grond-wet wordt dagelijks op en top verkracht niemand doet er wat aan of zegd iets.


    Maak melding

  2. als de grondwet min-meer buitenspel was zoals in bepaalde delen van azie en afrika zou je helemaal geen reactie hier kunnen plaatsen dus denk eerst alvorens je plaats, kan zijn dat sommige mensenrechten vertrapt worden maar dat maakt niet die die grondwet zolas ji stelt buitenspel is think firstals je ten minste hersenen heb, was lek las ede somohardjo ju e du now now.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.