Grote veerdienst Suriname rivier voor vracht

23

PARAMARIBO, 23 okt – Er zijn plannen voor het hervatten van de veerdienst over de Suriname rivier. Dit meldt de Ware Tijd. De Scheepvaart Maatschappij Suriname, SMS, wil weer een oversteek tussen Paramaribo en het plaatsje Meerzorg in Commewijne. Deze keer komt de aanmeerplek in Paramaribo iets westelijker te liggen van de oude. Anders dan de oude veerdienst, zullen geen passagiers vervoerd worden.

De SMS wil zich vooral richten op de vrachtwagens met houtstammen en andere grote vracht. De nieuwe aanmeerplek komt bij Soekibaka aan de Kleine Saramaccastraat. Daar zal een speciale terminal worden opgezet voor het aan- en afrijden van de vrachtwagens. De oude veerboot Matapica is beschikbaar, maar het bedrijf overweegt ook de aanschaf van een nieuwe. Met de veerdienst kan de Jules Wijdenbosch brug worden ontlast.

Het rijden met boomstammen over de betonnen brug is ook niet zonder gevaar. De opstart moet betaald kunnen worden met donorgeld. Een optie is ook het opnemen van een banklening. Het bedrijf wil ook het zuid-westen van het land helpen ontsluiten. De oude veerboot Ansoe zal worden ingezet voor transport van personen en goederen op het stuwmeer in Brokopondo. Ook zal zwaar materieel naar de goudvelden worden vervoerd.

23 REACTIES

 1. Liever 1 plan gerealiseerd dan 650 plannen gepresenteerd.

  Suriname wordt een beetje moe van al die plannen waarvan er niet één tot uitvoering wordt gebracht.


  Maak melding

 2. @ takkie ,
  Dit bericht geeft mij gelijk, ik heb vaker gezegd dat die honderden miljoenen Euro’s voor die twee bruggen weggegooid geld is geweest.
  Een slimmer en goedkope oplossing zo beter zijn geweest voor Suriname.


  Maak melding

 3. @alleen
  We hadden ook al kritiek:
  *Bij de vele multinationals die er stonden te springen voor een contract in Suriname.
  *Bij de bestrijding van corruptie.
  *Bij de dijk (te Commewijne)
  *Bij de beloofde 20.000 huizen.
  *Bij de 4-baanssnelweg naar de JAP luchthaven.
  *Bij de brug over de Corantijn.
  *Bij de brug over de Marowijne.
  *Bij de weg naar Brazilië.
  *Bij de diepzee haven.

  Mogen we ons dan niet weer zorgen maken over dit plan?
  Of moeten wij dat weer zo dom(weg) aannemen als jij?


  Maak melding

 4. GMAP, waarom laat je je niet tussen de boomstammen opstapelen wanneer je even de oversteek wilt doen naar Meerzorg? De brug is geen weggegooid geld, hij is alleen niet bedoeld om zware trucks beladen met boomstammen eroverheen te laten rijden, daarvoor is een veerboot op zijn plaats.


  Maak melding

 5. Bericht zegt:”Deze keer komt de aanmeerplek in Paramaribo iets westelijker te liggen van de oude.”.
  Gelet op het feit dat de Suriname rivier een zuid-noord verloop heeft, kan de aanmeerplek dan nooit westelijker komen te liggen van de oude, maar veeleer zuidelijker.


  Maak melding

 6. @GMAP meo luister bij deze heb je het mis mie,mang die twee bruggen zijn zeer belangerijk hoor,weet toen als je op die veer moest wachten was het soms hele dag hoor nu is,t maar rijden naar nickerie of rijden naar albina hoe laat je wil,je hoefd niet meer op die veerboot te wachten vroeger moest je uitkijken dat je niet meegesleurd werd richting atlantic zee of wist je dat niet,ik ben vaak in suriname dus ik weet wat ik zeg hoor,en hoe slim zou jij het aanpakken als ik het vragen mag?


  Maak melding

 7. Als ik het goed hebt zijn de kosten van Bosje brug 168 miljoen dollar, voor nog geen 50 miljoen dollar had je twee of meerdere moderne vaartuigen laten varen dag en nacht en de rest van dat geld had je in de echte ontwikkeling van het land gestoken.
  Ik zie geen noodzaak om zoveel geld weg te gooien zonder dat het zich terug verdiend, zelfde geld voor 4 baanswegen voor 250 miljoen dollar. Dit zijn prestige projecten om zand in de ogen te strooien van de bevolking.
  Suriname heeft nu behoefte aan goed onderwijs, medische voorzieningen, veiligheid, goede wegen en wat heel belangrijk is kundige en integere leiders met onbesproken gedrag.
  Wij zijn een kleine land met kleine bevolking dan moet je slim investeren. Toerisme is daar een heen belangrijk onderdeel van. Bouw kunstmatige stranden.


  Maak melding

 8. Moeten zij zich niet afvragen, of uit het hoofd laten dat zulke zware vrachtwagens in de drukke straten van Par’bo….alleen gevaarlijk zullen zijn en ook vele verkeersslachtoffers gaat maken.
  Dom om vrachtwagens door parbo te laten rijden.


  Maak melding

 9. ik pero ga er zeker van uit dat wat de regering doet en zegt er ook komt …de huizen worden gebouwd ,bruggen wegen alles wat de regering aan het volk heeft beloofd komt er ..zij het wat langzamer maar de aanzet is gegeven in die 2,5 jaar .hulde aan de regering bouterse …en pero is een vervent aanhanger van de regering die laat zien wat aanpakken is ..die trein komt langzaam op stoom tot hij de maximum snelheid heeft bereikt .

  para gloort west suriname gloort ,en het is maar goed ook dat de minister abrahams bij elke opening aanwezig is van b.v bruggen woningbouw wegenbouw .
  het dient om het volk te herinneren dat ze niet stil zitten …een stukje reklame kan geen kwaad!!!!
  je ziet dat bouterse bezig is met grote plannen ..ik zie graag dat er grote projecten in suriname op gang komen …en geen spelletjes met kleine projecten zoals olland aan vene voor schreef wat hij met dat resterende ontwikkeling geld moest doen en welke projecten voorrang had .dat was toch geen onaghankelijkheid…maar afhankelijkheid wat vene deed .

  bosje heeft bewezen dat wij grote projecten kunnen laten uitvoeren …als jij je land wil opbouwen moet je offeren en dat moet kunnen ,door die bruggen is commewijne een mooi voorbeeld hoe het bloeit .
  als het aan olland en front lag waren er tot op de dag van heden geen bruggen ..wederom hulde aan de huidige regering .

  ik woon op boxel en op domburg hebben ze een zijweg geasvalteerd,die weg is nog maar net een jaar geasvalteerd ..en is kapot gegaan door die zware boom stammen die op de weg rijden naar die hout zagerij .
  er staat ook nog een verkeers bord waarop staat dat men op die weg tot 8t vervoerd mag worden ,maar het lijkt wel dove mans oren .die wegen gaan kapot door die zware wagens met grote boom stammen , dus moet er pal en perk aan worden gestelt .het is capital verlies van die wegen als men er niets aan doet …dus al die boomstammen kunnen beter over water…dat is de grootste reden waarom die wegen kapot gaan ..ze zijn niet berekent op die wegen ..sinds de regering front heeft men aan de weg getimmert om het te veranderen maar vene deed niets… nog de burger vader van toen nog de politie. het gaat om suriname het gaat om belasting geld die verloren gaat …die hout zagerijen moeten aangepakt worden .ze moeten naar het diepe binnen land of over water met die boom stammen ..het zou een grote aanwinst zijn als de huidige regering wat aan kon doen om dat hout over water te vervoeren anders staan die 8t borden voor niets .

  bouta kraktie wij rekenen op u allen die zich inzetten voor suriname .


  Maak melding

 10. Misschien dat de PL nog een brug kan opzetten.Maar dit keer een wat bredere met een paar banen.Ze hebben in ieder geval geld genoeg om de dijk door te bouwen indien de overheid in gebreke blijft.

  Cobie.


  Maak melding

 11. Henk Molenaar

  Liever 1 plan gerealiseerd dan 650 plannen gepresenteerd.

  Suriname wordt een beetje moe van al die plannen waarvan er niet één tot uitvoering wordt gebracht.
  is deze holle vat wel een surinamer????????


  Maak melding

 12. @alleen
  We hadden ook al kritiek:
  *Bij de vele multinationals die er stonden te springen voor een contract in Suriname.
  *Bij de bestrijding van corruptie.
  *Bij de dijk (te Commewijne)
  *Bij de beloofde 20.000 huizen.
  *Bij de 4-baanssnelweg naar de JAP luchthaven.
  *Bij de brug over de Corantijn.
  *Bij de brug over de Marowijne.
  *Bij de weg naar Brazilië.
  *Bij de diepzee haven.

  Mogen we ons dan niet weer zorgen maken over dit plan?
  Of moeten wij dat weer zo dom(weg) aannemen als jij?
  de vraag die je moet beantwoorden is” laat ik mij dom houden????? blijkbaar laat je dat wel toe want sommige reacties van jou zijn van generlei waarde, let op als tedje een reactie( ben niet altijd eens met de personage) is het vaak goed onderbouwd.


  Maak melding

 13. @alleen
  JIJ SCHRIJFT:sommige reacties van jou zijn van generlei waarde””

  SOMMIGE???Zeg maar liever “ALLE”!Jij kan nauwelijks je rechter- van je linkerhand onderscheiden en wil jij mij beoordelen!ZWARE TAAK,JÔH!DOE MAAR NIET!


  Maak melding

 14. Paramaribo moet idd zoveel mogelijk ontlast worden. Die stad is al overbelast. Een tweede brug zou zeker geen slecht optie zijn.

  Als er een veerdienst of brug zou moeten komen moet die ergens in de buurt van domburg, boxel of peperpot komen. Mensen of goederen die van Wanica, para, of Zanderij komen hoeven dan niet eerst naar de stad om naar commewijne te gaan. Paramaribo wordt dan minder belast.


  Maak melding

 15. @Tjumbalumba
  JE ZEGT:”Dom om vrachtwagens door parbo te laten rijden”.

  Volkomen met je eens!Daar dacht ik direct aan!
  Nog meer files in Parbo en levensgevaarlijk voor de centrale markt nog erbij!


  Maak melding

 16. GMAP toerisme brengt vieze geit undercover in INdonesie

  eeh dwars balk zie je nie je kan niet meer positief reageren aal wil je foute boel met SURI grond stoffen hebben wij geen toerisme nodig mensen met geld verzieken ons cultuur en wie op vakantie komt in SU is wel kom
  natuurlijk!!! BLESS


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.