‘Onafhankelijkheidspartij’ Pueblo Soberano wint op Curaçao

56

De partij van Helmin Wiels die streeft naar onafhankelijkheid van Curaçao, Pueblo Soberano, heeft de verkiezing gisteren gewonnen. Oud-premier Schotte is er dus nu niet in geslaagd opnieuw de grootste te worden. Zijn partij, de MFK, werd tweede meldt de NOS.

De drie partijen van de oude coalitie van Schotte (MFK, Pueblo Soberano en MAN) kregen samen ongeveer 54 procent van de stemmen. Daarmee winnen ze een zetel ten opzichte van de vorige verkiezingen. De drie partijen zullen hun samenwerking waarschijnlijk voortzetten onder leiding van Pueblo Soberano en mag die partij de premier leveren.

Grote verliezer is de vroegere regeringspartij PAR, die bij de vorige verkiezingen de grootste werd maar toch in de oppositie belandde. De PAR eindigt nu als derde.(Via: Kontabai.NL)

UPDATE: Curaçao moet snel mogelijk onafhankelijk worden na de winst van Pueblo Soberano bij de verkiezingen zegt PVV-leider Geert Wilders in een reactie op de verkiezingsuitslag.

56 REACTIES

 1. Geweldig.
  Nu kan Nederland eindelijk afscheid nemen van Curacao.
  Weer een kostenpost minder op de begroting.

  De SP en de PVV hebben meteen gerageerd en hopen dat Curacao gauw zelfstandig zal zijn.
  Helaas kan Nederland het eilandje niet uit het koningkrijk mieteren.
  Dus komop en heb lef Wiels.

  Niet schreeuwen en joden en blanken beledigen maar doen.


  Maak melding

 2. Dan krijgt Curacao toch haar onafhankelijkheid zonder een rooie cent ui Nederland. De verkiezingsuitslag is de beste en goedkoopste manier om van de maffiosi van het eiland af te komen.


  Maak melding

 3. @Plato, ik vraag mij af of Curacao ook een bedrag van 3.1 miljard meekrijgt als zakgeld net als Suriname in 1975. Als ik de partij van de SP en de PVV in NL mag geloven, zullen ze alleen een schop onder hun….. krijgen en dan mogen ze oprotten uit het Koninkrijk.


  Maak melding

 4. Curaçao moet niet onafhankelijk worden op Nederlandse voorwaarden echter binnen 10 jaar moet het mogelijk zijn als dit het streven is.
  Hekelpunt zijn de Nederlandse investeringen en de 5000 Nederlanders die op het eiland wonen, hoe Venezuela en de Verenigde Staten van Amerika op de achtergrond hierin staan.


  Maak melding

 5. ………HET JAAR 2015…….

  Curacao is in alle stilte onafhankelijk geworden om te voorkomen een exodus van de SWA’S naar Nederland!!

  diktator Wiels;

  wij gaan de graanschuur worden van deze eilanden-groep!!

  wij gaan dit eiland tillen naar grotere hoogten !

  wij staan op een eilanden kruispunt!

  wij gaan een ware eilanden kruistocht voeren tegen corruptie!

  wij gaan de broekriem aanhalen!

  ik heb nodig .. NU AL .. geestelijke steun en mijn vrouw financiële steun!

  de kolonisator is de vijand!

  Maarrrr, jullie gaan niet omkomen van de honger, want ik heb morjon sardien uit Suriname!! 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 6. Volledige onafhankelijkheid is beter voor Nederland en de Nederlandse belastingbetaler, stelt de PVV, die ook memoreert aan fraude en corruptie. Voorman Geert Wilders en woordvoerder Sietse Fritsma gaan het kabinet woensdag oproepen om „het afscheid van Curaçao snel te regelen”.

  Mooi en het toerisme van Curacao is en was de motor van de economie.
  Vooral toeristen uit Nederland en blank.
  100.000 per jaar.

  Dat gaat veranderen. Zo ook de 275 miljoen euro per jaar wat naar de eilanden gaat.
  Niks geleerd van Suriname 🙂


  Maak melding

 7. @Nationalis

  “…Hekelpunt zijn de Nederlandse investeringen en de 5000 Nederlanders die op het eiland wonen…”

  Heb je van de Nederlandse marine gehoord, die onder andere Aruba als thuishaven heeft i.v.m. de drugsbestrijding? Die zal mensen en goederen desnoods kwaadschiks veilig stellen. En Chavez grijpt niet in, bang als hij is, dat de Nederlandse bondgenoot Amerika hem op zijn kloten zal geven.


  Maak melding

 8. Every man gotta right to decide his own destiny,and in this judgement
  there is no partiality,so arm in arm,with arms,you”ll fight this little struggle
  Cause that”s the only way you can overcome your little trouble
  Soon we”ll find out who is the real revolutionaries!!


  Maak melding

 9. Volgens mij heeft Curacao geen legerapparaat of vergis ik mij? Alsdan kunnen we na de onafhankelijkheid van dit eiland rekenen op hun 1e coup. De geschiedenis van Suriname zal zich daar herhalen. Nostalgie ten top!


  Maak melding

 10. Bij het streven naar onafhankelijkheid zal de leegloop en daarmee de uitverkoop van Curaçao een feit zijn!
  Nederland zet je schrap:DE ZWARTE CURAÇAOENAARS KOMEN ERAAN!(nationaliteit,aow,wao,ww)!!
  De blanken zullen er blijven,die zijn immers welgesteld!


  Maak melding

 11. @@@@plato

  jij en nog een paar van jou lotgenoten op dit forum zijn zielig .dus met andere woorden geen geloof in eigen kunnen wat je zegt . dus pa plato en anderen durven het niet aan ,ze geloven niet in zich zelf ze wantrouwen elkaar.met andere woorden holland moet hun baas zijn en blijven iets anders kan ik niet verzinnen.
  die blanke baas moet alles voor deze gasten beslissen .

  bouterse zegt wij gaan het zelf doen en pero zegt dat na mang …geloof in eigen kunnen trots zijn dat wij het kunnen …en daarom worden deze gasten vernederd door olland zie antillen …in su is dat verleden tijd.
  olland wil zelfs dat de homo rechten die in nederland zijn ook op de antillen en aruba worden in gevoerd terwijl de bevolking dat niet wil …rara hoe verklaar je dat !!!zou olland dat durven met suriname ,lijkt me sterk .zie hoe die nederlanders schotte zwart maken en toch hebben de mensen op hem gestemt .en daarom moet je deze ollanders niet geloven wat ze zeggen heb ik altijd geroepen ..ze spelen een vies spelletje ,levens gevaarlijk .vlak voor de antilliaanse verkiezingen beschuldigen ze schotte van van alles die je hebt van die gasten die deze witte mannen geloven omdat ze hun baas is .maar goed sommigen weten wel beter


  Maak melding

 12. Beste Medusa:

  de binnensteden van Rotterdam, Den Haag, Amsrerdam worden al overspoeld door kansarme Antillianen zonder enige opleiding. Vaak ook nog snel op hun teentje getrapt en zeer agressief.


  Maak melding

 13. Een derde van de bevolking woont hier al.
  Ik heb en had ook nog familie op de Antillen.
  De hoog opgeleide van hen werken in Nederland als arts, tandarts en jurist.
  Nog één met een topbaan bij ING,

  Ook de SP wil van de Antillen af.
  Als racist Wiels z,n gang kan gaan laten Kras, Holland International, Arke en veel anderen het eiland schieten en richten ze zich nog meer op Cuba en de Dominicaanse Republiek.

  De rijke Nederlanders verliezen een goedkoop aangeschaft villaatje. Daar eten z,n geen boterham minder om.
  We hebben in Suriname gezien wat er met de landbouwgrond in de Commewijne en Saramacca is gebeurd.

  Maar in tegenstelling met Curacao heeft Suriname een kleine bevolking en relatief dus veel rijkdom.
  Dus kan men zich de laatste jaren redelijk bedruipen.
  Zou de bevolking twee keer zo groot zijn was het in Suriname bittere armoede.


  Maak melding

 14. als je dat hele rijtje hier volgd dan weet je genoeg waarom ze bouterse haten en waarom ze nooit vertrouwen in hun eigen hebben laatstaan trots .

  die blanke zal altijd hun baas zijn en blijven een andere keus hebben ze niet …het is ze met een pap lepen in gegoten om afhankelijk te blijven .
  niet voor niets praten ze nederland na.
  die schotte moet het ontgelden van olland en die redimusus ,ook de surinaamse rechter moest het van die redimusus ontgelden toen deze zes jaar gevangenis straf eiste voor die nederlandse pedofiel …wel redimusus luisteren jullie ,deze flikker heeft nog een mildere straf gehad ,hij moest voor 15 jaar de bak in eenzame opsluiting .ollandse rechters kunnen van suriname leren hoe je pedofielen straft .die mede gevangenen mogen hem een lesje voor mij leren
  ai na pero takie


  Maak melding

 15. De exodus van Curacaonenaars naar Nederland zal nu wel op gang komen. Zie daar de complete uittocht van Surinamers in 1974 naar de Bijlmer. Ik denk dat Wilders daarmee geen rekening heeft gehouden met zijn retoriek voor afscheiding. Volgens Wilders zal dat een besparing opleveren. Maar die opvatting getuigt van bestuurskundige kortzichtigheid.


  Maak melding

 16. Suriname kon en kan ook z,n broek niet zelf ophouden.
  Curacao ook niet.

  Dat komt omdat men in die landen dezelfde voorzieningen wil hebben als in Nederland maar niet tot hun 67, 40 uur per week willen werken.


  Maak melding

 17. De PVDA en de VVD hebben al gereageerd.
  Ze willen graag dat de Curacao zelfstandig wordt.

  🙂
  Zo ging het met Suriname ook.

  Nu iedereen z,n Nederlands paspoort inleveren.


  Maak melding

 18. weer zo een domme fout van die ollanders.
  ze dachten schotte een slechte naam te bezorgen om zo de verkiezingen te beinvloeden ..maar weer is het deze kolonisten niet gelukt om roet in het eten te gooien …die schotte gaat gewoon verder met de zelfde regering al komt hij op de tweede plaats..die ollanders roepen nu dat als ze willen ze onafhankelijk kunnen worden …dit zelfde spelletje wat deze dombos hebben gespeelt met schotte …dit zelfde spelletje hadden ze ook geprobeert met de verkiezingen in suriname door te stellen dat als het volk voor bouterse kiest wij geboycot worden ..barst met je geld en betaal jou voetsel banken er mee .suriname bepaalt zelf niet olland en die redimusus bepalen wat er hier gebeurt .het is geen groot spraak het is de realiteit …het surinaamse volk bepaalt haar lot zelf niet die fucking ollander ..ik heb altijd geroepen dat ze mogen investeren in su maar gaan niet bepalen wat er in su gebeurt .je dient het volk en haar regering te respecteren .zoniet rot maar op …het land wil niet opgehouden worden door niemand die er niet woont.
  bouterse drugs bouterse zo schotte zus schotte zo …en die nederlander die is goed volgens velen ze doen niemand kwaad ze helpen alleen …helpen mijn hoela !!!als ik mijn mening geef bedoel ik niet het ollandse volk wij praten hier over regeringen die denken mensen tegen elkaar op te zetten .


  Maak melding

 19. ik geloof werkelijk dat sommigen hier denken dat olland het paradijs voor ze is ..als ik zie wat ze allemaal zeggen ..su is een ontwikkelings land natuurlijk heb je hulp nodig maar niet ten koste van alles …india is een ontwikkelings land meer dan 60 jaar en toch heeft het hulp nodig en zijn er miljoenen armoeden die nog geen dollar verdienen..wat is suriname die pas 35 jaar onafhankelijk is …wij mogen trots zijn dat wij dan niet rijk zijn maar geen armoede kennen waar er geen eten is .hoe arm ik ook ben ik heb ook mijn trots en dat vergeten velen dat ze niet alles moeten pikken het is vernederent of ding no habie jeje ze hebben geen karma geloof geen zelf respect .

  bouta takie roko de en er is werk .

  strede trede wie no sa frede bota na wie fesie mang .
  herie libie te na dede bouta sa setie wie sranang .

  ai na pero skrifie bouta honderd


  Maak melding

 20. Prachtige dag voor Nederland. De pinacolada maffia moet nu maar snel onafhankelijk worden. De nld belasting heeft al genoeg betaald en nog steeds is het een puinhoop. Adios !!!


  Maak melding

 21. @@ molenaar tedje de jong

  met andere woorden de antilliaanse leiders weten niets zijn dom en nederland heeft gelijk als het om schotte gaat …hoe zeker weten jullie dat nederland liegt voor die man …komt die nederlander zo geloofwaardig over voor jullie .is het niet wiens brood men eet diens woord men spreekt bij jullie .het is goed dat jullie je mening geven maar doe dat op hoor en weder hoor .deze schotte is nooit berecht en omdat schotte zoals bouterse een felle tegen stander is van nederland gaat nederland een wig drijven tussen de mensen in de hoop dat ze schotte kunnen gaan zien als crimineel .het volk van de antillen heeft gelijk om toch op schotte te stemmen,ze hebben al die leugens van nederland door zoals het surinaamse volk die leugens van nederland door had .de antillen mogen voor mij onafhankelijk worden maar met een vlinke buidel euros .30 miljard zou niet slecht zijn ,suriname kreeg 3,5 miljard maar de antillen moeten het tien voudige eisen .of de antillianen moeten massaal een nederlandse paspoort aanvragen .ik sta honderd procent achter die antillianen .nederland is hypocriet bezig ,ze houden toch van die antillianen ze moeten ze steunen vindt ik ,anton de kom maakte het zelfde mee met nederland maar sommigen zijn de geschiedenis vergeten.het negatieve van nederland komt nooit naar buiten alleen het goede .ik kan die surinederlanders niet kwalijk nemen als ze dat niet willen in zien misschien omdat ze onder de nederlandse vlag zekerheid hebben .ik sta ook onder die nederlandse vlag en mijn mening is helder zoals sommige blanke nederlanders hun mening helder zijn dat nederland ook heel veel dingen heeft gedaan die het daglicht niet verdragen kan en voor die nederlanders heb ik echt diepe waardering .
  het is hun eigen land en toch durven ze hun eigen regering aan te pakken .als je onafhankelijk wil worden moet je bewust zijn dat het eerst kruipen gaat worden hoe lang weet ik niet maar suriname is een mooi voorbeeld en het gaat de goede kant op en daar ben ik blij om .hopelijk blijft het goed gaan zowel onder bouterse als de komende regering mochten die gaan winnen in 2015 .suriname mag niet terug vallen als in de jaren 75 en 80 en 90 ,het gaat nu stukken beter .
  hopelijk gaat het ook goed komen met de antillen het is een kwestie van vertrouwen hoop en werken .de antillianen zijn moe van het baas spelen van die hollanders zo ging het ook met suriname .onafhankelijkheid goed het maakt bewust .ik ben in nederland ver na de onafhankelijkheid naar nederland gekomen ,niet door bouterse maar door de regering van de toen npk nu front ,niet door bouterse ,ze waren corrupt niet bouterse nu de schuld gaan geven ,je hebt oorzaak en gevolg en die oorzaak kwam van de toen npk wegens corruptie en toen kwam bouterse en die deed het in begin niet beter .
  toch zeg ik dankzij de revolutie gaat suriname de goede kant op het is hoe je het bekijkt .
  nederland heeft nooit een behoorlijke brug voor dat land gebouwd ,dankzij de regering bosje zijn er grote projecten als die twee grote bruggen gekomen ,front had dat nooit gedaan of nederland .die zelfde mensen die af geven op de regering rijden over deze bruggen als ze in nederland zijn .commewijne is dankzij die bruggen in bloei .ik hoop dat de huidige regering met grote projecten komt en ze zal verwezenlijken zonder nederland ,ze schrijven nederland niet af ze hebben kennis maar het moet op gelijk waardige basis en daar geef ik de huidige regering gelijk.


  Maak melding

 22. Patrong,
  Ik heb paar vragen voor jou.
  1) hoe jong ben jij??
  2) woon jij op een onbewoond eiland of op MARS??
  3)op welke gronden is Suriname nu beter dan voor de jaren 80?
  Onze mensen hebben een probleem wanneer ze op de vingers worden gegeven, ze willen geen verantwoording afleggen.
  Als ze op de vingers worden gekeken kunnen ze niet stelen die oplichters, zie wat nu in Suriname gebeurd.
  Nederland heeft gedaan wat noodzakelijk was, je twee bruggen en straks 4 baanswegen en jou bevolking zakt verder de armoede grens weg. Daarom zijn blanken verder in hun ontwikkeling dan zwarten , geld moet je investeren waar je het terug kan verdienen, met 250 miljoen dollar kan je Suriname veilig en aantrekkelijker maken voor toeristen zo komt er geld in het land. Die twee bruggen staan daar voor honderden miljoen euro en brengen verder niets op, had dat geld in het onderwijs , medische voorzieningen en banen gestopt. Voor de jaren 80 had geen bosje brug , maar suriname veel en veel beter dan nu.


  Maak melding

 23. hé swa… gefeliciteerd en on-afhankelijk worden!
  nee swa, nu (met ondersteuning) kan je de werkloosheid en aantal tiener moeders niet verbeteren….


  Maak melding

 24. In herinner me nog goed dat in Suriname politici als Eddy Bruma en Henk Arron de architecten waren van de onafhankelijkheid. Jaggernath Lachmon was daar niet zo zeker van en had wat dat betreft een realistische kijk op politiek-bestuurlijke zaken. Kort na de onafhankelijk ging het mis en dat is ook een bevestiging van de scepsis van Jaggernath. Landen als Suriname en Curacao hebben een ding gemeen: ze hebben geen bestuurlijke ervaring en dat is een ernstig manco!


  Maak melding

 25. sommigen willen zich liever laten vernederen dan te durven om stappen te nemen waar ze echte verantwoordelijkheid dragen .ik ben blij dat suriname onafhankelijk is geworden ,heel veel mensen zijn bewust geworden en durven verantwoordelijkheid te nemen .het voelt anders het geeft iets apart als staat suriname economisch nog niet boven aan de ladder .
  welk land die onafhankelijk was is er gelijk op vooruit gegaan ,geen een .indonesie ,india ,al deze landen zijn meer dan 50 en 60 jaar onafhankelijk en toch kennen zij veel meer problemen dan suriname .wij zijn 35 jaar onafhankelijk en ik geloof er heilig in dat het de goede kant op gaat .weg van holland met weg bedoel ik dat nederland geen zeggen schap hoeft te hebben wij gaan op een verantwoorde manier zelf bepalen wat kan en wat niet kan .sommigen hier hebben geen enkel geloof en dat soort mensen moet je in hun waarden laten .ze zullen maar onder de ladder blijven en nooit hoger op komen .ze hebben geloof in die bakra en je kan ze eigenlijk niet kwalijk nemen ze weten niet beter .ik veracht holland niet het heeft goede dingen die je kunt over nemen ,maar dat zij voor jou moeten bepalen gaat te ver .


  Maak melding

 26. een eilandje met nog geen 15.0000 inwoners dat telkens vanwege een miljarden tekort op de begroting door Nederland met worden geholpen weer onafhankelijkheid.

  Een grote strik er omheen en wegwezen!


  Maak melding

 27. patrong,

  mi Gudu,…jij vraagt welk land na on-af er op vooruit is gegaan binnen no-time????

  mi Gudu….binnen 1 decennia zei INDIA…,,,DANK U WERELDGEMEENSCHAP,..vanaf hier kunnen wij onszelf bedruipen!!!

  ennuh…dit is geen caravaan,…maar een sneltrein!!!

  NATUURLIJK heeft, en kent Mother INDIA de onderkant van een armoe samenleving,….maar heden = 400 miljoen modaalinkomen een ware aanjager v/d economie!!!!

  waarom denk jij dat de westerse $ macht in de rij staat,….tog niet om te participeren in een bollywood productie 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 28. patrong,…en hou je posting kort,…ga anders een boek schrijven…dit is een forum….

  …KORT KRACHTIG KLARETAAL..

  langdradige loze PLEINTAAL is alleen voorbehouden aan onze weledel geboren heer ,,”” OP DE VLUCHT,,”” 🙂


  Maak melding

 29. @pasew
  Of misschien moet hij liever Perro helpen om WAARDELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVE te poten op zijn eenpersoons! kamertje 9-hoog in een Bijlmerflat 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 30. MEDUSA,

  waarom vroeger de winkelier Omoe – snesi patrong noemen???

  vb,

  patrong,…mijn mama vraagt op crediet een blikje bruine bonen!!

  Waarom zijn wij de Chinees patrong gaan noemen????

  Odi


  Maak melding

 31. @pasew.
  je moet even terug gaan in het verleden.
  Het allereerst werd er ge-experimenterd met chinezen in de landbouw.Maar na hun contract legden de Chinezen zich toe op de handel.Bedenk dat ze niet met veel vrouwen en kinderen waren gekomen die hun in hun winkel konden helpen.Of kochten ze dan slaven of trouwden met Sur.vrouwen.Zo is een zwarte chinees als Tjin liep Shie ontstaan hahaha.Of namen de chinezen zwarten in dienst en werden chef, baas, meester, patroon genoemd.Een chinees had China niet verlaten om zwaar werk te doen.

  Cobie.


  Maak melding

 32. antillen vecht voor je zaak ,laat ze met geld over de brug komen ,laat je niet afschepen ,nemen jullie een voorbeeld van suriname 3,5 miljard wie niet waagd wie niet wint .laat je tanden zien of komen jullie massaal nederland in .druk op de ketel houden ,wees bewust sommige buitenlandse nederlanders hebben geen eer wees geen ja knikker voor die europeaan. ze kunnen het spel goed spelen maar als je sterk in je schoenen staat buigen ze wel .schotte is een mooi voorbeeld .in suriname is bouterse een mooi voorbeeld .
  nogmaals niets van antrekken laat je niet uit je tent lokken


  Maak melding

 33. Er mag van de Chineze mannen gezegd worden wat je wil,maar ze hebben hun zwarte kinderen wel erkend!Anders hadden de met zwarte vrouwen verwekte nakomelingen nooit de Chineze achternaam gedragen.Immers,zwarte mannen hadden het toen nog niet zó met Chineze vrouwen.
  Die waren i.t.t. met nu toen erg “SCHAARS”!

  @Pasew
  Pa – trong?Trong – pa bakka a djie a crediet tap a bruine bone!!


  Maak melding

 34. Partong,
  Ik stel de vraag nog scherper en feitelijk.
  Welke land waar onze zwarte broeders de macht hebben is vooruitgegaan na zijn onafhankelijkheid????
  Wij zwarten tillen te zwaar aan honderden jaren geleden daarom komen wij geen stap vooruit.
  Patrong ik ben een 50 plusser als jij het over vernedering, onderdrukking en knechten wil hebben dan kan ik jou naar de jaren 80 verwijzen toen onze eigen jongens de bevolking onder het mom van revolutie en vrijheid onderdrukte en vernederde. Als wij naar afgelopen 75 jaren kijken dan zien we dat zwarten door hun eigen mensen worden onderdrukt en vernederd.
  Partong dit nog jullie ouwehoeren over die blanken maar jou regering geeft miljoenen uit voor het opknappen en beveiligen van de binnenstad voor de komst van de zo gehate witte mensen uit EU. Na het bezoek dan hebben ze weer schijt aan hun eigen mensen.


  Maak melding

 35. schotte holland heeft en probleem ,ze hebben geld maar ze zullen zien dat ze jou niet buiten spel kunnen zetten en dat gaat zeer doen .ze dachten bouterse ook buiten spel te zetten maar ze kwamen bedrogen uit,schotte laat je niet kisten ze zijn sluw maar jij bent slim ,die berekening die ze hebben gemaakt zijn ze bedrogen uitgekomen en dat hebben ze gemerkt ook bij bouterse .hihihii


  Maak melding

 36. huh ben ik zo in de belangstelling hier op dit forum!!!
  ik voel mij vereerd mang ..die mannen krijgen kop pijn van mij ..had nooit gedacht dat ik mensen zo opstang kon jagen hihihihihi.in elk geval kan schotte heel veel leren van bouterse hoe hij het spel met nederland moet spelen .het hoofd koel houden en nederland laten uitrazen ,bouterse heeft de juiste timing met die nederlanerd het weet het volk aan zich te binden en dat is het belangrijkste niet nederland .dus schotte ga op cursus bij bouterse en zorg dat het volk achter je staat .


  Maak melding

 37. Helmin Wiels, gefeliciteerd. En nu snel op weg naar de onafhankelijkheid en de Nederlanders vriendelijk verzoeken weer naar huis te gaan. Dat ze gaan meedelen in de zeer waarschijnlijke grote olievooraden rondom Curaçao is geen optie. Helmin Wiels, zorg dat er geen miljarden meer verdwijnen richting die inhalige koloniale boeren in Nederland want ze hebben al lang genoeg geprofiteerd.


  Maak melding

 38. Zondag 21 oktober 2012 om 22:37 uur, door Boeroe

  Je kletst maar. Precies zoals veel op dit forum.

  Bevolking op Curacao
  149.679 (2011)[1] (337inw/km2)

  Het eiland heeft een BNP per hoofd van US$ 20.500 (in 2008) en behoort bij de welvarendste eilanden van het Caribisch Gebied. Levensomstandigheden zijn er goed, met een geschatte HDI-index van rond de 0.89. De welvaart is matig tot redelijk verdeeld. Er is een zeer rijke en kleine toplaag, maar ook een aanzienlijke middenklasse en lage klasse. Naar schatting verdient de rijkste 10% van de bevolking rond 30% van het nationale inkomen, wat vergelijkbaar is met landen als Italië en de Verenigde Staten. Het gemiddelde gezinsinkomen op het eiland is ca. ANG 3700,- per maand, dat ca. 1600 EURO op het moment (cijfers van CBS uit 2002 of 2003).
  Economische recessie in de jaren negentig heeft voor een enorme emigratiegolf naar Nederland gezorgd. Tegenwoordig trekt de economie weer een beetje aan en er is iets meer immigratie dan emigratie. Vooral toerisme groeit sterk, met 300.000 verblijftoeristen in 2007 (een nieuw record). Er is een hoge werkloosheid (ca. 12%), die momenteel sterk aan het dalen is. Vooral jeugdwerkloosheid is een groot probleem.

  Curaçao sloot 2010 af met een tekort van 100 miljoen gulden. In 2011 kende het land een tekort van 160 miljoen gulden. Hierop zijn maatregelen voorgesteld, onder meer snijden in de ziektekosten en de pensioenen. Maar de invoering van die maatregelen duurt volgens het CFT te lang. Daarom moet het tekort voor 2012 op een andere manier worden weggewerkt.

  Besluit van 27 september 2010, houdende een onderlinge regeling met betrekking tot de overname door de Staat der Nederlanden van door het land de Nederlandse Antillen en de eilandgebieden Curaçao en Sint Maarten aangegane geldleningen (Rijksbesluit overname geldleningen Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint Maarten)
  Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

  Op de voordracht van de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 2 juni 2010, nr. 2010-0000343112, Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving, gedaan mede namens Onze Minister van Financiën en in overeenstemming met de regering van de Nederlandse Antillen en de bestuurscolleges van de eilandgebieden Curaçao en Sint Maarten;

  Overwegende dat de regeringen van Nederland en de Nederlandse Antillen, met instemming van de eilandgebieden Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba, zijn overeengekomen om te bewerkstelligen dat bij de start van de nieuwe staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk sprake is van een gezonde financiële positie van de eilanden;

  Dat is overeengekomen dat Nederland in dat kader de verplichting op zich neemt om de per 31 december 2005 bestaande schulden van de Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint Maarten, met inbegrip van de herfinanciering van die schulden en de financiering van de rente op die schulden, tot het niveau van de voor het jaar 2005 geldende rentelastnorm te saneren;

  etc etc etc.

  Nederland saneert schuld Curaçao
  20/04/09, 08:27
  Nederland is begonnen met de sanering van de schulden van Curaçao. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Ank Bijleveld (Koninkrijkrelaties) vrijdag 17 april heeft verzonden aan de Curaçaose gedeputeerde Mike Willem van Financiën.

  De sanering is begonnen op 1 april, zo schrijft Bijleveld. Tijdens haar bezoek aan Curaçao op 22 april wordt er officieel voor getekend. Curaçao heeft een schuld van 1,75 miljard euro, waar Nederland de komende jaren in het kader van de staatkundige vernieuwingen 70 procent van zal overnemen.

  De timing van het begin van de schuldsanering is opmerkelijk, omdat op Curaçao op 15 mei een referendum plaatsvindt. De bevolking kan zich dan uitspreken over de staatkundige ontwikkelingen, waarbij Curaçao in 2010 een autonoom land binnen het Koninkrijk kan worden.
  etc etc.

  Dus???

  De schulden stapelen zich op.
  En wat doen de corrupte machthebbers?

  Juist hun salarissen verdubbelen en de bevolking kan de klere krijgen.

  In Nederland wonen anno 2011 zo’n 141.000 Antillianen.

  Het zijn er niet voor niets zoveel.


  Maak melding

 39. Terecht dat Curacao zich uitspreekt over de staatkundigheid. Vind wel goed dat middels een referendum dit gerealiseerd kan worden.En dat het proces goed begeleidt wordt met wederzijds respect.
  Suriname heeft in 1975 niet gebruikt van gemaakt van een referendum was eerlijker geweest vind ik persoonlijk.
  Als de berichtgeving lees op de media kost antillen enkel maar geld maar men vergeet dat men al die jaren flink eruit gehaald heeft en niet geïnvesteerd heeft in goede sociale voorzieningen en infrastructuur hetzelfde wat Suriname heeft meegemaakt toentertijd.
  Hoeveel nederlanders wonen daar in julianadorp omgeven door een hoge muur en heeft men de mond vol over aanpassen hier in Nederland.
  Suriname had al in de jaren 50 al onafhankelijk moeten worden.


  Maak melding

 40. @Henk Molenaar.

  “de binnensteden van Rotterdam, Den Haag, Amsrerdam worden al overspoeld door kansarme Antillianen zonder enige opleiding. Vaak ook nog snel op hun teentje getrapt en zeer agressief.”

  Swa, ik jou killen! 😆 😆 😆


  Maak melding

 41. Zielepoot 🙂 je nick klopt aardig. Nooit in de Doggershoek geweest?

  http://www.doggershoek.nl

  Daar zitten er veel en daarna de kliniek maar meestal de gevangenis.
  In Nederland hebben ze een lange adem.
  Ze komen bijna allemaal in de goot terrecht. Als ze elkaar niet vermoordenof zelfmoord plegen.

  De statistieken en percentages geven voor de neutrale toeschouwers een wat vertekend beeld. Als er ‘slechts’ sprake is van 170 moorden in het jaar 2010 bij een bevolking van 16.6 miljoen in Nederland, dan loopt de gemiddelde Nederlander objectief gezien de kans van 1:100.000 om ooit vermoord te worden. Objectief gezien want bij bijvoorbeeld de allochtone bevolking, vooral bij de Antilliaanse (mannen) is de kans om van het leven beroofd te worden ongeveer 6,5 op 100.000, wat weer de kansberekening voor de niet-Antilliaan drastisch verlaagt.
  Behalve bij moorden in de relationele en familiesfeer bevinden zich bijzonder weinig slachtoffers en daders onder de vrouwen.
  De opmerking dat moorden blijkbaar een mannenzaak is moet dus als correct worden gezien.

  De criminaliteit van Antillianen, die vaak gepaard gaat met schieten en steken, staat hoog op de agenda van gemeente en politie in Rotterdam. Wie naar de kille cijfers kijkt, begrijpt waarom. Eenderde van de Rotterdamse moorden van het afgelopen jaar komt op het conto van Antillianen. Voor één op de tien geweldszaken zit een Antilliaan vast.

  Voor de gemeente Rotterdam is Van San in het ’Antilliaanse probleem’ gedoken. Een probleem dat volgens haar zeker niet nieuw is en vooral speelt in de laag opgeleide, werkloze volksklasse. Een grote groep Antillianen heeft hier niets mee te maken. Het onderzoek naar de criminaliteit heeft haar weinig hoopvol gestemd over oplossingen. ,,Het is een vicieuze cirkel.’’

  Wraak, jaloezie, sociale controle, drugs, overleven, geweld om geweld. Het zijn de woorden die Van San gebruikt om de problemen van het Antilliaanse ’dorp’ in Rotterdam te beschrijven. Iedereen kent iedereen in de grote stad. ,,’Wij Antillianen gunnen elkaar niets’, vertelde iemand mij onlangs. Jongens willen altijd elkaar vaak neerhalen. Sociale controle en jaloezie spelen een grote rol.’’

  De meeste Rotterdamse Antillianen komen van Curaçao. Op het eiland met ruim 100.000 inwoners worden vijftig moorden per jaar gepleegd. ,,Maar ruzies die op de Antillen spelen, worden ook hier uitgevochten.’’

  Het geweld lijkt extremer geworden, nu het smokkelen van bolletjes drugs hard is aangepakt. ,,Er wordt veel geript. Vrienden stelen drugs van elkaar. Sommige jongens beroven zelfs hun moeder. Door de schaarste op de drugsmarkt zie je meer conflicten.’’

  Maar de moorden beginnen ook met ’ruzies om niets’. Het lijkt geweld om geweld te zijn. ,,Het gaat vaak om kleine dingen. Het slachtoffer kijkt bijvoorbeeld te lang naar een gouden ketting, een statussymbool. Dit eindigt met schieten.’’

  Veel jongens op straat leven met de voortdurende angst om zelf slachtoffer te worden. Overleven, daar draait het om. ,,Het is de vraag, wie het eerste schiet. Het is moorden of vermoord worden. Je kunt beter levend in de cel belanden, dan je gezicht verliezen.’’

  Een ruzie uitpraten? ,,Deze jongens vechten alles uit. Ze hebben nooit geleerd hoe ze met conflicten om kunnen gaan. In hun ogen praat een Antilliaanse man niets uit. Dat is iets van vrouwen. Maar ook zij grijpen naar geweld, vergis je niet.’’

  Opvallend is dat de meeste slachtoffers van de Antilliaanse moorden dit jaar ook zelf Antilliaans waren, of uit het drugscircuit komen. ,,De ’gewone’ Rotterdammer loopt weinig gevaar.’’

  Hoopvol.

  Gauw zelfstandig worden en grenzen dicht.


  Maak melding

 42. Het is de bevolking van Curacao die bepaald of het eiland onafhankelijk word of niet, en niet Pueblo Soberano of wie dan ook.
  Het verleden heeft uitgewezen dat de bevolkingtweemaal in overweldigende meerderheid heeft gekozen om in het Ned. staatsbestel te blijven. Ik verwacht dat ook in de toekomst de bevolking in referenda zal kiezen voor het koninkrijk.


  Maak melding

 43. beste Who Cares,

  Een referendum is de bevolking niet Herman Wiels.
  Misschien kan je nog herinneren in Suriname was het Arron en Bruma die de onafhankelijkheid heeft doorgedrukt zonder een referendum.
  Daar heeft Nederland nu een lesje van geleerd.


  Maak melding

 44. Beste Bosr:

  De cijfers wat betreft de Antillianen in Nederland liegen er helaas niet om.
  Ze staan bovenaan wat betreft criminaliteit, schooluitval, werkeloosheid, tienerzwangerschappen, éénoudergezinnen en ga zo maar door.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.