maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameStopzetten bouw dijk lijkt soloactie minister

Stopzetten bouw dijk lijkt soloactie minister

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – Het voortijdig beëindigen van het grote dijkproject in Commewijne is geen besluit van de regering. Volgens vicepresident Robert Ameerali heeft de ministerraad een dergelijk idee zelfs niet besproken. De oppositie vindt Ameerali’s mededeling in het parlement allesbehalve geruststellend. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken zou op de solotoer zijn.

Volgens Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) is er meer aan de hand. Ameerali mag dan wel ontkennen dat er sprake van een regeringsbesluit, de aanleg is stopgezet. Functionarissen van Openbare Werken hebben het einde zelf aangekondigd in Commewijne. Abrahams zelf zegt dat er “andere prioriteiten” zijn. Venetiaan vreest dat er meer aan de hand is. De vorige regering had het geld voor de dijk al gereserveerd. Als het project niet door gaat, betekent het dat er meer aan de hand is.

De kans is nu groot dat het geld al een andere bestemming heeft gehad. Te oordelen naar Ameerali’s woorden, is de rest van de regering daar niet van op de hoogte. Volgens de functionarissen zal de weg langs de rivieroever verhoogd worden als compensatie. Een dergelijke swing kan alleen maar betekenen dat er van een dijk geen sprake zal zijn de komende jaren. Intussen begint Commewijne, bij het plaatsje Alkmaar, al last te krijgen van het stijgende waterpeil.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

46 REACTIES
 1. “Stopzetten bouw dijk lijkt soloactie minister”
  _________________________________________________________

  Dus een minister kan doen wat hij wil, zonder overleg of ruggespraak met het betrokken ministerteam, het parlement en de regering?

  Lijkt me een linke, oncontroleerbare situatie; voor het zelfde geld, stop hij het ‘vrijgekomen’ geld nu voor een deel in zijn eigen zak of stichting.

  Het is toch niet zo dat een minister een vrijbrief krijgt om te doen en laten waar hij [op dat moment en zonder argumenten of onderbouwing] zin in heeft?

  Is er dan geen beleid?


  Maak melding
 2. Het is te zot voor dat het geld een andere bestemming heef gekregen. Waarom liggen de werkzaamheden dan stil ?

  Dit gaat landbehoud en mensenlevens. In het laatste geval weten we dat het NDP daar niets om geeft.

  De erfenis van de regering Venetiaan slinkt sneller dan de NDP in de peilingen. Daarom zeg ik nieuwe verkiezingen. Gebleken is dat Suriname onder leiderschap van Desi Delano Bouterse (didibrie) geen millimeter is opgeschoten. Ik moet nog maar zien of hij daadwerkelijk nog zoveel steum heeft onder zijn eigen aanhang.


  Maak melding
 3. Was het pimpen van zijn toilet en pimpen van het dienst voertuig ook een solo actie van de minister? Het is publieksgeheim dat de minister van OW en beste vriend van DiDiBrie de 2de man in de regering is. Zwaarwichtige besluiten worden door deze twee genomen. Ameerali ziet de twee heren hun boter smeren, staat erbij en kijkt ernaar.


  Maak melding
 4. Geld is op z’n hollands gezegd foetsie…
  Blijven jullie maar geloven in de anansie tories van de wolf.
  De enige echte anansie tories die je kon vermaken waren in mijn tijd van De Heer Johan Ferrier…


  Maak melding
 5. @KOOS DE JONG

  “Ik moet nog maar zien of hij daadwerkelijk nog zoveel steum heeft onder zijn eigen aanhang.”
  _________________________________________________________

  Je hebt weinig keus, als er een pistool op je gericht wordt…


  Maak melding
 6. Da moge zijn toilet tijdens zijn behoefte in brand vliegen & hierbij de hoop uitsprekend dat deze rat eindelijk gaat zitten op blaren!!!

  Eey DADA…dat Ocer ding brokkelt af noh net als die dijk van commewijne???

  hoe bedoel je???

  NIEMAND luistert naar jou!!!

  da wat moet ik doen?????

  OP DE VLUCHT mi gudu…OP DE….. 🙂 🙂


  Maak melding
 7. Een losse vlodder van de VP,want de Raad van Ministers onder zijn leiding is ondergeschikt aan het kabinet van de President. Regerings Besluiten worden niet meer genomen in de vergadering van de Ministers olv de VP,maar op het achterterras van de president.De minister zat dan ook smalend te lachen bij de mededeling van de VP.


  Maak melding
 8. Dit is de zoveelste blunder van Abrahams die zijn strijdmakker Bouterse in de verlegenheid brengt. Op grond van het zogenaamde ´reshuffiling beleid´zou deze Abrahams het veld moete ruimen. Hij heeft het in elk geval niet beter gedaan dan zijn voorgangers die ook door Bouterse zijn geelimnineerd. Gelijke monikken gelijke kappen. Deze Abrahams is en blijft een ongeleid projectiel. In zijn periode als soldaat was dat niet anders. Exit Abrahams!


  Maak melding
 9. Ik vraag me af hoe deze regering met beschikbare budgetten omgaat ,
  Het geld was al gereserveerd door de vorige regering maar nu is het ineens weg!
  Ik gok dat het geld is gebruikt om tekorten elders weg te werken, om daarmee economisch beter voor de dag te komen.
  Zo zullen er waarschijnlijk meer projecten van de ene op de andere dag stoppen.

  maar goed het gaat economisch goed begrijp ik, gek dan dat een belangrijk iets waarmee je goodwill kunt tonen van de ene op de andere dag word afgebroken.


  Maak melding
 10. Als het hele district Commewijne straks verzuipt kan het Abrahams niets schelen, zijn gepimpte kantoor staat in ieder geval droog. Ik snap de ‘liefde’ van Bouterse voor Abrahams niet, ministers, die minder schadelijk waren voor zijn beleid, heeft hij zonder pardon de laan uitgestuurd, het heeft er veel van dat Abrahams een orgaan van Bouterse, dat normaliter in zijn onderbroek zit, stevig vasthoudt (wat weet Abrahams wat wij niet weten?), waardoor Bouterse tegen hem niet kan optreden, op een andere manier kan ik het niet verklaren dat Bouterse zoveel geduld heeft met iemand die zijn regering steeds weer in diskrediet brengt.


  Maak melding
 11. Generaal Prof Dr Ir Drs Ing Mr Ramon Abrahams wilt laten zien wie de baas is. Het werk kan natuurlijk beginnen als de prof een fooitje kan krijgen onder de tafel.


  Maak melding
 12. @GMAP
  Het maakt de paarse bende niet uit zolang ze maar gratis kunnen vreten en feesten is het goed…

  Het moet vooral niet veel moeite kosten om iets gedaan te krijgen..liever LUI en VOORAL niet moe.


  Maak melding
 13. Huh?
  Wanneer krijgt deze man een shuffle….dit is een van de slechtste minister van dit kabinet en kost ons alweer enkele miljoenen.
  maar dit is ook de minister die een hand boven het hoofd heeft en de minister die ook een rol heeft gehad op 8 december 1982…dus hij gaat rustig zijn gang want er zijn geen consquenties…..


  Maak melding
 14. Iemand die zeg maar, meer dan een half miljoen uitgeeft aan zn toiletpot zal heus veel meer te verbergen hebben. Waar is het geld gebleven die voor de dijk gereserveerd was.

  Als huizen van Commewijne straks onder water dreigen te lopen kunnen ze straks opgenomen worden in Abrahams woning. Geen probeel allemaal. Ik ben wel benieuwd op deze mensen dan wel op die wcpot van een half miljoen mogen gaan zitten????


  Maak melding
 15. RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ,VERKIEZINGEN NU!!!!!!!!!!!!
  Laten ze ow onderzoeken van de afgelopen 2 jaar,dan zullen we zien hoeveel corruptie er daar is gepleegd.
  En zullen we ook zien hoeveel ndp-ers de bak in draaien.


  Maak melding
 16. Best mensen ik verbaas me op mijn beurt dat jullie verbaasd zijn. Dit is wat je krijgt als je onbenullen minister maakt.Die gasten hebben ivm “veranderde beleidsinzichten” alle deskundigen op straat gezet en de niet deskundigen zorgen ervoor dat het geld aan verkeerde dingen wordt uitgegeven en dat de mensen met verkeerde/onjuiste informatie in het bos worden gestuurd.
  Zie ook brandweer.
  The question is who cares??


  Maak melding
 17. Abrahahams als ex soldaatje van de landmacht heeft enkele weken militaire vorming mogen genieten, en is ook nog enkele keren op bivak geweest, en heeft als ex sergeantje niet eens de status van een onderofficier, omdat ze bij de landmacht die niet hebben, omdat ze geen middelbaar manegement in hun opleiding hebben gekregen, en dat duidelijk te merken bij deze ongeschoolde man die nu een status heeft gekregen, die hij in een niet corrupt land nooit zou hebben gekregen, en is daarom helemaal omhoog gevallen en naar zijn kop gestegen, en wanneer je in je leven nooit iets betekent hebt, en je word zomaar van de ene op de andere dag tot minister gebombardeerd, dan zou je wel eens gek kunnen worden, en dat is dus gaande mij deze lachende manderijn, het lachertje van de Ndp.


  Maak melding
 18. Als Bouterse als leider van het regeerteam deze brokkepiloot van een Abrahams de hand boven het hoofd houdt, dan heeft hij ook boter op zijn kale kop. Bij de start van deze regeringsformatie had Abrahams ook eigendunkelijk exorbitante bedragen besteed aan zijn kamerinterieur. Dat was ook een solo aktie geweest. En nu flikt hij het weer.


  Maak melding
 19. Je kan Abrahams niet de schuld geven van hoe hij functioneert.Hebben jullie ooit een eerlijke Surinamer gezien.Corruptie is vanaf het onbenulligste ambtenaar tot de president van het land ingeslopen.Een andere probleem is luiheid en visieloos beleid voeren.Of ze een titel voor hun naam hebben of niet ze zijn allemaal even dom.


  Maak melding
 20. AHA,..nu snap ik waarom de onder-minister weg moest bij OW. Ze werd te kritisch op het wanbeleid van de mini-ster Abrahams en daar kan meneer niet tegen.
  Wat een gerommel zeg,….en een verspilling van de hard werkende Surinamer belastinggeld.
  Waar gaan alle miljoenen naar toe?? Wat doen ze met ons geliefd Suriname??


  Maak melding
 21. Ramon Abra krijgt altijd zijn zin, omdat zijn baasje zijn bigi mattie is. Wanneer is Ramon Abra jarig???? daarvoor misgie nodig? was het een minister van een ander partij, dan was ie allang de laan uitgestuurd!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 22. Geruchten alszou er buiten de Raad van Ministers een apart ‘regeerteam’ zijn worden hiermee hardnekkig. De aktie van Abrahams is geen solo aktie, maar een vooropgezette procedure van het geheim regeerteam. De VP, de heer Ameerali voelt zich wel voor aap gezet. Hoe lang zal dit onzichtbaar regeerteam haar heimelijk beleid blijven voortzetten. Als de VP een man is van principe legt hij zijn functie neer omdat hij naar goed Surinaams gebruik er zit voor ‘spek en bonen’.


  Maak melding
 23. @ Vene
  Ezels bekeren zich nooit en te nimmer!
  Daar zijn ze niet toe in staat!
  Varkens kan je gedeeltelijk hygiënne bijbrengen door ze af te richten!Dit is een kwestie van karakter.
  Bij ezels zal het africhten om ze slimmer te maken niet lukken!Dit is een kwestie van intelligentie!DOM = DOM!
  Het zit ‘m in de genen.


  Maak melding
 24. Wacht ik lees net dat ABRAHAMS onkent dat de bouw stopt en vraagt zich af waar t verhaal vandaan komt…de dc zegt dat zij het odficieel heeft gehoord dus zij liegt…de journalisten zij.zijn geinformeerd over nieuwe inzichten….Abrahams zij. Mati’s in de RVM hebben hem niet gesteund dus a draai mofo pfrrrrrrrrf


  Maak melding
 25. Nu is de tijd aangebroken, dat Bouterse laat zien, wie de baas is in het land.Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken of Baas Bouta ???? Wij benne benieuwd.

  Als Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken op de solotoer zou zijn.Dan is er méér aan de hand. Er is strond aan de knikker. Na Wang Hiep Hiep Hoereeee……

  Bouta reshuffel á mang datie……..zo niet ! Gaan zij jou reshuffelen !!!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 26. parbo staat letterlijk in brand.

  het land is onder water gelopen.praat niet over het

  verlies wat het volk leidt.

  siankalie in het binnenland volk totaal vergiftigd

  nergens dan ook nergens is de regering te bekennen..

  de domo-craties gekozen diktator met zijn staf is helemaal nergens te vinden in het land,laatstaan maatregelen te treffen..

  het volk juist de movinas leidt groot verlies in de stad alswel in het platteland,wie o wie bekomert zich voor..

  dit volk heeft het slechter dan de voorgaande regering,maar wie maakt zijn bek open,welke djoeka indjie hindoestanie jampanesie maakt zich druk..

  waar zijn die bigi mofo mensen die welvaart zouden brengen..

  waar zijn die beloftes.. laat ze direct ophoepelen..


  Maak melding
 27. @Fronters

  Het op gang brengen van een gezonde discussie op dit forum wordt door de frontkudde steeds op chaotische wijze verstoord. Ze zijn allemaal ook gestoord en verstrooid. Maar je kunt deze afvalligen van het front niet kwalijk nemen .Ze zijn met deze verarmde cultuur die de nps en vhp ze heeft bijgebracht groot geworden.
  Front betekent in èèn woord Chaos en Corruptie. Let maar op de chaos die ze hier proberen te veroorzaken bij elk thema. Afdwalen van onderwerp hebben zij ontdekt. Ordinair gedrag en politiek incorrecte houdingen demonstreren ze iedere keer. Fronters nogmaals het gaat om de inhoud. Niet het beledigen van anderen in het belang van jezelve weegt zwaarder maar op een fatsoenlijke en correcte manier jou mening accentueren.Scheldwoorden, krachttermen komen aan de orde van de dag tot leven bij deze schandeloze frontkudde vandaan.Inplaatst van te laten blijken op een normale en humane manier om te gaan met vrije meningsuiting maken deze waardeloze tuigen misbruik van het sociaalmedium. Demonstrate your skills.
  Choose it, or you`ll loose it!


  Maak melding
 28. Op dit ogenblik is de oude dijk te Alkmaar doorgebroken op verschillende plaatsen en wat komt Abrahams doodleuk verkondigen? “Ik heb nooit gezegd dat de bouw van de nieuwe dijk stopgezet wordt, ik weet niet wie deze praatjes heeft rondverteld”. Wie is er nu een leugenaar, al de assembleeleden van de coalitie, de oppositie, de districtscommissaris en de bevolking van Commewijne, die vragen gesteld hebben en zich ongerust gemaakt hebben, of die Abrahams met zijn gepimpte gouden toiletpot?


  Maak melding
 29. @ Astrando: je doet me denke aan een reclame van Theresse en Magda, CDuizend 😉 Je hoort ook bij die kudde, want je reageerd op de acties van de kudde, die jij noemt!! het zijn niet de nps,rs en de vhp’rs maar ook andere mensen, of heb je een glazenbol! let us know! welcome bij de kudde, die jij noemt, en geniet ervan~!


  Maak melding
 30. Feit is dat een deel van de gelden en materiaal dat bestemd was voor het grote Commewijne dijkproject nu wordt gebruikt voor de Waterkant, wie controleert de besteding van de financien? Juist ja minister Owee. Pinokio Abrahams je neus wordt steeds langer, soboe je ley pe grasie ne gro, bika a grasie soengoe ini Kawna liba!


  Maak melding
 31. @ Astrando en de rest van de volgelingen van DDB.
  Beginnen jullie eerst eerlijk, en op feiten beruste argumenten te komen dan pas kan er een gezonde discussie gevoerd worden met jullie.
  Als je alles op een rijtje zet over deze dijk dan kan maar tot één conclusie komen, en dat is dat iemand verschrikkelijk loopt te liegen en de boel te bedonderen.
  Deze regering heeft geen geld om die show projecten van hun uit te voeren daarom gebeuren deze dingen.


  Maak melding
 32. Rij maar langs de huizen van wijdenbosh en baas bouta, en denken jullie een minuut dat ze dat van hum minister of sergeantjes salarissen hebben gekocht?


  Maak melding
 33. A.P. tik tak tik weet ik veel, nee, na so a moesoe de tikkie takkie
  tikkie takkie Barcelona, ai dat ning, maar 2015 komt eraan, dan andere tijden andere sukkels andere flikkers
  kortom srefi ka tra free free, ka oso free free
  ai tang tingie, so aw tang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES