zaterdag, december 9, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse brandweer trekt boetekleed aan

Surinaamse brandweer trekt boetekleed aan

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 okt – Het Korps Brandweer Suriname, KBS, gaat bij zichzelf te rade na de verwoestende brand in het stadcentrum. Er zijn steken gevallen. “Als er vertragende omstandigheden waren, zal er een onderzoek komen. Dat hebben we bij de brandweer overgehouden van deze brand”, zegt KBS-woordvoerder Glenn Cooman. Na de brandweervakbond, blijkt ook het parlement niet zuinig met kritiek.

Anders dan de vakbond, vinden oppositieleden dat de politiek faalt. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie zou de grote schuldige zijn. “De minister lokt conflicten uit en ligt overhoop met alle korpsen die onder hem vallen”, zei Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS). De parlementariër vindt het te gek voor woorden dat de overurenregeling voor de brandweer is beperkt. Belfort vindt brandweerlieden wat te kwistig omgaan met hun inkomen, inclusief overurengeld.

Overuren maken zou verheven zijn tot cultuur. “Wat aan de orde is, is dat een brandweerman bedrag x aan loon verdient , y overuren maakt, beide bedragen optelt en naar handelszaken gaat om zijn vermogen te belasten, zodanig dat hij weinig overhoudt. Dat is verkeerd budgetteren”, zei Belfort in het parlement. De beperking had niet zo hard hoeven aankomen. Wijdenbosch vindt Belfort te ver gaan: “Het is niet de zaak van de minister wat de mensen met hun geld doen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

24 REACTIES
 1. “Het is niet de zaak van de minister wat de mensen met hun geld doen”
  _________________________________________________________

  Nee, maar het is wel de zaak van de minister om de mensen te beschermen tegen uitslaande brand.


  Maak melding

 2. Niet alleen de brandweer moet het boetekleed aantrekken ook de minister van Justitie, de heer Belfor. Deze dienst valt onder zijn verantwoordelijkheid. Het verdient geen pas om het odium volledig te laden op de brandweer.


  Maak melding

 3. Het is niet de reden om elkaar kwalijk te nemen of beschuldiging naar elkaar toe,.
  het is een kwestie van samen werken,stategische punten voor de brandweer in het land uitstippelen en samen orde op zaken stellen,om herhaling te verkomen of om optijd bij zo een incident aanwezig te zijn.


  Maak melding

 4. De minister is fout. Hij is geen maatschappelijk werker. Hiervoor heb je andere afdelingen en instanties. Het is wel goed dat de minister dit gedrag opmerkt.
  Minister laat een professionele organisatie of het maatschappelijk werk binnen het ministerie een plan van aanpak maken.
  Want als de brandweerlieden allemaal schulden maken kunnen ze:
  1. Hun hoofd niet goed bij hun werk houden
  2. Andere (illegale) bronnen gaan zoeken om hun salaris bij te spijkeren. Zo wordt de stap naar fraude makkelijker gemaakt.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. Nog iets.
  Het blijkt dat er in het pand waar de brand is begonnen vaak drugsverslaafden waren.
  Heeft de eigenaar van het pand dit doorgegeven aan de politie. Zo ja, wat heeft de politie met deze informatie gedaan?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Stelletje sulkkels zijn het allemaal, daar bij de brandweer van Suriname.

  Mijn vriend, die beleidsmedeweker is bij de brandsweerkorps, is in Suriname geweest. Hij wil graag de Surinaamse brandweerkorps helpen met zijn kennis.Hij heeft verschillende keren gemaild. Maar krijgt tot nu toe geen reactie van uit Suriname.Wat willen zij daar nog meer ?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 7. Belfor heeft geen kaas gegeten van ministeriele verantwoordelijkheid. Als hij ongezouten kritiek levert op de brandweer, heeft dat ook betrekking op hem als verantwoordelijke minister. Naar fatsoenlijk staatsrechtelijk gewoonterecht moet deze Belfor gewoon aftreden.


  Maak melding

 8. EN DIT IS VOOR WIE HET NIET WIST,SURINAME ANNO 2012!
  Wat zou het btw eerlijk zijn van al die chauvinisten op dit forum om nu hun kritische bek open te doen!
  Maar nee,ze zijn nu weer zo laf als ze zijn,onder hun vermolmd hout verdwenen,wachtend en loerend op “betere tijden”!


  Maak melding

 9. Wijs 1 overheids instantie dat goed bestuurd wordt.”GEEN1
  De politiek kan niet voor deze beleidszaken verantwoordelijk worden gesteld.Bij de directeuren hoofden van diensten ligt toch de verantwoordelijkheid dat ze goed leiding geven.Normen en waarden en verantwoordelijkheid zijn vreemde woorden voor veel Surinamers.De ambtenaren ontspringen de dans door dat de aandacht naar de politiek is gericht in plaats van naar hun.Deze mensen werken het land meer tegen dan de president.Aangezien het bedel cultuur in de aderen van de Surinamers is genesteld kijken ze alleen maar naar de president.Kijk naar de staats bedrijven.ministeries diensten enz. hoe het bestuurd wordt.Het kan niet zo zijn dat een president overal aanwezig moet zijn al voorns het goed loopt.
  Deze instanties maken het geld op zonder een degelijk beleid te hebben gevoerd.En de schuld gaat naar de president.Wat ik de heer Venetiaan verantwoordelijk voor stel is dat hij in staat zou moeten zijn geweest om een halt hier aan te brengen.Hij zou het gekund hebben als hij een sterke ruggegraat gehad zou hebben.
  Wat moet je van dhr. Bouterse verwachten,hij heeft zich omringd met mensen zonder ervaring en kennis en is zelf een verdachte.


  Maak melding

 10. Tijdens de natuurramp in Nickerie had Baas de gedupeerden materieel bijgestaan. Zal hij dat ook doen bij de gedupeerden van de brand aan de Zwartenhovenbrugstraat of levert dat electoraal gezien geen stemmen op…..


  Maak melding

 11. @neetje
  Jij schrijft:”kritische bek opzetten laten wij voor jouw vriend”.

  VRIEND?????Jij kan mijn vriend niet zijn.
  Ik heb alleen maar slimme vrienden!
  Niet omdat wij samen op dit forum zitten zijn we vrienden;jij moet je plaats kennen;jij bent mijn vriend niet!


  Maak melding

 12. @Plato
  Hier raak je een gevoelige snaar!
  Een van de in brand gevlogen woningen is eigendom van de ouders van de slachtoffers wijlen prof.Sugrim en prof.Baal Oemrawsingh.Dus hoe zo?


  Maak melding

 13. Medusa> dacht jij dat? vriend?

  het is duidelijk wat er allemaal uit komt vloeien en wat de achtergrond zal zijn. aangezien jij anderen de bek voorschrijft. Goed, zal ik je maar achterlaten met de slimme vrienden van je. Ze zullen niet blij zijn als ze weten dat jij hun de bek voorschrijft. Eerst ruzie met takkie en dan…? Dan maar vriendje he!!!! misschien past dat wel bij jou.


  Maak melding

 14. @Medusa, het maakt niet uit van wie de panden zijn die in de as zijn gelegd. Het is en blijft een ramp waar de benadeelden geen schuld hebben. Omdat de overheid hier aansprakelijk kan worden gesteld (optreden brandweer en onvoldoende toezicht op naleving van de mulieuwetten door de overheid), lijkt mij een financiele tegemoetkoming geen overbodige luxe. Niets gevoelige snaar! Gewoon principe van politiek fatsoen.


  Maak melding

 15. @Plato
  Jij schreef:”Tijdens de natuurramp in Nickerie had Baas de gedupeerden materieel bijgestaan. Zal hij dat ook doen bij de gedupeerden van de brand ….”

  Een gevoelige snaar (aan)raken betekent:
  “over iets spreken dat iemand sterk aandoet”.
  Jij hebt het over BAAS.
  Het gaat bij mij om de relatie BAAS vs fam.OEMRAWSINGH.
  Deze relatie spreekt bijna de hele Surinaamse gemeenschap aan!Voor jouw blijkbaar geen gevoelige snaar getuige de eelt op je ziel,maar voor ieder weldenkend mens wel,lijkt mij!
  KAN IK ER WAT AAN DOEN DAT DIE SNAAR BIJ JOU GESPRONGEN IS?OF IS HET EEN KWESTIE VAN EEN TAALPROBLEEM?


  Maak melding

 16. Verdomme, verdomde mostert na de maaltijd, al die kopstukken bij die brandweer daar oppakken en in de hens steken, dit is toch te zot voor woorden, er zijn steken gevallen, is dat een antwoord, kom kom mensen
  wat is dat, shit boel shit. Suriname 2012, hiep hiep hoera, fuck them there.


  Maak melding

 17. @Fronters

  Het op gang brengen van een gezonde discussie op dit forum wordt door de frontkudde steeds op chaotische wijze verstoord. Ze zijn allemaal ook gestoord en verstrooid. Maar je kunt deze afvalligen van het front niet kwalijk nemen .Ze zijn met deze verarmde cultuur die de nps en vhp ze heeft bijgebracht groot geworden.
  Front betekent in èèn woord Chaos en Corruptie. Let maar op de chaos die ze hier proberen te veroorzaken bij elk thema. Afdwalen van onderwerp hebben zij ontdekt. Ordinair gedrag en politiek incorrecte houdingen demonstreren ze iedere keer. Fronters nogmaals het gaat om de inhoud. Niet het beledigen van anderen in het belang van jezelve weegt zwaarder maar op een fatsoenlijke en correcte manier jou mening accentueren.Scheldwoorden, krachttermen komen aan de orde van de dag tot leven bij deze schandeloze frontkudde vandaan.Inplaatst van te laten blijken op een normale en humane manier om te gaan met vrije meningsuiting maken deze waardeloze tuigen misbruik van het sociaalmedium. Demonstrate your skills.
  Choose it, or you`ll loose it!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES