Geen haast met behandeling begroting

55

PARAMARIBO, 28 sep – Regering en parlement maken geen haast met het behandelen van de staatsbegroting. Volgens parlementsvoorzitter zal de begroting die president Desiré Bouterse indiende, even moeten wachten. Het wordt waarschijnlijk november in plaats van oktober. Voorrang krijgt het huisvestingsplan van de regering. De reden lijkt voor de hand.

Het woningbouwprogramma moet binnen de kortste keren beginnen. Maar de regering wil dat niet doen zonder juridische dekking. Pas dan kan er geld voor worden uitgetrokken. “Om het woningbouwbeleid uit te voeren, moeten wetten worden gemaakt en het programma heeft invloed op de begroting”, zegt Simons. De voorbereiding van het huisvestingsplan heeft maanden geduurd. Over verscheidene schakels heen is het uiteindelijk beland bij het parlement.

Het plan moet ook voortzetting garanderen onder toekomstige regeringen. Het is daarom over een langere periode uitgesmeerd. Het plan voorziet in de vestiging van onder meer een huisvestingsautoriteit. Die moet een onafhankelijke positie krijgen om een zo eerlijk mogelijk woningbouwbeleid te krijgen. Ook de distributie en financiering behoren tot de verantwoordelijkheid van deze autoriteit. De oppositie is bepaald sceptisch over het woningbouwbeleid.

Bekijk ook:

55 REACTIES

 1. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOhhhhhhhhhhhhhh,ik denk dat er geen haast bestaat omdat nu eenmaal niks nuttigs erin staat.Het zit vol met herhalingen en loze beloften naar het paradijs,vandaar.


  Maak melding

 2. Begrip!!!!

  Het plan moet ook voortzetting garanderen onder toekomstige regeringen.

  M.a.w. alle puinhoop achterlaten voor de toekomstige regeringen, en zelf steeds de vorige regering over van alles en wat de schuld geven…whaahahaha


  Maak melding

 3. Geen haast met behandeling begroting

  ××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

  …wellicht omdat hij zo flinterdun is dat dit op een achternamiddag wel behandeld kan worden…


  Maak melding

 4. Geen haast met de behandeling van de begroting, maar wel haast hebben met een omstreden wijzigingsamnestiewet, om moordenaars en mensenrechtenschenders vrijuit te kunnen laten gaan.
  Het huisvestingsplan is gebasseerd op leningen via, China en andere kanalen die dan door volgende generaties terugbetaald moeten worden.


  Maak melding

 5. Bij de volgende verkiezing van mei 2015 moet de coalitie gevormd worden door NF+ en NDP, zonder Bouterse. NDP moet geleid worden door Jenny Simons.

  Personen en partijen als AC, Pl, met Brunswijk en Somo kunnen in de oppositie of uitstappen uit de politiek.

  Bouterse en co moeten hun problemen maar gaan oplossen met de rechtbank/krijgsraad in Boxel, zonder de Surinamers en Suriname hiermee nationaal en internationaal in haar vooruitgang en ontwikkeling te belemmeren en er onder de Surinamers weer rust komt.

  Bouterse is geen Mozes, die Surinamers door de Rode Zee kan leiden naar het beloofde land. Bouterse en co zijn maar zielige personen, die hun last op het hele land Suriname en de Surinamers leggen en de ontwikkeling en vooruitgang van het land ophouden. Bovendien geven ze Suriname en de Surinamers internationaal daarmee ook een slechte naam even eens als Somo en Rambo.

  Bouterse en Co hebben veel misdaden tegen de menselijkheid in Suriname verricht en willen door President zijn hun vege lijf redden om niet bij de rechtbank/krijgsraad te verschijnen. Hiervoor moet het totale belang van Suriname en de Surinamers onder aan geschikworden gemaakt. Dat is wel heel veel lef hebben.

  Hoe komt Bouterse erbij dat hij Mozes?


  Maak melding

 6. Het moto van Baas

  ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

  Geen woorden maar schade.


  Maak melding

 7. Amnestiewet was binnen 48 uur rond, maar dat was eigen belang en dat prefereert boven landsbelang. Dat is het verschil tussen behandeling begroting en amnestie 2012 en mevr. de voorzitter van de DNA doet er met droge ogen aan mee.


  Maak melding

 8. Hieruit blijkt dat deze regering zomaar loze beloften doet, er was nog niets geregeld er was nog niet eens over nagedacht en het volk werd 18000 woningen beloofd. Deze regeerders zeiden voor de verkiezingen: “Ef yu stem tapu mi, mi o go meki 18000 oso”, dit doet mij denken aan wijlen mijn neef, die zei altijd “ef mi gogo ben de wan onfu, mi ben kan baka brede, ma bika mi gogo no de wan onfu, soso @#$% e kemopo fu drape” (vertaling: als mijn anus een oven was kon ik heerlijke broodjes bakken, maar omdat mijn anus geen oven is komt er alleen maar @#$% uit),m.a.w. alle beloften van deze regering leveren alleen maar @#$% op.


  Maak melding

 9. Ze beginnen te begrijpen dat het volk hun door heeft dat er een klucht opgevoerd wordt in de assemblee.Kunnen ze het vervolg even uitstellen.De senioren van Ashina waren blij dit keer niet ‘opgeroepen’ te worden voor ‘steun’ betuiging aan de pres.Vorig keer wisten ze niet wat hun over kwam.

  Cobie.


  Maak melding

 10. Deze mensen hebben nergens haast mee of het moet zijn dat ze hun eigen duistere persoonlijke agenda aan het uitvoeren zijn. Op vergaderingen van de Nationale Assemblee zijn ze er bijna nooit en als ze eens een keer besluiten om hun porem te laten zien dan zijn ze uren te laat en nu als klap op de vuurpijl hebben ze ook geen haast met de begrotingsbehandeling.
  Mondje had echter binnen één maand na de verkiezingen zijn huisje aan de Gemenelandsweg verruild voor(waarschijnlijk) een paleisje ergens anders in het land, binnen een vloek en een zucht was de amnestiewet er doorheen gejaagd (toen maakten ze overuren tijdens het vergaderen). Nu blijkt dat de plannen voor het daadwerkelijk opzetten van de 18000 woningen voor het volk nog steeds niet goed doordacht zijn, maar het paleis bij het onafhankelijkheidsplein wordt wel al maandenlang gerenoveerd, omdat Bouterse voor het verstrijken van zijn zittingsperiode in het paleis zijn intrek zal nemen (wil iemand hierover een weddenschap met mij aangaan?).


  Maak melding

 11. Ba anansie,

  mondje woonde niet meer op stand toen hij van niets ineens minister werd, en is toen verhuisd van de Gemenelandsweg naar een paleis op blauwgrond.
  Ze zijn helaas vergeten om in de jaren 80 mondje en die horspik van Sital te liquideren deze twee laag gekwalficeerde sergeantjes van de landmacht zijn nu omhoog gevallen terwijl ze ongeschoold zijn, maar vrienden voor het leven zijn van moordenaar en drugsdealer bouterse.


  Maak melding

 12. Aahh…Oma jenny dekt Idool van suriname met 15 kruisjes. Nu gaat het maken van wetten hun flater van zero huizen camoufleren.
  Idool van su en volksmilitie zijn de ramp van Su.
  En onbegrijpelijk dat die naievelingen die met hem samenwerken niet beseffen dat wie met pek omgaat daarmee besmet wordt.


  Maak melding

 13. Bij het starten van woningbouwprojecten en aanvragen van een hypotheek in Nederland. Komen ook heel wat wetten aan de orde en akte gemeentelijke garantie.
  Nu maken forumdeelnemers die in Nederland wonen een grote fout de surinaamse situatie of bureaucratie te vergelijken met die van Nederland.

  In Suriname is alles mogelijk. Relax.


  Maak melding

 14. Wat een drogreden van parlementsvoorzitter Simons. Als je nog geen overzicht van de totale kosten voor huisvesting hebt, dan plaats je de zekere kosten onder deze post op de begroting en maak je een schatting van de onzekere kosten, waarmee je de post ONVOORZIEN verhoogt.


  Maak melding

 15. Het su belijd word niet zoals in nederland ondernomen,,wij distantiëren ons van nederlandse wetten en regels die geen goed voor su in betekenis was.
  Wij zijn een onafhankelijk volk,en geen volk die verantwoording moeten afleggen aan wat voor land dan ook,wij hebben voor Bouterse gekozen en dat zal zo blijven,,nu staan wij op ons zelf,nu bouwen wij langzaam maar zeker naar een eigen leef vorm dat voor een heleboel redimusu’s niet vatbaar van verstaand is,,omdat zij aan het systeem van hun westerse basen verslaafd zijn geraakt en niet meer los kunnen.


  Maak melding

 16. Ook in Olland wordt er geen haast gemaakt met het vormen van een nieuw kabinet !!!
  Het is wel in beeld maar nog niet gevormd er moet nog onderhandelt worden tussen de winnende partijen !!!
  In Su is het een ander geval nl.
  Er dient eerst wetten gemaakt worden en garantie in gebakend worden ter continuering van het voorgenomen huisvestingbeleid , ook door toekomstige regeringen !!!
  Nek’s no fout !!!
  Sranan Mama , mevr. Simons , waakt over het surinaamse volk cq. dak- en thuislozen !!!
  HET SURINAAMSE VOLK IS GEZEGEN OM SRANAN MAMA MEVR. SIMONS IN HET MIDDEN TE HEBBEN !!!
  Namems mijn gezin ; SRANAN MAMA , BEDANKT EN MOGE DE ALMACHTIGE U BEHOEDEN !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 17. venetiaan was een goeie president hij moet weer president worden ,die man verdient lof van friend en vijand ook van patrong .venetiaan is kerkelijk opgevoed hij heeft de uitstraling van een waarachtige president van de gehele natie .ik vindt het jammer dat hij maar vier zetels in de wacht kon slepen .dwe surinamers zijn ondankbaar.venetiaan heeft goed werk gelevert dit verdient die man niet .ik krijg er slapeloze nachten van dat vene geen president is geworden .god zal vene behoeden en hem zegenen bij de volgende verkiezingen .
  vene sterkte .


  Maak melding

 18. @sra, ik vind het heel zielig hoe jij denkt over bepaalde zaken. Het lijkt dat jij en nog vele anderen gewoon gehersenspoeld zijn door de regering.

  =Als een begroting niet op tijd klaar is is het vragen om problemen.

  =Dankzij Venetiaan zijn beleid en begroting gaat het nu goed in Suriname.

  =Ik ben bang dat wanneer men geen goede begroting en beleid heeft en deze regering naar huis gestuurd wordt, de volgende regering weer met een grote PUINHOOP komt te zitten.

  =Ben niet partijdig, maar men mag zeggen wat ze willen, Venetiaan verdient een grote PLUIM.

  @patreong, je hebt gelijk en eerlijkheid duur het langst


  Maak melding

 19. Wat de huidige Nationaal Regering in twee jaren voor het volk heeft gedaan of kunnen verwezelijken , had de NF(Nederlandse Front) in meer dan 10 tropische jaren niet kunnen bewerkstelligen .
  Oja , zelfs hun parade-paardje cq. het re-vitaliseren van de Nederlandse Rechts Orde in de Republiek Suriname , is gestruikeld !!!
  Wij maken onze eigen wetten en richten onze eigen NATIONALE RECHTS ORDE naar ons believen !!!
  Nek’s no fout !!!
  Wij geven nu prioriteit aan dak- en thuislozen , daar onze aller-armsten in erbarmelijke omstandigheden verkeren en het niet verdienen om niet mee te kunnen genieten van de groeiende welvaart !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 20. Ira

  ik heb ook geen zin in jou.
  die hele begroting waar jij over praat was onderdeel voor vooruitgang voor nedland gebaseerde inkomsten en uitgaven,dus wat wil jij uitleggen.
  Nu word er onder leiding van deze nieuwe regering de puinhoop van het oude regering in orde gebracht,,dus dat betekend dat de inkomsten van su is en niet van een ander land,,of ben jij vergeten dat het oude regering onder nederland was,


  Maak melding

 21. In de schaduw van Desi Bouterse staat een presidentskandidaat die in het verleden veel stof heeft doen opwaaien: Jules Albert Wijdenbosch. De oud-president liet volgens velen een bankroet Suriname achter. Portret van een omstreden politicus.

  :)Gemeenteambtenaar
  De 64-jarige Jules Wijdenbosch groeide op in Paramaribo. Hij vertrok voor een studie politicologie naar Amsterdam en werd daar gemeenteambtenaar. Drie jaar na de militaire coup in 1980 besloot hij terug te keren naar Suriname om een bijdrage te leveren aan de hervormingen in zijn geboorteland.

  🙂 🙂 :)President
  Samen met Bouterse stond hij aan de basis van de Nationale Democratische Partij (NDP).
  De samenwerking bleek een succes. Bij de parlementsverkiezingen van mei 1996 was de NDP de grote winnaar en Jules Wijdenbosch werd president. Dit laatste tot grote teleurstelling van de Nederlandse regering en het parlement, die vreesden dat Bouterse zich achter de schermen de ware machthebber zou tonen.

  🙂 🙂 🙂 1504 meter ‘Wijdenbosch’
  Toch bleek al snel dat de ijdele ‘Bosje’ niet naar de pijpen van zijn kameraad Bouterse zou dansen. Hij ontpopte zich als iemand die graag zelf in het middelpunt van de macht staat. Dat blijkt ook wel uit de erfenis die het voormalig staatshoofd achterliet: 1504 meter ‘Wijdenbosch’, ofwel een enorme brug over de Suriname-rivier die hij liet bouwen en zijn naam draagt.

  HAHAHAHAAAAAAAAAAA ‘Go home’ 🙂 🙂 🙂

  Zijn presidentschap heeft de politicus na drie jaar voortijdig moeten afbreken. Massale demonstraties, beschuldigingen van corruptie en onverantwoord financieel beleid lagen daaraan ten grondslag. ‘Bosje go home’, riep het Surinaamse volk. In Nederland noemde toenmalig minister van Ontwikkelingssamenwerking Herfkens zijn beleid ‘volstrekt corrupt’.

  😳 Schatkist
  De critici verweten Wijdenbosch met name dat hij vergeten was de schatkist te bewaken. Het staatsgoud zou hij hebben verpatst, de discutabele financiering van twee bruggen bezorgde het land een torenhoge staatsschuld, en onlangs werd ‘Bosje’ ervan beschuldigd 830.000 euro te hebben verduisterd.

  EEN ERFENIS WAAR HEER VENE TIJD NODIG HAD OM HET WEER ” GEZOND TE MAKEN “


  Maak melding

 22. @sempa, je schrijft::::
  Wij geven nu prioriteit aan dak- en thuislozen , daar onze aller-armsten in erbarmelijke omstandigheden verkeren en het niet verdienen om niet mee te kunnen genieten van de groeiende welvaart !!!

  =Ik kan jou vertellen dat men al jaren mee bezig is geweest om de thuis en daklozen op te vangen, maar dit ging moeilijk, omdat men vond dat ze recht hadden vrij te mogen lopen en te staan waar ze willen. Ze moeten zelfs aangeven of ze hulp nodig hebben.

  =Vergeet niet dat in november een groep buitenlanders naar Suriname komt, dus de straat moet netjes en schoon zijn.
  =Hopelijk hebben de thuis en daklozen ook recht op langer verblijf en wens ze dat ook toe. GELD PROBLEMEN


  Maak melding

 23. @Pasew je hebt helemaal gelijk,..Wijdenbosch was een drama voor Suriname. Weet je wat ik jammer vind? Ieder keer als Suriname 1 stap vooruit gaat, gaat het weer 2 stappen achteruit doordat ze op de verkeerde personen stemmen.Hoe kan je een dief vragen op je huis te letten??? Hoe kan je een pedofiel vragen je kinderen naar school te brengen?? Hoe kan Suriname Bouterse en co vragen Suriname naar betere toekomst te brengen? Zijn we de jaren 80 vergeten? Geen brood geen school,…geen WC-papier, geen olie te koop maar flessen urine, ..kortom bittere armoede. Ik weet het, want ik heb het mee gemaakt.
  Surinamers hebben geen geduld, en willen dat alles in 1 dag opgelost is. Nou in 2015 zijn we weer 2 stappen terug,..dat is één ding dat zeker is.


  Maak melding

 24. wat kunnen wij allemaal het mooi vertellen vanuit holland hooooorr!!! ik geef in nederland mijn mening meer kan ik niet ,maar het lijkt wel alsof anderen het beleidt in suriname hebben voorbereidt of het moeten goed keuren ,ja die adviseurs zitten in nederland achter die computer .aan de zijlijn staan en bevelen uitdelen hihihih kan ik ook ,dat kan iedereen denk ik .ik kan niet veel praten baja ik ben nederlander ,wat ik moet doen als ik een grote mond wil opzetten is naar suriname gaan en vandaar uit kritiek leveren dan pas ben je een echte surinamer maar niet in derland op mijn kont zitten en maar krittiek leveren .


  Maak melding

 25. @Sempa, wat heeft jouw NDP dan de afgelopen 2 jaar gerealiseerd wat NF niet had kunnen doen ? Vertel het ons aub… Is het misschien die 18.000 te bouwen woningen die Bouta had beloofd of die 4 baansweg naar Zanderij. Misschien wel die weg naar Brazilie ? Of waren het die investeerders die dolgraag geld in de Surinaamse economie wilden pompen.

  Luister broeder Sempa, dat het goed gaat met Suriname heeft niets te maken met het beleid van Bouta. Iedereen weet dat de prijzen voor grondstoffen op dit moment gunstig is. Daarnaast profiteerd Suriname ook van de export van aardolie, maar bovenal de solide financiele basis die gelegd is door de regering Venetiaan. Dit houdt Suriname op de been.

  Het feit dat Bouterse de begroting niet zo belangrijk vindt getuigt maar weer eens dat deze man niet geschikt is voor het presidentschap. Ook dit werd bevestigd door de directeur van de Surinaamse Bank. Ook niet zomaar iemand.

  En die Motjo Simons van jouw is de grootse hielelikker van Bouta. Die doet het echt met lange halen.. Ze heeft niets voor Suriname betekent en gaat ook niets betekenen.


  Maak melding

 26. @Kojandie Bandakoisie,..

  A Swotu Go Na a Dorpu Hor Wang Didibrie Neef Fu joe,..
  joe famirie taki; LAAT MIJN MARRON-NEEF MET RUST,…het enige wat hij gedaan heeft is;

  HERSEN INSLAAN,
  VERKRACHTEN,
  EN GESTOLEN GOED VERDELEN IN HET DORP VAN AlA KA KAPITEIN ROBINHOOD

  dis na 3e lesi tak skowtu e kong suku unoe da we kong ing opstand omdat unoe abi wang Moraal Van Hier Tot SANTA BOMA


  Maak melding

 27. waarom reageren jullie zo heftig op patrong ,ik ben een zielige surinaamse nederlander die zijn mening geeft hoor .wat heeft dit te maken met pero .
  waar slaat dat op suripatriot .
  heb je stamppot gegeten of hete aardappelen ,of ben je dement aan het worden.laat je niet gek maken door front of bouterse ,wij allen leven in een vrij land waar jij je mening mag verkondigen maar maak er geen misbruik van .


  Maak melding

 28. sommigen hier hebben niets beters te doen dan maar slap lullen .leg dan uit om wat voor reden ik een andere naam zou moeten aannemen .ben patrong iemand verschuldigt mie moes pai oeng ,moet ik veratwoording aan een van jullie afleggen !!!wie lult hier nou dom. suri patriot geef mij een brik .


  Maak melding

 29. @Patrong
  Hé,strontvlieg,ben je weer boven de strontspiegel verschenen met je holle praatjes!Ik had je daar naar toe verwezen en hoopte dat jij nooit meer boven de drap zou uitkomen.
  Jij lijkt wel het evenbeeld van jouw even grote oerstomme soortgenoot en analfabeet die “waardeloze onbetrouwbare mislukte bittere cassaveplanter” perro!
  Mie ô dompoe joe bakka inie a ka’oso.
  Gwe,go njang dape bakka!


  Maak melding

 30. Medusa ,
  dat jij Olland welgezind bent maakt nog niet dat jij meer mens bent dan Pero !!!
  Wij hebben liever een cassave-planter dan een hoog opgeleid individu die een lafaard is en ook in een identiteit-crisis zit !!!
  Erger nog , jou zgn. mening is al voor jouw gevormd (voor-gekauwd )en jij bent een willoos slachtoffer , ondanks jouw genoten opleiding
  Medusa , any % of 0 is still 0 !!!
  Pero , krakti nanga alla sani san yu do !!!
  Wan fu din dee disi , mi go play a bal bakka na Domburg , baka dati mi go njan na wowojo !!!
  A kan tak mi go abra na Laarwijk !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 31. @sempa
  Neem jij het nou op voor patrong en/of voor perro?
  MISVERSTAND?OF ….. EH ….. LEG DIT EVEN UIT!
  O.K!Ik snap je een beetje;ze zijn samen met jou een pot nat!(Soms willen aapjes ook een pijpje meeroken.)

  Nu ter zake:
  Ik ben mens,perro( = hond in OLLANS).
  Ik heb ook liever een cassave planter,maar geen WAARDELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER.Of is het zo treurig met je IQ gesteld dat je dat niet inziet?

  En nu persisteer jij in domheid,als je stelt dat er al voor mij(Surinamers in Nederland) is nagedacht EN DAT MIJN MENING AL VOOR MIJ GEVORMD IS.
  (trouwens dit OLIEDOM braaksel heb ik ook al eerder bij perro ontdekt;waar blijft jouw mening nu???Praat jij die analfabeet na?Hahahaha).
  WAAR TER WERELD EN IN WELKE DISCIPLINE WORDT ER NIET VOOR EEN ANDERE NAGEDACHT????
  IN DE POLITIEK,HET ONDERWIJS,DE WETENSCHAP,GENEESKUNDE,
  IN DE MODE en CULLINAIR(!)bij uitstek!
  JIJ WEET TOCH DAT JOUW PRESIDENT JOUW IN DE ONLANGS GEHOUDEN JAARREDE DE MOND HEEFT GESNOERD;door jullie luiheid is er heel veel niet gerealiseerd?
  Of heb je nog een mening?
  Wat lul jij?Je kletst uit je nek man.Praat anderen niet na.
  DOE NIET ALSOF SURINAME HET CENTRUM VAN DE WERELD IS EN ALLES MAAR DAAR OMHEEN DRAAIT?Dat is het niet!
  Suriname is een ordinair 3de wereld landje dat heel veel,zoals ALLE ANDERE LANDEN,voor moet doen zijn kop boven water te houden.
  MEER NIET!!!VERDORIE!

  En over hoog opgeleiden etc. zullen wij het maar niet hebben.Ik vrees dat het jouw kalebas te boven gaat!
  Hou je bij je leest!
  En praat PERRO,WAARDELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER en PATRONG(de latrine duiker) niet na!
  Juliie lijken alle 3 al te veel op elkaar!
  Do your own thing,SEMPA!


  Maak melding

 32. @Medusa, iemand heeft vast tegen de strontemmer gerinkeld. Die paarse imbecielen komen allemaal als wespen op je af. Maak je niet druk om die Casaveplanter lus Bero en Patrong what ever… Een discussie met die lui is doodzonde van de tijd. Ze zijn allemaal geindoctrineerd met die duivelse evangelie van hun. Als het erop aan komt geven ze hun bloed familie nog aan bij de Stasie afdeling van de NDP. Wat ze tegenwoordig niet doen voor een blikje sardien..


  Maak melding

 33. medusa heeft een groot probleem met pero .
  wees een man en hou je bezig met dingen die van nut zijn .waar je mee bezig ment is kinder achtig .je blijft herhalen het is eentonig gaan worden ,ik heb het gevoel dat je blij bent dat pero er niet is .
  komt het uitfrustratie dat je hier op dit forum bent .
  is jou vrouw vriend weggelopen omdat jij je als een panjie negre gedraagt!!!ik weet het niet zeg hoe het is ,ik vermoed alleen maar hoor .
  na panjie negre e doe ding san disie .ddoelloos zwerf je rond dit forum go dompoe ka .


  Maak melding

 34. @Patrong
  Hé,strontvlieg,ben je weer boven de strontspiegel verschenen met je holle praatjes!
  Een strontvlieg kan mij niet voorlezen wat ik moet doen.Eentonig?THERE IS MORE TO COME.BEWARE!!
  Wie teveel lult,daar bijt ik mij in vast en laat NOOIT MEER los.
  Mie dompoe joe keba inie a ka’oso.
  En mie ê go tap a WC deksel now,jere!
  Njang swietie!


  Maak melding

 35. medusa joe na panjie negre so so kaka joe e takie .je praat alleen maar poep ,je bent steeds op herhaling en dat begint eentonig te worden .
  go dompoe ka boi .


  Maak melding

 36. medusa droomt van pero deze panjie negre is volgens mij een boeler .steeds pero in gedachten ,kom met een ander onderwerp .
  het lijkt wel alsof pero jou in zij n macht heeft .
  je bent dement aan het worden,hoe oud ban je opa medusa .
  biegie biegie mang .laat je niet kennen opa medusa.


  Maak melding

 37. @Patrong
  Hé,strontvlieg,ben je toch weer boven de strontspiegel verschenen met je holle praatjes!
  Ben je tijdelijk ontsnapt?
  Mie dompoe joe keba inie a ka’oso.
  En mie ê go tap a WC deksel now,jere!
  Njang swietie!


  Maak melding

 38. Ik heb in de begrotingsrede van desi inderdaad niks meer gehoord over de diepzeehavens die gebouwd zouden worden. Ook over de geweldige plannen die op stapel waren om commewijne verder tot ontwikkeling te brengen heb ik niks meer vernomen. Desi faja. Suriname zou toch de groente schuur van het caraibisch gebied worden?


  Maak melding

 39. Kan het niet op een ander niveau
  zodat we elkaar optrekken . Wat een toestand,
  in landen waar het goed gaat zal zulke toestanden van discussie op een ander niveau zijn . Als een ieder van jullie verandering wil dan moeten we dit niveau a.u.b. verlaten en op een manier in discussie treden v.b.

  Goed beleid front
  – monetaire reserve

  slecht beleid front
  – uitverkoop grondstoffen goud 5% rendement
  – weigering aankoop waterkracht centrale Afobakka
  – politiek spelen met 8 december gebeurtenissen

  Goed beleid Mega combinatie
  – vergroting monetair reserve
  – geen uitverkoop grondstoffen v.b.staatsolie
  100% rendement voor economie Suriname
  – aanpak sociale achterstanden AOV AKB
  – woningbouw meer gebouwd in een jaar dan 10 jaar
  front
  – dalende criminaliteit
  – vernieuwing onderwijs

  Slecht beleid MEGA COMBINATIE
  – Aanpak corruptie

  wie gaat verder

  succes


  Maak melding

 40. medusa moet je uitlachen niet boos op worden .
  deze panjie negre heeft problemen met zich zelf .die kaka oso heeft niets kunnen bereiken in nederland, en weet nu niet hoe het verder moet .opa medusa heeft meer dan 40 jaar in nederland gewoont maar heeft nog geen eens een tweede hands fiets kunnen kopen .so boto
  hihihihihi deze opas lopen hun vrouw of vriend alleen maar in de weg uit frustratie .nu droomt hij van pero .hij denkt bevriend te kunnen geraken met pero .
  medusa is een boeler denk ik hoor .elk woord op dit forum noemt deze opa de naam van pero .vuile boeler .
  boeler junck hihihiihi


  Maak melding

 41. de coaltie wordt gevormd door poppetjes van de president en dat zit dus in DNA. als baas geen haast wil of wenst heeft niemand dat anders moeten ze op het matje komen en iedereen weet waartoe baas in staat is en ook dat hij in staat is ermee weg te komen. the show keeps on going.


  Maak melding

 42. PUNTENWAARDERING SURINAAMSE PRESIDENTEN SINDS 1987.

  Ramsewak Shankar (Front) 4

  Ronald Venetiaan (Front) 5

  Jules Wijdenbosch ( NDP ) 7

  Desirè Bouterse ( NDP ) 8

  Front presidenten zijn slappe lullen met pitloze ballen

  NDP presidenten zijn energieke presidenten die brullen en die kunnen.


  Maak melding

 43. PUNTENWAARDERING SURINAAMSE PRESIDENTEN SINDS 1987.

  Ramsewak Shankar (Front) 4…Krijgt te maken met de erfenis van de duivel 🙂 🙂

  Ronald Venetiaan (Front) 5 heeft duivels puin opgeruimd 🙂 🙂

  Jules Wijdenbosch ( NDP ) 7 deze rat werd naar huis gestuurd door zijn achterban…uniek voor Su 🙂 🙂

  Desirè Bouterse ( NDP ) 8+ 7 = 15 moorden….was toevallig jou VADER ER NIET BIJ???… he wat jammer! 🙂


  Maak melding

 44. bouta doe je dingen op je gemak je hebt de tijd mie mang .je zegt zelf dat die economie op rolletjes loopt en dat klopt …monetair is suriname een voorbeeld voor de omringende landen ..ze zeggen vene heeft de aanzet gegeven monetair maar jij zet dat beleid voort en dat zijn alleen maar plusjes toch!!!

  er is toch niks mis mee als je de goede dingen van je voorganger kunt overnemen ..je hebt een man als hoefdraad die veel van economie weet en dat zijn allemaal winst punten .

  bouta houden zo.
  kraktie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.