Surinamers moeten delen in economische groei

71

PARAMARIBO, 28 sep – “We zijn er in geslaagd onze economie veelbelovend te maken, te midden van een diepe financiële crisis in de wereld, op eigen benen”, zegt president Desiré Bouterse. Hij bedankt de samenleving voor het “doorstaan van zware beproevingen.” Het is hoogtijd dat “de leiding van het land zich kwijt van de plicht het volk naar redelijkheid te laten delen in de groei.”

Het moet zich vooral vertalen in beter sociaal beleid. “Nu zullen de goede tijden voor het volk aanbreken. De economische groei moet vermaatschappelijkt worden. De economische groei moet altijd ten dienste staan van de mens”, aldus Bouterse. Er zullen ingrijpende sociale hervormingen worden doorgevoerd het komend jaar. De mens staat centraal met als hoofddoel ‘vernieuwing voor een rechtvaardige samenleving.’

Alle Surinamers moeten al in 2013 voorzien zijn van een standaard zorgpakket. Ook woningbouw is een sociale prioriteit. Onderwijs moet bereikbaar zijn voor alle kinderen. Basisgoederen en diensten worden gesubsidieerd, “zodat geen enkele Surinamer een menswaardig bestaan wordt ontnomen.” Er komen meer banen via onder andere grote infrastructurele werken en het stimuleren van de dienstensector. ‘Arbeid en inkomen voor iedere burger’, is het motto.

71 REACTIES

 1. Bouta,

  Ik geef je nog een jaar de tijd om de beloftes die je reeds eerder maakte na te komen.
  Persoonlijk denk ik dat je in September 2013 gaat zeggen.
  2014 WORD EEN GOED JAAR VOOR ALLE BURGERS VAN SURINAME, NOGMAALS DANK VOOR HET EXTRA JAARTJE GEDULD.

  IN 2014 ZEG JE WAARSCHIJNLIJK NU GAAT HET ECHT GEBEUREN VOOR DE SURINAAMSE BEVOLKING, MAAR DAARVOOR HEB IK JULLIE STEM WEL NODIG HER EN DER ZAL IK KIES MANNETJES/VROUWTJES NEERZETTEN DIE JULLIE NAMENS MIJ EEN KLEINIGHEID ZAL GEVEN IS 300 SRD GENOEG.

  EN TIJDENS JE VERKIEZINGS TIJD ZUL JE ZEGGEN HET HEEFT ALLEMAAL TE MAKEN MET DE VOORGAANDE REGERING ZIJ HEBBEN ER ZO’N PUINZOOI VAN GEMAAKT DAT HET VOOR ONS MOEILIJK WAS OM GOED BELEID NEER TE ZETTEN, DE RATINGS ZIJN NAAR BENEDEN BIJGESTELD OMDAT ER NOG OUD MATERIAAL UIT DE KAST TEVOORSCHIJN KWAM, OOK DE HUIDIGE GOUDKOERS WERKT NIET ECHT MEE IN HET PROCES DE ECONOMIE TE VERBETEREN.

  OFTEWEL BOUTERSE HOUD JE MOND EN GA NU EEN ECHT AAN DE SLAG, STOP MET VALSE BELOFTES EN WEES EEN VENT DIE EERLIJK OPRECHT EN ALLEEN MAAR GOEDE BEDOELINGEN HEEFT.


  Maak melding

 2. Dit doet me denken aan een badmeester die een dood kind uit het zwembad vist en aan de ouders zegt: ik heb hem onder water gehouden, maar ik zei er steeds bij ‘je moet ademen, je moet ademen’. Dat deed dat stomme kind van juliie niet en nu is hij dood. Bouterse zegt dat wij, het volk, ook moeten delen in de welvaart, terwijl hij ons intussen een government take en binnenkort een BTW dor de strot duwt.


  Maak melding

 3. Bouterse dit lijkt meer op de praatjes van de NPS dat ze vertelden aan de bosland bewoners [vroeger] om op hun te stemmen.Een land als Sur. heeft werk nodig voor haar onderdanen.Breek je hoofd hierover in plaats van aan zorgpakket te denken en woningbouw.De overschotten op het lands balans komt niet door inspanning en visie uwerzijds.En ook niet door Sigmund die dit opeist.
  Er moet een 10-20 jaren plan opgesteld worden om de groei te behouden en te vergroten.Met uitdeling/feest vieren kom je niet.NPS en soort genoten hebben dit al laten zien.Verkopen van het land en water wat nu gebeurt is geen toekomst.Zie en leer van de witten.


  Maak melding

 4. =Ik hoop dat de mensen in het binnenland een stukje grond krijgen zodat zij niet meer zomaar een plek gaan open kappen en niet meer gaan claimen dat het binnenland van hen is.
  =Ook het onderwijs in het binnenland moet worden aangepakt.

  =leiding water voor een ieder

  =Het is afwachten wat het zal worden, omdat de twee jaren al voorbij zijn en haast niets is gebeurd.


  Maak melding

 5. kamper wie ben jij om de regering nog een kans te geven tot een jaar .je zit op je gat in holland en hebben jullie nog een grote smoel .niets weten geen van de mensen die op dit forum zitten ,met name de waardeloze surinederlanders die maar blijven afgeven terwijl ze geen bal doen in nederland .kamper nederland moet jou vragen wat je voor je eigen land kan betekenen inplaats dat je stom staat te comanderen .


  Maak melding

 6. bouta maak je niet druk met surinamers in het buitenland die geen enkel inbreng hebben .
  ik ben ook buitenlander hoor ,dus daarom zeg ik het voorzichtig ,ik weet wel dat het vanaf 2010 beter gaat met su .hopelijk wordt dat beleid voort gezet .


  Maak melding

 7. De economische groei moet altijd ten dienste staan van de mens”, aldus Bouterse.

  Broeders laat je WEDEROM niet blij maken met een dode rat..Hy en zijn rondvliegende strontvliegen zijn de enigen die het steeds beter hebben door zelfverrijkingen…


  Maak melding

 8. @jes,
  Ik zit in Nederland? nee hoor mij te koud, ik zit in Suriname.

  En Ja Jes ik heb mijn zaakjes goed voor elkaar,Of Ik werk Ja ik werk.
  Of ik een mening mag hebben over de regering jazeker die zal ik altijd blijven hebben ook.
  En als je goed leest commandeer ik je baas niet ik drijf de spot met hem, want zeg nou zelf zijn jaar rede en de opmerkingen die de beste man erna maakt lijken veel op de voorgaande reden die jouw baas gegeven heeft.

  Nee maak je niet druk ik commandeer je baas niet, maar ik heb wel commentaar op hem, en blijkens de prestaties van de regering na aanleiding van gemaakte beloftes, Het ontbreken van een degelijk meer jaren beleid plan,
  Het liegen en wijzen naar anderen wat ik trouwens erg toepasselijk vind (want als het over zijn verleden en heden gaat dan moet er ineens een waarheid en verzoening commissie komen) en zo kan ik nog heel veel zaken opschrijven over de huidige regering.

  Het is mijn recht een mening te hebben, als jou mijn mening niet aanstaat dan is dat jouw recht.


  Maak melding

 9. Het klink buitengewoon!! Maar praatjes vullen geen gaatjes!! OP deze, de zelfde manier heeft hij de bevolking voor de verkiezing in de maling genomen! De tjepotie mensen zijn ingetuind! Nu begint hij alweer!! Doelt hij wederom om pres voor de komende verkiezing??

  Het is te hopen dat de gemeenschap iets van heeft geleerd!! De ogen nu wel open zijn, dat ze nu wakker zijn geschud en dat de Ezel zich niet twee keren in de kar stoot!

  Eigen ondervinding is beste leermeester!!!
  Wat gaat hij voor de volgende verkiezing beloven?? SU krijgt treinsporen en treinen, vele snelwegen, elk persoon een woning etc.


  Maak melding

 10. @jes, jou manier van praten en velen die de Surineds uitschelden en hun fouten NIET willen inzien, en ook NIET kritisch naar hun zelfs gaan kijken, maken dat het land Suriname NOOIT voorruit zal komen.

  =Vergeet niet dat heel veel Surinamers met kennis van Nederland het land proberen op te bouwen.


  Maak melding

 11. Surinaamse politici moeten ophouden valse beloftes te maken aan het volk maar het volk moet ook ophouden valse beloftes steeds te geloven van politici.

  Een land als Suriname opbouwen duurt minstens 25 jaar met een goede regering die continue investeert in infrastructuur, landbouw, industrie en innovativiteit.


  Maak melding

 12. @jes

  personen als jij hebben alleen een grote bek…. en doen juist niets en werken zelf niet, je bent totaal geen toegevoegde waarde voor suriname. zelf wachten tot je ergens gratis eten of drinken krijgt, en zelf de perfecte surinamer uithangen.en dan nog eens klagen over een ander word wakkerrrrrr
  ga lekker achter je achterlijke president, die jullie met valse beloftes voor de gek hout.
  Zijn aanhang waar jij onder valt, kun je al blij maken met een dode mus.

  @kamper ik ben het 100% met je eens, ik ben wel een surined die net enkele 6 maanden in suriname woont.
  Wat hebben ze toch tegen de surineds..????

  erwin


  Maak melding

 13. @kamper

  Volgens de Maya`s vergaat de wereld op 21 december 2012. Ik zou me maar niet meer zo druk maken. Maar mocht de wereld op 21 december 2012 niet vergaan, dan komt een andere voorspelling toch wel uit. Nostradamus heeft het namelijk in één van zijn kwatrijnen over een zekere Bautarius. Een vooruitstrevende inwoner van een land genaamd Suriswietus. Deze Bautarius zou volgens Nostradamus ook de verkiezingen van 2015 winnen. 😉


  Maak melding

 14. @anna _z
  Nostradamus had het over een zekere Bautarius en gelukkig niet over een zekere bouterse.
  Dat Bouterse zijn ondergang nadert staat vast!
  2015 kan het ondergang van bouterse betekenen !


  Maak melding

 15. ik lever een bescheiden bijdrage in nederland .
  jullie mogen het weten ,ik ben mijn baan kwijt maar mijn waardigheid blijf ik behouden .ik heb geloof in deze regering en daarom heb ik hoop dat er goede tijden aan zullen breken .er zijn genoeg kansen in su als je wil aanpakken .ik ga naar su gaan binnen kort .ik ga kijken wat ik kan betekenen voor dat land ,ik heb jullie eerder gezegt dat ik een koop woning heb die moet ik eerst verkopen .ben in 2010 geweest en het bevalt prima .ik maa k mij niet druk wat anderen willen zeggen ,ze hebben geen toekomst in su en daarom is het alleen maar gepraat van ze op deze forum ,praten waarvan het geen enkele toegevoegde waarde heeft ,nog in suriname nog in nederland .partong tjekt jullie .


  Maak melding

 16. Nu gaan de goede tijden aanbreken, maar hoop dat dit volk zich niet nogmaals laat misleiden, door allerlei onzin die gisteren tijdens de jaarrede is uitgesproken door een crimineel die allang achter slot en grendel had moeten zitten.


  Maak melding

 17. @pa
  er is inderdaad geen toekomst voor degenen in Suriname met een diploma in hun bezit,want je kijkt alleen maar mismoedigd toe hoe een brunsie,een bouta en een somo de hoogste funktie aan zichzelve toekennen. Alle werkposities die bekwaamheid en deskundigheid alsmede ervaring eisen zijn intussen bezet door de 3 musketiers en hun familie en vrienden.
  Voor de man voor wie je zoveel sympathie laat blijken ,wel hij is een genadeloze moordenaar. Je was in de jaren 80 niet in Suriname en kent deze wreedaard dus niet zoals wij ,de surinamers hem kennen.
  Ik denk God alleen maar dat jij GEEN stemrecht heb in Suriname want jou stem zie ik aan als een verloren stem.Niet goed voor Suriname dus.
  Wij zeggen niet dat jij niet moet terugkeren,wie niet horen wil moet het toch eerst voelen,ja toch?


  Maak melding

 18. ik heb mijn vertrouwen in bouterse niet kwijt.dat was,is en zal zo blijven.
  hoe meer mensen hem haten hoe meer heil hij gaat krijgen.
  GOD ZIJ MET SURINAME EN MET BOUTERSE.

  wel wil ik het gezicht van ned.straks zien als suri een top land wordt.
  men zegt dat de moslims de grote virus zijn,maar mijn theorie is;DE GROOSTSE VIRUS BEN JIJ ALS JE EEN ANDER NIKS GUNT.M.N DE NEDERLANDSE REGERING.


  Maak melding

 19. @Patrong
  Ben je weer boven de strontspiegel verschenen met je holle praatjes!Ik had je daar naar toe verwezen en hoopte dat jij nooit meer boven de drap zou uitkomen.
  Jij lijkt wel het evenbeeld van jouw even grote oerstomme soortgenoot en analfabeet die “waardeloze onbetrouwbare mislukte bittere cassaveplanter” perro!
  Mie ô dompoe joe bakka inie a ka’oso.
  Go njang dape bakka!


  Maak melding

 20. @sheela
  Je zegt:”wel wil ik het gezicht van ned.straks zien als suri een top land wordt”.

  WAT?WANNEER?
  Maak je dat (nog)mee?
  Ik denk dat je ook nog in sinterklaas geloofd!


  Maak melding

 21. @Medusa
  Sang e psa nanga yu?
  My no saby yu so yere!Dot takky a no fu yu mang!
  Ik lees niet al je postings,want ze zijn te lang voor mij.
  Ik ben het ook niet altijd eens met jou maar ik vind dat je soms gelijk hebt!


  Maak melding

 22. Degene die gaan delen in de economische groei, zijn degene die hun schaapjes al op het droge hebben omdat ze dicht bij het vuur zitten, en de afgelopen jaren al voldoende gestolen hebben, want deze bejaardenclub moeten toch hun pensioen veilig stellen.


  Maak melding

 23. ===MEDUSA==
  GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK.
  JA,IK ZAL HET ZEKER MEEMAKEN.
  WONDEREN ZIJN DE WERERLD NOG NIET UIT.
  HEB GEDULD EN WACHT AF.
  IK HEB ZOVEEL VERTROUWEN,DAT IK WEL EROP DURF TE WEDDEN.
  IK BEN NIET NEGATIEF EN WIL OOK NIET MIJN DENKEN OP EEN DWAALSPOOR ZETTEN.HOOP DOET LEVEN,NEGATIVITEIT MAAKT JE COMPLEET KAPOT.


  Maak melding

 24. Bij de volgende verkiezing van mei 2015 moet de coalitie gevormd worden door NF+ en NDP, zonder Bouterse. NDP moet geleid worden door Jenny Simons.

  Personen en partijen als AC, PL, met Brunswijk en Somo kunnen in de oppositie of uitstappen uit de politiek.

  Bouterse en co moeten hun problemen maar gaan oplossen bij de rechtbank/krijgsraad in Boxel, zonder de Surinamers en Suriname hiermee nationaal en internationaal in haar vooruitgang en ontwikkeling te belemmeren en er onder de Surinamers weer rust komt.

  Bouterse is geen Mozes, die Surinamers door de Rode Zee kan leiden naar het beloofde land. Bouterse en co zijn maar zielige personen, die hun last op het hele land Suriname en de Surinamers leggen en de ontwikkeling en vooruitgang van het land ophouden. Bovendien geven ze Suriname en de Surinamers internationaal daarmee ook een slechte naam even eens als Somo en Rambo.

  Bouterse en Co hebben veel misdaden tegen de menselijkheid in Suriname verricht en willen door President en hoge functies te hebben hun vege lijf redden om niet bij de rechtbank/krijgsraad te verschijnen. Hiervoor moet het totale belang van Suriname en de Surinamers aan ondergeschikt worden gemaakt. Dit is wel heel veel lef hebben en het volk uit lachen met zijn gang met de borrel en een hap in het paleis.

  Hoe komt Bouterse erbij dat hij Mozes is? Wie heeft hem dat vertelt?


  Maak melding

 25. Patrong zegt: “ik weet wel dat het vanaf 2010 beter gaat met su .hopelijk wordt dat beleid voort gezet”.

  Een goed verstaander heeft een half woord nodig. Jij bent blijkbaar geen goed verstaander want Bouterse maakt in een hele jaarrede duidelijk dat het(nog)niet goed gaat in Suriname, alles moet volgens hem nog goed op gang komen, maar jij weet het beter dan de man die het beleid uitstippelt, jij blijft maar roepen dat het goed/beter gaat met Suriname.


  Maak melding

 26. Uitstekend van Pres DDB.
  Het rijkdom van SU moet onder de totale volk van Su verdeeld worden. Heel goed ingezien.
  Nog bedankt, respect en eer betuigingen aan de Excellentie Pres DDB.


  Maak melding

 27. Eey Dada Fawaka??

  dus je gaat geven 10 duizenden kinderen warme maaltijd noh..

  deze tori is niet goed hoor..kijk maar,..algemeen is bekend de slechte ouderlijke opvoeding,…straks krijg je ook slechte ouderlijke kookkunst!!!

  da wie gaat maken een lekkere OKRO-BRAFOE?…mss ingeblikt uit China 🙂 🙂


  Maak melding

 28. ai medusa joe tja sari .als ik rotsooi typ waarom reageer je daarop ,je komt heel veel tekort , het enige wat jou rest is kakaoso joe moe krieng .
  joe moes rij dagoe wagie ze gaan het weer invoeren in suriname ,iets voor jou!!!


  Maak melding

 29. @pasew, Odi odi.
  Fawaka mang?

  OKRO-BRAFOE ingeblikt uit China?
  Wel OKROSOEPOE dati dé jongens lobi.

  En het navolgende bericht is voor onze toekomstige remigrant (patrong)

  vr 28 sep 2012.
  Geruzie over Open Huizen Dag AMERSFOORT – en ook in div. andere plaatsen in Nederland.

  De Nederlandse Makelaars Vereniging (NVM) organiseert zaterdag de NVM Open Huizen Dag, maar volgens de Vereniging Eigen Huis heeft de NVM de dag ten onrechte geclaimd. „De Open Huizen Dag is een nationaal evenement en bestaat al meer dan 10 jaar. Niet alleen NVM-makelaars stellen hun huizen open voor het publiek, maar ook vele anderen.”

  WAARONDER @patrong.
  ik heb jullie eerder gezegt dat ik een koop woning heb die moet ik eerst verkopen .

  Ik kan ook een bod uitbrengen.

  Want ook de REMIGRANTEN moeten delen in economische groei volgens DADA.


  Maak melding

 30. Aah…het is inderdaad tijd om in het publieke debat de vraag uit te werken wat het nieuwe politieke alternatief is voor Su.
  Het moet de Surinamer wel duidelijk zijn dat Idool van de volksmilitie met 15 kruisjes Su niet kan leiden naar een beter Su. Hij is te omstreden nationaal en iinternationaal en er is te weinig diepgang. Wel volksmennerij als weleer doch dat brengt de arme surinamer niet verder.
  Investeerders komen niet omdat idool van su heeft zitten pronken met goede vriend Chavez die bekend is om zijn nationalisatie van bedrijven. Ook is het politieke klimaat te instabiel.
  Een nieuwe brain drain is in ontwikkeling. Is een Arabische lente a la Libie een opdoemend scenario.? Lopen de nieuwe politieke leiders zich al warm achter de schermen.


  Maak melding

 31. Fer.E. Odi odi,

  wij zijn geen remigranten maar landgenoten die voor lange tijd “OP REIS WAS”, maar nu huiswaarts willen omdat DADA thans in de aanbieding heeft W W met warme maaltijd 🙂 🙂


  Maak melding

 32. Volgens de boeken van Nostradamus zullen de paarse hersenen van een zekere anna_z langzamerhand hun natuurlijke kleur terugkrijgen, de naakte waarheid zal tot haar hersenen doordringen, waarna zij de leiding zal overnemen in het democratische verzet tegen haar voormalig idool DiDiBrie. De eerste tekenen hiervan zullen zich manifesteren rond de jaarwisseling in Watrakantus


  Maak melding

 33. Naam president Bouterse in drugsdossier.
  Bouterse is de hoofdverantwoordelijke van de decembermoorden, burgers werden van huis opgehaald en op wrede wijze standrechtelijk geexecuteerd.


  Maak melding

 34. er is maar een persoon die leiding kan geven in suriname ,en dat is venetiaan nu ex president .venetiaan heeft tien schone vingers en bouterse 9 schone vingers .als er nu verkiezingen zouden komen ,zou ik op venetiaan stemmen ,die man is eerlijk niet gierig loyaal humoristisch niet schijnheilig ,niet arogant ,niet hysterischen deze gaat behoedzaam te werk .vene heeft de verkiezingen verloren ,maar hij komt terug vier zetels heeft vene behaalt en dat is toch een prestatie vergeleken met doe .venetiaan wij leven mee met u het gehele surinaamse volk staat aan uw kant ,het volk heeft er spijt van dat ze niet op u hebben gestemt .als ik in suriname zou wonen had ik zeker op deze president gestemt .


  Maak melding

 35. Mensen houd het kort en krachtig
  Ik ben altijd zins 1998 bezig en
  Zal en blijf het doen connect en
  Wacht op niemand ik zie juli wel
  in mijn moves wie linkt is meer bles
  haters en rodellaars en misgunners
  gaan ons dwars zitten wees voorbereid
  ongeacht welk Regering of President
  het volk is inde meerderheid begin als
  invidu BLESS!!!


  Maak melding

 36. @Kamper: A no ju kamper sa njang fu na bung. Wi sranangmang sa njang fu na bung. Je pree sranangmang.
  Wè, mek mi sjie if je scrifi sranangtongo. Ju na wang bakra sang fadong na uit wang smoko olo.
  @Patrong: Den patrong sang Bouta gi vene nanga nps so srefi na demokracia fong fong no sari no mi boi/meiske. Ju wani wang patrong ete fu Bouta gong. Patrong, patrong wani moro fong fong.


  Maak melding

 37. Inderdaad welke economische groei? We weten met zn allen dat dit te maken heeft met de verhoging van de int. olie en goud prijzen. Wat de productie sector betreft zijn er geen nieuwe banen gecreeerd. De familie, vrienden en kennissen hebben reeds hun grote deel gehad, rest nog wat kruimeltjes voor degenen die het daadwerkelijk nodig hebben.


  Maak melding

 38. men zegt bouterse is de hoop van suriname ,laten wij hopen dat het zo mag blijken .ik verwacht geen wonderen maar verbetering heb ik wel gezien en gemerkt in suriname .
  het hangt er van af hoe je het bekijkt .
  de een is blind of wil het niet zien ,de ander is voor front en zal het natuurlijk niet inzien .een ieder zijn keus .medus sos so kaka joe sa poeroe .panjie negre meer kan ik niet van maken hihihihihih


  Maak melding

 39. hahahahahaahah medusa je komt heel veel tekort opa .
  baka wc zelf willen ze je niet .je bent bijna 40 jaar in nederland een kosten post voor nederland .
  deze panjie negre is opa medusa die veel tekort komt .
  ben je de naam pero vergeten boeler , voor het eerst wordt de naam pero niet genoemd .je droomt van pero vuile boeler .


  Maak melding

 40. DDB zegt het gemiddeld inkomen per hoofd is gestegen van zo’n 8000 $ naar 9000 $ / hoofd, jaar.
  Het volk merkt dat de koopkracht van hun nagenoeg gelijk gebleven inkomen in SRD’s sterk is gedaalt.

  Als variant op een bekende uitspraak over statisticie:
  De overtreffende trap
  – je hebt leugenaars.
  – je hebt vervloekte leugenaars
  – je hebt DDB en matie.


  Maak melding

 41. Wij zijn delers maar niet zomaar investeerders brengen in Su en ons land plunderen Su zit vol waarde en is waardevol en WIJ SURINAMERS OOK!!!!

  Wij hebben andere nodig in ons voordeel andere

  OPdonderen!!!!


  Maak melding

 42. @ Paul.

  Wat denk je?Denk je echt dat de chinezen de bomen eeuwen geleden geplant hadden,dat ze nu bezig zijn te oogsten in Sur?Als de bomen op zijn,zijn de chinezen ook weg met achterlating van een woestijn.Een tweede stuwmeer kan je dan ook vergeten.In buurt van de Panama kanaal staan er veel bossen maar ze mogen niet aangeraakt worden.


  Maak melding

 43. @@@ patrong en medusa

  willen jullie mij buiten houden …of is pero zo populair dat ik zelfs tijdens mijn vacantie de naam pero wordt gescandeerd …oeng libie mie .
  medusa hou mij ver buiten jou problemen .
  die ordinaire taal die je uitslaat gebruik ik niet.

  mie mang pero na pero ik heb geen nick name nodig om mijn mening te geven …laten wij elkaar respekteren .
  laat je niet kennen mie mang .
  hier geeft een ieder zijn mening ..ik ben een week weggeweest met mijn broer en heb prima genoten van para waar ik zo trots op ben ..en niet te vergeten mijn district commissaris miranda waar ik alleen maar lof over spreek .

  para is in bloei para trekt de meeste toeristen die suriname bezoeken …waar dat aan ligt komt door de inzet van de mensen zoals pero geloof in eigen kunnen .
  het lijkt arogant maar toch is het zo …was front ook zo gedreven dan waren wij een stuk verder ..maar ja .

  te kauw njang a moesoe gie assie passie .
  suriname is in opbouw mie mang wij gaan met deze regering mooie jaren tegemoet …de begroting van onze president liegt er niet om …zelfs mijn broer die terug houdend was heeft een andere kijk .

  bouta go go

  bouta


  Maak melding

 44. PUNTENWAARDERING SURINAAMSE PRESIDENTEN SINDS 1987.

  Ramsewak Shankar (Front) 4

  Ronald Venetiaan (Front) 5

  Jules Wijdenbosch ( NDP ) 7

  Desirè Bouterse ( NDP ) 8

  Front presidenten zijn slappe lullen met pitloze ballen

  NDP presidenten zijn energieke presidenten die brullen en die kunnen.


  Maak melding

 45. PUNTENWAARDERING SURINAAMSE PRESIDENTEN SINDS 1987.

  Ramsewak Shankar (Front) 4…Krijgt te maken met de erfenis van de duivel 🙂

  Ronald Venetiaan (Front) 5 heeft duivels puin opgeruimd 🙂

  Jules Wijdenbosch ( NDP ) 7 deze rat werd naar huis gestuurd door zijn achterban…uniek voor Su 🙂

  Desirè Bouterse ( NDP ) 8+ 7 = 15 moorden….was toevallig jou VADER ER NIET BIJ???…wat jammer! 🙂


  Maak melding

 46. @pasew

  Voor de arabieren hebben wij het gedaan.De president VERJAGEN.Werd wel op ons geschoten.En wij zetten het dan op een lopen zonder te schreeuwen.

  Cobie.


  Maak melding

 47. @wij uit su

  behoor jij dan tot het korps vrije negers?Die waren erger dan de redimoesoes.Echte huurlingen waren dat en kregen ook toeslag op elke hoofd van een neger die ze binnen brachten.Die doodde zijn eigen broeder voor wat stuivers.Neem je geschiedenis door,al is het vluchtig,voor je uitspraken doet.

  Cobie.


  Maak melding

 48. terecht moet een ieder delen in die economische groei .
  steeds hoor je het gaat goed maar die mensen merken er niets van .venetsiaan was ook aan de macht en je kreeg te horen het gaat goed .tijd dat de mensen ook een stukje van die koek krijgen .ik denk dat de regering er goed aan doet om dat geld te laten rollen .na monie moe lolo,te na monie no lolo dang bouta kang kong in probleem na a volk .
  bouterse is niet dom hoor ,hij speelt dat spelletje slim .oeng dink bouta dong ,de oppositie zal wel jammeren dat bouta het volk mee gaat laten profiteren ,steuntje in de rug voor bouta ,de vraag is als hoefdraad het leuk zal vinden mmmmmmm.


  Maak melding

 49. Jacobus

  Die corps valse negers die jij misschien bedoeld waren mensen die naar het moslim geloof waren over gestapt en die hun broeders als slaven voor die arabieren ging verkopen.
  1000 jaren daarna gingen zij ook zich mengen met de europeanen die ook met slaven handel begonnen waren,toen kregen zij de naam redimusu.
  Het waren toen die negers die als slaven gemarteld,onderdrukt in mentale zin werden,en zodoende zwakker werden in mentale en geestelijke zin,en op die manier vatbaar werden voor invloeden van buiten hun eigen gemeenschap,en meer van hun slaven drijver aannamen en zodoende vervreemd werden van hun oorspronkelijke Roots.,Die worden redimusu genoemd,en tegenwoordig zijn er een heleboel van die mensen die denken dat die leer van europees afkomst beter is dan van hun zelf en liever met die levens wijze/manier verder willen leven,in plaats naar een eigen oorspronkelijk leef vorm te realiseren.

  Dat kan jij van het Su regering niet zeggen,,zij streven een eigen manier van leven met zo minder europees invloeden,,en dat vind ik sterk.

  sterkte aan het su regering.


  Maak melding

 50. @ wij uit su

  De regimenten die op de weggelopen slaven jacht maakten bestond uit drie typen.

  De blanken.

  Het korps zwarte jagers.

  Het korps vrije negers.

  Zie lit. Federici.
  Fourgeoud
  Stedman.

  De zwarte jagers bestonden uit slaven en hadden een rode muts op.Deze werden de redi moesoes genoemd.

  Het korps vrije negers bestond uit vrije negers en zij namen deel aan jacht voor de premie.Echte huurlingen.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.