Wijzigen amnestiewet ‘onvervreemdbaar recht’ Suriname

166

PARAMARIBO, 27 sep – “Het is ons onvervreemdbaar recht wetgeving te wijzigen zonder verantwoording te hoeven afleggen. De wetgever is alleen aan zichzelf verantwoording verschuldigd.” Dit stelt president Desiré Bouterse. Hij heeft tijdens de jaarrede in het parlement fel uitgehaald naar buitenlandse kritiek op de wijziging van de amnestiewet. De kritiek zou neerkomen op schending van Surinames soevereiniteit zelf.

De regering zal dat niet zonder meer over haar kant laten gaan. “Onze primaire opdracht is de soevereiniteit te verdedigen tegen alle ontkenning en aanvallen van buiten. Wanneer dan ook van buitenaf door wie dan ook onze soevereiniteit wordt ontkend, dan heeft de legitieme regering geen andere opdracht dan de toevertrouwde soevereiniteit te handhaven en veilig te stellen.

Dit is het uitgangspunt van de regering Bouterse bij de aantasting van de soevereiniteit door het buitenland”, aldus Bouterse.

166 REACTIES

 1. Tja, wetgeving wijzigen tegen internationale wetsregels in kan je doen. Maar kijk dan ook niet raar op als je daarvoor terechtgewezen wordt, want iedere eerstejaars student rechten kan je vertellen dat internationale verdragen en rechtsregels voorgaan op nationale. Dus soeverein of niet DiDIBri Bouta, je gaat je lelijke billen branden en je moeten verantwoorden. Let maar op!


  Maak melding

 2. Beste kondremangs,
  Dit is revo retoriek in een ander jasje…….remember de AIC’s uit de jaren 80??????(anti interventie comitees v/d volksmilitie)…….DiDiBrie, ga door met je witte poeder snuiven,mi boi………..
  je wordt steeds vetter en vetter……je einde is nabij.
  Schaam je je niet, dat je JUIST op 27 september je gebral komt verkondigen????? 30 jaar terug op deze dag zat je champagne te zuipen in de achtertuin van 1 van je slachtoffers van 8 december…………
  Maar ja; dansi tapoe joe egi pokoe,DiDiBrie…..
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Die crimineel die zich nooit heeft gehouden aan rechten van dit land durft zijn grote bek open te doen over het recht, hadden 15 helden geen recht? heeft alleen massmoordenaar Bouterse rechten? schaamteloos vindt ik deze domme idioot


  Maak melding

 4. Dus daarom is deze gek bouta niet verschenen op de vn vergadering. Hij weet bliksemsgoed dat niemand in de zaal zijn amnestie theorie zou kopen ,dus dacht hij ..ik blijf thuis en verkoop mijn amnestie theorie aan de surinamers zelf.
  Hai baja bouta,ga liever snuiven hoor….hai boi,


  Maak melding

 5. Bizarre opmerking, kosten wat het kost zal de wolf proberen te ontkomen aan zijn straf. Zeer triest dat mijn broerders (groot gedeelte) dit openlijk steunen ondanks Int. Verdragen.


  Maak melding

 6. Suriname’s soevereiniteit word bij het leven geschonden daar bij post Tigri, maar over die geschonden soevereiniteit hoor je hem niet.

  Het is alleen van belang om de over geschonden soevereiniteit te praten wanneer het om zijn persoonlijke gang naar de rechtbank te Boxtel gaat.

  Wie het nog niet doorheeft: Eigen belang!


  Maak melding

 7. Én is hij deze vergeten: ” mek deng kong weh wakti deng”….. Dat doet me denken aan khadaffi, met al dat hoogmoed als een hond vergaan…….


  Maak melding

 8. Natuurlijk! Hij de baas en doet wat hij wilt met de rampzalige burgers! Zij worden door Bouta gesold! Hij krijgt de burgers alle kanten op!! Heel erg zielig voor de burgers dat zij ook niets maar dan ook niets tegen kunnen of willen doen!!

  (nu al) starks nog erger!! ba soekoe, ba feni, ba tjarie!! Pas op!! Het begint heel erg te onweren! Hopelijk gaat het net zo hard regenen waar ik niet in geloof!!! De Hond blaft ook heel erg hard!!! en of hij bijt?????


  Maak melding

 9. In deze moderne tijd van globalisatie, denkt Bouta dat hij een Neanderthaler uit het stenen tijdperk is die alleen verantwoording af te leggen heeft aan zijn eigen parochie van holbewoners en gatkruipers bestaande uit figuren als Panka, Vishnudat, Bouva en Parmesar. Jammer genoeg voor hem houden figuren als Ban Ki Moon en organisaties als de OAS en het Internationale Gerechtshof ook een oogje in het zeil.


  Maak melding

 10. Mijnheer de President,
  Je stelt: “De wetgever is alleen aan zichzelf verantwoording verschuldigd.”

  Alles wat jij doet is heel groot opgeschreven en zal nooit worden vergeten.
  Het feit dat je in je rede rept over economische groei en dergelijke geeft alleen maar aan hoe dom je in werkelijkheid bent.
  Nee Suriname heeft de wereld niet nodig als het gaat om staatssteun en dergelijke, Suriname heeft de wereld wel nodig om handel mee te drijven.
  Dus je schoffeert een groot deel van de wereld.

  DAT NOEM IK NOU EEN KNAP STAALTJE POLITIEKE INZICHT HEBBEN.


  Maak melding

 11. Hiermee bewijst bouterse weer eens hoe incapabel deze moordenaar en drugsdealer is, want ook hij valt onder de rechterlijke macht, en zeker Internationale wetgeving staat boven de nationale wetgeving van deze grondwetrechtenschenders. en bovendien was deze reactie verwachtbaar, want voelt zich Internationaal in het nauw gedreven.


  Maak melding

 12. Bouterse komt zijn jaarrede houden, terwijl hij in de gevangenis opgesloten hoort te zitten, dit is wel echt de wereld op zijn kop, en al die jaknikkers staan naar die onzin te luisteren alsof ze gehypnotiseerd zijn.


  Maak melding

 13. Suriname als soevereine staat moet waken voor haar
  legitieme en maritieme rechten die door het voormalig kolonie Nederland wordt vertrapt en verguisd.

  Legitiem:

  Nederland heeft de wil van het surinaams volk en de democratie vertrapt terwijl het z`n mond vol heeft over democratie.Grotere landen als de VS en Frankrijk hebben hun plicht gedaan door de wil van het volk en de democratie te respecteren.

  Maritiem:

  Onze maritieme rechten worden op dit moment en elke dag geschonden door dat grote vissersboten uit grote landen met visnetten van ruim 1km onze territoriale wateren leegroven van vissen.Suriname heeft niet voldoende uitrusting om dit tegen te gaan en om de drugshandel langs deze route te bestrijden.


  Maak melding

 14. Aldus de grootste schender alle tijden van de Surinaamse Soevereiniteit.

  “Onze primaire opdracht is de soevereiniteit te verdedigen tegen alle ontkenning en aanvallen van buiten.”

  Joe abie letie.
  Aanvallen van binnenuit zijn normaal, niet noemenswaardig.
  Je bloedeigen landgenoten overhoop schieten das nou normaal.

  Jakkie wat een naar mens!


  Maak melding

 15. 23 onzinnige reacties!!!!!! Niemand gaat in op wat Bouterse echt zegt. Jammer!!!! Weinig stof voor discussie maar wel heel veel anti-Surinaamse statements van onze schizofrene diaspora.


  Maak melding

 16. Het is evident dat Bouterse zijn persoolijk falen verschuilt achter retoriek over soevereiniteit. Deze cretologieen werden in de bloedige tachtiger jaren ook gebezigd. Het is dan ook bekend dat Bouterse als een kat in het nauw rare sprongen kan maken.


  Maak melding

 17. @Anna-Z,

  Anti-bouterse = niet persè Anti-Suriname.

  Deze denkwijze moeten NDP sympathisanten zichzelf meer en meer eigen gaan maken. Het is niet normaal dat slechts 1 persoon een volk splijt (verdeeld) ten eigen bate.

  bouterse heeft jullie al een duwtje in de juiste richting gegeven.

  Hij zei: ‘Je hoeft niet van mij te houden, maar hou van je land’. Land en president zijn niet eender en die nuance heeft die crimineel jullie zelf aangereikt. Jullie moeten het nog vatten.

  Op dit forum heerst het anti-bouterse sentiment, maar het zijn doorgaans wel mensen die Suriname een warm hart toedragen. Zie je het verschil nu?


  Maak melding

 18. De reislustige parlementaires uit het verleden hebben bout een hachelijke poets gebakken.Door allerlei verdragen te tekenen,hebben ze bout alle reizen onmogelijk gemaakt.Daar baalt hij nu van.Een eigen vliegtuig en toch kan hij niet naar het buitenland!

  Cobie.


  Maak melding

 19. Dit is de taal van despoten, dictators, alleenheersers, die allemaal in de vorige eeuw hebben geleefd. Bouterse vergeet wel een ding: de globalisering en internatiolisering van nu biedt geen ruimte meer voor dictators tenzij je Noord-Korea of Iran woont. Een grote bek opzetten en de pseudo soevereiniteit misbruiken ten eigen voordele, is een veelvuldig gebruik instrument door Bouterse.
  Surinaams volk wordt wakker!


  Maak melding

 20. Bouta weet heel erg goed dat het over is voor hem, en dat hij voor zijn vrijheid moet gaan vrezen.
  Zodra hij president af is zal er meteen een dagvaardig op zijn mat vallen om te verschijnen voor het Internationaal Gerechtshof te Den Haag.
  Daar zal hij alsnog worden veroordeeld voor zijn daden, doden van onschuldige mensen in 1982, drughandel en nog een aantal zaken.
  Ik denk dat hij nu weer bezig is met een offensief zichzelf daar ver vandaan te houden.
  Deze man verdient het niet om nog langer in vrijheid rond te lopen.
  Deze man moet worden opgepakt en berecht volgens het internationale recht.
  Met zijn grote mond denkt hij alles voor elkaar te krijgen, maar zoals alom bekend, de hardste schreeuwers zijn het meest schuldig.
  Mensen gaan altijd schreeuwen als ze merken dat ze in het nauw zitten, daarmee denken ze de andere af te kunnen schrikken.
  Maar zoals reeds eerder geschreven op dit forum, Bouta vreest met grote vrezen dat hij binnenkort zijn vrijheid moet inruilen voor een plekje in het Internationale Gerechtshof te Den Haag.
  Oppakken en persoonlijk aansprakelijk stellen voor al zijn misdaden tegen de menselijkheid, te beginnen met zijn eigen bevolking.
  Deze man verdient het niet om nog langer in ons mooie SU te mogen verblijven, laat hem maar wegrotten in de bajes, diep in één of andere kerker waar geen daglicht kan komen.
  Waar hij vriendjes kan worden met de ratten, want dat is hij toch zo graag.
  De grootste rat is hijzelf, samen met zijn hielelikkers en ongeschoolde leeghoofden!


  Maak melding

 21. Bouterse weet niet waarover hij praat. Hij neemt het begrip ‘onvervreemdbaar recht’ in de mond. Zijn stelling dat het parlement een onvervreemdbaar recht heeft tot wijziging van een wet is klinklare onzin. Ook het parlememt dient zich de houden aan nationale en internationele verdragen en alsmede rechtspraak. Het principe van de scheiding der machten dient juist om te voorkomen dat het parlement op de stoel van de rechter gaat zitten of een gerechtelijke procedure doorkruist. Indien dat plaatsvindt is er geen sprake van parlementaire democratie maar van dictatuur.


  Maak melding

 22. Hitler, Idi Amin, Ghaddafi, Saddam Hoessein, Soeharto, Hugo Chaves, Stalin, Franco, Pol Pot, Mugabe en Bouterse hebben allemaal een ding gemeen:

  het kunstmatig creeren van een buitenlandse vijand met een beroep op de soevereiniteit.


  Maak melding

 23. @patrong
  Peroeng,peroeng koemakoisi patrong mie dompoe joe kba jere!Mie dompoe joe inie joe tang pe!
  Joe tan pe na ka’oso!
  Hahahahahahihihigheghegheghe!


  Maak melding

 24. Beste mensen.
  We gaan niet vloeken en niet schelden.
  Het einde komt eerder dan jullie denken.

  Als je ddb tijdens de jaarrede goed hebt bekeken, zal je wel gemerkt hebben dat de man aan het afgaan is.
  Of hij was onwel of gedrogeerd.

  Hij had duidelijk moeite om de begrotingsbedragen te lezen.Was zelfs onsamenhangend bezig en trat veel in herhaling.Geen stijl voor iemand die zich president waant.

  Zijn onmiddellijke omgeving en mw de voorzitster, zaten billen te knijpen, opdat ddb het nog tot een goed einde zou brengen.


  Maak melding

 25. De democratische meerderheid van de forum leden laten duidelijk zien hoe zei denken over dit onderwerp.
  één of twee dogmatische en geindoctrineerde figuren zoals anna_z kan niet inzien dat Bouterse ze bedonderd, anna jij bent een kamikaze piloot.


  Maak melding

 26. zo is het en niet anders ,suriname is een land die zelf zijn boontje dopt .hoe kan nederland komen bepalen wat er gaat gebeuren .wie berecht nederland voor de daden die zij hebben gepleegt in het verleden en het heden . suriname moet echt geen tijd verliezen aan nederland ,nederland zit in zwaar weer laat ze hun problemen zelf oplossen en niet met zaken bemoeien die ze niet aan gaan .suriname is niet afgangkelijk van nederland ,het is niet front regeert ,zoals bekent was front afhangkelijk van nederland maar het is nu voorbij .


  Maak melding

 27. Mijn vraag is: hoe denkt Bouterse in concreto de zo welbegeerde Soevereiniteit te verdedigen????
  Kan iemand mij daarop een zinnig antwoord geven? Of moet ik het ernstigste vermoeden? Zoals het introduceren van de toenmalige Volksmilitie of het elimineren van subversive elementen? Of beter: de grenzen bewaken ter voorkoming dat het territorium van Suriname door de ‘vijand’ wordt betreden? Ik wil het zo graag weten…..


  Maak melding

 28. Larry bedankt,
  anna_zot, inmiddels zijn het tegen de 40 reactie die tegen die domme uitspraken zijn van jou criminele president, als je nu de democratische principe toepast dan heb jij geen poot om op te staan.
  Het is toch lachwekkend en onvoorstelbaar dat een figuur die de grondwet en de wetten van jou land heeft vertrapt het nu heeft over het surinaams recht.
  anna bedoel jij dit met jou nieuwe bewustzijn?
  sterker nog volgen onze grondwet mag de schender van onze grondwet nooit president worden, anna wordt wakker me gudu het is vijf voor twaalf.


  Maak melding

 29. @anna_z, de waarheid is hard om aan te horen. In plaatst van dat je kijkt wat DDB verkeerd doet en aangeeft verdedig jij hen steeds. Er zal nooit vooruitgang komen.

  =Doe niet alsof Bouterse een heilige is.


  Maak melding

 30. @@ Anne echt ik snap jou niet!! wat een vraag zeg!! Maar ik snap jou wel!! SEMPA is er tog!!Radjkoemar Rajaram staat naast die Sempa en Ferdinand Hosselman is op koekeloer!!! en zo heb je nog een aantal op deze Forum(zie ook de minnetjes)


  Maak melding

 31. @@anna_z het is logisch dat niemand op reageert!! Je bent echt gek als je reageert op pak pak! voor de zoveelste keer van Bouta. Er valt echt niets over te discusseren. Het heeft geen zin! soso onzin!! Vele honden blaffen te veel en ook erg hard!! A no fu gwe??


  Maak melding

 32. Beste Bouta,

  Als je je niet houdt aan internationale verdraging en bepalingen dat krijg je afrikaanse toestanden dus bouta ik ben geen fan van je maar ik vind wel dat je democratisch gekozen bent en daarom respecteer ik de democratische wet en regelgeving.
  En een ding wil ik meegeven ben blij dat Suriname onafhankelijk is geworden, wij zijn een soevereine staat dat gerespecteerd dient te worden wereldwijd.
  De onafhankelijkheid had al in de jaren 50/60 moeten plaatsvinden.
  Kijk wat men met de antillen doet. Men neemt de antillen niet serieus men heeft de eilanden verdeeld enkel maar kritiek leveren daar is men goed in. Maar de ambtenaren van Holland gaan daar wel zonnen op kosten van de staat.


  Maak melding

 33. ‘Het is ons onvervreemdbaar recht wetgeving te produceren of te wijzigen.’ Zegt president Bouterse.

  Ik ben ervan overtuigd dat de president en zijn juridisch adviseur weten dat de aangehaalde zin incompleet is. Daar staat de halve waarheid. Op de plaats van de punt had er een komma moeten staan gevolgd door een zin beginnende met ‘behoudens…’

  Het is niet goed te praten dat De President (met hoofdletters) in de Jaarrede zijn gehoor en de natie halve waarheden voorhoudt.


  Maak melding

 34. @Machiavelli

  Goed gezien, belangrijk punt!

  Allereerst, geld vergooien aan nog meer beveiliging.
  Ten tweede nog meer geld vergooien aan een ‘nieuw soort’ volksmilitie, tegenwoordig heten ze voetenjongetjes.

  Zie begroting Kabinet en civd, dit is geen sprookje.

  Maar…. het lijkt inderdaad op een soort van:
  “hallo Nederland, laat me met rust, anders coup ik alsnog mijn eigen mensen, om jullie een lesje te leren”.


  Maak melding

 35. @anna_z

  Ik sta op min twee en twintig. Een absoluut record waar ik heel trots op ben. Hopelijk is onze redimusu bountie Esmerald heel blij en een orgasme ligt waarschijnlijk op de loer. 😉

  Ik gun het haar wel hoor! 😉

  Verder roep ik iedereen op onze redimusu bountie zoveel mogelijk plusjes te geven. Ze raakt helemaal van de kaart als ze die niet krijgt. Geef AUB plusjes aan Esmerald!!!!!!
  😆


  Maak melding

 36. Is er dan niemand in de buurt van bout en panka die hun er op kunnen wijzen dat de amnestie wet een wangedrocht is en dat het niet door het Sur. volk geaccepteerd wordt en door de wereld niet.Ze maken zich al belachelijk met een bevlekte pres.En nu een nog minder snuggere waarheid commissie.Over welke waarheid?De mensen zijn van hun bed gehaald en in het fort omgebracht.Dat weten alle suri’s en de hele wereld.En daarvoor[het moorden] bestaat geen absolutie.

  Cobie.


  Maak melding

 37. @A_Ziekelijk.

  Wat een superintelligente opmerking zeg.
  Krijgt ge niet genoeg aandacht of zo.

  Maarrr………
  Je hebt gelijk hoor.
  Zo makkelijk gaat dat bij mij, verhip klopt als een bus.
  Bij elk plusje krijg ik een orgasme, lekker hoor…

  Lukt het jou nog wel, dacht het niet, volgens mij zit het daar vol met spinnenrag.


  Maak melding

 38. En nu een intelligente opmerking!

  Jij A_Ziekelijk bent niet zo belangrijk als je denkt.

  De minnetjes kunnen mij geen bal schelen.
  Het gaat om de reageeders en lezers.

  Men mag absoluut niet het idee krijgen dat Suriname een verloren zaak is, omdat 1 persoon als een idioot tij en ontij minnetjes aanklikt.

  Nee……….
  De meeste mensen hebben het hart nog op de juiste plek.


  Maak melding

 39. zodra hij pres. af is,zal hij gearesteerd worden en ter verantwoording worden geroepen..

  let maar op..

  te veel bewijzen om op te noemen..

  de amnestie wet is duidelijk bewijs voor arrestatie..

  waarom denk je dat hij de corruptie wet niet invoert..


  Maak melding

 40. Typisch doorzichtige bouta !
  Volgens hem is alles de schuld van de hele wereld behalve hem.
  Hem ,bouta, de onschuldige met Amnestie!
  En zie maar hoe hij zijn Amnestie verdedigd!

  Zijn speech zou ook daarom dan beginnen met de openingsrede’
  ‘Brada nanga Sa’;
  ‘ZONDER MIJN AMNESTIE KAN IK NIET LEVEN’!ZONDER AMNESTIE ZAL IK ER NIET MEER ZIJN,NEEM MIJN AMNESTIE NIET TERUG!
  Domme ,zielige bouta!


  Maak melding

 41. @Esmerald

  Je bent je missie als stand-up comedian volledig misgelopen. Ik heb de grootste lol met je reacties en sommige zijn van dermate grote schoonheid dat ik de neiging krijg om ze in te lijsten. Hier en daar bespeur ik wat invloed van een stratiemeid, maar ik bewonder jouw talent om dat proberen te verdoezelen, door jezelf nog meer in de wielen te rijden. Je hebt zelf ooit de box van pandora opengetrokken dus zit niet steeds te janken als een verwend kleutertje. Je kunt je mamjojorka echt niet verbloemen omdat je de intelligentie daarvoor mist. En natuurlijk ben ik mij bewust van mijn nietige ik als onbetekenend stofje in een oneindig universum, en ik vraag me af of jij dat bewustzijn ook bezit. Voor mij is er geen relatie tussen het echte leven en een forum waar lieden van allerlei pluimage hun mening ventileren. Het begrip belangrijk is voor mij totaal niet aan de orde. Meningen zijn geen feiten en feiten blijven relatief.
  Verder denk ik dat jij de enige bent die denkt dat Suriname een verloren zaak is. Suriname is wel zover om schizofrene SuriNeds als verloren te beschouwen omdat Suriname echt niet zit te wachten op welke redimusu dan ook. En ja, in mijn spinnenrag woont een heuse tarantula. Je bent dus gewaarschuwd! 😉


  Maak melding

 42. Anna_Zoeloe: “Suriname is wel zover om schizofrene SuriNeds als verloren te beschouwen omdat Suriname echt niet zit te wachten op welke redimusu dan ook.

  Deze uitspraak van onze Paarse Heks maakt weer eens duidelijk wat een volkomen verknipt wereldbeeld de Paarse Trollen hebben


  Maak melding

 43. men heeft graag dat bouterse berecht wordt heb ik gemerkt .ik vraag mij af ,denken jullie dat het ooit gebeurt .ik denk dat sommige mensen hier nog steeds dromen .waarom heeft front niets ondernomen om deze man dan te berechten is mijn vraag en velen die hier in nederland wonen,is men blind om in te zien wat front al die jaren heeft gedaan om er een waarachtige rechtzaak van te maken of was met met politiek bezig .denkt men dat men bouterse gaat kunnen berechten nu daat hij in het machtscentrum is .
  deze mensen dromen echt waar ,santhokie ,gilds hadden de kans om een rechtzaak vroegtijdig te beginnen om bouterse ter verantwoording te roepen ,wat heeft men al die jaren gedaan .ze waren bezig met politiek bedrijven .het buitenland lacht ze allemaal uit .nederland is de enige die zogenaamd geeft om mensen rechten ,terwijl die hollanders bloed aan hun handen hebben voor alles wat in 80 gebert is en daarom heen zie ook het geval brunswijk .oeng libie sma .
  front is de grootste boosdoener in deze afaire .
  front met nps komen nooit meer aan de macht .een verstandig mens ziet duidelijk dat vene heeft gevaalt om een echte rechtzaak te maken als het om 8 december gaat .front hield de nabestanden voor de gek .heeft men niet gemerkt dat toen de verkiezingen dicht bij waren ,de 8 december zaak ineens weer in het nieuws was.justie kon toch ingrijpen waarom hebben zij dat niet gedaan .bouterse zag dat het een spelletje was en nu roepen sommigen hier dat na de verkiezingen bouterse gelijk wordt opgepakt .gaan jullie djompo voetoe spelen hoor .nooit wordt deze man berecht nooit .er kon schoonschip worden gemaakt en nu daar deze man stevig in het zadel zit roept men moort en brandt de aanhang van bouterse gaat het nooit toelaten ,reken maar .natuurlijk is bouterse verantwoordelijk voor wat er is gebeurt maar ik zie het niet gebeuren dat hij ooit berecht wordt .
  dat mie bing wan takie .


  Maak melding

 44. @Patrong
  Ben je weer boven de strontspiegel verschenen met je holle praatjes!Ik had je daar naar toe verwezen en hoopte dat jij nooit meer boven de drap zou uitkomen.
  Jij lijkt wel het evenbeeld van jouw even grote oerstomme soortgenoot en analfabeet die “waardeloze onbetrouwbare mislukte bittere cassaveplanter” perro!
  Mie ô dompoe joe bakka inie a ka’oso.
  Go njang dape bakka!


  Maak melding

 45. Jongens, laat maar. Niemand met een hoger intelligentie-coocient dan 85 heeft iets begrepen van de ruim twee uur durende retorische hersenspinsels van DDB. Alleen te begrijpen voor lagere-scholieren. En Anna_z: Als jij het allemaal wel begrepen hebt, is jou intelligentie lager dan je zelf doet voorkomen. Hij is helemaal niet ingegaan op de diverse begrotingen, terwijl het toch een “begrotingsdebat” diende te zijn. Maar het arme volk, och, geef ze brood en spelen en ze zijn tevreden. “Moesje, hoe was de vergadering?” “Mi no sabi mi boy, ma a man tak mooooiii!!!”
  Zo zit dat in elkaar.
  Geklets in de ruimte, meer niet.


  Maak melding

 46. @Henk Molenaar

  Beste pedo Henkie. Liever een virtuele paarse bende op dit forum dan een reële witte pedobende tussen de kindertjes in Suriname. Daarbij wordt soms binnen vijf minuten vreselijke psychische, emotionele en lichamelijke schade toegebracht dat niet in getallen is uit te drukken. Als je niks te melden hebt kun je ook je grote sm**l dichthouden.


  Maak melding

 47. @A_Ziekelijk.

  Tsja het is volle maan en dat ding gaat vreselijk tekeer.
  Die Bruine bonen Tarantula.

  Vrouw ik spuug op jou en je hele tarantula gezicht.
  Je spoort duidelijk niet.
  Zelfs een overdosis aan pilletjes helpen niet meer.

  Dit soort bruine bonen sletten moet je platspuiten, invriezen en posten naar de Noordpool.


  Maak melding

 48. Lees en huiver.

  Dwangbuis gevraagd met spoed.

  Donderdag 27 september 2012 om 21:18 uur, door anna_z

  @Esmerald

  Ga gauw terug naar je mandje mamjoslettenbak.
  En val ons niet meer lastig met je gefrustreerde minnetjes en plusjes syndroom.
  Mij zal het in ieder geval worst wezen wie plusjes of minnetjes geeft.
  Maar ik heb dan ook geen last van de zwakzinnige luizenstreken die jij steeds opnieuw weet te bedenken. Get a life waardeloze snertbountie.
  Schrijf eens een reactie met inhoud dan nemen we je misschien wel eens een keer serieus.
  En nu gauw wegwezen onhebbelijk ziek ding want niemand is geinteresseerd in jouw gestoorde fantasieën. En stop vooral de plusjes maar gauw in je r**t.

  aldus het ordinair bruine bonen slet.

  Gooi het eruit.
  Kom maar op, is uitermate slecht om haat en jaloerse gevoelens op te kroppen.

  Spiet Kong!


  Maak melding

 49. @A_Ziekelijk,

  Ik ben geen Henk en Zucht, die je weg hebt gewerkt, door verschillende alliassen aan te maken, om ze vervolgens tig keren te beschuldigen van racisme.
  Onterecht trouwens.
  Volkomen onterecht.

  Met met mij gaat het niet lukken.

  Maar……. een tip, we begrijpen dat je moeite hebt met je Overgang, that’s life.

  Accepteer het iedereen wordt oud en grijs.
  Sommigen worden lelijk oud, bah.


  Maak melding

 50. Laat es zien hoeveel minnetjes ik krijg.
  Everybody standby.

  Je weet het.
  Ga naar online en check hoeveel mensen actief zijn op deze topic.
  Druk regelmatig op refresh.

  Whahahahahahahahahahahaha……..


  Maak melding

 51. @Henk Molenaar,

  Laat maar gaan.
  Het is het niet waard.

  Ik vind het verschrikkelijk dat wkn, jou reacties tegenhoud, en pas op een later tijdstip plaatst.

  I know!


  Maak melding

 52. @blaka bakra

  Ik denk niet dat het mogelijk is, intellect te faken. Iemand is intelligent of niet. Er is ook geen enkele relatie tussen een pro of anti mening en intelligentie. Er is overigens ook nog een verschil tussen puur leervermogen en intelligentie. Veel weten wil nog niet zeggen dat iemand intelligent is. Arrogantie echter kan wel aan de basis staan van vermeend intellect. Er komen op dit forum reacties voor van zowel anti-Bouterse als pro-Bouterse forumleden en onder beide groepen bespeur ik intelligente zowel niet intelligente posters. Hun politieke voorkeur is daarbij van geen enkel belang en speelt ook geen rol in de mate van intelligentie. Niemand op dit forum verkondigt een absolute waarheid. We ventileren slechts meningen. Sommige anti-Bouterse forumleden vind ik intelligent en sommige vind ik nogal zwakzinnig. Maar dat geldt evenzeer voor de pro-Bouterse forumleden. Sommige mensen zijn gewoon intelligent en anderen weer niet. That’s all!!! 😉

  PS: Overigens: ook intelligente mensen kunnen soms ontzettend dom zijn. Maar dat komt wel een andere keer aan de orde. 😉


  Maak melding

 53. @Esmerald

  LOL

  Je hebt maar liefst vijf reacties achter elkaar nodig om jouw teer hartje te luchten. We hebben allemaal medelijden met je en we zullen er alles aan doen om je te ontzien. Ik denk dat er een aantal mensen zijn die jou gewoon niet moeten. Wen daar maar gewoon aan en stap over naar mamjo als het allemaal teveel voor je wordt. Je komt op mij nogal paranoia over en ik heb echt met je te doen. Ik vind het allemaal zo zielig voor je en ik zal mijn uiterste best doen om jou aan zoveel mogelijk plusjes te helpen. Ik ben nu online en ik heb al dertig keer op refresh geklikt. Helaas, er gebeurt helemaal niets. Kun je me uitleggen wat ik precies zou moeten zien? Mijn kennis over computers is niet zo geweldig en ik leer graag van jou. Ik merk dat jij wel ontzettend veel weet en misschien kun je me jouw trucjes leren.
  Wat Henk en Zucht betreft: je dicht me wel bovennatuurlijke eigenschappen toe. Mensen werken vooral zichzelf weg. Maar goed! Ik zal blijven letten op de refresh knop. Kun je me ook vertellen hoe ik de ip-adressen kan zien? 😉


  Maak melding

 54. @A_Ziekelijk.

  Als een boer die kiespijn heeft, probeer je effe de waarheid te verbloemen.

  Doe maar geen moeite, je raaskalt een eind weg.
  Je bent alweer door de mand gevallen.

  En wie is we….

  Wat is dat gedoe van je met mamio, das meer iets voor tarantulas toch…

  Wie vroeg op het FORUM hoe je een ip-adres onzichtbaar moest maken. En nu is je naam haas.

  Vrouw je staat in je eentje, behalve als je effe snel een alias aanmaakt om je betoog te bekrachtigen.
  Zoals een dgoebalsing of chitra whatever omdat je denkt dat ik Hindoestaanse ben.

  Je bent zo doorzichtig als het water van colacreek.

  Schizofreen,jaloers en bitter.

  Jakkes!

  Zoo, we gaan, het is weekend.
  En het weekend is bestemd voor je geliefden.
  Effe een stevige borrel om die vieze smaak weg te spoelen en daarna lekker eten.

  Allen fijn weekend!


  Maak melding

 55. Beste Esmerald

  Wat ik de redactie van Waterkant zeer kwalijk neemt is dat ze censureerd op ip adres. Ik zit nu in buitenland en mijn postings worden realtime geplaatst. Ander IP adres. Plaats ik mijn posting via mijn huis PC dan duurt het soms dagen voordat ze worden geplaatst. Ik vind dat laf en zeer achterbaks.


  Maak melding

 56. We gaan weer, owroe torie, wang lo ka, neks no psa, now now ala soortoe sani e kong na loktoe, diesie dati
  wet zo wet dat veranderen, soso bille torie, baas e tang baas o tang, baka 2015 deng agoe o tek over, dang do ka dape.


  Maak melding

 57. @Esmerald

  “Zoo, we gaan, het is weekend”

  Je druipt af met de staart tussen de benen. Prettig weekend en kijk uit voor de whiskey. Mensen uit bepaalde etnische groepen missen namelijk een bepaald emzym om de alcohol snel af te breken. Maar eigenlijk lijk je altijd enigszins bezopen. 😉

  @Henk Molenaar

  Beste pedo Henkie. Jij bent mijn grote voorbeeld op dit forum. Van anna_z maak jij Anna_Zoeloe en daar hoor je mij niet over. Ik vind het zelfs geweldig! Dus wel sportief blijven pedo Henkie.
  Ik word trouwens ook weleens geblokt maar dat hoort bij het virtuele leven. Ik schrijf ook weleens nare dingen waarvan men vindt dat ik te ver ga. Ga dus niet mekkeren over alle ‘onrecht’ die jou wordt aangedaan, want het overkomt anderen ook. Als ik niks meer van je hoor dat weet ik dat je gewoon zonder minutie zit. Ik zal onze superbountie Esmerald dan onmiddellijk verzoeken of ze voor je wilt bidden. Ik denk overigens niet dat je op de zwarte lijst staat. Ik sta op de zwarte lijst en jij op de witte. 😉
  Nog een tip van mij beste pedo Henkie. Je kunt ook drie reacties comprimeren tot een enkele. Dat schijnt men efficiëntie te noemen. 😉


  Maak melding

 58. @pasew

  Ik vind het prima dat je achter pedo Henkie blijft staan. Maar zorg er wel voor dat hij niet achter jou gaat staan. Wat bountie Esmerald betreft: Ik sta niet graag achter haar maar wel op haar. 😉


  Maak melding

 59. Anna_Zoeloe is en blijft een vals paars racistisch mens dat bij gebrek aan moraal en waarschijnlijk een vent trash op dit forum dumpt als bevrediging


  Maak melding

 60. medusa ,alles wat je zegt neem ik voor lief ,er is geen hoop voor je het enige wat jij je moet troosten is ,kaka oso joe krieng ,bouta heeft werk voor je meer zit er niet in voor je hihihi


  Maak melding

 61. @pasew

  Kinderarbeid en kinderprostitutie in Suriname, Calimerostan, USA, Rusland, India, Brazilie, Thailand, etc …. etc …..

  Gewoon schandelijk natuurlijk. Maar ga eens een keer naar de waterkant in Paramaribo en blijf er een paar uur zitten. Meisjes uit het binnenland worden door pooiers in contact gebracht met oudere witte pedofielen. Deze smerige beesten komen dan met mobieltjes (goedkoop in Calimerostan gekocht) en laten die aan de jonge meisjes zien. Even later zie je deze smeerlappen met de meisjes vertrekken. Beste pasew, dit verzin ik niet. Ga eens een keer kijken.


  Maak melding

 62. bouta is een echte echte echte ,,oso tigri,, grote mond in de het huis en durft niet naar buiten te komen.

  waarom gaat hij niet naar het buitenland..geen durf soms..


  Maak melding

 63. @desi

  Bourta gaat zich gewoon melden bij Santo Boma om jullie te laten zien dat hij niet bang is voor gevangenis. Na 7 jaar komt hij vrij en wordt weer pres. En hij weet dan dat zijn niet als lafaard in de gesch. boeken komt.


  Maak melding

 64. @surinam patriot
  Dat heb ik al lang door.
  Daarom is een van mijn reacties ook over geweest.
  WE HEBBEN NOG STEEDS TE MAKEN MET:-
  DIE ANALFABETISCHE ONBETROUWBARE MISLUKTE WAARDELOZE BITTERE CASSAVEPLANTER,PERRO!


  Maak melding

 65. @Felix.
  Hahahaha bedankt meneer!Ik hoop dat nog meer forum leden zich aansluiten.
  Een ding:Het is geen analfabbetische maar WAARDELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE BITTERWE CASSAVEPLANTER.


  Maak melding

 66. [b]Bold text[/b] produces
  Bold text
  [u]Underlined text[/u] produces
  Underlined text
  [i]Italic text[/i] produces
  Italic text
  [color=#FF0000]Red text[/color] produces
  Red text
  [color=blue]Blue text[/color] produces
  Blue text
  [b][u]Bold, underlined text[/u][/b] produces
  Bold, underlined text
  [h]Heading text[/h] produces
  Heading text


  Maak melding

 67. <b]Bold text</b] produces
  Bold text
  <u]Underlined text[/u] produces
  Underlined text
  [i]Italic text[/i] produces
  Italic text
  [color=#FF0000]Red text[/color] produces
  Red text
  [color=blue]Blue text[/color] produces
  Blue text
  [b][u]Bold, underlined text[/u][/b] produces
  Bold, underlined text
  [h]Heading text[/h] produces
  Heading text


  Maak melding

 68. <b]Bold text produces
  Bold text
  <u]Underlined text produces
  Underlined text
  <i]Italic text produces
  Italic text
  Red text produces
  Red text
  Blue text produces
  Blue text
  Bold, underlined text produces
  Bold, underlined text
  Heading text produces
  Heading text


  Maak melding

 69. @ anna_Zonder moraal.
  Wanneer ga jij inzien dat je jou zelf onsterfelijk belachelijk maakt met de adoreren en verdedigen van iemand die neerkijkt op gehele Surinaamse Samenleving.


  Maak melding

 70. anna_zonder moraal.
  Wanneer heb je het door dat je jou zelf gigantisch en onsterfelijk belachelijk maakt met jou adoreren,aanbidden van een figuur die neerkijkt om de gehele Surinaamse bevolking?


  Maak melding

 71. anna_z

  Erger jou niet aan die nep suris zij weten niet beter,,de meeste wonen niet in su,maar in het land van hun bakra basie,zij kunnen niet anders.
  Die negatieve scholing die zij gehad hebben heeft hen verblind.
  Het echte surinaams zijn kunnen zij niet meer worden,,en dat noem ik mentale en geestelijke slavernij,laat hun met hun probleem.
  I am a black power member of freedom en not slavary
  hotep


  Maak melding

 72. Beste Sra: Jij als “echte” Surinamer ziet door je dommigheid niet dat jou ‘nieuwe’ zichzelf verrijkt en zijn familie, misdaden pleegt, zichzelf amnestie verleent en Suriname te schande maakt als de ultieme bananenrepubliek van Zuid Amerika.

  Nagekomen beloften: 0

  Het enige wapen dat Bouterse heeft is niet het respect, zijn staatsmanschap of zijn wijsheid. Nee dat is de haat tegen Nederland waar hij gebruik van maak en domme Paarse Trollen als Anna_Z op geilen.

  Suriname of zijn bevolking interreseert Bouterse geen moer. Zolang hij uit de gevangenis kan blijven heerft hij zijn doel bereikt.


  Maak melding

 73. Switie anna,

  de blanke oude man reist af naar donkere gebieden op zoek naar zwarte bessen, de donkere oude man gaat naar witte gebieden voor de rode bessen!!

  voor het gele vrucht reizen oude mannen van alle kleuren naar goedkope Maleisische-oorden en voor de bruine bes naar india!!

  ik reis eerdaags af naar kurasaw…hou warm die hangmat 😉 🙂

  ps…@sra heeft een opblaasbare rode bes 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 74. @Henk Molenaar,…maak je niet druk met die sra,..mensen als sra zijn parasieten, en liften mee met Bouterse, omdat ze zelf corrupt zijn en graag willen dat de situatie zo blijft uit eigen belang.


  Maak melding

 75. Beste Surinaamse Patriot:

  Ik zit binnenkort weer in Suriname en waar ik kwaad om word is dat ik zoveel potentie zie in eerlijke en hardwerkende slimme en rechtvaardige mensen die niet aan de bak komen omdat Bouterse en Co de touwtjes in handen hebben.

  De Paarse bende ( Anna Z en Sra etc) die Suriname helemaal niets heeft te bieden staat in de weg van de ontwikkeling van Surimame ( moreel en economisch).


  Maak melding

 76. Henk molenaar

  Ben jij erbij om te zien wat de pres doet ,of is het maar uit onnozelheid van jou kant uit.
  Waar heb jij het over.
  toen su onder nederland was hebben wij nooit zelfstandigheid gekend,alle beslissingen werden in nederland voor su genomen,su heeft nooit een eigen zelfstandige economie gekend omdat jou land het voor het zeggen had.
  Nu dat de president die zelfstandige stappen onderneemt is hij ineens niet goed voor land en volk,of is hij iemand die zich zelf rijk maakt door het volk blind te houden,,,wat mij verbaast is dit;;wat jou regering doet daar beschuldig jij en andere rediemusu’s de su president van houd toch jou mond als jij niet beter weet,met jou media geklets.


  Maak melding

 77. @anna_ziekelijk, zonder moraal.
  Wannaar gaan jullie het door hebben dat je voor shut staat?
  je maakt je zelf onsterfelijk belachelijk met de adorere en aanbidden van een figuur die neerkijkt op hele surinaamse samenleving.
  Was het niet bouterse die julli wijs heeft gemaakt dat hij degene is die om de rechtzaak heeft gevraag? en nu de eide naderd komt hij met een onmenseklijke amnestiewet , Bouterse lacht jullie uit achter zijn borrel glas.
  sra, denk jij dat Suriname bezit is van die paarse sekte?
  Als wij een maand wegblijven uit suriname gaan jullie een buffel scheiten stelletje idioten. nep surinamers zijn figuren die de grootste landverader uit de geschiedenis van onze republiek suriname tot president hebben gekozen, die criminele beest die op jullie hoofd schijt.


  Maak melding

 78. Beste Sra,

  Je was dom, bent dom en blijft dom.

  Hoezo bluf ik als ik zeg dat ik naar Suriname kom.
  Ik zit 4 van de 12 maanden in Suriname dus ik weer waarover ik praat. Jij blijkbaar niet omdat je nooit veder komt dan 4de Rijweg/Kwatta


  Maak melding

 79. Gmap

  jij lult 8000 km van su verwijdert,kom in su neem een span doek en ga tegen die huidige regering van bouterse klagen dat zij het niet goed doen.
  suriname is niet alleen bezit van het paarse wat jij sekte noemt maar ook het bezit van het surinaamse volk,,en voor het eerst in de geschiedenis heeft een su president die lef genomen om su op eigen krachten op te bouwen,zonder nedland.
  Dus jij wil dat het moet gaan zoals in nederland?,vergeet het maar,blauw bloed junk.


  Maak melding

 80. Henky jongen

  ik kom verder dan jij zou denken,als wij in su ontmoeten zal jij zien hoe ver ik ben.
  En dom,jongen,jij komt niet in su,anders zou jij een ander beeld van su hebben en niet die zogenaamde voorspoed die jij in nedland geleerd hebt.
  Wij zijn niet bezig naar nederlands ziens wijze maar naar eigen ziens wijze,,,begrijp jij dat?
  O ja,dit nog,,jij zegt, jij was dom,bent dom en blijf dom,;henky jongen,Ken jij mij zo goed?


  Maak melding

 81. sra,
  ik begin met de wijze woorden van Henk molenaar,
  jij bent dom en zal ook altijd dom blijve yu kaw
  Wat heeft Bouterse opgebouwd zonder opgebouwd zonder nederlanse hulp vertel ons dat dat stomme idioot dat je bent.
  Bouterse heeft met behulp van een Hollandse kolonel ons land op de rand van dr afgrond gezet, yi don beest yu, wanneer krijgen wij onze sterke gulden van voor dejaren 80 terug? jij bent dom en achterlijk jullie beseffen nog steeds wat matriel en immatriele Bouterse suriname heeft toegebracht.Blijf maar slapen met jou incompetente criminele en ongeschoolde ptesident met zijn mulo opleiding


  Maak melding

 82. sra,
  Jij ben zo dom en kortzichtig dat jullie niet kunnen beseffen wat de matriele en immatriele schade zijn van Bouterse zijn schrikbewind van de jaren 80 en daarna .
  sra door domme kakkerlakken als jou en anna_z en de rest van de sekte kunnen dictators en populisten als bouterse aarden.
  Hij naait jullie letterlijk en figuurlijk.


  Maak melding

 83. GAYmap

  JIJ praat over 1980,ik heb het over 2012,jij achterlijk zwakzinnig idioot,ben jij soms een debiel die niks anders te klagen heeft dan maar over 1980.
  Als ik het over het slavernij verleden wat nederland met su gedaan heeft gaat praten,gaat jij zeggen;;dat het verleden tijd is,ben jij zo verblind door haat dat jij zo achterlijk en dom ben geworden,,,en neen Bouterse doet het met zijn vrouw en ik doe het met ,jij weet wel.
  En die sterke gulden was een politieke stunt om meer surinamers in nedland te krijgen,,dat had jij zeker niet door,zo slim ben jij toch.
  Bouterse ,wat weet jij van die man,jij weet niks,helemaal niks,,;begin te kijken naar jou eigen mentale en geestelijk toestand voordat jij over een ander lult die jij niet ken..
  Het is te merken dat jij geen echte su bent,en ook te merken dat jij net als henky molenaar media gelul uitkramen.
  jongen ga iets beters doen,of zoe een ander bezigheid.


  Maak melding

 84. Sra mi gudu,

  dus jij gaat je schepen verbranden op zoek naar een lichtpuntje in Su noh!!

  wat als DADA plotseling komt te overlijden en Baby Dino het land overneemt????

  ga je dan krijgen een warme maaltijd ook voor jij internetvriendin???

  nee,…jij moet dan gaan bouwen een PIRAMIDE voor FARAO DINO zoals jij dat gewend was 5000 geleden 🙂 🙂


  Maak melding

 85. Sra: dank voor je bijdragen op dit forum.

  Zo bevestig je telkens weer het vooroordeel van de NDP groupies: dom,ongeletterd en slaafs aan hun Baas.

  En niet te vergeten: te lijmen met de kruimels van Baas: gratis eten en drinken tijdens één van zijn bermbijeenkomsten.

  Bouterse heeft het zijn hele leven nog nooit aangedurfd met iemand in (politieke) disccussie te gaan.

  Daar is hij te laf en te dom voor.


  Maak melding

 86. @GMAP
  @GMAP
  Broeder GMAP, jij en een aantal van mijn broeders denken na voordat jullie wat schrijven, helaas bij een aantal broeders is het juist andersom.Deze laten zich leiden door emoties ipv rationeel gedrag.

  Maar zoals een bord op bosje brug aangeeft: No Jompo, jepie de’.


  Maak melding

 87. Hahahaaaaa, onze dorpsidioot beweerd dat onze sterke gulde een politieke stunt was om meer surinamers in nederland te krijgen, deze uitspraak noem ik dommer dan de achterkant van varkens.
  Roy, maar om te denken moet je wel een stel gezonde hersens hebben, dat is juist de grote manco bij die paarse sekte,sra en anna en de rest laten dagrlijks zien hoe dom en onwetend een deel van onze bevolking is, ze laten zich dagelijks bedonderen door een Clown hij naait ze waar ze erbij staan


  Maak melding

 88. henk molenaar

  Toch maar even doorgaan?oke.

  Jij hoef mij niet te bedanken voor mijn bijdrage aan deze forum,,mijn bijdrage was/is met een goede bedoeling naar mijn land,volk en regering,,die door jou en andere,op een negatief manier bekritiseerd werd.
  Maar dat had ik al verwacht,omdat ik uit ervaring weet dat er altijd negatieve mensen zoals jou en henk molenaar zich gereed maken met negatieve gedachten dat tot negatieve uitspraken lijd.
  DE uitspraken naar het adres van Bouterse vind ik ondoordacht,omdat er meer vanuit het media overzicht is geoordeeld zonder het met eigen ogen gezien te hebben of mee gemaakt te hebben,maar dat was te verwachten,dus het verbaasd mij niet,terwijl die mensen die zulke uitspraken uiten te laf en dom zijn om hun stappen naar de president van su te nemen en hun klachten durven te uiten.


  Maak melding

 89. pasew

  ik heb geen zin om jou te antwoorden,,maar als jij er toch om vraagt.

  Ken jij die mensen dan zo goed dat jij zulke uitspraken over hen uit,,ik denk dat jij ook zo iemand ben die maar wat zegt om de aandacht van andere te krijgen,,,,wat weet jij nou over persoonlijke dingen van de pres en zijn zoon.


  Maak melding

 90. sra mi gudu,

  jij schrijft : wat weet jij nou over persoonlijke dingen van de pres en zijn zoon 😳 😳

  toen Nostradamus deze 2 in beeld kreeg nam hij de benen 🙂 🙂


  Maak melding

 91. pasew

  dat was niet mijn vraag.

  Ja inderdaad hij nam de benen omdat hij hun niet kon voorspellen,zij waren zijn nachtmerrie waar hij geen vat op kon krijgen.hihihihihihihi ai baja


  Maak melding

 92. Jij ben en blijft een uilskuiken sra, jij lult echt dom.
  Nog steeds kunnen wij het viveau van voor de jaren 8o niet halen, suriname is van af 1975 een onafhankelijk land die nog steeds worsteld met zijn ontwikkeling.
  Wij waren voor de jaren 80 beter dan veel landen in onze regio, op het gebied van onderwijs,gezondheidzorg,voorbeeldige democratie waar iedereen ondergeschikt was aan wet en recht en onze grondwet, jij hebt het nu over een economische groei die jou voor is gehouden door clow bouterse, weet jij nog wat jullie woorden waren toen vene die economische puinhoop van Bosje , Bouterse goedschalk overnam?
  Weet nog wat jullie reactie was toen vene een kasreserve van honderde miljoenen had? kasrerve ma a volk e pina, nu is het goede economische vooruitzichten ma a don volk e pina moro no ka .


  Maak melding

 93. Hmm,.bah,…wat een bedelaar zeg die Bouterse,..in principe smeekt hij een ieder om niet aan de amnestiewet te komen , zodat hij uit de gevangenis blijft,..be a man neem je verantwoordelijkheid,..hij loopt iedereen de schuld te geven voor zijn daden,..wat een pussy!!!


  Maak melding

 94. gaymap

  KLEin dom mannetje,,,,jij wil terug in het verleden gaan,maar wat bereik jij daarmee,,en nu begin jij over 1975,ben jij op zoek naar negatieve punten wat deze regering betreft.
  Die kas reserve is in nedland op gemaakt en niet in su voor het volk gebruikt,of ben jij vergeten over grond stoffen naar canada dat een totale opbrengst percentage van 5% procent opleverde waarvan 3% in vene’s eigen zak verdween,of houd producten van uit su voor de Bruynzeel producten die volledig onder nederlans beheer was en die opbrengst voor 99% voor nedland was,,,ik zal maar niet doorgaan,,maar denk daar over na.


  Maak melding

 95. surinam patriot

  ik heb jou al eerder vermeld;;;JIJ BENT DIE NAAM NIET WAARDIG
  Een echte su petriot zou niet zo dom lullen,maar zou een echte jahjah mang zijn.
  Zoek jij maar een ander bezigheid of een ander nick name.


  Maak melding

 96. Ja me boi, laat nog meer zien hoe onwetend jij ben.
  Wanneer weet de bevolking hoe nieuwe contracten eruit zien? Wanneer weten wij wat is afgesproken met Iamgold? waarom horen wij daar niets over me boi buriki.
  Wat bebeurt met al winsten die volgens jou nu worden gemaakt
  van wie was die ponton?
  Sra blijf maar in jou leugens en paarse bedrog geloven, eens kom je erachter dat jij al die jaren voor de gek ben.gehouden door die criminele recidivisten , dan is er maar een oplossing en dat is de bosje brug


  Maak melding

 97. gaymap jongen
  Jij blijft het maar proberen.
  JIJ wil op elke vlak het su regering in het negatieve dag licht doen verschijnen,maar als dat gaat lukken,.
  Doe maar jouw best hoor.


  Maak melding

 98. BETRAPT. SRA = EERSTE
  HIER ONDER HET BEWIJS!

  eerste zegt aan eerste op Zaterdag 29 september 2012 om 11:54 uur:(HIJ HAD STELLIG SRA BEDOELD)
  “eerste mi skat lekker vrouwtje tot straks,mi skatje”.

  Dan reageert sra (blijkbaar verward door de vele schuilnamen) op zaterdag 29 september 2012 om 11:57 uur, door sra met:
  “ik weet het mi lekker ding;;;ik ben ook jou eerste en jij mijn vrouwtje”.
  CONCLUSIE ALS JE TOT SRA PRAAT,PRAAT JE TOT EERSTE!
  THE SAME OLD SHIT!


  Maak melding

 99. @Henk Molenaar

  Discussie????? Ken jij de definitie daarvan?

  @sra

  No spang, ik maak me nergens druk over. Discussiëren is een kunst en ik ga met iedereen is discussie als ik het de moeite waard vind. Maar er zijn forumleden die doorgaans op een lager niveau functioneren en ik pas me altijd aan. Wat zij kunnen kan ik namelijk ook en desnoods een graadje erger. De anna_z-blitz bestaat. Tegen dit soort lieden zeg ik altijd: kom maar op!!! Alle niveaus zijn welkom. 😉

  Soso lobi!!!!

  @GMAP

  Het lukt me niet altijd om jouw kleutergebrabbel te ontcijferen. Ik weet dat je zwaar getraumatiseerd bent en ik hoop dat ze gauw een medicijn vinden om je te helpen. Het syndroom van Bouterse echter, is nogal moeilijk te bestrijden. Ik wil je vandaag bij uitzondering wel tegemoetkomen en dus speciaal voor jou mijn beste GMAP: Bouterse is een mordenar! De ontbrekende letters zijn geen vaut. Ik pas me gewoon aan aan jouw niveau.

  PS: Hopelijk vind je mijn reactie niet fout. 😉

  @Henk Molenaar

  Je mag weer en alle opgekropte frustraties komen er nu uit. Ik zou zeggen, leef je uit beste kerel. Beledig, scheld uit, demoniseer en kraam zoveel mogelijk kletskoek uit. Maar ga AUB niet mekkeren en huilie huilie doen als de bal terugkomt. Blijf denken aan de derde wet van Newton. Actie = reactie. 😉 Ik ben dol op die wet!


  Maak melding

 100. @ anna_zonder moraal,
  Mag een advocaat van een verdachte van meer voudig moord meerwerken aan een amnestie wet voor zijn client?
  Jou president heeft het een onvervreembaar recht suriname .
  Bedoeld hij daarmee te zeggen dat hij boven het recht staat in suriname, leg mij dat uit zeer intelligente anna, en wat gaat er gebeuren als een andere parlement zegd dat het anders om is? grijpt hij dan naar de wapens?
  anna er is maar 1 recht en dat geld voor iedere burger in het land, als je verdacht word van moord is de rechter die beslist wat voor straf je krijgt zo gaat in ieder beschaafd land en democratie. ik kan ook sarcastish zijn anna_ziekelijk.
  let maar op, wie de bal kaats ……..


  Maak melding

 101. MEDUSA,..

  BETRAPT. SRA = EERSTE
  HIER ONDER HET BEWIJS!

  …goed gezien Mi Gudu Medusa..als sra wegblijft, dan is @eerste@ niet te bekennen..maar ach,..ieder zijn/haar plezier tog…niet lijfelijk dan maar virtueel 🙂


  Maak melding

 102. Verspreking in verwarde toestand verschoonbaar: DiDiBrie bedoelde met onvervreemdbare soevereine recht:

  recht op vrijheid, meningsuiting, drukpers, godsdienst etc.

  Dus: handvest VN, Verdrag van Rome inzake de Fundamentele Rechten en Vrijheden van de mens, ILO verdrag en alle internationale verdragen waar suriname
  verdragspartners is.

  de President wilde eigenlijk zijn gedachte over onvervremdare recht demonstreren, maar gebruikte lelijke woorden.

  Stevo bidt voor hem en vraag pardon.


  Maak melding

 103. Bouterse heeft bijna iedereen in Su op zijn loonlijst,..ook hier op WK,..ze zijn druk bezig met verschillende nicks Bouta te verheerlijken,…ik hoop dat Bouterse stopt met betalen,..da iem tjek loekoe,..ze verdwijnen als sneeuw voor de zon!!


  Maak melding

 104. hahahahah mooi om te zien hoe die gasten hier overspannen raken he.ze hebben geen troef meer ze stappen nu over naar schelden en vloeken hahahaha mooi hoor al die deskundigen hier achter hun pc.alleen maar leuken scheld kanonnen nu,, leuk hoor jullie wens kunnen niet invervulling gaan jammer boi hahahaha ,, mie takkie,,


  Maak melding

 105. @pasew
  Na deze ontdekking zal sra of eerste i.i.g. een van
  hen een eenzame dood sterven!

  @surinam patriot
  Nee ik werk niet bij de politie.
  (Heb wel heel vaak met ze te maken in positieve zin).
  Maar mijn ontdekking komt toch gewoon van alles en van iedereen op dit forum lezen en dan LOGISCH na denken!
  VANDAAR DAT TAALFOUTEN MIJ ZO ERG STOREN!!!
  DOE DAT EN JE ZAL TOT DE RAARSTE ONTDEKKINGEN KOMEN.


  Maak melding

 106. sang het was hot hier.Boutje heeft weer een legertje idioten onder leiding van anna_zuignap losgelaten op het forum.
  En ja hoor, zoals het een echte NDP ezel betaamt vallen ze iedereen aan,die anders denkt als hun.
  Anders denkenden zijn geen Surinamers volgens deze EZELS,terwijl anna_zuignap op veilige afstand van hier woont.Lekker op curacao,kom maar lekker hier wonen dan zal je anders piepen.Kom samen met sra(surinaamse redimusu aap)hier in Su wonen.


  Maak melding

 107. @Vene

  En welke varkens heb jij onder je hoede? Lekker op Curaçao en lekker in Suriname!!! Tsja, ik ben Zuid-Amerikaan en geen tweederangsburger in Calimerostan. Er valt niets te piepen in Su want dat is mijn land. En je hoeft niet steeds je zwakzinnigheid te demonstreren want ik heb liever te doen met apen dan met varkens. We stammen tenslotte van de apen af en niet van varkens. 😉


  Maak melding

 108. Wow! De duivel heerst op dit forum, zo lijkt het wel. Anders kan ik niet verklaren dat er zo veel gescholden en getierd wordt. Zit er dan toch zoveel kwaad en boosaardigheid in het paarse bloed?

  Ik moet ineens denken aan de jaren tachtig, toen tientallen Surinaamse mannen, sommigen met camouflagejack en zonnebril, al vloekend en tierend in de ergste Surinaamse ongepaste termen, een herdenking van de decembermoorden bij het Surinaamse consulaat in Amsterdam probeerden te voorkomen. Die gasten leken wel gedrogeerd, hun ogen stonden raar alsof hun geest ergens anders was, zo merkwaardig was het.

  Is paars op dit forum ook zo gedrogeerd?


  Maak melding

 109. Kan het niet op een ander niveau
  zodat we elkaar optrekken . Wat een toestand,
  in landen waar het goed gaat zal zulke toestanden van discussie op een ander niveau zijn . Als een ieder van jullie verandering wil dan moeten we dit niveau a.u.b. verlaten en op een manier in discussie treden v.b.

  Goed beleid front
  – monetaire reserve

  slecht beleid front
  – uitverkoop grondstoffen goud 5% rendement
  – weigering aankoop waterkracht centrale Afobakka
  – politiek spelen met 8 december gebeurtenissen

  Goed beleid Mega combinatie
  – vergroting monetair reserve
  – geen uitverkoop grondstoffen v.b.staatsolie
  100% rendement voor economie Suriname
  – aanpak sociale achterstanden AOV AKB
  – woningbouw meer gebouwd in een jaar dan 10 jaar
  front
  – dalende criminaliteit
  – vernieuwing onderwijs

  Slecht beleid MEGA COMBINATIE
  – Aanpak corruptie

  wie gaat verder

  succes


  Maak melding

 110. Front is al 2 jaar niet meer aan de macht. Het falen van deze criminele regering met een massamoordenaar als president is niet de schuld van het front.

  Heeft Front deze moordenaar ingefluisterd om cocaine te exporteren, of heeft het front soms invloed in de wijze waarop de moordenaar president overkomt als ongeletterd.
  Heeft het front al die investeerders die stonden te trappelen verboden of tegen gehouden om niet te komen investeren in ons land, neen.
  Voor mij is Bouterse geen president maar een rover met veel bloed aan zijn handen, incapabel om een land te leiden, hij ontbeert moreel gezag.
  Zij die dat anders zien moeten dat met argumenten weerleggen en wel niet in straat taal.


  Maak melding

 111. Typisch DDB verhaal. Het gaat helemaal niet om buitenlandse bemoeinis. Waar het om gaat is dat de eerdere afspraken met het Volk ( de grondwet) en met internationale organisaties (diverse verdragen met o.a. de VN, OAS, etc) nageleefd moeten worden ook zijn die niet in het persoonlijkbelang van één individu (DDB – en matie -).


  Maak melding

 112. wederzijds respect is ver te zoeken bij zowel voor als tegenstaanders. de amnestiewet is er inmiddels en wat heeft het Suriname gebracht? voeg het toe aan de lijst der loze beloftes. het zou voor oa verbroedering zorgen, mooi niet, kijk maar naar de reacties op dit forum. alleen de president heeft er direct voordeel aan. als er mensen mensen zijn die denken dat suriname dan ook voordeel heeft, prima. er zijn nog steeds mensen die geloven dat er goud is aan het eind van de regenboog


  Maak melding

 113. famirie pero doro .
  pero was met vacantie een week in carolina met familie en broer uit olland .wel wel ik heb genoten zoals rara geniet van de goede vooruit zichten voor dat district .

  para is in opbouw para geeft een goed voorbeeld wat presteren betreft …elk district die probeert er boven uit te steken ..is para de inspiratie bron geweest met miranda als voorbeeldige commissaris.

  die redimusus die vel uithalen naar de regering bouterse doen dat uit wanhoop en jaloezie .
  het enige wat ik altijd heb gezegt en blijf het zeggen …is dat vene monetair goed bezig was .

  nu is het tijd voor bouta om te bewijzen wat hij waard is..de vooruitzichten liegen er niet om bravo .
  justietie is bezig met grote schoonmaak aktie wat criminaliteit betreft …en dat geeft hoop op een beter samen leving .

  bouta go go


  Maak melding

 114. Ai pero, Bouta go Bouta go, neks no psa, ala sani o tang so teleki 2015, baka dati dew kaw o kong deng tingie fee free, foe kong porie oeng kondre.
  Saka saka dagoe…


  Maak melding

 115. @Herman S
  Je lijdt aan een ernstige vorm van selectieve verontwaardiging!
  Plotseling gestopt bij de slechte beleid van de MC?
  Dat valt een beetje op hoor!


  Maak melding

 116. Kijk goed wat het Koninkrijk met Curacao gedaan heeft een verkapte staatsgreep om zodoende de macht over de eilanden te krijgen ben blij dat Suriname een onafhankelijk land is.


  Maak melding

 117. Theo Para slaat spijker op zijn kop:

  Speciaal voor de oerdomme NDP Trollen:

  p de tweede plaats wilde de president in zij jaarrede met de tactiek van de dief die roept ‘Houdt de dief!’ verhullen dat zijn Curriculum Vitae (staatsgreperij, misdrijven tegen de menselijkheid, drugsveroordeling) en gedrag als president (zelfamnestiewet) de republiek Suriname internationaal hebben gecompromitteerd. Het individu Bouterse bracht de republiek internationaal weer in de morele beklaagdenbank en verspeelde daarmee veel soft power* van Suriname. Van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens tot de Europese Unie, van Human Rights Watch tot Amnesty International, van de Coalitie voor het Internationaal Strafhof tot de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, uit alle windstreken kwamen veroordelingen van de zelfamnestiewet die aantoonbaar haaks staat op de internationale rechtsorde. Ernstige mensenrechtenschendingen, waaronder misdrijven tegen de menselijkheid, mogen niet straffeloos blijven.

  De wereld op zijn kop
  In zijn jaarrede beweerde de president dat de Surinaamse soevereiniteit ‘van buitenaf’ wordt ‘ontkend’ en ‘aangevallen’ zonder zijn stelling met feiten te onderbouwen. Ook de beschuldiging dat sprake zou zijn van ‘de opzettelijke aantasting van onze soevereiniteit door het buitenland’ mist een poging tot feitelijke onderbouwing. De lezer ontkomt niet aan de indruk dat de president met het oproepen van het spook van het boze buitenland het gevoel van zelfvictimisatie en xenofobie tracht op te roepen bij de achterban, om zo te maskeren dat het juist het dadersregime is dat moorden op zijn geweten heeft en tot nu toe de mensenrechten van de nabestaanden op een eerlijk proces en gerechtigheid schendt. De president zette demagogisch de wereld op zijn kop door dader


  Maak melding

 118. vene niet perfect ,bouterse niet perfect ,wij hoeven het niet eens te zijn ,maar leren jullie de mensen die op de regering gestemt hebben te respekteren .
  waarom zijn ze dom als ze stemmen op bouterse ,zijn ze dan slim als ze op vene stemmen !!!
  wie maakt zich dan belachelijk als je een echte democraat bent .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.