Jaarrede lang, herhalend en vol excuses

72

PARAMARIBO, 28 sep – De jaarrede van president Desiré Bouterse was lang, te lang. “Twee uren met veel herhalingen”, zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS). Bovendien stikte het ook nog van excuses voor wat er mis ging de laatste twee jaar. “Ik was verbaasd te horen dat de president weer de schuld geeft aan anderen, het Nieuw Front, ministers, ambtenaren, luie Surinamers.”

In plaats van maar herhalen, had Bouterse best wat kunnen ingaan op vraagstukken. “Zoals de rechtsstaat, de rechterlijke macht, democratie en behoorlijk bestuur. Ik moet zeggen dat het dit jaar minder was dan vorig jaar en dat was al niet veel”, aldus Wijdenbosch. Ook fractiegenoot Chandrikapersad Santokhi vond het maar magertjes. “Het was geen geïntegreerde presentatie en dat vindt je terug in de regering, geen samenhang.”

Parlementsvoorzitter Jenny Simons vindt de rede “vrij concreet.” In vergelijking met vorig jaar is er juist een positieve verandering waar te nemen. “Je ziet dat een bepaalde richting is ingeslagen en prioriteiten zijn gesteld. Als je prioriteiten stelt, heb je meer kans om zaken te realiseren. We blijven als parlement de vinger aan de pols houden.” Coalitiepartner Ronnie Brunswijk geeft het voordeel van de twijfel: “We moeten zien of het allemaal ook wordt uitgevoerd.”

Bekijk ook:

72 REACTIES

 1. Wil Suriname ooit vooruit komen dan moeten er snel nieuwe verkiezingen komen. en laat de jeugd nu eens niet Paars stemmen. Ze doen hiermee geen goed aan het land.Nu na 2 jaar pinard de bevolking nog steeds.


  Maak melding

 2. Typisch de wolf, hy praat omdat hy moet praten, bijna inhoudloos met zeer zeer weinig toegevoegde waarde.
  Je moet eens goed opletten als er vragen op nivau aan hem worden gesteld hy draait dan altyd erom heen en vervolgens maakt hy er een show van., Maar tja, wat verwacht je van een ongeschoolde rat. Inhoudloos.


  Maak melding

 3. @ Roy,

  Spijkers op de kop mi mang, spijkers op de kop. Een vraag op niveau is onbegrijpelijk taal voor hem, dus krijg je antwoord in een taal die alleen NDP aanhang berijpt….onzin, kletskoek en zinloos gebazel of liever in het Surinaams dat ook niet veel beter is .


  Maak melding

 4. @Letterlijk

  De waarheid is hard echter wordt de waarheid door de meeste van mijn broeders niet geaccepteerd. Ze zijn gewend leugens als hoop/waarheid te aanvaarden. Maar ik heb nog hoop dat deze broeders snel het licht gaan zien en heel snel wakker worden. Zij die door slapen zullen met een zeer hongerige maag wakker worden en tot de conclussie komen dat ze niets bereikt hebben met slapen.


  Maak melding

 5. Beste brada Roy,
  Toch proberen ze mij wijs te maken dat er een nieuwe intlligentsia is in suriname.
  Na het lezen en horen van de jaarrede vraag mij af waar die zogenaamde nieuwe intelligentsia zijn?
  Bouterse is bezig zijn eigen graf te graven, op gegeven zal het doordringen tot die schapen dat het alleen maar mooie woorden zijn.
  Wat dat betreft zeggen die woorden van lonny heel veel, nu is het voordeel van de twijfel en op de podium was het onverwaardelijke steun.


  Maak melding

 6. Culpa mea Culpa dat viel uit de jaarrede van de Bouterse sterk op. Steeds maar de schuld schuiven in de schoenen van een ander, maar de essentie waar het echt om gaat, wordt niet benoemd. Deze regering is incompetent en moet naar huis. Ze hebben niet de kwaliteiten om doelen te verwezenlijken. Bouterse neemt een voorschot op de komende verkiezingen om het buitenland de schuld te geven. Watch!


  Maak melding

 7. Zoals verwacht kreeg Nederland de volle laag van Bouta. Een wanhoops reactie was dat. Nederland wordt er niet koud of warm van. Al ben je baas in eigen huis. Je mag geen autobanden verbranden op je erf. Er zijn ook andere huizen en die kunnen ook in brand vliegen als jouw huis in brand vliegt. De stank en de overlast van de NDP amnestiewet zullen niet ongemerkt en straffeloos blijven voor Suriname in de grote wereld. Dat verklaart ook waarom investeerders wegblijven. In 2015 is bodem van de schatkist zichtbaar en kan het volk wederom op een houtje bijten (als ze het al nu niet doen).


  Maak melding

 8. Sandra,
  vene heeft die kansen wat hij heeft gehad wel nuttige goede dingen gedaan voor land en volk.
  Bouterse krijgt kans op kans en aan het einde van de rit moet me die puinhoop dat hij achterlaat opruimen.
  Staatsgreep
  De velen regeringen onder DDB,
  Kerst coup.
  regering Wijdenbosch en Bouterse
  Nu is weer met mamio regering aan de slag en wat zien wij?? weer de zelfde soort beloftes als toen.


  Maak melding

 9. @Broerder GMAP

  Lonny heeft de gewoonte van Somo overgenomen, dit noemen ze Deegrol effect.

  Zijn makkers/strijders zijn vermoord en hy sluit een pact met de duivel puur om zich zelve te verrijken.


  Maak melding

 10. Aan de intonatie en semantiek (zinsopbouw en zinsindeling) te zien zijn de forumleden onder de naam “Jackie“, Edith“, Eric” en een jeugdige” één en dezelfde persoon  →  reagerend onder een andere nick…


  Maak melding

 11. Zie een stukje tekst:::

  Assembleelid Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), ziet in de jaarrede van president Desi Bouterse, sterke en zwakke punten. Naast enkele kansen die er zijn als perspectieven, vreest Castelen dat het aspect van corruptie een ernstige bedreiging vormt voor het kabinet.

  =Hoe eerlijk is de president dan???


  Maak melding

 12. Ik ontkom niet aan de indruk dat Bouterse deze regeerperiode schromelijk heeft onderschat. Sinds de verkiezingen van 2010 bleek dat Bouterse met hakken over de sloot (met medewerking van Somo en Brunsi) tot President werd benoemd. Bouterse staat dus dik in het krijt bij deze omstreden lieden. Ook bij de aanname van de Amnestiewet mocht Bouterse rekenen op hun steun. Bouterse is deze gasten dan ook dankbaar.Dit heeft tot gevolg dat Bouterse niet meer kan optreden tegen wandaden op ministeries die bezet zijn door de AC en PL. Gegeven deze politieke situatie, acht ik de kans zeer gering dat er nog daadwerkelijk uitvoering zal worden gegeven aan het beleid. Het zal dus een farce blijken te zijn.


  Maak melding

 13. @eric,
  Niet iedereen gelooft in het IMF.

  Zie onderstaande quote:

  Verschillende groeperingen hebben kritiek op het IMF. Zo beweert men dat het IMF geen problemen heeft met dictators en schendingen van mensenrechten, het arbeidsrecht en milieuwetgeving zolang dit economische voordelen voor het Westen sorteert. Ook wordt beweerd dat het IMF te veel een liberale, open markteconomie voorstaat, waardoor sommige arme landen alleen verder in de schulden worden geholpen. Volgens de econoom Joseph Stiglitz leiden de eisen tot herstructurering die het IMF aan haar leningen verbindt wel tot bestrijding van inflatie, maar is dit beleid slecht voor economische groei en werkgelegenheid.
  Vanuit libertarische hoek is er ongeveer dezelfde kritiek op de organisatie. Zij beweren echter dat het IMF onder het mom van pro-vrije markt juist de vrije markt verstoort met haar opgelegde regelgeving en het belonen van inefficiënt gedrag, waardoor het land alleen nog maar meer in de problemen komt. Het IMF is structureel tegenstander van belastingverlagingen, en adviseert zijn klanten juist altijd belastingverhogingen.
  [bewerken]Zie ook


  Maak melding

 14. Beter Bouterse dan de dieven die het land hebben bestuurd en nog door de leeghoofden en verraders in het zadel geholpen wilt worden.Men praat over een domme president net als of er intelligente Surinamers rond lopen.Al die intelligentsia van jullie z.a. Vene zijn grote oplichters en dieven.Zie wat voor beleid gevoerd wordt bij het ministerie van Openbare werken.Telesur wordt leeg geroofd door julie VENE en consorten.Alles wordt vergeven aan witte mensen.Een Surinamer komt niet in aanmerking om mede te dingen aan een project,het is al vergeven.Willen jullie dit niet inzien of zijn de hersenen niet in staat om goed en kwaad te onderscheiden.Ik heb reeds eerder vermeld ik zie geen Surinamer die geschoold is en wat voor hun land op die manier van betekenis is/zijn geweest dat je kan zeggen walla,Ik heb velen hier een sollicitatie afgenomen en mijn conclusie zal ik hier niet vermelden. Dus stoppen met anderen ongeschoold te benoemen kijk of je zelf wat kennis hebt.Kennis maakt jou nog niet wijs.


  Maak melding

 15. Deze reacties hebben wij door vrijwel alle tijden gezien. Allemaal afstandelijk gelul, de beste stuurlui staan altijd aan wal, maar dan zo’n 8.000 kilometers verderop. Ik zou zeggen, “houdt op een levenlang te zeuren, komt naar dat land en lever je bijdrage”!


  Maak melding

 16. Bakrabassi, wat de semantiek betreft heb je waarschijnlijk gelijk, maar hoe heb je de intonatie kunnen achterhalen, heb je een mogelijkheid op jouw computer zodat de tekst, die slechts getypt werd, voorgelezen wordt zoals de auteur het bedoeld heeft? Met getypte tekst probeert men dit probleem met smileys en/of leestekens op te vangen. Vergelijk de zinnen ‘Je bent gek!’ met ‘Je bent gek? en ‘Je bent gek 🙂 ‘

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Intonatie_%28spraak%29


  Maak melding

 17. plannen ,plannen,plannen,we willen nu uitvoeringen zien geen plannen meer.
  een rede van 2 uur lang,is om gek van te worden.Die man van noord korea houd ze zelf korter.
  En toch nog enkelen hier op het forum die nog blijven geloven.


  Maak melding

 18. Dit beleid riekt meer en meer naar chavezme!

  Geef het volk brood en spelen en je hebt ze in je macht.

  Ik vraag me af of het wel nodig is om 100.000 kinderen na school op te vangen, een bordje eten te geven en creatief bezig te houden.
  Maar goed, geld zat en de ouders kunnen dan iets langer hun lusten botvieren in het casino met hun kinderbijslag.
  Wat moet je anders als niet werkende ouder.

  Ik voorspel een nog grotere drugs-verkoop.
  Het geld moet ergens vandaan komen, want nu heb je een begrotingstekort, ondanks de bloeiende olie en goud handel.


  Maak melding

 19. Ahum,

  Heeft ie dit ook verteld …..

  “Institutionele versterking

  Voor de institutionele versterking van het kabinet van de president moeten panden worden aangekocht.
  Het uitvoeren van projecten met interne en externe consultants en vormgeving aan de nationale veiligheid maakt hier deel van uit.

  Komend jaar is voor bijzondere aanschaffingen voor de Centrale Inlichtingen en Veiligheids Dienst (CIVD) SRD 14 miljoen opgevoerd op de begroting.

  Voor aanpassingen aan het gebouw en inventaris van het kabinet van de vicepresident SRD 5 miljoen gereserveerd en nog eens SRD 5 miljoen voor uitbreiding faciliteiten kabinet.

  Voor institutionele versterking is SRD 4.5 miljoen uitgetrokken. E-governance kost SRD 5 miljoen. De apparaatskosten voor directoraat Algemene Zaken is begroot op ruim SRD 262 miljoen.
  Beleidsprogramma’s van dit directoraat is uitgerekend op SRD 131.6 miljoen.”


  Maak melding

 20. Coalitiepartner Ronnie Brunswijk geeft het voordeel van de twijfel: “We moeten zien of het allemaal ook wordt uitgevoerd.”

  Persoonlijk vind ik dat deze schepsel intellectuele eigenschappen bezit want deze schepsel heeft het gepresteerd om zonder enig diploma parlementslid te worden. Eerlijk gezegd hoop ik dat deze schepsel minister president van het land wordt.
  Hij is ook integer en niet agressief hij heeft ook geen strafblad zo nu en dan laat hij zijn voetbalkwaliteiten zien a la Ronaldo jammer genoeg raakt hij zelf vertrikt in de vele schijnbeweginen waardoor hij een scheidsrechter of tegenstander onderuit haalt.


  Maak melding

 21. President Desi Bouterse ziet en ziek en zeer vermoeid uit.
  Lange verhalen met geen enkele perspectief. De last voor deze man wordt zwaarder en zwaarder. Er gaat een moment komen dat hij dit alles niet meer zal kunnen dragen.Is er al een nieuwe senario gemaakt hierover.
  Tijdens zijn rede erg afwezig en verwarend.
  Leeftijd gaat nu spelen geeft de roer over aan de jongeren. Er is niets gezegd in zijn jaarbegroting over defensie-rechterlijkmacht e.a waaronder het volk van suriname gebukt gaat.
  Zijn coalitie partners geloven er niet meer in men had gedacht om op een gemakkelijke manier Suriname te regeren.
  Het zijn alleen maar loze woorden zonder daadkracht.
  God zij met ons Suriname.


  Maak melding

 22. @Ba Anansie

  Je hebt 100% (controle) gelijk! Ik bedoelde zinsopbouw, plaatsing (afwezigheid) van komma’s, etc…

  Maar ik hoor niet hoe men het zegt – je scoort een goed punt, excuses!


  Maak melding

 23. Moet je die steuntrekkers in Holland horen!
  De troonrede had alleen maar bijna negatief nieuws voor ze in petto, en toch lopen te zeuren over de jaarrede van de Surinaamse president.
  Nogmaals blijven jullie maar voorgoed in Holland, want SU heeft jullie al opgegeven.Jullie zijn echte ouwe Hollandse mannen en vrouwtjes geworden, altijd klagen en zeuren.


  Maak melding

 24. Wanneer je ongeschoolde bejaarden hebt zitten met een criminele achtergrond, is het niet verwonderlijk dat je allerlei excusses moet zoeken om je falende beleid goed te praten, doordat ze geen visie hebben om een land economisch te laten floreren.


  Maak melding

 25. Sandra, jij durft, zullen we Vene weer een Kans geven, en dat in 2015, op een brancard, met zijn hanglippen inmiddels, jij bent echt boeng sikie, zeker, me maars Vene terug, die klojo, no chance, ok, stop dit in je zakkkkkkk.


  Maak melding

 26. Ai Cyrill Pinas, Pinto, boi mek deng lul, deng wani Vene baka
  mi maars, sang aw doe, kong tak wo lang kkkk baka.
  Tek a dei Pinto, lieb deng,deng tjippie alamala.


  Maak melding

 27. @jackie
  Edith
  een jeugdige
  Savioen
  Met het voorlezen van de jaarrede heeft domme desi
  zich zelf een brevet van onbekwaamheid uitgereikt.
  Jullie Desi is zo dom dat,als hij 3 x zou mogen raden hij niet zou weten welke richting SME onder zijn leiding gaat.Het verstand van een ieder heeft grenzen
  maar de domheid van jullie en de overige NDPers niet.
  Met jullie domheid staan jullie klaar om zich zelf te bewonderen.Wat een zielige vertoning.
  Gegroet.


  Maak melding

 28. dat is oppositie moet je verwachten natuurlijk .zelfs een ongeschoolde zoals ik weet dat .niks mis mee ,het belangrijkste is dat jij je niet klein laar krijgen .


  Maak melding

 29. Oor of jesi, jere no, wat Pinas ook is kan mij geen ene moer schelen, wat hij daar doet in Suriname moet hij weten, wat daar gebeurt of niet, so what ik zeg alleen maar wat ok, brada of weet ik veel, alleen dat gelul met die kkkk Vene , denk a torie.


  Maak melding

 30. De president spreekt de taal van het surinaamse volk en geen ingewikkelde verhalen zoals het Front (oude politiek) dat uitgevonden heeft. Right to the point.
  Action Now! Daden nu.


  Maak melding

 31. Er word over ongeschoolden in het su regering gesproken.

  Wel,de geschoolde surned’s in nedland zijn zo geschoold dat zij steun moeten gaan trekken en bedelen voor voedsel,en die geschoolde politiek geaarde ambtenaren maken hun zelf rijk door de hoge belasting bedragen die een ieder moet betalen,.
  Ik zie het voor de genen die altijd wat over het su regering klagen als een teken van zwakte en machteloosheid en die woede op hun eigen mensen afreageren omdat zij niet terug kunnen komen,en altijd in het land van hun bakra basie gaan blijven.


  Maak melding

 32. wijdenbocsh en santokhi,,zijn ook zogenaamde geschoolden die het zogenaamd beter weten of zich zo presenteren,,,maar wat voor positieve stappen hebben zij in die 2 jaren ondernomen,wat voor inbreng hebben zij geleverd dan alleen maar een manier proberen te vinden om het ideologie van de president te onderscheppen om er zelf beter van te worden,en die scholing hebben zij in nedland genoten,,niet als meewerkend kracht om su en volk op te bouwen ,maar als meewerkend kracht om su en volk onder nedland ideologie te houden en te beheren,,,wang ekte sranang mang no e serie na kondre of na volku,,,wang ekte sranang mang na wang jahjah mang


  Maak melding

 33. surinam patriot

  Wat ik voor su gedaan hebt.

  kom in su en zie het met eigen ogen,en dan zal jij versteld staan wat ik in 1 jaar gedaan hebt.
  En wat voor functie ik in su bekleed gaat ik jou niet zeggen.
  Nu ben ik weer in nedland om mijn spullen op te ruimen en voorgoed terug te gaan.
  Jij leeft niet in su,anders zou jij van mij horen,dus wat is jou persoonlijke aanval naar mij,,.
  Geef jou mening over het boven staande nieuws bericht en niet jou persoonlijke mening over een bezoeker van het forum,,,,,,,,,,i sabi toch


  Maak melding

 34. Op bepaalde momenten was de inhoud en presentatie van de Presidentiele Jaarrede gedaald tot het niveau van een propagande show op de berm. Ik vraag mij af of dat de (nieuwe)norm is.

  Ik heb Somo niet gezien of gehoord op deze belangrijke dag.


  Maak melding

 35. @Koos de Jong: Bouta na afu sensie, no wang sma no mang broko ing.
  @kamper: Te ju mati e kori ju, a no e lafu.Ma ju e meki sma lafu ju bika Bouta e mek ju frustu.
  @Esmerald : Je drai den tori, trawan e skrifi los lossi ma ju e scrifi bor bori.suma ju wannie kori kori?
  edje 51: ju dati e prè datra. Wang fesmang fu na pipel sa wani dede gi en kondre dat na wang kang kang mang. Sa ju no mang kenki moro na tak Bouta skrifie historia ju nanga ju kompè kang dren fu na buku dati.


  Maak melding

 36. Ai boi sra ze zullen in Nederland blij zijn met je vertrek.een uitkering minder.Je was in Ned waarschijnlijk een nietsnut,die met zijn uitkering een jaar lang hier in su vertoefde.
  Nu ga je inpakken en je denkt dat wij dat geloven.
  Jij blijft je leven lang daar in ned van een uitkering leven.


  Maak melding

 37. Valt me toch wel mee van Bouta, hij biedt na twee jaar desastreus beleid steeds weer zijn excuses aan, de afgelopen 29,9 jaar heeft hij het, ondanks aandringen van Steve Meye. niet kunnen opbrengen om zijn excuses over de “decembergebeurtenissen” aan te bieden aan de nabestaanden, het hele Surinaamse volk en met name zijn achterban. Het is namelijk een grote ‘hebi’ om dagelijks te moeten leven met de gedachte dat je baas/voorzitter/president iets ergs heeft uitgevreten waar hij geen excuses voor kan of wil aanbieden.


  Maak melding

 38. oppositie laten wij de vier jaar afwachten .
  dan kan men gaan opsommen wat ze verkeert hebben gedaan of wat ze goed hebben gedaan .
  zijn jullie niet een beetje voorbarig met je oordeel.
  men moet toch tijd hebben om zaken op orde te hebben zoals venetiaan tijd nodig had .verlopig is geen enkele regering perfect nog die van venetiaan .


  Maak melding

 39. die indiaan kan niet-eens goed voorlezen wat zé voor hem hebben opgeschreven..

  hij weet niet eens waar er een punt of komma moet zijn..kan niet duiderlijk uitspreken wordt steeds emotioneel bij het voorlezen..

  een president van een land heeft een andere uitstraling dan deze crimie..zijn hele houding lijkt op een verslaafde dakloze..


  Maak melding

 40. PUNTENWAARDERING SURINAAMSE PRESIDENTEN SINDS 1987.

  Ramsewak Shankar (Front) 4

  Ronald Venetiaan (Front) 5

  Jules Wijdenbosch ( NDP ) 7

  Desirè Bouterse ( NDP ) 8

  Front presidenten zijn slappe lullen met pitloze ballen

  NDP presidenten zijn energieke presidenten die brullen en die kunnen.

  Geen boodschap aan de onderstaande reactionair Confuse.


  Maak melding

 41. Astrando, je vergeet erbij te vermelden dat 1 punt van Shankar of Venetiaan 10 x meer waard is als dat van Bouterse en Wijdenbosch. Een president die zich aan de normen en waarden van geciviliceerde mensen wil houden (democratische principes en mensenrechten), komt minder daadkrachtig over als een president die zich over dat soort zaken niet druk hoeft te maken omdat hij zich geruggesteund weet door uzi’s al of niet in handen van zijn zoon. Vergeet ook niet dat Shankar nog vers in het geheugen lag dat politieke tegenstanders in Suriname hun leven niet zeker waren, een ‘eenvoudig’ telefoontje was voldoende om hem zijn biezen te laten pakken (dat zouden jij en ik waarschijnlijk ook gedaan hebben in die situatie). Waarom denk je dat Brunswijk en Somohardjo minder hoog van te toren blazen nu ze met Bouterse te doen hebben? Venetiaan konden ze het leven elke dag zuur maken, omdat hij wel rekening hield met democratische verhoudingen binnen zijn coalitie, Bouterse heeft van deze twee querulanten veel en veel minder last, niet omdat hun inborst veranderd is maar omdat ze weten net als onze ’tigri’, ‘san sabi pe ai kras en bal’.


  Maak melding

 42. @Ba Anansie

  Wat Front en de oude politiek (jaren 50,60,70,80,90,2000-) jaren niet hebben kunnen realiseren heeft Wijdenbosch NDP tijdens zijn termijn kunnen realiseren.

  Wat President Bouterse gaat realiseren (ook buitenlandse politiek) heeft het Front nooit en te nimmer gespresteerd.

  Je hebt het over Somo en Brunsje die door het Front niet gewaardeerd werden en politiek niets meer betekenden en voor de gek werden gehouden door de frontleiders. Nu hebben ze hun thuis gevonden waar afspraken met elkaar afspraken zijn en beloften beloften. En jij beweerd als front afstammeling dat deze partners zg bang zijn voor de president. Nee, discipline is het geval. Zijn de caraibische leiders ook bang voor Bouterse? Nederland heeft de europese unie verboden of afgeraden in Suriname de vergadering te houden. Obama heeft hand geschudt met president Bouterse.( wat voor betekenis heeft dit voor jullie fronters. Want volgens jullie was dit niet mogelijk) Zijn al deze buitenlandse leiders dan ook bang voor Bouterse. Jullie tegenstanders proberen heel wat maar jullie verliezen alleen maar. Zijn jullie niet moe om te verliezen en zich belachelijk te maken met jullie onzin en verraad??????????????????????????


  Maak melding

 43. @pero.

  de weg van de coalitie en van je aanbeden pres.leidt naar Jonestown.Spring van de trein nu het nog ka.Jullie lijken wel de ratten die de fluitspeler van Hamelen volgden.

  Cobie.


  Maak melding

 44. @Ba Anansie
  Ik ben geen NDP’er,noch FRONTER,noch van welke Surinaamse politieke partij ook,maar ik wil wel even aan je kwijt,dat ik zeer verblijd was met de maatregel(mba DE TELEFOONCOUP) toentertijd door Bouterse genomen.
  Shankar,toen president van de Soevereine staat Suriname heeft zich toen door de toenmalige Nederlandse premier Ruud Lubbers laten kleineren!
  Shankar heeft buiten op een bankje op de gang moeten zitten wachten op Lubbers.DAT KON NIET!!!
  DAT VOND IK,ALS SURINAMER,EEN WARE BELEDIGING C.Q. FERME KLAP IN HET GEZICHT VAN IEDERE let wel “iedere” SURINAMER!
  Hij had het niet moeten pikken en direct moeten vertrekken!
  En dat heeft hij verzuimd te doen!Dus ….. weg ermee!
  Een president onwaardig!


  Maak melding

 45. PUNTENWAARDERING SURINAAMSE PRESIDENTEN SINDS 1987.

  Ramsewak Shankar (Front) 4

  Ronald Venetiaan (Front) 5

  Jules Wijdenbosch ( NDP ) 7

  Desirè Bouterse ( NDP ) 8

  Front presidenten zijn slappe lullen met pitloze ballen

  NDP presidenten zijn energieke presidenten die brullen en die kunnen.

  Geen boodschap aan de onderstaande reactionair Confuse.


  Maak melding

 46. Astrando wat heeft je baasje gepresteerd? Behave pooier, drugsdealer en moordenaar,o ja geroyeerd uit parlement, niet komen opdagen voor de krijgsraad en zichzelf amnestie gegeven.


  Maak melding

 47. wees gerust lieve mensen …het land ligt in goede handen .veiligheid ,verdragzaamheid ,stabilliteit.
  al deze ingredienten bezit de huidige regering .

  je ziet dat de oppositie niets heeft te brokkelen dus zuigen ze maar wat uit hun duim…herhalend en vol excuses. dat is echt geen antwoord om de coalitie in de problemen te brengen ..argumenten hebben deze fronters niet …het enige waar zij de huidige regering op vast kunnen pinnen is dat monetair beleid van vene en dat heeft vene goed gedaan …pero zegt het zo …ere wie ere toekomt .

  bouta is nu aanzet en wij surinamers hopen dat hij het goed doet en tot nu toe doet hij het goed zowel monetair .natuurlijk kan niet iedereen van je houden …dat bestaat niet maar wat wel bestaat is dat de meerderheid van suriname voor deze regering is .

  bouta kraktie!!!!!!


  Maak melding

 48. Medusa, we hebben veel gemeen, ik ben ook geen NDPer en ook geen Fronter. Dat Shankar als een ‘bobo’ op Lubbers op een bankje heeft zitten wachten, weten jij en ik van een foto die in de krant verscheen, met andere woorden we waren er niet bij. Het is net zo iets als de foto van die drugscrimineel Wortel samen met Maxima en Alexander. Zo’n foto is een moment opname van 1/259 seconde, je kunt aan de hand van zo’n opname niet de conclusie trekken dat Shankar en daarmee de Surinaamse natie diepgaand beledigd is, net zo goed als je aan de hand van die foto van Wortel niet kunt concluderen dat hij bevriend is met de Oranjes. Is het niet mogelijk dat de coupplegers dat verhaaltje de wereld in geholpen hebben, alleen maar om op die manier hun coup te verkopen aan de Surinamers? Misschien (dat is de draai die ik eraan geef) was Shankar een paar minuten te vroeg (je weet hoe Bakra’s op de tijd letten) en heeft een aardige portier hem een bankje aangeboden en heeft hij dat zonder bijbedoelingen geaccepteerd. Die coupplegers hebben er een eigen draai aan gegeven,die jij in ieder geval als zoette koek geslikt hebt. In ieder geval was zo’n stomme foto geen rechtvaardiging voor het naar huis sturen van een, met een ruime meerderheid, democraties gekozen regering . Als die foto er niet was geweest hadden ze wel een andere drogreden gevonden om hun telefooncoup te plegen.


  Maak melding

 49. @Ba Anansie:
  Jij baaaaaa anansie trekt de verkeerde vergelijkingen en conclusies. Shankar moest op audientie ontvangen worden als staatshoofd van het nieuwe Suriname maar deed letterlijk en figuurlijk aan achterdeur politiek.

  Een schande hoe jou Frontleiders tot de dag van vandaag met de identiteit van Suriname omgaan.
  Ze zitten nu in de oppositie van het geld van het volk te genieten maar alleen sabotage dan een bijdrage aan Suriname. En jullie fronters volgen dat idioot voorbeeld ook nog.


  Maak melding

 50. @Ba Anansie
  Volgens mij is er een klein gaatje geslopen in jouw herinneringen aan deze overigens luguberige gebeurtenis.(zie Astrando!)
  En bovendien was er(behalve foto’s en bewegende beelden)ook een interview met Bouterse op het nos-journaal van 20:00 u.waar te nemen.
  Waarbij hij heel erg van leer trok tegen Lubbers en Shankar,waarbij hij zwoer dat hij direct na aankomst op Zangerij maatregelen tegen Shankar zou nemen.
  En dat gebeurde ook!(Trouwens Graanoogst heeft Shankar gebeld en het gesprek met hem gevoerd!!)


  Maak melding

 51. Astrando en Medusa, als de goede naam en eer van Suriname Bouterse zo aan het hart lagen/liggen, had hij zich als verdachte van ernstige strafbare feiten nooit en te nimmer laten inaugureren als president. Ik blijf er dus bij; ze hebben gewoon drogredenen gebruikt om de telefooncoup te plegen.


  Maak melding

 52. Wie heeft Suriname te schande gezet??? Als Surinaams volk zouden WIJ ons moeten schamen dat we als natie geleid worden door een meervoudige moord verdachte, een van drugs transport veroordeelde crimineel. We worden door het buitenland gezien als een dom onnozel volk die niet eens de juiste leider kan kiezen en daarvoor schaam ik me diep!


  Maak melding

 53. De hele voorstelling was te bedroevend voor woorden.
  De president van ons land kan niet lezen, stottert en vervalt in herhalingen.
  Wat een vertoning zeg, en dit gaat de hele wereld over!
  Bouta moet nu echt heel snel zijn biezen gaan pakken, hij heeft totaal nog niets van zijn beloften waargemaakt, en dat kan hij ook zeker niet!
  Je kunt Bouta vergelijken met Wilders in Nederland, veel geschreeuw, maar niets bereiken.
  En schreeuwen kan Bouta, maar dat weten we allemaal.

  Het hele verhaal gaat verder nergens over, Bouta was vermoedelijk onder invloed van drugs en drank.
  Daarom zwete hij zich de kleren van het lijf, en kwam niet uit zijn woorden.
  Echt een zielige hoop ellende, dat is Bouta, niets meer en zeker niets minder.
  Want zeg nou zelf, wat heeft hij nu eigenlijk gezegt?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.