‘Bolletjesslikkers blijven komen ondanks 100%-controle’

31

Tien jaar geleden werd Schiphol overladen met bolletjesslikkers. Onder andere vanuit Curaçao zaten vluchten half vol met deze drugskoeriers. Besloten werd de vluchten uit de Nederlandse Antillen, Suriname en Aruba honderd procent te controleren.

Het aantal opgepakte bolletjesslikkers is de invoering van de maatregel fors gedaald, maar hebben de koeriers niet gewoon andere routes ontwikkeld? Moeten de honderd procent controles niet uitgebreid worden naar andere landen?

Volgens critici heeft tien jaar strenger drugssmokkelbeleid op Schiphol uiteindelijk geen prijseffect op de Nederlandse drugsmarkt gehad. Het TV programma EenVandaag kreeg een unieke blik achter de schermen van een 100%-controle, waarbij voor het eerst een verdachte bolletjesslikker van begin tot eind gevolgd wordt.

Vanavond in EenVandaag: 18.15u Nederland 1
sitestat

31 REACTIES

 1. De 100% controle van Nederland is een politieke maatregel om het volk en de politiek te laten zien dat er *iets* wordt gedaan aan de drugs invoer in Nederland. Een schijnmaatregel want bolletjesslikkers zijn verantwoordelijk voor nog geen 5% van de cocaïne invoer in Nederland.

  Terwijl wij ons blind staren op deze slikkers gaat 95% via andere wegen en daar horen wij verder vrij niets over. De gewone reiziger naar Suriname is nu de dupe daarvan en het land Suriname krijgt in de media een slechte naam.


  Maak melding

 2. @ die twee taliban Inafsabie en dagoebalsing
  Wat moeten ze op schiphol doen vertel mij ?
  Suriname moet goed haar huiswerk doen, jamaica heeft laats ook geklaagd over dit probleem toen was in jullie ogen niet waar.
  Maar inmidels neemt de verslaving onder de surinamers schrikbarend toe,dit hebben allemaal te danken aan de hoeveelheid drugs die in zo een kleine bevolking is.


  Maak melding

 3. Beste GMAP:

  Die 2 Paarse stumpers ( Inafsabie en dagoebalsing ) vinden dat we de bolletjes slikkers met open armen moeten ontvangen.

  Jamaica klaagt ook over toename van Surinamers als drugssmokelaars en je kan Jamaica toch moeilijk er van beschuldigen dat hun klacht ” een vrij brief is om het zwarte ras te vernederen mens onteren.


  Maak melding

 4. Ja het zijn altijd de kruimeldieven die gepakt worden. De grote jongens en partijen af en toe een vangst en ook dit wordt dan breed in de media uitgemeten maar verder zijn de grenzen zo lek als een vergiet. Net gatenkaas. Het programma zal weer vanuit “financieel problemen” verteld worden en de stigmatisering is een feit.
  Waarom werkt justitie niet samen met de arrestanten toe naar het achterhalen van de organisatie van zo’n bende. Dat zou interessant zijn en kun je stappen maken. Is infiltratie niet mogelijk? Op deze wijze wordt het weer een lach programma en morgen gieren en brullen wij om de opmerkingen van de bolletjesslikker en hup naar de volgende bolletjesslikker.
  Ik ga niet kijken!!


  Maak melding

 5. als nederlander niet een al te grote drugsverbruikers bestand had/heeft zou niemand het wagen om drugs naar dat land te exporten c.q.te smokkelen. drugs is schaars in nederland vandaar dat de prijs van een liter boven de 35……..is. dring het gebruik terug, dan los je het probleem op. stop ook met het gedogen en verstrekken van drugs aan verslaafden. probleem binnen 10 jaar opgelost.


  Maak melding

 6. @alleen

  Was het maar zo makkelijk zoals je het stelt. Hoe wil je het terugdringen, door methadon te verstrekken? Niet alle drugs blijft in Nederland. Het wordt versneden en vervolgt zijn weg naar bvb Zwitserland. In Zwitserland is ook een behoorlijk drugs probleem. Je komt Zwitserland niet ongezien binnen en toch is er veel drugs aanwezig. De grenzen worden streng bewaakt en toch komt het binnen. De grote feesten in Lousane daar lopen informaten rond en begeleiden gebruikers zodat ze niet tijdens het feesten in mekaar storten. Er zal altijd vraag zijn. In de snelle wereld wordt veel coke gebruikt. De wereld van de Yuppen, I know it. Die paar duizenden junks die bij de GGD lopen is maar het topje van de ijsberg van gebruikers. Des te meer er geld gemaakt wordt in de witteboorden wereld des te meer drugs wordt er gebruikt.

  In Zwitserland heb je een plaatsje Bex. Heel klein eigenlijk, een dorpje. Het station ziet er zwart en vanuit Lousanne, Montreux en grensstadjes van Italie en Frankrijk komen de kopers naar Bex. Er is dus een behoorlijk vraag en zolang die er is zal er aanbod zijn. Ze vegen het station schoon en verder in de heuvels wordt een nieuw handelspunt opgezet. Heel erg druk qua vervoer in de heuvels rond Bex. De afrikanen verplaatsen zich met steps, grappig om te zien maar ook weer treurig want ook zij zijn de kruimeldieven.


  Maak melding

 7. @GMAP

  Wij Surinamers doen heel vaak laconiek over het drugsprobleem wat er momenteel gaande is in SU. Een ieder ziet het als niet zijn probleem, het is een maatschappelijk probleem die in mijn beleving toch een hele impact heeft op de samenleving. Je zal maar kinderen hebben die verslaafd zijn aan bv drugs. Ik gun het in elk geval niemand toe. Ik hoef ook niet meer te vermelden wie de startschot destyds heeft gegeven voor de import en export van cocaine op zeeeeeeeeeer grote schaal.Dat vader en zoon dealen is toch verschrikkelijk, ik kan helaas geen goed woord hiervoor bedenken.Een hele generatie lijkt de weg kwijt te zijn door de cocaine.

  Zeer trieste zaak, ben benieuwd wat de toekomst met zich meebrengt.


  Maak melding

 8. @inafsabie
  ”Terwijl wij ons blind staren op deze slikkers gaat 95% via andere wegen en daar horen wij verder vrij niets over. De gewone reiziger naar Suriname is nu de dupe daarvan en het land Suriname krijgt in de media een slechte naam.”

  Inafsabie.Gelijk heb je maar vergeet niet dat een deel van die 95% ook duidelijk in de picture is. Onlangs nog in het nieuws, Baas Bouta en Dino. Maar dat oenoe nafoe sabie. A sa tang so. You know!!!!


  Maak melding

 9. Tien jaar geleden werd Schiphol overladen met bolletjesslikkers. Onder andere vanuit Curaçao zaten vluchten half vol met deze drugskoeriers. Besloten werd de vluchten uit de Nederlandse Antillen, Suriname en Aruba honderd procent te controleren.

  De Rotterdamse haven, De haven van Antwerpen, Zeehavens in Frankrijk, Spanje, Griekenland, Spanje, Zuid-Europa, London enz moet men/douane, politie, justitie enz strenger gaan controleren. Daar komen de grote containers met allerlei goederen erin, waar tonnen aan lading met drugs verstop zitten van overal van de wereld de EU/Nederland binnen. De zware jongens van deze organisaties zoals van wijlen Pablo-escobar typen in de herkomstlanden,die moet men gaan oppakken, bestrijden en typen als wijlen de dominee/Klaas Bruinsma in Nederland/EU, organisaties die zwartgeld, wit wassen, enz., die figuren die deze grote organisaties leiden of deel van uit maken moet men oppakken, kaal plukken en levenslang opsluiten. Onderling maken ze elkaar vroeg of laat ook af.

  Waarom worden vliegtuigen met passagiers uit Brazilië, Argentinië, Pakistan, Azië niet aan een 100% controle onderworpen?
  Dit bericht is eigenlijk geen nieuws, alleen stemmingmakerij.

  Smokkel van goederen is al zo oud als de mensheid bestaat en daar weten de Hollanders alles van. De zeerover Piet Heijn wist er alles van; vuurwerksmokkelaars van België naar Nederland, sigarettensmokkel, enz, enz. Je kan een product die op deze wereld bestaat niet opnoemen of het wordt door Hollanders ea Nederland binnen gesmokkeld. Hun schepen varen over de wereldzeeën en komen Nederland in en gaan naar allerlei bestemmingen. Onder hen vele misdadigers, tuchthuisboeven, vrouwen van lichte zeden, gepeupel, geteisem, schorriemorrie, Nederlandse militairen op de Antillen, politieagenten die hun hele zolder vol verbouwen met nederwietplanten en elkaar doodschieten, ea.


  Maak melding

 10. @ brada Roy,
  Ik wordt soms kwalijk genomen door mijn keiharde mening maar ik heb daar maling aan
  Feit is wel dat dege die word gezien als vader des vaderland de man is die verandwoordelijk is voor deze drugs probleem waarmee Suriname nu zit, ze weten het allemaal en dat vindt gemeen, men kijkt de andere kant op terwijl hele dorpen en samenleving ontwricht worden door drugs.
  Kijk wat voor beloning een deel samenleving geeft aan veroordeelde drugs criminelen, de presidentschap,Baas van CTU,commissaris van staatsolie,derde voorzitter van het parlement, het zijn deze zelfde mensen die een grote mond hebben over normen en waarden. De grote drugs probleem is in de jaren 80 begonnen in suriname dat weten ze allemaal.


  Maak melding

 11. Wat die ptatta ook zal doen met hun controle die
  poejrie zal blijven komen in dit land, wat denken ze, dat het op gegeven moment voorbij zal zijn, me maars
  aw tang kong, tot in lengte van dagen, neem Amsterdam maar
  drugsmekka van Europa, het tiert welig hier, je kan op veel plekken dat spul halen, en ze ze lopen maar te zeiken over Suriname en hun President, oeng lieb deng
  mek deng lul, toch de saka go pier deng go ini oeng kondre foe kong bruinnn.


  Maak melding

 12. @GMAP

  Ja het adoreren van criminelen/moordenaars/drugsdealers is een keiharde feit, dit zegt toch al heeeel wat over normen en waarden bij de meeste van van mijn broerders die deze ziekelijke keus hebben gemaakt.Deze zijn toch wel heel laag gezonken..


  Maak melding

 13. Ik denk niet dat deze criminelen dom zijn.Volgens mij hebben ze door dat de controle niet optimaal is en dat ze een grote kans hebben om er doorheen te glippen.Als de pakkans 100% zou zijn .zouden ze zeker niet blijven komen.


  Maak melding

 14. Natuurlijk gaan de bolletjesslikkers blijven komen, omdat de vraag naar cocaïne groot is in het rijke westen.
  Vraag en aanbod dat is toch een van de basis de moderne economie?
  Verder wil de jeugd in Europa plezier hebben, zie wat de nichtjes en neefjes van @GMAP, Koos de Jong en anderen hebben aangericht in het dorpje Haren, zeker weten dat meer dan de helft van ze onder de coke, speed, xtc en nog meer van die shit zat.
  Het gaat uitstekend met Holland!!!!


  Maak melding

 15. Ik eet voorlopig geen grapefruit.

  POLITIE ONDERSCHEPT COCAÏNE IN GRAPEFRUIT
  (24 Sep. 2012) Bericht uit StarNieuws.

  Een 38-jarige Nederlander E.L. en een L.L. met de Surinaamse nationaliteit (26) zijn gisteravond door het BID-team op de Johan Adolf Pengel luchthaven aangehouden. E.L. poogde in 24 grapefruits 5.926 gram cocaïne het land uit te smokkelen. L.L. had 15 grapefruits gevuld met cocaïne met een totaal gewicht van 4.930 gram in zijn bezit.

  Het verderfelijke spul is in beslag genomen en is samen met het tweetal overgedragen aan de anti-Narcoticabrigade van de politie. Hangende het onderzoek zijn beide mannen in verzekering gesteld.


  Maak melding

 16. @GMAP

  Jouw mening is niet keihard maar extreem zwakzinnig. Je lijdt aan het boutersesyndroom en dat uit zich vaak in een vertekende werkelijkheid en debiel geklets en gezwets in de ruimte. Niemand neemt jou serieus en de meeste forumleden vinden je alleen maar een zielige dorpsgek. Blijf maar lekker lallen en fantaseren om ons te vermaken.


  Maak melding

 17. @GMAP:Je mening is keihard,en de harde waarheid en niets anders dan de waarheid.
  DDB en zijn criminele orga doe er alles aan om hun handel veilig te stellen, en gebruiken stromannen/vrouwen,vaak allen met een Nederlandse uitkering,opererend vauit Sur. Caribisch Nederland en de Bijlmermeer om hun louche zaken veilig te stellen.Dit zijn ook de lilui de lijden aan het Bouterse syndroom, zijn stemvee die van de werkelijkheid zijn losgeraakt. GMAP keep up de good work………..


  Maak melding

 18. GMAP wordt voor gek verklaard en men verklaart hem voor dorpsgek. Wat is er mis dat hij een andere mening is toegedaan. Mag dat niet, een eigen mening hebben of moet hij achter de kudde aan? Bouta ooops Bouterse is toch democratisch gekozen derhalve mag GMAP ook zijn democratisch recht benutten. Ik zeg dat GMAP niet gek is. Waarom? Als Cowna burger (Commewijne) heb ik weet. Wie beweert dat ik kletspraat het net opstuur daag ik uit de plantages uit te kammen. Ik verwacht dan dat de bevindingen ook democratisch kenbaar worden gemaakt.
  Ik vind het prima de discussie maar dan waarheidsgetrouw voeren.


  Maak melding

 19. @EERLIJK ZIJN: Voor het paars stemvee geld: Je bent voor mij of tegen mij.Zij behouden zich het recht voor om hun mening te verkondigen, maar als een ander gebruik maakt van het recht op vrije meningsuiting om dat met argumenten dit tegen te spreken, dan worden die gek verklaard.
  Dat zegt natuurlijk alles over de paarse kuddedieren,politiek ongeschoold, ondemocratisch en dictatoriaal naar DDB Chavez en Obiang model….


  Maak melding

 20. @sra,weer zo’n domme opmerking van jou. Nederland gaat geen cijfers doorgeven wat niet klopt.

  =Weet jij misschien hoeveel mensen zij wekelijks op Zanderij pakken vanwege het smokkelen van drugs naar het buitenland??

  =Vele landen hebben Suriname nu in de gaten om het vervoeren van drugs.Jammer dat alleen Nederland de schuld krijgt.

  =Zelfs de jongens van de populaire band van Suriname worden gepakt.Wat een voorbeeld???

  =Ik zou zeggen kijk eerst in eigen land wat er gebeurt met de Surinamers en wat ze doen voordat je een ander en land de schuld van alles en nog wat geeft.


  Maak melding

 21. Zie een stukje tekst::::::Politie onderschept cocaïne in grapefruit

  Een 38-jarige Nederlander E.L. en een L.L. met de Surinaamse nationaliteit (26) zijn gisteravond door het BID-team op de Johan Adolf Pengel luchthaven aangehouden.

  E.L. poogde in 24 grapefruits 5.926 gram cocaïne het land uit te smokkelen. L.L. had 15 grapefruits gevuld met cocaïne met een totaal gewicht van 4.930 gram in zijn bezit.


  Maak melding

 22. @anna_z

  ha ha, ik had het ook door van die Zucht die nu een andere nick gebruikt.hij moet wel omdat hij geblokt is door zijn rasistisch gedoe.wat een domkop.


  Maak melding

 23. Vaak moet ik lachen om al die muppets reacties van die moraalridders hier. Get a life and face reality. Drugs, cigaretten, drank en wapenhandel zijn al jaren onderdeel van de maatschappij. En van al deze geldbronnen weten we dat je er aan verslaafd en/of dood aan kan gaan. Vele economieen, banken en regeringen boeren er goed van. En wat betreft de 100% controle, we weten allemaal dat het toen zuiver een politiek besluit was om geen electoraat verlies te lijden. Nu is er voor nederland geen weg meer terug want anders levert dat gezicht verliest op en zit nederland nu letterlijk met de bolletjes in hun maag. Want laten we wel wezen, als die 100% controle echt zo succesvol was dan waren ze toch op meerdere vluchten uitgevoerd en hadden andere internationale luchthavens deze slimmme zet van de hollanders toch overgenomen. De doaune ambtenaar zei het tussen neus en lippen al toen hij opmerkte dat de prijs van drug nog steeds hetzelfde was gebleven. En voor de bolletjes slikkers geld toch het aloude gezegde” I guest you win some or you lose some. Leef en laten leven zou ik zeggen en gun ieder zijn eigen geluk


  Maak melding

 24. @braam,

  Sorry ik kan je niet volgen, wat stoort jou aan mijn postings????
  voor alle duidelijkheid ik typ wat ik wil, ook ik heb een eigen mening en ervaringen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.