Verkoop aandelen Surinaamse bank niet zonder meer

7

PARAMARIBO, 24 sep – De verkoop van overheidsaandelen in de Hakrinbank zal niet binnen de kortste keren gebeuren. Er moet nog heel wat worden overwogen. Dit zegt minister Adelien Wijnerman van Financiën. Weliswaar is er behoorlijk wat belangstelling vanuit De Republic Bank op Trinidad. Siegmund Proeve, directeur van Surinames grootste bank, DSB, is geen voorstander van een mogelijke aandelenverkoop.

In elk geval zou niet aan een buitenlandse bank verkocht moeten worden. Daar zijn genoeg strategische redenen voor. “We moeten beseffen dat als het doorgaat, twee van de drieg grote banken in het land voor een groot deel in handen komen van buitenlandse instellingen”, zegt Proeve tegenover de Ware Tijd. Dat kan op den duur problemen geven. Banken hebben immers een ontwikkelingsfunctie. De vraag is dan of regering, samenleving en bank nog op één lijn kunnen zitten.

Afstemmen over ontwikkelingsrichting wordt dan veel moeilijker. Als de overheid inderdaad aandelen wil verkopen, zou dat lokaal moeten gebeuren. Maar die optie lijkt al uitgebuit. “Er is geen belangstelling getoond door lokale kopers”, zegt Wijnerman. De staat heeft een meerderheidsaandeel in Hakrinbank. Drie kleine banken zijn ook publiek bezit. Wijnerman ziet de drie voorlopig niet fuseren, hoewel daar al jaren over gepraat wordt. DSB wil wel één van de banken overnemen.

7 REACTIES

 1. Tja Proeve,er is geen belangstelling getoond door de lokale kopers, omdat zij rekening meehouden dat de mede eigenaar van je aandelen ook bouta en zijn lange stoet aan criminele vrienden kunnen zijn.
  Bij elke succesvolle onderneming komt bouta aandansen om die succes te claimen.Degenen die de aandelen straks gaan kopen moeten mannen met durf zijn, of zijn het gewoon bouta en zijn mannen.


  Maak melding

 2. @marcel,
  Een terechte vraag van jou.
  Het laaste twee jaren verergerd ra ra hoe kan dat?
  opvallend dat bepaalde mensen tig reactie achter elkaar mogen posten
  Ik noem geen naam, ik ben en blijf een voorstander van vrije meningsuiting.


  Maak melding

 3. ik vraag mij af,anno 2012 wat voor een lijder wij su’s hebben gekozen..

  deze man gaat niet naar de verenide naties alwaar de wereld leiders komen om het belang van hun land/volk de verdedigen bespreken op vijzelen om hoog tillen,

  maar gaat wel naar het district(niks mis mee) b.v. saramacca om te dansen presirie te maken,,wat een lijder hebben we toch,het volk zwijgt in alle talen..

  daarom zeg ik nogmaals, wij sus zijn een ka volk..


  Maak melding

 4. @Marcel, ik heb het steeds gezegd, als Bouta definitef exit is, gaan er nieuwe deuren voor Suriname open. Er zijn genoeg investeerders die bereid zijn om geld in Suriname te pompen, echter de politieke klimaat blijft een onzekere factor. Beleggers houden niet van onzekere factoren.

  Suriname zelf heeft geen een probleem met beschaafde democratische naties. Het is Bouterse die Suriname gegijzeld houdt. Het land moet nu noodgedwongen zaken doen met landen als Cuba, China en Equatoriaal Guinee. Als het gaat om gezondheidszorg, huisvesting, bouw en technologie zijn dit de laatste landen waar je aan denk.

  Bouterse is een gezwel in de Surinaamse samenleving. Het heeft de bevolking tot op het bot verdeeld en het land is er niet beter op geworden. Zo lang deze man een podium krijgt blijf je achter de feiten rennen.

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ, DOSSIER PIET WORTEL VRIJ, NU !


  Maak melding

 5. @ koos de jong
  ze zijn niet gekomen met vene, komen niet met bouta denk jij dat ze bij jou vader,broer, oom, neef of iemand anders uit jou familie zullen komen? mis poesje!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.