Ruim honderd man voor EP naar Suriname

105

PARAMARIBO/BRUSSEL, 21 sep – Reeds ongeveer tachtig personen hebben namens het Europees Parlement, EP, een visum gehad voor Suriname. Voor de bijeenkomst met ACP–parlementariërs in november staan ongeveer honderd en vijftig man geregistreerd. Wie nog geen visum heeft, kan daar vlot over beschikken. Suriname heeft speciale voorzieningen getroffen in Brussel.

In het gebouw van het EP zelf staat een helpdesk. De parlementariërs en andere delegatieleden kunnen er onder meer hun visum krijgen. “Dit is de eerste kennismaking van de delegatieleden met Suriname. Ze zien nu al de service die ze van Suriname krijgen en zullen krijgen”, zegt Bernard Hellot tegenover de Ware Tijd. Hellot heeft in Suriname eerder dit jaar de faciliteiten onderzocht en goed bevonden.

Hij vindt dat Suriname nog steeds prima voldoet als plek voor de grote bijeenkomst. Volgens Europarlementariër Michael Gallah (Duitsland) heeft het EP zich neergelegd bij Suriname als gastheer. Weliswaar was er aanvankelijk verzet na de aanname van de amnestiewet. Dat de interesse nu zo ruim uitvalt, is geen gezichtsverlies. Volgens Gallah heeft het EP principes en is een ontmoeting met president Desiré Bouterse uitgesloten.

105 REACTIES

 1. Volgens eerdere berichtgeving van Parmessar, was het de bedoeling dat er ruim 500 man/vrouw voor de EU-ACP meeting naar Paramaribo kwamen. Wat is er dan met die overige 350 gasten gebeurd?

  Het is overigens schitterend dat deze meeting in Suriname plaatsvindt en dat ontmoetingen met Suriname’s discutabele president zijn uitgesloten.

  Hiermee geven EU-ACP een duidelijk signaal af. Namelijk: Suriname prima, bouterse, fout. En zo is het maar net.


  Maak melding

 2. 100 man: is dat alles????

  Er werden ruim 1000 mensen uit Europa verwacht en alle hotels zouden volgeboekt zijn…………….

  Blijkbaar heeft Bouterse een afstotend effect…….


  Maak melding

 3. Hoezo begrotingstekorten ? Doodzonde van geld. Geef de kinderen fatsoenlijk onderwijs en voeding. Als ontwikkelingsland moet Suriname soort dingen niet willen.
  Suriname kan zich financieel niet meten ontwikkelde landen. Godzijdank heeft Bouta geen podium gekregen.


  Maak melding

 4. Ik ben tegen de Amnestiewet, maar ik zie geen enkel verband met de EP bijeenkomst. De EP bijeenkomst is van een geheel ander karakter en mag geen dwangmiddel zijn om de binnenlandse aangelegenheden van Suriname als het gaat om wetgeving te beinvloeden. Ik vind ook dat tijdens de EP bijeenkomst de dingen moeten worden besproken waar het echt om gaat. Bouterse mag een issue worden. Zoveel aandacht verdient hij niet!


  Maak melding

 5. Volgens Gallah heeft de EP principes en is een ontmoeting met Mega crimineel en massmoordenaar Bouterse uitgeslotens
  Steek dat lekker in je zak me boi.
  Opvallend dat je nu niets hoor over de slavernij en bakra basi, ze hebben die witte man nodig om hun misdadige en bloederige straatje schoon te vegen.


  Maak melding

 6. Het is uitstekend dat de EU naar Suriname komt.
  Kunnen ze vanuit hun hotelkamer zien wat er met het politiebureau is gebeurd.
  Nog even een kijkje in Fort Zeelandia en je ziet de kogelgaten van de moordpartijen.

  Dan even een wandelingtje langs de waterkant en de centrale markt. 🙂
  je kijkt je ogen uit.

  Nee het komt prima inorde.


  Maak melding

 7. @Tedje

  Vergeet het binnenland niet. Botopasi is goed te doen met een vliegtuig van Blue Wing Airlines.

  Een klein uurtje vliegen en er zijn genoeg gebouwen daar te vinden waarop de sporen van diverse leeggeschotgen vol-automatische wapens nog terug te vinden zijn.

  Ook kunnen ze de andere kant op gaan; naar Moengo. Onderweg tref je nog mooie kraters aan van de Binnenlandse Oorlog, onderweg nog wel even stoppen bij Tibiti en MoiWana.


  Maak melding

 8. dat algehele boycot van front en olland heeft niets opgelevert .wie is hier de lachende derde .wie maakt zich hier belachelijk .anderen schrijven uit wanhoop dat ze hun nek gaan breken over dat vuil ..de huidige regering doet veel om paramaribo schoon te houden .
  mijn school gaande zoon heeft een steentje bijgedragen om paramaribo schoon en daar ben ik trots op .zoals ik trots ben dat ik casave teel .medusa ano bita casaba na drie moeng casaba omoe ..wat weten deze gasten die achter die pc zitten van telen niets ..achter die pc zitten en lul verhalen verkondigen dat kunnen ze goed .jullie denken dat ik de hele dag achter die pc zit …mie no abie na ting datie mie na rokomang .
  rutte gaat met jullie afrekenen hihihihi


  Maak melding

 9. Jij vraagt je af:”Volgens eerdere berichtgeving van Parmessar, was het de bedoeling dat er ruim 500 man/vrouw voor de EU-ACP meeting naar Paramaribo kwamen. Wat is er dan met die overige 350 gasten gebeurd?”

  Ik denk dat die resterende 350 man,de Hollandse stagiaires zijn,die reeds in Suriname zitten en zich thuis(ook in het binnenland)kostelijk vermaken met die marronjongens(c.q.dekstieren).


  Maak melding

 10. WAT EEN AFGANG en BELEDIGING TEGELIJK VOOR EEN GEKOZEN PRESIDENT!
  HIJ MAG NIET OP HET EU/ACP FEESTJE KOMEN.
  HIJ MAG OVER HET HEK MEEKIJKEN!!!
  IK ZOU DIT NIET PIKKEN!!!
  VRÉÉÉÉSELIJK!!!


  Maak melding

 11. =Ik ben blij dat er mensen uit verschillende landen naar Suriname afreizen. Maar wat een afgang dat de president NIET welkom is.

  =Dit krijg je als je veel macht naar je toetrekt en denken dat de wereld om jou draait.

  =Ik ben alleen benieuwd wat meneer Lackin eraan gaat doen, dit omdat hij altijd een grote mond heeft.


  Maak melding

 12. Nou Nou!!!.
  Er was verzet na de aanname van de amnestiewet.
  .Men praat nu niet over gezichtsverlies.
  .Men is nu zo geintereseerd.
  .Men praat over EP principes en is een ontmoeting met de president van Suriname uitgesloten. wel wel wel……,,


  Maak melding

 13. Hahahaa MEDUSA, hij vanuit bastion veere kijken hahahaaa
  Pero Hij mag niet bij zijn , geen ontmoeting met Mega crimineel Bouterse die dacht dat die EP leden kon misbruiken voor eigen belang .
  Het is klap in het gezicht van president die niet gewenst is op een EP conferentie die in zijn land word gehouden. baas in eigen huis hahahah,ja thuis bij Igrid .


  Maak melding

 14. Europees parlement in ‘rij’ voor visum Suriname
  Bron :DWT suriname

  21/09/2012

  BRUSSEL – Het Europees Parlement (EP) komt met ruim 150 personen naar Suriname voor de bijwoning van de ACP-EU-top in november. Enkele Europarlementariërs nemen zelfs hun partner mee, zodat meteen kan worden genoten van een vakantie in het land.

  De ambassade van Suriname in België heeft gisteren in het Europees Parlement aan meer dan tachtig Euro-delegatieleden visa verstrekt. De overigen mogen het document de komende dagen in ontvangst nemen.

  Reggy Nelson van de Surinaamse ambassade in België overhandigt het paspoort met daarin het verstrekte visum aan een medewerker van het Europees Parlement, die voor een Europarlementariër de aanvraag indiende.-.

  Europarlementariër Michael Gallah (Duitsland) zegt aan de Ware Tijd dat het EP zich erbij neerlegt dat Suriname gastheer is van de top. Dat er uiteindelijk zoveel Euro-delegatieleden het land aandoen, ervaart hij niet als gezichtsverlies. Gallah zegt dat het EP principes heeft en erbij blijft dat er geen ontmoeting zal zijn met Desi Bouterse. Ook Bernard Hellot, die onlangs op factfinding-missie van de ACP-EU in Suriname was, zegt dat zaken zijn bijgelegd. Volgens Reggy Nelson van de Surinaamse ambassade in België, is van Europese zijde een delegatielijst met ruim 150 personen overhandigd. Intussen zijn al meer dan de helft van die delegatieleden voorzien van een visum. Van de zijde van de Afrikaanse Caribische en Pacifische landen (ACP) zijn gisteren en eergisteren meer dan honderd visa verstrekt. Rabin Parmessar, voorzitter van de voorbereidingscommissie ACP-EU-top, verwacht ruim 450 participanten uit 27 Europese en tachtig ACP-landen.

  Hellot zegt dat Suriname aan alle voorwaarden voldoet om deze top te organiseren. Zelf reist hij een paar dagen eerder af om van Europese zijde verdere voorbereidingen te treffen.

  Ander EP

  Op de joint ACP-EU-meeting is het alsof een ander EP aan het woord is. In de wandelgangen laten ze de Surinaamse delegatie weten te appreciëren de wijze waarop het land bezig is de top te organiseren. De complimenten waren niet van de lucht. Formeel spreekt niemand meer over de problemen die het EP met president Bouterse had na de aanname van de Amnestiewet. Integendeel worden de Surinaamse delegatieleden benaderd om meer inormatie over het land te verstrekken en adviezen te geven welke bezienswaardigheden allemaal kunnen worden bezocht. Parmessar en zijn delegatie hebben gisteren zelfs een lunch gehad met de Sociaal Democraten. Het verzoek daartoe kwam van Europese zijde. Gallah en Hellot waarderen het dat Suriname een desk in het EP heeft neergezet, zodat de delegatieleden niet naar de ambassade hoeven voor de visumaanvraag. “Dit is de eerste kennismaking van de delegatieleden met Suriname. Ze zien nu al de service die ze van Suriname krijgen en zullen krijgen”, verzekert Hellot.-.


  Maak melding

 15. Het EP respecteert de democratische republiek Suriname en haar leider en de democratische verkiezingsuitslag terwijl nederland nog met de frontkudde en sympathisanten op ouderwetse manier en op achterlijke wijze aan de kant staan. Suriname forward ever, backward never.


  Maak melding

 16. Ep heeft president Bouterse uitgesloten in zijn eigen land. Nu moet hij praten, wat een schande je bent in je eigen land niet welkom op die meating.Ze praten over bakra basie nu moeten ze praten over bakra basie nu. Ze zijn gewoon gefaald en ze willen de naam dragen dat die meating wordt gehouden in suriname. Wat een gezich verlies voor de president. Zielig hoor


  Maak melding

 17. ze zouden boycotten die olland en front dit is wederom een afgang in een week voor olland daarvoor had je die drugs dat bouterse erbij betrokken was …ze spelen paniek voetbal het houd niet op ..wij gaan nog meer horen maar wij bewapenen ons mondeling .
  oeng na tak oeng bedreig nanga gong mondeling bewapenen mie mang oenoe no e soetoe .


  Maak melding

 18. Beste Pero: heb jij Paarse Klei in je ogen.

  Nederland heeft geen probleem met Suriname maar met Bouterse.

  Als Bouterse op een EP top in zijn eigen land wordt gebocycot is dat de ultieme afgang voor de president van Suriname. Hij wordt in zijn eigen land door de EU weggezet als uitschot.

  En jij spreekt over een afgang voor “Olland”

  Waar zit jou verstand?


  Maak melding

 19. hihihihihhi bouterse niet welcom!!!!!!de tijd zal het leren als de president er niet bij gaat zijn .die eerste slag hebben die ollanders en front al verloren en die oorlog gaan ze verliezen in november honderd mie mang bouterse is er bij .


  Maak melding

 20. Jullie lullen gewoon allemaal. De conferentie wordt in november gehouden. Als er in september ‘pas’ 100 mensen zijn die visa hebben aangevraagd, dan is het toch een goed teken? Bovendien komen daar nog bij de mensen uit Afrika en het Carib. gebied.
  Stelletje anti-Surinamers! Oprotten!


  Maak melding

 21. Wacht maar af en zie wat er in november gaat gebeuren,,zij gaan bouterse bij die ontmoeting moeten acsepteren en ook naar hem moeten luisteren,,of denk jij van niet,,.


  Maak melding

 22. @sra.
  je begint een bout kenner te worden.Van hem kan je alles verwachten.Die heeft zich nooit aan geschreven of ongeschreven regels gehouden.Bout is er niet vies voor geweest om zijn eigen wapen broeders te vermoorden in het verleden.Wat let hem om het nog eens te doen?Hij is ook schaamteloos genoeg om ongevraagd op de conferentie
  te verschijnen.

  Cobie


  Maak melding

 23. @ Caricom Je hebt gelijk.

  Aan hun reacties te zijn heb ik niet de indruk dat ik hier met intelligente mensen te doen heb. Dit is een ACP/EU conferentie. Er komen niet alleen personen uit europa , maar ook uit Afrika , Caribische gebied, eilanden in de stille oceaan etc.
  Dit is een meeting van parlementariers en niet van regeringsleiders. President Bouterse is geen parlementarier.

  Bovendien, als Bouterse aanwezig moet zijn bij bepaalde gelegenheden zijn de eu gasten vrij om de zaal te verlaten. Dat is toch het enige wat zij kunnen doen.


  Maak melding

 24. Parmessar gaat op EU tour op zoek naar geld voor de noodlijdende bananensector,…Dada gaat dat geld aanwenden om de EP te behagen!!

  en zo beste mensen hangt onze banaan er maar slapjes bij!!

  Sra mi gudu….een egte sabrafefe bana he 🙂 🙂


  Maak melding

 25. Uitgesloten zegt EP al die gasten zouden oversteken als Bouta hun tegen moet loop Laten de Duitser de Goslar weg halen bij waterkant. Wij kunnen het met onze buurlanden ook zelf HOOORR!!


  Maak melding

 26. Natuurlijk gaat DADA daar aanwezig zijn;

  hij gaat lenen..de hoge hak van Amofo, het slipje van Adelien Wijnerman, een doorschijnend jurk van Van Dijk-Silos en de haardos van Simons!!

  en dus gaat DADA de EP’S opvrolijken als een egte Surinaamse MATAHARI 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 27. GMAP,

  Sterke opmerking van je om 15:53.
  Vanuit die ndp sekte hoor je nu geen onvertogen woord over die: bakrabasi c.q. die 150 neo-koloniale witte mensen die Suriname binnenkort zullen bezoeken. Ik denk dat de voorzitter van de 25 februari beweging niet weet wat hem nu overkomt..: -)

  Paarse principes blijken ook nu weer vervangbaar voor Euro’s.

  What about de overige 350 gasten uit Afrikaanse en Caribische landen? Hoeveel van hen hebben zich al voor de reis naar Suriname aangemeld? Daar hoor je niks over. Immers, donoren zijn nu eenmaal nieuwswaardiger als ontvangers…
  Ja toch Rabin Parmessar?


  Maak melding

 28. Boeke boeke boeke ,
  Dit is wat Olland te vuur en te paard had bestreden in Denemarken !!!
  Olland had dit willen voorkomen !!!
  Olland had voorgesteld om de EU-ACP top-conferentie op een van de Ollandse kolonie , de zgn. ABC -eilanden op de Antillen !!!
  Auw Auw Auw
  Het snijden doet geen pijn
  Het gesneden worden !!!
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 29. OLLAND HAD VOORGESTELD OM DE EU-ACP TOP-CONFERENTIE OP EEN VAN DE OLLANDSE KOLONIE , DE ZGN. ABC-EILANDEN OP DE ANTILLEN HEEL GRAAG WILLEN HOUDEN !!!
  MISSIE MISLUKT !!!
  ” HET SNIJDEN DOET GEEN PIJN ”
  ” HET GESNEDEN WORDEN ”
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 30. Volgens Gallah heeft het EP principes en is een ontmoeting met president Desiré Bouterse uitgesloten. Wie zijn dan degenen die geen principes hebben en hem tot president hebben benoemd??? I rest my case. Dit is overduidelijk!!!!!!


  Maak melding

 31. Aah…die bijeenkomst is maar een vergadering. Deze misleiding door de volksmilitie doet aan alsof de Olympische Spelen zijn gewonnen. Arme Suri zielen. Het geeft blijk hoe geisoleerd Suriname is.
  Een voordeel van die trip is dat de Cia alvast ter plekke incognito onderzoeken kan hoe zij tzt de arrestatie gaan doen.
  Of dan die hollandse advocaat van drugsdealer Piet Wortel en ook idool van suriname zal kunnen helpen is niet aannemelijk.


  Maak melding

 32. medusa,ray,gaymap,surinam patriot,pasew,vene,jacobus,bepje

  jullie allemaal zijn de grootste huichelaars van deze forum,,zoeken jullie maar een ander bezigheid,,jullie manier van denken is te Europees georiënteerd en kijken niet uit voor opbouw van su.
  Als het aan jullie ligt zou het beter zijn als nedland weer overneemt,,wel,,mijn maars,niet meer,su voor de Surinamers,,blijven julie maar die reet van jullie bakrabasie likken om zijn plannen waar te maken,,,,,,maar niet in su,niet nu,maar dan ook nooit meer.


  Maak melding

 33. Paarse principes blijken ook nu weer vervangbaar voor Euro`s.
  Larry heel sterk van jou .
  Donoren zijn nu eenmaal nieuwswaardiger als ontvanger….
  hmmmmmm a tranga
  anna go dok ,
  Op.podium haat je die blanken en in jou achter kamer mag klinker jou adviseren, en je bedeld haaahahaa paarse principes baja
  kompe kori me.


  Maak melding

 34. @ Koos de Jong,

  Luister, als ik jou was zou ik mn mond houden want anno 2012 heeft de Surinaamse economie een stijgende lijn en de Nederlandse een snel kelderende economie,en kom me niet zeggen dat het niet zo is want jij weet net zo goed als alle andere Hollanders dat jullie gaan schijten door de regels, btw enz enz.

  Heb je er weleens over nagedacht waarom zoveel blanke nederlanders zich gaan vestigen in het buitenland?

  Niet omdat ze van het land houden, niet omdat ze van het eten houden, nee ze vluchten uit Nederland omdat als het zo doorgaat ze ook moeten aansluiten in een lange rij bij 1 van de velen voedselbanken.

  Hoelang zal het nog duren voordat de crisis nog erger wordt in NL na de nieuwe bezuinigen?? Hoevelen gaan er nog het land uit??

  Hoeveel gaan er wel niet sterven door de hoge zorgkosten? Eigen risicio 350 euro, 7,50 per dag lig geld, en de hulpmiddelen die voor velen de enige middelen zijn om nog een beetje een normaal leven te lijden en niet geisoleerd te raken verdwijnen uit de basispakket en dat terwijl die pakket duurder wordt.

  Dus kijk eerst naar je eigen land voor dat je met je vinger wijst!

  Een een tip :

  koop een paard en zet een koets in elkaar want autorijden gaan dalijk alleen de rijkeren nog kunnen in Nederland, de rijkeren die het land nog niet uitgevlucht zijn voor alle belastingen enz.


  Maak melding

 35. Bouta nak nedland wang bigi kofoe,,now deng wang nak baka,,,,ma deng kong so swaki dati deng abi fu suku jepi fu tra kondre.

  Na leki fositeng di deng wittie mang spang anu naga deng arabiri nanga jampanesi fu feti tege deng bigi grang sma fu unu,,,in na thing fu egyp,,,,,,,,now awgo dhe trafasi,now na tra teng.


  Maak melding

 36. “Waterkant word langzaam maar zeker mamio.
  Waar alleen laag geschoolden hun mening geven en dan krijg je dit voor soort reacties”

  Bovenstaande namens ene “toch”, groot gelijk heb je alleen zijn het geen laaggeschoolden, het zijn zwakzinnigen.

  Zo heb je een paar die smeken naar de reacties van NDP’ers.

  Wat willen ze precies horen, het zijn NDP’ers die alles in het werk hebben gesteld dat deze vergadering in Suriname plaatsvind. Fronters zouden dat nooit doen, die waren en zijn eenkennig.

  Ja, de NDP’ers zijn trots op deze mijlpaal, sommige van de EP komen met partners.

  Een paar labiele posters proberen te tellen, op zich de wereld op zijn kop, want deze labiele posters zouden misschien tot tien kunnen tellen maar verder niet.

  Terwijl er nu duidelijk wordt gesproken over de EP gangers die nu visum aanvragen, stellen deze ezels de vraag “what about de rest van de delegatie”.

  Maar goed, ze hadden gehoopt op BOYCOT. BOYCOT schreeuwde het gepeupel in koor en weer staan ze met een bek vol tanden.


  Maak melding

 37. @Na Mi
  Wat een sobere beeld schets jij, maar even dit, als je honderd mensen in Nedrland vraag of zei in Suriname willen gaan wonen dan zal mss 4 zeggen ja ik wil het.
  Als je de zelfde vraag steld aan honderd Surinamers in suriname of zei in nederland willen wonen dan zeg 96 ja


  Maak melding

 38. Als je als samenleving een massamoordenaar,drugs veroordeelde crimineel en de man die jou land op de rand van de heeft gezet nodig hebt om jou land op te bouwen dan is er iets fundamenteel mis met suriname


  Maak melding

 39. Jij bent hooggeschoold, maar jou reactie zijn kinderlijk.omdat jullie te kijk worden gezet dan mag niemand zij mening geven.
  Wees sportief, twee jaren geleden mocht alles gezegd en geschreven worden nu de rollen omgedraaid zijn dan huil je net een klein kind huilie huilie afu verstand.


  Maak melding

 40. De EP zal kennis maken met een van de mooiste landen van het Zuid-Amerikaans continent. Hun attitude jegens Suriname zal fundementeel veranderen. Suriname zal dus deze grote conferentie moeten aangrijpen om zichzelf goed te promoten en op de kaart te zetten. Laat het dus geen gemiste kans worden!


  Maak melding

 41. @@@@gmap

  hoe lang woon jij in nederland en wanneer is het de laaste keer dat je su hebt bezocht .jij verbeeld je dat de surinamers in de rij staan om naar nederland te komen .als je zegt dat men op vacantie wil komen is het een ander verhaal .zou jij willen zeggen dat de mensen die een redelijk bestaan hebben in su naar holland willen komen !!!ik heb uit eigen kringen mensen die hier op vacantie zijn gekomen maar echt niet in nederland willen blijven hoor .
  ik heb geen huis in suriname ,maar als ik een eigen huis had in su en ik zou desnoods 1000 srd verdienen had ik nederland verlaten honderd procent was ik weg .
  ik ben in su geweest en ik zeg jou er is werk en als je een huis hebt wil je echt niet naar nederland .nederland is stress ,je komt niet uit met die salaris die je krijgt ,dan kan je wel zeggen je moet niet boven je stand leven ,ik leef niet boven mijn stand .ik heb een salaris van 1370 euro twee kids mie mang je komt echt niet uit .doe niet alsof nederland koek en ei is en su niets is .ik wil terug maar geeft toe als je geen huis hebt dan heb je een probleem .ik heb mijn broers nog in su en ze hebben een goed leven .twee werken voor een goud maatschappij en de ander werkt bij de overheid .die mensen hebben het goed echt waar .ik ben in de jaren 90 nederland in gekomen maar als ik zie wat die mensen daar hebben mijn broers dus ,dan heb ik soms spijt dat ik in nederland ben gekomen .ik kam nederland niet af hoor !!!ik ben vrijwillig gekomen maar vele surinamers hebben het hier in holland slecht willen terug maar hebben geen huis of gaan het daar moeilijk hebben omdat ze niets hebben .anderen hebben het hier redelijk goed omdat ze misschien goed verdienen maar hier wordt het leven hard ,vooral de komende jaren .
  jou salaris die gaat niet omhoog .in su kan je nog altijd bijverdienen als je wil b.v wat anderen doen planten of klussen gaat daar makkelijk als je niet lui bent .hopelijk komt er een tijd dat ik terug kan .het wordt echt moeilijk in nederland .


  Maak melding

 42. Wie is nou een Echte President (EP)

  Ramnewash Shankar 5 Front

  Ronald Venetiaan 5 Front

  Jules Wijdenbosch 7 NDP

  Desirè Delano Bouterse 9 NDP

  EP komt naar land echte EP.


  Maak melding

 43. Punten waardering surinaamse presidenten en hun partij.

  Wie is nou een Echte President (EP)

  Ramnewash Shankar 5 Front

  Ronald Venetiaan 5 Front

  Jules Wijdenbosch 7 NDP

  Desirè Delano Bouterse 9 NDP

  EP komt naar land echte EP.


  Maak melding

 44. @@@gmap misschien heb jij een heel goed salaris maar spreek voor je eigen ,ik ken echt mensen die het hier slecht hebben hoor .niet voor niets heb je die voetsel banken en mensen die hun baan verliezen en zelfs hun huis moeten verkopen .hemel nederland echt niet op je ziet zelf die beelden op de televisie hoe slecht heel veel mensen het in nederland hebben .medisch moet je extra gaan betalen volgend jaar ,zo kunnen wij door gaan .je moet niet alles negatief verkondigen over suriname ,bedenk dat er ook goeie dingen gebeuren in dat land ,het is ook mijn land niet omdat ik in nederland ben ga ik alleen maar positief praten zo werkt het niet .suriname is een ontwikkelings land die mensen doen hun best om dat land vooruit te helpen .
  laten wij ook naar die ellende in nederland kijken .sommigen van ons zijn steeds bezig hun eigen alnd af te kraken en kijken niet wat in nederland gebeurt .ik ben geen bouterse aanhang nog venetiaan of front ik bekijk de dingen zoals ze zijn .een welvarent land als nederland heeft het echt moeilijk wij moeten ons oog daarvoor niet sluiten .de mensen gaan niet de straat op maar het is bewezen dat er duizenden wel miljoenen verborgen armoe schuilt in dit land .laat dat door velen dringen .ze doen alsof ze het goed hebben maar onder tussen gaan kinderen met een lege maag naar school .moet je verhalen horen en naar programmas kijken .


  Maak melding

 45. erwin mi gudu,

  effe voor de gein deze oproep doen in Suriname;

  !!!nederland opent haar grenzen!!!

  da krijg je een 3 dubbele rij van paramaribo tot zanderij 🙂


  Maak melding

 46. @sra

  Vrijdag 21 september 2012 om 21:59 uur, door sra
  Jacobus

  Wat ben jij negatief ingesteld,,er wordt over een converentie gesproken en niet moorden van mensen.

  Beste Sra,
  ook u kent het spreek van als je over de hond wil,moet je ook over zijn staart.

  Of.If yu wang abra dagu yu moes abra ieng tere tu.

  Cobie.


  Maak melding

 47. Brada erwin,
  Suriname blijft mijn land en zal het ook altijd blijven, maar als ik ooit daar zullen wonen is een vraag die nog niet kan beantwoorden, ik ben iemand die met zijn verstand beslissingen neemt en niet met mijn hart emotionele beslissingen zijn meestal verkeerde . er moet veel verandere in suriname voordat ik daar zou willen wonen.
  veiligheid,medische voorziennigen zijn voor mij heel belangrijk.Als vandaag of morgen een pak geld win dan denk meer aan spanje of Aruba om te wonen.
  ter aanvulling op de rand van de afgrond, moet het zijn.
  Mijn suriname was die van voor 80


  Maak melding

 48. Jacobbus

  ja,maar ken jij deze;

  jij bent gebeten door een slang zonder tanden die jou niet loslaat,maar jou in zijn greep heeft.
  En als jij om verlossing vraagt of hulp zoekt,bijt die slang nog harder.


  Maak melding

 49. @ eerste.
  man dat ben ik geschrokken van dat je een bouta man bent.Nu ben ik super bang om iets over jouw bout te schrijven hahaha.En jij bent zelf een cycloop?Of een ander monster?

  Cobie.


  Maak melding

 50. jacobus

  JIJ ben toch ook een holland mang?
  en waarom mag ik geen bouta mijn kondre mang zijn,,en dat jij super bang wil zijn ,licht aan jou,want ,ik heb geen aanleiding daartoe gegeven.


  Maak melding

 51. @pasew

  “!!!nederland opent haar grenzen!!!”

  Het zal nog drukker worden op de weg naar Zanderij, als Nederland de volgende oproep in Suriname plaatst:

  Nederland opent haar grenzen!!!
  Gratis ticket!
  Gratis paspoort!
  Gratis uitkering!

  Het land loopt leeg en Bouta vraagt zich af: Waar gaat mijn volk heen?

  😆 😆 😆


  Maak melding

 52. Jacobus mi gudu,

  ik ken er ook een paar;

  onder DADA gaan zij telkens vinden ,,de hond in de pot,,

  DADA is geen trouwe viervoeter!!

  DADA heeft ’82 behandelt als een hond!

  Nederland is de gebeten hond, omdat DADA een valse hond is!!

  DADA IS ALTIJD ZO MOE ALS EEN HOND…slaap 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 53. Gmap
  Ik denk niet dat Suriname je zou kunnen gebruiken maar…. afen
  Het probleem met sommige surneds is dat ze willen dat Suriname zich aan hun aanpast inplaats dat zij zich aanpassen aan Suriname.Arrogant vind je niet

  Erwin
  Ik ben ook slachtoffer geweest van het romantisch beeld dat vele Surinamers hebben over Nederland en heb vele jaren daar verprust.
  Het enige wat je daar doet is werken en betalen
  Ik ben terug in Suriname en heb erg geen dag spijt van.

  Het is nu vier jaar terug en heb inmiddels mijn Surinaams paspoort terug waarmee ik nu al….ja..ja..nu al!!een stuk perceel heb gekregen te vierde rijweg en de bananen bomen en verschillend planten succesvol groeien
  Ik werk bij een groot Surinaams bedrijf met een redelijk salaris van 1300 srd en heb hiermee een keurige auto kunnen financieren.

  Voor stroom betaal ik maandelijks 85 srd
  voor water 50 srd en de kwaliteit is vele malen beter dan in Nederland.zuiver water
  Stroom valt af en toe uit maar is meestal na een paar uur terug.


  Maak melding

 54. @sra.

  Jacobbus

  ja,maar ken jij deze;

  jij bent gebeten door een slang zonder tanden die jou niet loslaat,maar jou in zijn greep heeft.
  En als jij om verlossing vraagt of hulp zoekt,bijt die slang nog harder.

  Ik ken dit uit een verhaal.
  Als iemand in drijfzand gevangen is,is het vruchteloos om te bewegen.
  Hoe meer je beweegt,des te dieper zaak je in.
  Maar weest gerust.Ik lijd niet aan fobieen.

  Cobie.


  Maak melding

 55. @@@gmap en sommige van mijn land genoten .
  je geeft geen antwoord op wat ik gezegt heb .je geeft een heel ander antwoord ,wat vele surinamers zeggen niet allemaal natuurlijk,omdat ik surinamers naar su terug keren die wat in nederland hebben opgebouwd en terug zijn gegaan ,en die mensen heb ik veel respek voor .anderen zij nook naar su gegaan en hebben een eigen bedrijf of hebben een baan gevonden .ik ken ook surinamers die maar roepen dat ze liever naar spanje gaan terwijl ze niets in nederland hebben laatstaan spanje waar de mensen amper een uitkering hebben dus is dat niet een beetje grootspraak .de problemen die in spnaje zijn zijn tien keer erger dan suriname waar je toch niet van de honger om komt .vele surinamers doen zich groot voor maar ondertussen hebben ze het echt moeilijk in nederland ,ze willen zich zogenaamd bewijzen achter die pc maar geloof mij ze hebben het moeilijk.bigie sma takie bigie memre wan onderhou.
  ga mij niet verwijten ik heb het niet breed hoor maar ik zeg toch waar het op staat ,ik hou van su en als ik een huis had zou ik echt vertrekken met vrouw en kids
  mijn vrouw die wil weg desnoods in een huurhuis maar ik hou haar tegen .komt tijd komt taad zegt men .
  de tijd zal het leren maar mijn land geef ik niet op .


  Maak melding

 56. @eersta en sra

  Er wordt een EP vergadering gehouden die met voorwaarden komt!
  En aan deze voorwaarde zal gedaan moeten worden anders is de vergadering verleden tijd!
  En de voorwaarde is……jajajaaa…de voorwaarde is BOUTA MAG NIET ERBIJ ZIJN ,ANDERS…….
  En jajaja,deze voorwaarde komt van de EP zelfs,niet van gmap,geen ray geen pasew neen het komt niet van ons…
  Dus jullie baasje bouta die gaat de vergadering huilend in bed moeten volgen ,maar dan aangezien hij toch geen verstand heeft van zulke zaken zal het ons niet verbazen als hij ergens met vakantie zal zijn toevallig,gewoon omdat hij het niet leuk vindt om naar anderen te luisteren. Hij,bouta heeft het door dat de aanwezigen in de zaal niet altijd een sra,eerste of de alledaagse paarse kudde zijn die naar zijn blablah komen luisteren en aan zijn lippen komen hangen . Deze keer zullen het andere aanwezigen zijn en hun regels waaraan hij ,bouta moet voldoen.
  Maar o ,jee, wetende hoe onbeschaamd deze bouta wel niet is, zal het ons niet verbazen dat hij toch begie- begie fasie een manier zal vinden in de zaal aanwezig te zijn .


  Maak melding

 57. @eersta
  Jij schrijft op zaterdag 22 september 2012 om 09:56 uur aan medusa,ray,gaymap,surinam patriot,pasew,
  vene,jacobus,bepje:-
  “Als het aan jullie ligt zou het beter zijn als nedland weer overneemt ……….. maar niet in su,niet nu,maar dan ook nooit meer”.

  Jij bent zó achterlijk dat je niet eens doorhebt dat dat OLLAND NOOIT WEG is GEWEEST.OLLAND heeft jullie onderwijs al weer geheel en al overgenomen.
  1.JULLIE SCHOOLBOEKEN KOMEN ALLE WEER UIT OLLAND!!!
  (Jullie hebben genoeg tijd gehad om schoolboeken voor het schoolgaande Surinaamse kind te produceren;maar na 37 jaar zijn jullie daartoe nog niet in staat gebleken).
  2.JULLIE SCHOOLBOEKEN STAAN IN HET OLLANDS GESCHREVEN.
  En het ziet er niet naar uit dat dit OOIT zal veranderen.
  3.JULLIE DOCENTEN WORDEN DOOR OLLANDERS GETRAIND.
  Kunnen jullie dat nog steeds niet zelf?
  4.JULLIE DOCENTEN GEVEN LES IN HET OLLANDS.
  En het ziet er niet naar uit dat dit OOIT zal veranderen.
  5.JULLIE ZIJN OVERGESTAPT OP HET OLLANDS SYSTEEM(LVS) OM LEERLINGEN GEDURENDE HUN SCHOOLTRAJECT TE VOLGEN.
  6.And last but not least:”DANK ZIJ HET OLLANDS KAN/MAG JIJ OP DIT FORUM JOUW OEVERLOZE STOMMITEITEN uit LOEIEN.”
  Dus het is nog steeds OLLAND,OLLANDS,OLLANDERS EN NOGMAALS OLLANDERS!Vergis je niet!


  Maak melding

 58. Ray

  JA, het is de EP

  Maar laat ik jou dit zeggen;;aangezien Bouterse pres van su is heeft de EP niks te beslissen over hoedanigheid in su en beslissingen maken over een land dat niet van hen is mogen zij niet doen,,dat is een vorm van brutaliteit,;Bouterse mag zelf beslissen als hij erbij wil zijn,,wil hij dat niet ,dan is dat zijn goed recht,;en wil hij dat niet,dan is dat ook zijn goed recht,,en daar heeft de EP niks over te beslissen;;;;Het is wel duidelijk dat zij verdeeldheid willen,,(het verdeel en heerst systeem)en daar moet men zeker intrappen.


  Maak melding

 59. Medusa

  waarkom jij vandaan?

  Het is voor mij duidelijk dat jij geen goede verstandhouding bezit maar een nedeuro strijd lustigheid om jou voor te doen net alsof jij de gang van zaken weet,.Met jou discusheren heeft geen zin.
  daaag medusa


  Maak melding

 60. Typisch gevalletje: “Uitje van de zaak”.

  Het zijn de diverse ambassades die hun mensen ontvangen en tripjes organiseren.

  Als de melding 100 man is, dan weet ik nu al, dat het grootste deel uit Nederland afkomstig is.
  Berg & Dal is verzekerd van een Ned aanwas.

  Belangrijk is: “wat schuift dit uitje voor Suriname, op de langere termijn natuurlijk”.


  Maak melding

 61. @ Lachmon
  jIJ SCHRIJFT OP zaterdag 22 september 2012 om 11:10 uur:-
  “De EP zal kennis maken met een van de mooiste landen van het Zuid-Amerikaans continent. Hun attitude jegens Suriname zal fundementeel veranderen”.

  1.Een van de mooiste landen van het continenet????
  Dat kunnen we wel worden,maar dat niveau hebben we nog steeds niet!We leven helaas niet meer in de jaren 50 &60 toen dat wel het geval was.
  *Ben je wel buiten de Surinaamse grenzen geweest?
  *Zo ja?Dan heb je de mooie schone straten,de goed onderhouden wegen en gebouwen zeker gezien!
  2.Heeft dhet EP een andere houding tov Suriname,dan daarvoor?
  Wat was die attitude van het EP tov Suriname toen?
  Is dat veranderd?En waarom?


  Maak melding

 62. @erwin
  Ik merk dat jij en nog een paar van je paarse geestverwanten c.q. soortgenoten zoals perro constant door de woorden “mie mang” gebruiken.
  Is dat een onderlinge bacteriologische of virale besmetting van jullie soort?Of zijn jullie een en al de zelfde persoon?

  P.S.Ik zou je aanraden te sparen een stukje grond te kopen en te vertrekken.HET KAN NOG!


  Maak melding

 63. @Medusa, onze schoonheid ligt niet zozeer in mooie wegen, bruggen, gebrouwen, maar in de varieteit van de bevolking en haar gastvrijheid. Suriname heeft wel geen toeristische stranden maar wel een prachtig regenwoud die door de doorsnee Europeaan wordt gewaardeerd. Vervolgens moet je niet vergeten dat Suriname het land is van de ‘onthaasting’. In Suriname kom je tot ‘rust’ en dat is wat de toerist wel aantrekt. Ik zeg: we moeten datgene doen waar we goed in zijn en datgene wat we hebben goed onderhouden. Elk land heeft zo zijn charme en dat heeft ons geliefd land ook.


  Maak melding

 64. @erwin
  JE LIJKT BOVENDIEN HEEL ERG OP PERRO.
  Jullie schrijven beiden voeTsel ipv voeDsel.
  Dus dwz dat die MISLUKTE ONBETROUWBARE LAFFE BITTERE CASSAVEPLANTER,alias perro hoogstwaarschijnlijk vanuit zijn eenpersoonsflatje in de Bijlmer MET BROER EN ZUS weer bittere cassave aan het oogsten is.Het zal wel een misoogst zijn geworden.


  Maak melding

 65. @Lachmon,

  Ach ja, ik heb mij altijd verbaast over mensen, die tonnen geld uitgeven, om ‘op zoek te gaan naar zichzelf’ de welbekende hype van onthaasten.

  Tsja, als je in je eigen huis en/of tuin niet tot rust komt, dan klopt er iets niet.

  Problemen zullen je overal op deze aarde achtervolgen, tenzij je met ze afrekent en/of accepteert.

  Opsnuiven van onbekende culturen, is totaal iets anders, goed voor het menselijk brein.


  Maak melding

 66. @eerste.
  Wil jij het opnemen voor “eersta” of is dat jouw 2de schuilnaam?
  Want,op zaterdag 22 september 2012 om 09:56 uur,was je nog “eersta”!
  Kan jij jouw eigen naam niet eens meer spellen?IQ 65?
  Vandaar dat je niet bij machte bent verder te discussiëren.MOEILIJK HÈ?


  Maak melding

 67. @Lachmon-
  ONZE schoonheid LIGT in de varieteit van de bevolking en haar gastvrijheid??????
  *GASTVRIJHEID,bestaat dit fenomeen er nog???
  *EEN PRACHTIG REGENWOUD,met de vergiftigde rivieren en verpest milieu veroorzaakt door ongebreidelde hebzucht????
  *ONTHAASTING?????En wel tijdens een EU/ACP meeting
  *RUST,te midden van de hoge bergen vuil?????

  Beste hr/mevr. Lachmon heeft u het niet over de jaren voor 1975 toen deze waarden en verworvenheden nog tot het normale dagelijksleven behoorden?
  Of ben ik abuis????Zeg het maar!


  Maak melding

 68. Vrijdag 21 september 2012 om 21:45 uur, door Sally

  Ook weer zo’n uit de doden herrezen foetoeboi uit de US

  “Aan hun reacties te zijn heb ik niet de indruk dat ik hier met intelligente mensen te doen heb. Dit is een ACP/EU conferentie. Er komen niet alleen personen uit europa , maar ook uit Afrika , Caribische gebied, eilanden in de stille oceaan etc.
  Dit is een meeting van parlementariers en niet van regeringsleiders. President Bouterse is geen parlementarier.”

  Ik heb ook niet het idee dat jij, ook maar, over een greintje intelligentie beschikt.

  Voorlopig wordt de buidel met geld nog steeds beheerst door de EU.
  De rest snakt naar adem.
  Op zem suri’s deng bretie dat deng ei blo.

  Al is die overzeese baas van je geen parlementariër, hij is gastheer.
  Het is dus een grove schande dat de gastheer ongewenst is.

  Het is verstandig om te focussen op jou Minister van Buitenlandse zaken.
  Een zeer slimme dame.


  Maak melding

 69. Erwin,
  spanje en nederland kan je nooit met Suriname vergelijken dus stop met die onzin a u.b.
  Waarom zijn er zoveel illegale Surinamers in nederland erwin?
  En over opbouw gesproken ik heb mijn bijfdrage geleverd aan de opbouw van mijn land tot de dag dat een sexbladen verkoper de boel heeft kapot gemaakt, op die crimineel is Surinaams hoop gevestig voor de opbouw van het land .
  Toen klein was geloofde ik in sprookjes , nu niet meer me boi


  Maak melding

 70. @eerste of eersta.
  Het is voor mij een helskarwei om tot het niveau van een ander NEER TE DALEN;ik heb liever dat de ander tot mijn niveau STIJGT.Dus laat ons elkaars zaterdagochtend/middag maar niet verpesten door ons maar niet aan een weddenschap te wagen!
  Ik zal het kansloos van je verliezen ;-).


  Maak melding

 71. Na Mi ,
  Als je over de Nederlandse Economie praat dan praten we over miljarden Euro, zelf Amsterdam heeft en grotere Economie dan die van Suriname.
  16 miljoen is heel wat anders dan nog gen half miljoen dus stop om knipa met awara te vergelijken.


  Maak melding

 72. gmap
  jou sort hebben ze echt niet nodig in su mang ,blijf waar je bent ,wij willen geschoolde mensen ,capabele mensen die wat kunnen betekenen voor su .mensen waar wij wat van kunnen leren in su ,jij bent niet de enige met dit soort stoere uitspraken maar geen bal hebben dan maar wachten op die uitkering .als ik erwin moet aanhoren zegt dat mij genoeg in wat voor chitt sommigen daar mee maken …maak er geen geheim van dat er voetsel banken zijn in olland het is bekent gmap en dat is het topje van de ijsberg .jullie doen groot ondertussen schijten heel veel van jullie spuitpoep.telkens herhaal ik rutte voor jullie ,met die bezuinigingen .welke rechtgeaarde surinamer doet zulke achterlijke uitspraken ,laat die ollander jou niet horen mie mang .na de oorlog hebben die ollanders hun land opgebouwd ,jij komt van uit suriname naar nederland om een beter leven en nu heeft deze man grootspraak dat hij naar spanje gaat vanwege criminaliteit in su enzevoort .die ollander zou tegen jou zeggen ga je land opbouwen zoals wij ons land hebben opgebouwd na de oorlog ..dankzij die welvaart van die ollander ben jij in olland gmap ..met andere woorden als het goed zal gaan in su dan ga jij komen …mie mang blijf waar je bent jij en al die redimusus …wij laten je over aan wilder en rutte .
  draai drie lees salto gie rutte nanga wilder boi.
  so so poorlai niets nutters die maar willen profiteren .olland is moe van sommigen van jou soort .ze willen jullie kwijt no tak bigie taki boi.
  het zijn juist de gene die geen moer hebben ..hebben zulke grootspraak .


  Maak melding

 73. Pasew

  JIJ bent ook zo dom.

  medusa heeft haar mening over mij gegeven,met als weerspraak,dat zij het een helse karwij zou vinden om zich tot het niveau van een ander(mij dus)neer te dalen,;;Ik had medusa niks gevraagd en als zij mijn niveau op een laag pitje inschat,,waarom reageert zij dan,,,;dat betekend dat haar niveau lager is dan de mijne..Dus als zij niet gereageerd had;.zou dat betekenen dat zij een hogere verstandelijk bewustzijn zou hebben en niks van wat ik zeg aantrekken.
  En voor alle duidelijkheid;;IK ben niet jou gudu,,maar van SRA, daar ben ik die gudu van,hij is tenminste een echte Man.


  Maak melding

 74. Pero,
  wij willen geschoolde mensen,capabele mensen die wat kunnen betekenen voor su mensen waar wij wat van kunnen leren, aldus die dorpsidoot die een criminele president met mulo school opleiding aanbid,
  Wat voor opleiding heeft bouterse behalve die militaire opleiding die hij van die Hollanders mocht volgen, vertel wat je van bouterse hebt geleerd yu burik
  Ga de schade na die Bouterse met zijn coup veroorzaakt in Suriname dat getuige niet van slimheid maar van domheid en megalomanie.
  Boutrse is niet slim, jullie zijn dom en achterlijk


  Maak melding

 75. Pero,
  yu buriki jij hebt soort als bouterse nodig met een mulo school opleiding, Bouterse is niet slim jullie zijn dom, Als met jou wanbeleid onze sterke gulden laat devalueren dan is dat niet slim, dan ben je dom. waar is onze sterke economie van de jaren 70


  Maak melding

 76. wie zijn politieke tegenstanders zonder proces vermoord is niet slim, wie tekeer gaat in redo doti en die opname vernietigd is niet slim. wie vreedzame jongeren die terecht protesteren tegen die onmenselijk amnestiewet voor vijanden van het vlok bestempeld is niet slim.
  Wie deze figuur bouterse serieus neemt is naar mijn mening ook niet slim,
  pero a.u.b


  Maak melding

 77. EEEEEH!!! HAULA IEMAND zij al dat buitenlandse banken SU banken nodig hebben correct!! NET zo goed de BUITENLANDSE Landen zo alleen moeten wij samen werken das toch ook samen werken Doen wij het andersom dan worden wij kont likkers EN pionnen in eigen Land die op afstand op schaakmat worden gezet trost mi. Kijk maar naar de Marrons zij zijn slachtoffers na de slavernij hebben zij gekozen om in de goud gebied te blijven wonen generaties na generaties en omdat zij geen Beschikking hebben worden zij letterlijk weg gedreven Diplomaties ook nog door buitenlandse bedrijven Dat is ook een Cultuur die bij de milieu hoord


  Maak melding

 78. Nu hebben wij een getrainde Para-misser in huis die ruim honderd keer “heeft u wat geld voor Su over” kan opzeggen
  Bedelen blijkt toch zijn sterkste kant.


  Maak melding

 79. Hey GMAP eet mn mars mang. Weet je wat nu nog nl gaat/komt, alleen onkruid die weten niet beter dan dat nl geld geeft en daarna huilt en het is ze goed recht omdat geld op te halen want het is op een viezere manier weggehaald door die nl’ers.
  Massamoordenaar?? Het is niet eens bewezen maar wat wel bekend is wat voor beesten jullie voorouders waren, wat ze geflikt hebben in indonesie,suriname,antillen,afrika,india enz, van die rand debielen hebben jullie standbeelden en zijn straten naar ze benoemd, wat waren de duitsers toch goed.


  Maak melding

 80. @Medusa,…die pero gebruikt hier verschillende nicks gepast en ongepast hier op het forum.
  Hij heeft hier een fulltime job om propaganda te maken voor zijn partij….wat een loser zeg,.


  Maak melding

 81. @Surnam patriot,
  Ach ja, dit krijg je wanneer mensen al hun waardigheid zijn kwijt geraakt, ze hebben geen enkele menselijke waarde, daarom klampen ze zich vast aan een criminele massmoordenaar die hun in het verleden heeft geknecht en opnieuw doet.
  Ze hebben die schoft tot hun cult opject gemaakt,hun reactie laat zien dat mijn aanpak werkt daarom die wanhoopsdaad met mijn nick.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.