Suriname verwacht ‘nog meer aantijgingen’

130

PARAMARIBO, 17 sep – De regering verwacht ‘nog meer aantijgingen’ vanuit Nederland. En dat zolang Desiré Bouterse president is en Suriname vooruit blijft gaan. Dit stelt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Suriname geeft blijk van zelfstandigheid, ook op economisch gebied. Dat zou Den Haag niet lekker zitten. “Ik denk dat dit een storend ding is voor Nederland.”

Paramaribo heeft het allemaal door. Daarom worden de nieuwe beschuldigingen over drugsgerelateerde activiteiten van Bouterse, met een vette korrel zout genomen. “Het is al de zoveelste keer dat we deze verhalen horen, al jarenlang hetzelfde verhaal”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Er is dan ook geen animo om Den Haag om opheldering te vragen. Voor de regering is het de moeite niet waard. De ‘karavaan’ trekt onverstoord door.

Suriname wil het pad voortzetten van economische groei en zich internationaal profileren. Dat anderen daar moeite mee schijnen te hebben, is voor hun rekening. Ook in de toekomst worden meer aantijgingen verwacht. En subtiele diplomatieke acties, omdat Nederland kennelijk moeite heeft met de zelfstandige koers. “Vooral omdat we in feite de banden doorgeknipt hebben en toch vooruit gaan, zonder Den Haag. Dit gaat niet ophouden”, aldus Lackin.

130 REACTIES

 1. Heer Winston Lackin,

  Ondanks alle verhalen over economische vooruitgang, kan ik na een nachtje slecht geslapen te hebben niets anders concluderen dan dat onze regering en de organisaties waar veroordeelde criminelen de leiding hebben (lees criminele die zware criminele activiteiten hebben begaan) een lachertje is en inderdaad gemakkelijk is om zwart te maken.
  Wellicht is het beter om de president te laten opstappen en op te pakken evenals zijn zoons en de rest welke crimineel gedrag vertonen.

  Want wees eerlijk, Nederland is economisch gezien geen klein land, zij zal zich niet laten verleiden tot leugens jegens Suriname, men wil inderdaad controle over Suriname men zal daardoor alles uit de kast halen om Suriname weer in hun macht te krijgen, echter beschikken zij wel over ruim voldoende middelen om dat te bewerkstelligen dus de aantijging Jegens Bouta berust dan ook zeer waarschijnlijk op waarheden.

  Geloof mij nou maar Nederland zelf gaat niks doen maar een land als brasil gaat zich zeker storen aan een dergelijk regime en Amerika gaat zich er ook tegen aan bemoeien met als resultaat dat zij geen zaken meer willen doen met een land welke hun leider zich bezig houd met criminele zaken.
  Bouta wees een echte vent en stap op als president van Suriname en neem alles en iedereen mee die bij jou behoort. zet mijn land en dat van 530.000 Surinamers niet voor lul.

  Want Nederland zorgt er wel voor dat, waar rook zeer zeker vuur is.


  Maak melding

 2. Meer aantijgingen van Nederland of van Piet en mijn vriend Frankie?

  De bewering dat het te maken heeft met afgunst en economische groei is trouwens bullshit. De USA was Panama binnen gevallen (waar ik trouwens niet achter sta) en had een grote ravage aangericht in de binnenstad.

  Panama is er daarna echt niet op achteruit gegaan.

  Natuurlijk zal Suriname “Den Haag” niet om opheldering vragen. Stel je voor dat ze die bandjes sturen waar die twee Picolet’s op fluiten. Ik denk dat dat de eerste keer wordt dat DiDiBrie zangvogelwedstrijden niet wil bijwonen. 😉 😉 😉

  Als ik het zo hoor, zijn dit geen verhoren waar verdachten en getuigen liegen om voordeel te behalen. Dit is gewoon afgeluisterd materiaal dat Nederland waarschijnlijk opzettelijk heeft laten uitlekken.

  Met andere woorden: dies’ a no boesie slaat, dies’ na full piejé. Hier kan dus niet gezegd worden dat er gelogen wordt om voordeel te behalen.

  Ik adviseer lakei Lakhin en consorten om inderdaad niet om uitleg te vragen aan Nederland en wel om een simpele reden:

  ALS JE GESCHOREN WORDT, KAN JE LIEVER STIL ZITTEN. 😉 😉

  Ik zeg voorlopig niets meer. Ik kom er later wel op terug.


  Maak melding

 3. Natuurlijk gaan ze ontkennen, het is toch geen nieuw
  Beschuldiging. Its all in the Fam.
  Een ieder weet het toch wat vader en zoon aan het doen zijn.
  En al die schoothondjes beginnen te blaffen.

  Pengel


  Maak melding

 4. Normaal gesproken reageert een diplomaat anders, slimmer en verstandiger.
  Als media jou president beschuldigd dat hij en zijn zoon banden zouden hebben met drugscriminelen dan lijkt mij verstandig om te zeggen dat jullie in Suriname de zaak gaan onderzoeken. Wanneer je met dit soort reactie komt als dat van lackin en Limbo dan laat je zien dat er wel een kern van waarheid in zit.
  Lackin dit nog heel paramaribo is op de hoogte van die criminele activiteiten van Dino Bouterse toch wordt hij door zijn vader benoemt tot hoofd CTU waar was jij toen met jou grote smoel lackin. Die tactiek van jullie kennen wij al het werkt niet meer lackintje.


  Maak melding

 5. Hahaha, die Lackin! Zoals de bakra zegt: een kat in het nauw doet rate sprongen.
  Wel een mooi thema trouwens voor de VN vergadering van volgende week waar hij namens Baas naartoe mag.


  Maak melding

 6. Lackin neemt alsvast een voorsprong op nieuwe feiten die binnenkort geopenbaard zullen worden!Wortel kon nooit zulke grote hoeveelheden drugs zonder medeweten! en goedkeuring! van de allerhoogste baas!Bouta!kunnen transporteren.Bouta zit er met zijn neus in,letterlijk en figuurlijk!Dont let them fool ya!


  Maak melding

 7. Lacin, wat zou je zeggen als men een leugendetector zou gebruiken en de werkelijke waarheid naar boven zou koken??

  =laten wij ons niet voor de gek gaan houden.
  =Vergeet een ding niet, vroeg of laat gaan Bouterse en zoon lelijk op hun neus vallen.


  Maak melding

 8. Lakhin de lakei van Bouterse reageert spastisch en doet zielig. Het zijn immers geen aantijgingen, maar feiten uit een strafdossier die door niet door Nederland, maar door het Openbaar Ministerie zijn verzameld. Niemand uit de NL politiek heeft Bouterse of zijn zijn Dino beschuldigd van drugshandel. Piet W. heeft de naam van Bouterse en zijn zoon genoemd, niet de nederlandse politici!!!


  Maak melding

 9. Hahaha ze weten dat er meer gaat komen,want er gebeurd meer in deze familie.En Nederland maakt niet Suriname zwart,maar de familie bouta.
  Als lakei slim was ,had hij hierop niet gereageerd,want men praat over Bouta en dino,dus niet over de familie Bouterse.Dus lakei maakt bouterse nu zwart.
  Wat een dommie.


  Maak melding

 10. Maar wat voor bewijs wil lackei nog meer..?

  Er moet ergens een opname zijn met de stemmen van vader & zoon.
  Dan zal limbojana weer wat anders verzinnen.
  Zoiets als, het is een compilatie van Edwin Evers.

  Af en toe….

  Maarre…. wie jat van de allergrootste baas moet voor de consequenties instaan.
  Tenminste in de mafia-films.

  Wat nu?


  Maak melding

 11. ik denk dat nederland eerst naar zich zelfe moet kijken BV de offiecier die in zijn huis dood is gevonden en wat was er nog meer en nog een die een huis verhuurde wat was in het huis en zo kan ik nog zoveel op noemen dus mensen niet direcht lopen blaffen en we zullen kijken waar het eindig amen


  Maak melding

 12. =Een stukje tekst bij star nieuws::;;;;;;
  De advocaat van president Bouterse Inez Wesky, die ook Wortel bijstaat, zegt aan het NOS-journaal dat er geen enkel bewijs is voor deze bewering.

  =Waarom neemt Bouterse geen Surinaamse advocaat????

  =anna_z, jammer dat president Bouterse toch gebruik maakt van een buitenlandse advocaat, een land die je zo haat.


  Maak melding

 13. Ondanks het verhaal van Suriname gaat voor uit waarom is er zoveel tekort aan voedsel en al de loze beloften die gedaan zijn voor woningbouw-gronduitgifte.
  Minister van Buitenlandse Zaken wordt toch een keer wakker. Er is afgelopen tijd zoveel gebeurd in Suriname met drugshandel.Deze minister zal NOOIT achter kunnen komen.
  De waarheid komt NOOIT boven tafel.
  Door deze drugshandel is de rijkdom is ons geliefd Suriname zo hoog.De armen gaan gebukt door armoede.
  Harder werkers worden niet goed beloond.Pensioenen
  bestaan niet meer met veel moeite krijgen de harde werkers een pensioen.

  God zij met ons Suriname.


  Maak melding

 14. Piet W zal hoogstwaarschijnlijk meer belastende verklaringen afleggen richting Bouterse en diens zoon Dino. Dat valt niet te ontkennen, vooral als er strafverminderde maatregelen in het vooruitzicht worden gesteld. Ik voorspel dat Bouterse en trawanten wederom bij verstek zullen worden veroordeeld. Met een dergelijke veroordeling op zijn naam zal Bouterse geen enkele VN vergadering meer durven bezoeken. Overigens zal hiermee ook de drugshandel naar Europa een gevoelige klap worden toegebracht.


  Maak melding

 15. Lackin, wat heb je hierop te zeggen:::::

  PARAMARIBO, 17 sep – De gewelddadige dood van de Guyanese politieagent, Jirbahan Dianand, wordt geassocieerd met drugslijnen naar Suriname. Volgens de Times of Suriname zijn er aanwijzingen dat Dianands dood gerelateerd is aan rechtszaken tegen drugshandelaren. De agent moest er als getuige optreden. Het betrof drugssmokkel in het grensgebied met Suriname.


  Maak melding

 16. Typische reactie weer, van de minister van snoepreizen. Zo iets als: ‘Den Haag is jaloers op ons en daarom pesten ze ons ‘. Hoe kinderlijk kun je als volwassen man reageren.

  Maar wat Lackin nog steeds niet kan inzien, is dat zijn leider en diens zoon een uitmuntend crimineel curriculum Vitae hebben en dat de persoon bouterse de grootste splijtzwam is welke Suriname tot nog toe gekend heeft. Ik zeg weg met bouterse!


  Maak melding

 17. @Whome,

  Whahahahaha,
  Yep, druk bezig om de Broko-baka tour en de Tibiti-tour te regelen.

  Wist U dat het Tourisme in Suriname heden overgenomen is door the man himself.


  Maak melding

 18. =Lackin, ik zou mij nu PROFESSIONELER gaan opstellen en mijn zorgen gaan maken met de president en zijn gang van zaken.
  =Denk aan het land SURINAME die steeds weer in een negatieve daglicht komt te staan.

  =De manier waarop jij je zo opstelt geeft aan dat je aan zijn kant staat met het geen wat hij doet.

  =Ben je soms bang hem aan te spreken, of bang voor je baan???


  Maak melding

 19. Nederland wil de oude goed op geleide honden weer aan macht hebben dan kunnen ze weer als van ouds veder gaan.

  Democratie is gerelateerd aan beschaving wat de zwarten niet hebben.Dit is de reden dat zwarten bij de witten asiel loopt te vragen.Hun leiders hebben geen schande dat hun eigen volk zo behandeld wordt door de witten.[Zie de Irakezen]De recentelijke uitspraken van Rutte over de asiel aanvragers.Heb je een witte gezien die asiel vraagt aan een zwarte?.
  De bloed zuigers de NPS/VHP en andere racistische partijen die hebben ons verdeeld en nog steeds. Blijf “DOM”en afhankelijk zo wil de wereld je zien.

  Zie wie de projecten toegewezen krijgt bij Staatsolie en andere overheidsinstellingen. Telesur wordt volledig gestuurd door buitenlanders.Dit alles is door de oude politiek opgezet.Bouterse is een onderdeel hier van.Het is verstandig om naar het beleid en verkwisting van de economische belangen van het Surinaamse volk te kijken.De oude politiek is nog erger dan Bouterse want die maakt ieder Surinamer dood.Je ziet het mes waarmee ze je dood steken niet maar de uitkomst is nog erger dan met een pistool te schieten.Er is geen slavernij z.a. vroeger dat je met je ogen kan zien maar de slavernij wat je nu hebt is nog erger dan vroeger.Je moet het willen inzien.In de wereld zijn de zwarten helemaal aan overgeleverd.”DE GESEL VAN DE ECONOMIE”


  Maak melding

 20. Gelnn,

  Daar ben ik het met je eens, echter is de betreffende agent geen wereld nieuws en in die zin dan ook geen bedreiging voor de Nederlandse economie en export cq handel.
  s’lands President van Suriname is dit echter wel.
  Ik hoef je geen voorbeelden te geven van corrupte s’lands leiders die onder internationale druk of zijn afgetreden of welk land er in een binnenlandse oorlog terecht is gekomen.
  Zoals ik reeds eerder zei Nederland is op vlak van diplomatie erg sterk.
  Dat kun je bijvoorbeeld zien aan hoe men op dit moment in de wereld staat men word overal serieus genomen, terwijl men ook een verleden heeft.
  Dus geloof mij Nederland is dan als een Leeuw op jacht naar een prooi en zal alles uit de kast halen om aan te tonen dat Bouta nog steeds met zaken bezig is die niets te maken hebben met s’lands bestuur.
  Nederland is ook zo slim om daarover niet te liegen, omdat men weet dat een leugen zo boven tafel komt.
  Nee in dit geval denk ik dat dit waarheid is en Nederland is waarschijnlijk nu al bezig met een lobby.

  Aan de andere kant is het ook zo dat hoge bomen veel wind vangen en in het huidige tijdperk vanzelf keihard omwaaien bij windkracht 10 al.


  Maak melding

 21. Als dit allemaal hoor en lees vanaf gisteren had ik voor mezelf een poosje terug toch gelijk, langzaam komt die 8 dec weer in zicht, dus veel komt nu op tafel, en er komt nog meer, zeker weten, wang sani mi sabi, wat er ook zal gebeuren en wat ook nog bekend zal worden gemaakt, a no jepi, neks no psa, een hoop heisa, we krijgen 8 dec en dan, dan geen flikker meer
  een poosje en dan duikt weer iets op rond de President, ze doen hun best maar.


  Maak melding

 22. ik geloof geen moer van wat die nederlanders zeggen .ze liegen en bedriegen ..het enige wat ze willen is suriname dwars zitten .
  ik denk niet dat het surinaamse volk die op deze president gestemt heeft erin zal trappen wetende dat front en nederland allen met een woordt spreken .
  nederland wil suriname op alle mogelijke manieren dwars zitten en dat weten velen behalve mensen die bouterse niet gezint zijn natuurlijk .
  suriname heeft nederland niet nodig suriname dpot zijn eigen boontje .vergis je niet dat nederland de mekka van de drugs is en dat de vroegere minister van traa de nederlandse politie lied ontmantelen die drugs was aan het importeren ..het ligt nog vers in het geheugen .nederland verdient aan de drugs dat moet men niet vergeten .overal wordt er drugs verhandelt je hebt in nederland coffie chops in suriname heb je geen coffie chops .ze krijgen suriname niet klein en weet wel dat ze dat land willen isoleren maar tot nog toe lukt het ze niet .kom met bewijzen als bouterse drugs verhandelt .kom niet met praatjes wij willen echte bewijzen.amerika had bewijzen tegen boerenveen en kreeg vijf jaar ,wij willen bewijzen van nederland als er harde bewijzen zijn mag men voor mij bouterse oppakken .geen bla bla bla dat kennen wij al jaren van nederland .


  Maak melding

 23. in 1990 is de Nederlandse justitie 10 jaar lang bezig geweest om aan te tonen dat Bouterse de onbetwiste leider en drugsbaron was binnnende de zogenaamde Surikartel. In de langstlopende en miljoenen kostende rechtzaak in de geschiedenis van Nederland was het enige doel van de Justitie om Bouterse neer te zetten als een drugsbaron binnen een criminele organisatie.
  Maar het Haagse Hof heeft in 2000 hier een streep door gehaald. Het Haagse hof vond de bewijzen tegen Bouterse niet overtuigend. Van die zogenaamde grote Bouterse was na vele jaren en ettelijke verspilde miljoenen bijna niks meer over.
  Het Haagse hof oordelde;’ verhalen leiden niet zonder meer tot verdachten laat staan tot veroordeling van die verdachten’.Zo werd duidelijk dat de getuigenissen tegen Bouterse niets meer waren dan van horen zeggen, gehoord van niet nader genoemde leden van de Surinaamse krijgsmacht. “Niet voor bewijs bruikbaar”, oordeelde het hof.
  De president van het Hof deelde ook een klein tikje uit aan het Openbaar Ministerie. Inzake de het bestaan van een criminele organisatie schreef het hof in zijn arrest dat “het bestaan van die organisatie kennelijk op voorhand was aangenomen”. Het hof vond dat daarvoor het wettig bewijs ontbrak.
  Zowel voor de verschillende rechters-commissaris als voor de behandelende officieren van justitie was het oordeel van het hof over de inhoud van de getuigenissen een pijnlijke aangelegenheid.
  Het Haagse Hof verwees het grootste deel van de verklaringen naar de prullenbak.

  Het is uiteindelijk de verklaring van een 32-jarige Belg, Patick van Loon, die de Nederlandse justitie voor totaal gezichtsverlies heeft behoed en die de voormalige legerleider heeft helpen veroordelen tot elf jaar gevangenisstraf. De Belg kreeg daarvoor strafvermindering.
  Patrick van Loon staat bekend als een drugscrimineel en een pathologische leugenaar.
  Zo iemand als Joran van de Sloot die om eigen bestwil alles bij elkaar verzint.
  Patrick hield zich al meer dan tien jaar met drugshandel bezig. In 1997 onderschepten de Nederlandse politiediensten 476 kilo cocaïne die hij samen met Marcel G. en Frank J. van Suriname naar Nederland had gesmokkeld. In ruil voor strafvermindering praatte Patrick de Surinaamse leider aan de galg. Patrick vloog voor vier jaar achter de tralies. Maar Patrick keerde na penitentiair verlof in juni 2000 niet naar zijn Nederlandse gevangenis terug. Hij vluchtte naar België, waar hij opnieuw een drugslijn organiseerde. Patrick kreeg wroeging van zijn geweten (spijtoptant) en hij wilde zijn verklaringen tegen Bouterse herroepen. Van de justitie kreeg hij niet de mogelijkheid daartoe.
  In de media deed Patrick van Loon de volgende uitspraken; ‘Ik ben ben murw gebeukt door de rechercheurs. Ze hebben me dingen laten zeggen die ik niet wilde zeggen. Tal van verklaringen zijn in de processen-verbaal zo afgewerkt alsof ik die ook op die manier had gezegd. […] Als ik in mijn verklaringen zei ‘misschien’ dan werd dat in de processen-verbaal weggelaten. […]’

  Net als een aantal jaren geleden heeft het OM ook nu weer vermoedens over Bouterse.
  Gezien de blunders die de Nederlandse justitie in het verleden heeft begaan mbt tot het dossier van Bouterse
  vraagt je je af wat deze zogenaamde ‘nieuwe openbaringen’ waard zijn..


  Maak melding

 24. Winston Lackin, hoeveel procent van de door Dino in opdracht van Bouta ingepikte tweehonderd kilo coke is voor jou? Ik begrijp, dat Nederland de informatie over de betrokkenheid in deze nieuwe coke-affaire aan de VS doorgespeeld heeft. Moet jij daarom de VN gaan toespreken, omdat Bouta in zijn broek schijt, dat hij net als Noriega, ondanks zijn diplomatieke status, door de Amerikanen ingerekend zal worden?


  Maak melding

 25. @midete
  Je weet,we hebben de degens vaak gekruist en de duellerende momenten zullen zich nog vaker voordoen,hoop ik.
  En toch wil ik je becomplimenteren voor de op maat gesneden metafoor,waarbij je mijn overigens prachtige favoriete Surinaamse zangvogel als beeld hebt gebruikt.
  WAT HEB IK ME KAPOT GELACHEN!!!!!!
  P.S.Ik ben een verwoed ex-picoletkweker,dus kon je beeldspraak goed volgen!HOE VERZIN JE DAT!!!Prachtig jongen/meisje!


  Maak melding

 26. @van dorpel,
  Het gaat er in dit geval niet om of de Surinaamse kiezer er in zal trappen of niet.
  Waar het wel omgaat is dat Nederland dus schijnbaar iets heeft waar men mee kan slaan en ik weet wel zeker dat Nederland wat dat aangaat voorzichtig is met bepaalde zaken.
  Waar het dus vooral omgaat is dat het met de Surinaamse Economie goed kan gaan, maar wat heb je eraan als andere landen geen zaken met je willen doen.
  Ja dan kun je Chaves roepen die wil toch zaken doen met ons.
  Laat ik het zo zeggen de economie kijkende naar de plannen die Suriname heeft kan dan nooit alleen draaien op Venezuela.
  Als je geld wilt verdienen heb je de hele wereld nodig, zo zit nu eenmaal de handel en de wereld economie in elkaar.
  En als je een President bent die drugs verhandeld dan word het voor Suriname als land verdomde moeilijk, echt een wereld speler te worden.


  Maak melding

 27. @Johan Verbeek,
  Toch gek dat Maxine verhagen in 2010 zei dat Bouta welkom in Nederland is om zijn straf uit te zitten.
  Tevens is het zo dat als je een uitspraak van de hoge raad erbij haalt, je erbij moet zeggen dat de hoge raad naar de strafrechtelijke toepasbaarheid kijkt.
  Dus maw iemand kan schuldig zijn, maar toch vrijgesproken worden omdat de bewijslast op een niet aannemelijke correcte manier is verkregen.


  Maak melding

 28. En daarnaast om bij bovenstaande artikel te blijven.
  De advocaat van de heren heeft reeds gezegd dat de genoemde namen niet direct linken naar Bouta en Dino dus President en zijn zoon.
  Dus dan is het temeer een rare zaak dat meneer Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, dergelijke uitspraken doet zonder enige vorm van onderzoek.
  Sterker nog een Minister van Buitenlandse zaken zou via de media direct aankondigen dat hij om opheldering bij de betreffende regering zou vragen, dan wel dit bewerkstelligen via de internationale gemeenschap.


  Maak melding

 29. Minister Lackin doet mij denken aan de toenmalige Iraakse minister van informatie en propaganda genaamd,Muhammad Saeed al-Sahhaf,alias comical Ali.
  Deze minister beweerde 2 dagen voor de capitulatie van Irak ook voor de camera dat de Amerikanen bijna verslagen waren.
  Terwijl iedereen op de achtergrond de dodelijke lichtflitsen en de gedropte bommen kon zien/horen vallen.


  Maak melding

 30. Dat is correct en een uitstekende antwoord van de Minister W.L van B.Z.
  Heel goed in gezien.
  Ze gaan zeker doorgaan en daarom moet SU correct, scherp en uiterst voorzichtig zijn om geen fouten te maken.
  Ze zijn op de loer.


  Maak melding

 31. De molen van de Nederlandse justitie maalt langzaam maar zeker!
  NEDERLAND HEEFT MEER DAN OOIT EEN APPELTJE MET DDB TE SCHILLEN.EN EEN HELE ZURE!
  Waarmee men nu bezig is,is een psychische uitputtings
  strategie!
  D.w.z. na een bepaalde periode met tussenpozen maar blijven stoken en stoken en verder niets!
  Men weet dat DDB nu als president van de republiek Suriname de ´status van onschendbaarheid´ geniet!
  Maar wat nu wel enger en penibel wordt is dat het Nederlandse ministerie v.Justitie en Politie deze drugszaak steeds meer in de richting van de Amerikanen speelt.
  Die kijken maar op afstand toe en zullen pas na 2015 toeslaan.Een voor gekookt potje!
  Dit zullen ze wel achter de coulissen met Nederland hebben afgesproken!Zo gaat het toe in deze wereld.


  Maak melding

 32. De bewijzen tegen die hond beginnen nu op te stapelen. Kan mij niet snel genoeg gaan. Laat die beerput maar open gaan. Geschminkte clown Weski gaat het druk krijgen met z’n client. Inderdaad de karavaan trekt onverstoord door tot dat DEA of Interpol in Paramaribo arriveert om Didibrie op te halen.

  Kunnen ze eindelijk de propaganda afdeling van de politbureau ook opheffen en kunnen die paarse ezels op zoek gaan naar ECHT werk.

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ, DOSSIER PIET WORTEL VRIJ, NU !!!


  Maak melding

 33. Medusa,

  Het enige verschil tussen Amerika en Nederland is dat Nederland al haar troeven heeft verspild. Ambassadeur
  terug geroepen, ontwikkelingshulp opgeschort.
  De Amerikanen hadden destijds in Irak nog alle troeven in handen en hebben ook effectief toegeslagen.
  Nederland heeft voordat de wedstrijd is afgelopen
  al haar troeven verspeeld zonder dat tot enige negatieve effect heeft geleid.
  Nederland dacht Suriname schaakmat te zetten maar staan nu zelf schaakmat.

  Medusa,
  Weet je nog; poging om ACP vergadering in november elders te laten plaatsvinden. Niet gelukt.
  Oproepen om Suriname international te boycotten. niet gelukt.
  Ambassadeur terug geroepen uit Suriname met de bedoeling dat andere landen dat voorbeeld zouden volgen. niet gelukt.

  Medusa,

  Vertel nou eens eerlijk wat Nederland nog kan doen om Suriname te raken zonder dat ze international gezichtsverlies lijden?
  Nogmaals de Amerikanen hadden in Irak inderdaad medogenloos toegeslagen maar Nederland staat op dit moment machteloos mbt Suriname. Denk je nou werkelijk dat Nederland het zou nalaten om Suriname op dit moment krachtig te treffen wanneer ze daartoe in staat zouden zijn?

  Nederland heeft op dit moment geen troeven meer.
  Het enige wat rest is om met modder te gaan gooien.
  Dat lukt aardig maar dat zal ook geen effect hebben
  op de verdere ontwikkeling van Suriname.

  Wat Lackin doet is geen bluf maar zelfverzekerheid!


  Maak melding

 34. @Duuh
  Wie zal het zeggen!Jij weet het zeker,maar zal je niet vragen waar jij die zekerheid vandaan haalt!Bouterse twijfelt i.i.g. meer dan jij!Als ik hem was zou ik ook niet naar jou luisteren hoor!
  Zullen we het maar even afwachten?
  TIME WILL TELL!DEAL?


  Maak melding

 35. @Duuh,

  Je hebt geljk.
  Maar lees de artikelen eens goed lees het nieuws zoals gebracht in Nederland.
  Dan zie je toch al dat een en ander er voor gaat zorgen dat die internationale boycot en dergelijke er wel komt.

  En weet je waarom.
  Omdat de president een ezel is die zich 2 keer aan dezelfde steen stoot.
  Dus is niet alleen Lackin dom en totaal niet zelfzeker noch trefzeker.
  Maar bovenal is de President erg dom blijkt nu maar weer


  Maak melding

 36. hoi, ik ben een Hollandse meid uit Haaksbergen.
  ik vind dat de surinamers terug moeten keren naar suriname om hun land op te bouwen. onze belastinggelden
  moet niet voor de ontwikkeling van suriname gebruikt worden.


  Maak melding

 37. Hoi Hollandse meid uit Haaksbergen.
  Marjolein heet je toch?
  Blijf jij lekker in Haaksbergen en houd jij je lekker bezig met je binnenlandse politieke zaken.
  Bijvoorbeeld het feit dat je blanke meerdere een skybox huurt bij FC Twente voor 45000 euro per jaar.
  Of een agent die betrokken is bij drugshandel.
  Wij regelen het hier zelf wel.
  Nou doei doei


  Maak melding

 38. @medusa,
  ik zei al je gaat verliezen.

  zelfzeker
  zelfzeker bijv.naamw.Uitspraak: [zɛlfˈsekər] (van iemand) met veel zelfvertrouwen Antoniem: onzeker Synoniem: zelfverzekerd …

  Vraagje welk woordenboek heb jij?


  Maak melding

 39. lackin,,je moet oppassen,dat wanneer jij in new york aankomt voor de vergadering, voor verhoor wordt meegenomen..

  en als jij de weg kwijt bent aldaar,moet je niet zitten huilen in de donkere kamer,want baas komt jou niet bevrijden..

  vroeg of laat zal blijken,wat waarheid is..

  je kunt baas alsnog vragen om naar de v.n. te gaan en hoeft niet bang te zijn,hij is toch eerlijk en oprecht bezig..


  Maak melding

 40. Voorlopig kijken El Somo en Rambo de kat uit de boom, voordat ze hun ziel aan de duivel verkopen. De komende tijd tot aan de verkiezingen van mei 2015 zal uitwijzen waar zij zich het beste thuis voelen. Er zal zeker weer een buidel geld open getrokken worden en beloften gedaan worden. El Somo zei enige tijd geleden van uit Indonesië, “we hebben onze principes”. Hij is ook goed verzekerd van zijn posten, ondanks commentaar over het wel of niet hebben van ontwikkelingsvisie voor het land Suriname en het Surinaamse volk.


  Maak melding

 41. ERRATA

  “Geen tijd voor de jaarrede van de UN noh?!
  Te druk bezig in het binnenland!”

  Lees:

  Geen tijd voor de jaarrede van de UN noh?!
  Te DRUGS bezig in het binnenland!

  “Maandag 17 september 2012 om 13:38 uur, door Esmerald”

  Drugstoerisme?


  Maak melding

 42. @ Patrick,

  Je hebt gelijk als je het over de Vlaamse taal hebt.
  in Suriname spreken we Nederlands, en die taal is anders.
  Maar any way het maakt niet uit hoe je schrijft het gaat erom welke mening je wilt verkondigen.


  Maak melding

 43. Nederlandse politiek ten opzichte van Suriname is wederom RAMPZALIG. Ouderwets op zoek naar spijkers op laag water, dat is wat men gewend is van Nederland ten opzichte van de voormalige kolonie, Suriname. In Nederland heeft men alles gemoderniseerd, zelf de toiletten in openbare gelegenheden, maar ho maar, de politiek ten opzichte van Suriname blijft gehandhaaft. De kop van Nederland blijft in het zand gestoken, ondanks het feit dat haast een ieder – met name de jongeren – beschikken over internet, om zo dichterbij waarheden te komen dan voorheen.

  De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken zegt terecht zich niet druk te maken. Om midden in een onderzoek, de hoogste functionaris van een land te beschuldigen op een dergelijke wijze geeft eerder de paniek van Nederland ten opzichte van Suriname aan, dan dat het iets zegt over Bouterse.

  Nederland zou er goed aan doen om zich druk te maken over haar eigen drugsbeleid, welke een doorn in het oog is van prominente landen als Frankrijk m.b.t. de coffeeshops en de Verenigde Staten oftewel VS m.b.t. de grote professionele export van XTC-pillen door Nederland naar vele delen van de de wereld.

  Als de naam Bouterse zou vallen in een getapt telefoongesrek, kan het van alles betekenen.

  Trouwens geen enkel weldenkend mens gaat van de theorie uit dat een dergelijke hoge functionaris van een land – in dit geval de hoogste – zich zou laten bedienen door een of andere drugshandelaar. Het zou eerder andersom horen te zijn.

  Nederland heeft de gewoonte en de politiek om landen van een dergelijk kaliber neer te willen zetten als “joker”. Wie hierin wil trappen zijn degene die een dergelijk spelletje willens en wetens willen ondersteunen, de zogenaamde “vrienden” van Nederland. Deze “vrienden” die de verstoorde band van Nederland versus Suriname jaar in jaar uit hebben helpen verstoren en in stand helpen houden. Elkeen met z’n eigen bijbedoeling en verborgen agenda. Nederland doet er goed aan zich te ontdoen van dergelijke “vrienden” om uiteindelijk een volwassen politiek naar Suriname toe te helpen ontwikkelen.

  Een ieder die de veel minder materialistische Surinamer kent, in vergelijking tot de materialistische Westerse cultuur, weet dat deze beschuldigingen jegens de Surinaamse President VIES, VALS en VERZONNEN verhalen betreffen. De ouderwetse neiging van Nederland om de Surinamer als achterlijk, breinloos en idioterig neer te zetten is een verworden Nederlands probleem, waar wij allen om de zoveel tijd mee geconfronteerd raken.

  De rechtgeaarde Surinamer heeft zich inmiddels in berust en het als onderdeel gemaakt van het hedendaagse leven.

  Trouwens heeft Nederland zichzelf ook alle rechten ontnomen om oordeel te vellen ten opzichte van Suriname c.q. Bouterse, door dossiers in verband staand met de gepleegde coup destijds te verdonkeremanen, achteroverdrukken en weg te futselen.

  Nederland m.b.t. Suriname serieus nemen, is iets doen tegen beter weten in. De Nederlandse politiek zal zich eens eindelijk op het rechte pad moeten begeven, hetgeen een enorme klus zal blijken voor Nederland, gezien haar ouderwetse verderfelijke politiekvoering. Om serieus/waarachtig genomen te worden, heeft Nederland bij alle onpartijdige oftewel objectieve personen en/of instituten een heel lange weg te gaan.

  Deze zware dobber ligt Nederland in het verschiet en zal ooit hoe dan ook moeten worden genomen. In de wetenschap verkerend dat te informatie-technologie heel veel bloot legt en landen met bijbedoelingen in verlegenheid kunnen worden gebracht.

  Dat de Nederlandse media met de haren worden meegesleept – zogenaamd zijn zaken uitgelekt – door de Nederlandse politiek en justiele authoriteiten is schrijnend en wederom een smet op de “Nederlandse rechtsgang” waar Nederland te pas en onpas dus heel vaak onterecht prat op gaat.

  Wil Nederland niet blijven steken in conservatief gedrag, is een ommezwaai van 180 graden in haar politiekvoering m.n. naar Suriname toe niet ondenkbeeldig.

  Praatjes vullen geen gaatjes.

  AUTHENTIEK en INTEGER.


  Maak melding

 44. Nederland wil de persoon Bouterse bestraffen. Wederom proberen zij gebruik of misbruik te maken van een kroongetuige. Maar Nederland heeft niet door dat zij voor-en tegenstanders van Bouterse in verlegenheid brengen.De staat Suriname beledigen in naam van Bouterse. President van Suriname. Suriname een goedkoop middel voor de nederlandse staat. Maar nederland slaapt of is respectloos en heeft niet door dat deze regering respect afdwingt en sympathie wint in de regio en de rest van de wereld. De voormalige kolonie en de landverraders die niets meer met Suriname te maken willen hebben proberen alle progressie op dit moment die Suriname morell en economisch meemaakt te frustreren. Het OM van Nederland is zo slim om bekend te maken dat het onderzoek 2 jaar in beslag neemt. D.w.z. kom mij nu geen uitleg vragen of verantwoordelijkheid laten afleggen want ik onderzoek nog. Tegen die tijd zou er schade aan de staat Suriname zijn toegebracht in deze kwestie die het OM niet overtuigend kan verklaren want overtuigend nieuws is het niet dan weer Bouterse proberen te bestraffen van wegen eerder omschreven reden en de recente ontwikkelingen rond de amnestiewet. Nederland ziet Suriname als een makkelijk doelwit maar heeft niet door dat Suriname en haar intellectuelen niet gediend zijn van welk ander rancune oftewel vals spel teneinde de staat Suriname en haar burgers en surinederlanders in verlegenheid te brengen. Wat het OM doet is kinderspel en een schandelijke vertoning van macht en banale vorm van neokolialistisch gedrag. Shame, shame on you Dutchies.


  Maak melding

 45. Boerenveen veroordeeld voor drughandel.Dino veroordeeld voor drug torie.Lonnie veroordeelt voor drugshandel.Bout veroordeeld voor verscheping van coke.Lackin volgt nog.Als het maar aantijgingen zijn uit Europa en Amerika dan zijn blanken werkelijk gestoorde persoonlijkheden hahaha.

  Cobie.


  Maak melding

 46. Schandelijke vertoning van macht en banale vorm van neo-kolonialistisch gedrag nieuws OM Nedrland t.o.v. Suriname in case verdenking Bouterse. President van de Republiek Suriname.


  Maak melding

 47. Wat zij zelf doen beschuldigen zij een ander van,,wat een bloedzuigers zijn die gasten toch,en door hun ziekelijke manier van denken en zeer zieke persoonlijkheid waarin zij verblind zijn zullen zij heel laat doorhebben dat zij een grote gat voor hun zelf aan het graven zijn,en er zelf in gaan vallen,,,time will tell ,ziekelijke Euronedlanders.


  Maak melding

 48. Geen tijd voor een VN vergadering, want daar hoor je ook niet thuis als drugsdealer, daar je geen hersenen genoeg hebt, je kunt je beter met drugs bezig houden, en gezinnen naar de kloten helpen waarvan de kinderen verslaafd zijn geworden, en dat noemt zich president van een volk, en dit volk laat het allemaal gebeuren.


  Maak melding

 49. @patrick
  Hahahaha word je nu al zenuwachtig?We zijn maar net begonnen en gaan nu al het woordenboek erbij halen alsof dat niet genoeg is gaan we dat nog naschrijven ook!Taalkundig een bijvoegelijk.nw,zeg maar dank je wel tegen het woordenboek!
  Het woordenboek zal jou zo dadelijk niet helpen!
  En nu redekundig?Dit staat niet in het woordenboek!


  Maak melding

 50. aan alle redimusus
  wij gaan geen tijd aan leugens en ophitserij verspillen ..de trein die dendert door en zonder olland en front ..deze leugens heb ik drie dagen eerder voorspeld en wij gaan nog meer horen .

  als het op waarheid berust laat men met bewijzen komen het zijn geruchten en geruchten zijn voor pero geen bewijzen…nederland mocht met medewerking van de surinaamse justitie invallen doen in suriname ..wat valt er te verbergen vraag ik mij af .
  als bouterse bijbetrokken is en er zijn bewijzen moet hij voor boeten …maar die ollander praat maar bla bla bla bla dat kennen wij .laat zij hun vuile was buiten hangen ik geloof ze niet . die redimusus zijn los in hun woorden hoor ze allemaalik zeg storm in een glas water .let them talk geen reden voor paniek ..die redimusus spelen hier paniek voetbal .ik steun de regering zolang deze olland niet met keiharde bewijzen komt .nederland is de mekka van de drugs. coffie chops justitie die drugs had ingevoerd en mocht het niet meer ..ene heer vantraa had het verboden een vroegere minister meen ik .steeds naar suriname wijzen wordt eentonig .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang
  herie libie te na dede olland wanie porie wie sranang.

  bouta kraktie


  Maak melding

 51. De Surinamers moeten zich niet druk maken om de voormalige koloniale duivel en medeverantwoordelijke voor de zwarte Holocaust van meer dan 100 miljoen afrikanen tijdens de slavenhandeltijd. BOUTERSE is samen met Nederland verantwoordelijk voor de situatie waar Suriname in zit. Bouterse pleegde de staatsgreep maar NEDERLAND was de architect en geestelijke UITVOERDER van dat plan vandaan ze de dossier Bouterse voor 50jaar ontoegangbaar hebben gemaakt omdat hun DUIVELSE handelen naar buiten komt en een schadeclaim van Suriname proberen ze ter verkomen. Surinamers moeten goed nadenken en Nederland niet te vertrouwen . Bouterse is OUD en staat bekend om de staatsgreep hij is Nu President en voordat hij heengaat wil hij het land op Orde brengen. De westerse landen (BLANKEN) hebben een hekel aan sterke Zwarte Leiders omdat bij die leiders niks te halen valt, ze willen corrupte dictators die de westerse belangen behartigen ten nadelen van hun eigen volk. (Google maar vermoorde Afrikaanse leider door het westen) dan zullen heel wat namen tevoorschijn komen. Bouterse is een sterke Leider in tegenstelling tot Venitiaan. Nederland Houdt Suriname sterk in de gaten en volgens hun Rapport die ze naar de 2dekamer hebben gestuurd is Bouterse economisch goed bezig en hij brengt alle grondstoffen in kaart en onder controle van de regering. Nederland is niet blij als het economisch goed gaat met Suriname want dan valt er niks meer gratis te halen en ze hebben geen invloed meer in Suriname. Denk maar aan 100% controle in Nederland hoe de langgenoten en families vernederd worden en de Nederlanders die Kilo’s Goud van uit Suriname smokkelen worden in Nederland nooit opgepakt hoe is dat mogelijk met al die controle, Nederlandse geschiedenis leert ons dat hun voorouders piraten waren en van goud hielden één woord het zit in hun DNA. Surinamers moeten hun internet goed gaan gebruiken en de geschiedenis van Nederland onderzoeken. Nederland zegt altijd dat ze een multiculturele volk zijn maar dat is in de geest, ze zijn van NATURE een RACISTISCHE volk en dat zit in hun DNA. Het waren de Nederlander die in Zuid-Afrika heel wat zwarte mensen hebben vermoord, verkracht en in cellen hebben gestopt omdat de bewoners vrijheid wouden. Ze hebben jaren lang APARTHEID ingevoerd. Toen Nederland de baas in Suriname was hadden ze ook een apartheid systeem, ieder etnische groep woonde in een bepaalde buurt wonen en mochten niet bij elkaar wonen Vraag maar aan de OUDEREN van vroeger, Nederland had zijn APARTHEID in Suriname ingevoerd en het duurde jaren voordat de verschillende bevolkingsgroepen elkaar vertrouwde. Surinamers van Afrikaanse afkomst moet meer respect tonen aan hun Afrikaanse voor ouders want die hebben tijdens de slaventijd geleden onder de Nederlandse DUIVELS, ze werden zonder reden Vermoord Verkracht vernederd, mishandeld. Nederland zegt tegen de Surinamer de slaventijd was lang geleden we moeten er niet meer over praten want het is verledentijd. Maar dezelfde Nederland herdenkt nog steeds zijn eigen lijden tijdens de tweedewereldoorlog, elk jaar 4 mei doden herdenking en 5 mei bevrijding dag. Als je Nederland vraagt waarom herdenken jullie nog steeds het is zolang geleden dan is hun antwoord ieder generatie moet weten wat de Duitser de Nederlanders hebben aangedaan omdat een niet wetend volk gedoemd is door dat de geschiedenis zich kan herhalen. Daarom Moeten wij Surinamers van Afrikaanse afkomst nooit vergeten wat met ons voorouders is gebeurd want de geschiedenis kan zich over 100 jaar herhalen op onze kleinkinderen. En al haat je BOUTERSE Geeft hem de kans om dat land op Poten te zetten en vertrouwd die WITTE DUIVELS Niet want ze hebben slechts één belang dat is hun eigen belang.


  Maak melding

 52. Wie mensen heeft vermoord of laten vermoorden zal altijd worden gestraft wat er ook gebeurt.
  Het is nu het begin van het einde van de vloek die over Suriname hangt.
  Die vloek heet D.D. Bouterse en zijn handlangers.

  Mijn oom C Daal lacht nu in zijn graf dat het recht eindelijk zijn beloop zal hebben.

  De ravage die DDB nu in Suriname aanricht is erg groot, maar daar komen wj straks achter als hij verdwijnt.


  Maak melding

 53. NDPers denken dat Bouterse Suriname is. Suriname is van ons, van Surinamers.
  Bouterse geeft ons Suriname overal een slechte naam, wordt het niet tijd dat we met hem afrekenen??


  Maak melding

 54. wij hebben voor deze president gekozen en niemand dan ook niemand geen enkele buitenlandse mogendheid gaat bepalen die wij als president kiezen ..ze hebben het geprobeert met intimidatie van boycotten het is ze niet gelukt ,ze hebben het geprobeert met front door de eu bij te betrekken met het boycotten van de vergadering in november ook niet gelukt ..wat kan je verwachten als al deze zaken mislukken …leugens verspreiden hopen dat olland front kan helpen bij de komende verkiezingen ….20 miljoen hebben ze ook ingehouden in de hoop de surinaamse bevolking op andere gedachten te brengen ..olland front en die redimusus hopen jullie maar blijven jullie hopen wij kijken vooruit .

  bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 55. zolang men geen goede geschiedenis achtergrond heeft wat betreft ware fijten van oorspronkelijke bewoners van su,kan men niet uitroepen dat su van wie dan ook is,,er is ons geleerd door de kolonialisten dat de oorsponkelijke bewoners van su de suriners zijn,wat achteraf een leugen blijk te zijn dat verzonnen is om de echte oorspronkelijk bewoners die door de engelsen BLACK INDIAN genoemd werd te verduiselen.Van die bevolking werd gezegd dat zij haren als wol hadden en van negroiede afkomst waren,,,wie zijn dan de oorspronkelijke bewoners van su,,weet jij het niet,,dan moet er een grondig onderzoek ernaar gedaan worden,want ik weet het wel.


  Maak melding

 56. nederland is zo zielig als een dod pier.

  dit soort RAS moet zich dood schamen.

  nereland ;maak je borst nat,suri komt in aantoch.

  wie het laasts lacht,lacht het best


  Maak melding

 57. @@@ afro dat moet je die ollanders vertellen wie gemoord heeft ze hebben goeie ervaring met moorden in indonesie en afrika.. en je zit in olland van die bakrabassie te vreten schaam je om te zeggen dat bouta heeft gemoord ..die bakrabassie heeft hem dan geleert te moorden zo je wil .

  bouta go go


  Maak melding

 58. Ja Bouterse is een sterke leider en laat zich niet van zijn stokje slaan.
  door alle tegen slagen dat hij en het su volk ondervind staan hij/zij nog sterk, sterk in opbouw voor land en volk,,als een stoomlocomotief eenmaal op snelhied is,is het niet te stoppen,,maar het komt eerst langzaam maar zeker vooruit.


  Maak melding

 59. oke jij nu die hallandse zeg,t al gaan jullie surinamer terug naar je land jou land is geen nederland misschien kunnen een paar hier wel begrijpen dat ze geen land hebben want ze denken dat ze hier hun kondre is hahahaha om maar te zien hoe die mensen denken over jullie die denken jullie tatta zijn vertel nu waar jij zal gaan hahahahaha dink,a torie,,


  Maak melding

 60. Wan Bon

  Wan bon
  someni wiwiri
  wan bon.

  Wan liba
  someni kriki
  ale e go na wan se

  Wan ede
  someni prakseri
  prakseri pe wan bun mu de

  Wan Gado
  someni fasi fu anbegi
  ma wan Papa

  Wan Sranan
  someni wiwiri
  someni skin
  someni tongo
  Wan pipel

  Wan pipel
  wan kapten
  Bouterse


  Maak melding

 61. Dit is nou de reden dat misiedjan moest aftreden.
  Hij werkte teveel met de Nederlandse politie,maar helaas boutje kwam er laat achter. De Nederlandse politie had al genoeg informatie.


  Maak melding

 62. Waar er rook is is er vuur,nederland gaat niet steeds leugens vertellen. Lackin, Bouta en hun mannetjes hebben boter op hun kop.Maar die boter gaat een dag smelten.Er is een spreekwoord als de kat in het nauw gedreven wordt maakt hij vreemde sprongen rapa……


  Maak melding

 63. Nederland moet maar doen waar ze zin in heeft.Hier in
  Suriname is het gewoon de zoveelste beschuldiging zonder hard bewijs.

  De enige mensen die dit verhaaltje geloven zijn zij die het graag willen geloven.

  In een radio interview hoorde ik iemand vertellen dat de recherche in Nederland uit gesprekken die werden afgeluisterd de naam Bouta meerder malen heeft horen vallen…echt een grote grap….ik woon in Suriname en weet je hoeveel bouta’s ik ken….gewoon belachelijk


  Maak melding

 64. @ Piet.

  Vertel op man.Wat heb je allemaal aan vooruitgang gezien.Behalve dat er veel meer zwervers zijn in de binnenstad en dat ze een uniforme tarief hebben van 2 gulden of ietsje meer.

  Cobie.


  Maak melding

 65. Ik las toevallig dit:

  Colombiaanse FARC investeerde in Nederland
  BOGOTA – De linkse Colombiaanse guerrillabeweging FARC heeft investeringen gedaan in tien landen, waaronder Nederland.

  Dat schrijft de Colombiaanse krant El Tiempo op gezag van het Colombiaans Openbaar Ministerie.

  Volgens het Openbaar Ministerie in Colombia komen de investeringen van de FARC uit de inkomsten uit drugshandel.

  Die inkomsten worden op een kleine 900 miljoen euro per jaar geraamd. Het geld zou onder andere zijn gestoken in onroerend goed, de transportsector en hotelketens.

  Justitie in Colombia heeft speciale aandacht voor de inkomsten van de FARC nu er vredesonderhandelingen op komst zijn.

  Ik moet bij dit bericht plotseling aan ons varkentje ehh, nee ik bedoel FARC-entje Dino denken. 😉


  Maak melding

 66. Bryan: ken je ook Bouta’s die een Dino hebben die het Tibitigebied goed kennen en een vliegtuig in brand willen steken? Het is geen wettelijk overtuigend bewijs, maar als het waar is weet jij net zo goed als ik dat er maar weinig Bouta’s met Dino’s zijn die ervoor in aanmerking komen.


  Maak melding

 67. ey sra. Hoewel ik het niet vaak eens met je ben NAM ik je wel serieus. Ja, je leest het goed. VERLEDEN TIJD! Hierom:

  “” …. wat achteraf een leugen blijk te zijn dat verzonnen is om de echte oorspronkelijk bewoners die door de engelsen BLACK INDIAN genoemd werd te verduiselen.Van die bevolking werd gezegd dat zij haren als wol hadden en van negroiede afkomst waren,,,wie zijn dan de oorspronkelijke bewoners van su,,weet jij het niet,,dan moet er een grondig onderzoek ernaar gedaan worden,want ik weet het wel.””

  Als jij het wel weet (waar zijn de resultaten van je onderzoek) hoeft er geen onderzoek meer gedaan te worden. Wat ben je? Antropoloog en patholoog-anatoom? Hoe komt het dat dat ras nergens voorkomt in heel Zuid-Amerika?

  Haren als wol? Dat zou best de Yeti kunnen zijn, ook wel bekend als Sasquatch, de Migoe of Bigfoot.

  Wist je dat er ook een monster van Lochness in het Blommensteinmeer zit en dat Dennis Rodman eigenlijk een alien is? Geloof je me niet? Kijk maar naar Men in Black, dan zal je het zelf zien.

  Tot morgen Baron von Münchhausen.


  Maak melding

 68. Dit kan je toch niet meer serieus nemen. Vertrouwelijke stukken van de recherche liggen toevallig op straat. Dit onderzoek gaat om duizenden kilo’s coke en heel toevallig is alleen dit stukje in handen gekomen van de NOS. Hebben jullie gezien hoe flinterdun dit bewijs is. Als ik tegen Jan zeg dat Kees mee heeft geholpen is kers gelijk schuldig zonder dat het onderzocht word of Kees er wel überhaupt iets vanaf weet.

  Keep it real mensen


  Maak melding

 69. Werkeijk onbegrijpelijk dat er zoveel woorden worden vuil gemaakt aan dit soort zaken.
  We weten toch allemaal dat Bouterse en zijn cornuiten zich hebben schuldig gemaakt aan drughandel?
  Waarom doen jullie nou allemaal net of deze figuur onschuldig is?
  Hoeveel betaald deze moordenaar jullie om dit soort onzin te verspreiden?
  Hij is net zo schuldig aan dit soort zaken als aan de decembermoorden!
  Jullie weten het allemaal, maar ontkennen massaal de waarheid.
  Bewijs is geleverd, ongeacht hoe dat bewijs er is gekomen.
  Laat je toch niet langer is de lure leggen door Bouterse en zijn bende, ga nu eindelijk eens inzien hoe hij ons mooie land naar de klote aan he helpen is.


  Maak melding

 70. @Bryan
  Ik ken werkelijk heel veel Bouta´s.Het Molenpad,het verlengd Molenpad,Rotterdam,Amsterdam,Utrecht,Den Haag,Nijmegen.
  Maar ik met alle Surinamers kennen roevallig één Bouta die toevallig familiaar,prive en politiek zeer gelieerd is aan ene Dino waarvan toevallig beiden een strafblad hebben en bovendien toevallig zeer actief in de coke business zitten.Wat een toeval zeg?Ken jij die toevallig ook?Of ken je meerderen die aan deze criteria voldoen?Ben erg benieuwd!Ik hoor van je.


  Maak melding

 71. Bouta en Dino zijn een en de zelfde personen,vader en zoon toch?
  Die marionet van hem genaamd Winston Lackin weet heel goed wat er zich afspeeld hier in SU.
  Maar uiteraard zegt Winston Lackin het tegenovergestelde omdat hij in de tang zit van Bouta!
  Stel dat hij zou zeggen, ja het klopt allemaal wat het NOS in Nederland zegt, dan vinden we Winston Lackin morgen dood in de goot!
  Winston Lackin is een ongeschoolde idioot, dat weet toch heel Su?
  Zulke figuren helpen ons mooie land naar de hel, daarom moeten ze gestopt worden zodra daar de mogelijkheid voor komt.


  Maak melding

 72. Marjolein, jij bemoeit je met zaken waarvan je totaal geen kijk op hebt, die Surinamer moet terug bepaal jij dat, een dumbo ben je zeker, en hou je bij je leest,
  wees blij dat die Surinamer en anderen uit verschillende landen in Ned wonen, brengt kleur in de samenleving,en blijf in dat gat zitten waar je verblijft, Haaksbergen, de naam alleen maar.

  Hoogachtend Legoe, weet je wat dat is zoek maar op


  Maak melding

 73. Landgenoten, volk van suriname.

  Suriname streeft nederland voorbij in zijn economische ontwikkelingen mede dankzij de aanwezigheid van duurzame natuurlijke hulpbronnen. De prijzen van goud, rijst,hout en bauxiet zijn gunstig voor Suriname omdat deze prijzen hoog zijn op de wereldmarkt.Meer ontwikkeling en productie van deze economische hulpmiddelen is gewenst. Nederland en andere europese landen zijn vastgebonden aan de regels en normen van de europese centrale bank en moeten hun begroting op basis van deze vastgestelde regels opmaken. Gevolg is dat Nederland in zijn eigen ontwikkeling wordt geremd en weinig keuze heeft waardoor andere landen hen voorbij streven onder andere Suriname. Suriname voert nu een openminded politiek en beleid zowel nationaal als internationaal. Nooit eerder werd er intensief gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Suriname heeft. En deze trend zal zich alleen maar verder ontwikkelen in de toekomst. Import en export vind wel normaal plaats tussen Suriname en Nederland omdat er miljoenen dollars-euro’s op dit gebied tussen de twee landen circuleren. Suriname met zo een kleine bevolking zal in de komende jaren als de mogelijkheden op een brede basis benut worden alleen maar vorderingen maken en een welvarend land in de regio worden waar wij suri`s in Nederland en elders in de wereld alleen maar van zullen opkijken als er geen initiatief van ons uitgaat een stappenplan te maken en ook richting Suriname te gaan.


  Maak melding

 74. Patrick,

  Nederland is in Europa een economische grootmacht.
  Mondiaal gezien is die macht veel minder maar toch hebben ze enige macht.
  Op basis hiervan zou je dus denken dat het voor Nederland een fluitje van een cent zou zijn om een sloeber als Bouterse op de knieëen te krijgen. Zou je denken.
  Bouterse is in 2000 door Nederland tot 11 jaar bij verstek veroordeeld. Al die tijd heeft Bouterse vrij kunnen rondlopen in Suriname en sterker nog; in 2010
  is hij tot president verkozen en kan nu ook buiten de landgrenzen van Suriname reizen zonder dat Nederland daar wat aan kon doen.
  Ja, hoog van de toren blazen en nutteloze maatregelen treffen zoals het terugroepen van de ambassadeur en het opschorten van de ontwikkelingshulp (restant van 20 miljoen). Dat had overigens totaal geen effect op de Surinaamse economie. De economie is juist aan het groeien.

  Patrick, 12 jaar lang heeft Nederland totaal niks kunnnen uitrichten tegen Bouterse. Waarom denk je dat
  het Nederland nu wel zou lukken nu Bouterse president is en diplomatieke onschenbaarheid heeft?
  Van Amerika hoeft Nederland in elk geval geen steun te verwachten want die hebben al aangegeven dat Bouterse op democratische wijze is gekozen en zolang Bouterse zich houdt aan de democratische grondslagen dat ze
  niks tegen Bouterse zullen ondernemen.
  Het bericht dat onlangs in de Nederlandse kranten over Bouterse verscheen is alleen maar in Nederland groot nieuws. Andere landen schenken daar totaal geen aandacht aan. Dat de naam ‘Bouta’ is genoemd tijdens een telefoongesprek is absoluut geen feitelijk bewijs dat het om Desi Bouterse gaat. Een ieder kan namelijk gebruik maken van een schuilnaam ‘Bouta’.
  Geen enkele rechter zou dit als bewijs accepteren.

  Patrick, dat begrijp je zelf toch ook wel?
  Want zo slim ben je wel. Of doe je maar alsof je deze dingen niet begrijpt?
  Als je 12 jaar lang uit handen kan blijven van de Nederlandse justitie ondanks een veroordeling en ook nog president kan worden dan kan je niet beweren dat die persoon dom is.

  Medusa,

  De vergadering van de ACP-EU landen vindt normaal plaats in Suriname omdat de ACP landen massaal achter Suriname stonden. De EU landen konden niks anders dan zich te scharen achter dit besluit.
  Nederland heeft bij zowel de ACP landen als de EU landen enorm veel lobby gevoerd en werkelijk alles uit de kast gehaald om de vergadering te verplaatsen en Suriname te boycotten. Maar kennelijk is die zogemaamde
  macht van Nederland niet voldoende geweest om hun doelstelling gedaan te krijgen.

  De Nederlandse Ria Oomen, lid van de EU zei het volgende op het verzoek van Nederland om Suriname te boycotten; ” Vooralsnog is ze niet van plan in het Europees Parlement actie te ondernemen tegen de eventuele aanname van de Amnestiewet. Ze benadrukt wel de ontwikkelingen nauwlettend te volgen. “Het is wel heel onverantwoord als je met zo’n wet komt, vooral naar al die slachtoffers.’
  Nederland moest in deze dus wederom het onderspit delven.

  Antwoord op jouw vraag is dus;
  -De ACP landen bleven bij hun standpunt om de vergadering is Suriname te laten plaatsvinden.
  -De EU landen uitten weliswaar hun bezorgdheid over de aanname van de amnestiewet maar waren vooralsnog niet bereid om Suriname te boycotten zoals Nederland dat zo graag wilde.

  Om Suriname werkelijk pijn te doen zal Nederland nu met een ‘konijn uit de hoge hoed’ moeten komen want de tijd begint wel te dringen.
  Met een bericht dat door een crimineel de naam ‘Bouta’ is genoemd tijdens een telefoongesprek is leuk om allerlei fantasie verhalen op los te laten maar
  dat dit geen enkel feitelijk bewijs is tegen Bouterse is meer dan evident.
  Dit verhaal zal dan ook langzaam ‘doodbloeden’ zonder enige consequenties voor Bouterse en Suriname.


  Maak melding

 75. Het protocol,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Sommigen beseffen nog steeds niet dat Suriname aan het begin staat van werkelijke economische ontwikkeling en zich langzaam maar zeker ontdoet van de bemoeienissen en financiële afhankelijkheid van politiek Den Haag. Suriname wordt volwassen en sommigen moeten daar nog aan wennen. Ja, ook politiek Den Haag. Politiek Den Haag vraagt zich ook af hoe het in Godsnaam mogelijk is dat Suriname wel in staat is om economische groei te realiseren ondanks hun financiële boycot. Vroeger zou Suriname met hangende poten terugkeren naar politiek Den Haag en smeken om financiële steun. De handel tussen beide landen, ja, die draait als nooit te voren. Maar dat is een win-win situatie. Wat politiek Den Haag beoogt is dat zij bepalen wat er in Suriname gebeurd, zowel financieel als politiek. Maar die tijden zijn geweest.
  In heel veel dingen is te merken dat er economisch ontwikkeling plaatsvindt in Suriname.
  De economische ontwikkelingen in Europa en Nederland zijn verontrustend en het zal mij echt niet verbazen dat de stroom van economische vluchtingen richting Suriname uiteindelijk zal toenemen.


  Maak melding

 76. bouterse dit bouterse dat jullie doen maar ..allerlei aantijgingen die nooit bewezen kunnen worden .
  is bouterse dan slimmer dan deze nederlanders of is het een kat en muis spel .deze nederlanders heb ik nooit vertrouwd .ze verzinnen van alles om bouterse in verlegenheid te brenegen .zo dachten ze het volk ook op te hitsen tegen door te zeggen dat het volk niet op bouterse moet stemmen anders gaat suriname worden geisoleerd.hoe hun je je inmengen in surinaamse aangelegen heden als of het volk niet beter weet .
  schaam je nederland schaam je om je te bemoeien in een onafhankelijk land ..het is een belediging aan het adres van suriname om de mensen te zeggen op wie ze moeten stemmen alsof suriname afhankelijk is van nederland ..op dat moment was ik een aanhang van front maar toen nederland zich mee ging bemoeien dacht ik ,,,dit gaat te ver.je moet weten hoe ver je gaat om je niet te veel in te laten in surinaamse aangelegenheden .nu komen ze weer met bewijzen die ze echt niet hard kunnen maken .iedereen kan bouta heten zogenaamd om de president er van te beschuldigen .
  kom met harde bewijzen ,,elke rechter zou dit belachelijk vinden en de zaak seponeren .dit beijst wederom dat de nederlandse justitie vaalt .zelfs suriname heeft geholpen bij justitieel onderzoeken in huizen van wortel ..zou bouterse dan mee werken om dit te laten gebeuren ik denk het niet .
  nederlandse justie heeft veel geblundert in zovele zaken .ze denken nog steeds dat suriname klein te krijgen is .


  Maak melding

 77. @Jair,
  Stroom van economische vluchtelingen naar Suriname?
  Word eens wakker man of vrouw.
  Wat heeft Suriname de stroom economische vluchtelingen te bieden dan, men is ondanks de economische groei nauwelijks in staat de eigen bevolking waarvan er nog veel geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd hebben te helpen, men is niet eens in staat de criminaliteit aan te pakken { 30 casino’s op een bevolking van 530.0000} Het gaat hier niet om Den Haag Jair, Het gaat hier in Suriname, wat gaan we doen aan eerder genoemde zaken en willen wij straks genegeerd worden door andere landen omdat wij een President hebben die de schijn tegen heeft.

  Als we ons land willen opbouwen zullen we dat op een goede manier moeten doen.

  Ik ben het met jullie eens hoor met Nederland moeten wij nooit meer iets te maken willen hebben.


  Maak melding

 78. @Duuh,

  Leuk geprobeerd maar je haalt je eigen betoog onderuit door te stellen dat Amerika gezegd heeft dat Bouta democratisch gekozen is.
  Laat ik het zo zeggen Amerika bedoeld natuurlijk wij houden Bouta in de gaten en als Boata grondwettelijk in de fout gaat dan zullen wij dat veroordelen, ook het feit dat Bouta zich nog steeds bezig houd met drugs zullen de Amerikanen vast gedogen? of zullen die Amerikanen reeds meer weten dan de nederlanders ik durf rustig te stellen dat de Amerikanen reeds een compleet dossier of Bouta en zijn aanhang heeft.


  Maak melding

 79. BOUTA zat vast hij is bevrijd en hij heef de macht over genomen wat zou jij doen. Ik zij al ben geen NDPer : heb net de geschiedenis over de hele wereld hier en daar bekijken Bouterse is een vrijheid strijder geen oorlog misdadiger als de vader van Maxima. haar vader is geen president van NL maar zijn dochter zit naast de kroon man Prins die zijn moeder moet vertegen woordigen Beatrix. Wil niemand kwesten zo zit het wel en Drugs in NL maakt hun Economie fijne dag


  Maak melding

 80. Nieuwsbron “De Ware Tijd”
  vandaag 18 sep.2012

  Geen verdachte

  Intussen is de naam ‘Bouta’ opgedoken in het strafonderzoek naar de van internationale drugshandel verdachte Nederlander Piet Wortel. Volgens de Nederlandse recherche die gesprekken van Wortel en medeverdachten heeft afgeluisterd, wordt in deze Desi Bouterse bedoeld. Allereerst moet worden vastgesteld, zegt Weski in een schriftelijke reactie aan de Ware Tijd, dat “de betreffende vermeende flarden tekst niet tot een separaat zaaksdossier, noch tot enigerlei verdachte hebben geleid”. Het Openbaar Ministerie zal naar zij veronderstelt ook bevestigen dat Bouterse geen verdachte is in deze zaak.

  De strafpleiter vermoedt dat de verdenkingen verband houden met het herzieningsverzoek dat ze nu voorbereidt. “Ik kan mij niet meer aan de indruk onttrekken, dat de betreffende vergaande eenzijdige uitleg van een dergelijke fragmentje de herziening voor mijn cliënt Bouterse, waarin ik inmiddels in een vergevorderd stadium verkeer en de volstrekte ongegrondheid van die veroordeling zou kunnen aantonen, moet belasten”, stelt ze


  Maak melding

 81. Weski is een spook waarvan dracula als hij haar tegenkomt een hartverlamming schrikt.
  Ze kletst maar wat.
  Eerst de rechter aan het woord.
  We zijn niet in Suriname maar in een rechtstaat.

  Advocaten horen niet vor hun beurt te praten.
  Dat doen ze maar in de rechtzaal.


  Maak melding

 82. NF sceptisch over coke-verhaal Bouterse

  Nieuwsbron “De Ware Tijd

  18/09/2012

  Paramaribo – In oppositiekringen wordt naar verluidt nogal sceptisch gereageerd op informatie uit Nederland als zou president Desi Bouterse betrokken zijn bij drugszaken. Zijn naam is opgedoken in het dossier in de drugszaak tegen de Nederlander Piet Wortel. VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing komt er ronduit voor uit. “Met enige reserve kijk ik naar deze informatie uit Nederland. Ik weet niet of het waar is. De man is eerder wel veroordeeld wegens drugshandel, maar Nederland heeft zelf een aantal dingen tegen hem moeten intrekken omdat ze niet klopten of niet bewezen konden worden. Dus dit nieuws laat me ook twijfelen”, zegt hij.


  Maak melding

 83. @@@kamper
  vertel je poep wil je suriname dan vergelijken met holland.als je in nederland werkt of niet je hebt je uitkering . suriname als ontwikkelings land ben ik trots dat wij geen hongersnoot hebben en dat wij toch redelijk een goed leven hebbben .je kraait onzin uit nederland als rijk land toch heb je duizenden voetsel banken .dus omdat je in nederland bent denk je dat je stoer bent met jou dom gepraat .bewijs mij waar suriname wordt geboycot loop jij ook al achter die nederlander omdat je van hun eet .ik woon ook in holland maar ga nederland niet ophemelen .bouterse is gekozen door het volk niet door nederland of surinaamse nederlanders .het zijn altijd die surinaamse nederlanders die hier hoog van de toren blazen .wij in nederland hebben weinig inbreng sommigen lopen maar achter nederland ,niet iedere surinaamse nederlander loopt achter holland .nederland is geen sinterklaas voor suriname meer en dat is maar goed ook .laten wij de problemen in nederland eerst bekijken ,alles wordt verhoogd de koningin heeft het al aangegegeven,sommigen willen graag in de schoot van nederland geloof ik .ben nog maar net uit suriname en vindt toch dat het de goede kant opgaat .ik laat mij niet verleiden door praatjes van mensen en lopen achter die nederlander .ken toch mensen die grond in suriname hebben gekocht . ik denk ook om een stuk grond te kopen buiten paramaribo .suriname is een mooi land minder stress .mensen in nederland met name de surinaamse nederlanders denken dat alles wat glimt goud is ze hemelen nederland en kammen hun eigen land af .ze hebben geen enkel gevoel van eigenwaarde .als die nederlanders met de gedachte waren aan het lopen dat de duitsers hun land hebben gebomberdeert en niet weer hadden opgebouwd waren wij surinamers ook niet hier .die nederlander heeft zijn land weer opgebouwd maar wij surinamers klagen maar klagen altijd bla bla bla en anderen beoordelen .ik vindt en heb respek voor de surinamers die in su zijn gebleven en dat land opbouwen .natuurlijk ben ik ook een van die surinamers die in nederland woont en daarom ben ik voorzichtig met mijn uitspraken , ik heb weinig inbreng .


  Maak melding

 84. ene jolanda heeft geschreven dat wij surinamers terug moeten om suriname op te bouwen en niet steeds klagen .natuurlijk heeft ze gelijk ik voel mij ook aangesproken maar gelijk heeft ze .de waarheid is hard maar het is wel zo .tenslotte heeft nederland zich opgebouwd door inzet van het volk .


  Maak melding

 85. Troonrede meer symbolisch dan realiteit van het dagelijks leven Nederland.

  Als er massaal gespaard wordt door nederlanders en elke dag tientallen bedrijven sluiten en werknemers op straat komen te staan hoe verwacht men economische groei volgend jaar?

  De koopkracht in Nederland zal het komend jaar flink dalen onder consumenten in Nederland. Hoe verwwacht men dan economische groei. De werkloosheid blijft hetzelfde of zal zelfs toenemen terwijl nederlanders flink sparen om hun heil elders in de wereld te zoeken dan dat hun geld gaat naar de zuid-europese landen.
  De knip onder nederlanders wordt flink dichtgeknepen en zo blijft het voorlopig.


  Maak melding

 86. Kamper,

  Ik weet dat begrijpend lezen weleens moelijk is.
  Wat ik schrijf is dat Suriname aan de wieg staat van economische ontwikkeling. Die ontwikkeling moet uiteraard nog gestalte krijgen. Op dit moment moeten nog heel veel dingen aangepakt worden.

  Die economische vluchtelingen zullen daarom niet nu maar zeker in de toekomst te verwachten zijn.
  Ik heb dus niet beweerd dat die economische ontwikkeling binnen deze regeerperiode gerealiseerd zal worden. Maar dat die zal komen staat als een paal boven water.
  Voortaan beter lezen!


  Maak melding

 87. Kamper,

  Allicht! Ik ben ervan overtuigd dat Amerika een compleet dossier heeft over Bouterse. Net hoe ze een compleet dossier hebben over Wilders, Rutte, Berlusconi, Netanyahu, Poetin, Hu Jintao van China, etc.. etc..
  Amerika heeft de taak op zich genomen de politie van de wereld te zijn dus die status moeten ze dus ook waarmaken. Amerika houdt dus niet alleen Suriname in de gaten maar dat geldt voor elk land.

  Voor Suriname is op dit moment niks aan de hand want Bouterse houdt zich keurig aan de democratische rechtsbeginselen. Zoals het hoort.
  Maar op het moment dat Bouterse zich gaat bezig met allerlei dingen die indruisen tegen die democratische
  rechtsbeginselen dan zal Amerika zeker ingrijpen.

  Bij Amerika zal het niet bij hoge woorden blijven (net als bij Nederland) maar daden. Noriega van Panama weet daar alles van.
  Maar vooralsnog heeft Suriname niks te vrezen.

  Kamper, bedankt voor jouw constructieve bijdrage!


  Maak melding

 88. Weski na het lezen van je schrijven aan dwt citeer ik dhr Gonther.v.Jo Moersckond (zei hij tegen zijn zoon Drs Ferrol die niet terug wilde naar Ned om zijn studie aftemaken.Hahaha wat zal DiDiBrie gelachen hebben met dit verhaal van Weski.DiDiBrie denkt aha hij/zij vindt me dom,maar als ook Weski meegaat met mij dan ben ik DiDiBrie niet alleen gek en dom de rest van de Suries ook.Weski ondanks je naam en faam is toch de zeer bekende W.S.de even zo grote toen als Piet W nu in het gevang beland.A ting e doro srafie srafie pe DiDiBrie srefie o lok ing zelf op.Ook al is het na 30 jaar Odi .
  Glenny.


  Maak melding

 89. GEEN TAAK OF VERANTWOORDELIJKHEID VAN STAATSHOOFD TOE TE ZIEN OP INVOER OF UITVOER VERDOVENDE MIDDELEN.

  De kwestie of dossier Bouterse word een zaak van het europees gerechtshof. O, wat zullen zij daar lachen als de magistraat van europa het dossier van beschuldigingen zien. HELEMAAL NIET OVERTUIGEND BEWIJS.

  De ministerpresident van Nederland of welk ander hoog staatshoofd van het koninkrijk der nederlanden heeft niet de taak of verantwoordelijkheid toe te zien of er drugs-xtc nederland binnen komt of Nederland uit gaat.Daar zijn we toch allemaal mee eens?

  Wel Bouterse heeft ook niet de taak of verantwoordelijkheid hetzelfde te doen. Daar heeft het staatshoofd veel belangrijkere zaken op de agenda voor om Suriname vooruit te helpen. Zowel in Nederland als in Suriname hebben Politie en Justitie en de narcotica brigade de taak en verantwoordelijkheid drugs en andere verdovende middelen aan te pakken. Bouterse wordt verweten dat hij vrije uitvoer van deze verboden middelen de vrije loop laat gaan. Nogmaals, het is niet de taak van het staatshoofd.


  Maak melding

 90. Troos je maar met stredef stree.Zo roepen de nabestaanden van de decembermoorden en ook degene wiens geliefden vermoord zijn wegens drugs door DiDiBrie en zonen(stief,pleeg en eigen Diekno)De dag van de pijnbank voor DiDiBrie en fam lijkt niet zoverweg meer.Ik hoop zo graag dat dit voor 2015 gebeur.Deze DiDiBrie mag zijn straf niet ontlopen.Oppakken deze handel father and sins,Wat zal ik blij zijn en natuurlijk alle nabestaanden aan wie heel veel onrecht is (aan)gedaan.
  odo.odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 91. pengel ik denk eerder dat olland jullie troosten met die leugens over bouterse …wij betreuren de doden pengel dat is iedere surinamer maar wij gaan vooruit kijken ,wij gaan niet achteruit kijken dat deden de ollanders ook niet toen duitsland nederland had binnen gevallen ,ze doen goede zaken met duitsland,zo gaan wij in su niet achteruit kijken dat wil jij pengel dat is een gepaseert station voor het volk die deze regering gekozen heeft .het is jou goed recht om door te gaan ,ik heb niemand vermoord maar ik wil deze regering deze president die het goed doet .
  als jij vindt dat bouterse berecht moet worden dan doe je dat ik ben niet met jou in de clinsch ik ben ook niet in de clinch met bouterse ik heb op hem gestemt voor vooruitgang van mijn land .vene kon dat niet maar bouterse wel .of denk je dat ik in de voorste lini ga staan als jullie bouterse willen berechten!!!!! ..no no mie pa .ik zeg ik sta achter zijn iedeen en daar blijf ik bij .het schijnt dat jij het persoolijk tegen mij hebt maar dan ben je wel van die achterlijke tutsis en hutus die elkaar afmaken …zo dom en zo achterlijk is pero niet .ik laat mij door niemand de les voorlezen laat dat duidelijk zijn .mijn iedeen mijn denken bepaal ik zelf niet bouuterse bepaalt voor pero pero bepaalt voor zijn eigen …en zo bepaalt het surinaamse volk die bouterse heeft gekozen .dat mie bing wan takie .

  bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 92. Als Nederland dacht front in 2015 te kunnen helpen met de valse aantijgingen jegens de Vader des Vaderlands, zullen ze bedrogen uitkomen.

  Hun zetbaas Tokkie, zal het niet maken, wat we zullen hem tegen die tijd hebben opgesloten te Boma, voor corruptie, zwendel en diefstal.

  Lees hieronder maar, na OW, gaan we naar LVV en daarna na Juspol. Die hele top zit momenteel te bibberen.

  We weten wat er aan de hand is. De fronters denken met hand- en spandiensten de macht weer te kunnen grijpen, NO WAY, NO MORE FRONT.

  ———————————-
  Strafrechtelijk onderzoek OW periode 2006-2010 begonnen 19 Sep, 01:30

  Assembleelid Theo Vishnudatt Het strafrechtelijk onderzoek naar malversaties op het ministerie van Openbare Werken (OW) in de periode 2006-2010 is begonnen. Als voorzitter van de vaste commissie heeft assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) zaterdag bij proces-verbaal een verklaring afgelegd bij de politie van ‘De Nieuwe Grond’. Volgens de politicus zou de staat voor SRD 100 miljoen zijn beroofd.

  Terwijl president Desi Bouterse tijdens de laatste begrotingsbehandeling, corruptieve praktijken in de vorige regeerperiode aan de kaak stelde, diende Vishnudatt een rapport in bij assembleevoorzitter Jennifer Simons. Hij deed het verzoek om het rapport door te geleiden voor het instellen van een strafrechtelijk onderzoek. “Ik ben blij dat het onderzoek nu formeel is begonnen. Wij wachten niet op een anti-corruptiewet”, zegt Vishnudatt aan Starnieuws.

  Openbaar Ministerie ingeschakeld
  Bouterse zei in het parlement dat hij de helft van de VHP kon laten opsluiten als hij dat wilde. Hij liet doorschemeren dat er flink geknoeid zou zijn op het ministerie. VHP-voorzitter tevens assembleelid Chandrikapersad Santokhi merkte op dat niet de president, maar de rechter mensen opsluit. Hij daagde Bouterse tijdens de vergadering uit om de stappen te ondernemen als hij meent dat er corruptie heeft plaatsgevonden.

  De president heeft het rapport met een begeleidend schrijven doorgestuurd naar de procureur-generaal (pg). Vishnudatt zegt dat het rapport de resultaten bevat van een onderzoek dat een consultancy bureau gedaan heeft naar malversaties op OW in de periode 2006-2010. Dit is gebeurd in opdracht van minister Ramon Abrahams.

  Schokkend
  “Het is schokkend en tegelijk pijnlijk te moeten constateren hoe geslepen en creatief ambtenaren, stafleden en aannemers te werk zijn gegaan om uiteindelijk de gemeenschap van een bedrag van rond de 100 miljoen SRD te beroven. Hoeveel hadden we met dit bedrag niet kunnen doen aan sociale projecten voor de samenleving, hoeveel honderden woningen hadden we niet kunnen bouwen voor de sociaal zwakkeren of hadden we de AOV-uitkering voor onze seniore burgers verder kunnen verhogen”, stelt de politicus.

  Met dit onderzoek geeft volgens Vishnudatt de regering een signaal aan de samenleving dat zij haar belofte “om een kruistocht te beginnen tegen corruptie”, nakomt. Het assembleelid merkt op dat de oppositie in dezelfde assembleevergadering overigens had aangegeven een strafrechtelijk onderzoek naar vermeende malversaties op OW te verwelkomen.


  Maak melding

 93. Heren,

  Een tijd lang heb ik in uw land door mogen brengen, waar ik een sterke liefde voor het land heb opgebouwd. Het doet mij goed om te lezen dat jullie trots op jullie land zijn, naar mijn inzien niet onterecht.

  Maar jongens toch, wat is er nou helemaal gebeurd? Er is een onderzoek gedaan bij een vermeende drugshandelaar, waarin de politie aanwijzingen heeft verkregen richting uw president. Aangezien justitiële onderzoeksrapporten geopenbaard worden, is een journalist hierop gevallen en heeft hier nieuws van gemaakt. Hoe zou dit nou ooit zijn opgezet als een aantijging jegens uw land?

  Heren, in Nederland of de Nederlandse politiek ligt er echt niemand meer wakker van Suriname. Wij hebben in de huidige tijd van crisis wel andere dingen aan ons hoofd, bovendien is gebleken dat jullie je prima redden en hoeven we ons dus nergens meer zorgen om te maken. Laat staan dat wij jullie jullie succes niet gunnen, om maar niet te spreken van dat we jullie of jullie president zwart willen spreken.

  Zoals iemand hier de ketting aan reacties begon: Get real.


  Maak melding

 94. Surneds economischevluchtelingen bestaan niet,
  De blanke economischevluchtelingen wel,die weten de weg naar Suriname te vinden,nu al.De meeste Surneds zijn toen naar Nedewrland gevlucht met als eerste in hun hoofd:SOCIALE zekerheid,maw eerst van de socialedienst leven ,hierop zal ik een hoop echeldpartijen krijgen,want sommige Surneds weten bliksems goed dat het waar is.Er werd toendertijd zelfs een liedje daarover gezongen nl:Wij Willen WW.
  Het is een feit dat Surneds absoluut niets hebben bijgedragen aan de Ned.economie,wel de gastarbeiders,Turken,Marokkanen,Italianen,Spanjaarden en Portugezen.
  Se Surinamers die naar Amerika toendertijd zijn gevlicht die kan men wel plaatsen onder de economischevluchtelingen,want die gingen niet voor de socialezekerheden maar wel om kei en keihard te werken.voor die Surinamers heb ik een diep respekt.
  Voor sommige Surneds helemaal niet want die doen niets anders dan Suriname en de Surinamers bij tij en ontij af te zeiken,als men de reacties op die forum leest,dan weet u wat ik bedoel.
  Let WEL ik typ:SOMMIGE SURNEDS.


  Maak melding

 95. ps,Suriname heeft veel heel veel te bieden,als je daar naar toegaat om kei en keihard te werken.Aan profiteurs heeft Suriname niets te bieden,blijf dan lekker hier in Nederland,om je handjes open te houden,maar dat wordt straks ook nul,nul.


  Maak melding

 96. Jelle ,
  Dat jij veel liefde heeft overgehouden en van Suriname bent gaan houden is een natuurlijk verschijnsel die men kan en mag verwachten na een bezoek te hebben gebracht of geleefd/gewoond te hebben in de Republiek Suriname !
  Alle paradijselijke ingredienten zijn aanwezig en het openbaard zich voor een ieder .
  Vervolgens , jouw reactie gelezen hebbende , dwingt mij om de volgende vragen te stellen :
  -Indien ” het justitiele onderzoekrapport geopenbaard ” wordt , waarom heeft het OM geen verder informatie willen verstrekken met als ” argument dat het justitiele onderzoek nog gaande ” is ???
  -Is het de normale gang van zaken dat het OM de ” tekst van een proces-verbaal ” aan een journalist overhandigd ” inplaats om deze naar ” de zgn.verdachte ” op te sturen ???
  -Wordt hierbij de rechten van de zgn.verdachte door het OM gewaarborgd , indien er sprake mag zijn van een verdachte ???
  -Kan men hieruit niet opmaken dat het om een “selectieve justitiele lekkage ” gaat van het OM ???
  -Indien jouw Nederland de Republiek Suriname alles gunt , wat jij beweert te zijn , waarom waren zij faliekant tegen dat de EU-ACP top-conferentie in de republiek Suriname wordt gehouden ???
  En tot slot , het antwoord op jouw vraag , hoe dit nou ooit is aangezet tot een aantijging jegens mijn vaderland vindt zijn oorsprong uit het mislukte re-kolonisatie politiek en ambitie’s van jouw Nederland .
  De Nederlandse spin-dokter had zich vergist en geen rekening gehouden met het onvoorzienbare !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 97. Sempa,

  Sorry voor de late reactie, ik heb niet eerder gekeken.

  Om antwoord op je vragen te geven:

  1. Dat is altijd zo, of het nou gaat om de president van Suriname, de president van Amerika of Jan met de Pet. De feiten die in het onderzoeksrapport staan zijn onderzocht, zaken die daar niet in staan moeten nog onderzocht worden en het is niet meer dan logisch dat het ministerie niet eerder uitlatingen doet dan dat een onderzoek is afgerond.
  2. Het OM overhandigt niks maar maakt het openbaar. Een ieder mag deze vervolgens inlezen, ook journalisten. Het is niet de taak van het OM om hun bevindingen te verspreiden.
  3. Ik weet niet precies waar je op doelt, zolang een verdachte niet veroordeeld is heeft deze alle rechten die ieder ander heeft.
  4. Nee, afgeronde onderzoeken worden altijd openbaar gemaakt in de vorm van een onderzoeksrapport. Standaard procedure dus.
  5. Dat heeft niks te maken met jullie land maar met jullie president. Jullie president is een veroordeelde crimineel en misbruikt in zijn huidige functie zijn macht door een amnestiewet aan te nemen. Dit is niks meer of minder dan corruptie, waar de EU zich juist zo hard tegen maakt. Dat andere lidstaten zich hier in kunnen vinden blijkt uit het feit dat inplaats van de rigoureuze maatregel om Suriname te mijden, jullie president is gemeden.

  Jouw laatste opmerking kan ik mij slecht in verplaatsen, welke re-kolonisatie?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.