Langstudeerders universiteit Suriname in verzet

5

PARAMARIBO, 13 sep – Langstudeerders verzetten zich tegen de beslissing van de Anton de Kom Universiteit van Suriname om hen af te schrijven. “De beslissing is haastig genomen, vaag en illegaal”, stellen de studenten in een petitie. Bovendien is er geen beroepsmogelijkheid. De beslissing moet maar worden teruggenomen.

De studenten eisen dispensatie totdat een “goed besluit is samengesteld. De petitie is samengesteld tijdens een bijeenkomst op de campus. Volgens de Ware Tijd hadden nog geen veertig studenten gereageerd op een oproep via Facebook. Het aantal langstudeerders loopt in de honderden. Volgens de organisatoren is er sprake van vrees. “We worden gekleineerd, vooral als je te veel kletst”, zegt studentenleider Farayed Hok.

Er zou geen rekening worden gehouden met de studieomstandigheden. Docenten zouden het vermogen missen kennis over te dragen. Parlementariërs hebben eerder geprotesteerd tegen de beslissing van het universiteitsbestuur. Die zou er beter aan doen de studieomstandigheden te verbeteren. “We willen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons land. Door academici in wording onterecht af te schrijven, wordt deze gezamenlijke gedachte niet bereikt”, stellen de langstudeerders.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Langstudeerders universiteit Suriname in verzet

  Ai baja, langstudeerders??? En ik maar denken dat een studie 4 jaar duurde. Nou goed, twee keer doubleren in de 4 jaar is 6 jaar, langer dan dat hoor je daar niet te zitten en moet je maar plaatsmaken voor anderen die het wel willen en kunnen.

  Trouwens heel goed plan om de studiegelden te verhogen, wie veel betaald zal z’n studie echt in 4 jaar proberen af te maken.


  Maak melding

 2. lang gestudeerden moeten ook plaats maken voor de nieuwe studenten.
  maar qua studie mogelijkheid zou ik hen niet af schrijven maar in een soort van doorschuif traject van ongeveer 3 jaren plaatsen om hun studie te voltooien,of in een werk traject plaatsen.


  Maak melding

 3. Er is een heleboel mis op ADEK Universiteit. Docenten komen wanneer zij willen, cijfers worden laat ingeleverd, discriminatie van docenten tegenover studenten, politieke kleur speelt ook een rol om snel af te studeren, sex in ruil voor goede cijfers en snel afstuderen . Etc etc. Bepaalde Docenten spelen ”GOD” daar op de Universiteit. Hopelijk komt er gauw verandering in de situatie, anders zal altijd de studenten dupe worden van de docenten die god willen spelen daar. De bestuur lijkt daar doof en blind te zijn. Laats heeft een student zelfmoord gepleegd om 2 docenten van adek, IS TOCH ERG!!!!!


  Maak melding

 4. Studeren tot pensioengerechtigde leeftijd moet toch kunnen in Suriname? Er is toch geen werk voor deze permanente blijven zitters die alleen kunnen lullen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.