Braziliaanse minister van defensie in Suriname

13

PARAMARIBO, 13 sep – De Braziliaanse minister van defensie, Celso Amorim, brengt Suriname een tweedaags bezoek. Op program staan ontmoetingen met president Desiré Bouterse, minister Lamuré Latour van Defensie en de legerleiding. De banden op het gebied van defensie zullen naar verwachting worden aangehaald.

Daarover zijn al afspraken gemaakt tijdens het Latours bezoek aan Brazilië in januari. Amorim is toen uitgenodigd voor een tegenbezoek. Aan beide zijden wordt nauwer samenwerking voorgestaan. Volgens het ministerie van Defensie ligt de nadruk op onderzoek en ontwikkeling en logistieke ondersteuning. Ook opleidingen krijgen meer aandacht. Defensie wil ook aankopen doen voor het leger. Suriname werkt al samen met onder andere China en de Verenigde Staten van Amerika.

13 REACTIES

 1. Structureel gezien is het een goed plan,logistieke ondersteuning is ook nodig voor een deventief/ preventieve ontwikkeling is ook nodig voor het waken tegen ongewenste activiteiten in het land maar ook aan de aangelegen grens gebieden.


  Maak melding

 2. Ik zie even niet in waarom het leger zoveel prioriteit moet krijgen. Je zou je kunnen afvragen of Suriname überhaupt wel een leger nodig heeft. In 1980 hebben we gezien wat voor een ellende daarvan komt.

  V.w.b. al die geweldige projecten: Er is niet eens een aanvang gemaakt, laat staan dat ze gerealiseerd zullen worden. Wie gelooft nog in die 18.000 woningen? Bovendien vraag ik me af hoe men die woningen gaat kunnen financieren. Doe liever wat aan de koopkracht- en loonontwikkeling, dan kan men net zo goed zelf een woning laten bouwen.


  Maak melding

 3. ja baya er zijn al zoveeeeeeeeeeeel afspraken gemaakt maar nooooit nagekomen….

  De huizen zijn nog in aanbouw hor…tang waktie

  Enige afspraak wat wordt nagekomen is coke in ruil voor wapens


  Maak melding

 4. Deze meneer heeft zeker zijn wapenwinkel meegenomen. De in het verleden gekochte urutu’s en cascavels zijn aan vervang toe zullen de brazilianen denken. Misschien moet suriname pantservoertuigen kopen en aan de grens met brazilie stationeren om gerimpeiros weg te houden.


  Maak melding

 5. Schande aan Brazilië om met een dictator, moordenaar, schender van mensenrechten en drugshandelaar aan tafel te zitten. Laat ze vooral geen crediet aan ze geven die de volgende regering terug moet betalen.


  Maak melding

 6. @ Ram Singh
  De Surinamers zouden een voorbeeld aan Brazilie moeten nemen, een land dat jarenlang gebukt ging onder militaire regimes is nu bezig één van de sterkste economie en democratie te worden in de wereld.
  Dit is het bewijst dat militairen regimes, dictatuur en populisme niet werkt, in Suriname denken ze er anders over.


  Maak melding

 7. @GMAP
  grootste gedeelte van mijn broeders koesteren/adoreren ondanks de pinarie moordenaars,drugsdealers,rovers, verkrachters etc etc.
  triest maar waar.

  Wanneer zien ze in dat dit geen GOED voorbeeld is ??


  Maak melding

 8. De Braziliaanse minister van defensie, Celso Amorim, brengt Suriname een tweedaags bezoek. De relatie van Suriname en Brazilië zal veel beter worden als er in de vroege ochtend een geheime militaire vliegtuig met een hoge militaire officier onaangekondigd op bezoek komt en een korte ernstig onderhoudt heeft met Bouterse van een half uur en dan weer weg is, ja toch!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.