Bewoners A’dam Zuidoost enthousiast over huis in tropische sferen

8

“Eindelijk eens iets anders dan standaard.” Eén van de reacties van de deelnemers van het klantenpanel over nieuwbouwproject Mi Oso. Dinsdagavond 11 september vond er op basisschool De Blauwe Lijn in de wijk Kortvoort een klantenpanel plaats. Ontwikkelaar en bouwer ERA Contour wil samen met toekomstige bewoners een bijzondere wijk in tropische sfeer realiseren van circa 120 huur- en koopwoningen. De reacties waren enthousiast.

Veel van de deelnemers aan het klantenpanel zijn woonachtig in Amsterdam Zuidoost en willen er graag blijven wonen, mits er een passend woningaanbod komt. Het klantenpanel zien ze als een mooie kans om invloed uit te oefenen op de plannen en echt mee te kunnen denken over hun droomhuis. Uit eerder onderzoek blijkt dat er behoefte is aan een buurt met veel groen, een veilige omgeving en woningen met een bijzondere uitstraling. Het woonconcept van Mi Oso is dan ook geïnspireerd op de architectuur die je in tropische landen aantreft. Voordat het project verder wordt uitgewerkt wil ERA Contour van toekomstige bewoners horen of de eerste opzet aansluit bij de wensen en behoeften. Dit doet zij onder meer via internetenquêtes, expertmeetings en klantenpanels.

Tijdens het klantenpanel, waar ook het Stadsdeel vertegenwoordigd was, presenteerde de architect (Geurst & Schultze) een aantal woningtypen en plattegronden die in Mi Oso kunnen komen. Geïnspireerd op de Surinaamse architectuur wil de architect een knipoog maken naar de hoge neutenwoningen die veel te zien zijn op de plantages in Suriname. Een woning op palen met een brede veranda en de woonkamer op de eerste verdieping met een trap aan de voorzijde van de woning. Maar ook een tropische urban villa, een betaalbare woning met het uiterlijk van een villa. Dat alles in een groene kindervriendelijke autovrije buurt. Naast aspecten als architectuur, plattegronden en openbaar groen is ook gesproken over de betaalbaarheid van de woning.

Planning
Met de input van het klantenpanel gaat ERA Contour samen met de architect het plan verder uitwerken. Ook tijdens dit traject worden de toekomstige bewoners regelmatig geraadpleegd. Geïnteresseerden die mee willen denken kunnen zich via de website www.mi-oso.nl opgeven. De bedoeling is in het voorjaar van 2013 te starten met de verkoop van de circa 50 koopwoningen. Eind 2014 kunnen de woningen dan opgeleverd worden aan de nieuwe bewoners. De woningen liggen in het prijssegment van € 150.000,- tot € 300.000,- v.o.n. afhankelijk van welke typen woningen er daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Over ERA Contour
ERA Contour realiseert nieuwbouw- en renovatieprojecten, zowel in eigen beheer als voor derden. Samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument bedenken én maken de bijna 500 medewerkers plekken waar mensen gelukkig en veilig leven. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. De drie speerpunten van ERA Contour zijn: de consument als co-producent, steden sterker maken en 360 graden duurzaam.

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. “…ERA Contour wil samen met toekomstige bewoners een bijzondere wijk in tropische sfeer realiseren van circa 120 huur- en koopwoningen.”

  Je moet verdomd veel fantasie hebben om in tropische sferen te verkeren, als het buiten tien graden vriest, de sneeuw tot kniehoogte op de grond ligt, een messcherpe wind uit het oosten waait en de Elfstedentocht verreden wordt.


  Maak melding

 2. Dit wat hierboven staat snap ik gewoon niet en de eerste reactie op dit artikel is overduidelijk, hier in dit land is het meer koud dan warm af en toe boeng faja, meer niet, die kachel binnen in je huis als je ernaar kijkt alleen heb je het al koud, dus leuk om zoiets te lezen maar de realiteit is anders.


  Maak melding

 3. Forummers, Odi odi.

  @Ferdinand Hossenbux.
  Let goed op mi brada. Ik zie je al liggen in die hangmat tijdens de WINTER.
  @De zielepoot Desi! heeft gelijk. Tien graden onder nul met een lekker muziekje van onze wijlen Lieve Hugo.

  Woningcorporaties hebben (zogenaamd) geen geld.
  Vastgoed en Bouwondernemers hebben sedert de crisis een probleem.
  Bouwondernemers krijgen haast geen opdrachten binnen.

  Een leuk verhaal. Maar………!!!!


  Maak melding

 4. Fer E,no spang ik ga zo de zon in, ai met een dringie erbij, proost. Tek a dei, in Ptatta ai kowroe now, en in Den Haag wordt het spannend, in Sranang pas in 2015.


  Maak melding

 5. VEH: hypotheekrente hoger dan nodig (zat. 15/09/2012)

  AMERSFOORT – Klanten van Nederlandse banken betalen een kwart meer hypotheekrente dan nodig. Dat laat de zogeheten Rentebarometer zien. Dit is een initiatief van Vereniging Eigen Huis (VEH) in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. De Eigen Huis Rentebarometer staat sinds vrijdagavond online en houdt maandelijks bij hoeveel overwinst de banken bovenop de gebruikelijke winstmarge aan hun klanten verdienen.

  De Rentebarometer gaat terug tot mei 2009. De barometer laat zien dat de extra winstopslag die banken hun consumenten rekenen, sinds vorig jaar februari fors is gestegen. Volgens Vereniging Eigen Huis zou de gemiddelde hypotheekrente van 4,7 procent bij 10 jaar rentevaste hypotheken eigenlijk 3,7 procent moeten zijn.

  Huiseigenaren betalen hierdoor niet alleen te veel rente, het wordt starters ook moeilijker gemaakt om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Volgens de Vereniging Eigen Huis kan een starter door de hogere rente al snel enkele tienduizenden euro’s minder lenen.

  De vereniging vindt dit onacceptabel en wil dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit ingrijpt. De vereniging heeft ook een petitie tegen de overwinsten op hypotheken op haar website gezet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.