‘Surinaams volk gebukt onder vertrapping recht’

91

PARAMARIBO, 14 sep – “Het is bekend dat het Surinaams volk ernstig gebukt gaat onder steeds toenemende armoede, discriminatie, vrees en angst en vertrapping van wet en recht.” Dit stelt de parlementaire fractie van het Nieuw Front in een verklaring. Aanleiding vormt de illegale bezetting van particulier land en de slappe houding van de regering. “In de samenleving is het merkbaar dat het zeer slecht is gesteld met de leefbaarheid en een krachtig protest tegen het gevoerde beleid broeit.”

De bezetting van andermans grond is alleen maar het schepje bovenop. “Deze zaak is ontoelaatbaar in onze samenleving en behoorlijk bestuur vereist van de regering een spoedig ingrijpen in deze schending van rechten van derden”, stelt de oppositionele fractie. Maar ook de oorzaken moeten worden aangepakt. Het is van het grootste belang dat fundamentele rechten en vrijheden geëerbiedigd en gewaarborgd blijven.

Toch blijkt dat de regering maar niet optreedt “om de samenleving voldoende en continu te beschermen tegen de heersende inbreuken op rechten.” Hetzelfde kan gezegd worden van de instituten die wet en orde moeten handhaven. De Nieuw Front-fractie betreurt dit. Op de regering wordt een dringend beroep gedaan om “onmiddellijk een beleid ter bescherming van de samenleving in te zetten, in het belang van rust, orde en ontwikkeling.”

Bekijk ook:


91 REACTIES

 1. Tja,..als Bouterse en co het ook doen,…..Somo tak mi dja,…het is een grote corrupte bende daar in de regering. …zakken vullen, en praatjes


  Maak melding

 2. Hahaha . Dit probleem is niet iets van nu. Dat weet het Nieuw Stront . Het is hun creatie. Nu willen ze z.g. protesteren. Oprotten met al deze lage handelingen en zoeken jullie iets steekhoudend.


  Maak melding

 3. Ik kijk er niet van op,als je een figuur als president kiest die heeft bewezen dat hij toen, en nu zich aan geen enkele wetten en regels houdt moet niemand vreemd kijken als de burgers het zelfde doen.
  Neem nou als voorbeeld die onmenselijke amnestie wet, de benoeming van zijn zoon Dino Bouterse als hoofd van zeer zware bewapend macht terwijl hij een strafblad heeft, E.boereveen ook benoemd tot één van de beleidsbepalers van staatsolie terwijl hij een strafblad heeft.


  Maak melding

 4. Surinamers gaan gebukt onder allerhande wantoestanden, onrecht en dies wat nog meer zijt? Dat is immers al lang geen nieuws meer, want dat wisten we allemaal al, toch ?
  En inderdaad, de oorzaken van allerlei onzuiverheden in Suriname gepleegd door de regering als door haar bevolking moet subiet aangepakt worden. Begin daartoe alvast de kerk en het Godsgeloof maar te verbieden dan wel af te schaffen uit jullie brein, wetboeken,wettelijke regels en s’landsbestel, dan komt alles voorzeker weer goed. Dat de regering, die in Suriname de hoogste orgaan is, niet of nauwelijks optreedt tegen haar burgers is voorzeker niet zo verwonderlijk te noemen. Ga de Bijbel maar weer met z’n allen bestuderen en men zal zeker de passages tegenkomen die volkomen toepasselijk zijn op de huidige situatie in Suriname. Er rust zonder twijfel een vloek op de Bijbel en het Godsgeloof wat in feite niet het oorspronkelijk geloof is van 99% van de wereldbevolking, maar gepikte verhaaltjes uit de wereldgeschiedenis van vroegere volken en naaperij van de kerkelijke en moordzuchtige regeringsclan mondiaal gezien, die zich door de eeuwen heen middels allerlei manipulaties, wereldwijde mensenrechtenschendingen, gewelddadigheden, slavernij, flessentrekkerij, moord en doodslag zich in stand hebben gehouden.
  Met andere woorden…The Devil is God himselff… God is the Devil himselff!!

  Daarnaast zijn er goedmakingstheorieën van religieus geschoeide egoïstische sympathisanten (= de onverantwoordelijke mensheid) die van titel noch jota weten, maar zich wel presenteren als de hedendaagse oplossing en door hun zinloos gebral zich te recht mogen nomineren met de koe met 2-achterwerken. Neem bijvoorbeeld het ongenuanceerd en dom gezeik van degene wiens voorouders in de immigratietijd zich geheel dienstbaar stelde als de kontenlikker van hun blanke meesters. Daartoe hebben deze nieuwelingen een nieuwe naam gekozen die gerelateerd was aan hun nieuwe Job…. Zie de „wagenmenner“ (Wagiman oftewel the wagonman) die dagelijks de poep van de blanken verzamelde en weg bracht, en wat waren ze er trots op, want ze beschouwden toen het poepjes schrapen en wegbrengen als een hele eer. Zij waren ook degenen die het hardste riepen dat „Negers vies waren (Wong ireng mamboe)” in navolging van de theorieën van hun blanke overheersers, zelfs nu nog. Velen hebben de verraderlijke manieren van hun voorouders overgeèrfd en zijn in de huidige maatschappij geworden tot jokkebrokken eerste klas. Dit soort onbetrouwbare sujetten kunnen als geen ander liegen, bedriegen, manipuleren, discrimineren en medemensen verraden uit pure afgunst en wedijver. Of het nou kaffries zijn, ingies, Jampanesies, Koelie dangdangs, Djoeka’s, Dogla’s of Moksie Meties; Hun geleerdheid, cultuurexpertise en meelevendheid ten spijt zelfs dwazen spreken wijze woorden en in veelheid van woorden ontbreken de overtredingen niet! Het zit ze allemaal gewoon in de genen welke men gerust mag bezien als een vloek die deze mispels hebben overgeèrfd van hun voorouders en die zo lang hun stupiditeit duurt zal blijven voortwoekeren in hun eigen gelederen tot „Bam“! Silit mu mambet Paé!!

  En wat andermans grond betreft? Iedereen op deze aarde heeft recht op een stuk grond, het is een gegeven van de Natuur en de aarde is van iedereen. Mijn familie heeft ook een groot stuk grond gepakt en wij geven de regering de verzekering dat zij met hun vieze klauwen er ook van af blijven. Iedereen heeft recht op een stukje aarde en men hoort te pakken wat hem toekomt. En wachten op de grondtoewijzing van de religieuze machthebbers betekent simpelweg „Wachten tot je ons weegt”. Zij hebben niets te beslissen want die hebben al flink huisgehouden en alles gepakt wat los en vast zat. Mag de rest ook wat hebben?

  django


  Maak melding

 5. Waar is dit probleem begonnen? Iedereen is vergeten dat tijdens de binnenlandse oorlog rond 1989 vele marrons naar de stedelijke gebieden zijn gevlucht. Het was het toenmalig militair gezag dat zich systematisch schuldig maakte aan schending van de rechten van de marrons. Lees Moi wanna. Vele vluchten naar de stad en vanwege gebrek aan huisvesting waren ze genoodzaakt gronden te occuperen. Dat is de kern van het probleem. Bouterse is hoofd veranwoordelijk voor deze malaise en niet het front.


  Maak melding

 6. Ghandi heeft gelijk. Ik wil eraan toevoegen dat Brunswijk als voormalig rebellenleider en thans parlementarier, niets en dan maar ook niets voor zijn volk heeft gedaan. Hij was vanaf zijn intrede in de politiek in de gelegenheid druk uit te oefenen op de coalitie. Dat heeft hij verzuimd te doen. Hedentendage steekt hij zijn dikke kop in het zand uit puur eigen belang.


  Maak melding

 7. Nieuw Front, uw reactie is een open deur intrappen. Had u dan anders verwacht van een president die wet en recht geschonden heeft met het plegen van misdaden tegen de menselijkheid.


  Maak melding

 8. Door de binnenlandse oorlog (met de complimenten van bout & brunswijk) is de leefstructuur van de Marrons kapot geslagen.
  Hele Marron-gemeenschappen zijn uiteindelijk op drift geraakt. En nu zitten we met een occupatie problematiek.

  Laat de mede-veroorzaker, die nu president is, dit probleem eens aanpakken. Maar nee, het reist en het reist.
  Nieuw Front heeft gelijk om de zaak nu onder de neus van deze regering te wrijven.


  Maak melding

 9. @ Ghandi en Lachmon,
  Bedankt mi lobi brada.
  Surinamers hebben degene die verantwoordelijk is voor al deze tragedie beloond met de hoogste baan in het land, hoe dom kan een samenleving zijn??


  Maak melding

 10. Het is simpel te verklaren;;;Wie niet werken wil gaat ook minder eten en veel klagen.
  Maar wie werkt;;die gaat eten en tevreden zijn.
  Het armoede in su was al zins die tijd dat Venetiaan aan de macht was,maar nu zijn hoogte punt schijnt te bereiken,,dus hoop ik dat de regering zijn best doet om dat de kop in te drukken om het volk financieel te stabiliseren.


  Maak melding

 11. Front is weer bezig met een politiek spel maar daar trappen wij niet in.
  Er zijn miljoenen door front verduisterd;;;Waar zijn die miljoenen dan gebleven die voor het volk bestemd waren.


  Maak melding

 12. Ieder heeft zijn eigen visie gezien de hersenen die je hebt en het mooie hiervan is dat ieder gelijk heeft.
  Hier door is de mensheid nu en in het verleden altijd misbruikt. Een prins van de arabieren vertelde me geef ze een vijand en een boek en ze vermoorden elkaar en laten mij met rust.Dito gebeurt dit in Suriname.Zie naar deze forum bezoekers hoe ze bezig zijn en dit is Suriname.Het volk is niet kwalijk te nemen gezien de intelligentie niveau van de mensheid.Er is te weinig liefde voor elkaar de arme gunt zijn medebroeders geen stukje brood.Kijk in de maatschappij hoe lager je komt hoe harder de maatschappij.Jullie moeten het niet bij de rassen zoeken maar zie de opvoeding die je zelf hebt gehad en daar zit de oplossing als je het kan zien.De conservering is in onze bloed door gedrongen wij moeten de moedermelk die wij gedronken hebben verloochenen en dit is heel moeilijk.Zie dat een mens een mede mens kan doden met de woorden allah akbar en denkt dat hij in de zo genaamde joodse hemel terecht komt.Zo ziek kan je een mens maken en zo hebben onze leiders en moeders ons opgevoed.Onze leiders zijn heel corrupte mensen en dit zal niet veranderen.


  Maak melding

 13. =Het is niet de schuld van Front of wie dan ook in de politiek. Men moet goed beseffen dat wanneer een groep geholpen is die toen op de zelfde plek heeft gewoond, GEEN anderen weer op dezelfde plek moeten gaan wonen voor hulp. (zie maar de voorbeelden)

  =Men houd zich niet aan de regels en anderen de schuld maar blijven geven.
  =Ik ben wel voor dat de groep hulp krijgt, maar moet wel op een nette manier gebeuren.

  =Ik zou zeggen keiharde regels en wetten maken die voor een ieder gelden in het hele land. Ook al woon je 30 jaar op die plek, gewoon verhuizen. Er moet een einde aan komen.

  =Een burger die een stukje grond heeft gekocht en een ander zonder toestemming gebruikt van maakt, het recht geven hem of haar te kunnen verwijderen. De burger maakt alleen maar kosten en wordt psychisch gewoon kapot gemaakt door ellen jaren te procederen.


  Maak melding

 14. Het is een beetje Vene zijn schuld dat hij het presidentschap niet rouleerde, daardoor zijn veel VHP-ers op de NDp gaan stemmen in de hoop dat Parmessar pres. zou worden.


  Maak melding

 15. Wat een gezwel,,mensen praten maar weten niet de juiste toedracht,kom in su en kijk maar zelf hoe het is.In elke land van de wereld is er armoede,,zelf in ge welvarende landen,,,su is in ontwikkeling,dat houd ook in dat armoede bestreden moet worden…en dat gebeurt.


  Maak melding

 16. Het kan niet mis zijn.Het klopt deze week ook weer.De nieuwste one-liner van de comedianten van het Nieuw Front is gelanceerd.Het probleem met de illegale bezettingen van land deed zich ook voor onder de regering Venetiaan. Deze gasten hebben het probleem niet kunnen oplossen. Het land dat door occupanten thans is bezit is het eigendom van de grote rijke jongens/vrienden die gelieerd zijn aan het Nieuw Front.Deze mensen zijn op duistere wijze aan de grote lappen grond gekomen die ze niet eens gebruiken.Het is allemaal braakliggend grond.

  Ik stel het volgende voor aan de regering Bouterse:
  – geef alle minbedeelden in Suriname een lag grond in bruikleen voor onbepaalde tijd omdat er een overschot aan niet ontgonnen landbouwgrond beschikbaar is. Er moet voorwaarden gecreeerd worden om voor land in aanmerking te komen.Dit grond mag ook niet doorverkocht worden.
  – geef deze mensen een training in landbouwtechnieken zodat ze aan kleine landbouw kunnen doen en dat ze tevens in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Geef de mensen de garantie dat ze hun verbouwde producten kunnen afzetten op de lokale markt of het buitenland.
  – steun de mensen financieel als ze overgaan tot de verbouw van bijvoorbeel uien,knoflook,aardappelen.


  Maak melding

 17. Savioen.
  Conclusie de gene die trappen in die leugens en bedrog van die MIS-LIJDERS hebben de hoeveelheid hersens van een pinda dopje.
  Feit is wel dat de grootste schender van onze grondwet, en vertrappen van onze grondwet nu president is.


  Maak melding

 18. @mistic
  Eh,ja maar kijk even om je heen..dan zal je zien dat niet alle landen een domme,ongeschoolde en vooral een moordenaar als president hebben.
  Wij hebben dus alles in 1 .Hoe verwacht je dan dat het goed zal gaan met Suriname?!


  Maak melding

 19. Mistic.
  Suriname heeft nog geen half miljoen bewoners dus lul niet dom man .
  Zijn wij als beter of slechter geworden na die staatsgreep??
  waarom heeft Guyana on ingehaald ??
  waar is onze sterke munteenheid ??
  Degene die nu een grote mond hebben over armoede bestrijding zijn zelf verantwoordelijk voor de armoede waar wij als land in zijn beland.


  Maak melding

 20. @GMAP
  grootste gedeelte van mijn broeders koesteren/adoreren ondanks de pinarie moordenaars,drugsdealers,rovers, verkrachters etc etc.
  triest maar waar.

  Wanneer zien ze in dat dit geen GOED voorbeeld is ??


  Maak melding

 21. Nieuw Front weet van gekkigheid niet meer wat ze uit te kraaien, dit weten we toch allang, maar een tip voor ze, hou vol, na 2015 mogen jullie er wat aan doen, maar daar geloof ik niet in, jullie, nieuw front dan zullen er een grote tering zooi van maken.


  Maak melding

 22. de viese honden van nfzijn weer bezich, toen ze in reg/ zatten wat hebben ze gedaan voor het volk geen moer denk aan schoolstaken en bacove b.v er was toen der ook een huisvrouw overleden waternoot para nooit heeft nf ex pres vene en noticie van genomen nu komen ze met heel wat stront ik vraag me af wat de nf voor het volk heeft gedaan allen jatten ze hebben allemaal grotte lappen grond wat hebben de arme daar en de boeven verkopen de gronden voor de mensen voor euro of dollers,stel booooooooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeeeevvvven.


  Maak melding

 23. Deze hele puinzooi is de schuld van die bouterse. Hij heeft Suriname in een avontuur gestort met die domme coup van hem.

  Van aan zonne-steek overleden militairen tot aan de binnenlandse oorlog. Allemaal vanwege die waardeloze coup, welke hij later revolutie is gaan noemen.

  Van hyperinflatie tot aan de goudswab bij de Centrale bank. Allemaal voortgekomen uit en na die rotzooi revolutie. Over het moreel verval vandaag de dag en dito disrespect voor een mensenleven in Suriname zal ik maar zwijgen.

  Nu blijkt dat die crimineel er ook als president niets van bakt, is er maar één oplossing mogelijk. Weg er mee. So bun: opkrassen! Maar dan het liefst achter het ijzer van Boma.


  Maak melding

 24. @ruud

  “@ielepoot desi/ hij ben …”

  Dank je ruud. Met ‘hij’ bedoel je natuurlijk Bouta, want als jouw opmerking aan mij gericht was, dan had je het persoonlijk voornaamwoord ‘jij’ gebruikt.
  😆 😆 😆


  Maak melding

 25. gmap

  voor alle duidelijkheid,su heeft tegen een miljoen inwoners,en als zij beter zijn geworden na die staats greep;omdat te weten moet jij zelf in su komen en een bevolking onderzoek doen,,maar het gaat de goede kant op.
  Wat onze buurland betreft daar kijk ik niet naar,anders kan ik ook zeggen dat duitsland nederland in een hele boel opzichten heeft ingehaald,,en als jij naar munt eenheid wil kijken,dan heb jij geen goede kijk op geld waarde namelijk in su is het su dollars en in su is het op levens behoefte aan gepast.,En armoede was er zins dat nedland de overhand in su had.
  Ik heb begrepen dat jij niet in su woont,,klets dan niet zomaar.


  Maak melding

 26. ray

  niet klagen in Nederland stijgt de armoede met de dag,en wat su betreft,in su word het langzaam maar zeker door de regering de kop ingedrukt,,en er is geen stijging van armoede, maar wat front wil dat men moet geloven.


  Maak melding

 27. @mistic

  Oh,dit is het WISHFUL THINKING van de ndp idioten.
  Altijd doen ze alsof alles in Suriname vredig en probleemloos is.Het barst van de problemen in Suriname,maar dan gewoon doen als of alles picture perfect is!


  Maak melding

 28. Suriname is een mooi en groot land.
  Het is begrijpelijk dat mensen er wonen en willen wonen.
  Het sociaal beleid waar het aan schort, dus nu met zijn allen gaan roepen landje pik dat kan niet tsja wat moeten mensen anders als er geen deugdelijk beleid is.
  het is nu aan de regering om daadkrachtig op te treden zonder vriendjes politiek,
  want geloof mij als de regering te lang wacht dan zal het goed misgaan in de toekomst en dat willen we allemaal niet.
  Tegen al die regeringsleiders en de oppositie wil ik het volgende zeggen.
  Sta op uit die luie stoel en kom met een actie plan om dit probleem snel op te lossen.
  Ga niet roepen hoe vervelend en erg je het vind maar kom met een strak actie plan.
  Het probleem had immers reeds voltooid verleden tij moeten zijn.


  Maak melding

 29. @mistic

  “ik bedoel FRONT met hun gelul”

  Mistic, nu begrijp ik je. Het gezwel zit aan de voorkant(front) en het is Bouta zijn lul.

  😆 😆 😆


  Maak melding

 30. Ik citeer:

  “Het is bekend dat het Surinaams volk ernstig gebukt gaat onder steeds toenemende armoede, discriminatie, vrees en angst en vertrapping van wet en recht.” Dit stelt de parlementaire fractie van het Nieuw Front in een verklaring. Aanleiding vormt de illegale bezetting van particulier land en de slappe houding van de regering. “In de samenleving is het merkbaar dat het zeer slecht is gesteld met de leefbaarheid en een krachtig protest tegen het gevoerde beleid broeit.”

  Ik ga er vanuit dat dit de letterlijke tekst is van het Nieuw Front !!

  De aanleiding vormt de illegale bezetting van particulier land en de slappe houding van de regering.

  Een aanleiding heeft altijd een voorgeschiedenis.
  Historisch bekeken heeft Suriname altijd het verschijnsel van illegale occupatie gekend, met een zeer negatieve piek tijdens de Regering Venetiaan. Denk aan het gedrag van de partij van Somohardjo tijdens de regering Venetiaan. Daar was het onrechtmatig toeeigenen van grond, ook van particulier grond, normaal, zonder dat Venetiaan dit verbood of ten minste iets van zei.

  Hieruit ontstond in de bevolking veel angst, protest, woede en wederzijdse vijanschap. Zie bijvoorbeeld de kranterberichten van toen. Ik denk dat dit is blijven sluimeren in de Surinaamse gemeenschap.

  Wat zien wij nu?

  De regering Bouterse probeert nu transparantie te brengen aan dit verschijnsel, hierin inzicht te krijgen en uiteindelijk met maatregelen te komen om het verschijnsel van illegale occupatie en onrechtmatig toeeigenen van grond te bestrijden.

  De stelling dat de illegale bezetting van particulier land en de slappe houding van de regering aanleiding vormen tot steeds toenemende armoede, discriminatie, vrees en angst en vertrapping van wet en recht is hier een drogreden. De kiem van dit probleem is naar mijn mening versneld verergerd in de regeerperiode van Venetiaan, samen met Somohardjo. Wie ziet hier de splinter en wie ziet hier de balk?

  En van wie mag je straks een krachtig protest verwachten tegen dit beleid van de regering Bouterse?

  Ik denk van degenen die al die jaren profijt hebben gehad van het illegaal occuperen en zich onrechtmatig toeeigenen van grond in Suriname.

  (Srika heeft veel inzicht in het kadaster van Suriname en in de klapper van de houtkapvergunningen. Ik weet wel waarover ik praat.)
  Srika


  Maak melding

 31. Het politiek gebeuren in su was voor een groot gedeelte ontwikkeld om de Engelsen en Nederlanders van hun voordeel te voorzien en niet het lokale bevolking,vandaar dat er altijd onenigheid onder de su’s plaats vind en omdat het niet onze werkwijze naar bevolking is geweest.
  Die negatieve ontwikkelingen heeft zich door de eeuwen heen onder het volk verspreid dat in deze dagen zijn uitwerking vind.
  Men heeft van het vroegere kolonialisme onderricht genoten dat verdeeldheid onder ons teweeg heeft gebracht,ook wat geloof betreft,leef gewoontes,cultuur,manier van denken,in die alles zijn wij van ons zelf afgedwaald,en dat was en is altijd de bedoeling van die koloniale machten geweest.
  Nu dat men eigen stappen aan het ondernemen is.is er een twee strijd onder de su’s ontstaan in plaats in te kunnen zien dat wij juist de handen in elkaar moeten slaan en niet steeds met elkaar bekvechten.
  Er zijn een heleboel van mijn landgenoten,vooral in nedland die het westelijk leven en denken hun eigen hebben gemaakt en niet in kunnen zien dat zij met hun geklaag geen vooruitgang zullen boeken.
  Luister no hoe meer wij over elkaar klagen,hoe zwakker wij worden,,,en klaag niet op de su regering want die doen ook hun best om het achter gebleven puinhoop op orde te maken en daar hoort ook armoede bij.


  Maak melding

 32. ray

  ik heb niet gezegd dat het roos kleurig is,maar su,een land en bevolking dat altijd onderdrukt is geweest onderneemt nu stappen dat niet overeenkomt met het eurostelsel denk patroon,en daar hebben een heleboel van mijn landgenoten problemen mee.Perfect is het niet maar het verwording van zelfstandigheid vind zijn plaats in su.


  Maak melding

 33. de zielepoot desi!

  ik weet wat jij bedoelt;;De pot verwijt de ketel,;jij kan nog steeds niet inzien in wat voor negatieve toestand jij met manier van denken en inzien van bepaalde landelijke elementen die een oplifment nodig heeft.
  Een ontwikkeling land in wording zal altijd negatieve lading krijgen van hen die niet het beste ervoor willen,,maar geen positieve opmerking kunnen leveren voor een betere visie of idee.


  Maak melding

 34. @2 Sempa ik bedoel ermee, kijk wat de Leiding in Su met de SU’s doen en vraag het aan je headmasters nu in SU!!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 35. Venetiaan heeft meer dan 10 jaren het land en bevolking in beheer gehad,,helaas zonder enige vooruitgang,,eerder een systematische uitbuiting van land en volk,het inpikken van gronden,het verduisteren van grote sommen gelden,;nu dat zij de macht verloren hebben komen zij met een politieke stunt om op die minder bedeelde van het volk aan hun zijde te krijgen,;maar die minder bedeelde groep weet wel beter.
  Er word op een heel negatieve manier naar onze regering gekeken en gereageerd,dat is geen goede zaak,;als men het er het beste voor land en volk wil zien moet men niet negatief maar een positieve inbreng hebben.Er word over armoede en rechten gesproken,maar kijk wie de schuld van alles krijgt,Bouterse,;net alsof nederland die uit bloed geld opgebouwd is beter is.Wat Bouterse in 2 jaren heeft gepresteerd,,heeft vene of front in 10 jaren niet kunnen doen,,,daar moet ook naar gekeken worden,,er zijn stappen ondernomen die in su tot ontwikkeling plaats vinden.,;Haastige spoed is zelden goed.


  Maak melding

 36. en dat bedoel ik met gasten die niets over suriname weten proberen veel te kletsen ,, een zekere meneer dikke bril schrijf hier ons land ,, jou land is nederland ,, en onze president jou president is rutten dus klets niet it je nek met je 25 medestander,,


  Maak melding

 37. @mistic
  Jij schrijft aan gmap:”voor alle duidelijkheid,su heeft tegen een miljoen inwoners”.

  Huh? ….. sinds wanneer?
  Waar heb jij die wijsheid vandaan?
  Dit kan je i.i.g. ook niet van het resultaat van de laatst gehouden census hebben.(want die is nog gaande).
  Hoe kom je hieraan?


  Maak melding

 38. @takkie

  “en dat bedoel ik met gasten die niets over suriname weten proberen veel te kletsen ,,”

  Ik lees Nederlandse en surinaamse kranten en bezoek een aantal websites over Suriname. Ik mag dus zeggen, dat ik heel goed op de hoogte ben. Wordt jij soms door Bouta betaald, om op WKN zijn tegenstanders te neutraliseren? Als dat jouw dagtaak is, dan ontgaat jou veel.


  Maak melding

 39. ‘Surinaams volk gebukt onder vertrapping recht’.Is de VN al op de hoogte gesteld en ook de OAS.Komen er waarnemers naar Suriname om de toestand te monitoren. Het is allemaal drama van het Nieuw front.Het zijn een stelletje idioten.


  Maak melding

 40. @mistic
  Je schrijft:”Perfect is het niet maar het verwording van zelfstandigheid vind zijn plaats in su”.

  Wat bedoel je met:”het verwording van zelfstandigheid?”


  Maak melding

 41. @takkie
  Jij schrijft:” jou land is nederland ,, en onze president jou president is rutten dus klets niet it je nek met je 25 medestander,,

  Weet je dan niet dat:-
  “Het staatshoofd van de republiek Suriname,president genoemd wordt en dat van het Koningkrijk der Nederlanden geen president maar de titel van konig(in) draagt!


  Maak melding

 42. dat is zo ja maar iemand met z,n dikke bril wil andren wijs maken dat hij in suriname hoort om steeds te lullen over dingen die hij niet weet ,,mie takkie ,, ja jou premier rutten daar over moet je kletsen is beter laat su ,, mie takkie,,


  Maak melding

 43. @medusa is dat geen premier meer is dat bea geworden ben je wel goed geinformeer over wat je zeg. ik hoop niet dat je zo bezig ben met bouta dat je land nederland ben vergeten nee he ,,


  Maak melding

 44. @takkie
  Ik ben heel erg bezig met Suriname en niet met Bouta!
  Ik keur dus ook bepaalde dingen die hij doet ten zeerste af!NIET ALLES WAT BOUTA DOET,IS GOED HOOR!Zo zie ik het niet!
  DAAROM HOU IK VAN SURINAME MET MIJN VERSTAND EN NIET MET MIJN HART!Zie je het verschil?


  Maak melding

 45. de zielepoot@luister mie mang wat ik voor bouta doet gaat je niks aan kijk niet te veel naar kranten ,, koop een ticket vlieg naar suriname en zie voor je zelf zit niet steeds achter die pc te bleren,,als je daar ben kan je meer zien hoor dus doen ,,mie takkie


  Maak melding

 46. medusa@ voor jou wel ja dus dat is het verschil,, vertel als je het volkslied van suriname gaat zingen zet jij je hand op je verstand of je rechterhand op je linkerborst dat wil zeggen je houd van je land met hart en ziel, en hoe hou je van su met je verstand ? hahahaha je laat me echt lachen hoor,,mie duccie,, of mandusa,,


  Maak melding

 47. @takkie
  Je hand op de borst leggen tijdens het zingen van een volkslied vind ik BULLSHIT!Dit is ooit bedacht door de Amerikanen op een of andere nationalistisch patriottische manifestatie!(Ik weet niet of jij het weet,maar de VS is het land met de meeste moordaanslagen op eigen presidenten).Dus je hand leggen op je borst tijdens een volkslied tjah ……!

  Ik hou van Suriname met mijn VERSTAND omdat ik ook over de dingen wil NADENKEN(Wat goed en wat slecht is).Met mijn HART daarentegen kan ik niet nadenken(ik moet dan gewoon blindelings volgen en slikken;liefde is immers blind)!

  ALS JE VERLIEFD BENT EN DIE PERSOON BEDRIEGT JE;DAN ZEGT JOUW VERSTAND JE TOCH DAT JE DIE PERSOON MOET VERLATEN?EN DUS NIET JE HART!!!!
  Vind je het nog steeds moeilijk????????LACH JE NOG takkie????


  Maak melding

 48. @@@medusa
  ik heb dit van de week nog voorspelt ,het is voor mij niet nieuw dat ze weer spijkers op laag water zoeken .oeng kang doe sang oeng wanie ,,jullie kunnen verzinnen wat jullie willen ,wij gaan gewoon de ingeslagen weg op …de oppositie heeft geen grip dus moeten ze het anders proberen..ze voelen nattigheid paniek voetbal spelen ze …front is falliet het probeert het wettig gekozen gezag te dwarsbomen het volk moet opgehits worden …ik gellof niet dat ze wat kunnen bereiken …economisch hebben wij het goed onder front was het een ramp …de gronden die worden bezet komt allemaal door front somo en brunswijk .

  en men komt zeggen vene tien schone vingers !!!!!oeng giemie wang brik ..somo heeft zich verrijkt te sdamen met brunswijk nu nemen deze marons over en dat moet ophouden ..het is daarom goed dat front van het toneel verdwenen is .
  strede strde wie no sa vrede bouta na wie vesie mang
  herie libie te na dede front sa sidong na oedoe mangie .


  Maak melding

 49. suri patriot heb vertrouwen in ons president …laat de moed niet zinken wat je doet is de president vooroordelen zonder het te kunnen bwewijzen dat hij het volk benadeeld ..wees heel eerlijk suri patriot front heeft veel heel veel schade toegebracht aan het land …het heeft geen nut om terug te kijken ik wil vooruit kijken ..brunswijk en somo hebben heel veel schade teogebracht waarvan vene de rekening gepresenteert heeft gekregen met die vier zetels ..ik denk en geloof niet dat bouterse het volk benadeeld nee ik weiger dat te geloven .in su wordt er gewerkt durf ik te wedden ..er wordt gewerkt in belang van land en volk .de oppositie is jaloers ze weten dat deze regering presteert ..als ze niet zouden presteren zou ik het zeggen en gewoon vooruit komen patriot ..ere wie ere toekomt ..tot nu toe klaag ik niet wel hoop ik die die marons verdwjnen van die mensen hun gronden .


  Maak melding

 50. Had Olland maar geen staatsgreep georkestreerd hadden wij geen gedwongen trans-migratie gehad !!!
  Trouwens , was NF-re-gering al die jaren niet of nooit opgevallen dat er sprake was van gedwongen trans-migratie van de Marrons en de zgn. illegale bouwwerkzaamheden op het desbetreffende stukje land ???
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 51. @ medusa luister mie man je zeg dat jij met je verstand help denken waar doe je dat dan in suriname of achter je pc in holland want ik ben laast terug hoor en eind van het jaar ga ik weer nu om met hart ziel werken in su jij nu ,, mie takkie ,,blijf je met je verstand su steunen achter je pc daar hebben ze niet veel aan hoor geloof me dus kom geen slimme boi hier uithangen met je verstand ,, miedussi,, mie takkie,,


  Maak melding

 52. Wiep-Dingo ,
  De gedwongen trans-migratie is het gevolg van het door Olland gecreeerde binnenlandse terreur !!!
  De zgn. verzet was in feite een door Olland gefaciliteerde en gefinancierde criminele bendes !!!
  Snap je de noodzaak van het vrijgeven van de documenten ???
  Indien jij voorstaander bent van transparantie , keuze-vrijheid , waarachtige democratie en liefde heeft voor het Surinaamse volk , waarom sta je dan negatief tegenover het vrijgeven van de historische documenten en waarom snap je het niet dat het door Olland georkestreerde staatsgreep in wezen een grove schending was van Internationale Verdragen en in het bijzonder ” de Rechten van de Individuele Surinaamse Mens “???
  Het was een daad van Internationaal Staats Terrorisme !!!
  Door Olland georkestreerde Staatsgreep werd de Surinaamse GrondWet buitenwerking gesteld ,betekenen dat Olland de ” HOOFD-DADER ” en tevens de “Agressor” was en is !!!
  De Surinaamse en de Ollandse gemeenschappen hebben het recht om te weten omtrent de ” juridische Waarheid en Feitelijke waarheid ” !!!
  Niet soms , he Wiep-Dingo ????
  RETHINK , BUN TRANGA !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 53. brunswijk vene en somo hebben voor deze problemen gezorgt ..deze gasten hebben nooit het goede voorbeeld gegeven ..vene na wang wiesatie haat dragende president die niet weet hoe het hoort als je de verkiezingen hebt verloren …in su zag je wilders rutte feliciteren ,en ook zag je samson rutte feliciteren .een mooi voorbeeld naar het volk toe ..tijdens canpage voeren is bijna alles geoorloofd maar toch weten deze gasten dat na de verkiezingen de rijen gesloten moeten worden .
  maar deze vene weet niet hoe het hoort en daarom zeg ik .deze man is geen voorbeeld voor de natie ..hij kan niet verzoenen en dat neem ik hem zeker kwalijk…jou opvolger bouterse heeft deze vene niet gefeliciteert hoe wil je dat mensen jou moet respekteren als je zelf jou volk niet het goede voorbeeld kan geven .
  vene geef mij een brik met al die mensen die zeggen dat je tien schone vingers hebt .


  Maak melding

 54. bouta laat ze praten en beschuldigen het doet ze pijn dat het volk achter je staat en dat het su goed gaat ..front hoopt op chaos dat is het enige wat ze willen …ze hebben geen argumenten dus verzinnen ze van alles om de regering dwars te zitten ..bouta het volk staat achter je zolang je presteert no warang naga ding mang

  kraktie mie mang .


  Maak melding

 55. @@ Sempo, Vraag eerst aan jou baas over de waarheid!1 Hopelijk ben je niet te ver van hem!! Dus NEDL heeft bot voor die hond gegooid en de hond heeft met handen en tanden er opaf gegaan!! Wat een uitgehongerde varken die baas van jou!!!!

  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAMEMOORDEN DECEMBER VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 56. Nog 2 jaar en elf maanden te gaan. Waar blijven de beloftes?
  Wanneer mogen de trappelende investeerders het land in?
  Wanneer worden de luchtkastelen gerealiseerd?
  Suriname word wakker,laat je niet misleiden met praatjes.


  Maak melding

 57. @Pero,..Venetiaan heeft nooit Bouterse gemogen, en dat hij heeft hij nooit onder stoelen en banken verscholen. Onder de 8 december slachtoffers had hij ook vrienden.Ja,.ik geef hem gelijk ik zou Bouterse ook geen handdruk geven.
  Hij is geen huichelaar.
  En moet je Rutte en Wilders niet vergelijken met Bouterse en Venetiaan. Rutte en Wilders hebben geen bloed aan hun handen,……Bouterse wel en believe me ,…heeeeeel veeeeel!!


  Maak melding

 58. suri patriot …daarom juist moest vene bouterse de hand schudden ..laat zien dat je normen en waarden hebt maar nogmaals dat heeft vene niet .het volk mag geen verdeeldheid hebben .ze hoeven geen djogo samen te drinken maar het gaat om de beeldvorming de natie ..je saait verdeeldheid onder het volk en de wereld ziet dat het gaat erom dat het volk bouterse democratisch heeft gekozen …het waren tenslotte eerlijke verkiezingen ..sorry hoor ik heb echt geen respek voor vene en daarom heeft vene het nakijken .
  door vene is er heel veel mis gegaan ..ere wie ere toekomt ..het enige wat vene goed heeft gedaan en dat heb ik eerder al gezegt dat is monetair toen hij teltingh nu weilen benoemde tot bank president van de centrale bank van suriname .voor de rest mag die man weg ..somo en brunswijk hadden het voor het zeggen niet vene en nu nemen die marons het over door mensen hun grond in te pikken .

  bouta kraktie


  Maak melding

 59. suripatriot ..die ollanders hebben zoveel mensen vermoordt en toch komt vene handen schudden en bedelen .brunswijk heeft mensen vermoord maar vene ging samen met hem werken hoe verklaar je dat ..vindt je het vreemd dat mensen zich afvragen waarom brunswijk amnestie krijgt en bouterse niet terwijl brunswijk geen koekje was en is .dit is met twee maten meten het zijn gevoelige kwesties ,en daarom zeg ik ..vene heeft voor verdeeldheid gezorgt …en dan olland inroepen terwijl ze ook bloed aan hun handen hebben ..zij hebben mee gewerkt met die staatsgreep …zowel brunswijk hebben zij geholpen ..waarom mogen ze pas na 60 jaar die stukken inzien wetende dat veel naar buiten gaat komen wat het zonlicht niet verdragen zal .als je niets hebt te verbergen kom je eerlijk naar buiten suri patriot .


  Maak melding

 60. HALLO, WAAR GAAT DEZE TOPIC OVER?????????

  Eerst lezen, dan pas reageren!
  Elkaar verwijten lopen maken schieten we niets mee op hoor, en als er bepaalde personen iets tegen elkaar hebben, zoek dat dan lekekr ergens anders uit, maar niet via dit forum stelletje schorem!


  Maak melding

 61. ‘Surinaams volk gebukt onder vertrapping recht’

  En dat vertrappen gebeurt hier op dit forum dus duidelijk ook, hou daar mee op en ga inzien wat er in SU aan de hand is!
  Zielepieten, dat zijn jullie allemaal.

  Dat SU onrecht wordt aangedaan is te danken aan jullie o zo geliefde Bouterse, die heeft dit alles veroorzaakt, dus ga hem te lijf als jullie lef hebben!


  Maak melding

 62. Wiep-Dingo ,
  Ik had je hoger geschat !!!
  Dat jij zich laat bedienen door aparte leugens en in geloven ook , betreur ik het ten zeerste !!!
  Betekent ook dat wij surinaamse patriotten heleboel werk hebben om te verzetten , mbt de nationaal bewustwording van onze volk ( jouw persoon inbegrepen )!!!
  No span ; ” Ala nyan bin grun bifo ding kon lepi ” !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 63. De jaren 80 herleven weer met deze nagenoeg dezelfde paarse bende, maar toen met bouterse als militair, en aangezien vele ongeschoolde jongeren op deze paarse bende hebben gestemd, zit je weer als land met dezelfde problemen opgezadeld, en had allemaal voorkomen kunnen worden wanneer Vene een wet had ingevoerd waarbij lieden met een strafblad nooit als president gekozen zouden kunnen worden, maar helaas heeft hij dit verzaakt, en heeft hij bouterse ook nog eens de gelegenheid gegeven om voorlopig onder het 8 dec. proces uit te komen, en voor tweedeling van dit volk te zorgen, maar aan alles komt gelukkig in dit geval ook een eind.


  Maak melding

 64. @ Mistic,
  Jij wil ons doen geloven dat het goed gaat in Suriname en dat er geen armoede heerst onder de bevolking.
  Luister no ik hoef niet in Afrika te zijn om te weten dat er daar armoede heerst, ik hoef ook niet in Syrie te zijn om te weten dat er verzet is tegen een meedogenloze dictator. de waarde van de srd is gedaald, benzine prijs omhoog, binnen twee jaren tijd is alles flink duurder geworden in suriname dus kom mij geen flauwekul vertellen.


  Maak melding

 65. Dirk ,
  Wat snap je niet van mijn posting ???
  Verbaal en non-verbaal geschiedt het toch in jouw moedertaal ???
  Het gaat niet om het schrijven Dirk , maar om de informatie !!!
  Betreffende het laatste zinnetje van jouw :
  PROJEKTIE noemt men dat in jouw moedertaal !!!
  Jouw reactie geeft mij de aanleiding om ff af te wijken van de topic , enkel om jouw van antwoordt te bedienen !!!
  Snap je ???
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 66. @@ Sempa niet te veel denken, ga voor de zekerheid!! met teveel denken kom je echt niet ver!! SOSO broko ede!!

  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS MOORDENAAR SURINAME VRIJ , NU !!!

  FIJNE DAG ALLEN voor deze mooie zonnige zaterdag!!


  Maak melding

 67. Dirk ,
  In de jaren 80 werd onze democratie middels door Olland georkestreerde Staatsgreep wreed verkracht , tevens werd de Surinaamse GrondWet buiten-werking gesteld , ontkracht dus !!!
  Idem dito gebeurde dat ook met Olland tijdens de inval door Nazi-Duitsland !!!
  Bovenstaande zijn wrede en grove schendingen van Internationale Verdragen c.q Misdaden en schendingen van de Universele Rechten van de Mens !!!
  Hopende dat jij begrijpt wat voor impact dat heeft bij de Individuele Surinaamse Mens !!!
  Rethink !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 68. Wiep-Dingo ,
  Een zgn. hoofd-verdachte is nog geen ” HOOFD-DADER ” !!
  De historische documenten zijn niet bij de zgn.hoofd-dader maar het wordt bewaard in de kluizen en afgeschermd met een geimproviseerde wet bij de HOOFD-DADER !!!
  Waarom denk jij dat de HOOFD-DADER deze niet wil vrijgegeven ???
  Enig idee ???
  Rethink Bun tranga , Wiep-Dingo !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 69. Mistic,
  Over welke onderdrukking heb jij het ?
  Die van de jaren 80 zeker? daarvoor was suriname een voorbeeldige democratie waar je om de zoveel jaren naar de stembus kon gaan.


  Maak melding

 70. Correctie niet het hele volk, maar wel het stemvee van de ndpee, gaat gebukt onder het hedendaags beleid.

  Ik heb met ze te doen.
  Tjee, sommigen bezetten simpelweg een complex ergens in de stad en na verloop van tijd zijn ze eigenaar.
  Ondertussen wacht het stemvee smachtend en hongerig op de invulling van het sociaal contract: huizen, uien, aardappelen, melk, laptops, nieuwe wegen, zorgverzekering, etc etc.

  Daarentegen heb je een kleine groep ‘uitverkorenen’ die genieten van alle boutistische privéleges.
  Deze mensen zullen het boutisme met hun leven verdedigen.
  De zogenaamde wannabee, rechtgeaarde, patriotten, ‘woont en werkt’ in su.

  Deze uitverkorenen laten het breed hangen.
  Je kunt ze vergelijken met de groep surineds die ‘geboeid’ en ‘genekt’ op vakantie gaan.
  Ondertussen…………


  Maak melding

 71. Suriname is het mooiste land op aarde no doubt! jammergenoeg met het meest klote volk! Geen eenheid, gunnen elkaar niets, stre-libi, motjo-libi, roddelen , hosselen en bedelen. Elkaar afkraken en uitschelden. Een gezegend land met een vervoelkt volk.


  Maak melding

 72. dirk wat moeten mensen komen zien .. hoe vertrappen ik begrijp je niet dirk ..ik woon op boxel ben elke dag op mijn werk wat bedoel je met vertrappen ..ik wil je volgen maar kan niet begrijpen wat je bedoeld dat mensen moeten komen kijken .
  nu zegt dirk dat zij ook op dit forum worden vertrapt …dirk ziet spoken dirk is in de war .
  dirk waar woon je als ik vragen mag ..omin djonko joe smoko dirk …jullie zijn zielig als al die fronters die proberen deze regering in een kwaad daglicht te brengen .maar dat geet niet het surinaamse volk weet wel beter .

  bouta kraktie mi mang .


  Maak melding

 73. @pero,

  Als het Surinaamse volk beter zou weten hadden ze nooit voor Bouterse gekozen, dan hadden zijn verleden nog vers op het netvlies gehad!
  Maar, een groot deel van de surinamers is net als de zwerfhonden, hou ze een bot voor en ze volgen je overal, en dat is nu precies wat bouterse doet met mensen zoals jij, hij houdt je een lekkere kluif voor en jij volgt hem overal!
  Maar dat hij je de afgrond in helpt zie je niet omdat je alleen oog hebt voor die vette kluif.
  Was je ogen eens goed uit pero, misschien dat je dan eindelijk begrijpt wat er allemaal mis gaat in ons mooie land, het rechtssysteem faalt omdat bouterse dat wil, daardoor gaan er vele van onze landgenoten gebukt onder het vertrapte rechtsysteem.
  Je bent zeker vergeten dat bouters een flink aantal moorden op zijn geweten heeft?
  Je bent zeker ook vergeten wat hij allemaal uit de kast heeft gehaald om niet voor de rechter te hoeven komen?
  Je bent zeker ook vergeten wat hij allemaal beloofd heeft en waarvan totaal niets terecht is gekomen?
  Nee Pero, Dirk is niet de weg kwijt, en heeft ook geen djonko gerookt, jij vermoedelijk wel, jij bent constant stoned van die troep en daarom post je zo’n berg onzin op dit forum.
  Ga lekker verder met je djonko in je hangmat, wellicht wordt je morgen wakker en zie je eindelijk het onrecht dat vele van onze bevolking wordt aangedaan door dit corrupte smerige land!
  Een land met zoveel moois en als je weet waar te zoeken zoveel goeds, maar helaas wordt alles overwoekerd door ene meneer bouterse met zijn paarse bende!


  Maak melding

 74. @pero je kunt Brunswijk niet met Bouterse vergelijken. Brunswijk nam de wapens op tegen een gewapende tegenstander.
  Bouterse schiet onschuldige, ongewapende , mensen dood,….en daar heeft Venetiaan moeite mee.
  Ventiaan haat hem echt, en ook heel veel Surinamers.
  Venetiaan is een man van dialoog en niet van geweld.


  Maak melding

 75. sommige surinamers zien brunswijk als de bevrijder maar ze vergissen zich .brunswijk was en is een boef die eigenlijk met steun van nederland nu een rol speelt in de politiek en nu wil zelds die zelfde nederland hem opsluiten .brunswijk en nederland hebben veel heel veel boter op hun hoofd met hun zogenaamde bevrijdingsraad en jungle comando allemaal boeven onder elkaar die opuit waren voor macht en de nederlandse belangen ,niet om suriname te brvrijden .wat heeft brunswijk op dit moment en hoe komt brunswijk aan al die rijkdommen .heeft hij het eerlijk verdiend of heeft de politiek en zijn criminele bende holland en bevrijdings raad er voor gezorgt .brunswijk heeft tientallen mensen vermoord en men komt zeggen dat brunswijk voor het volk vocht hihihihihimoet even lachen .ja vechten voor eigen belang en nu nemen zijn maron broeders het over zie die criminaliteit en die gronden die bezet worden ..het zijn meestal mensen die niet willen werken voor hun brood bedenken dit soort paktijken en ze worden gesteunt ook door de fronters .
  ik ben geen bouterse maar soms neigt het om de kant van bouterse te kiezen omdat je ziet wat er gebeurt in dat land .de oude politiek heeft voor dit soort taferelen gezorgt .de regering bouterse is nog altijd door een meerderheid van het surinaamse volk gekozen dat dient men te respekteren en daarom denk ik niet dat ze bouterse gaan kunnen berechten ,de reden is dat de minderheid de regering niet gunt .als front in 2015 de verkiezingen wint zal ze zien dat ze echt niet zullen bereiken wat ze willen ,bouterse opsluiten geloof niemand ,wat front nu doet gaat de huidige regering weer doen en ik denk het gaat als een sneeuwbal effect werken .men moet leren dat de meerderheid heeft gekozen voor deze regering .leer dat te respekteren ,anders gaat het verkeert met ons land aflopen onderschat de gevolgen niet .zie wat er na vier jaar gebeurt .ik woon in nederland heb weinig in breng in su leef mee met su en hoop dat het goed gaat ,ongeacht welke regering aan de macht komt .
  sommigen wonen in nederland hebben geen enkele inbreng maar hebben het hoogste woord gaan jullie het daar vertellen en uitleggen.wij zijn nederlanders geen surinamers .in nederland zitten en makkelijk praten hebben wij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.