Piekperiode toerisme laatste hoop Suriname

59

PARAMARIBO, 5 sep – De traditionele piekperiode voor het toerisme biedt Suriname nog een sprankje hoop op een grotere instroom van toeristen. Het ‘topseizoen’, de periode van november tot en met december, moet het gaan doen. Want volgens managers van toerbedrijven was het geen al te best toerismejaar.

Zo had Mets, een dochteronderneming van Surinam Airways, minstens tien procent minder boekingen. Deels mag de terugval worden geweten aan de eurocrisis. “Het crisiscabaret heeft alles veranderd. Mensen plannen hun vakantie niet meer dan drie maanden van te voren, maar kiezen op het laatste moment een aanbieding”, zegt Mets-directeur Erik Kuiper tegenover de Ware Tijd. Deze zogenaamde last-minute-market zou absoluut benut moeten worden.

Toch doet Suriname niet al te veel moeite zich aan te prijzen. “Daarvoor moet je met veel hotels en transportbedrijven afspraken maken, om lege hotelkamers voor aantrekkelijke prijzen te kunnen aanbieden”, aldus Kuipers. Maar er is geen centrale autoriteit die het allemaal kan regelen. Nederlanders bijvoorbeeld, zullen dan eerder kiezen voor in de rij staan puffen bij de patatkraam in Spanje. Het koele hengelplekje aan een of andere Surinaamse kreek blijft leeg.


59 REACTIES

 1. Owhhh jaaa, nu weer dit bericht. Niet zo lang geleden had SLM een bigie moffo dat er weet ik veel hoeveel duizenden toeristen tussen Sur en A’dam zouden reizen. Sose lee torie, alleen maar om de ticketprijzen niet te droppen!!!!!! En ook nog zoveel geld gepomt in de toeristen beurs. Deng sma diesie prakseer tak oeng dong!


  Maak melding

 2. “Het ‘topseizoen’, de periode van november tot en met december,”

  euh… het topseizoen is wereldwijd juli / augustus, omdat dan de werknemers hun vakantieperiode hebben.

  Het Surinaamse topseizoen (november/december) is afwijkend, omdat dit puur gaat om familiebezoeken in de December-Feestmaand-Periode.

  Maar die mensen kan je – met alle respect – niet als toeristen betitelen, omdat ze gewoon familie komen bezoeken.

  Dus ze gaan niet het oerwoud in, huren geen hotel, gaan niet duur uit eten en kopen geen souvenirs… niet echt ’toeristen’ dus (een kleine uitzondering daargelaten).


  Maak melding

 3. het seizoen is duidelijk van invloed op het vlieg verkeer.En het euro crisis heeft heel wat negatieve financiele gevolgen voor de euro landen,het is zo erg dat er minder boekingen en vakanties boekingen gedaan zijn in de euro landen,,,SLM voelt maar een klein gedeelte van die terugslag.


  Maak melding

 4. Ik ben het het Kuipers roerend eens! Suriname doet geen b.a.l. om zich als toeristisch land te profileren. Kijk maar naar de omringende Caraibische landen die vele jaren ervaring hebben met toerisme. Daar zou Suriname nog wat van kunnen leren. Maar nee, men is zeer eigenwijs en onderschat het belang van de toeristische industrie.


  Maak melding

 5. 1.Als de eurocrisis de oorzaak hiervan is,is het dus duidelijk,wat ik al een hele tijd beweer:SURINAME ZAL OOK (ZWAAR)ONDER DE CRISIS LIJDEN.Alleen zagen de koeien op dit forum,die blij met de crisis waren en de crisis als straf voor Nederland zagen,dat niet!
  2.Laat dit ook een waarschuwing zijn voor hen die steeds weer de hetze tegen de Surinamers in Nederland voeden.Surinamers kiezen niet a priori meer voor Suriname als vakantieland.WIJ VORMEN EEN ECONOMISCHE MACHT WAAR JULLIE TERDEGE AFHANKELIJK VAN ZIJN(blijkt nu) EN DUS REKENING MEE MOETEN HOUDEN.
  3.*Wat doen jullie voor het toerisme?
  *Wanneer beginnen jullie aan de grote schoonmaak van het hele land en i.h.b. de hoofdstad Paramaribo?
  Ik schaam mij heel erg,maar durf het van mijn eigen land te zeggen:”Paramaribo is een vuilnisbelt!”
  Ik heb tijdens de vakantie in “RESIDENCE INN”(de geweldige naam is alles)gelogeerd:”WAT EEN BENDE (vooral de eetzaal) WAS DAT ZEG”?
  *Wanneer beginnen jullie met de reparatie van de kapotte straten en straattegels?Wanneer zorgen jullie ervoor dat ik veilig dag en nacht overstraat kan/mag lopen?Ik heb het dan ook niet alleen over de straatrovers,maar ook over het DODELIJK VERKEER.
  Kom op man!


  Maak melding

 6. Sanggggg meneer Felix,
  Klopt gedeeltelijk.

  De crisis is niet de oorzaak van te weinig boekingen.
  Zo slecht gaat het ook weer niet.
  Nederland staat in de top5 van Economisch best draaiende landen.

  .De grootste oorzaak is de zittende l(ij)der.
  .Velen weigeren uit principe om naar Su te gaan.
  .Je kunt meer ‘vakantie’ voor je geld krijgen in de rest van de wereld.
  .niets te doen, een veel gehoorde kreet onder de toeristen.
  .toerist-onvriendelijk, weinig of geen service
  .dure tickets, dure hotels.
  etc. etc.


  Maak melding

 7. Het probleem in Sur vind ik ook dat als mijn koelkast het begeeft ik niet weet waar ik dat ding kan droppen…..niet in mijn achtertuin natuurlijk of langs de weg.


  Maak melding

 8. Suriname is een onveilig land met al die rovers(bendes). Je kunt zelfs overdag niet overal lopen met een videocamera of gewoon een gouden ketting. Niet voor niets zijn bijna alle huizen voorzien van traliewerk(dievenijzer). Mensen durven ‘s-avonds niet zonder tralies buiten te zitten op het balkon. Daar moet je mee beginnen. Veiligheid voor toeristen bieden want anders blijven die weg. Nog een keer zo’n berichtje dat een toerist neergeknald is voor een fototoestel en dat beetje toeristen blijft dan ook voortaan weg. En dat ook nog allemaal voor een te hoge ticketprijs en te hoge prijzen voor binnenland tripjes.


  Maak melding

 9. Wat heeft Suriname(ers) de anti’s aangedaan?
  Het lijkt wel op het conflict tussen Isreal en de Palesteinen.
  Zoveel haat/nijt/vijandschap.
  DDB is straks dood/weg, dan moeten onze kinderen het verder doen. Hoe dan?
  Graag antwaard/reactie…


  Maak melding

 10. er zijn genoeg mensen die suriname gaat hoor mensen met princiepes hoeven niet te komen ga ergens anders als ij niet naar suriname kan moet je niet komen vertellen dat mensen met principe niet naar su gaat jij kan niet dus blijf maar wwr je ben laat mensen zonder princiepe maar lekker genieten van onze sweet sranang er bezoeken te veel mensen suriname dus een handtje vol haters mogen weg blijven suriname hebben jullie niet nodig geloof me


  Maak melding

 11. mariola@ zit lekker waar ben en klests niet hoor over suriname want je weet niets over su laat mensen jou niet vertellen en je hoeft ook niet te gaan want je ben niet veilig ik ga wel ik ben pas twee weken terug en ik ben niet beroofd hoor en ik denk niet dat dat jou wel eens is overkomen jij wil gewoon meedoen met klests gepraat is nederland zo veilig vertel,,,


  Maak melding

 12. men heeft zoveel voorbelden hier maar zelf weten ze niet hoeveel buitenlanders suriname bezoeken denken jullie dat toeristen niet naar su gaat laat me niet lachen he als je in nederland woond en in 20 jaar ben je nooit naar suriname geweest wil men over toeristen bezoek van su praten kom op he hoe doen jullie dat? ik weet dat veel toeristen suriname bezoeken en die niet kunnen gaan zitten maar te duimen hier in nederland achter hun pc ga op joutube kijken wat voor mooie filmen die toeristen maken over suriname,, hoe willen jullie over su praten dang oeng noh sabie a,kondre ,,,


  Maak melding

 13. Dus Su kan niet zonder de Toeristen. Su draait door Toerisen. Su is een buitegewoon gezegend en prachtig land opzich!! een dikke 10 ervoor! maar daar buiten is 0,0 dis een cijfer 0. Gemiddeld is het een vijf, onvoldoende dus, vandaar dat ik een elk Toerist afraad naar Su te gaan maar een andere bestemming kiest, Mauritsius oa.

  De Toeristen zijn angstig en bang voor de Criminelebendes, afgunstigen, oplichters, Jaloezie etc. en ze zitten ook in de families, kennis en vriendenkringen. Kijk je niet uit, dan loop je de risico vergiftigd, en terplekke uitgenaaid te worden waar je bij staat staande.

  Je kunt tegewoordig je eigen schaduw niet geloven en vertrouwen, zo erg is het!! Je kunt een hele dikke boek erover schrijven. Hier speelt enkel de €€€€ een heel belangerijke rol. wie niets meegemaakt hebben zijn in mijn ogen een bofkont en hoop dat allen wier naar toe gaan ook een Bofkont zouden/kunnen en mogen zijn.

  Al met al, ondanks alles wens ik toch een ieder een buitegewoon trip naar SU toe!! MAAR JE BENT ERVOOR GEWAARSCHUWD!! JE TELT VOOR TWEE!!!!


  Maak melding

 14. Ik vind dat baas all Nederlanders (al dan niet van Sur. komaf) op Zanderij moet oppakken en opsluiten als straf voor wat ze hem en Suriname hebben aangedaan. en voor de controle op Shithol.


  Maak melding

 15. Een toerist overzee is loslopend wild met al die boeven en nog meer daar, zie ik zelf vreslijk gewoon.
  Ze beroven je maken je dood om weinige euro´s, en die ticket is nog duur ook, geef anderen die monopolie zorg voor meer veiligheid dan zal je zien, maar dat doen ze niet.


  Maak melding

 16. Het lijkt alsof de loonkosten in euro’s in Suriname veel hoger uitvallen dan de loonkosten van landen in West Europa.Zowel de reiskosten als de verblijfkosten in Suriname zijn aan de extreem hoge kant.In Suriname hebben ze echter niet door dat de hoge kosten mensen motiveert om een ander land dan Suriname te bezoeken.

  Het zou toch prachtig zijn als elk jaar tijdens de zomermaanden ruim 150.000 mensen met een Surinaamse achtergrond het land zouden bezoeken en dat dit aantal ook tijdens de jaarwisseling wordt gehaald. De autoriteiten in Suriname die belast zijn met het toerisme moeten maar eens strategisch gaan denken.Men moet moet het reizen naar en het verblijven in Suriname aantrekkelijker maken voor de zeer grote groep potentiële klanten.


  Maak melding

 17. Voor de prijs van een simpele trip van 3 dagen naar het binnenland van Suriname, boek je een volledige verzorgde all inclusive naar een 4 sterren ressort in Turkije of Griekenland. ( inclusief vliegticket!)

  De keuze is dan simpel.


  Maak melding

 18. het valt op dat de meeste mensen achter die pc tegen de regering bouterse zijn …maar je vraagt je af ..denken ze dat ze namens de meerderheid van het volk spreken ..leg je er bij neer dat wij het volk bouterse hebben gekozen hoe pijnlijk ook voor jullie …geen wonder dat jullie vele trekken hebben van pa vene …jaloers ,arogant, dom , hypocriet .zie die opvoeding die pa vene brunswijk heeft gegeven en deze maron draagt die mentaliteit over aan zijn maron broeders om grond te occuperen ..chaos veroorzaken ..dit hebben wij te danken aan front onder vene ..daarom krijgen deze fronters en simpatisanten de rekening in 2015 .

  bouta kraktie


  Maak melding

 19. Suriname is duur. Niet gastvrij, onbeschoftheid begint direct op het vliegveld op zanderij door de douane. Ze denken heel wat te zijn als ze een uniform aanhebben. Suriname m’n Paramaribo is erg smerig, gevaarlijk met criminelen,corrupt, lui, allemaal gaten in de weg en trottoir en onveilig verkeer. Slechte zorg in ziekenhuizen. Zakkenvullers etc…. Mijn voorstel vlieg liever naar het verre oosten . Veel meer waar voor je geld en geen criminaliteit.


  Maak melding

 20. @ gmapimas:

  Je hebt altijd zo een grote bek dan now joe e tja begi.

  “” DDB is straks dood/weg, dan moeten onze kinderen het verder doen “”

  Er zijn er al meer dan 15 dood door DiDiBrie. Hoe moet het met HUN kinderen?

  Zijn alleen jouw kinderen belangrijk?

  Ik merk het probleem nu al. Ik moet SRD’s wisselen voor euro’s en het gaat heel moeilijk. Degenen die gilden dat het slecht zou gaan in Nederland wil ik straks zien. De crisis komt gewoon later aan in Suriname ………. en zal ook weer later vertrekken.

  Ik voorspel nu al dat de zwaarste periode zich zal voordoen rond de verkiezingen van 2015 en de twee jaar daarna. Men zal de dan zittende regering weer uitschelden. Men heeft niet in de gaten dat de economie altijd twee jaar later reageert dan het beleid (na-ijl effect).

  Diegenen die dachten dat Suriname geen crisis zou kennen gaan in hun broek schijten. Zelfs China en Brazilië met een bloeiende industrie merken het. Wat is Suriname dan die niet verder komt dan kuilen graven voor goud en bauxiet en kappen van bomen (de domste vorm van economische activiteit)?

  Laat je maar leeg plunderen. Éf a kaba dan a kaba. Degenen die dicht bij het vuur zitten -een paar joden, Libanezen en Syriërs , een aantal hindostanen, enkele creolen en degenen die concessies en visvergunningen hebben gehad via de politiek- gaan er met alles vandoor. Als het te heet wordt onder hun voeten gaan ze in de USA wonen.

  De domme massa gaat schijten. Dat komt van jullie domme keuzes.

  Ik heb ooit gezegd dat DiDiBrie Suriname met die coup terug had geworpen naar 1945. Nu zitten we in 1960 en zijn we opgescheept met de nieuwe Pengel. Iemand die zomaar wat roept en daarmee populair is. Alleen heeft deze rode Pengel wat moorden op zijn geweten en zijn naasten ook. De bedeling (bedéééééling en geen bééédeling) ui de jaren ’60 komt straks. Dat zal waarschijnlijk gevolgd worden door het nieuwe CIS. 😉

  De geschiedenis herhaald zich, maar nooit op dezelfde manier. Daardoor hebben de dommies het niet in de gaten.

  Soema njang DiDiBrie njanjang sa moesoe pai DiDiBrie paimang.

  Nothing comes to sleepers but a dream.

  Felix: You are DAMN RIGHT!!


  Maak melding

 21. Suriname heeft zoveel te bieden, zeker op de schoonheid van de natuur!
  Maaaaaaaaaaaaar, de netheid van Suriname laat zeer veel te wensen over, vuile straten, vieze watergangen, dronken automobilisten, onveiligheid in het hele land.
  Suriname moet een hele grote inhaalslag maken willen ze meer toeristen kunnen ontvangen.
  Ticketprijzen, die moeten met zeker 30% omlaag.
  Afhandeling op Zanderij moet veel sneller en aangenamer gaan verlopen.
  De hosselaars op Zanderij moeten weg, stel een paar legitieme taxibedrijven aan die voor vervoer kunnen zorgen, zonder dat je voor je leven moet vrezen!
  Maak van Paramaribo weer een bloeiende stad, nu is het een bloedende stad.
  Zorg voor voldoende verlichting op straat en stel een duidelijk maar vooral streng toezicht in op de snelheid waarmee er door de stad gereden kan en mag worden.
  Zorg voor goede wegen, vooral tijdens de welbekende plensbuien staan de straten binnen no time blank omdat het water nergens heen kan!
  Kortom, Suriname is een prachtig land, met heel veel potentie voor een gezond toeristme, maar dan zal Suriname eerst de nodige SRD’s moeten investeren.


  Maak melding

 22. Als sommige Surinamers hun kinderen een GOED OPVOEDING GEVEN, dan hoeven en zullen deze kinderen later geen rover, verkrachter en of moordenaar te worden. Dan heb je meteen een beter en rustig en harmonischer samenleving, WAT OOK WEER TEN GOEDE KOMT AAN DE TOERISME VERKEER. de politiek wil tevens ook geen doodstraf voor rovers en criminelen invoeren, omdat zij zelf ook daaraan deelnemen, kortom surinamers die goed geld verdienen, blijven het doelwit van rovers en moordernaars.


  Maak melding

 23. Als sommige Surinamers hun kinderen een GOED OPVOEDING GEVEN, dan hoeven en zullen deze kinderen later geen rover, verkrachter en of moordenaar te worden. Dan heb je meteen een beter en rustig en harmonischer samenleving, WAT OOK WEER TEN GOEDE KOMT AAN DE TOERISME VERKEER. de politiek wil tevens ook geen doodstraf voor rovers en criminelen invoeren, omdat zij zelf ook daaraan deelnemen, kortom surinamers die goed geld verdienen, blijven het doelwit van rovers en moordernaars.


  Maak melding

 24. ai baja, die anti-Sur. zijn weer aan het woord.
  Over berovingen gesproken,was het niet pas in het nieuws ,dat een invalide man van zijn goudenketting beroofd is,ja hier in Nederland.Men wil Suriname zwart maken ,deze anti-Suries denken dat criminaliteit alleen maar in Suriname voorkomt,ai baja,weten ze niet dat alles wat hier gebeurd ook in Suriname op het journal te horen is?

  Juist in die periode,nov.-dec. barst het van toeristen,dan heb ik het zeker niet over de omhoog gevallen Surneds,maar over blanke Nederlanders ook veel Amerikaanse-Suries.die zich totaal anders gedragen dan de blakabakras.

  Dus kop houden anti-Sur. ik weet zeker dat jullie niets te makken hebben om zelf een uitstapje in Ned.te maken en maar groot doen dat jullie niets van de crisis merken,hahahahahahah maken jullie dat de kat wijs jere.


  Maak melding

 25. I know, wat kunnen wij jou wijsmaken.
  Ik denk dat je tevreden bent met alles wat ja zegd!
  Ik kom net uit su en weet je wat: Als su zo door gaat met deze regering dan is su straks niet meer van ons maar van een stelletje criminelen die hu zakken vullen en ook hun familie verzorgen.
  Ike ike en rest kan stikken. Dat is su nu. Onbeschofte mensen en ambtenaren, chinezen die de baas zijn over surinamers, nee broer het had anders moeten zijn .
  En o ja , de meeste suri zeggen altijd sranang mooi maar als ze terug zijn in nederland , dan moet je ze horen praten over hoe neagatief su is.
  A tang so , Sari yere me mooi sranang


  Maak melding

 26. Kan dit ook meehelpen om de “Piekperiode Toerisme” te verzachten?

  Saramacca wordt toeristische attractie
  Wednesday 5 September 2012

  PARAMARIBO/GRONINGEN – Op 23 september 2012 zal het district Saramacca gepromoot zal worden met een botenrace van zes categorieën. De Saramaccarivier wordt ter hoogte van Groningen afgesloten door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), omdat de botenraces daar zullen worden gehouden. Het doel hiervan is om bekendheid te geven aan het district en het toerisme te bevorderen.

  De Saramaccarivier wordt al heel lang als geschikt gezien voor watersport en dat zal nu tot uitdrukking worden gebracht. President Desi Bouterse is uitgenodigd om deze bijzondere dag mee te maken. De races zijn uitgezet door de organisatie van boothouders ‘Friends’ samen met het commissariaat en het toerisme board van Saramacca. Via pontons op de Saramaccarivier zullen twee helikopters op en af gaan.

  Hi Jet heeft vier ambulances ter beschikking gesteld als er zich eventueel calamiteiten voordoen, terwijl de brandweer zal zorgen voor de veiligheid op het water, land en in de lucht. Er zal ook een wedstrijd worden gehouden om na te gaan wie de beste sound heeft. Ook zullen er zestig motorfietsen worden uitgestald bij het commissariaat en er zullen producten op de markt in Saramacca worden verkocht. Diverse culturele groepen zullen ook activiteit ontplooien.

  Maar let op!
  Ze zullen de prijzen ook voor alle TOERISTEN gaan verhogen.
  Dan moeten ze daarna ook niet gaan mekkeren, dat er bijna geen TOERISTEN komen en alleen maar verlies leiden met hun zaken in dat gebied.


  Maak melding

 27. Forummers, Odi odi.

  @pasew, Fawaka?
  Ik ben reeds in het bezit van Speetboot.
  Zullen wij samen met die RobG, het distr. Saramacca gaan promoten met een BOTENRACE?

  @RobG: 150.000 personen tijdens de zomermaanden. naar Su.
  Is het niet een beetje aan de hoge kant?


  Maak melding

 28. heel blij dat het grootste deel van t ‘volk’ dat hier zo negatief reageert niet in Su woont…God zij gedankt! en indd, we hebben in principe ook niet veel aan de euro suri’s die hier op vakantie komen, geld hebben ze immers niet…alleen schulden. Velen van hen vinden Su maar niks omdat ze ook niet zuidelijker komen dan waar ze landen, zanderij dus..Ik kan me indd voorstellen dat ZE hun enige vakantie van het jaar niet zo zou willen spenden, vooral nog…daar het vaak ook nog gaat om geleend geld…tje poti…wat en haat allemaal…blijven jullie maar lekker in de kou 🙂 …we’re happy I LOVE SU


  Maak melding

 29. @yoland van mars.

  Als jij in su woont dan ben je echt ziek.
  O latie a de.
  Sang psa moet je van baas in het holst van de nacht berichtjes op wkn plaatsen.

  Home is where the heart is.
  Dat nostalgisch gedoe over Suriname is voorbij.
  Mensen willen waar voor hun geld.

  Maar als je niet verder dan cola kreek ben geweest, dan weet je niet beter.

  Hold your breath before you spit out bullshit.


  Maak melding

 30. hee boycotten,…je naam zegt t al..hahaha…voel je je aangesproken ??enne..is colakreek t enige wat je nog kent? tickets te duur voor je ?? 🙂 ga maar naar morokko op vankantie joh


  Maak melding

 31. @i know
  Jullie zogenaamde nationalisten hebben nog steeds de achterlijke gewoonte om in dit soort discussies Nederland als tegenvoorbeeld bij te halen.WIJ WETEN SINDS JAAR EN DAG DAT,WAT DE CRIMINALITEIT IN NEDERLAND BETREFT,HET ER LOGISCHERWIJS 1000 X-EN ERGER IS.
  (GROTER AANTAL INWONERS DUS …..).
  (criminaliteit is een wereldwijd probleem en groeit ook de Nederlander boven het hoofd) MAAR DAT HAALT NIET WEG DAT WIJ MAAR OVER SURINAME MOETEN ZWIJGEN.
  Deze domme manier van redeneren merk je vaak bij sommige Surinamers,die denken het beste met hun land voor te hebben.Jullie salonnationalisten zouden maar al te graag van je paradijs willen,dat er maar niet over dit soort zaken gesproken word/werd.Maar dat beloof ik je niet!WAT VOOR EEN SURINAMER BEN JE DAN?


  Maak melding

 32. su word in vele opzichten afgekraakt met name als het gaat om NDP en Bouterse.
  Vele van de su’s die in nederland wonen die su voor een lange tijd niet gezien hebben en toch negatieve commentaar over su hebben,vind ik dom en zonder enige kennis wat precies in su gebeurt,,,,zommige gaan op vakantie en gaan niet verder dan paramaribo waarna zij met hun negatieve kijk gelijk een oordeel hebben maar de echte ontwikkeling in het land niet zien,,,jullie zijn allemaal verblind door die westerse leer en kijk methode,,hiermee bedoel ik niet de su’s in nederland die in hart en nieren surinamer is gebleven,,maar hen die geen iedee hebben hoe de dingen werkelijk in su is,,,al die negatieve uitspraken die zij uiten geeft aan dat zij geen waarde hechten ten opzichte van hun zelf of over hun geboorte land,,,,,als het julie niet bevalt dan moeten julie er ook niet over praten,,en geef geen critiek gebaseerd op een witte man denk wijze,,vieze rikken.


  Maak melding

 33. @Fer. E.
  Denk je dat de toerist daar speciaal op zal afkomen?
  Dit evenement is eerder geschikt voor ingezetenen.
  Saramacca is ten eerste niet geaccomodeerd voor dit soort(toerisische)attracties en evenementen.
  Alweer een te grote broek dus.
  Hoeveel geld heeft de organisatie daarin gestoken?
  Wij willen altijd met zo weinig mogelijke inspannig het maximale eruit halen.Dat blijkt nu weer!
  Ik zou Suriname aanraden hun stad en land eerst goed te organiseren,grondig op te schonen,waardoor bij/in de toerist een veilig en prettig gevoel ontstaat.
  Laat Saramacca eerst regionaal een jaarlijkse cursus voor zijn inwoners beginnen “hoe met vreemden(toeristen) om te gaan”.(Door hen de onontbeerlijke waarden o.a. hygiëne,vriendelijkheid,beleefdheid,beschaafdheid in het intermenselijk verkeer bij te brengen.)
  Dan komt het grote geld vanzelf er achteraan,Saramacca!
  EEN GOED BEGIN IS IMMERS HET HALVE WERK!


  Maak melding

 34. @yolanda m
  Je schrijft:”heel blij dat het grootste deel van t ‘volk’ dat hier zo negatief reageert niet in Su woont…”.

  Je had liever gewild dat wij lovende woorden zouden hebben voor “ons land” dat zijn zaakjes nog steeds niet op orde heeft hè?
  Wij houden van Suriname niet met ons hart (emotioneel);wij houden van Suriname met ons verstand(rationeel).We hebben buiten de grenzen gekeken en weten hoe het anders kan/moet!En hebben een ding meegenomen n.l.:”WIJ ZIJN KRITISCH (GEWORDEN) ook al beterft het ons eigen land”!
  Mag dat dan ook alweer niet?
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden,dat weet je toch?Kijk dan door een andere bril naar je eigen land!


  Maak melding

 35. Medussa,sabimang,
  Ik ben zeker geen nationalist,ik ben wel een Surinamlover,al ben ik hier geboren en getogen.
  Ken je het spreekwoord:wie in zijn eigen tuintje wiedt ziet het onkruid van een ander niet.
  Die Surneds die altijd maar Suriname afzeiken moeten eerst naar de criminalteit in Nederland kijken als het allemaal rozengeur en manenschijn hier is,dan pas mogen ze over berovingen enz. in Suriname gaan zeiken.
  Ik vind als ze zo over Suriname denken,laten ze naar andere oorden gaan waar het beter is.Aangezien dat niet het geval is moeten ze hun kop houden over Suriname.

  Laat het heel duidelijk zijn:ik ben geen voorstaander van Bouta of de Ndp.gewoon omdat ik daar geen stemrecht heb,ik klaag hier over de regering als SP-er, over politiek in Suriname maak ik me niet druk heb daar niets in te brengen pffffff.


  Maak melding

 36. @yolanda m
  Je schrijft verder:”het moet wel erg zijn om nergens thuis te kunnen noemen he? blakka bakras”?

  Liever dan nog even bij mijn buurman hokken,voordat ik mijn eigen zwijnenstal heb opgeruimd!WAT VOOR EEN MENS MOET JE DAN NIET ZIJN,OM JOUW EIGEN ROTZOOI NIET TE ZIEN EN ER N.B. NIET OVER TE WILLEN PRATEN.
  Yolanda m,kijk ’s verder dan jouw Surinaamse neus lang is en zie hoe het er in het buitenland toegaat!
  Je zal met veel liefde voor je land terug keren,maar het wel zeer kritisch bekijken tenminste ……ahum!


  Maak melding

 37. Bangerikken en dan nog negatief op Suriname reageren,want een schijters zijn ze en een zeg dat hij Suriname met zijn verstand houdt,en wat heeft hij betekent in de tijd dat hij in Suriname woonde als hij daar heeft gewoond of is het een gast na 1980 geboren en met surinaamse ouders,erg hoor blijf maar lekker in je hooilandje tot de dood want jullie soorten betekent niks voor Suriname en zulklen het nooit zijn dat blijk altijd in de forum,na mie takie Neetjeman


  Maak melding

 38. @neetjeman
  WAT IK VOOR SURINAME HEB BETEKENT TOEN IK ER NOG WOONDE??????
  DAT ZAL JE NIET WETEN(IK DOE NIETS OM HET OOG)MAAR I.I.G. MEER DAN WAT JIJ OOIT VOOR SURINAME ZAL BETEKENEN.En bovendien gaat mijn bijdrage jou geen ene steek aan!
  De mensen die het betreft zijn mij erg dankbaar voor en daarmee deal ik;verder basta!Lever maar jouw bijdrage en hang dat maar lekker aan de grote klok.Dat is jouw stijl is niet het mijne!
  Ik merk,dat je van Suriname met jouw hart houdt,ja.Vandaar jouw oeverloze stommiteiten op dit forum!


  Maak melding

 39. @Yo landa van mars.

  Marokko is op toeristisch gebied mijlen verder dan Suri.
  Dus waarover heb je het?
  Tan tirie yere if i no sab notie.

  Ik weet 100% zeker dat ik veel meer van het binnenland heb gezien dan de meeste suri’s.

  Of misschien ben je voor het gemak vergeten dat het euro’s kost om naar het binnenland te gaan.
  Het binnenland is onbetaalbaar voor velen.

  Doe dom en praat dom en speel je pokoe dom kind.


  Maak melding

 40. @ yolanda M_arionet.
  Ik ben blij dat een vrij groot deel van mijn landgenoten in Suriname en daar buiten weten wat normen warden,fatsoen, voorbeeld functie, respect en menswaardigheid zijn.


  Maak melding

 41. Die Yolanda M, ik volg je dik een een paar dagen, of je nou een pikkedoos of dat andere bent, geeft niet, maar je lult gewoon uit je nek, ben je in Ned ok, maar ben je in Suriname loek boeng, do broko jo raas gie joe
  je hoort gewoon thuis in een …… van een varken, denk goed na alvorens je wat neerpent.


  Maak melding

 42. de piek periode is voorbij de mensen weten wel beter..

  veel betere omgeving elders in de wereld..

  de suris zijn niet meer wat ze geweest zijn,altijd klagen, zeuren, eisen, stellen nooit verandert, verbetert..

  in andere landen kun je je gang gaan zonder alle hebies van je families, vrienden, kennissen..

  kwa kosten ben je voordeliger uit..en bij terug komst elders geen honder procent controole..


  Maak melding

 43. Beste Stanley,

  Piekperiode is in NOv en Dec en die is NIET voorbij.
  Als jij hier net zoals je in een ander land doet een hotel neemt heb jij een wereld tijd, kom op zeg wie is er nou ni verliefd op Su van de Suri’s ….. geef nou maar toe…. de roep naar Su hoor je… en zo ook de toeristen.. Su is erg koppig en wil niet inspelen hierop…. want dat voelt als aanpassen…. tja of dat nou zo erg is vraag ik mij af, met alle stage mensen en toeristen die Su kent wordt er vanuit commercieel oogpunt niet veel nog ondernomen… zucht … vind ik zo jammer maar er zijn al zaken die het gaan oppakken. Ik praat over toeristische zaken dan he !


  Maak melding

 44. Suriname is momenteel niet in staat om massa toeristen
  op te vangen. de huidige voorzieningen zijn niet daarop
  berekend. er zijn wat meer hotels en apartementen bijgekomen maar lang niet voldoende om aantallen als in Turkeye en Zuid Europese landen te kunnen herbergen.

  het is wel mogelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.